Hirdetés
- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- MinDig TV
- (téma lezárva)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
- sh4d0w: Szörnyűség
-
3000 - 2901
22404 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
azbest
félisten
Valójában ő a hdmi-cec -ről beszél, amikor a tévé átadja a távirányító parancsát a blu-ray készüléknek a hdmi kábelen keresztül. (Egy távirányítóval lehet irányítani a két készüléket) A zavar ott van az erőben, hogy (korábbi ilyen témájú beszélgetés alapján) ő valószínűleg azt hiszi hogy ilyenkor a tévé képét veszi fel a készülék. Ha ő is csak távirányításra gondol, akkor bocs, de nehéz volt kibogozni.
A lényeg, hogy tényleg létezik olyan blu-ray lejátszó ("e" nélkül
), ami dvb-t tuneres és ezeknek általában szebb a képe, mert mindenféle képjavító trükköket csinálnak. Viszont az áruk elég magas. -
club1
veterán
Ilyen esetben újratömörítés megy végbe, nem? (Vagy nem értem, hogy hogy gondolod a dolgot, mert "jó" szokásodhoz híven, értelmetlen, félmondatokat írsz. Bocs, hogy ekézlek, de FÁRASZTÓ olvasni a hozzászólásaidat. Ezt szó szerint értsd! Miért nekünk kell gondolkozni azon, hogy mit akartál írni?)
Két dolog lehet: Vagy azt akarta írni, hogy a blue-ray-es felvevőben van dvb-t vevő, és azzal vesz fel. Vagy azt, hogy a tv-ben lévő modul végzi a kikódolást, a tv-n felvételt állít be, ez alatt pedig a kimeneten keresztül felveszi a műsort.
U.i.: Az ember tényleg érthetetlen... -
Watt25
veterán
Ilyen esetben újratömörítés megy végbe, nem? (Vagy nem értem, hogy hogy gondolod a dolgot, mert "jó" szokásodhoz híven, értelmetlen, félmondatokat írsz. Bocs, hogy ekézlek, de FÁRASZTÓ olvasni a hozzászólásaidat. Ezt szó szerint értsd! Miért nekünk kell gondolkozni azon, hogy mit akartál írni?)
-
darvinya
titán
Én inkább javasolnám a blue ray felvevőst ami külső HD vesz fel.
Így a tv-ről veszi le és tv-n keresztül irányítod.
Amúgy nem conax olvasó van a tv-n hanem CI foglalat abba megy a conax modul és ebbe a conax kártya. -
lsc
nagyúr
Üdv
Segítséget kérnék, van egy lg 32lv3400-as tv-m, ugye ennek van beépített conax kártya olvasója, most így nézem a mindigtv-t. Az lenne a kérdésem hogy ha szeretnék felvenni műsort akkor milyen settopbox lenne a jó. Nagy extra nem kellene, ne legyen válogatós a cucc. -
looser
addikt
nekem simán bejött szoba antennával a 7 ingyenes csatorna 100% jel erősséggel bithiba nélkül kinézetre ilyen csak még a neve sincs fajtából

lehet nálad tető antenna a megoldás vagy amit ajánlottak korábban pl. panel erkélyére lehet szerelni antenna.Hát ez kinézetre is szexibb, mint az a drótdarab a műanyag bigyóval :-)
Nagyon remélem, hogy ez a probléma, ha ez sem, veszek egy másik vevőt... -
Flashget
félisten
ehhez még annyit érdemes tudni, hogy ehhez a kártyához is felszámolják az egyszeri 2899ft-os aktiválási díjat és valószínűleg telefonon vagy emailben lehet jelezni, hogy ilyet szeretnél.
Nekem úgy lett második kártyám, hogy amikor lejáróban volt az éves kártyám, akkor hívtak telefonon és áttértem a havidíjas megoldásra és jeleztem a második kártya igényemet. Amit szintén nem nagyon reklámoznak, hogy kényelmesen, csoportos beszedési megbízással is fizethető, ekkor fogyasztó azonosítónak a szerződésszámot kell megadni a banknál, de ki kell egészíteni az elején 0-ákkal 7 jegyűre, pl: 0123456
-
azbest
félisten
ehhez még annyit érdemes tudni, hogy ehhez a kártyához is felszámolják az egyszeri 2899ft-os aktiválási díjat és valószínűleg telefonon vagy emailben lehet jelezni, hogy ilyet szeretnél.
Nekem úgy lett második kártyám, hogy amikor lejáróban volt az éves kártyám, akkor hívtak telefonon és áttértem a havidíjas megoldásra és jeleztem a második kártya igényemet. Amit szintén nem nagyon reklámoznak, hogy kényelmesen, csoportos beszedési megbízással is fizethető, ekkor fogyasztó azonosítónak a szerződésszámot kell megadni a banknál, de ki kell egészíteni az elején 0-ákkal 7 jegyűre, pl: 0123456 -
Flashget
félisten
A box-tuner dolog nem úgy működik, hogy a box dekódolja a jelet és majd átrádiózza a tunernak. Az usb tuner egy önálló egység, saját vevővel. A box szintén egy önálló egység, ami a hdmi és a scart kimenetén adja ki magából a képet a megfelelő eszköz számára, ami leginkább tv.
Ha kifejezetten a box-ot akarod ráközni a tunerre, akkor analóg svideo/kompozit bemenet kell legyen a tuneren amire a box scart csatlakozóját kötheted átalakító segítségével. Persze ilyenkor a vételt a box végzi, azon lehet csatornát váltani. Ehez nem is kell hogy dvb-t tuner legyen az usb-s eszköz, hiszen egyáltalán nem használod a dvb-t részét (digitális adás -> box -> analóg videójel -> video bemenet az usb tuneren -> digitális videó a gépben)
Ha az usb tunert dvb-t vevőként akarod használni az antennacsatlakozójával, akkor az ingyenes adásokat alapból képes fogni. Ha az előfizetéses dvb-t adást is fogni akarod vele, akkor olyan tuner kell aminek van kártyaolvasója, vagy az általam írt külön kártyaolvasós megoldással tetszőleges dvb-t tuner is megteszi (homesys program végzi a dekódolást). Ekkor vagy cserélgeted a kártyát a notepad és a tévé közt vagy havidíjas konstrukciót választol és akkor ahhoz lehet kérni havi 300ért második kártyát is.
Kösz a kimeritő választ.
Valszeg ez lesz a megoldás:
vagy havidíjas konstrukciót választol és akkor ahhoz lehet kérni havi 300ért második kártyát is. -
azbest
félisten
erről is tudok.
de akkor még1x.
van mikor TV-re (samsung D6500) van mikor tuneres monitorra (samsung P2470HD) lenne küldve a mindigtv és van mikor notira.ha csak tv-re lenne akkor elég lenne a CI modul. Ha csak USB alcort vennék a tévén és monitorn nem menne SK.
Tehát eddig ott tartok box és box+USB tuner+1,5 USB hosszabító

A box-tuner dolog nem úgy működik, hogy a box dekódolja a jelet és majd átrádiózza a tunernak. Az usb tuner egy önálló egység, saját vevővel. A box szintén egy önálló egység, ami a hdmi és a scart kimenetén adja ki magából a képet a megfelelő eszköz számára, ami leginkább tv.
Ha kifejezetten a box-ot akarod ráközni a tunerre, akkor analóg svideo/kompozit bemenet kell legyen a tuneren amire a box scart csatlakozóját kötheted átalakító segítségével. Persze ilyenkor a vételt a box végzi, azon lehet csatornát váltani. Ehez nem is kell hogy dvb-t tuner legyen az usb-s eszköz, hiszen egyáltalán nem használod a dvb-t részét (digitális adás -> box -> analóg videójel -> video bemenet az usb tuneren -> digitális videó a gépben)
Ha az usb tunert dvb-t vevőként akarod használni az antennacsatlakozójával, akkor az ingyenes adásokat alapból képes fogni. Ha az előfizetéses dvb-t adást is fogni akarod vele, akkor olyan tuner kell aminek van kártyaolvasója, vagy az általam írt külön kártyaolvasós megoldással tetszőleges dvb-t tuner is megteszi (homesys program végzi a dekódolást). Ekkor vagy cserélgeted a kártyát a notepad és a tévé közt vagy havidíjas konstrukciót választol és akkor ahhoz lehet kérni havi 300ért második kártyát is.
-
Flashget
félisten
erről is tudok.
de akkor még1x.
van mikor TV-re (samsung D6500) van mikor tuneres monitorra (samsung P2470HD) lenne küldve a mindigtv és van mikor notira.ha csak tv-re lenne akkor elég lenne a CI modul. Ha csak USB alcort vennék a tévén és monitorn nem menne SK.
Tehát eddig ott tartok box és box+USB tuner+1,5 USB hosszabító

-
Tamás88
őstag
-
Flashget
félisten
-
fradi81
veterán
-
Tamás88
őstag
A legtöbb usb DVB-T-s tuner arra jó, hogy a kódolatlan adásokat tudd nézni. Azért írtam a legtöbb szót, mert van egypár, ahova a sim méretű kártyát be tudod rakni, és ezáltal már kódolatlan adásokat lehet nézni. Igazából akkor lenne jó, ha buszozás vagy vonatozás (vagyis utazás) közben lehetne nézni.
-
Flashget
félisten
nekem simán bejött szoba antennával a 7 ingyenes csatorna 100% jel erősséggel bithiba nélkül kinézetre ilyen csak még a neve sincs fajtából

lehet nálad tető antenna a megoldás vagy amit ajánlottak korábban pl. panel erkélyére lehet szerelni antenna. -
Flashget
félisten
-
looser
addikt
-
darvinya
titán
Sziasztok, szerintetek mely beltéri antenna lenne a legjobb Mindigtv-re? Keresztanyámnak vettem egy Technisat kütyüt 12hó előfizetéssel, de néha 5-10 perc, mire bejön az adás, viszont van, amikor beugrik néhány mp alatt. Ezért gondolom, hogy az a pici szobaantenna, amit egy hordozható lcd tv-hez kapott (mágneses talp, kb 15cm magas vékony fémdrót a tetején műanyag bogyóval) nem egészen tökéletes. Pedig amikor bejön az adás, akkor szép, ritkán van kockásodás, szóval nem nagyon értem, de gondlom ez lehet a gond. A Westend szaküzletben is azonnal bejött a kép.
Nem egészséges ez az antenna.
Az hogy a Westend-ben bejött az más.
A vétel nagyon függ a helytől. -
looser
addikt
Sziasztok, szerintetek mely beltéri antenna lenne a legjobb Mindigtv-re? Keresztanyámnak vettem egy Technisat kütyüt 12hó előfizetéssel, de néha 5-10 perc, mire bejön az adás, viszont van, amikor beugrik néhány mp alatt. Ezért gondolom, hogy az a pici szobaantenna, amit egy hordozható lcd tv-hez kapott (mágneses talp, kb 15cm magas vékony fémdrót a tetején műanyag bogyóval) nem egészen tökéletes. Pedig amikor bejön az adás, akkor szép, ritkán van kockásodás, szóval nem nagyon értem, de gondlom ez lehet a gond. A Westend szaküzletben is azonnal bejött a kép.
-
Tamás88
őstag
Na most találtam egy érdekes hozzászólást egy másik oldalon a 29797 hozzászólásnál, miszerint az usb-s dvb-t ne közvetlenül dugjuk a laptophoz, hanem egy hosszabbítón keresztül csatlakoztassuk össze. A 29809-nél állítólag működik. Így szeretném, ha valaki kipróbálná, és elmondaná, hogy mennyiben lesz jobb a vétele (lehetőleg %-ban).

-
bolcsodal
addikt
Van valami gáz mostanában? Alig 5 csatorna jön be rendesen a 32-ből....ahol van jel ott 70% feletti a jelerősség ezért nem gondolok arra, hogy nálam van a gond...

-
Kernel
nagyúr
-
Flashget
félisten
"lenne amikor notihoz lenne kapcsolva a kártya."
mármint analóg tuner videobemenetéhez akarod kötni a box-ot? Vagy a gépen csak az ingyeneseket akarod nézni?Ahogy már többször említettem a topicban, sima kártyaolvasóval is lehet gépen használni a kártyát, homesys segítségével, nem kell hozzá speciális kártyaolvasós dvb-t tuner. Normál kártya megy bele. A kivágott/kipattintott sim méretű chipet csak megfelelő műanyag kártyával érdemes betenni normál méretű kártyahelyre, mert ha beleesik nehéz lehet kihalászni
A kártyaolvasóhoz kaptam olyan teljes kártya méretű átalakítót amibe a sim kártyát téve normál méretű kártyaként lehet használni.(#2977) Flashget:
Van a tunernek analóg videobemenete? Mert ha jól látom csak antenna bemenete van, arra pedig nem tudod a box képét bekötni. A tuner mellé ha szerzel egy kártyaolvasót (nem cam modult, hanem pl amit linkeltem, vagy más hasonlót)., akkor közvetlen a gépen tudod nézni a digitális előfizetéses adást.Ha gyakori lenne, hogy notival néznéd, esetleg más pedig közben a tévén szeretne másik műsort nézni, akkor javaslom gondolkodj el a havidíjas megoldáson is, mert ott havi 300 forintért lehet kérni második kártyát az előfizetéshez.
tehát
antenna-->box--->Avermedia AVerTV Volar Green HD--->notiantenna--->box--->tv
-
azbest
félisten
több funkció

lenne amikor tévéhez, tuneres monitorhoz használnám és lenne amikor notihoz lenne kapcsolva a kártya.
Tudom van az USB-s alcor tuner amibe belehet rakni a chip kártyát, viszont ha kipattintom a kis chip kártyát utána betudom rakni pl. a modulba majd a tévébe?
ezért gondoltam egy boxra és egy 5-6K-s avermedia DVB-T USB tunerre."lenne amikor notihoz lenne kapcsolva a kártya."
mármint analóg tuner videobemenetéhez akarod kötni a box-ot? Vagy a gépen csak az ingyeneseket akarod nézni?Ahogy már többször említettem a topicban, sima kártyaolvasóval is lehet gépen használni a kártyát, homesys segítségével, nem kell hozzá speciális kártyaolvasós dvb-t tuner. Normál kártya megy bele. A kivágott/kipattintott sim méretű chipet csak megfelelő műanyag kártyával érdemes betenni normál méretű kártyahelyre, mert ha beleesik nehéz lehet kihalászni
A kártyaolvasóhoz kaptam olyan teljes kártya méretű átalakítót amibe a sim kártyát téve normál méretű kártyaként lehet használni.(#2977) Flashget:
Van a tunernek analóg videobemenete? Mert ha jól látom csak antenna bemenete van, arra pedig nem tudod a box képét bekötni. A tuner mellé ha szerzel egy kártyaolvasót (nem cam modult, hanem pl amit linkeltem, vagy más hasonlót)., akkor közvetlen a gépen tudod nézni a digitális előfizetéses adást.Ha gyakori lenne, hogy notival néznéd, esetleg más pedig közben a tévén szeretne másik műsort nézni, akkor javaslom gondolkodj el a havidíjas megoldáson is, mert ott havi 300 forintért lehet kérni második kártyát az előfizetéshez.
-
Flashget
félisten
több funkció

lenne amikor tévéhez, tuneres monitorhoz használnám és lenne amikor notihoz lenne kapcsolva a kártya.
Tudom van az USB-s alcor tuner amibe belehet rakni a chip kártyát, viszont ha kipattintom a kis chip kártyát utána betudom rakni pl. a modulba majd a tévébe?
ezért gondoltam egy boxra és egy 5-6K-s avermedia DVB-T USB tunerre. -
azbest
félisten
én is néztem 2 modellt..ezt és a waytecet..végig olvastam mindent..az alcor esetében a fw miatt szidják, hogy olyan került ki amivel tovább romlott a helyzet.
nekem se kéne másra csak az alapfunkcióra..sőt ha jobban belegondolok nem is kéne van CI foglalatom a tévén is és a tuneres monitoron is..viszont nincs a laptopon.
ezért akarok venni egyet. 23K alcor 2800+1 év mindigtvextra vagy waytec 19K + 1 év mindigtvextraazt hiszem nem tudlak követni
Mi az összefüggés a box és a noti közt? -
Flashget
félisten
Én elsősorban arra használom, amire elsődlegesen tervezték. Nézem vele a kódolt és kódolatlan adásokat. Olyan minőségi különbséget hozott az előző digitális kábel TV-hez adott Motorola DVI1000 SCART-os cucchoz képest, mintha egy új világ lenne. Amiket leírtak bekapcsolási gondot soha nem érzékeltem, és a kódolt adást is gyönyörűen felveszi, és lejátsza. Játszottam már le vele filmet is, szépen vitte, nekem a feliratok is olvashatóak. Soha nem fagyott le, mióta megvan. Az említett hozzászólások a jelenlegi firmware előtti időszakból származnak, lehet pont azokat javították.
én is néztem 2 modellt..ezt és a waytecet..végig olvastam mindent..az alcor esetében a fw miatt szidják, hogy olyan került ki amivel tovább romlott a helyzet.
nekem se kéne másra csak az alapfunkcióra..sőt ha jobban belegondolok nem is kéne van CI foglalatom a tévén is és a tuneres monitoron is..viszont nincs a laptopon.
ezért akarok venni egyet. 23K alcor 2800+1 év mindigtvextra vagy waytec 19K + 1 év mindigtvextra -
tusi74
őstag
Én elsősorban arra használom, amire elsődlegesen tervezték. Nézem vele a kódolt és kódolatlan adásokat. Olyan minőségi különbséget hozott az előző digitális kábel TV-hez adott Motorola DVI1000 SCART-os cucchoz képest, mintha egy új világ lenne. Amiket leírtak bekapcsolási gondot soha nem érzékeltem, és a kódolt adást is gyönyörűen felveszi, és lejátsza. Játszottam már le vele filmet is, szépen vitte, nekem a feliratok is olvashatóak. Soha nem fagyott le, mióta megvan. Az említett hozzászólások a jelenlegi firmware előtti időszakból származnak, lehet pont azokat javították.
-
darvinya
titán
-
Flashget
félisten
-
darvinya
titán
-
bolcsodal
addikt
-
darvinya
titán
-
bolcsodal
addikt
-
darvinya
titán
(#2960) azbest, (#2959) darvinya: Van garancia, és kezdetektől fogva csinálja. Arra gondoltam, hogy nem szereti, ha SCART+USB van rádugva a TV-re, de majd kipróbálom. A firmware jó ötlet, amúgy sem akartam felvenni semmit vele.
Nálam a Wayteq HD95CX az elektronikus újságot kivéve jól működik.
(#2961) donjohnson, (#2962) tusi74: Nem volt más választásom, ez volt a dobozban az előfizetéssel együtt.
Ez inkább fizika hiba!
Ami a firmware csere nem old meg. -
bolcsodal
addikt
Hát ha korábban jól ment és most meg nem, akkor lehet valami meghibásodott. Ha más nem akkor érdemes lehet felvenni a kapcsolatot a szervizzel (elektrodoki vagy AH?) és megkérdezni nem tudnak -e ilyen hibáról.
Ha a készülék scart csatlakozójára nincs kötve semmi, akkor szerintem meg kéne találnia a hdmi-t.Esetleg firmware frissítés is segíthet, ha kezdettől fogva jelentkezik ez a hiba, de korábbi verzióra akkor nem lehet már visszatérni. A legújabb firmware verziók elkódolják a felvételt, hogy csak a készüléken lehessen megnézni de máshol ne. [link]
(#2960) azbest, (#2959) darvinya: Van garancia, és kezdetektől fogva csinálja. Arra gondoltam, hogy nem szereti, ha SCART+USB van rádugva a TV-re, de majd kipróbálom. A firmware jó ötlet, amúgy sem akartam felvenni semmit vele.
Nálam a Wayteq HD95CX az elektronikus újságot kivéve jól működik.
(#2961) donjohnson, (#2962) tusi74: Nem volt más választásom, ez volt a dobozban az előfizetéssel együtt.
-
donjohnson
addikt
vegyetek alcor-t, nálam tökéletes.
-
azbest
félisten
Hát ha korábban jól ment és most meg nem, akkor lehet valami meghibásodott. Ha más nem akkor érdemes lehet felvenni a kapcsolatot a szervizzel (elektrodoki vagy AH?) és megkérdezni nem tudnak -e ilyen hibáról.
Ha a készülék scart csatlakozójára nincs kötve semmi, akkor szerintem meg kéne találnia a hdmi-t.Esetleg firmware frissítés is segíthet, ha kezdettől fogva jelentkezik ez a hiba, de korábbi verzióra akkor nem lehet már visszatérni. A legújabb firmware verziók elkódolják a felvételt, hogy csak a készüléken lehessen megnézni de máshol ne. [link]
-
darvinya
titán
-
bolcsodal
addikt
-
azbest
félisten
-
bolcsodal
addikt
-
Csabroncka
addikt
Mivel műholdas, ezért nem C (Cable), hanem S (Satelite). Vagyis az DVB-S vevő. A földfelszíni sugárzás pedig a T (Terrestrial), vagyis DVB-T. Ezek a típusú tunerek egymással nem felcserélhetőek. (Ha egy eszköz képes többfélét fogni, akkor van benne többfajta tuner.)
Tehát NEM fog működni.igen mert én a kábelesre gondoltam közben, jogos
-
darvinya
titán
Telefunken TTR 280C. A probléma, hogy HDMI-nem ad jelet. Ha áramtalanítom és újra "boot"-ol képes arra, amire készült, de amint kikapcsolom (standby) minden kezdődik előről.
Ötlet?
A TV-re van kötve egy DVD lejátszó: SCART és egy mobil vinyó (USB). Mivel ez a fos csak FAT32-t képes olvasni ezért a HDD a TV-re kötve marad. A TV-vel egy HDMI kábelen kersztül van összekötve. A TV egy 26"-os LG LCD.Ez típus hiba.
És csunyát mondok… Kuka… -
bolcsodal
addikt
Telefunken TTR 280C. A probléma, hogy HDMI-nem ad jelet. Ha áramtalanítom és újra "boot"-ol képes arra, amire készült, de amint kikapcsolom (standby) minden kezdődik előről.
Ötlet?
A TV-re van kötve egy DVD lejátszó: SCART és egy mobil vinyó (USB). Mivel ez a fos csak FAT32-t képes olvasni ezért a HDD a TV-re kötve marad. A TV-vel egy HDMI kábelen kersztül van összekötve. A TV egy 26"-os LG LCD. -
Flashget
félisten
Hétvégi házba vegyél egy tuneres monitort (könnyű vinni és hozni) amibe van DVB-T/C tuner meg egy antenna (szobai vagy tető) és 7db csatornát nézhetsz ingyen..
-
akoska23
aktív tag
Mivel műholdas, ezért nem C (Cable), hanem S (Satelite). Vagyis az DVB-S vevő. A földfelszíni sugárzás pedig a T (Terrestrial), vagyis DVB-T. Ezek a típusú tunerek egymással nem felcserélhetőek. (Ha egy eszköz képes többfélét fogni, akkor van benne többfajta tuner.)
Tehát NEM fog működni.Így már időt sem vesztek. Köszönöm.Még egy kérdés: Kikapcsolt UPC kártyával tudok fogni magyar adókat a box-al sat-on keresztül? Hétvégi házba lenne nem akarok nagyon beruházni ezek pedig megvannak.
-
Watt25
veterán
Tehát NEM fog működni. -
akoska23
aktív tag
nem, én ugy tudom dvb-c
Hát az elejére csak DVB van írva lehet kipróbálom mit veszthetek....max időt

Tipusa egyébként: Philips DSR 4101/58 -
Csabroncka
addikt
-
akoska23
aktív tag
Lenne egy lehet buta kérdésem. A UPC set top box (tányéros) al lehet fogni a digitális tv adásokat földi antennával? Szóval a Upc-s box képes nem parabola antennán fogni a 7 ingyenes csatornát? Köszi.
-
azbest
félisten
A tévék beépített vevője csak azért adhat jobb képminőséget, mert gyakran komolyabb képjavító "varázslatokat" csinál, mint a sima dekóder. Ez típus függő. A blu-ray lejátszós dvb vevőknél is ezért szokták dicsérni a képminőséget. Persze a képjavítástól nem lesz több az információtartalma az agyontömörített képnek, csupán elfedi a durva hibákat (pl kockásodás).
-
darvinya
titán
A hangnál ki lehet választani a kimeneti típust, fogalmam sincs, hogy melyik volt, de nekem az erősítőm kíírta, hogy a jelforrás DD 2.0, vagy PCM, vagy HBO-nál az DD 5.1... A kép minősége nekem nem változott
De itt arról van szó ami kijönn a dekóderből!
-
Csabroncka
addikt
A hangnál ki lehet választani a kimeneti típust, fogalmam sincs, hogy melyik volt, de nekem az erősítőm kíírta, hogy a jelforrás DD 2.0, vagy PCM, vagy HBO-nál az DD 5.1... A kép minősége nekem nem változott
-
darvinya
titán
én nem látok különbséget a boxos és a belső tv-tuneres kép között, mind hangban mind képminőségben tökéletes (WQ HD90 - és panaU30) mindkettő.

Igaz beépített tunerrel egy távirányítóval kevesebb és kényelmesebb...

Hát azért én nem lennék olyan biztos, hogy HD90 ugyan az nyújtja mint a tv.
Elsősorban ez a dekóder a hangot downgradeli és hiába HDMI csatlakozás csak sztereót tud.
Ez egyik.
A kép sem tökélezesen adja át, ez tapasztalat.
Ha felvenni is akar akkor az „olcsóbb” megoldás a dekóder. -
Csabroncka
addikt
én nem látok különbséget a boxos és a belső tv-tuneres kép között, mind hangban mind képminőségben tökéletes (WQ HD90 - és panaU30) mindkettő.

Igaz beépített tunerrel egy távirányítóval kevesebb és kényelmesebb...

-
darvinya
titán
ha csak ingyenes csatornákat akar vele nézni most is meg a jövőben is, akkor felesleges a kártyahely.
Teljesen felesleges ingyenes box-ot venni.
7500 kontra 10000 és ekkor már gondoltunk a jövőre is.Ha már tényleg csak a FTA kell neki akkor inkább ruházon be egy olyan tv-re ami fogja, mert eleve szebb minőséget kap.
Tudom ez pénztárca függő. -
donjohnson
addikt
Neked is köszönöm a segítséget.
A felsoroltaknak mind megfelelt az antenna helye, nem kellett átpakolnom semmit.
83%-on volt mindkettőt, erősítőn tekerve lett 87% jelerősség, minőség maradt.@raziel01
Ebben a boxban nincs Conax kártyahely ha jól látom.ha csak ingyenes csatornákat akar vele nézni most is meg a jövőben is, akkor felesleges a kártyahely.
-
sirarcheer
senior tag
A szobaantennát mi zavarja saját benyomás alapján, sencor SDA 310:
A TV adó toronyra merőlegesen, minden elektronikai cucctól távol (1, 1,5m), legalább egy méter magasan a szobában. (fal árnyékol, szekrény árnyékol, ablak közelében néha jó megoldás)
Nem mindegy, hogy az antenna kábel merre fut, lehetőleg 220-tól távol.
A jel minősége az erősítéssel egy bizonyos ideig javul, majd romlik, az arany középutat kell beállítani. A Jel minősége legyen 80 vagy a feletti, mert ez alatt biztosan kockásodni fog néha vagy megszakad (változik és ugrál a minőség). A jel erőssége 60% felett már jó!
Neked is köszönöm a segítséget.
A felsoroltaknak mind megfelelt az antenna helye, nem kellett átpakolnom semmit.
83%-on volt mindkettőt, erősítőn tekerve lett 87% jelerősség, minőség maradt.@raziel01
Ebben a boxban nincs Conax kártyahely ha jól látom. -
Flashget
félisten
ez csak a dekoder..vagy szobai vagy tető antenna kell a vételhez.
egyébként semmi új nincs ebben..amíg nem volt tányéros tv meg kábeltv addig mindenki így fogta a királyi tévét és cseh kettőt.....antennával :p
-
raziel01
veterán
-
Csabroncka
addikt
Mondasz valamit.
Este megcsinálom, meg kicsit akkor átrendezem a nappalit hogy ne zavarja semmi a jelet.A szobaantennát mi zavarja saját benyomás alapján, sencor SDA 310:
A TV adó toronyra merőlegesen, minden elektronikai cucctól távol (1, 1,5m), legalább egy méter magasan a szobában. (fal árnyékol, szekrény árnyékol, ablak közelében néha jó megoldás)
Nem mindegy, hogy az antenna kábel merre fut, lehetőleg 220-tól távol.
A jel minősége az erősítéssel egy bizonyos ideig javul, majd romlik, az arany középutat kell beállítani. A Jel minősége legyen 80 vagy a feletti, mert ez alatt biztosan kockásodni fog néha vagy megszakad (változik és ugrál a minőség). A jel erőssége 60% felett már jó!
-
sirarcheer
senior tag
-
azbest
félisten
Antenna elég magasan van, de alatta van a PC és a WiFi router.
Akkor lehet a router arrébb költözik. Köszi.@darvinya:
Igen, a sípólósat megtaláltam de úgy elég zavaró antennát állítani.
Köszi az alternatív lehetőséget.le kell némitani a tévét előtte

-
sirarcheer
senior tag
Antenna elég magasan van, de alatta van a PC és a WiFi router.
Akkor lehet a router arrébb költözik. Köszi.@darvinya:
Igen, a sípólósat megtaláltam de úgy elég zavaró antennát állítani.
Köszi az alternatív lehetőséget. -
zichie
senior tag
Szerintem azért nem is lett olyan haszontalan a táblázatom. Elég sok infót sikerült begyűjtenem, bár még mindig vannak hiányosságok.
Az talán mindenképpen kimondható, hogy egyelőre a műholdas Digi adja a legpocsékabb minőséget (ez nem meglepő) és sajnos a MindigTV is inkább a "toplista" alja környékén lehet. (A nyers számok alapján végül is csak a műholdas Digi-t előzi meg...)
Ezen a téren még talán változhat a helyzet, mert a Hello Digital adatai teljesen hiányoznak, pedig nekem az is gyanús, hogy ott is nagyon spórolnak.A táblázatban a Hello HD és az MTVA oszlopokban a négy HD közszolgálati valójában ugyan az, mivel a Hello HD az MTVA transzponderéről rakja be a gyárik boxok csatornakínálatába a közszolgálati csatornákat műholdról. Emiatt a táblázatban azonos bitrátáknak kellene szerepelnie az MTVA és Hello HD oszlopokban.
-
darvinya
titán
Sziasztok!
Tegnapi használat során néha előfordult a nincs jel hibaüzenet és lefagyott a kép.
Pár másodperc után megjavult.
Ez antenna pozicionálással kiküszöbölhető?
Ha igen, Wayteq dekódernél hol tudom megnézni mikor legerősebb a jel?3-szor infó gomb, vagy menü>telepítés>antenna beállítások(de itt a sípoló hang elég zavaró lehet.
-
Watt25
veterán
Sziasztok!
Tegnapi használat során néha előfordult a nincs jel hibaüzenet és lefagyott a kép.
Ha igen, Wayteq dekódernél hol tudom megnézni mikor legerősebb a jel?Wayteq dekódernél hol tudom megnézni mikor legerősebb a jel?
A kézikönyvben nincsen benne?
-
club1
veterán
Sziasztok!
Ha igen, Wayteq dekódernél hol tudom megnézni mikor legerősebb a jel?Az ilyen jelenségek leginkább külső antennával küszöbölhetők ki, mivel a belső antennák összeszednek a szobában mindenféle szemetet (mobiltelefon, wlan és társai). Szobán belül minél magasabbra kell tenni az antennát (ha feletted nem laknak, telefonálnak, rádióznak...).
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Ha igen, Wayteq dekódernél hol tudom megnézni mikor legerősebb a jel? -
Watt25
veterán
Úgy gondolom, hogy nem annyira a csatornák egyedi bitráta értéke a fontos, (mivel ugye nem is állandó) hanem összességében egy szolgáltató által adott sávszélesség. Tehát én szerintem a táblázatnak csak az első néhány sora a lényeg, a többi végül is csak azért van ott, hogy látható legyen, hogy hogyan jöttek ki az átlag értékek.

-
Flashget
félisten
-
darvinya
titán
Szerintem azért nem is lett olyan haszontalan a táblázatom. Elég sok infót sikerült begyűjtenem, bár még mindig vannak hiányosságok.
Az talán mindenképpen kimondható, hogy egyelőre a műholdas Digi adja a legpocsékabb minőséget (ez nem meglepő) és sajnos a MindigTV is inkább a "toplista" alja környékén lehet. (A nyers számok alapján végül is csak a műholdas Digi-t előzi meg...)
Ezen a téren még talán változhat a helyzet, mert a Hello Digital adatai teljesen hiányoznak, pedig nekem az is gyanús, hogy ott is nagyon spórolnak.Nem rossz táblázat.
Egy kiegészítést tennék hozzá.
Mpeg2-es és Mpeg4-es kódolás nem lehet így összehasonlítani. -
Watt25
veterán
Ezen a téren még talán változhat a helyzet, mert a Hello Digital adatai teljesen hiányoznak, pedig nekem az is gyanús, hogy ott is nagyon spórolnak. -
sirarcheer
senior tag
Meglett a Extra családi csomag!
Minden adó bejön, Hama szoba-antennával.
Most van HBO-is gondolom pár napig ingyenes, lehet hangot váltani (Dolby hun, aac hun, aac eng), és nagyon szép képe van.
Beállítottam estére egy felvételt kíváncsi vagyok jó lesz-e. -
zzola
titán
Ma felhívtam tvextra-t. Társkártyát csak telefonon illetve személyesen lehet rendelni, weben nem. Megrendeltem, 10k az eszköz, 1.5k a posta, meg ~3k az aktiválás...
-
darvinya
titán
5 V így is 5 V, meg úgy is, ilyen szempontból teljesen mindegy. Praktikusabb azonban, ha nem kell külön adapterrel és tápfeladóval növelni a kábelgubancot.
Nekem is volt ilyen tápfeladóm. Először is van egy adapter, ami hőt termel, vagyis energiát fogyaszt, igen rossz hatásfokkal működve, hiszen az antennaerősítő csak minimális teljesítményt igényel. Vezetéke mindennel összetekeredik. Folyamatosan áram alatt szokták tartani az emberek, én mondjuk csak azért nem, mert megoldott a távszabályzós lekapcsolás egyéb módon. (Erősítő hátán lévő kapcsolt hálózati aljzatról mennek a készülékek.)
Van egy bumfordi, kínai gyagyi dugasz hozzá, ami csak egyel több hibaforrás, a box hátulján adott esetben nehézkesen fér el, derékszögben csatlakozik, holott gyakran jobb lenne egy egyenes csatlakozás.
Ezzel szemben a box 5 V kimenete adja magát, semmi nem kell hozzá, egyszerűen elegánsabb megoldás.
Oké.
Elhiszek mindent.
Soha nem kell gondolkodni csak próbálkozni. -
Kernel
nagyúr
5 V így is 5 V, meg úgy is, ilyen szempontból teljesen mindegy. Praktikusabb azonban, ha nem kell külön adapterrel és tápfeladóval növelni a kábelgubancot.
Nekem is volt ilyen tápfeladóm. Először is van egy adapter, ami hőt termel, vagyis energiát fogyaszt, igen rossz hatásfokkal működve, hiszen az antennaerősítő csak minimális teljesítményt igényel. Vezetéke mindennel összetekeredik. Folyamatosan áram alatt szokták tartani az emberek, én mondjuk csak azért nem, mert megoldott a távszabályzós lekapcsolás egyéb módon. (Erősítő hátán lévő kapcsolt hálózati aljzatról mennek a készülékek.)
Van egy bumfordi, kínai gyagyi dugasz hozzá, ami csak egyel több hibaforrás, a box hátulján adott esetben nehézkesen fér el, derékszögben csatlakozik, holott gyakran jobb lenne egy egyenes csatlakozás.
Ezzel szemben a box 5 V kimenete adja magát, semmi nem kell hozzá, egyszerűen elegánsabb megoldás.
-
darvinya
titán
Mindig praktikusabb boxból táplálni, például egy olyan splitterrel, ami egyik irányba DC-leválasztós, lejjebb egyik fotón is látható.
De amúgy két boxot legjobb lehetőleg felfűzéssel beiktatni, pont arra való a loop-csatlakozó. Ilyenkor csak az egyiken kell aktiválni az 5 V-ot, amelyik az antenna irányába esik.
De itt jön a dekoder gondok.
Amit Azbest is fel emleget a box-ról.
Én nem állítanám, hogy a box-ból feladott táp jobb lenne mint a külön táp feladó.
És ez tapasztalat. -
azbest
félisten
Mindig praktikusabb boxból táplálni, például egy olyan splitterrel, ami egyik irányba DC-leválasztós, lejjebb egyik fotón is látható.
De amúgy két boxot legjobb lehetőleg felfűzéssel beiktatni, pont arra való a loop-csatlakozó. Ilyenkor csak az egyiken kell aktiválni az 5 V-ot, amelyik az antenna irányába esik.
Na ma is tanultam valami hasznosat. Azt hittem bonyolultabb egy ilyen splitter.
Minden esetre akkor érdemes neki splitter nélkül csak az egyik boxot bekötni egy próba erejéig.A loop csatlakozó annyiból hátrányos lehet, hogy kikapcsolt boxnál nem megy. Legalábbis s hd90cx boxnál nem sikerült értelmesen beállítani, igaz én ugyanarra a tévére akartam kötni, mint amin a digitálist is nézzük, csak tartaléknak ha digitális kimaradás vagy probléma van, hogy az analógot is befogja. Ha kikapcsoltam a box-ot, akkor nem ment át rajta a jel, ha bekapcsoltam akkor meg a tévé av-ra váltott. Persze lehet fake kikapcsolással ment volna, de anyám úgytudom áramtalanítani szokta amikor nem használja és úgy megint nem menne

Amit korábban írtam feszültség esést, ott power over ethernet megoldás tápolt volna egy router boardot. Annak sokkal nagyobb a fogyasztása persze. A megoldás a rézzel futtatott utp kábel cserélje volt valódi rézből készült kábelre. Durva volt, hogy minden boltban a gagyi volt... rendelésre hozattunk egy tekercs rezeset (a vicc, hogy nem is volt drágább, mint a gagyi).
-
Kernel
nagyúr
-
darvinya
titán
Akkor a javaslatom helytálló.
Ne a box-ból adja fel az 5V-ot.
Hanem a splitter elé rakjon egy táp feladót. -
Kernel
nagyúr
Két box 5 voltját párhuzamosítottad? Az nem jó, mert megbolondítja a rövidzárvédelmet. Az 5 V kimenet védelemmel van ellátva, hiszen zárlat könnyen előfordul kábelen, csatlakozásoknál.
Eleve ilyenkor mér az ember, hogy hol van feszültség, hol nincs, eljut-e az erősítőhöz.
-
bolcsodal
addikt
A splitter nem engedi át az 5V-ot, evvel én is megjártam.
De ez érthető, mert ha átengedné akkor már nem lenne splitter.Már megint olyasmiről firkálsz, amiről fogalmad sincs. A második mondatod is gyakorlatilag egy butaság. Láttál már splittert belülről? Vékony tekercshuzal, ferritgyűrűn átvezetve, tökéletes DC-kapcsolat van minden melegpontja között.
Ha nem engedné át az egyenáramot, akkor azt már DC-leválasztónak neveznék, kapacitív csatolás lenne benne.
Problémát inkább az okozhat, ha a splitter valamelyik kimenetére egy normál tunert is rákötnek, melyek bemenete lezárja testre a másik készülékből érkező 5 V-ot. Hagyományos (5 V tápot nem adó) tunerek ugyanis induktív csatolású bemenettel kezdődnek, ahol egy tekercs zár a test irányába, ami DC rövidzárat képvisel (nagyfrekvencia persze átmegy).
Ilyen esetben szükséges lehet egy DC-leválasztó, hogy a splitter minden pontján jelen lévő 5 V-ot ne tudja földelni a másik TV, vagy az első képen látható splitter alkalmazható, ahol baloldalon Power Pass felirat látható, míg a másik irányba DC-leválasztás van.
Normál splittereken ilyen megkülönböztetést nem látsz, DC-kapcsolat van minden irányba.
Második képen pedig egy szétberhelt splitter látható, egyik csatlakozóját is kifűrészeltem, mert kellett valamilyen barkácscélra. DC-leválasztó kondenzátor soha nem volt benne, darab drót vezeti át a jelet, teljesen nyugodt lehetsz, hogy az 5 V is átmegy rajta. Biztos ami biztos, kimértem még pár splittert a lomtárban (ennél komolyabb minőségű darabokat is), 0 ohm minden irányba, erről ennyit.
Na jó, de akkor WTF? Nálma mindkét kábel box-ba megy és mindkét box-ból jön az 5V. Mégsincs se kép se hang, ha beiktatom a gyertyát.

-
Kernel
nagyúr
Nem egy szakszerű fogalmazás, kétségtelen.
De ha azt mondod, hogy a huzal nem viszi át az 5 V-ot (márpedig ezt írtad), az tényleg hülyeség volt.
-
darvinya
titán
Másik oldalát is megmutathatom. Csak a szokásos gagyi, kínai splitter. De nehogy azt hidd, hogy a márkásnak bonyolultabb a belseje, csak az jobb minőségű anyagokból van, jobb az árnyékolás, rendesen körbe van forrasztva, jó az érintkezője, szigetelése, nem esik le róla a menet stb. Ezek miatt a gagyit nem is ajánlom egyébként.
Neked amúgy ki mondta, hogy egy splitternek kábelhossz-kiegyenlítő szerepe is van? Egyáltalán, szerinted minek kellene benne lenni?
Az apró ferritgyűrű, amin ellenirányban át van fűzve a zománcozott huzal, többet tud, mint gondolnád. Nézz utána esetleg a ferrites iránycsatoló fogalmának.

Hurkolt induktivitás, mely kiegyenlítő szerepe is van és ellenállás a visszafolyó áram miatt.
Mert ha visszafolyik akkor…De totálisan hülyeséget írok.

-
Kernel
nagyúr
Ha szerinted, meg a szétszedett nem is tudom mi.
Egy darab dróttal eszkábált összekötő fém burkolatban.
De ez hogyan osza meg egyenlően jelet?
Mert ha az egyik kábel 2m a másik 5m akárhogy is számolom nem lesz egyenlő az összekötőnél.Vagy akkor az enyém sz@…r, mert a dekodert önmagában is rákötöttem és akkor sem ment át az +5V-t.
akkor biztos csak egy drót darabMásik oldalát is megmutathatom. Csak a szokásos gagyi, kínai splitter. De nehogy azt hidd, hogy a márkásnak bonyolultabb a belseje, csak az jobb minőségű anyagokból van, jobb az árnyékolás, rendesen körbe van forrasztva, jó az érintkezője, szigetelése, nem esik le róla a menet stb. Ezek miatt a gagyit nem is ajánlom egyébként.
Neked amúgy ki mondta, hogy egy splitternek kábelhossz-kiegyenlítő szerepe is van? Egyáltalán, szerinted minek kellene benne lenni?
Az apró ferritgyűrű, amin ellenirányban át van fűzve a zománcozott huzal, többet tud, mint gondolnád. Nézz utána esetleg a ferrites iránycsatoló fogalmának.

-
darvinya
titán
De ez érthető, mert ha átengedné akkor már nem lenne splitter.Már megint olyasmiről firkálsz, amiről fogalmad sincs. A második mondatod is gyakorlatilag egy butaság. Láttál már splittert belülről? Vékony tekercshuzal, ferritgyűrűn átvezetve, tökéletes DC-kapcsolat van minden melegpontja között.
Ha nem engedné át az egyenáramot, akkor azt már DC-leválasztónak neveznék, kapacitív csatolás lenne benne.
Problémát inkább az okozhat, ha a splitter valamelyik kimenetére egy normál tunert is rákötnek, melyek bemenete lezárja testre a másik készülékből érkező 5 V-ot. Hagyományos (5 V tápot nem adó) tunerek ugyanis induktív csatolású bemenettel kezdődnek, ahol egy tekercs zár a test irányába, ami DC rövidzárat képvisel (nagyfrekvencia persze átmegy).
Ilyen esetben szükséges lehet egy DC-leválasztó, hogy a splitter minden pontján jelen lévő 5 V-ot ne tudja földelni a másik TV, vagy az első képen látható splitter alkalmazható, ahol baloldalon Power Pass felirat látható, míg a másik irányba DC-leválasztás van.
Normál splittereken ilyen megkülönböztetést nem látsz, DC-kapcsolat van minden irányba.
Második képen pedig egy szétberhelt splitter látható, egyik csatlakozóját is kifűrészeltem, mert kellett valamilyen barkácscélra. DC-leválasztó kondenzátor soha nem volt benne, darab drót vezeti át a jelet, teljesen nyugodt lehetsz, hogy az 5 V is átmegy rajta. Biztos ami biztos, kimértem még pár splittert a lomtárban (ennél komolyabb minőségű darabokat is), 0 ohm minden irányba, erről ennyit.
Ha szerinted, meg a szétszedett nem is tudom mi.
Egy darab dróttal eszkábált összekötő fém burkolatban.
De ez hogyan osza meg egyenlően jelet?
Mert ha az egyik kábel 2m a másik 5m akárhogy is számolom nem lesz egyenlő az összekötőnél.Vagy akkor az enyém sz@…r, mert a dekodert önmagában is rákötöttem és akkor sem ment át az +5V-t.
akkor biztos csak egy drót darab -
Kernel
nagyúr
Ha tényleg feszültség csökkenés, akkor ezt meg lehet oldani azzal, ha külön 12V tápfeladót kötsz a kábelre. Ez gyakorlatilag egy tápegység, aminek a dugóján kell keresztülvezetni az antenna kábelt. Persze ilyenkor a boxokon le kell kapcsolni a tápolást. Például egy ilyennel (nem ajánlásképp, csak ezt dobta találatnak a kereső) [link].. látom vannak olcsóbban is hasonlók, de nem tudom melyik az ajánlott [link]
Ezek kb ugyanazt csinálják, mint a box tápfeladója, csak 12 voltból több marad mire eljut az erősítőig, mint 5V-ból

Mivel a két végéhez hozzáférsz, így érdemes lehet az antenna felöl megmérni, kipróbálni, hogy eljut-e a táp oda... nincs e közben valami más eszköz is ami nem engedi át.
(5-12V-ot kér, de sok méter kábelen az eredeti 5V leeshet 2-3ra). Hasonló problémánk volt utp kábelezésen keresztül táplált eszközzel,
...és az milyen eszköz volt egyébként?
Antennaerősítők igen kevés áramot vesznek fel, néhányszor 10 mA nagyságrendben. Van itt nálam kéznél például egy 10 méteres koax. kábel, nem egy komoly minőség, rendes harisnyája sincs (alufólia+néhány vékony szál) 0,6 ohm ellenállást mértem rajta (külső+belső).
Antennaerősítő vegyen fel mondjuk 30 mA tápáramot.
30 mA x 0,6 ohm = 18 mV
De lehet, ezzel még túloztam is, mert már 10-20 mA is elég egy ilyen erősítőnek, típustól függően (nem teljesítményerősítőről beszélünk, csak feszültségerősítés).
-
Kernel
nagyúr
-
zzola
titán
Én Kozármislenyben lakom, az Újtelepen. Itt egy sima passzív bot antennával 97%-os a jel...
-
HUNited
őstag
Sziasztok, van valaki esetleg Pécsről, tapasztalat, hogy milyen antenna kell a jó minőségű vételhez?
A tv tartalmazza a dekódert (Samsung UE40D6570WS), már csak valami antennát kéne szereznem (akár használtan is)
-
darvinya
titán
Az EPG hibán kívül van még más baja a készüléknek(HD-95CX) vagy teljesen jó?
Holnap vennék egyet + erősítős antennaElőször kipróbálom a free-t, hogy működik ezzel a párosítással, majd veszek egy kártyát egy évre.
Full HD mkv-t lejátszik a készülék vagy konvertálgatni kell?Ez az EPG hiba nem annyira zavaró, vagy csak nálam fordul elő (ezt jó lenne már kideríteni).
Az mkv filmet csak x.264-es kodekest játsza le biztonságosan.
-
sirarcheer
senior tag
Az EPG hibán kívül van még más baja a készüléknek(HD-95CX) vagy teljesen jó?
Holnap vennék egyet + erősítős antennaElőször kipróbálom a free-t, hogy működik ezzel a párosítással, majd veszek egy kártyát egy évre.
Full HD mkv-t lejátszik a készülék vagy konvertálgatni kell? -
Flashget
félisten
és a verseny alatt is jó volt?

azt már digikábelen néztem itthon

de 100%-os a jel a lakásban szóval szerintem nem lett volna gond.viszont 1 hét múlva a Sportklubbon lesz az Indycarnak a Riói utcai versenye..azt már a szoba antennával nézem

-
donjohnson
addikt
-
Flashget
félisten
P2470HD + noname erősítős szoba antenna + 2 nagy fa a hétvégi kecó mellett = 85% jel 0 bithiba Bp. Rákoshegy.

F1 kvalit néztem így.
Aktív témák
-
3000 - 2901
22404 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- MinDig TV
- (téma lezárva)
- Path of Exile (ARPG)
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- Az USA szerint az nem lopás, ha az AI mások munkáiból tanul
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még mindig tud új asztali Ryzeneket hozni az AMD
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 mini 128 GB megkímélt, kiváló állapotban
- P14s Gen2i 27% 14" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe 4G LTE ujjlolv IR kam gar
- Eladó egy remek állapotban lévő, jáde színű Google Pixel 10 Pro 256GB telefon + tok + garancia
- Apple Watch Ultra 2 Black Titanium 99% akku 3 szíj + töltő
- Olcsó Számítógép / Gamer PC! I5 9400 / GTX 1660Ti 6GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Amd Ryzen Processzorok 5600/5700/5800/7600/9600/7800X3d AM4/AM5
- ASUS Vivobook 15 X1504VAP Core 5 16 GB RAM 512 GB SSD Dobozos új
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB QHD++ 2.5K 165Hz 1 év garancia
- MSI GF63 Thin RTX 3050 Ti Intel Core i5-10500H 16GB RAM 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
), ami dvb-t tuneres és ezeknek általában szebb a képe, mert mindenféle képjavító trükköket csinálnak. Viszont az áruk elég magas.

Mi az összefüggés a box és a noti közt?