- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Pete55555 #45999 üzenetére
„K66-ban a legjobb, hogy kisebb mATX lapokat is fogad, így elég olcsón lehet mITX méretű rendszert építeni, nem kell a mITX felárat kifizetni az alaplapra”
Jómagam is ilyen megfontolás miatt választottam hasonló házat régebben, [EZT]. Igaz, ennek nincs üveg oldalfala, cserébe mostanában itthon is kapható Varázslósnál, 13,3k-ért. Egy AM4-es konfigot raktam bele, de Intelből jóval nagyobb a választék a max. 21,5 cm széles mATX lapokból. Ráadásul normál ATX táppal is etethető, nem kell SFX, ami tovább hat a költséghatékonyság irányába, viszont a külméretekkel bőven az ITX-világba tartozik. -
Pete55555
addikt
K56 és K66 nagyon tetszik!!!
K66-ban a legjobb, hogy kisebb mATX lapokat is fogad, így elég olcsón lehet mITX méretű rendszert építeni, nem kell a mITX felárat kifizetni az alaplapra. Egy jó kis 1650-el kellemes kis casual gamer gépet lehet belőle építeni.Annak ellenére, hogy pár hsz-el fentebb panaszkodtam a CPU felé rakott táp miatt, itt elnézem, mert elég kicsi a ház, hogy bele tudjak törődni.
A K39 már kicsit túlzás nekem, de az is ötletes.
-
HookR
addikt
A 'DETAILS' fülön belül mindegyiknél van görgethető rész további képekkel!
=========================================
SGPC k77 - chinahao.com
- A tápkábel kivezetését nem bonyolították túl, az biztos.=========================================
SGPC k66 - chinahao.com
- 3 slot-os=========================================
SGPC k56 - chinahao.com
- 2 slot-os=========================================
SGPC k39 - chinahao.com
-
hegegabi80
addikt
Jah az már mindjárt más, és valóban jobban megnézve igazad lehet.
De attól függetlenül jó az elképzelés, legalább is nekem tetszik, bár azért még lehetne mit alakítani rajta.
Amúgy meg így is jó lehetne, csak emelni kell minden oldalon 1-1cm-en a plexin és akkor kész is.
Nem is olyan rossz ötlet, egyszer tényleg nekiállok magamnak kreálni otthon valami nekem tetsző házat.Mondjuk ezekben a kis házakban a ncase m1 elrendezés vagy a Cougar QBX lenne a legjobb bár a tápot úgy fordítanám, hogy elölről szívjon levegőt, és akkor már is nyertünk még pár centit szűkítéshez. Előre felülre a táp, alulra vga, és akkor a légáramlat is mehetne rendesen alulról felfelé.
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #45995 üzenetére
Gyanítom, hogy a plexi csak a kiállítás kedvéért, ideiglenesen került rá, hogy megmutathassák a nagyérdeműnek milyen elrendezésre gondoltak.
-
hegegabi80
addikt
Ez a Cooler Master nevesincs egész jó kis kuckó. Bár eléggé hajaz az elrendezés egy metisre, csak ebbe max netezős cuccot tennék ahogy elnézem, elég szépen le van fedve minden irányból, csak az eleje rácsos. Még az illesztéseknél se látok hézagot, meg hátul sincs ventihely. brrrrr... Ezen is lenne még mit alakítani, csiszolni.
-
HookR
addikt
Antec Striker képek, videó - [1] [2] [3] / cowcotland.com / nordichardware.se
Cooler Master nevenincs prototipus - [1] [2] / imgur.com / youtube1 / youtube2
-
Rick4
félisten
válasz
cinemazealot #45988 üzenetére
Ez a kép inkább a tákolt gépházas csoportba passzolna.
-
törölt tag
erdekes lenne tudni mihez kell igazibol mind a 6 csatorna. meg dual socketes lap is van s3647-tel, amin 'csak' 4 csatorna hasznalhato foglalatonkent.
ahhoz h igazabol kihasznalhato legyen a 6 csatorna vagy a bios beallitasokon kell(het) modositani (hogyan ossza szet a memoria-teruleteket a csatornak kozott) vagy igen jol optimalizalni a 6 csatornara (ugy szetosztani az adatot h ne tipikusan egyetlen csatornan levo memoriabol hasznalj, hanem mind a 6-on). de biztos van/lesz valami ilyen jellegu terheles, hiszen gondolom kulonben nem csinalt volna az asrock ket kulonbozo lapot is. sokkal gyakrabban a szamitasi kapacitas es/vagy a pcie eszkoz savszelessege a szuk keresztmetszet.
-
cinemazealot
addikt
A RAM-ot használtan vettem relatíve jó áron, lecserélni már nem nagyon akarom. De nem bánom, hogy így alakult, mert ez a kuckó amúgy sem volt véglegesnek szánva (legalábbis munkagépnek), mert a végső elképzelésem egy egybe-gép, aminek én alakítom ki a házát saját terv alapján.
A belsőről ez a kép még akkor készült, amikor az eredeti Skylake konfigurációt raktam össze. Ez azóta játszós gép lett, a mostani konfig viszont (ebben a házban) már egy Haswell (downgrade-eltem, mert munkára elég ennek a teljesítménye is), aminek az alaplapján viszont már éppen annyival van közelebb az ATX táp csati a RAM foglalatokhoz, hogy a közelebbiben bordás modul már nem fér el.
-
Janby
tag
Gondolom véletlenül benne maradhatott. Nézegettem is a speckóban, hogy nincs semmi csillagozott magyarázat/kitétel
(#45988) cinemazealot:Én nem emlékszem a kuckóra. Nincs kép a belsejéről? A RAM-ot nem tudod lecserélni valami "kompatibilisre", vagy leszedni a hűtőbordát róla? Én sajnálnám, ha már ennyit melóztam volna vele.
-
cinemazealot
addikt
Talán emlékeztek még az LC-1520mi házba szuszakolt szünetmentesített gépemre, azóta felkerült a monitor hátuljára. RAM-nak viszont kezdtem szűkében lenni, ezért vettem bele új RAM-okat, épp csak a hűtőbordájukkal nem számoltam. A PicoPSU máris nem fért el, ATX táp hosszabbítóval áthelyezve meg már a ház is kicsi lett:
Azt hiszem, eljött az ideje a költözésnek...
Nem, még véletlenül sem egy Metisbe.
-
Janby
tag
Nézegetem a linkelt oldalon a speckókat, amiben írja a kettő darab M.2 slotot. Keresem mint az őrült, nem találom a lapon őket
Mondom jól elrejtették...Aztán megnéztem az előző linkedet...Szóval ha kellenek az M.2 slotok, akkor 4 csatorna van "csak" a ramoknak. Oké, mondjuk mégiscsak ITX.
-
Pete55555
addikt
Ez a H100 elég elbaltázott egy valami. Olyan bumszli forma, a lehetőségekhez képest szerintem nagy (bár konkrét adatot nem találok rá), a táp kilóg - ezt mindig is utáltam. A CPU fölötti táp elrendezés meg továbbra sem egy hatékony megoldás.
ASRock-éknak megint elgurult a gyógyszerük
-
HookR
addikt
Cooler Master Mastercase H100 újabb képek - cowcotland.com
- Immár a belsőről is.=========================================
ASRock Rack EPC621D6I - overclock3d.net
- Szerver Mini-ITX deszka 6 memória csatornával (5. és 6. foglalat a nyák alján).
- LGA3647=========================================
-
HookR
addikt
Asus ROG ITX Gaming Case képek - gdm.or.jp
-
HookR
addikt
ASRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3 képek és videó - techpowerup.com / xfastest.com / youtube
-
Raijintek Metis Cube - Computerbase.de
Elvileg egy 200mm-es venti belefér, akárcsak a CM Mastercase H100-ba.
Most örülök, hogy nem vettem a moddolt Metis mellé egy Metis Plus-t is! -
HookR
addikt
Cooler Master MasterCase H100 képek - guru3d.com
Cooler Master MasterAir G200P és MasterAir G400P képek - wccftech.com
-
HookR
addikt
"...gyanús, hogy azon is ugyanúgy 2db venti van, mint a Mini-DTX-es változaton."
És valóban, ezen a képen be is vannak jelölve kékkel. -
HookR
addikt
Gigabyte X570I Aorus Pro WiFi képek és videó - twitter.com / youtube
-
Enton
addikt
válasz
viperabácsi #45970 üzenetére
Usb csati a hátlapon lehetne több, plusz én személyesen a ps2-egér bill csatit is hiányolom, de asrock verzióban már elég "baráti" áron is hozzá lehet jutni.
Sebaj ezekről lemaradtam, akkor csak annak örülök hogy további 2 lappal színesedik ezen paletta. -
HookR
addikt
válasz
flashpointer #45971 üzenetére
Ráadásul nekem gyanús, hogy azon is ugyanúgy 2db venti van, mint a Mini-DTX-es változaton.
Ezen a képen ott vigyorog két méretesebb borda a PCI-E x16 sín és a procifoglalat között (a megemelt M.2 slot alatt), és mintha egy ugyanolyan lekerekített sarkú venti is lenne mögöttük (a hátlapi csatlakozók felé), mint amilyen feljebb is van a fehér ROG Strix felirat alatt.Reméljük, hogy félpasszívak és csak nagy terhelés esetén kapcsolnak be!
-
viperabácsi
addikt
ASUS ROG STRIX B450-I GAMING neem most ő van R5 2600 és 2x8 gb corsair lpx 3000 társaságában . Ez mire nem elég ?
-
HookR
addikt
Asus ROG Crosshair VIII Impact képek, specifikáció - edgeup.asus.com
- Mini-DTX (!!!44!négy!)=========================================
Asus Strix X570-I Gaming képek, specifikáció - edgeup.asus.com
- Mini-ITX=========================================
További képek:
- tomshardware.com
- computerbase.de
- pc.watch.impress.co.jp
- [kép] -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #45949 üzenetére
Köszönöm, kergetem ezt a vonalat...
-
fasyrt
őstag
válasz
fasyrt #45845 üzenetére
Yuel Beast - Motif Monument - video
Csodalkozom, hogy a ph-n meg nincs nyalcsorgatos smiley. -
Janby
tag
-
válasz
Mclovin #45932 üzenetére
Nekem egy Node 202-ben van kb. ugyanez.
1070 + M.2 SSD + egy 2.5-es HDD.Oldalára állítva a monitor mögött.
Egyedül a CPU-n pörög a 92-es venti ~500-on a fal felé fordítva.Vagy ha tetszik a forma, én egy Xigmatek Nebula-ból költöztem át, abban elfér az ATX táp, és a 3.5-es HDD.
Annyi a trükk, hogy egy műanyag pöcköt le kell csavarozni a belsejéből és hosszabb VGA is elfér. -
Rick4
félisten
Sziasztok!
Lecseréltem a régi gépbelsőmet, Asrock H370M-itx lap lett, bele egy i7-8700, meg 2X 8GB DDR4 3200-as Hyperx Predator. Az LC power 1360mi házban a gyári kis tápegység van, az előző konfiggal is kifogástalan volt, itt is minden klappol, ha jól emlékszem a tápegység is 75W-os, a gépnek sose kellett ennyi, konnektorból mérve is elvolt idle 15W-load 25-30W-tal. Viszont aida64-nél FPU Mandel, FPU Julia FP Ray trace tesztnél amint rákattintok, a gép restartol.
Az egyetlen eltérés a tökéletestől az, hogy az új lapnak 8-as csatija van a proci tápnál, a kábel még csak a 4-es, de indult vele, megy minden, cpu-z és prime95 egyszerre mehetne az idők végeztéig, az ID Cooling IS40-es hűtő 73-74°C-on tartja szépen.
Van esetleg valakinek tapasztalata a 4-8 csatis proci táppal kapcsolatban? Másik házból át tudok tenni tápegységet, bármit, de szerintem nem itt van a baj.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #45944 üzenetére
Itt vannak további képek a készültség különböző stációiról: pcbattlestation.com - Pluto
-
HookR
addikt
Pluto (IN WIN Chopin GPU mod) - builds.gg
-
Enton
addikt
válasz
Mclovin #45938 üzenetére
Nekem így ténylegesen semekorra, én alaplaptálcát kerestem és végül lett olcsóbban egy sg13. De ugyebár ugyan így ahogy a vga elnyúlik a táp is el tud, kérdés úgy milyen cpu hütő ami befér alá, mert annak nem sok hely marad sima atx táp alá.
Esetleg sfx táppal nyersz pár plusz mm-t. -
shteer
titán
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Minél kompaktabb méretű ITX házat keresnék, ami fogad egy 1070-t (24cm) és még hűthető is lenne benne. Lenne még bele egy 3.5 HDD (bár ezt tudnám cserélni 2.5-s méretre) és egy 2.5 SSD (ezt is cserélhetem akár m2-re). Jó lenne ha fogadna ATX tápot (160mm hosszú), de ha csak SFX megy bele, az sem baj. Eddig talán a Silverstone SG13 a legszimpibb, bár itt tápot fixen cserélni kéne, meg a HDD/SSD egyikét.
Valakinek még lenne esetleg javaslata ezen kívül?
-
Oliverda
titán
-
törölt tag
válasz
rover45 #45922 üzenetére
Nem túl gyakori kombináció.
AVC DS06020B12U P002
AVC DS06020B12U P016
DELTA AFB0612EHD-9A17
DELTA AFB0612EHD-9K1S*
Foxconn PVA060F12H*
SUNON GM1206PKVX*
Superred CHD6012EB-AH*Ezeket nem PC szabványú ventilátor csatlakozóval szerelték.
(#45923) dugo_: amikor az 1db power gombot dugom vissza az alaplapra, nem vagyok lusta elővenni a usermanual-t, és belelapozni.
-
dugo_
veterán
Híres utolsó mondatok a gépház lecsavarozása után:
"Csak nem pont az a SATA port van letiltva az M.2 miatt, amire az új HDD-t kötöttem..."Élvezet egy Node 202-t duplán szerelni.
-
rover45
őstag
Srácok, létezhet olyan, hogy 6cm x 6cm x 2cm PWM-es ventilátor?
-
törölt tag
AM1 és az AM4-es platform is tudott meglepetéseket produkálni használat közben, amikor CPU alul feszelés és vagy manuális órajel állítás történt.
Hosszú távon mindkettő csak Auto CPU feszültségen és Auto CPU órajelen bizonyult teljesen stabilnak, és gondozás mentesnek.Ezek után nem tanácsolnám azt, hogy UV-re támaszkodj, mint megoldásra.
-
FYI: Zotac GTX 1650 LP
Zotac: Erstes Low-Profile-Design für die GeForce GTX 1650 -
Janby
tag
válasz
viperabácsi #45915 üzenetére
HTPC-ben nem alulfeszelni szoktak inkább a procit/APU-t? Mondjuk egy 35 wattossal nem tudna megbírkózni ez az alaplap? Vagy úgy már nem jó FullHd/4K-ra? Mondjuk nincs ilyen jellegű tapasztalatom, csak azért fura, mert azt gondolnám, hogy jó lehet...
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #45908 üzenetére
Az alaplap kialakításából látszik, hogy nincs köztes fokozat, így egyből 19V-ból állítja elő a VRM a CPU számára a feszültségeket. Ennek azért elébe mentek, mert felkészültek arra, hogy ez a mód áramra jobban igénybe veszi a VRM-et, duplázták a Low-side Fet-ek számát, és nem miniatürizált tekercseket használnak.
Ráadásként olyan CPU hűtést eszkábáltak rá, ami a VRM-et direktben telibe kapja az áramló levegővel, sőt a PCB-n körülötte, azok a csíkok és pöttyök ónozásnak és "extra" forrasztó ónnal feltöltött furatoknak tűnnek, amivel javítottak a FET - PCB - mozgó levegő közti kapcsolatnak, a hőelvonó képességét.Hogy teljesen használhatatlan lenne ezek miatt, azt nem gondoom, de az biztos hogy nem lesz ideális alap néma HTPC építésére.
(#45915) viperabácsi: Ja, hogy az OC miatt? Mindent IS nem tudhat egyszerre, egy Low Cost, belépő chipsetes lap.
-
Janby
tag
válasz
viperabácsi #45908 üzenetére
Gondolom ebbe inkább valamelyik 35 wattos passzol...Bár nem tudom. AsRock-ék majdcsak letesztelték rendesen, ha belemennek a 65 wattosak is. Meg azért ez nem éppen egy munka/gémer gépalap, hogy nagyon főzze azokat a VRM-eket...
(#45909) alcsa: Az oké, hogy a belső header jó egy AIO-nak. Én az egyik normál HDMI kivezetésre gondoltam,ami a lap oldala felé néz.
(#45911) MPeter87: Az lehet
-
alcsa
senior tag
A fura HDMI kivezetésre a válasz: Thin-ITX is intended to be used for building AIO systems, so they put a video header there so that the chassis build in display would be connected internally.
Vagyis AIO gépeknek jön jól, hogy belül összelehet kötni a HDMI-t a kijelzővel. -
Janby
tag
Ezzel éppen most futottam össze az AsRock oldalán: A320TM-ITX
Kutyaütő egy alaplap lett
Intel procihűtő kompatibilitás, fura HDMI kivezetés. HTPC alapnak jó lehet,bár nem tudom milyen házba lehet beépíteni...
-
imibogyo
veterán
Nem rossz. De ehhez egy nagyon jól beállított nyomtató kell, mert anélkül esélytelen ennyi apró részletet megefelelő minőségben kinyomtatni. A borítás mintáján, vagy a csavarhelyeken nagyon kiütközne ha nem pontos a gép. Bár jobban megnézve a képet, főleg a borítás belső oldalát, nem hiszem, hogy komoly gépen nyomtatták volna ki, nagyon "csíkos" a fal belső oldala...
-
törölt tag
egy jo minosegu paneltap megteszi meg akkor is ha valasztasz melle valami kisfogyasztasu vga-t, ami esetleg ugyesebb mozira. keress itt a topikban a 'picopsu'-ra, v 'hdplex'-re
szerk: sfx-nel milyen bugas? venti ment v valami tekercset hallottal? a felpassziv 450-es ugyan overkill ehhez a konfighoz, de a ventije meg sem rezzenne jo esellyel.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Nem mini-itx, de hátha tudtok segíteni.
Összeraktam maradék alkatrészekből egy filmnézős konfigot tv mellé, G4560, ASRock B250M-HDV, Kingston 2*4GB DDR4, 1 db 3,5" DVD, 1 db 2,5" HDD, 1 db 2,5" SSD, Aerocool CS-101 ház.
Van itthon egy HP 19,5 V 7.69 A 150W center pines tégla tápom, ezt valami módon be lehetne fogni hogy meghajtsa a gépet?
Ha nem, akkor mit érdemes venni hozzá? Volt itthon már SFX táp, de volt neki egy alap búgása ami zavart, valami passzív megoldást keresek.
-
HookR
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged