Új hozzászólás Aktív témák

• AxBattler

félisten

válasz AxBattler #55683 üzenetére

A múltkori rágódás folyományaként erősen elgondolkodtam, hogy hagyom az egészet a fenébe, és átugrok egy használt HP Elitedesk G3/G4/G5 SFF gépbe. Igazából mindenre elég, néhány kompromisszumot kell figyelembe venni:
    - csak LP VGA-kat fogad - GTX1650 és RX6400 közül azért már lehet választani.
    - UEFI fapados - hát, nagy tuningot amúgy sem terveztem. :B
    - táp csak 180W (újabb gépeknél 250W) teljesítményű - kevés időt menne terhelve, így elfogadható.
    - hűtése korlátozott - a CPU ventije cserélhető egy minőségibbre, de ennyi. Esetleg a PCIE takarólemezek helyett a hátsó panelre lehet erősíteni egy hátrafelé fújó 60mm-es ventit. Ha minden kötél szakad, akkor a felső lemezt meg tudom vágni egy 120-140mm-es ventirácsnak+porszűrőnek.

Igazából csak az utóbbi probléma, a melegedés lehetősége aggaszt. Szerintetek?

Most vettem észre, hogy a korábban említett SST-ML11B már listára került az EU-ban, bár 35k HUF kicsit sok érte. Talán mire hozzánk ér, lemegy 30k HUF-ra.
    Persze kerítenem kellene hozzá egy rövidebb kábelezésű, halk TFX tápot is... :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés