Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59651) Rowon válasza S.I (#59650) üzenetére


Rowon
veterán

Szia,

Bocsi, pedig reggel válaszolni akartam, valamiért nem ment át.

Szerintem az alsót vedd. Alumínium-polimer kondis, ezek mindig jobb minőséget képviselnek.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59652) Rick4 válasza Rowon (#59651) üzenetére


Rick4
félisten

Most néztem vissza, lc power házakban nálam mindben a felső kivitel volt, 2012-2017 között vettem őket, és a mai napig hibátlanul mennek, a legutolsó most is megy, de az már csak napi 15 percre kapcsol be, a másik már összeépítésre vár, de 2014-től 2023 februárig nonstop ment kb 30W-os fogyival, és egyetlenegyszer sem volt hiba, a harmadik sokáig egy i7-6700-ast hajtott, utána pár hónapig egy i7-8700-assal próbálkozott, de némely fpu tesztben már nem bírta a kockatáp, meg a hűtés is bajos volt, így 2019 májusban azt cseréltem tfx tápos chieftec házra, lehtt belőle nonstop menős nas.
Ezek alapján én meg azt mondom, vegye nyugodtan a felsőt, ennél megbízhatóbb tápja soha senkinek se legyen!!

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59653) Rowon válasza Rick4 (#59652) üzenetére


Rowon
veterán

Nem azt kérdezte, hogy volt-e hiba, hanem, hogy melyiket vegye? Erre válaszoltam. Ugyanakkor a felsőben vannak toroid tekercsek, amik cicereghetnek is.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59654) Rick4 válasza Rowon (#59653) üzenetére


Rick4
félisten

Nem azt kérdezte, hogy volt-e hiba, hanem, hogy melyiket vegye?

Ezét írtam, hogy szerintem vegye a felsőt! :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59655) Rowon válasza Rick4 (#59654) üzenetére


Rowon
veterán

Én meg ezért írtam, hogy szerintem vegye az alsót. :)

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59656) PROTRON válasza Rick4 (#59654) üzenetére


PROTRON
addikt

De műszaki indokokkal nem támasztottad alá, csak azt írtad meg hogy a nálad lévő példány kibírta. Ez még statisztikának is kevés. :D
Tudod 1000-ból simán lehet 100 ami jól működik, de ha Ő épp a többi 900ból kap akkor sokra nem megy azzal hogy majd írod neki hogy " de az enyém működik" :D
De ha Te vagy az eladó, tehát a sajátodat adod oda, akkor persze nem akarjuk rontani a bizniszed. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59657) S.I válasza Rowon (#59651) üzenetére


S.I
kezdő

válaszoltál is, köszi szépen. csak gondoltam, itt is megpróbálom. hátha lesz több szavazat.

(#59658) Rick4 válasza Rowon (#59655) üzenetére


Rick4
félisten

Ne arról beszélj, hanem hogy mit válaszoltál, azon már túl vagyunk, beszélj inkább arról hogy mit kérdezett, és mit válaszoltam rá! :D Fáziskésésben vagy, immár másodszor! :P

Mi volt benne amúgy támadható? Az, hogy mást válaszoltam, mint amire te gondoltál? Az kognitív disszonancia, nem kell belkeverni a társalgásba, mondd azt, hogy az alsóval van tapasztalatod, akár 3x annyi, mint nekem, és elfogadom, mivel nekem etőtl még minidg semmi bajom nincs a saját tápegységeimmel.
Sebaj, megpróbáltad, még kontextusba se seikerült helyezni a kérdésre adott választ! :P

Protron: Azt kérdezte, melyiket vegye? Megválaszoltam, szerintem a felsőt! Nem kért műszaki indokot, ennek ellenére azzal, ami a birtokomban van, megindokoltam!
Nálam több darab megy sok éve, ezért az én véleményemet ennyivel tudom alátámasztani, majd a kérdező eldönti, hog ykinek és minek akar hinni!! Ha neked nem tetszik, vagy kevésnek tlaálod, akkor vagy te is felteszed ugyanezt a kérdést, és műszaki alátámasztást kérsz, vagy utánajársz, hogy mégsem olyan jó a felső, mint az alsó, mert tessék, máshol 100-ból 50 rossz lett 2 év után, amit én a tények alapján hajlandó is vagyok elfogadni!

De hogy nekifogsz magyarázni, hogy ez nem volt műszakilag megindokolva, az kissé nonszensz kategória! ;]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59659) Rowon válasza S.I (#59657) üzenetére


Rowon
veterán

Bocsi. Ma 5 kávét ittam, nem emlékszem már rá, hogy mikor mi volt. :))

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59660) Rowon válasza Rick4 (#59658) üzenetére


Rowon
veterán

Fejezd be a személyeskedést, ez nem a topikra tartozik! Ha valami problémád van, írd le privátban! Korábban is írtál zöldségeket tápegységekkel kapcsolatban, azt is ide. Akkor is kiigazítottalak és akkor sem én tévedtem, maradjunk ennyiben.

A többit meg el sem olvasom.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59661) S.I válasza Rick4 (#59652) üzenetére


S.I
kezdő

mindkettő megvéve már nálam van... :D az egyik, az alsó új szerzemény, használtan vettem azt is. csak meglepett, hogy teljesen más.
eddig nálam tartalék/háttérnas volt egy egy j3455-el. bekapcs, mentett, kikapcs, 1-2 naponta. hogy ha valamiért valami kiesik, kényelmes legyen a folytonosság és pár kattintással meg egy újraindítással átveszi a homeserver jelleget egyből. a j3455 egyébként 2.5 évig ment a homeserveként (háttérnas szerepet meg egy régi microserver látta el), de leváltottam egy kontronra. most szereztem a j3455-nél kicsit jobb J4125-öst. ez már elég is úgy tűnik, igaz pont csiszre.
de most gondoltam, hogy küllemre is legyen már tökegyforma, akkor nem lógnak rá majd a nadrágok a kisebb házra meg nem lesz zúgás annyira a a nappaliban a gardrób alján. ott van elszállásolva már minden 10+ éve, . akkori nőmnek nem tetszett, ezért száműződött a szekrénybe. ottmaradt.
de pont ezért is parázok, mert abban a kontront azért be quiet! SFX Power 3 táplálja, és azért egy ilyen kínai eszközt berakni ilyen helyre...tűzvédelmileg paráim vannak :D
amúgy egy 12-es ventivel meg is van lökve szekrény alja, a réseken keresztül.
de igazából a j3455-ben sokkal kisebb belső légáramlattal is hűvösebb minden a kisebb házban, mert a quiet! SFX Power 3-ban a venti be sem kapcsol, cserébe mindent felmelegít a nagyobb házban. gondolkodtam valami direkt megoldással belenyúlok, de elvetettem. van 2 db 12 cm-es venti bent, azzal így elfogadható.
most meg valszeg megy a kontron is, táp is (a moddolt, szétfúrt, flexelt ház szerintem a kutyának se kellene :D) bár bios hibásan szerintem csak azzal is inkább majd vevő járna jól, nem én mint eladó. meg lehet, a microservertől is szabadulni kellene, pedig ahhoz még egy kipróbált, de soha nem használt tartaléklapom meg tartaléktápom is van, de emby, plex, mentések, kamerák, torrent, helyi háló, ax wifi + 2,5 gb lan kiszolgáláshoz baromira kevés.

[ Szerkesztve ]

(#59662) S.I


S.I
kezdő

ja, kifelejtettem, hogy a parához hozzájárul, hogy anno a microserver tápja ebben a szekrényben úgy halálozott el, hogy egy csattanás keretében elvitte magával az előtte lévő szünetmentest és a tápkábel is hibás lett. azon külcsínben nem lehetett látni rajta semmit, de belbecsként nem folyt át rajta utána áram. viszont a lapnak és a vinyók semmi gondja nem lett. és most is van bent egy szünetmentes még a szekrényben. meg egy rúter is :D ez egy ilyen szekrény.

