Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59201) Rick4 válasza laychi (#59199) üzenetére


Rick4
félisten

Mindenképp neked kellene nézelődni, mert az elképzelés egyik része ízlés, amin nincs értelme vtázni. Az itx vonallal ház méretekben nyersz két oldalra jó esetben 5-5 centit, esetleg vehetsz nagyobb házat is, mint egy mATX méretű másik, és pluszban kifizetsz egy csomó pénzt, szóval ezért is írtam, hogy ha neked bármilyen szempontból is nézni kell a pénz oldalát, akkor rossz döntés az itx vonal.
Azon túl, hogy az itteni csoporttagok leginkább a bajt keresik maguknak, mert szeretik az olyan kihívásokat, hogy tuti nem működik, de azért mégiscsak megpróbáljuk, az kb ugyanaz, mint amikor az üveg belsejében kis hajót építesz csipesszel! Megmagyarázni nem nagyon lehet, de időtöltésnek, kihívásnak jó!

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59202) cucka válasza laychi (#59199) üzenetére


cucka
addikt

Az ATX táp a szűk keresztmetszet, azok az itx-es házak, amikbe befér, azok lényegében akkorák, mint egy sima micro atx ház. Szóval ezért nem érdemes szívni az itx-el.

Ha hajlandó vagy sfx tápra váltani, akkor van bőséges választék, pl. cooler master nr200-as ház elég olcsó itx mércével.

(#59203) HUN_Sector válasza cucka (#59202) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Az NR200-hoz van 3D nyomtatható ATX psu bracket (kosár) a gyártó oldalán

[ Szerkesztve ]

(#59204) Rowon


Rowon
veterán

Megjött a Kolink Satellite házam. Egyenlőre el vagyok tőle ájulva, ez baromi jó. Még élőben mondjuk Mini-ITX házat sem láttam korábban. Pofás kis házacska.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59205) gianni85 válasza HUN_Sector (#59203) üzenetére


gianni85
veterán

Akartam én is írni, de az eléggé bekorlátozna, mert akkor csak alulra mehet a 240-es aio, és a vertikális gpu-tól is elvenne helyet. Nem beszélve a félmoduláris tápnál lehet esély se lenne normális kábelmenedzsmentre.
Egyébkent én is matx-et ajánlanék, esetleg valamelyik jonsbo házat. Ha maradok pár hónappal ezelőtt annál az eredeti elképzelésnél, akkor olyan 100ezer forinttal beljebb lennék, és nem sokkal lenne nagyobb a pc :)

(#59206) AxBattler válasza laychi (#59199) üzenetére


AxBattler
félisten

Nem bántásból írtam, de az ATX táp + dupla ventis radiátor + 3060 Ti Founders együtt általában olyan ITX házba fér el, ami csak papíron ITX, egyébként méreteit tekintve simán elmenne mATX-nek.
Gyak. ugyanott vagy egy kisebb ATX házzal, csak nincs szívás, és ráfizetés.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59207) HUN_Sector válasza laychi (#59199) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Vannak bazi nagy ITX házak, az in win 901-esem is ilyen (amit az istennek sem tudok eladni). No és vannak konszolidált méretű matx / itx kuckók.

Két opció van ebben a méretben:
- atx méretű itx ház, tehát 40 cm hosszú, 40 cm magas, meg kb 20 széles.
- nagyobb cube matx kockaház kivitel
vagy az igényeken kell egy picit csiszolni. No azért annyira nem sokat.

Az életed könnyebb lesz, ha az AIO-t lecseréled egy normál vastagságúra. Az korlátoz be a legjobban. Az NR200 egyébként esélyes, hogy tudná fogadni a konstrukciódat, fém mesh oldalfallal a 240-es aio-hoz való t artót is fennhagyhatod, így oldalradiátorosként is rendben lesz a hűtés. A vga maradhat horizontális, nem kell használni a riser kábelt sem.

