- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Elég sokféle perforált lemezt néztem, de kb 75-80% a max nyitott felület. Persze, ha a radi távol van a rácstól, akkor nem számít ez az érték. Nálam minden igen passzentos lesz. Ezért gondoltam az expandált lemezekre is... már csak a rögzítést kell kitalálnom. Szerencsére a szendvicslemez 3 mm vastag, így akár felsőmaróval bele is tudom süllyeszteni, majd ragasztani a pvc maghoz a lemezt.
-
mpierre
veterán
Nem fért bele a szerk időbe mire megleltem a terveimet:
Továbbra is itx-ben lesz vízhűtés. Ez már a végleges terv.
Váz: 10×15 alu L profil
Alaplapi tálca: Corsair 800d egy része (méretileg ellenőriznem kell, mert bazi nagy ajtó van a tálcán...)
Külső burkolat: Alucobond, dibond, abond szendvicslemez. Matt fekete vagy, szálcsiszolt alu.
Csövezés: 10/12 merev
Venti: Akasa slim 120 és 80-as
Rács: Na ezt nem tudom. A szendvicslemezből mire kivágom...Vagy keresek valami jóképű perforált lemezt...
Szerk.: Ja a szélessége 180 mm lesz. A csövezés kissé máshogy fog alakulni. És kéretik a ventik irányát nem nézni. Lusta voltam megforgatni.
-
Pete55555
addikt
válasz
imibogyo #44681 üzenetére
Manapság kezd ez a
baromságtévhit terjedni, hogy topflow hűtő az "fűti" az alaplapot, vrm-et, stb...Jó lenne elfelejteni, de gyorsan. Ahogy írtad is, elképzelhető, hogy néhány nagyon ritka esetben ront az alaplap hőmérsékletén, de nagy általánosságban mindenképpen javítja (csökkenti) a CPU körüli alkatrészek hőmérsékletét, méghozzá sokkal nagyobb mértékben, mint a toronyhűtők, melyek alaplapra vonatkoztatott hűtőhatása konvergál a 0-hoz.
A szívó-fújó ventire visszakanyarodva:
Top flow hűtőn szívó (tehát alaplap felől a ház oldala felé irányuló) ventilátor az alaplap környezetében kb 0 légáramlást idéz elő, így az alaplap hűtő képessége nagyjából a toronyhűtőkével lehet egy nagyságrendben.(#44687) HookR
F*sza kis kuckó lettÉn a B verzióra szavaznék, egy 70mm-es jó topflow képes lehűteni egy 95W-os processzort relatíve halkan, cserébe a VGA-ra is mehet a gyári pörgettyű helyett egy normális venti, és akkor az is csendben lesz.
-
HookR
addikt
ITX-Box v17 3D - #1527
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44684 üzenetére
Ebben is van valami. Ugyan is ha jól belegondolunk tegyük fel terhelés alatt 60-65 fok a cpu. Ez ugyebár jobb esetben a magra vonatkozik, de ha még a kupak is mindegy. Mire a hő átér a bordára az már tuti 45-60 fok körüli lehet, mire a venti lefúja a bordáról a levegő már jó ha 35-40 fokos jobb esetben. Nos ez a szintén 60 fokos meleg alaplapnak tuti hidegnek számít. Ezeket csak arra alapozom, hogy amikor megfogom a bordát éppen hogy csak meleg, és a venti elé teszem a kezem langyos levegőt fúj.
-
imibogyo
veterán
válasz
PainKiller13 #44682 üzenetére
Persze meg még ráadásul ház (légáramlás, örvénylés stb.) kérdése is a dolog. Csak arra akartam rámutatni, hogy nem lehet olyat kijelenteni, hogy az alaplapra fújatott levegő "rossz". Bizonyos esetekben lehet az (például megzavarja a ház egyébként jól kialakított átszellőzését stb.), de nekem a cirka 10-12 ilyen kialakítású gépemben egyszer sem fordult ez elő, hogy rosszabb lett volna ettől az elrendezéstől valami. Olyan viszont már többször fordult elő, hogy jobb sem lett semmi...
-
Patice
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44680 üzenetére
Igen, előtte az Alpenföhn volt a(z előző) procin passzívan.
Ahogy most látom a HDD hőmérsékleteket pár fokkal lejjebb mentek. Ez két dolog miatt lehet: 1. kicseréltem a hátsó gyári ventit Noctuára és ez nagyobb légszállítással dolgozik, vagy 2. korábban a nagy passzív borda visszafogta valamennyire a légáramlást. De mindkettő is felelős lehet ezért.Mellesleg igen, jól jött a plusz hely a HDD-k bekábelezéséhez. A nagy borda párszor kracolta a kezem, amikor HDD-t cseréltem és a táp meg SATA kábeleket dugdostam.
Nekem bejön a Noctua színe.
Amúgy nem rossz megoldás szerintem egy csupasz nagy borda ebbe a házba, csak olyan lenne ideális, ami az alaplap hátulja felé asszimetrikus kialakítású, hogy több hely legyen a HDD-k mögött. Csak nem túl sok ilyen toronyhűtő van jó áron.
-
PainKiller13
őstag
válasz
hegegabi80 #44680 üzenetére
Az nem azt jelenti, hogy jól is van
Itt általában a hő elvezetése a feladat, az pedig hogy rányomod az alaplapra, valószínűleg a lehető legrosszabb(attól nem tudja semmi elvezetni, max a nyitott ház). Itt ha van ennyi ventilátor akkor érdemes megpróbálni, mert a nagy venti meg kiszívná a házból a meleget.
imibogyo: Nekem sosem volt ilyen bordám, most scythe ninja van, ezeknél sokkal könnyebb meghatározni, átfújja a bordán, mögüle meg a házventi kiszívja.
Egyébként egy Nanoxia szigetelt házban egy húzott i5 + GTX1070 is teljesen jól elfér, csendes, hűvös.
-
imibogyo
veterán
válasz
PainKiller13 #44672 üzenetére
"az alaplapra nyomja a hőt"
Én úgy tudom, hogy a "fújó" ventillátor általánosságban hatékonyabb (és hangosabb is), mint a szívó, másrészt az alaplapi cuccok (VRM, NVMe stb.) nagyon hálásak tudnak lenni a plusz fuvallatért. A bordáról leváló levegő ~30-50 fokos, tehát egy 60-90 fokon üzemelő és átlagosan 50-70 fokos bordájú VRM-nek ez a levegő is "hűvös".
Régen készítettem egy átfogó tesztet, infrás hőmérővel és programból is mérve a ház és az alkatrészek különböző hőmérsékleteit egy direkt nem gagyi top-flow (Noctua NH-C14S) és egy toronyhűtő (Noctua NH-D14) segítségével (tudom itt most nem toronyhűtőről van szó, de a lényeg ebben az esetben, hogy teszteltem a top-flow kialakítást is).
A végeredmény az lett, hogy bár a toronyhűtő minden szituációban és kiépítésben elverte a top-flow hűtőt CPU hőmérsékletben (ami várható is volt, már csak a bordafelület nagyságának különbsége okán is), de ha a képletbe belevettem az alaplaphoz köthető cuccok (VRM, chipset, M2 SSD) és a dVGA (VRM hátoldala, nyák hőmérséklete a hátlapon a GPU chip mögött stb.) hőmérsékleteit is, akkor összesítve a top-flow szolgáltatta a jobb általános "teljesítményt".
Sajnos egy az utcánkban végrehajtott Elmü "akció" miatt elszállt a tesztem még a publikálás előtt és utána már nem volt kedvem újrakészíteni (csak cirka 2 napom ment el rá), de egyre jobban érik bennem, hogy újra nekiveselkedem, mert mostanában egyre többször jön elő ez a téma itt a PH-n és jó lenne valami épkézláb teszttel alátámasztani ezt, vagy azt az állítást/oldalt (még jobb lenne egy hőkamerát is szerezni a teszt idejére...).
Az általános hőkamerás felvételeken is jól látszik, hogy a hűtő "alatt" melegebbek a cuccok, mint maga a borda és így az arról "leváló" levegő. Tehát bármi is menne arról a bordáról rá a (pl.) VRM-re, akkor az igenis hűtené azt. Lényegében kizárt, hogy a bordáról jövő levegő melegebb legyen, mint a proci körüli alkatrészek legtöbbje, tehát az "alaplapra nyomja a hőt" állítás szerintem egyszerűen nem állja meg a helyét. Mármint igaznak igaz, de ettől függetlenül az ott található cuccok még mindig profitál(hat)nak belőle...
Még van itt pár szemléltető kép, hogy mire gondolok, akármelyik képet is nézem én mindegyiken úgy látom, hogy a (normális/megfelelő méretű) hűtő bordái mindig hűvösebbek (még ha ezek felülről is vannak fotózva), mint a környező melegedésre hajlamos alkatrészek.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PainKiller13 #44674 üzenetére
Ez érdekes dolog egyébként, van is benne valami amit mondasz. Viszont az összes topflow kialakítású cpu hűtőn így van a venti.
(#44665) Patice: Ha jól látom előtte egy Alpenföhn borda volt a cpu-n passzívan és csak a hátsó venti volt? miért cserélődött le, kellett a plusz hely? Csak ne lenne olyan randa színe annak a noctua ventiknek.
-
Patice
nagyúr
válasz
PainKiller13 #44674 üzenetére
OK, meglátom majd, hogy mikor tudom megcsinálni. Ez egy 24/7 üzemelő gép. Nem olyan egyszerű olyan időpontot találni, amikor épp senki nem használja (éjszaka tudok kb. csak hozzányúlni).
-
Patice
nagyúr
válasz
PainKiller13 #44672 üzenetére
Fordítva még nem próbáltam, úgyhogy lehet. Az NVMe SSD legalbb kap egy kis közelebbi légáramlatot így. Amúgy egy i5 7500T van alatta. Nem igazán melegszik.
+ a nagy házventi hátul jól átszívja az egész házon a levegőt, elöl meg két kisebb tolja befelé. Eddig sosem volt "panasz" a HDD, meg a rendszer hőmérsékletére. -
Nerazim
őstag
Szerintetek, mennyire elvetemült ötlet, ha a Metis full plexi oldallapjának a táp felőli részét egy nagyon finom csiszoló papírral egy irányba akár vonalzó mellett megcsiszolnám és így kapnék egy olyan felületet amint nem lehet belátni és kapnék egy táptakaró plexit
. A többi részét nem bántanám azon lehetne csodálni tovább a benti alkatrészeket. Nagyon gáány?
-
hegegabi80
addikt
Pedig tökre úgy néz ki, mint ha füst színű lenne. Nekem is megvan most már majdnem minden hozzá.
Már tervezem is a vágásokat rá. Egyenlőre nekem marad a gyári plexis oldala, majd később lesz teleibe.
Remélem most már hétvégén lesz egy kis időm foglalkozni konkrétan a ház faragással is, nem csak a tervezgetéssel. -
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #44662 üzenetére
Nem, ez víztiszta átlátszó, csak még rajta van a kék védőfólia.
Nem tudom mikor lesz ebből gép, de amit lehet, azt most összevásárolgatok a házhoz...
-
dugo_
veterán
Metis mod, 1. állomás:
Elkészült a full plexi odallap.
MKI Plexi; 1000Ft nettó a vágás, 1200Ft nettó a posta
Mivel Ispy .ai fájljáról elég furcsa méreteket tudtam csak leszedni DWG TrueView-ba beolvasva, végül nekiestem tolómérővel és készült belőle egy lemezmodell.
Letölthető pakk:
https://www.mediafire.com/file/kvi38twjzrbwmjs/Metis+mod.rar
Van benne .ipt, .dwg, .dxf, .pdf és még pár kép az illeszkedésről.Szerintem annyira pontos lett, hogy nem is kell semmit változtatni a rajzokon.
-
rover45
őstag
Ha esetleg valakinek ilyesmire lenne szüksége, a korábban Aliról rendelt picoPSU-hoz, mivel csak egy molex és egy sata van rajta gyárilag, rendeltem kiegészítésként egy ilyen elosztót. Kellemesen csalódtam benne, nem gagyibb, mint a képeken
Normálisnak tűnő vastag kábelekből van és 650Ft.
Már csak azt kell megoldanom valahogy, hogy a picoPSU kivezetései ne lógjanak rá a második ram slotra
Mi jöhetne még szóba ezeken kívül? [link], [link]? -
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #44656 üzenetére
Audio részével mi a helyzet, nincs beszűrődő zaj a nagyon zsúfolt cuccok miatt?
Előre is köszi a tapasztalatokat!
(az már világos, hogy az audio általános minősége a mostani lapokon is, atx matx szintén, elég ócska, egy régi akár 15 éves olcsóbb c.sb. kártya is jobb volt ezeknél a mostaniaknál, de most nem ez lenne a kérdésem). -
A hangja picit erősebb a gyári Wraith Stealth-nál, de Silent módban 800-as fordulaton szinte semmit nem hallani, terhelés alatt viszont elég hamar felpörög és az fejmagasságban 1 méterről már minden csak nem észrevehetetlen
. Idle 35 fok körül tartja a 3800-on fixált 2400G-t (kb. 5 fokkal jobb a gyárinál), picit megizzasztva sem megy nagyon 70 fölé ahol viszont a gyári hűtővel előfordult hővédelem miatt lekapcsolás (default 75 van bios-ban beállítva bár az is lehet hogy a kevesebb levegőhöz jutó vrm is rásegített).
Gondolkodom még a szűrő kivételén is mert viszonylag hamar látszik rajta a rátapadt por, és az nem annyira esztétikus, illetve talán javít a szellőzésen is.
Viszont amit elfelejtettem, hogy a szerelése az picit macerás és hozzá kapott leírással ellentétben a talpaktól kezdve mindent fordítva kellett felszerelni (de ez lehet az én bénaságom is, rég szereltem, kijöttem a gyakorlatból).
Summa: alapvetően elégedett vagyok vele, a korlátozott hely és az egyéb szellőzés hiánya miatt hasznos, hogy mást is ér bőven a légáramlat, de csodára ilyen házban nem nagyon lehet számítani
-
HookR
addikt
Úgy látom, több konfiguráció is kering a neten, ami a gyári 56 mm-es limitáció ellenére 58mm magas CPU-hűtővel van összerakva. Pl. ezeket lesd meg:
- Alpenföhn Black Ridge* (47mm)
- Cryorig C7
- ID-Cooling IS-50
- ID-Cooling IS-60*
- Thermalright AXP-100* (a 44 + 14 mm-es változatok)
- Noctua NH-L9
- Silverstone AR11 (29+20mm) Erre elvileg a gyári helyett tehetnél egy csendes 120x25mm-es ventit, egyénileg rögzítve. Ez valószínűleg igaz a Cryorig C7-re is.* Ezeknél alaposabban meg kell nézni milyen alaplapra, memória fölé mennek.
-
duo
addikt
sziasztok! node 202-be melyik a legjobb hűtő? (65W tdp,) normál magasságú ramok. videokártya nem lenne.
az ajánlott noctuánál van nagyobb/jobb? (már ventillátor nagyságra, nem magassgra)köszi!
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
A wifi-s verziós lapoknál a wifi állandóan bekapcsolt állapotban van, vagy ki-be is lehet kapcsolni? -
Patice
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44640 üzenetére
NAS frissül Kaby Lake alappal. Régi Haswell vas megy a Streacom házba audio PC-nek. Gigabyte ház sorsa még nem tudom mi lesz. Lehet megtartom.
A többi megy apróra. -
coccolino
aktív tag
válasz
hegegabi80 #44635 üzenetére
Köszönöm, eddig nem láttam
-
hegegabi80
addikt
Van most is aprón 1 feket 1 kék. Nekem is utóbbi van, kicsit féltem a színétől, de tetszik. Ha meg megunom átfestem.