(#59663) PROTRON válasza S.I (#59662) üzenetére


PROTRON
addikt

Tápkábelt?
Jujj hogy akkora zárlat keletkezett a csatlakozó fejen hogy összeégett a villa. :D

Ilyenkor igazából a 230V-os áramkörök ha szabadon vannak hagyva, csak akkor van igazából veszély, hogy ott keletkezik zárlat-->szikra-->meggyujtja a gatyádat, aztán ahogy kirohansz az épületből lábadon a gatyával röhögnek a szomszédok.

Ha a belenyúlástól védve van, akkor is persze keletkezhet elektromos tűz, de ahhoz már belül nagyon kell lángolnia hogy kijusson...

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59664) rxmiss válasza PROTRON (#59649) üzenetére


rxmiss
junior tag

amig nincs terhelve, nem veszes. es amig becsukva sincs. es...

(#59665) PROTRON válasza rxmiss (#59664) üzenetére


PROTRON
addikt

És be is fogod valaha kapcsolni?
Csak mert nem versz át, látszik hogy csak tesztelsz és csak zártad a tápegységet egy venti teszt erejéig. :P

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59666) rxmiss válasza PROTRON (#59665) üzenetére


rxmiss
junior tag

jo duma :D
ha megnezed, nem hagyomanyos atx tapot eszik:
az atalakito csak a powergood-hoz kell, hivatalos tartozek a dobozban. egyebkent a 8pines atx 12V kell neki. meg lehet direktben is kuldeni sima 12V-rol.

ubuntu felment ra, falbol ~100W kornyeken evett kozben muszer szerint. amikor teljesen idle, akkor 45-47W, a procimagok 1.5GHz-en hekiznek. (ebbol a szempontbol az uj Genoak meg ugyesebbek, azok sokkal lejjebb engedik az orajelet.) stress-ng-vel 240-250W falbol. ezert kell korlatozni a cTDP-t h ne sussem meg a hdplex gan 250W-ost, ami terv szerint etetni fogja.

(#59667) TESCO-Zsömle válasza rxmiss (#59639) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Én az ilyen jellegű kihívásokat "szoktam" volt épített vízzel megoldani. Nyilván ebben a méretben nem erősebb egy jobb léghűtőnél, de ha csak annyit érsz el, hogy ez befér és működik, akkor már előrébb vagy. Kérdés, hogy anyagilag belefér-e, mert még olcsó cuccokkal dolgozva is költeni kell ha nem hömbölög otthon eleve egy kazal vizes cucc.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#59668) Rowon válasza rxmiss (#59666) üzenetére


Rowon
veterán

A teljesítményére kíváncsi vagyok, viszont elsőre szerintem sokat eszik. Mire fogod használni?

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59669) AxBattler


AxBattler
félisten

LC-Power LC-1510MI - gyári oldal
Nem új ház, de évekig nem forgalmazták idehaza, most viszont újra kapható, a legutóbbi LC-1350MI-V2-höz hasonlóan.... és ennek én eléggé örülök, mivel nagyon pofás kis konfigot össze lehet benne zsúfolni, ha valaki megelégszik 60mm-es ventikkel.
Logout ismertető Pubszon tollából.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59670) PROTRON válasza AxBattler (#59669) üzenetére


PROTRON
addikt

Ohh de kár hogy lemaradtam anno amikor még 8k hufért 160-as pico psuval adták...
USB 3 van az elején? Engem megvett kilóra, ha még lehet hozzá szerezni Vesa mountot még királyabb...

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59671) sb


sb
veterán

Sziasztok!

Bár nem volt nagy érdeklődés a korábbi minigépes kérdésem/okfejtésem kapcsán, végül rendeltem egy Minisforum UM773 (7735HS) gépet. Egyelőre még várom, de ha kíváncsi bárki bármire akkor szóljon nyugodtan.

Ugyanitt ontopic mITX témára visszakanyarodva: Ha esetleg mégsem jönne be zajra a minigép vonal, hasonló, erősebb (mondjuk 5600G/H-től felfelé) konfigban milyen irányban érdemes most szétnézni mITX-ben? Nem vagyok képben Intelből mi lenne használható és mennyiért. Főleg a lap a kérdés. AMD-t néztem mert fogyasztásban erősebb konfigra ez lenne a szimpatikus választás, de ezen az oldalon úgy látom nem nagyon van olcsó megoldás, AM5 főleg nem, de AM4 is ritka mITX-ben. ?

Van még elfekvőben egy Modecom Feel 202-es, paneltápos házam valahol a szekrényben. Ha lenne értelmes árú megoldás a minigéppel szemben akkor lehet, hogy még egyszer összeraknék bele valamit.

(#59672) PROTRON válasza sb (#59671) üzenetére


PROTRON
addikt

Szívesen olvasunk minden ilyen logout posztot, nyugodtan belinkelheted majd az írásodat. :)

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59673) mpierre válasza sb (#59671) üzenetére


mpierre
veterán

Am4 nem mondanám, hogy olyan nagyon ritka lenne mitx-ben. Ok nincs belőle annyi, mint a matx deszkából. Ellenben az intel lga 1700 - maradva a ddr4 opciónál - már andere büfé árban.

Pl.: Asrock Am4 b450 - b550 deszkák Kb 40-50k között kaphatóak. Ugyanez intel alá Asrock-éktól b660 már 60+k.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59674) AxBattler válasza PROTRON (#59670) üzenetére


AxBattler
félisten

1-1db USB2.0 és 3.0 port van az elején, sajnos audio jack nélkül.
Olyan picoPSU-t, amit házzal együtt 8k HUF-ért adnak, inkább nem erőltetném.

#59673mpierre
Asrock Am4 b450 - b550 deszkák Kb 40-50k között kaphatóak.
Kaphatóak ilyenek, de a jobb modellek 60-90k HUF között mozognak inkább.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59675) Rowon válasza AxBattler (#59669) üzenetére


Rowon
veterán

Jól néz ki ez a kis ház.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59676) mpierre válasza AxBattler (#59674) üzenetére


mpierre
veterán

Melyik jobbra gondolsz? Itx X570-es deszka kapható egyáltalán idehaza?

Vagy gyártót értesz ez alatt?

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59677) rxmiss válasza TESCO-Zsömle (#59667) üzenetére


rxmiss
junior tag

viz nem opcio. belulre egyebkent is nehezen lehetne elhelyezni a radi(ka)t, kivulre meg minek, akkor mar inkabb egy nagyobb haz. es valahogy nem erzem h pont ezzel a konfiggal kene elkezdenem a vizezest :B

Rowon: hogy erted h szerinted sokat eszik? mennyit egyen egy 225W-os proci? vagy az uresjaratra gondolsz? nekem is volt gepem, ami csucsra jaratva elvolt kevesebbol :)

(#59678) Rowon válasza rxmiss (#59677) üzenetére


Rowon
veterán

Jó ég, a proci 225W-os??? Bocsi... azt hittem, ez valami kis egyszerű gépecske, nem gondoltam, hogy ilyen komoly proci van benne. :DDD

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59679) PROTRON válasza Rowon (#59678) üzenetére


PROTRON
addikt

Nem esett le hogy az ott egy Threadripper? Szerinted mit "ripper"el? :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59680) rxmiss válasza Rowon (#59678) üzenetére


rxmiss
junior tag

nagyon-nagyon pongyolan fogalmazva, mintha negy darab ryzen 3900 lenne bezsufolva egyetlen tokozasba.

(#59681) AxBattler válasza mpierre (#59676) üzenetére


AxBattler
félisten

Jobb felszereltségre, VRM-re, jobb fícsörökre gondoltam...
ASRock B550 Phantom Gaming-ITX/ax
Asus ROG STRIX B550-I GAMING
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX
MSI MPG B550I Gaming Edge Wifi, MPG B550I Gaming Edge Max Wifi

Ezek mind 80k HUF körül (voltak) kaphatóak.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59682) sb válasza mpierre (#59673) üzenetére


sb
veterán

Köszi!
Biztos bennem van a hiba, régebben szocializálódtam alaplap ügyben. Nekem valahogy nem jön össze a 40-60-80k-s lap a 40-60k-s procihoz. :(

(#59683) PROTRON válasza rxmiss (#59677) üzenetére


PROTRON
addikt

Egyébként vannak direkt vékony radi típusok pl ez [link]

Ők a Dynatron: [link]

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59684) Pista0001 válasza PROTRON (#59683) üzenetére


Pista0001
addikt

A HW-Labs-nak van 160-as radija, ha a ház mindkét oldalára feltesz egyet-egyet, akár az is jó is lehet. ;]

(#59685) rxmiss válasza PROTRON (#59683) üzenetére


rxmiss
junior tag

ezeken mar mind tul vagyok, koszonom :)
a lap megrendelese elott atragtam magam rajtuk.

Pista0001: kerestem direkt 80mm-es ventihez valo radikat, de sehol sem meltattak oket kulonosebben ;] ami ertheto.

(#59686) Pista0001 válasza rxmiss (#59685) üzenetére


Pista0001
addikt

Egy HW-Labs GTX160-am van talonban, muszáj volt megvennem. ;] Még nem próbáltam ki, gyanítom, hogy P8 (push) és F8 (pull) szendvics kell, hogy értelmezhető teljesítménye legyen... Ha egyszer találok (vagy inkább építek) megfelelő házat, kiderül. :P 100 wattig szerintem jónak kell lennie. :)

(#59687) mpierre válasza sb (#59682) üzenetére


mpierre
veterán

Régebbi - pl abit ag8 - deszkát nézem az egy ~negyed havi fizetés volt. A proci már csak a következő hónapban jöhetett bele, ami egy P4 520 volt, kb ugyanannyiért. Hol itt az eltérés a mostani arányokhoz képest? :DDD

A legrosszabb ár-értékű deszkám az abit vh6 II volt.

Ha közelebb nézem, akkor a b450 itx ac (Fatality vagy mi) + R5 2600 sem volt vicces áron.

@ AxBattler: Azok drágák. Picit alatta: [link] Talán.

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59688) rxmiss válasza Pista0001 (#59686) üzenetére


rxmiss
junior tag

ismerem ezt a 'muszaj' erzest :) nekem egy dynatron L3 van itthon pont ezert.
100W? egesz jo. akkor 3 eleg lenne belole ezt a procit lehuteni :D

ha birja a pumpa.

(#59689) Pista0001 válasza rxmiss (#59688) üzenetére


Pista0001
addikt

Az is "cuki". :D

Csak tipp, ahogy említettem, még nem próbáltam. :B

(#59690) Rick4 válasza S.I (#59661) üzenetére


Rick4
félisten

Van két kontronom, mindkettő ment ilyennel, sőt, még aliról vett 300w-os pico psu-val is ment, mindenféle hiba nélkül. 2008 óra vannak ilyen itx cuccaim, a legelső meg még valami ősrégi via epia gépecske volt, az első szériák egyike. A paneltáp miatt vették meg az egészet, szerintem az 20 évesen a mai napig működik!
2011-ben már foxconn ntA2500-assal toltam:

És ez a cucc is eladó lett 2012-ben! :D

Annyira azért nem kell ezektől félni, nem rossz cuccok!

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59691) AxBattler válasza mpierre (#59687) üzenetére


AxBattler
félisten

Aha. Tehát.

Te: "Asrock Am4 b450 - b550 deszkák Kb 40-50k között kaphatóak."

Én: "Kaphatóak ilyenek, de a jobb modellek 60-90k HUF között mozognak inkább."

Te: "Melyik jobbra gondolsz? Itx X570-es deszka kapható egyáltalán idehaza?
Vagy gyártót értesz ez alatt?"

Én: "Jobb felszereltségre, VRM-re, jobb fícsörökre gondoltam...
ASRock...
Ezek mind 80k HUF körül (voltak) kaphatóak."

Te: "@ AxBattler: Azok drágák. Picit alatta: [link] Talán."

Én: :))

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59692) mpierre válasza AxBattler (#59691) üzenetére


mpierre
veterán

:))
Kezdjük előröl:

Én: "Asrock Am4 b450 - b550 deszkák Kb 40-50k között kaphatóak."

Te: "Kaphatóak ilyenek, de a jobb modellek 60-90k HUF között mozognak inkább."

Én: "Melyik jobbra gondolsz? Itx X570-es deszka kapható egyáltalán idehaza?
Vagy gyártót értesz ez alatt?"

Te: Jobb felszereltségre, VRM-re, jobb fícsörökre gondoltam...
ASRock B550 Phantom Gaming-ITX/ax
Asus ROG STRIX B550-I GAMING
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX
MSI MPG B550I Gaming Edge Wifi, MPG B550I Gaming Edge Max Wifi

Ezek mind 80k HUF körül (voltak) kaphatóak."

Én: "@ AxBattler: Azok drágák. Picit alatta: [link] Talán" <- Most épp 49,5k-57k közt kelleti magát. Alatta van a 80k-nak? :K Belefér a 40-50k közötti sávba? Talán. A legolcsóbb helyen igen, 49,5k. Határeset, lehetne jobb arány is. Még duzzog egy kicsit a királyi váltó és ott se lesz 50k alatt.

De hogy a b450-es is legyen: 46k-50k közt kapható. Belefér a 40-50k közötti sávba? Yep.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59693) AxBattler válasza mpierre (#59692) üzenetére


AxBattler
félisten

Frankó, de én a jobb modellekre írtam a magasabb árat, Te meg a fapadosabb lapokra mutogatsz, hogy azok mennyivel olcsóbbak. Ja. Ty Cpt. Obvious!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59694) mpierre válasza AxBattler (#59693) üzenetére


mpierre
veterán

D'accord mon vieux. :R

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59695) Rowon válasza mpierre (#59694) üzenetére


Rowon
veterán

Omelette au fromage! :DDD

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59696) Rowon válasza rxmiss (#59666) üzenetére


Rowon
veterán

Visszatérve. Ezek a HDPlex tápok elég komolyak, láttam már korábban róluk cikket. Egy dolog kérdőjeles számomra, hogy mennyire melegedhetnek? Bár a benne lévő kondik is csúcsminőségűek.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59697) PROTRON válasza Rowon (#59696) üzenetére


PROTRON
addikt

Mivel van teljesen zárt aluházas verziójuk is amiben nincs venti, így azt mondom gyárilag megoldják.
Annál a típusnál belül termal padokkal szokták átadni a hőt az alu háznak, ami szépen leadja a külvilágnak, de lehet hogy a kezed számára melegnek tűnik, a kondik között nem ritka a 90-110 fok üzemi hőmérséklet között 10 évig vígan elműködő példány.

Azért jobb 90 fok alatt tartani, mert asszem exponenciális függvény szerint csökken a hőmérséklet emelkedéssel az élettartam. Tehát pl 80 foknál még 50 ezer üzemóra, 90-nél már csak 20.000, 110-nél meg mondjuk 5000...ugye attól még mert 10 órán keresztül ülsz a gép előtt, az nem jelenti automatikusan azt hogy mind a 10 órán át folyamat maxon terheled és folyamat 110 fokon teker. ;)
Hanem mondjuk időnként felburstöl 1-2 percekre, aztán megint fél órán át 80 fok alatt marad...

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59698) AxBattler válasza mpierre (#59694) üzenetére


AxBattler
félisten

Ezt Francia91-nek írd, én nem beszélem a flanciát. De rendicsek. :D

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59699) Rowon válasza PROTRON (#59697) üzenetére


Rowon
veterán

"Azért jobb 90 fok alatt tartani, mert asszem exponenciális függvény szerint csökken a hőmérséklet emelkedéssel az élettartam. "

Ezt én is így olvastam és, ha még nem láttad volna ezt, akkor most mutatom. :) De nem, hogy 90 fok alatt, hanem jó az 60 fok alatt is, ami szerintem aktív hűtéssel simán megoldható. A C6 temperature egy primer kondenzátorhoz tartozik, a C23 pedig egy szekunder oldalihoz. Forrás: [link]

test

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59700) mpierre válasza AxBattler (#59698) üzenetére


mpierre
veterán

Én meg az angolszkival vagyok így. :D

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.