- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
pils00 #49224 üzenetére
Kár, hogy csak most jött ki ez a kis házikó, mikor már felszámoltam a PC-t.
Pont illett volna az elképzelésemhez, oldalra ment volna a Hunter Duet radija szívóra, alul meg hátul tolta volna neki 3 venti a friss levegőt, a tetején meg húzta volna ki kettő a meleget.
A hátsót lehet, hogy megpróbáltam volna kifújóra is.Sikerült továbbgondolniuk ezt a méretet, nekem nagyon tetszik, főleg ha tényleg $100.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
pils00 #46350 üzenetére
Egy ideje gondolkozom egy ilyen masinán. Hiába van itthon több ITX házam is (ISK, Chopin-klón), csak a lap AM4 alá 35-40 lenne és akkor még mindig nagyobb a setup és hangosabbak a tápok is bennük. Ez a barebone meg 50 körül van most, ahogy néztem, és benne van minden, ami kell. Egy 2200G-vel vagy 2400G-vel elég lenne 2db FHD monitorhoz, alap MMO-hoz (grafikailag nem egy megterhelő fajta) több klienssel? 16GB, nvme és Noctua lenne benne.
-
kisza25
félisten
válasz
pils00 #33202 üzenetére
ja köszi mindkettőtöknek, akarnék egy nagyon kicsi játékos gépet összerakni akár LP kártyával, de nem igazán találok hozzá házat, lehet nagyobb lesz inkább, de olyanom meg már volt abban nincs semmi érdekes
ezt néztem, hogy elég komoly kis konfig belemegy
az a vicc, hogy a laptopomban lévő VGA 750ti szint és 4magos i5 van benne, ha összeraknék egy ilyen szintű asztalit olyan 180-200 eFt-ba állna meg, monitorral 210-240-be, a lapos meg 285eFt volt 3év garral, szóval nem igazán éri meg lecserélni, csak, ha erésebbet akarok -
jim bcs
nagyúr
válasz
pils00 #30732 üzenetére
(#30732) pils00
Tedd vákuumra vagyis ott marad ahol van csak megfordítod, hogy szívjon, így kifelé tol. 2db venti rögzítő drótot meg te is meg tudsz hajtani magadnak.(#30734) sati
Én az MSI Gaming Z170I Gaming Pro AC-ra szavazok, vagy a hamarosan nálunk is kapható GIGABYTE GA-Z170N-Gaming 5-re. -
kisza25
félisten
-
válasz
pils00 #25875 üzenetére
Ezekről nem is tudtam, nagyon ígéretesnek tűnnek 13,5k-ért, ill. 18,5k-ért!
Köszi az infót!A kisebbiket azonnal vinném is, ha biztosat tudnék a belsőről.
Mondjuk a 3 év gari sem hangzik rosszul, ez egybeesik a bequiet! és a Chieftec gariidejével.
A két modell különböző tulajdonságaiért a manual-t kell letölteni, abban benne van minden. Röviden: az erősebb modell a plusz teljesítményen kívül 8-as CPU-csatit, és egy PCIE-kábelt tud felmutatni - utóbbi a 350-es modellről hiányzik.Fentiek tükrében inkább csak a nagyobbat venném, de ugyanennyibe kerül a bequiet! 400W-os csodája is.
Szóval még mindig a Csifi lenne a megoldás...(#25876) flashpointer
Jó az a DTX lap, több ilyen kéne, csak az USB3-at hiányolom róla. Cerka helyett viszont inkább egy G2020-at mondanék, az már elég VGA mellé, én is elfogadnám. Hát, döntsön mindenki a belátása alapján...(#25877) mrbig25
Bizakodok én is, és a Zalman nem a hangos ventijeiről ismert.(#25880) mrbig25
Ja, egy 6-os PCIE-csatit elbírt volna a 350-es is, rögtön best buy lenne nálam. -
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #25878 üzenetére
Igen, az el lett írva.
Egyébként a 350-es változat 27A-t tud 12V-on (324W), emellett van 24pin + 4pin + 3sata + 2molex + 1fdd.
Érthetetlen, hogy ezzel szemben a 450-es változaton meg van 2db PCI-e...egy igazán mehetett volna a 350W-os változatra is. Habár a 350-es Chieftec-en sincs PCI-e csati. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #19908 üzenetére
Egyébként megjelenés után egy-két napig külföldi boltokban is láttam 280-300€ körüli árral ezt a házikót, amit nem tudtam hova tenni...de minden bizonnyal csak valami elírás volt.
A linkelt bolt meg még biztos nem frissített azóta...de így "forintosítva" eléggé letaglózó az ár, az egyszer biztos -
-
zodo
nagyúr
válasz
pils00 #17875 üzenetére
Értem. GLS tényleg egy gyengébb típus épp ezért ajánlottam a (#17872) írtakat mert azzal kb rendben lenne a cucc, modding nélkül és 25,5k lenne a végösszeg de bírom a diy cuccokat szóval hajrá.
radi8tor1
Részben igaz csak az sem egyszerű, kinek milyen igényt kellene kiszolgáljon és persze mennyiért pláne a hazai viszonylatban és kínálatban.
-
zodo
nagyúr
válasz
pils00 #17870 üzenetére
Igaz, elnézést nem néztem meg az adatlapodat hogy "mini" GTX 670-ről beszélünk mert így valóban elfér.
Tudom hogy sokak hangosnak vélik az sfx tápokat de a sg05 gyári FSP300-60GHS 80+ tápja is elegendő lehet amit 12k -ból megvan és nem kell módolni a házat.
-
zodo
nagyúr
válasz
pils00 #17868 üzenetére
Nem gond a késés viszont ahogy a képen illusztrálták úgy biztosan nem lehet felfogatni (ha csak nem lesz vga és egyeznek a furattávolság amit kétlek) mivel belelógna a vga kártyába.
-
zodo
nagyúr
válasz
pils00 #17865 üzenetére
Megkerestem a táp méreteit mert szívesen segítek ha tudok de attól tartok, kivitelezhetetlen az elképzelés.
Power/reset panel rögzítő csavarja és lap eleje közt 85mm a távolság ami 1mm kisebb mint a táp magassága.
Ha valamilyen ügyes megoldással kiküszöbölöd az 1mm távolságot (pl. lapos fejű csavar) akkor még ott van az usb/audio panel amit tutira ki kell vegyél és új helyet keresve, rögzítened.
Tápot ugye csak a 140mm oldalára tudod állítani mert a tápkábel különben kilógna a ház tetején vagy alján.
Ha mindez megvan és szeretnéd használni a T3 hűtődet akkor már csak a odd vagy ha nem lesz akkor hdd/ssd -nek kell helyet és rögzítési módot találnod mert ezek gyári tálcáit (ház és hdd keret alja közti távolság: 10.2mm) is ki kell vedd a táp 150mm (jelenlegi felvázolt helyzetében) magassága végett. -
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #17848 üzenetére
Az előlap és az alaplap eleje között nagyjából 90mm van, a tápegység pedig 86mm magas, szóval nem sok helyed van játszadozni
Ettől függetlenül ez a 3-4mm elég lehet, hogy a bekapcs-reset + ledek vékonyka kábeleit eligazítsd ott.Sajnos az enyémnek már nem gyári az előlapja, így nem tudom pontosan megmondani, hogy beférne-e, de ebből a képből kiindulva annyira nem lóg be az alsó bekapcs-reset panel.
-
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #17846 üzenetére
Szia!
A házhűtés (és a tápegység ventilátorának a) furatai 105mm távolságra vannak egymástól. A tápegység 140mm hosszú.
Tehát a házhűtés furatain nagyjából 17-18mm-rel lógna túl a tápegység mindkét irányba.Nagyjából ennyi a hely:
Szóval az USB,-és audio kimenetek elférnének, de a bekapcs-újraindító gombpáros panelja már nem. Szerintem...
De ha nem használsz dedikált VGA-t, akkor nem tart sokáig a lyukakat 1 centivel távolabb fúrni az előlapi csatlakozóktól.
-
HookR
addikt
válasz
pils00 #17170 üzenetére
"Szerintem csak hosszú VGA mellett igaz ez a kikötés"
Igen, a specifikáció hosszú VGA és mini-ITX alaplap esetére vonatkozik."és csak a 140 mm-nél hosszabb moduláris ATX tápokra vonatkozik."
Nem, ebben a felállásban a 140mm-es sem lehet moduláris. Bár létezik 140mm-nél rövidebb, 125mm hosszú ATX táp (pl.: Nexus NX-6000 R3), de egyrészt ez sem moduláris, másrészt még ekkorából sem igazán férne el olyan.A modulárissal hely szempontjából két baj is van:
- A burkolati lemezből még kiállnak legalább 11mm-re a Molex mini-Fit Jr. csatlakozók és csak ezután lehet a vezetékeket oldalra elhajlítani.
- A fix kábelkötegessel szemben nem csupán a táp szélén jönnek ki egyben a vezetékek (NCASE M1-ben a VGA nyákja mellett, kb. az alaplap nyákjával esnek egy 'síkba'. Mint ahogy az én házamnál is a HDD SATA csatija a VGA nyákja alá van pozicionálva, azaz nem keresztezik egymást.), hanem a hátfal nagy felületén máshol is, ahol a hosszú VGA nyákja már útban van.Ha mindenképp moduláris ATX táp a cél, akkor rövidebb VGA és/vagy olyan, a mini-ITX-nél nagyobb alaplap kell, amin a második, vagy harmadik bővítősín a PCIe x16-os.
- Hirtelen most csak ez jut eszembe: ASRock H61M-VG3: mini-DTX szerű méret, 2db bővítősínnel, ahol a 2. az X16-os PCIe. Ezzel szűken (a vezetékeket kell élesen elhajlítani), de 140mm hosszú moduláris ATX táp már beférhet.
- Mivel a ház 3 slotos, ezért az alaplap lenyúlhat akár egészen annyira, mint kb. ez az ASRock H61M-VG4.
- Illetve ATX tápos variációban a táp távolabb kerül az alaplaptól, mint SFX-es felállásban, így az alaplap olyan 2,5-3cm-re előre is terjeszkedhet. Pl. akár az ASRock B85M-HDS-hez hasonló méret is beférhet.Sajnos utóbbi kettő inkább csak elméleti lehetőség, mert az ilyen sajátos méretű nyák pont az olcsóbb deszkákra jellemző, melyekre nem jellemző, hogy a 2. vagy 3. helyen lenne a PCIe x16 sín.
-
anytime
őstag
válasz
pils00 #16857 üzenetére
Azért ez a megoldás nekem fájó lenne ..., de nyilván, a szükség törvényt bont.
A linkelt megjegyzésből úgy vettem ki, hogy bizony, max 150 mm a javasolt táphossz, faxa, nézelődhetek táp ügyben tovább!Köszönet, mert ezen topic hiányában bizony, megrendeltem volna ...
Szerk.: fordítsuk meg, akkor milyen moduláris tép van a tarsolyotokban, ami a lehetőségekhez képest minél halkabb és 150 mm-nél nem hosszabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest