Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59661) S.I válasza Rick4 (#59652) üzenetére


S.I
kezdő

mindkettő megvéve már nálam van... :D az egyik, az alsó új szerzemény, használtan vettem azt is. csak meglepett, hogy teljesen más.
eddig nálam tartalék/háttérnas volt egy egy j3455-el. bekapcs, mentett, kikapcs, 1-2 naponta. hogy ha valamiért valami kiesik, kényelmes legyen a folytonosság és pár kattintással meg egy újraindítással átveszi a homeserver jelleget egyből. a j3455 egyébként 2.5 évig ment a homeserveként (háttérnas szerepet meg egy régi microserver látta el), de leváltottam egy kontronra. most szereztem a j3455-nél kicsit jobb J4125-öst. ez már elég is úgy tűnik, igaz pont csiszre.
de most gondoltam, hogy küllemre is legyen már tökegyforma, akkor nem lógnak rá majd a nadrágok a kisebb házra meg nem lesz zúgás annyira a a nappaliban a gardrób alján. ott van elszállásolva már minden 10+ éve, . akkori nőmnek nem tetszett, ezért száműződött a szekrénybe. ottmaradt.
de pont ezért is parázok, mert abban a kontront azért be quiet! SFX Power 3 táplálja, és azért egy ilyen kínai eszközt berakni ilyen helyre...tűzvédelmileg paráim vannak :D
amúgy egy 12-es ventivel meg is van lökve szekrény alja, a réseken keresztül.
de igazából a j3455-ben sokkal kisebb belső légáramlattal is hűvösebb minden a kisebb házban, mert a quiet! SFX Power 3-ban a venti be sem kapcsol, cserébe mindent felmelegít a nagyobb házban. gondolkodtam valami direkt megoldással belenyúlok, de elvetettem. van 2 db 12 cm-es venti bent, azzal így elfogadható.
most meg valszeg megy a kontron is, táp is (a moddolt, szétfúrt, flexelt ház szerintem a kutyának se kellene :D) bár bios hibásan szerintem csak azzal is inkább majd vevő járna jól, nem én mint eladó. meg lehet, a microservertől is szabadulni kellene, pedig ahhoz még egy kipróbált, de soha nem használt tartaléklapom meg tartaléktápom is van, de emby, plex, mentések, kamerák, torrent, helyi háló, ax wifi + 2,5 gb lan kiszolgáláshoz baromira kevés.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.