Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59236) sff-cucc válasza gianni85 (#59223) üzenetére


sff-cucc
csendes tag

Nalam semmi problema nincs a 65w-os processzorokkal a Dan A4-SFX-ben. Tenyleg csak 65w-rol van szo, felettit mar en se tennek bele, de azzal meg boven elvan - foleg egy enyhe undervolt utan.
Hasznaltam mar AXP90-X47 Full Copper-t, Blackridge-t es Noctua L9a + fan duct-ot is, szerintem mindent osszevetve (ar, teljesitmeny, hatlap, gepbeni hozzaferhetoseg, kulso) ez utobbi kombo a legjobb valasztas most is.

Ettol fuggetlenul keszult egy egyedi vizhutes is (sima aio, de meretre szabott csovekkel) amit ugy egy masfel evig hasznaltam mielott Velka 3-ra valtottam.


Itt jegyzem meg, hogy maga az eszkoz eladosorba kerult.

AM4-es fogattal hasznaltam, de Intelhez is adtak a pump/block-hoz csak azok korabbi generaciok (1150 es tarsai).
Ha szeretnem eladni, szerintetek van ertelme egyaltalan egyben tartani ezt, vagy szetszedve (20mm-es radiator, Eisbaer LT pumpa/hutoblokk) ket kulon darabkent jobban elmegy?

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.