Viszont vagy nyomtattatsz, vagy nyomtatsz, vagy veszel egy atx tartót a táphoz. Tudni kell, az itx az sfx tápokhoz és a ksiebbekhez igazodik. Az, hogy ez a ház kezeli ilyen-olyan módon az atx méretet, nagy szó.

Ez talán az arany középút a házak tekintetében.

(#59208) gianni85 válasza HUN_Sector (#59207) üzenetére


gianni85
veterán

Nr200 esélytelen, nézd meg ezt a képet, teljesen elfoglalja a táp a helyet teljes szélességben. Oldalra nem teszel 240 aio-t. Ha alulra teszed, akkor meg oldalra nem teszel hosszú vga-t.

(#59209) HUN_Sector válasza gianni85 (#59208) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

A táp alapesetben hátsó felfogatású. Azt nem tudom hogy a keret csak előre, vagy hátulra is tehető e.
De hasonló kialakításban, igaz fix üveggel ott a Fractal Design Meshify 2 Nano White TG is
[link]

Nem teljes - mivel sok webshop van - ITX gép lista: [link]

[ Szerkesztve ]

(#59210) Crabface válasza HUN_Sector (#59209) üzenetére


Crabface
senior tag

ATX tap, csak elore mehet.

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#59211) laychi válasza AxBattler (#59206) üzenetére


laychi
veterán

Nem bántódtam meg, de elég gáz nyitás szvsz részetekről, hogy kb elkülditek az embert, ahelyett, hogy normálisan átbeszélnénk a dolgokat, hogy milyen lehetőségek vannak.

Egyébként Jonsbo V10-et, ami alkalmas lehet első blikkre. Igaz itt sfx táppal építette meg emberünk a konfigot. [link]
De leírás alapján atx tápot is fogad.
Lenne is egy a közelben és még alkudható is. [link]
Illetve ha nincs ló, jó a szamár is alapon a TT Core V1-et néztem még.

#59207HUN_Sector
Az aio-t nem áll szándékomban cserélni, eladni milyen áron tudnám? Értelmetlen lenne.
Mai napig az egyik legjobb 240-es aio és 6-7 éve megfelelően működik. Sok más aio-ról ez nem mondható el. Socket 1700 ringet is be tudtam szerezni hozzá fillérekért, azzal ment ideiglenesen a 13600K-m(delid/ihs egyenesítés előtt, Custom water előtt).

[ Szerkesztve ]

(#59212) HUN_Sector válasza laychi (#59211) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Az ITX rákfenéje sokszor az, hogy ha tényleg mindenből belefér a nagyobb kivitel, a végén azt veszed észre, hogy az utolsó elem nem illik a helyére, mert mondjuk kitakarja a táp, vagy a vga, vagy a ház oldala, vagy az alaplap hűtőbordái. Szóval sok szívás lehet.
Ennél a Jonsbo V10-nél én a melegedés miatt aggódnék. A fém mesh és a mesh háló között az a legnagyobb különbség, hogy előbbi a légmozgásnak csupán csak töredékét engedi át.
Az általad linkelt Jonsbo háznál itt lesz az egyik(!) szűk keresztmetszet:
PSU: ATX≤150MM, vagy SFX/SFX-L táp

A másik az, hogy ha felülre teszed a hűtőradiátort, a nagyobb vastagság miatt beleütközhet az alaplap felső hűtőbordáiba. Én pl emiatt nagyon sokat káromkodtam. Nem tudtam egy sima 2,5-ös ventit feltenni a CM NR200P felső részére, csak slimet, mert bazinagy hűtősapkát kapott a chipset

Szóóóóval ez tényleg soktényezős egyenlet ebben a méretkategóriában.

Amit én javaslok. Megnézed a házakat, kiírod melyek tetszenek, melyekre van pl. elég keret, melyeknek van hely odahaza. Aztán egyesével átszemezed a gyártói oldalukat, hogy a te vga-hűtő-táp és egyéb alkatrészbázisodból minden befér-e. Ezzel le fogod tudni szűkíteni a listát.
Ez azonban saját kutatómunkát kíván meg, mivel az ízlésedet házak terén csak te ismered. Ebben a mérettartományban nincs aduász háztípus halmaz, amiket mindenre rá lehetne húzni. Mert mondatnám, hogy itt egy frankó Jonsbo VR3, ha azt mondod, hogy nem tetszik, vagy drága, vagy a 240-es aio típusod mégiscsak kiderül hogy a csövek miatt nem fog beférni. Én pl. legutóbb két hónapig(!) csak gépházakat néztem.

De nézd csak, ez is ITX ház, aztán mégis mekkora már: (Thermaltake the tower 100)

(#59213) Pöttön válasza laychi (#59211) üzenetére


Pöttön
őstag

Én a szalag kábeles pci express fordítós csodákat élből kerülöm.
(Saját tapasztalat, ha baja lesz nagyon nagy szopás lesz!)

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#59214) AxBattler válasza laychi (#59211) üzenetére


AxBattler
félisten

Szép a V10, és jó lehet rácsos oldallappal, de én alulra is tennék 2db 120mm-es ventit.
A méretei (174mm (W) * 344mm (D) * 304mm (H)) viszont alig karcsúbbak az ATX-es Thetisénél ([W×D×H] 210×360×366 mm).

Esetleg még Raijintek Ophion Evo (teszt1, teszt2).

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59215) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

No, akkor helyzetjelentés: VGA és SSD kivételével minden bent. Riser távtartókat még vágni kell. Ez szvsz holnap meg is lehet, aztán imádkozás, hogy a "tarzan erős, csinál másik lyuk" nem vágott-e haza valamit. Nem lehet kesztyűs kézzel bánni vele. Annyi relatíve merev sz*rt kell ide-oda feszegetni, mire a helyére oda megy, ahol talán elfér, hogy kegyetlen. De ez ilyen. Dupla kábeleket sikerült kicsit rövidebbre vágni, így elég hülyén néznek ki a VGA-tápok, de remélhetőleg elér ahova kell.

Pékek:



[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#59216) mpierre válasza TESCO-Zsömle (#59215) üzenetére


mpierre
veterán

Mégis csak harisnyázott lett a kábelek jelentős része? Jó hosszúnak tűnnek azok az aio csövek. El fog férni a vga? Hátul a hosszú kábel az a 8 pin eps? Érdekes, ez így fel sem ötlött bennem, mondjuk talán azért mert az x-flow-ból pont ott van a 2×45° + az offset fitting.

Valamelyik kolléga már ptsd-t kapott a szűk házaktól. Valahol megértem, hogy ilyesmi kialakulhat... :DDD

Amúgy meg éppen ráálltam a 4060 ti minik nézegetésére. (Pegasus, meg StormX vagy mi a nevük. Csak azt a 8GB vram-ot tudnám feledni 1440p-n. RTX on és már fexik is a kari.)

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59217) laychi válasza AxBattler (#59214) üzenetére


laychi
veterán

Még nézelődöm a neten, ötleteket szerzek.
Valamint nézem vele együtt a használtpiacot.
Ha esetleg belefutok egy jó vételbe, akkor lehet inkább egyben megveszem és eladom a jelenlegit, amit átépítenék.
Volt olyan, hogy találtam jót, csak akkor nem kellett, ismerősnek néztem gépet.
Most meg rámjött az 5 perc :D
De biztos meg lesz ez is, ha nem is rögtön.
A vízhűtésem se egy nap alatt épült és most sem tökéletes :)
Mindenesetre köszi az eddigieket, ha nehezen is indult.
Majd figyelem mostmár a topikot.

(#59218) laychi válasza laychi (#59217) üzenetére


laychi
veterán

Fractal Define Nano S esetleg jó lehet még, nem? Bár 40cm hosszú, azon se ártana még rövidíteni.
A thesis, amúgy nem lenne rossz atx méretben, ott csak az nem lenne biztos, hogy az aio csöve elég hosszú e lenne a beépítéshez.
Illetve adott egy Noctua NH D14 is, mint tartalék, amennyiben az aio mégis megadná magát valamikor. így az se lenne rossz, ha az beférne :)

Na jó... nagyon szét kell nézni a piacon, megnézem az mATX vonalat is.
Ha tényleg nincs akkora méretbeli különbség...

Egyébként jelenleg a konfig egy Corsair Carbide Spec 6-ban foglalja el a helyét.
Még asszonynak raktam össze, de zsugorítani szeretném.

(#59219) HUN_Sector válasza laychi (#59217) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Esélyes hogy én holnap felrakom az nr200p-t hardverapróra, mert megjön a jonsbo c6-os. A tervek csak akkor változhatnak, ha melegedni fog a kis genya és a 120-as radiátor nem lesz világmegváltó

(#59220) HUN_Sector válasza mpierre (#59216) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Vegyél rx 6600-at. Alzanál 80-87, de kapsz hozzá olyan játékkódot amit el tudsz adni egy tízesért simán, ja és 3000 lejön gvh kuponnal. Különbségre meg szerintem nem lesz olyan nagy a diffi. Meg kell várni az 5. szériát, a tesztek alapján a 40xx nem sikeredett valami jól.
De ez csak ötlet

(#59221) gianni85 válasza laychi (#59218) üzenetére


gianni85
veterán

A nano s jó lehet, de a dupla ventis aio miatt a későbbiekben ott is eléggé be lesz korlátozva mekkora vga-t tudsz beletenni… eleve azt írja egy ventivel “csak” 315mm, az a te vizeddel egyből leredukálódik olyan 260-270mm közé (felülre tuti nem fér be, lehet még az egy ventis is összealadna az alaplappal). Nekem amiatt nem tetszik, hogy (szintén) “csak” 2 slotos kártya megy bele, és kvázi a felét kitakarja a psu.
Az a baj, hogy ezek a kis házak, ha van is bennük aio kompatibilitás, akkor max a standard 30+25mm 1 ventis, nagyobb már gondot okoz.
Ha meg ilyen alsó/felső psu házat nézel, ott már tényleg minimális a különbség az itx és matx között… nagyjaból az 1-2pci slot ami 2-4cm.
Sokáig fogsz nézelődni, és a vége az lesz, hogy te magad is rájössz… ha érdemben kicsinyíteni alarsz, akkor kukáznod kell azt a vastag aio-t (vagy leszedni két ventit róla), és az atx táp miatt még mindig be van korlátozva a lehetőséged.

[ Szerkesztve ]

(#59222) TESCO-Zsömle válasza mpierre (#59216) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nem, az ezüst az gyárilag olyan MDPC kábel, nincs rajta harisnya, a 24-es tápcsati meg a gyári tápkábel, ami centire akkora, mint amekkora kell, ellenben vékonyabb kábelei vannak.

Ha valami útba lesz a VGA-nak, az az AIO csatlakozása, ami miatt a tápot is le kellett ereszteni. Úgy egyébként magát a csövet fel fogom kötegelővel húzni a felső lemezhez.

Igen, az a 8pEPS, ami a VGA "mögött/felett" a riser-nél fog elmenni.

PTSD esélyes, ja. Amit itt laychi-nak is írtak: Minden is belefér, csak épp nem egyszerre. De ez persze a kompatibilitás oldalon nem minden esetben van feltüntetve. SSUPD mondjuk elég durván tolta a Meshroom-mal, de az ugye egy 15 literes full ATX kompatibilis ház. Na ott aztán kell számolgatni... :DDD

Mini cuccoknak ez az ára. Bár ha azt vesszük, hogy mekkora nyák-ja van némelyik 400-500W-os Founder kártyának, egy jó blokkal simán ott vagy mini méretben, csak aztán csatolhatsz rá egy MO-RA kaliberű külső hőleadót...

Nekem is lóg a levegőbe, hogy mi lesz. Az egy dolog, hogy fizikálisan sikerül összerakni, de hogy lesz-e a procinak hűtése úgy, hogy a ventik felfele hajtják a VGA melegét a radiátorra az egyáltalán nem biztos ráadásul az AM4 kompatibilitás miatt az IHS garantáltan +20°C hőlépcső a procinak, ami ugye azt jelenti, hogy ha amúgy a hűtés 70°C-ra tudna hűteni, akkor alatta a DIE az 90°C lesz. :W

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#59223) gianni85 válasza TESCO-Zsömle (#59222) üzenetére


gianni85
veterán

Na meg ok, hogy beleteszel mindent ezekbe a kis házakba, de milyen áron? Nekem pl az SFX DAN használhatatlan volt a 65W-os procival is, abba max egy T-s Intel-t tennék és max 200W TDP vga-t, mert megőrjített a hűtés hangja. A te H2O házaddal felmennék max egy 5800X3D-ig egy 240 aio-val, de vga-t oda se tennék erősebbet. Egyszerűen megfájdulna hosszú távon a fejem, ha a közelemben zúgna a gép :)
Ezeknek a kis házaknak meg pont az a lényege, hogy ott van melletted az asztalon, kis helyet foglal és jól néznek ki.

[ Szerkesztve ]

(#59224) Rick4 válasza HUN_Sector (#59212) üzenetére


Rick4
félisten

A Thermaltake nagyon jó kis ház, itt villog mellettem, viszont jó tudni, hogy bármekkora is, 120-as AIO fér bele csak. Abból viszont egy 10 centi vastag is befér,e olyat viszont nem gyártanak. :D Szóval amiről diskurálunk egy ideje, az egy ekkora háznál is megjelenik..

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59225) TESCO-Zsömle válasza gianni85 (#59223) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ki fog derülni. Define XL-ben is csak akkor volt halk a gép, amikor nem csinált semmit, mert ha terhelve volt, akkor a proci (5900X) felment 80-85°C-ra és ott már pörgetett mindent, amit csak tudott. Ez meg akkor menni se fog, mikor nem csinál semmit, mert netezni/filmezni/minden másra lesz egy ATX midi gép 65°C procival, passzív VGA-val 24/7 üzemre. Nálam ennek az volt a lényege, hogy be se kelljen kapcsolni a magas fogyasztású cuccokat, ha épp nem játszok.

Később ebből az ATX-ből lehet még egy itt is látott 8 rack-es Jonsbo ITX-nas, de az még odébb van.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#59226) Rowon válasza Rick4 (#59224) üzenetére


Rowon
veterán

Jópofa kis ház. :C :K

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59227) Rick4 válasza Rowon (#59226) üzenetére


Rick4
félisten

Nem rossz, de azért a méret odabax. :D Ez minden, csak nem itx, igaz így legalább nem volt olcsó, még a lap se volt az, de belefér minden, azaz kb pont ott vagyok, mint ahogy már századjára beszéljük, ennyi erőv el vehettem volna microATX-et, csak itt nem volt olyan megkötés, hogy olcsónak kell legyen, szóval azért akartam ilyet, mert ilyet kaartam, és ennyi. :D

A következő a segotep slath mini lenne, az első kifogás, hogy nincs feketében, a második, hogy az viszont tényleg értelmetlenül drága ház. :U

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59228) HUN_Sector válasza Rick4 (#59227) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Legalább nem az azza pyramid miniért vagy oda, ami fénykorában is százezer ft volt és valami 50*50*50 cm emlrkeim szerint a mérete :D Cserébe ótvar a hűtése is

(#59229) Rick4 válasza HUN_Sector (#59228) üzenetére


Rick4
félisten

Ha ez a másik 100 ezer lenne, már megvettem volna. Azért annyira nincs nagy baj itt fejben, a szépet szeretem én is, a funkcionalitás mellett viszont nem lehet elmenni... :D Az a csúcsos fosch minden bizonnyal egy teljesen más kulturális alapokkal rendelkező környékre készülhetett, amit mi itt nem tudunk megérteni! :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59230) Rowon válasza Rick4 (#59227) üzenetére


Rowon
veterán

"segotep slath mini"

Kávéfőző.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59231) TESCO-Zsömle válasza Rowon (#59230) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nekem van kotyogósom, nem úgy néz ki... :P

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#59232) Rowon válasza TESCO-Zsömle (#59231) üzenetére


Rowon
veterán

Persze, mert te igazi kávéfőzőt használsz, én meg ezeket a "new age" szemeteket. :D De a jelenlegi asszonypajtásom is kotyogóssal főz és más a kávé íze, határozottan. Majd lehet veszek egyet én is. :K

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59233) TESCO-Zsömle válasza Rowon (#59232) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Addig nem vagy igazi "new age" míg nincs saját kávépörkölőd. :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#59234) Rick4 válasza Rowon (#59230) üzenetére


Rick4
félisten

Az lehet, de a jelenlegi popcorn gép, vagy claw machine után nem belefér? :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59235) Rowon válasza Rick4 (#59234) üzenetére


Rowon
veterán

Azért írtam, nekem tetszik a dizájn. Szeretem a kávét.

Külön meglep, hogy ilyen házakat csinál(tat) a Segotep, mert a tápjai abszolút takony kategória.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59236) sff-cucc válasza gianni85 (#59223) üzenetére


sff-cucc
csendes tag

Nalam semmi problema nincs a 65w-os processzorokkal a Dan A4-SFX-ben. Tenyleg csak 65w-rol van szo, felettit mar en se tennek bele, de azzal meg boven elvan - foleg egy enyhe undervolt utan.
Hasznaltam mar AXP90-X47 Full Copper-t, Blackridge-t es Noctua L9a + fan duct-ot is, szerintem mindent osszevetve (ar, teljesitmeny, hatlap, gepbeni hozzaferhetoseg, kulso) ez utobbi kombo a legjobb valasztas most is.

Ettol fuggetlenul keszult egy egyedi vizhutes is (sima aio, de meretre szabott csovekkel) amit ugy egy masfel evig hasznaltam mielott Velka 3-ra valtottam.


Itt jegyzem meg, hogy maga az eszkoz eladosorba kerult.

AM4-es fogattal hasznaltam, de Intelhez is adtak a pump/block-hoz csak azok korabbi generaciok (1150 es tarsai).
Ha szeretnem eladni, szerintetek van ertelme egyaltalan egyben tartani ezt, vagy szetszedve (20mm-es radiator, Eisbaer LT pumpa/hutoblokk) ket kulon darabkent jobban elmegy?

(#59237) AxBattler


AxBattler
félisten

Akinek kell apróról, csapjon le a HDplex 400W DC ATX 12V passzív tápra! ;)

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59238) gianni85 válasza sff-cucc (#59236) üzenetére


gianni85
veterán

Szerintem csak arról van szó, hogy extra érzékeny vagyok a zajra még játék alatt is. Tesztelgettem anno, ha olyan 30% fordulat mellett le tudta volna hűteni az L9a a procit, még jó lett volna, de az esélytelen volt.

(#59239) mpierre válasza TESCO-Zsömle (#59222) üzenetére


mpierre
veterán

Ja, hoogy ja. A zöld-sárga vga csatiba rakott kábel pedig ad vmi indusztriális megjelenést is. :D Becsukva úgyse látszik. Az sf750-nek véknyak a kábelei? Bezzeg az sf450-nél ezt nem lépték meg.

Akkor marad a szurkolás az aio fittingjei miatt. Nem épp itx kuckó barát megoldás.

Amúgy vga-nak azért lenne - talán - jó a mini 4060Ti, mert hőcsöves a hűtése (Pegasus; StormX). Ééés, ha lekapom a burkolatot szélkergetőstül, a helyére pedig rakok egy kifelé dolgozó 120-as vaddesznyót, akkor tán kevés hő marad bent, ami át kell menjen a radin. Talán.

HUN_Sector: Sajnos egyik 6600 se játszik, mert hosszabbak, mint 17 cm. Így nem lesz Starfieldem.

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59240) tippm86 válasza mpierre (#59239) üzenetére


tippm86
tag

Asrock Rx 6600 Itx 179mm hosszú, az nem fér el?

(#59241) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

készülget az új kuckó.
Annyit mondok, ez a Jonsbo C6 eddig szuper.

Holnap még valahova fel kell gányolni az egyik ssd-t, alulra megy legalább egy noctua, kábelmenedzsment és mehetnek rá a falak. Olyan felüdülés volt, hogy végre - többnyire - elfér a kezem benne

(bekapcsolás teszt)

(#59242) Nestor16


Nestor16
senior tag

Sziasztok!

Újra előjött belőlem az ITX ördöge, kaptam egy Bitfenix Prodigy házat és hát nem hagyhatom üresen :)
A ragacsos műanyag részét áttakarítottam, de már a csavaroknál töredezik a műanyag, úgyhogy ezek nélkül fogom inkább használni, tök jól néz ki magában is szeirntem. Szervernek / NAS-nak építem meg, már csak a HDD-k hiányoznak hozzá.
Ami szemet szúrt, hogy létezik hozzá (gyári?) extra HDD keret, ahogy a képen is látszik középen. Ilyet hol lehet kapni hozzá? Akár gyárit, akár ami csak belemegy. Egyáltalán mi a tisztességes neve? Nekem az alsó fiókja van csak meg, a középsőre lenne szükségem.
Azért ez a megoldás sem semmi.
https://www.coldzero.eu/bitfenix-prodigy-hdd-cage-10hdd-s
Nem ismertem előtte ezt a házikót, de egyre inkább szimpatikus. Ki se néztem volna belőle elsőre, hogy mennyi minden belefér.
3.5" Drive Bays x 5 (3 + 2 modular)

Üdv, Dávid

(#59243) mpierre válasza tippm86 (#59240) üzenetére


mpierre
veterán

:N [link] A fitting nagyjából a második "slot" tetejét érinti. Tehát max alaplap hosszban gondolkodhatom.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59244) gianni85 válasza Nestor16 (#59242) üzenetére


gianni85
veterán

Esetleg írj a gyártónak? Elvileg honlap alapján még kínálatban van az itx prodigy… aztán vagy úgy jársz mint én a phanteks-szel, hogy lószart se tudnak segíteni, vagy másik véglet a fractal, akik ingyen küldtek tartozékokat :)

(#59245) Pista0001 válasza Nestor16 (#59242) üzenetére


Pista0001
addikt

Tartozék volt eredetileg, járt hozzá. Kérdezd meg az előző tulajt, hátha megvan neki valahol.

(#59246) Rick4 válasza HUN_Sector (#59241) üzenetére


Rick4
félisten

végre - többnyire - elfér a kezem benne

Akkor az nem is igazi ITX ház! :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59247) HUN_Sector válasza Rick4 (#59246) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Matx-et is fogad :)
A méretei: 202x266x295,2mm

(#59248) Rick4 válasza HUN_Sector (#59247) üzenetére


Rick4
félisten

Mondom én! :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59249) zed1983


zed1983
őstag

Sziasztok

Lehet tudni hogy itthon mikor lesz kapható az SSUPD meshroom D?

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w

(#59250) HookR válasza zed1983 (#59249) üzenetére


HookR
addikt

Passz, de ha már felhívtad rá a figyelmet... :)

===============================================

SSUPD Meshroom D hivatalos oldal - [link]
- 167 x 247 x 363 mm (14,97l)



===============================================

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.