- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
emiki6 #46695 üzenetére
Nekem nem lesz olyan emelt TDP-s konfigom, amihez ekkora méretű hűtőt pont optimálisnak itélnék, inkább hajtson hasznot nálad, mint nálam várja a sorsát.
(#46698) sati: Az. Miután lecseréltem az Intel konfigot, elajándékoztam az alaplapot, processzor az félbetört
Hűtőt és memóriát félretettem.
Azóta egyértelművé vált számomra is, hogy hátralévő életemben nem fogok OC-zi... ami alapból szar annak a magasabb órajel nem segít, ami meg jó, azt nem kell "húzni". Egyre bölcsebb vagyok, na.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #46694 üzenetére
MSI RTX 2070 Aero ITX / Gigabyte RTX 2070 MINI ITX vagy valami hasonló nem kallódik véletlenül ott valamelyik fiókban? Hasonló árfekvésben levenném az őrizgetésének terhét a válladról. Nagyvonalúan nem alkudozom és a postát is én állom.
(#46695) emiki6: A 117mm vélhetően a fedlap alá rögzített 180mm-es ventivel együtt értendő maximális CPU-hűtő magasság. A gyári adatlapján 147mm-t írnak, az Atlas meg 125mm.
-
emiki6
veterán
Jó, hát nyilván a toronyhűtőből alacsonynak nincs olyan sok értelme, amúgy a merlin adatai alapján az atlas be se fér vagy nem így van? Meg úgy látom a ház kialakításához jobban is passzol a topflow. Nem annyira szimpatikus, de azért észben fogom tartani. Ha elviszik a machot a jelenlegi gépemmel, akkor meggondolom. Ha nem, akkor q34-es epic macho build lesz.
Duracellm...: Teljesen zavarba jöttem, minek köszönhetem a lehetőséget?
-
hegegabi80
addikt
válasz
emiki6 #46689 üzenetére
Ha a metis féle elrendezés lenne jó, csak fektetve, akkor nem sok választások van. Spire Powercube 712 volt nekem is, az talán teljesítené az óhajaidat, de sajnos már nem kapható. A Kolink satellite ugyan az, de most az sincs sehol. Ennek a plus vàltozata van, bár annak az eleje nem olyan szellôs. Esetleg még a Sharkoon QB One jöhetne be a képbe, de oda toronyhűtő nem fér be. Vagy akkor marad a metis és jöhet a dremel.
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
A q34-et és a node 304-et néztem ki, de a metis is jó lehet, ha elfektetem.
Milyen ház olyan még, ahol az alaplap vízszintes, max 2 hdd befér (egy is elég), a táp kívülről kap levegőt és kívülre fúj, belefér egy seasonic g450, van helye tower cpu hűtőnek és a vga hossz mindegy, úgyse lesz benne?
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Erdei88 #46682 üzenetére
Szia,
a magamét én innen vettem: [picoPSU]
Többféle teljesítménnyel is elérhető.
Ez eredeti picoPSU (mini-boxos), európai forrásból.
Aliexpressen vagy az ebay-en is magas az elérhető különféle pico-klónok száma, kedvezőbb áron. Fontolgattam olcsóbb megoldásokat én is, de nem kocáztattam be végül ismeretlen darabra. -
Erdei88
veterán
Ha szeretnék vásárolni egy GEEEK A1 MINI ITX-et, akkor egy Pico táp és hozzá adapter is be kell szereznem?
Ezeket honnan és milyen áron lehet beszerezni? -
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #46676 üzenetére
Ez egy állat kis ház lehetne, ha azt az sfx táp helyet nem alulra fektetve, hanem előre, fentre szerkesztették volna be függőlegesen. Esetleg még a szélességén tolnék 15 mm-t és máris megoldható a szép kábelezés. A felső vga-s elhelyezés meg sokat segít a félpasszív vga-k hőmérsékletén. Ügyes elgondolás.
-
Chieftec BT-06B-250VS - gyári oldal
Jót tett neki a frissítés, ésszerűbb lett a belső elrendezése, de kár volt lecserélni a régi 350W-os tápot (SFX-350BS). A Metis Plus-t mindenesetre nem taszítja le a trónról. -
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46674 üzenetére
Jelentkezem...
Amúgy modding lesz nálam is. A tetőbe akarok applikálni egy szívó ventit. Alul van egy befelé fújó, és mivel nincs dvga, majdnem akadálytalan függőleges légcsatornát lehet létrehozni. A moduláris Atx táp is kijön, a helyére megy egy sfx, így még jobb lehet a szent huzat. -
-
-
törölt tag
Sziasztok, néhány gyors kérdésem van, ITX jellegű témában..
Még nincs meg a házam, de már felhorgadt bennem a gyanú, hogy alulméreteztem.
65W-osnak hazudott i3 9100F és kétventis, 75w-os, tápcsati nélküli GTX1050 mennyire életképes egy Cooltek / Jonsbo C2-ben?
Ez a vga [link], a cpu-n pedig egy Arctic Alpine 12 lenne: [link]
Mindkettő milliméteres hézaggal is, de befér, a cpu hűtő 77mm és 80-nak van hely, a vga 215mm és 220-nak van hely
Mennyire melegítik be a házat egy full ATX méretű, 12-es ventis táp mellett? Kifelé húz a tápventi, de kb pontosan a cpu hűtővel fog szembe esni.
Főleg régebbi játékok mennek majd, meg WOW, meg ilyesmik, tehát jó eséllyel nem fog 100%-on futni benne semmi.
Érdemes lenne a prociról lelőni a turbót, a vga-t meg 70% áramfelvételre korlátozni Afterburnerben?
Mi a tapasztalat a C2-ben az alulra rakott ventilátorról, ér bármit, ha lentről felfelé fúj be?
Vagy inkább kerítsek egy passzív 1030-at?
Köszönöm..
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #46656 üzenetére
Ha megnézed a QVL-t, 3200-hoz páros időzítést használ, 2933-nál páratlant, 2666-nál vegyesen,
szóval 2666-nál nem fog zavarba jönni páratlan időzítéstől.
Szerintem már összeértek a szálak, mert a HX426S15IB2K2/16 benne van raven ride a support list-ben, és ez megegyezik az oázisos linken lévő termékkóddal. -
Archttila
veterán
Esti jatekhoz megteszi a vorosen pislakolo
WASD mar csak azert is, mert a monitor hatuljara szeretnek majd a kozeljovoben egy minimalis hattervilagitast applikalni.
Egyelore egyetlen dolog van ami nem tetszik a billentyuzettel kapcsolatban:
Tegnap este mielott lefekudtem feltoltottem 100%-ra az aksijat, am reggel amikor bekapcsoltam a gepet mar csak 95%-ot mutatott. ObinsKit-be az Auto Sleep be van kapcsolva!Jo lenne ha nem csak 4-5 napig birna az aksija mert az eleg keves...
OFF befejezve
-
Mercutio_
félisten
Úgy érzem előbb kapok használható választ, ha ide linkelem a kérdést
Ha van ebben az árban jobb tipp legalább 3 év garival azt is megköszönöm
-
Archttila
veterán
-
zsoltee10
addikt
válasz
#16939776 #46644 üzenetére
Köszönöm szépen, azért ide írtam, mert csak ezt olvasom és számítottam rátok.
Még egyszer köszönöm mindenkinek, akkor egy szétszedés,újrapasztázás lesz. A magok között nagy hőmérséklet eltérés nincs, csak ez a 80 fok soknak tűnik. ezt megerősítettétek. További szép estét!
-
Archttila
veterán
Megérkezett a picike
-
tomplays
csendes tag
Igen, abba dugtam.
Az AMD oldalán kitöltöttem az igénylőlapot egy AMD Athlon 200GE processzorra, BIOS update miatt. Hátha megszánnak és küldenek egyet. Ha azzal se lesz kép, akkor elviszem valami pc boltba, nézzék meg a lapot és processzort. A processzor lábai jónak tűntek, nem voltak ferdék.
Felhivtam a boltot, ott persze azt mondták, az akkor legújabbra frissitették (aug. 6-án rendeltem, akkor még a 2501 BIOS volt a legújabb).
Sajnos ezt másik processzor nélkül nem tudom ellenőrizni. -
dugo_
veterán
válasz
tomplays #46646 üzenetére
Hülye kérdés, de ugye a videokártyába dugod a monitort?
Igazából innentől csak a másik proci ebbe a lapba, másik lap ehhez a procihoz próba marad.
Ha valamelyik láb sérült, vagy nem érintkezik, az is okozhat ilyet. Vagy akár egy egyenetlenül lehúzott hűtő is elbillentheti a procit a foglalatból.
Esetleg mégsem csinálták meg a bios update-et.
-
tomplays
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget, ötletet szeretnék kérni, az alábbi szituációhoz:
Vettem egy Asus B450-I gaming alaplapot, és a boltnál kértem BIOS updatet, mert egy Ryzen 5 3600 processzorral szeretném használni. Memóriát TeamGroup Dark Pro 2x8GB 3200MHz RAM-ot vettem, tápegységnek Corsair SF600W Platinumot. Jelenleg a meglévő videókártyámat használom, egy Asus GTX980 DCOC-t. A videókártya és tápegység működik, mert a régi gépemet használom most.
Az új gép elindul de nincs kép. Displayporton keresztül csatlakoztam (majd DVI-al próbáltam), cserélgettem a RAMokat, másik tápegységgel inditottam nem történt semmi. Processzor ventillátor beindult, videókártya venti maxon pörgött (ezt furcsáltam), egér és billentyűzet nem világitott. Az alaplapon van Q-Led (ellenőrzi, a RAMot, videókártyát, processzort, merevlemezt), a 4 db ledből egyik se villant fel eddig, még úgy sem, hogy nem volt a gépben se RAM, se processzor, se videókártya (ezt szintén furcsátltam). Ma szereztem pc speakert, másik RAMot (Kingston 1x8GB 2666MHz). A új RAMmal se lett jobb a helyzet, a pc speaker meg se szólalt. Lehúztam az elem csatlakozót is, semmi. A processzort és RAMokat tesztelni nem tudom (régi gépem Inteles). Lehetséges, hogy az alaplappal lesz gond?
Azon godolkoztam, hogy elviszem egy számitógép boltba a lapot és a processzort, mert nekem már nincs ötletem, neten se találtam megoldást. Még azért próbálkozok, ha jutok valamire jelentkezek.
Remélem valaki tud még javaslattal szolgálni. Addig is köszönöm mindenkinek aki elovassa!Üdvözlettel: Cs.Tamás
-
törölt tag
válasz
zsoltee10 #46640 üzenetére
Nem ez a topik.
Egy ilyen CPU újkorában hozta ezt a hőmérsékletet prime alatt a hozzá csomagolt hűtővel.
A cpu-nak beállított feszültséget és a pasztát a kupak alatt érdemes csekkolni, ha ki van száradva a paszta, akkor nagynak kell lennie az eltérésnek az egyes magok hőmérséklete között is. Ha jó a paszta, de terhelésre megemeli az alaplap a cpu feszültséget, szintén el tud szállni a hőmérséklet, de össze tartanak a magok (+/-3C°).
A processzorhűtőnek nincs túl kifinomult lefogató mechanizmusa, 3 év alatt akár csökkenhetett a nyomás a kupakon, deformálódhatott az alaplap, ezek is okozhatják hogy nem olyan jó a hőátadás a die-kupak között mint újkorában. -
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Olvasgatom a topicot néha, de egyelőre a Metisbe szerelt konfigot (i5-6600, 16GB ram, 1060 6GB, 2x500Gb ssd) nem akarom változtatni. Viszont mióta összeraktam 3 éve nem néztem hőmérsékleteket, nem futtattam prime95öt, semmit. Hát most megnéztem. 15 perce fut a prime95, le van véve az oldala a házikónak, mert sarokban van, így nem látszik.
A HWmonitor szerint 81-82 fokos a proci, 90w teljesítményfelvétel mellett 3,6GHzen mind a 4 mag. Egy Raijintek Ereboss hűti, gyári venti van rajta, 1100at forog. Lehet rosszul emlékszem, de mintha nem lett volna ilyen meleg. Van valakinek gondolata ez ügyben? Jó ez így, bírja, vagy szedjem szét, pasztázzam újra, mert 10-20 fokkal hűvösebbnek kéne lennie?
-
Archttila
veterán
Úgy tudom lassan megkezdik a batch 3 EU terjesztését
Amcsi amazonon pedig már rendelhetőek. -
Archttila
veterán
Még egy óriási piros pont a Louqe teamnek!
3-4 hónapja kértem egy RMA-at az egyik oldallapra mivel (mint az a képen is látható) az geyik panel nem csúszott be magától a helyére, egy icipicit mindig rá kellett segíteni/koppintani neki a kis buksijára:
Erre ma bontom ki a UPS csomagot és mit gondoltok mi volt a dobozban?
Bizony, kettő darab vatta új oldalsópanel! + egy kapcsoló
mert még anno Februárban megjegyeztem, hogy rövidek a batch 1-ben található kapcsoló vezetékei.
Gondolom nem volt már eszükbe, hogy azóta kaptam egy teljesen új (batch 2) egységet, szóval részemről le a kalappal a cég supportja illetve a terméke előtt!
Ennél jobban soha ne jöjjek ki semmiből, illetve így már el lehet gondolkodni egy window paneles kivitelen is -
törölt tag
válasz
KaiotEch #46630 üzenetére
Szerintem teljesen vállalható.
Ha belecsavarozod a Flex tápot, a mechanikai stabilitása OK lesz*, tök jó hogy csavaros az előlapja.
A back plane nem hot-swap, ill. az 1db Molex dugóval 4db HDD-Indítására alul van méretezve, oda min. 2db csatlakozót kellene, redundánsan beforrasztani. Fiókok jól néznek ki, jól szellőznek, betolva is.
Hátsó ventilátort, fordulatszám visszajelzés hiányában lesz nem biztonságos évekre magára hagyni, az mehet a kukába.A hirdetésben lévő képek két különböző verziójú termékről készültek, lásd alaplap felfogatás iránya, táp kivágás kivitele.
*Ha nem akarod, hogy esetleg remegjen/zizegjen a lemez-lemez kapcsolatnál "a diszkek-felpörgésnél", akkor szét-szegecseled és az egymással érintkező éleket kihúzod valamilyen keményre kötő ragasztóval, mielőtt újra összeszegecseled.
-
herrkoser
tag
válasz
Archttila #46626 üzenetére
Igen, láttam a Black Ridge-et, csak azzal szerintem memóriát is kell cserélnem, mert a Trident Z kit nem fér be a borda alá.
Én is laikusként úgy gondolom, hogy az a Noctua nem ehhez a procihoz való, a honlapjukon is max a 9400 mellé ajánlják. PCPartpickeren pedig a buildekből az látszik, hogy bátran pakolgatták 8700k mellé is ezt a hűtőt, de azok a 70-80 fokos Prime95 mérések, amiket sokan feltüntetnek elég hihetetlennek tűnnek.
-
herrkoser
tag
Sziasztok,
Gondolkodok, hogy összerakok egy Dan A4 konfigurációt és CPU hűtéssel kapcsolatban lenne szükségem kis segítségre, hátha van valakinek tapasztalata, hogy ilyen pici házban a legújabb 6-8 magos csodák hogyan viselkednek.
Három proci között megy a dilemma (9400f, R5 3600, i7 9700 non k) amiknek a hűtését egy low profile léghűtéssel (Noctua nh-l9), vagy egy táp mögé elhelyezett Corsair H55 120mm víz+noctua low profile ventivel oldanám meg. Heti 10-12 óra játékra (WoW, Apex Legends, pár AAA cím) és böngészésre, filmezésre lenne használva a gép és hát kérdés, hogy ilyen viszonylag lightos felhasználás mellett elbírna-e bármelyik hűtés thermal throttling nélkül egy i7 9700-at ebben a házban.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #46610 üzenetére
Ez most így neked is tetszik, "célhoz értél"?
Igen azt kell mondjam teljes mértékben elégedett vagyok a géppel és a körülötte tanyázó kiegészítőkkel. Na jó hazudok, mert még mindig egy régi Logi K520-al gépelem-e sorokat, de jövőhéten már érkezik az Anne Pro 2 60%-os billentyűzetem ami teljessé teszi majd az összhatást.
(#46612) Seep
Én biztosan nem
másra megy most a pénz, a Ghost pedig szinte ajándék volt.
Más:
Nem tudjátok honnan tudnék szerezni egy ilyen Wi-Fi/BT fémházikócskát? -
Atom_Anti
senior tag
Erről mi a véleményetek?
Szívni hűtőbordákról levegőt van ugyanolyan hatásos, mint keresztül fújni?
-
törölt tag
válasz
Archttila #46608 üzenetére
Én is így csináltam volna, de kábel-harisnyázás nélkül. Mert kisebb átmérőjű a köteg, nem ül meg a redőkben a por, és a színes kábelek feldobják az egyhangú belsőt.
F@sza lett, nyugalommal tölt el amikor ránézek, mert, egyáltalán nem látni alaplapot a hűtéstől.
Ez most így neked is tetszik, "célhoz értél"?
-
Archttila
veterán
-
Atom_Anti
senior tag
Skacok, nekem ez a hűtő kellene, mert alája be lehet tenni ventilátort és kifelé fúlyatni a meleget.
Prodigy ST1266
De hol lehet ezt megvenni?
-
Archttila
veterán
Amikor a Ryzen topikba felfedezi a kolléga, hogy nem csak ATX házak léteznek a világon
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EA Sports WRC '23
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Linux Mint
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest