- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H210i már nekem is sok. Define Mini C meg letisztult, szimpibb.
(#47298) Nirvanus
Értem, akkor ezt kitapasztaltad.2530p + 2540p FTW, várom a cikket!
Utóbbiból volt egy példányom és imádtam. Azóta a 12"-os subnotik a szívem csücskei.
Ha majd leépítem az asztalit, és végleg HTPC + konzol kombóra váltok, akkor tuti beszerzek egyet!Szerk.:
METIS EVO már iPonban is kapható, de a 42k HUF-os ár nem ment lejjebb, ebből ugyan nem lesz népkuckó! Nekem az ablakos kivitel kellene, de nem tetszik a hézag a TG és a fémlemez között. Legszívesebben a rácsos teli lemzre vágatnék külön ablakokat... csak az már 50k+ HUF lenne.BT-06B-250VS meg egyelőre rablásnak tűnik 25k HUF-ért...
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #47296 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy ha befelé fúj a most már két oldalsó, akkor csendesebb és hűvösebb is van odabent (persze a három állású ventik minimumon vannak, nem is hallani őket), akkor is, ha van bent videókari. Na nem mintha kellene sok cúg egy i5T procihoz.
Az egész barkács apropója, hogy IS40X-re váltottam a Scythe Kodati-t, és ha már így alakult, "költözzünk át és tisztuljunk ki". Laza egy-másfél órás műtét volt, de megérte. Most pedig nekilátok a 2530p vs 820g3 cikknek, nem lesz rossz az sem.
-
-
-
dugo_
veterán
Én lecseréltem az RX580-at egy passzív GT1030-ra és szinte elveszik a Node 202-ben, rengeteg hely lett...
-
Zanik
addikt
-
Seep
senior tag
Csaladba raktam ossze egy ATX gepet, hat hogy ezek mekkora batarok. El is felejtettem, milyen ugy szerelni, hogy mindenhova befer az ujjam, es ha elejtek egy csavart akkor nem kell szetbontani az egeszet.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Valaki esetleg valami alternatívát tudna az Asrock A300 deskmini-re ajánlani? Csak az iponnál kapható, ott is kicsit drágán és kevés garival. Esetleg külföldi rendelés? -
vmatyko
tag
válasz
hegegabi80 #47277 üzenetére
köszi
-
Seep
senior tag
Ujabb itx hazak meretaranyos osszehasonlitasa. [link]
-
hegegabi80
addikt
válasz
vmatyko #47276 üzenetére
Nekem korábban volt ez a kuckó, semmi gondom nem volt vele én szerettem.
Ráadásul ATX táppal ment az elején, csak utána jött az sfx. Én a táp mellé betettem még egy 120-as ventit ami a vga-ra fújt, gtx 750 Ti volt benne.
Semmi nem főtt meg benne, mivel nem is erőmű volt benne. A tiéd se lesz az, így nem hiszem, hogy gond lenne. Nyilván nem a 25-30K kategória, de nem is vészes. -
vmatyko
tag
Visszanéztem, de nem találtam túl sok mindent ezzal a házzal kapcsolatban.
Egy Kolink Satelliteba építenék ITX konfigot.Ezt találtam ki:
Ház: Kolink Satelite
Táp: Seasonic Focus Plus 450 Gold
CPU: i3-9100F
CPU Fan: Akasa AK-CC7122EP01
Alaplap: Asrock H370M-ITX/AC
RAM: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz
SSD: Samsung EVO 860 500Gb
VGA: MSI GT1030 OC 2Gb ITXA házzal kapcsolatban vannak építési gondok, vagy bármi, amire figyelni kell?
Bármi más észrevétel az alkatrészek kompatibilitását illetően? -
dzsóbácsi
aktív tag
Hello megint!
Marad a Node 304.. Barkácsolni nem szeretnék, a ventillátorokat cserélném erősebbre(12V megfelel?) Arra is gondoltam ,hogy a tápot SFX-re cserélném..Kisebb a magassága így a Cpu ventije talán még több levegőhöz jutna...
Vagy felesleges lenne?
-
Zanik
addikt
válasz
Archttila #47268 üzenetére
Na, jól indulok. Pedig sokáig vacilláltam, hogy mi legyen, de ez tűnt a legnormálisabb B450-es ITX lapnak.
mATX-ben még ott volt a Steel Legend az ASRock-tól, de nem tetszett annyira a VRM és persze mire normális wi-fi kártyát rakok bele, ott vagyok árban mint ezzel.
Én mATX házba rakom, nuku tuning és jó szellőzés. Talán nem lesz gond a 3600-tal. -
Archttila
veterán
Nekem nem volt vele szerencsem, ettol fuggetlenul nalad lehet remekul fog szolgalni.
Par eve egy Inteles Asus itx lap out of the box volt kaki ami vitte a procit is, most meg par honap utan ez a B450 adta meg magat a 4000MHz@1.090 vCore-ra belott proci alatt.
-
Mercutio_
félisten
Hm, ID-Cooling IS-xx széria eltűnt a boltokból
-
Zanik
addikt
Na, közben találtam választ. Elvileg ha a dobozán rajta van egy nagy narancssárga alapon “AMD Ryzen 3000 Desktop Ready” felirat, akkor már tuti olyan BIOS-szal jön, hogy nem kell Ryzen 2xxx procikkal bajlódni a frissítéséhez.
Elvileg ma meg is jön a rendelt ASUS ROG Strix B450-i Gaming. Remélem lesz rajta felirat! -
Zanik
addikt
Sziasztok!
Van valami esély arra, hogy egy új ASUS alaplapról kiderítsem valahogy (dobozra ráírva, vagy a mellékelt papírok között) hogy milyen BIOS-szal szállították gyárilag?
Jó lenne tudni, hogy muszáj-e valahonnan egy Ryzen 2xxx procit szereznem a frissítéshez, vagy egyből menni fog benne a 3600?
Azt reméltem hogy novemberre már nem kell ilyenekkel foglalkozni. -
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #47253 üzenetére
Ez egy piros-fekete konfigba pontyó
És ha már, akkor kérnék egy kis megszakértést
Gyereknek ezt a konfigot legóztuk össze (eltérés: ház, táp, ram
Kérdés: Érdemes-e ilyen VGA-val szerelt rendszert mITX formátumban összerakni, ha a halk működés, throthling mentesség a cél, kis méretben, ha igen milyen ház, táp, alaplap javasolt amin elférnek a cuccok (wi-fi kártya is!)
Kérdés félOFF: Ha mATX méretben MSI B450M MORTAR MAX lappal épülne van-e ajánlott kicsi, jól szellőző mATX ház és hozzá táp javaslat?
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi lapok közül melyiket ajánlanátok ryzen 2200g (esetleg később 2600(x), rx 570/580 4gb) G.SKILL Ripjaws V 2x8GB DDR4 3200MHz alá? Fractal Design node 202 házba foglalva.
Gigabyte GA-B450 I AORUS PRO WIFI
Asrock Fatal1ty B450 GAMING-ITX/AC
MSI B450I GAMING PLUS ACMás: A házba sima hdd nem, de 2,5"os beszerelhető vagy csak ssd?
-
-
törölt tag
válasz
dzsóbácsi #47237 üzenetére
ha elfer a nagyobb huto, akkor lehet ertelme, hiszen ha ugyanolyan kialakitasuak csak nagyobb a lamellak osszfelulete a 14-esen, akkor nagy altalanossagban azzal halkabban (kisebb szelsebesseggel) tudod huteni a procit, vagy a te esetedben kozelebb tudod tartani a hazban uralkodo meleghez, mint a kisebbikkel. es kulonben is: egy itx hazban az uresen allo ter az pazarlas
kiveve, ha blokkolja valami masnak a szellozeset a nagyobbik huto.
raadasul a procihutot nyilvan a hatso venti fele erdemes valoszinuleg forditani, hogy mindketten hatrafele toljak a levegot, de attol meg Duracellmumus-nak lesz igaza, valszeg teljes terhelesnel igy is magas fordulat kell majd a hazventinek is.
biztos csinaltak mar olyan modot is 304-hez, amikor elore legalabb egy slim ventivel es kis lyukasztgatassal tereltek be levegot a hazba elolrol.te eleg sok teljesitmenyt akarsz elfuteni eleg kis helyen, ehhez szerintem egy jobban szellozo kucko ugyesebb valasztas lenne, de jatszhatsz kicsit moddolassal is vagy pedig a proci es vga feszultsegeinek visszavetelevel. vagy jaratod igy, ahogy van es nem izgulsz a homersekletek miatt, amig nem okoznak magikus fagyasokat. kerdes persze az is h mennyit menne a gep teljes terhelesen, mert ha naponta ot percet, akkor az egesz otleteles targytalan
-
Pista0001
addikt
válasz
enginev3.0 #47240 üzenetére
A core v1-ben voltak 80-as ventik hátul?
-
HookR
addikt
válasz
enginev3.0 #47240 üzenetére
Ragaszd le!
-
enginev3.0
félisten
Sokkal halkabb lett a Node 304be a gép mint a core v1-ben volt
Viszont olyan erősek a ledek benne hogy este világít tőle a szoba
-
törölt tag
válasz
dzsóbácsi #47231 üzenetére
szepen fuggolegesen allnak benne a hutobordak, szoval felfele es az alaplap fele fogja tolni a meleget a vga. a haz oldalan a racsozas miatt konnyen sziv friss levegot, ez jo hir. valoszinuleg hatra az alaplap fole egy kifejezetten hatekony ventit kene tenni h kitolja a hazbol a meleget, mert egyebkent nem a legjobb szellozesu. gondolom megvan mar a haz...
-
matyee
őstag
Bocs, ha esetleg szabályzat tiltja, de pakolgatok megmaradt cuccokat, és találtam egy evga hardon gépból megmaradt 500W-os tápot. Ha vkinek esetleg kell írjon rám, Mikulás közeledtével pár kg csokiért viheti
-
Metis EVO: 49k HUF... csak elkötelezetteknek / rajongóknak!
-
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!!
Node 304-be szeretnék összerakni egy PowerColor Red Dragon 5700XT + Amd 3700X konfigot.. Mennyire kell attól tartanom, hogy terhelésnél a VGA befűt a CPU-nak is..??
Tudom hogy egy ref.kártyával ebből a szempontból jobban járnék, viszont akkor maga a VGA lenne forró és persze a zaj sem elhanyagolható..Kööszi!!
-
Steve1207
veterán
Meg is van, ha 120mm-es hűtőm lenne 145-ös helyett, megoldható lenne. Amúgy jó lett volna az elképzelés, hogy a lyukacsosba fogatom fel. Így a tetejére is kerülne még kettő és a maradék kettőnek vga hiányában lehetne fabrikálni a ház lemezét, hogy az ellenkező oldalon is elférjen.
Ebből másféle mod lesz, jobban szét kell szednem úgy érzem.Köszi a segítséget!
-
HookR
addikt
válasz
Steve1207 #47228 üzenetére
"Majd átfutom azért a szöveget, hátha valamit ki lehet hámozni"
Itt a 4. oldal szövege: archive.org -
Steve1207
veterán
Igen, ilyesmire gondoltam, de akárhogy kerestem nem tudtam behozni, köszi. Majd átfutom azért a szöveget, hátha valamit ki lehet hámozni, de a gyors képes megoldásra fájt a fogam és ha jól emlékszem azokon volt a lényeg
Lényegében egy 3. 3,5"-os HDD-t szeretnék beledobni a házba, a toronyhűtő miatt a teteje most kiesik és a másik két oldalsó panelra se sikerült felfogatnom, mert vagy az eddigi hdd vagy a vga bekavar méretben. Csak az alsó részben a táp előtt és a nagy házventi előtt van hely, de nem találtam felfogatásra alkalmas pontot.
-
-
válasz
hegegabi80 #47219 üzenetére
Cougar GX 1050W V3.
Berakhatnék mást is, de a Cougar szép fekete, mint a ház.
-
hegegabi80
addikt
-
Elég csúnyán, sietve, de kipróbálási célból nagyjából összeraktam a Metisbe az új gépem, és egyből indult a régi Win10-es SSD-ről, sőt, valamiért a rendszer is aktiválva van. Beléptem a MS fiókomba pont ilyen hátha így majd adja vissza az aktiválást, de EL SE VETTE. Normális ez?
-
Patice
nagyúr
válasz
enginev3.0 #47215 üzenetére
Akkor valami a szabályzóval nem kerek.
Nálam simán hallható ahogy egyből csökkenti/növeli a fordulatszámot.
Legmagasabb fokozaton meg pláne, még Noctua ventikkel is. Nyáron kellett is. -
Patice
nagyúr
válasz
enginev3.0 #47212 üzenetére
Ventiszabályzó, háromállású.
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
hegegabi80 #47211 üzenetére
Ventik sem rosszak benne, de kicsit lehetnének pörgősebbek, de már most szét nem szedem őket hogy cseréljem
Hátul a kis kapcsoló mi lenne? Azokra dugtam az első ventiket
-
hegegabi80
addikt
válasz
enginev3.0 #47210 üzenetére
Minden jó, ha a vége jó. Akkor jól tippeltük.
Fred23: kikapcsoltad a 0 rpm-et, és külön ventiprofilt adtál neki.
Az lenne a legjobb, ha maradhatna a 0rpm és úgy állíthatnánk terhelésre az rpm-et. -
enginev3.0
félisten
Megvan a Node 304
Belefért a 19.0cm x 17.4cm MATX lap -
válasz
hegegabi80 #47208 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
válasz
Fred23 #47203 üzenetére
A power limit mennyi nálad?
Én azt hagytam 0-án, 1.05V-on 6 és 7 state-nél, 110-115W fogyival 70 fok körül. Bár ez játék függő is, mert amelyik nem terheli annyira (pl. régebbi) 65 fok 100W fogyival.
Ha feltoltam teljesen a powert, akkor zabált rendesen, progi szerint felment a fogyi 140-150W-ra is.
Egyébként még majd megpróbálom lejjebb is vinni ha kell.Egyenlőre ez marad, aztán majd ha aprón akad jó áron 1650 vagy később 1650 Spuer, akkor kipróbáljuk azt is.
Véleményem szerint azért kb ugyan olyan erősségű karinál a zöldek hőtermelésben és fokban jobbak. Az aló v. középső alja szegmensben biztos, eddig olyan karijaim voltak
Mercutio_: Ha csak a feszt vesszük lejjebb, akkor hűvösebb egy kicsit és a fogyi is kevesebb, de nem lesz fps csökkenés. Legalább is nálam nem volt.
-
válasz
Mercutio_ #47206 üzenetére
Nálam ha az összes aktív volt, akkor az általam átírt hetessel nem csinált semmit, tartotta is, de mégis zavart, hogy a hatoshoz és ötöshöz tartozó értékeimet folyamatosan átírta a gyárira.
Most így kevesebb állapot mellett még nem írt át semmit, és tartja, amit beállítottam. Le fogok még menni kicsit a feszültséggel, megpróbálom 1.05V mellett az 1250 MHz-cet, talán menni fog. Eddig eszembe se jutott ennyire lemenni, de ha költözök a Metis Plusba, számíthat.
Ha szerencsém van, ma vehetem át az új házam.
-
válasz
hegegabi80 #47198 üzenetére
Én nem vittem 1,08 alá, ha lehetne is. Így is 100W körül tetőzik a fogyasztása játékok alatt, az meg egyelőre oké. Ha beköltözök a Metisbe, és nem lesz jó, lemegyek én is 1,05-re, ha bírja.
Mercutio_:
WattMan tényleg bugosnak tűnik, nálam vissza szokta állítani időnként a state5 és state6 feszültséget a gyári értékre, viszont a state7-hez meg nem nyúl. Vajon ha törölném őket, és mondjuk beérném state1-4-iggel? Azt hiszem, egy próbát megér:
-
Mercutio_
félisten
Én arra gondoltam, hogy mindenhol az a duma, miszerint gyárilag ugyan sokat eszik (150W) a zöldekhez képest, de pikk-pakk 30W-ot le lehet faragni belőle teljesítménycsökkenés nélkül
Mintha a topicjában azt olvastam volna, a wattman időnként bugzik és mégsem feszel alul, vagy mikroröccenések lesznek nem kellő reszponzivitással váltogatja a feszeket/frekit
-
törölt tag
válasz
storm4 #47192 üzenetére
Szia!
Ez a kép alapján azonos LEHET azzal amit intel használ az Thin-ITX alaplapjain: [link]
Manuálban benne van a pin-kiosztása és a csatlakozó megnevezése, annyiban azért érdemes lenne az asus supportot felkeresni, hogy pontosan milyen felbontásokat és bitmélységeket támogat az implementációjuk, ez a panel kompatibilitása miatt lesz fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Synology NAS
- Filmvilág
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest