- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seep
senior tag
válasz
Yiggdrasil #38484 üzenetére
A Q33-ba csak rövid vga kártyák mennek, viszont beleférnek a legmagasabb Cpu hűtők is. A psu hossza sincs korlátozva. Szerintem a kettő közül ez a dekorativabb.
250d-m volt. Posztoltam is róla képeket. Nagyon jól szerelhető, szuper kezdő ház. A vga 300m-ig, psu 180mm hosszusagig megy bele. Proci hűtő max 110mm magasságig ha jól emlékszem. -
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #38418 üzenetére
Szerintem a 1060-nak még 2 ventis változatban is iszonyú hangja van, ha nem jó a szellőzése a háznak. Kb. 1300 rpm-ig vállalható a hangja, 1500 körül már hangosodik, 2000 és felette meg porszívó, hajszárító, Airbus 350
Legalább is gigáéknál, a többit nem tudom.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #37947 üzenetére
Nekem 1060 3 GB + Corsair SF450 kombó van, de ha ilyen jól állsz pénzzel, akkor mehet a 1060 6 GB. Ha nem fontos a hely, akkor corsair rm550 37k, minőségi táp, félpasszív, moduláris. Ha kisebbet akarsz, akkor mehet a corsair sf450 szintén félpasszív, moduláris. Ha ennél kevesebbet szánsz rá, akkor Melyik tápegységet vegyem topik.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #37944 üzenetére
Hát az attól függ, mennyi az annyi?
-
válasz
Yiggdrasil #37922 üzenetére
250D-ért nem adnék 30k HUF-ot, akkor inkább CM Elite 110A, vagy TT Suppressor F1, aztán mehet bele egy MSI Aero ITX kártya.
-
válasz
Yiggdrasil #37859 üzenetére
Szvsz 650W-os táp tökre felesleges, inkább egy modulárisat válassz a kis házba, pl.: CORSAIR CX450M, FSP Hyper M 500
(#37860) pils00
Bizony, most csak 10k, és az eladó ad hozzá egy NZXT FZ-200 AIRFLOW ventit is! Ha nem viszi el valaki, lehet hogy én fogom! -
pils00
tag
válasz
Yiggdrasil #37859 üzenetére
A 250D-t remélem nem újjonnan veszed, amikor az aprón van egy harmadáron hírdetve.
-
válasz
Yiggdrasil #37840 üzenetére
Hát FPS-ed nem lesz több, szóval szerintem mehet az MSI H81I.
(#37841) jim bcs
Nem is tudom. Eddig inkább 15cm-es cuccokat nézegettem...(#37842) Nirvanus
Naugye.(#37843) Ispy
Nebomolj. -
válasz
Yiggdrasil #37830 üzenetére
Hát ja, én sem nagyon találtam.
H81 miért ne lenne jó? Alap chipset, de egyébként korrekt.Ha találsz még valahol: Gigabyte GA-H81N, vagy GA-B85N Phoenix mSATA-s, bár előbbi csak 3GB/s-t tud.
Metis Plus tényleg jó lehet, és 22k HUF környékén vihető!
-
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil #37830 üzenetére
Kérj képet a lapról, hogy nincs-e rajta látható sérülés, foglalatról külön.
Arra figyelj, hogy jó BIOS legyen rajta, mert a 8x széria alapból nem támogatja a 4790-t.
H81-et nem ismerem, lehet jó az is.
M.2 97-es lapokon akad, nézz utána.Házban a Metis Plus OK, főleg gyenge karival, komolyabbhoz azt is vágni kell.
-
Seep
senior tag
válasz
Yiggdrasil #37824 üzenetére
Fractal Design Node 202 : szerintem jo , de csak nagyon alacsony cpu huto fer bele
- Fractal Design Define Nano S: bazi nagy, es rossz a GPU hutes benne mert kozvetlen a tap folott van a GPU
- NZXT Manta : bazi nagy a kobonnagyobb mint nemelyik ATX haz
- Corsair Graphite 380T : ez is nagy, lenyegeben egy felfujt 250d
- Raijintek Metis : na itt mar temanal vagyunk, Metis plust kell venni ami mar javitva van, es nem lesz problema a hutessel
-
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil #37827 üzenetére
Használtba nézz szét. H87-Z87 vagy H97-Z97 vonal ideális, 20-25k körül kapsz rendeset.
-
válasz
Yiggdrasil #37827 üzenetére
S1150-ből kicsit már kifutottak a készletek, de ha nincs tuning és más extra kívánság, akkor egy MSI H81I teljesen jó lehet.
-
Csokilama
tag
válasz
A procit hagyd meg, felesleges cserelni meg 1080 melle is OK lenne.
-
válasz
Cooler Master Elite 110A
Fracral Design Core 500
Thermaltake Suppressor F1 -
Seep
senior tag
válasz
Yiggdrasil #37794 üzenetére
Szervusz, nekem volt 250D, ha visszakeresel kepeket is posztoltam rola. Elonye hogy belemegy a leghosszabb ATX tap , es a nagy VGA-k is. Oldalt van hely a kompakt vizhutesnek. Meg a tap melle befer 2x3.5" es 2x2.5"HDD vagy SSD. VIszont a magas tower hutok nem fernek be es az egesz doboz sok helyet foglal.
-
HookR
addikt
válasz
A kiszemelt házba 290mm a megengedett dVGA hossz. Ehhez képest több gyártónak is van rövid modellje (169 / 184 / 210 mm-es hosszal) GTX1070-esből, azaz kisebb házakba is be lehet építeni. Ha neked tetszik a ház és a mérete is rendben van, akkor hajrá!
(#37797) Ispy: Az anyagok, textúrák kombinációja szép, ízléses. Ellenben a bumszli csavar és a Rajintek logó számomra illúzióromboló, szembemegy a letisztultsággal.
-
válasz
Szerintem belefér, de nekem túl személytelen a külseje
.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35898 üzenetére
Ha metis, akkor csak is a gyárilag lyukas tetejű. Viszont ha metis, akkor meg corsair SF450 a tápod, mert egyébként nem fér be a hosszabb VGA.
Ha nem metis, akkor viszont felesleges az SFX táp, akkor jó egy ATX is.
De a házat neked kell eldöntened, válassz !!!
Illetve annyi, hogy (nem tudom most hogy van) az ascrock lapoknál gond szokott lenni a vrm hűtéssel, szóval azokra csak topflow cpu hűtő ajánlott. Ha esetleg vágynál egy nagyobb torony hűtőre, akkor olyan lapot kell keresni, ahol a cpu foglalat messze van a ramtól és a vgatól, mert egyébként nem fog elférni, erre is figyelni kell.
Jó mazsolázást!
-
kisza25
félisten
válasz
Yiggdrasil #35895 üzenetére
sima i5 alá elég egy egyszerűbb lap is, mondjuk MSI B150I GAMING PRO
1060-ból meg inkább 6GB
a CPU és ház hűtést akkor tudjuk megmondani, ha kiválasztottad a házat
tápból meg lehet ZALMAN ZM350-FX, vagyZ ALMAN ZM450-FX is -
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil #35876 üzenetére
Metisbe elfér a gtx 1070-80, Titan XP Founders kiadas. Illetve az EVGA ACX3.0 hűtős darabok( Nálam 1070 FTW van, 18% ventikkel 68-70 fok
)
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35876 üzenetére
A metisbe is befér hosszabb kártya (azt hiszem 240mm-ig), ha sfx méretű tápot veszel, igaz ez megdobja az árat, jelenleg a corsair sfx tápja a best buy 32k-ért.
Nekem azok a házak tetszenek, ahol a VGA a ház oldalához van igazítva és még kivágás is van neki, hogy tudjon friss levegőt szippantani, ha alul van a VGA és nagyon alacsony a ház lába, akkor elég kevéske hely van a levegőnek, ez talán jobban megdolgoztatja a ventit. Az is igaz, hogy nekem az U2-ben egy ventis VGA volt, szóval lehet a dupla ventilátoros megoldásoknál ez már nem okoz gondot.
Én ezek közül a Node 304 blacket venném, nekem az tetszik a legjobban
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35866 üzenetére
Phanteks Enthoo Evolv ITX házra nézz rá.
Itx, de mégis tágas, szellős és komoly gáp építhető bele. -
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35866 üzenetére
Hát azért az elég sok hely, a metis 27 cm mély és ezzel a kisebb házak közé tartozik. Szerintem, ha nem létkérdés, akkor ne vegyél ilyen kicsi házat, mert annál nehezebb a hűtést és zaj szintet kordában tartani, azért 40-45 cm mély házak vannak gazdagon, majd a többiek mondanak valami jót én ezekben nem vagyok ilyen szinten otthon.
Próbáltam leszűrni mik jöhetnek szóba, itt már azért az is számít neked mi tetszik, CM Elit 120/130, In Win Chopin, Sharkoon CA-M, drágábban vannak Lian-Li vagy SilverStone házak. Persze külföldről több alternatíva van.
Vagy akár egy Prodigy, az már tényleg nagynak számít itx-ben, de még bőven az 50 cm-es határ alatt van.
Illetve arra figyelj oda, hogy legalább 22cm-nél nagyobb VGA beférjen, mert a 1060-as kártyákból 22 cm alatt csak 1 ventis változatok vannak, azok meg szűk helyen hangosak.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35864 üzenetére
Passz
Metisből most jelent meg egy olyan verzió, ahol felül van kivágás a VGA felett, mert a régieknél ez típushiba volt, nem tudott hova távozni a VGA hője. De ez nagyon új, nincsenek még tapasztalatok, hogy ez mennyire vált be. Elvileg jó lehet, hiszen sokan vágtak egy lyukat a tetejébe, de sokan eleve 2 lyukkal csinálták (az enyém is 2 lyukas lesz).
Nézd meg ezt a videót, hátha valamelyik ház megtetszik, illetve jó lenne tudni a méret elvárásokat is, mekkora lehet max. (pl. van-e korlátozó tényező, nincs elég hely, ilyenek).
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35859 üzenetére
Proci: i5 6500 - 60k (azért a vga-s topikban majd ajánlanak valamit a VGA-hoz, amit ajánlanak neked a játékaidhoz)
Hűtő a procira: majd ajánlanak valamit a szaktopikba - 10-20k
Lap: msi/asrock/asus tetszés szerint - 25-40k
VGA: ez lehet 1050 ti 55k, 1060 3 GB - 80k, azért futnék egy kört a videókártyás topikban mit ajánlanak
Táp: 20-30k -> tápos topik
Memória: 2x8 GB 20k
Ház: majd a többik mondanak valami jót, de kb. 30kEz még így is max. 280k, ha mindenből a drágábbat választod, persze lehet még a reszli (egy-két venti, kábel, ilyesmi) egy 20-as és akkor egy elég komoly kis gépet vettél, ami pár évig ki fog szolgálni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35857 üzenetére
Simán.
Egy i5+gtx 1050ti kombo szerintem elég lenne, persze kérdés, hogy mennyi az annyi, meg hát itx házak között is elég nagy difi tud lenni.
De ha hosszabb kártya is befér a még nem definiált házba, akkor egy GTX 1060 is szóba jöhet, igaz az már árban is feljebb van.
Szvsz az árat kéne belőni, hogy mi a max.
-
HookR
addikt
válasz
Yiggdrasil #32229 üzenetére
Háznak például Cooltek/Jonsbo U3. A macskák ajánlásával: [Kép].
-
Májkii
senior tag
válasz
Yiggdrasil #32229 üzenetére
Házas topic
CPU hűtő: Alpenföhn Ben Nevis, ID-Cooling SE-214X, Be Quiet Pure Rock -
Mercutio_
félisten
válasz
Yiggdrasil #32227 üzenetére
Valami mATX-be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kompakt vízhűtés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged