Új hozzászólás Aktív témák

• krokodile

csendes tag

Sziasztok nem tudom megfelelő topicpban vagyok, ha nem akkor kérlek linkeljetek be és átdobom oda a kérdést!
    Van egy lenovo m75q mini pc, (Gyártoioldal)
    Ryzen 2200ge procival és 2*8 giga 2666os rammal van szerelve, ha pl csgot futtattom rajta
    akkor ha bekapcsolva hagyom multi core renderniget, tehát minden magot használja, akkor 130-140 fps röl ugrál lefele 30 ig és hwinfo szerint throtlingol a proci. (Ha kikapcsolom akkor alacsonyabb fpsel de stabilan megy és nincs throtling.) Viszont semmelyik kijelzett hömérséklet nem ad erre okot, 60 fok alatt van a processzor.
    Igy elkezdtem a vrm-re gyanakodni ennek sajnos nem írja ki hwinfo a hőmérsékletet. Igy a hővezető padjait kicseréltem de nem lett jobb. A géphez 60 wattos tápegység van csak elképzelhet hogy van valamiféle kommunikáció a tápegység és a gép között és emiatt szabályozhatja le? Mert fogyasztás mérve megnéztem 60-70 watt köré szökik fel a játék alatt.
    Már tényleg nem tudom mi lehet, csak találgatok...
    Ha bárkinek van valami ötlete szivesen fogadom, esetleg 11 ker környékén egy teszt erejéig 135 wattos táppal szívesen megnézném, ha valakinek van és rá is ér :D
    Köszi mindenkinek előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés