Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59212) HUN_Sector válasza laychi (#59211) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Az ITX rákfenéje sokszor az, hogy ha tényleg mindenből belefér a nagyobb kivitel, a végén azt veszed észre, hogy az utolsó elem nem illik a helyére, mert mondjuk kitakarja a táp, vagy a vga, vagy a ház oldala, vagy az alaplap hűtőbordái. Szóval sok szívás lehet.
Ennél a Jonsbo V10-nél én a melegedés miatt aggódnék. A fém mesh és a mesh háló között az a legnagyobb különbség, hogy előbbi a légmozgásnak csupán csak töredékét engedi át.
Az általad linkelt Jonsbo háznál itt lesz az egyik(!) szűk keresztmetszet:
PSU: ATX≤150MM, vagy SFX/SFX-L táp

A másik az, hogy ha felülre teszed a hűtőradiátort, a nagyobb vastagság miatt beleütközhet az alaplap felső hűtőbordáiba. Én pl emiatt nagyon sokat káromkodtam. Nem tudtam egy sima 2,5-ös ventit feltenni a CM NR200P felső részére, csak slimet, mert bazinagy hűtősapkát kapott a chipset

Szóóóóval ez tényleg soktényezős egyenlet ebben a méretkategóriában.

Amit én javaslok. Megnézed a házakat, kiírod melyek tetszenek, melyekre van pl. elég keret, melyeknek van hely odahaza. Aztán egyesével átszemezed a gyártói oldalukat, hogy a te vga-hűtő-táp és egyéb alkatrészbázisodból minden befér-e. Ezzel le fogod tudni szűkíteni a listát.
Ez azonban saját kutatómunkát kíván meg, mivel az ízlésedet házak terén csak te ismered. Ebben a mérettartományban nincs aduász háztípus halmaz, amiket mindenre rá lehetne húzni. Mert mondatnám, hogy itt egy frankó Jonsbo VR3, ha azt mondod, hogy nem tetszik, vagy drága, vagy a 240-es aio típusod mégiscsak kiderül hogy a csövek miatt nem fog beférni. Én pl. legutóbb két hónapig(!) csak gépházakat néztem.

De nézd csak, ez is ITX ház, aztán mégis mekkora már: (Thermaltake the tower 100)

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.