Más: gondolkodtam a cpu hűtésen és még az jutott eszembe, hogy az IS-50 ről leszedem a 120-as ventit meg a tartóját is, és akkor egy normálisabb 92-es beteríti és el fog férni legalább és még is csak nagyobb a borda meg több a hőcső mint a silvrettánál. Egy BeQuiet kerül majd rá.
-
coccolino
aktív tag
Rosszat linkeltem, és vicc volt, mielőtt szívrepedést kaptok
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok.
Zalman M1-e van itt valakinek? Győzött a lustaság és szereztem "új" lapot procival (H97N/i5-4570) és a jövőben szeretnék több HDD-t belepakolni a konfigba, ha már lehet. Meg NEM akarom újra összerakni a METIS!!!-t
Szóval megéri a ház, nem zsákbamacska? Csak mert 10 körül kijön mindenhonnan postával.
-
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Lehet a milyen ház topicba kellene feltennem a kérdésem, de szerintem Ti inkább értetek hozzá, ha valakit zavar, előre is elnézést
eddig inkább laptopot használtam, de kipróbálom milyen is a pc, így a mITX méretben élném ki a komplexusom
fontos számomra a kompakt méret, de inkább az alábbiak:- beleszürküljön a térbe (nem szeretnék csilivili diszkógömböt), külsőnél a minél letisztultabb és elegánsabb
- kompakt legyen, de a belső tér jól kihasználható, adottságokhoz képest bővíthető legyen (kompakt CPU vízhűtés vagy egy combosabb léghűtés, SSD/HDD helyből összesen legalább 3 legyen, normál méretű VGA belemenjen, házhűtést normálisan meg lehessen oldani, normál méretű ramok esetleg)
- SFX tápot tervezek, már beletörődtem az árába (főként mert RX580 menne most bele, és így pl. a METISnél leginkább ezzel kivitelezhető), de ha van alternatív javaslatotok, azt szívesen veszem (pl. mATX vagy nagyobb ITX ház ATX táppal, esetleg 1060 az RX580 helyett, mert úgy sem érződik a különbség)
- 20e alatt legyen az ára
- minőség és tartósság az árhoz mérten azért megállja a helyét
- első körben B450i alaplap, low profile ramok, gyári AMD CPU hűtő, SFX táp, RX580, 1 sima SSD és egy 120/140mm-es venti menne beleEddig a Raijintek Metis a befutó, de néztem esetleg a Cooler Master Elite 110 és 120-at, Silverstone Sugo SG13-at
Illetve a Metisnél (nem pro) látom, hogy sokan a felső elem kivágásával raknak bele még ventiket, ez ennyire lényeges, mert alapból rosszul szellőzik a ház? valamint tudtok rá esetleg embert, aki megcsinálja szépen?
-
HookR
addikt
ONDA B320-IPC hivatalos oldal - [link]
- Thin Mini-ITX
- AM4 -
törölt tag
válasz
-=MrLF=- #44617 üzenetére
Lefuttatták a kompatibilitás-varázslót a hűtőn.
-
NmJ
csendes tag
Helló
Hogy lehet az hogy a GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI és a GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI tökéletesen azonos áron kapható? Ennyire jó az ab350 vagy annyira rossz a B450 I AORUS? -
-=MrLF=-
senior tag
válasz
AxBattler #44569 üzenetére
ASRock Deskmini Pro képek, A300M-STX és Ryzen 5 2400G a házban.
[hwcooling.net (cseh v. szlovák)], [fordítóval] -
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44615 üzenetére
Jaja emlékszem rá.
Nos én úgy gondoltam, alul perforálom, de marad hdd/ssd az alján. De ha meggondolom magam, akkor tudok oda tenni ventit, meg szellőzik a hdd is.
Gondoltam első körben a tetejét is perforálom. Vagy valami mintát, de csak egyenes vonalakkal, mint pl itt csak a végén kerekített, azaz úgy oldanám meg a vonalakat, hogy a két végén kifúrom majd beleeresztem a flex-et és összekötöm a két fúráspontot.
Aztán jött az ötlet, aprón van ventire egyedi rács, gondolom 3D nyomtatóval. Kivágom kör alakban a tetejét, aztán menne rá porszűrővel az egyedi ventirács.
Vagy legutolsó sorban kerítek egy CNC-st és kiatalálom neki mi legyen. -
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #44610 üzenetére
Hát én anno a legegyszerűbb módon oldottam meg a tulaj kérésére, de még így is mókolós rendesen. Neki rács ment a tetőre...
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #44609 üzenetére
Ebben igazad van. Tudom nincs olyan, hogy lehetetlen, csak tehetetlen.
Csak még is kíváncsi lennék véleményre. Bár van, aki ettől jóval erősebb, melegebb és hosszabb kártyát is belepasszíroz a metisbe. Természetesen nálam ki lesz vágva a teteje két db ventinek, természetesen még nincs eldöntve melyik variáció (van kb 3-4). -
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #44607 üzenetére
Nincs olyan dVGA amit ne tudnék belerakni a Metisbe... Minden csak idő, pénz és felhasznált vágókorongok számának kérdése... Épp azért azt válaszd amelyik jobban tetszik...
-
Mercutio_
félisten
Hm, az komoly, hogy az AXP-100 nem rakható fel AM4-es foglalatra?
-
hegegabi80
addikt
Szerintetek metisbe melyik vga-t vegyem ATX táp mellé? MSI RX 560 4Gb (155mm) vagy Asus Rog Stix RX 560 4Gb OC Gaming (194mm).
Az első tuti befér, de szerintem a másodikkal se lenne gond, mivel csak a műanyag borítás olyan hosszú és a táp kanócánál van még kb 2cm hely, ahová lóghat a kari. Na meg asusnak jobb a hűtése, volt már hasonló a kezeim között, ráadásul kicsit magasabb is az órajele, meg ugyebár tápcsatis.
MSI mellett meg jobban tud mozogni a levegő a házban.
Most már véglegesre akarom csiszolni a dolgokat, bepakolni metisbe és pár évig békén hagyni. -
HookR
addikt
A formalitás kedvéért néhány dolog, ami eddig valamiért kimaradt:
=========================================
Silverstone SX700-G hivatalos oldal - [link]
- SFX (125 x 63,5 x 100 mm)=========================================
Silverstone SX700-LPT hivatalos oldal - [link]
- SFX-L (125 x 63,5 x 130 mm)=========================================
Silverstone SX800-LTI hivatalos oldal -
- SFX-L (125 x 63,5 x 130 mm)=========================================
Jonsbo CR-701 - RGB hivatalos oldal - [link]
- 125 x 120 x 50 mm (+25 mm venti)=========================================
Cooler Master GeminII M5 LED hivatalos oldal - [link]
- 130 x 120 x 45.5 mm (+15 mm venti)=========================================
-
DanielLong
senior tag
Ember, én ennyire hasznos, tárgyilagos és alapos hozzászólást már nem is tudom mióta nem kaptam PH-n, hatalmas köszönet!
Tegnap este vagy 3 órán keresztül méregettem és számoltam, de láthatóan nem voltam elég figyelmes! Most újra átnézem, aztán rendelem is a hűtőt. Sajnos viszont raktáron csak Németországban van, merlinhardver kifogyott
-
HookR
addikt
válasz
DanielLong #44598 üzenetére
A méretei alapján a Noctua NH-L12S is jó neked, bőven elfér alatta a 40mm magas memória is. A hőcsöveknek a VGA felé érdemes nézniük, de mehet akár a memória irányába is, ha nem gond, hogy esetlegesen kényelmetlenné teheti a kábelek (24pin ATX, SATA, USB) ki/bedugdosását.
-
HookR
addikt
Alpenföhn Black Ridge hivatalos oldal - [link]
- 140 x 120 x 47 mm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest