Új hozzászólás Aktív témák

• HUN_Sector

őstag

válasz laychi #59211 üzenetére

Az ITX rákfenéje sokszor az, hogy ha tényleg mindenből belefér a nagyobb kivitel, a végén azt veszed észre, hogy az utolsó elem nem illik a helyére, mert mondjuk kitakarja a táp, vagy a vga, vagy a ház oldala, vagy az alaplap hűtőbordái. Szóval sok szívás lehet.
    Ennél a Jonsbo V10-nél én a melegedés miatt aggódnék. A fém mesh és a mesh háló között az a legnagyobb különbség, hogy előbbi a légmozgásnak csupán csak töredékét engedi át.
    Az általad linkelt Jonsbo háznál itt lesz az egyik(!) szűk keresztmetszet:
    PSU: ATX≤150MM, vagy SFX/SFX-L táp

A másik az, hogy ha felülre teszed a hűtőradiátort, a nagyobb vastagság miatt beleütközhet az alaplap felső hűtőbordáiba. Én pl emiatt nagyon sokat káromkodtam. Nem tudtam egy sima 2,5-ös ventit feltenni a CM NR200P felső részére, csak slimet, mert bazinagy hűtősapkát kapott a chipset

Szóóóóval ez tényleg soktényezős egyenlet ebben a méretkategóriában.

Amit én javaslok. Megnézed a házakat, kiírod melyek tetszenek, melyekre van pl. elég keret, melyeknek van hely odahaza. Aztán egyesével átszemezed a gyártói oldalukat, hogy a te vga-hűtő-táp és egyéb alkatrészbázisodból minden befér-e. Ezzel le fogod tudni szűkíteni a listát.
    Ez azonban saját kutatómunkát kíván meg, mivel az ízlésedet házak terén csak te ismered. Ebben a mérettartományban nincs aduász háztípus halmaz, amiket mindenre rá lehetne húzni. Mert mondatnám, hogy itt egy frankó Jonsbo VR3, ha azt mondod, hogy nem tetszik, vagy drága, vagy a 240-es aio típusod mégiscsak kiderül hogy a csövek miatt nem fog beférni. Én pl. legutóbb két hónapig(!) csak gépházakat néztem.

De nézd csak, ez is ITX ház, aztán mégis mekkora már: (Thermaltake the tower 100)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés