- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Formula x1 / Loli x1 - chiphell.com / chinahao.com / yoycart.com / images.google.com
- 310 x 134 x 182 mm (7,56l)
- DAN A4-SFX klón (azon belül is CNC-mart Loque Ghost S1 klón) -
HookR
addikt
iBuyPower Revolt GT3 - tomshardware.com / techpowerup.com
- 404 x 165 x 220 mm (14,67l)
- DAN A4-SFX klón -
Nirvanus
aktív tag
Esetleg egy Antec ISK 300/310 vagy Silverstone Milo ML sorozat valamelyik darabja.
-
törölt tag
a legtobb realan az ~120W-os dc-dc-vel jon (igazibol csak 90, de jo az
), szoval valoszinuleg eppcsak nem eleg megbizhatoan es tartosan a konfigodhoz, tehat ugyanott tartasz, mint az inter-tech-kel. a tetejen szanalmas ennek is a szellozese (e-i7 pl, ami nekem is van), viszont mindket oldalon van hely ventiknek. en allitva hasznalom, egeszen jo huzatot lehet igy csinalni viszonylag csendesen.
-
Cold5
senior tag
válasz
#16939776 #47790 üzenetére
Szia,
Köszönöm, a válaszod. Én is féltem a szellőzéstől... Arra gondoltam, hogy a ház tetjét megmunkálom, szellőzést biztosítva.
Akkor dobom a SATA-s SSD-t, és akkor maradjon inkább, az egy M2 NVME csatlakozás.
Melyik lap lenne megfelelő? Esetleg ez: Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFIAz In Win Chopin házat néztem még, hogy esetleg az szóbajöhet, de azon nem tetszik az a hálós rész, illetve nincs Type-C és kártyaolvasó sem. Ezek persze nem feltételek, de nagyon jól jönne.
Gondolom még a Realan-t nézzem meg...
-
törölt tag
Szia!
A házzal is bajban vagy, mégpedig azért mert a benne lévő panel-táp a 54W@12V-al nem szolgálja ki ezt a konfigot. Ezt le lehet cserélni nagyobb teljesítményűre, de a további probléma lesz hogy a magában a CPU hűtő a ház légcseréjét nem tudja biztosítani, mert nincs felette perforáció. A ház saját szellőzése csak függőleges állásában fog megindulni, de erősen kétséges hogy minden esetben kielégítő lesz a mértéke.
Ha ennyire kompakt méretet szeretnél olyat keress, ahol a sata SSD beépítése nem blokkolja a légáramlást a cpu-n, valamint a CPU felett perforáció van, vagy be lehet építeni az alaplap mellé egy oldalra 2db 40/50mm-es ventilátort, ami "alacsony" fordulaton képes lesz szellőztetni a házat.
ITX alaplaplápból 2db M.2 csatlakozó elég speciális igénynek minősül, így veszett drága az ilyen alaplap. Amennyire csak lehet próbáld meg egyszerűsíteni a dolgot, ha 1db eszköz is elegendő, mondjuk egy 2TB-s m.2 ssd, akkor a doboz kiválasztása, kábelezés is leegyszerűsödik, vagy az alaplap is olcsóbb lehet pár tíz-ezerrel.
Még most végig kell gondolni hogy tényleg kell-e +1 sata, vagy +1 m.2. -
Cold5
senior tag
Segítséget kérnék:
Ezt a házat néztem ki:
Inter-Tech MW-01 II
Ezek a további alapanyagok:
AMD Ryzen 5 3400G
2X16GB RAM
NVME SSD 500GB, 1TB M2 SATA vagy sima
Noctua NH-L9Az alaplappal vagyok bajban, amíg nem ez a ház volt addig egy Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac volt kinézve, de olyan kellene ami ki tudja szolgálni a házat illetve nem fontos de esetleg 2db M2 hely (1 NVME és egy 1SATA) legyen benne.
Ide egy 120W vagy 150W kocka gondolom elég!?
Köszönöm előre is.
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Van már valakinek tapasztalata az új METIS PLUS ALS-ről?
Van most ezen kívül más ajánlott ITX ház 3,5" HDD és ATX méretű táphoz?
-
Archttila
veterán
válasz
Strezi #47779 üzenetére
Nem, egyáltalán nem rossz sőt, szerintem egy remek ár/érték arányú deszka. Nekem a BIOS az kicsit boaaa de ez van , minden nem passszolhat.
Ami nekem hiányzik belőle az a Spread Spectrum tiltása (99.8MHz BCLK) illetve jó lenne ha Asus módra mutatná save & exit előtt a változások listáját.Maga a Fan setting rész (nemugrikbemianeve) kifejezetten tetszik, illetve inkább azt mondanám, hogy használhatóbb mint a konkurensek megoldásai. (lásd FAN curve)
Apropó ha van kedved HWINFO-ba megnézhetnéd nekem, hogy az FCLK Idle fix vagy ingadozik mint nálam?
-
HookR
addikt
=========================================
COLORFUL iGame Sigma I300 Gaming PC - techpowerup.com / zaeke.com
=========================================
ASUS ROG Z11 - hardwareluxx.de / imgur.com / youtube (1:41 - 4:20)
========================================= -
HookR
addikt
AZZA Cube Mini 805 hivatalos oldal - [link] / youtube
- 472 x 371 x 372 mm, amiból a kocka 260 x 260 x 260 mm (17,58l)
=====================================================
Mini ITX Open Frame by INUX3D - pinshape.com
Fel van adva a lecke, ha valaki ennél egyszerűbb Mini-ITX 'házat' szeretne 3D-nyomtatni.
===================================================== -
törölt tag
válasz
Archttila #47774 üzenetére
A tanulság az, hogy nem szabad vele 2 évet várni, frissen összeszerelt modulról könnyebben jön.
Nem tudom hogy pontosan hogy kellene kinéznie, de ha terhelés (pl.:memória másolás teszt) közben is ugrál úgy, hogy közben nincs akadozás, akkor a monitorozó program bug-ra szavazok.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #47770 üzenetére
Ne gondold! A HyperX-rol egy pillanat alatt lepattintottam a vasat, ez a Patriota viszont relative megdolgoztatott, de vegul en gyoztem
Veled ellentetben nalam a szivacs eltavolitasa viszonylag konnyen zajlott. Gyakorlatilag kezzel legyurmoltam a maradvanyokat
Mas:A Giga lapnal az FCLK 316-1866 MHz között ingadozik. Ez szerintetek normális?
vagy ez valami uj AGESA ficsor amirol lemaradtam?
Ryzen 3800x
RAM 3733
FCLK 1866
UCLK 1866Szerk.: Esetleg a hwinfo bugos?
-
törölt tag
válasz
Archttila #47764 üzenetére
Trident-zé-ket én is kopasztottam az ünnepek alatt. A bordákat levenni "gyors" volt melegítve, de a modul hátán maradt szivacsot 1-1,5 óra volt/modul letologatni 2mm-es csavarhúzó pengével, az ott maradt ragacs ellen meg Super5 kellett.
Erőssén szerencséd volt ezekkel a modulokkal. -
Seep
senior tag
Ha valakinek van lehetosege es kedve itt vannak a Loque Ghost 3d nyomtathato fajljai.[link]
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #47757 üzenetére
de, stimmel.
ez majdnem 24l. (mod: igaz letezik ennel [kisebb ATX haz] is)
a dual socket lapom 44l-es hazban vanes ott is sokat pang a levego
(igaz a ryzen 1700 + 1070 mini egy 5literesben)
egyebkent maga a dizajn nekem tetszik, de ha allitott kucko, akkor a nemreg is emlegetett fortress mini vagy akar egy DSE Breathe a befuto nalam.
-
Strezi
őstag
Megszületett a bevásárlólista, Evolv Shift Air lesz a kuckó. Nem mai gyerek, de tetszik a kiállása
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47747 üzenetére
Az a drága benne, hogy nem a polcról veszed le a mediamarkt-ban, hanem ha van rá igény csinálnak egyel többet.
-
Speed®
titán
válasz
#16939776 #47735 üzenetére
..semmi köze a megjelenített képhez, azért kizárólag a VGA felel.
Digitális jelátvitelről beszélünk ugye, van/nincs adat eset áll fenn.
De teszemazt egy alaplapi analóg hang esetén lehet már eltérés.Az egyszerűség nem megjelenítésben, hanem opciók terén van,
például a feszültségek beállítására csak offset lehetőség adott.Hátlapi M2ben az akkori PC300 Hynixem ropogósra pirult volna.
Nálam 2 HDD állandó, 2 kanóc pedig adatmentésekhez kellene,
jelenleg utóbbi esetben húzhatom le a HDDket, rendkívül gázos.
Amíg át nem rendezem a dolgokat, kiesett sajnos az a 2 SATA.. -
Speed®
titán
válasz
kisza25 #47741 üzenetére
F40 (és utániak) leírásában:
1. If you are using Q-Flash Utility to update BIOS, make sure you have updated BIOS to F32 before F40.
2. Before update BIOS to F40, you have to install EC FW Update Tool (B19.0517.1 or later version) to avoid 4DIMM DDR incompatibility on 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU.Tehát a legfrissebbek felrakásához előbb F32 + EC FW, ill. ami még fontos, hogy friss Chipset Driver legyen fent megelőzően az OSen.
-
Speed®
titán
válasz
kisza25 #47734 üzenetére
Úgy adtam át, ahogy hibátlanul használtam a beüzemelése óta.
Én még az a generáció vagyok, aki azt javítja meg, ami hibás
Mivel nálad is Pinnacle/Aegis a felállás, nem hiszem, hogy kell,
persze felpakolhatsz 3rd genhez való AGESAval szerelt frisset,
de attól nem 1 gyártó esetében óva intenek 2nd gen procikkal. -
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #47737 üzenetére
Kickstarter-en 1300 SEK-et írnak, ami olyan ~41e HUF.
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #47740 üzenetére
És azt hova, vagy hogyan? Ezek a biosok windows alól telepíthetők?, Mert én biosban próbáltam.
Amúgy most mindent normalra állítottam és xmp, meg manuálisan 1,35V-re raktam a RAM-ot és azóta nem fagyott, chinebench 20 lefutott (korábban elindítottam egyből dobott egy kéket) és 40 perc bf5 játszottam nem fagyott. Lehet 1,2V-al indult el eredetileg 3Ghz-en -
kisza25
félisten
-
HookR
addikt
KKSB K1 hivatalos oldal - [link] / kickstarter / youtube
- 310 x 138 x 195 mm (8,34l) (láb és hátsó túlnyúlás nélkül)
- DAN A4-SFX klón -
törölt tag
válasz
Speed® #47723 üzenetére
A CPU PCI-express sávokat valami csak oda viszi a VGA-hoz. Ha a PCB-n bármi (árnyékolás, földelés, vezetékelés, tápok) el lennének szúrva, akkor nem menne át rajta ilyen szépen az adat.
A faék bios nekem átláthatónak bizonyult. A hátlapi M.2 csatlakozóban lévő 960 Pro ssd huzatban van nálam, olvasás/írás tesztben is kitartotta a tempót.
A CPU-VGA között lévő sata csatlakozó nekem elérhetőbb helyen volt, mint a lap szélén, amíg egyáltalán használtam satát. -
Archttila
veterán
válasz
kisza25 #47732 üzenetére
Remélem most csak viccelsz
millio mikorocode és ram compatibility update jött azóta… irány a support és töltsd le a legújabbat, illetve F40 környékén van vmi megjegyzés amit érdemes elolvasni (nem néztem át mert nekem F41-el jött) a lényeg, hogy ne egyből F50-re frissítsd
-
Speed®
titán
válasz
kisza25 #47728 üzenetére
Annak nem sok köze lehet hozzá..hacsak nem lóg minden csatin sok eszköz, ami esetleg a SOCot terheli..de akkor sem hiszem. Ha van lehetőséged, próbáld ki másik procival, szerintem az IMC gyengus a jóárasított 2600ban :S
Az összes NVME ilyen, nagy fileműveleteknél be tudnak lassulni, ha nem hőmérséklet, akkor cache fogyás vet véget a száguldozásnak. A P1/512 meg olyan, mint a 660p, QLC NAND, kevés cache, ez ilyen. Normál esetben viszont nem másolgatsz rá állandóan, szóval az olvasási tempó fog dominálni, amiben meg nem rossz még 4kban sem.
-
kisza25
félisten
válasz
Speed® #47727 üzenetére
A másik verzió, hogy az új ssd miatt fagyogat, de mivel 3Ghz-en most már el sem akar indulni, tutira a RAM.
Tudom már miért szoktam le a RAM csereberérőlAmúgy az SSD eddigi max tempója amit láttam 600MB, gyakorlatban 430MB környékén megy stabilan, de egy 70GB másolásnál kb a felétől 50-80MB/s lassúlt.
Hőmérséklet max 43 fok -
Speed®
titán
válasz
kisza25 #47726 üzenetére
Typo ;p Thaiphoon Burner.
Az nem hangzik jól..nézz rá a Taiphoonnal, aztán DRAM Calc.
Persze elsősorban az IMCn múlik, megyen-e a RAM túlhajtás,
de official 2933MHz általában problémamentes a 2nd gennel.XMPre beállítottam, utána csak a feszekkel kísérletezgettem,
a 2700am 1.05V SOC mellett stabilan vitte a 16GBos kiteket,
a 32GBoshoz emelnem kellett 1.075re, de arra számítottam.. -
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #47712 üzenetére
Maga a lap nagyon fasza tud lenni, csak az időt nem kell tőle sajnálni, míg kiismered, beállítod. Nekem az előd 370GTN van, ugyan az a PCB-je mint a 470GTN-nek, OC nélkül használom, stabil mint a beton 1800x+3200cl14-es ram, patika tisztaságú képet ad benne a 1080ti.
Abszolút 10/10 (nekem).
Javaslom hogy nézz utána annak, hogy azzal a bios verzióval amivel a kinézett APU-d életre kelne, azzal van-e valami olyan gyakran jelentett probléma, ami esetleg érinthet.
-
-
Speed®
titán
válasz
Archttila #47710 üzenetére
Nem buktam semmit, ugyanúgy rámegy a C12P/C14, amim van. Csak tervben volt még az Aorus mellett egy ideig a DAN A4, akkor vettem a BRt..aztán rájöttem, hogy túl sok kompromisszummal járna és elengedtem, inkább előtérbe helyeztem az OCt, ami picit limitált volt eleddig (4G felett éhes a procim, elszállt a VRM 1.3V fölé menve). Persze sokat nem hozott a stabil 4.15G elérése, cserébe annyival többet kér, hogy vissza is álltam 4Gre..majd idővel szerzek valami durca X procit, hogy megmagyarázzam a STRIX indokoltságát
-
Nirvanus
aktív tag
30 guriga a Biostar X470-es ITX lap a vizes boltban. Megéri megvenni, ha csak APU menne bele? Nem lenne cibálva és topflow menne rá.
-
Archttila
veterán
-
Speed®
titán
Ahhoz képest mennyire le volt nézve a B450 I Pro VRMje, mikor lapot akartam venni, megszaporodtak a tulajok ;p Én meg váltottam STRIXre..de minek
Lehet többet bír a VRM, de ugyanott a proci vége és szívok a ventiszabályzással, mellé buktam a Black Ridge kompatibilitást M.2 bordával
-
Archttila
veterán
válasz
Strezi #47700 üzenetére
Igen kozvetlen toluk rendeltem emlekeim szerint még valamikor tavasz kornyeken.
kisza25
En 23-ert vettem az uj bontatlan 3733-as kittet.
shteer
igyekszem majd pontosan lemerni, h mekkora kell de korabban mar kiszamoltam24 Pin ATX - 140mm
4+4 EPS - 230mm
Single SATA - 100mm
One 6+2 Pin PCIe - 220mm
One 6 Pin PCIe - 220m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest