Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Szerintem az a ritka, ha egy STB nem rendelkezik médialejátszó funkcióval, de azt egyiktől se várd, hogy Matroska konténert (bár azért már az alsó kategóriában is gyakran támogatják az mkv-t, de pl nincs mindig hang, vagy némelyik fájl el se indul) és killa-sample minőségű cuccot is tudja játszani.
Annyi elvárható, hogy a régi 1-2 CD-s AVI-k valszeg menni fognak, a többi kérdéses, olvasni kell további teszteket az adott lejátszóról. -
Biga123
addikt
Na srácok tippeket kérnék kártyaolvasós STB-re.. esetleg lélezik olyan ami média lejátszóként is funkcionálhat? Vagy az 1-év előfizetéssel árult cuccok közül melyiket érdemes megvenni..?
-
kojo25
csendes tag
Sziasztok!
USB vevőhöz szeretnék találni kártya olvasót már elég régen talán ezen a fórumon írtatok róla, de nem találom a bejegyzést, kérlek segítsetek.
Üdv
-
Biga123
addikt
Úgynézki homesys-el jó lett jön a hd is .. de ha jobb idő lesz lehet barkácsolok a tetőre egy rudat nek és kikerül a padlásról
-
Biga123
addikt
válasz
eziskamu #692 üzenetére
Bakker .. tényleg.. erre nem is gondoltam.... igazítottam az antennán kicsit most jobb lett az analóg is .. az beleszólhat hogy hullámpala tető alatt van az antenna..?
Most már csak azt kellene kideríteni honnan szedjek le új firmware-t...Gigabyte P35 DS3L, E8200 @4Ghz, 4x1GB Kingmax 1066,Sapphire Toxic HD 6850
Gyenge lenne??? -
eziskamu
addikt
Mintha nem bírná a HD adókat. Amik kimardtak mind 1080i-s felbontásban sugároznak (M1,M2, sima Duna, mégha a műsorforrásaik nem mindíg HD felbontásúak is, de azokat meg felskálázzák). Firmware-t kéne frissíteni.
Hoppsz most nézem, hogy USB-s tunerrel nézed. Akkor szimplán csak gyenge a géped. A HD adásokhoz Core 2 (esetleg Core2 architektúrás 2 magos Celeron/Pentium 2 GHz fölött) vagy 2 magos Athlon (inkább Athlon II vagy Phenom I-II 2,2 GHz felett) kellene minimum fél giga rammal, hogy minden simán menjen. Persze program függő, van ami ki tudja használni az újabb videókártyák H264 dekódolását.
Lehet menne egy magos processzorral is, de akkor az legyen legalább 2,5 GHz feletti az említett architektúrákon (mert pl, Pentium 4 esetén bőven 3 GHz feletti órajel kell a biztos működéshez, de ugye spéci TV programmal, amire rá lehet kényszeríteni pl. a CoreAVC codeket, lejjebb szorítható a gépigény) -
-
club1
veterán
Mivel az Autonómia és a TV2 a két külön mux-on vannak, ezért ez nem vételerősség probléma, hanem dekóder probléma lesz. Ez az antenna - ha vízszintesen és függőlegesen jól van beállítva és nincs hegy az adó és az antenna között - gyönyörűen kell az analóg csatornákat is behozza (főleg ebből a távolságból).
-
Biga123
addikt
Na valaki magyarázza el nekem hogy van ez az antennás dolog...
Fölraktam a padlásra egy Triax 343 -as antennát Analógba TV2 gyönyörűen jön RTL M1 pocsék.. digitálisba TV2 RTL Euronews, Autonomia szintén szépen jön de a többi akad...
Igaz most csak egy usb-s dvb-t tuner van a gépbe de így nem merek kiadni 25K-t egy boxra hogy lehet be se jönne az összes... Széchenyi hegytől 9.1 Km.. -
romulan
tag
válasz
harsanyiz #687 üzenetére
"Smart card slot to receive pay-TV services form providers (only available with connected services announced and approved by the provider and YuiXX)."
Nagyobb baj, hogy a hírek szerint semmi nem lesz a készülékből. Már 2009-es fejlesztés és még mindig csak előrendelni lehet.
-
Biga123
addikt
telefunken ttr 300 c
Erről valakinek tapasztalata? azt olvastam hogy ez le tud játszani Divx et is.. -
válasz
mukibuci #680 üzenetére
Megvan a telefunken ttr 280c
Maga a készülék kellően kínainak néz ki (bár a többi sem különb), a távirányítója azonban eléggé kulturált, könnyen kezelhető. A menüje teljesen jó, EPG is. Csatornát kb 2-3 sec alatt vált. Felvétel és MP része nem érdekel.
Viszont rögtön le is dobta az agyam a szíjat tőle
Összeraktam, beprogramoztam, minden szuper volt. MuxC azonban egy idő múlva szinte megszűnt létezni, az induló kiváló jelről visszaesett gyenge/nincs jelre. Most jöttem rá az okára, bekapcsoltam a tőle 1 méterre lévő wifi routerem, ami valami oknál fogva zavarja, de csak a muxC-t, a muxA-nak semmi baja. Távolabb rakva a routert, a probléma megszűnt
-
Telefunken ttr 280c 1év extrával 25ért, vagy pedig technisat hdt4 fél év extrával 28ért
igazából nem akarok semmi extrát, csak nézni a műsort
a ttr 280c-nek szebb s távirányítója
-
Biga123
addikt
Na sikerült beszerezni olcsón dvb-t tunert... tud valaki jól használható tuner progit mondani hozzá?
Amúgy erősítős szobaantennával jön szépen az RTLK és a TV2 ... de az M1 M2 akad.. szinte csak hang van.... ez lehet antenna gond? vagy inkább tuner? -
pH03N1xM
tag
Nekem tokeletesen ment osregi VHF (!) antennaval szobabol, amit a kacatok kozott talaltam... ado kb. 17km-re legvonalban. Egyszer probakeppen elmentem az adohoz, es ott antenna se kellett kb. amig az ado lathato volt szabad szemmel (latopban levo belso DVB-T kartyaval).
Tetore vegul Three Star Digital E INGLAR 2680 kerult, kompenzalando a kabelbol/splitterbol adodo veszteseget (plane, hogy a meglevo vhf jelre is rakevertem ezt) - igy aktiv erosito nelkul jonnek az osztrak adok is (kb. 63km-re van az ado). -
ludla
őstag
Szia! Én is sokat jártam ez ügyben, hogy megfelel e és én azokat a válaszokat kaptam hogy a széles sávú lepkék nem igazán a DVB-T re van kitalálva és nem lesz tökéletes az adás. Tapasztalat nekem is jelenleg lepke van, és le kell cserélnem mert hiába 100% minden állandóan akkor is kockázódik, hang kimaradás stb...
Tehát érdemes inkább többet rá áldozni egy jó antennára, ami valószínű hogy nem okoz csalódást. Én anyáméknak egy Synaps AHD343 vettem légvonalba 65 km re van a adótorony és így is tökéletesen fogja az adókat.
Magamnak meg Signal HDA-5000 lesz mert 600m re vagyok és ez kicsi nem sok helyet foglal. -
Biga123
addikt
Tippeket szeretnék kérni Dtv adás vételére ,konkrétan diósdon szertném venni a Széchenyi hegyi adó jelét 9.1 Km légvonalban ,a tornyot ugyan nem látom de elég közel van..
Elég lehet egy fél-lepke antenna ? mert azokat már 2K alatt kapni..
Próbáltunk egy nagyobb antennát de azzal az analóg adás eléggé szellemképes volt.. attól még a digitális bejöhet rendesen..?Üdv Biga
-
Kommy
veterán
Na most már tudom nézni énis a a mindig tv-t nagyon jó, csak egy kicsit állítanom kellett az antennán, már csak kábelcsere kéne és akkor mégjobb lenne. Igaz semmi kockásodásom nincs pedig a TV 9-es jelet (100-ból) ír a felső sávon. Az alsón van 50-es jel, és ebben a felállásban a legjobb a jel.
-
harsanyiz
aktív tag
na megjött a SELTEKA TC-402HD dvb-t tuner. Elsőre nem rossz, egy darab drót az antennám.
(98%os jelerösség HDReady drót
)
Próbálgattam a média lejátszóját, az mkv típusúnál a több nyelvű videót nem játszotta le. (csak egyet próbáltam)
A felvevő teljesen rendben van. (csak szabadon fogható adásokról készítettem)A menüje nagyon kellemes, komfort érzetet ad használat közben.
Létezik olyan készülék, hogy DVB-T/C(kártyaolvasó modul) +média lejátszó?
-
inverterbolt
csendes tag
Üdv!
A SELTEKA TC-402HD paraméterei a követketőek:
Szolgáltatások:
• Automatikus, vagy kézi csatornakeresés
• Csatorna lista szabadon rendszerezhető, és átnevezhető
• Aktív antenna táplálási lehetőség (5V)
• Egyszerűen kezelhető magyar nyelvű OSD képernyő menü
• Elektronikus műsorújság (EPG)
• Gyermekzár - a gyermekek védelme a nem megfelelő tartalmak ellen
• TV műsor felvétel (eredeti felbontásban kerül rögzítésre)
• TimeShift funkció (Tv műsor bármikor megállítható és tekerhető időeltolással)
• Képarány választás: 4:3, 16:9
• Időzítő, váltás a csatornák között, ébresztés, alvás, felvétel
• Teletext, feliratok, és több nyelvű szinkronhang támogatása
Média Lejátszó:
FAT32, NTSF fájlrendszer támogatás
Támogatott videofájlok: AVI, MKV (HD felbontásban is!)
Támogatott kodekek: MPEG2, MPEG4, H.264/AVC, DIVX, XVID, MP3
Video felbontások: 1920x1080i, 1280x720p, 720o576i/p PAL, és kisebb felbontásban is.
Képformátumok: BMP,GIF,JPEG,PNGCsatlakozások az előlapon:
• Conax CAS7 kártyaolvasó
• USB: Pendrive vagy külső HDD csatlakoztatható
Csatlakozások a hátlapon:
• HDMI az LCD, vagy Plazma tv-k számára
• SCART a hagyományos tv-k számára
• SPDIF COAXIAL Digitális hangkimenet
• Antenna bemenet
• Antenna kimenet
• Kézi áramtalanító kapcsolóA 4Gb korlát a FAT32 fájlrendszerben formázott merevlemezekre vonatkozik, de ez mindenhol így van. Ezért érdemes a NTSF fájlrendszert használni.
A pocsék felvételel kapcsolatban 2 felhasználónál volt probléma, azokon a csatornákon ami kódolot, és több hangsávval rendelkezik. Pl: AXN nyugati filmek.
Nálunk is van 8 napos pénzvisszafizetési garancia, ha nem tetszik vissza lehet küldeni.
-
Kommy
veterán
Igazság szerint olyan 100-150 M-re van inne egy átjátszó állomás légvonalban, igazából rá is látok a toronyra, ha pedig nem az akkor pedig 3-5 kb-re légvonalban. Ami itt van mellettünk az sajnosn nagyon gyengén ad, 400W és 350 W-al a mux A és mux C. Az A-t minden gond nélkül fogoma kis szar antennával ha megtalálom helyet. Csak újre kell kábelezni mindenképpen az antennát , mert 10 éve nem is volt használva meg már nagyon öreg rajta a kábel.
-
ludla
őstag
Valószínű hogy fogja mert nekem is azzal jön,de van egy nagy problémája a régi lepke antenna paneljának hogy nem árnyékoltak ezért zavart keltenek, ezt lehet orvosolni elektronika cserével. Egy ilyet lehet bele venni [link] de van erősebb is attól függ milyen mesze vagy a toronytól.
-
Kommy
veterán
Szerintetek a tetőn lévő öskövület antenna foghatná a digitális jelet? most egy kis botantennát ahsználok egy usb-s dvb-t vevőhöz volt (3dB-s doboz szerint). Ha azt mondjátok van rá esély hogy lássa akkor kilépek a tetőre és bekötöm, csak jobb lenne mint ez a kis antenna, igaz ha találok egy jö helyet akkor tökéletesen megy, de mivel a Mux C-n gyengébben adnak így van hogy kockásodik a kép.
-
romulan
tag
További információk a vevőkről, pár dolgot már leírtak előttem, de így kerek:
Selteka TC-402HD:
Még vannak problémák az AFD kezeléssel, de dolgoznak rajta.
Felirat még nem támogatott Divx lejátszásnál.
Kikapcsolt állapotban fogyaszt annyit, mint a Wayteq bekapcsolva.
NTFS-t már tényleg tud.
Nagyon szép képet ad.
A menüje kellemes, szerintem a legjobb a piacon.
A vevője nagyon érzékeny.
A csatorna hangerőket külön-külön lehet állítani.
A kódolt adásokról történt felvételt már csak a készüléken lehet lejátszani, ha
egyáltalán sikerül használható felvételt csinálni, többnyire nem.
A távirányító kellemes, de rossz hír, hogy a gombok többsége vezérli
a Telefunken 280C/300CPV készüléket és ugyanez fordítva is igaz.
Az egymás utáni felvétel néha sikertelen. A készülék egy pillanatra kikapcsol a két felvétel között, és a bekapcsolás után a második felvételt előbb indítja, mint felismerné a diszket.
Felvétel közben nem lehet másik csatornára váltani.
Lejátszásnál nem tekerni kell, hanem beállított időközönként ugrálni. Elsőre szokatlan, de nagyon hatékony.
Nincs számkijelzője, többnyire ez megszokható. Média lejátszóhoz összetettebb
kijelző kellene, az meg még elég ritka.
Firmware frissítés közben ajánlott szünetmentes tápra kapcsolni.
Idegen szoftvert nem lehet rá feltenni, nem lehet kísérletezni, mert csak a digitálisan aláírt saját szoftverét fogadja el. Mondjuk már láttam olyat más típusnál, hogy a saját szoftver tette tönkre a készüléket 1-2 hét után. Nem kell az újonnan megjelent szoftot azonnal felrakni. Általában ezért nem tartom jó ötletnek az OTA-s terjesztés erőltetését sem.Telefunken 280C/300CPV:
A távirányító elég jó, de lásd fent.
Felvétel közben nem lehet csatornát váltani.
Azt az egyszerű AVI-t, ami minden készülék simán vitt, ez szaggatottan játszotta le.
Véletlenszerű működés: időnként egy órával többet mutat az óra, vagy valami fals számok jelennek meg. Sokszor napokig jó, de így megbízhatatlan felvételre.
A vevője meglepően jó, szerintem jobb, mint a Wayteq és hasonló márkájúak. Nem érzékeny annyira az illesztésekre. A földhurok leválasztóval is vigyázni kell, a vevők többsége nem szereti, ha közvetlenül az antenna bemenetre dugják, de azokból is van több típus.
Meglepően korszerű technológiával készül, de telerakták noname smd elektrolit kondival.
Az első néhány napban véletlenszerűen fagyott, ha USB diszk is volt rajta. Pár kondit lecseréltem márkásabbra és nagyobb kapacitásúra. A fagyások megszűntek, de azt továbbra sem szereti, ha a diszket működés közben dugdossák.
Rengeteg jó ötlet van benne, de némelyik balfaszul megoldva. Pl. lejátszásnál a kijelző mutatja, hányadik percnél tart, ez nagyon jó. Be lehet állítani hogy mennyivel előbb kapcsoljon be és mennyivel később kapcsoljon ki felvételnél. Nagyon jó ötlet, de kikapcsolásnál 'mér' csak 10 percet lehet beállítani amikor a 20-30 perces csúszás sem ritka a kereskedelmi adókon? Aztán egymás utáni felvételt ilyenkor nem lehet beállítani, mert a plusz kikapcsolási időt nem az összes felvétel végéhez számolja hozzá, hanem az első felvétel végéhez
Lejátszásnál van 2x sebesség, meg sokszoros, nem derül ki mekkora. Ugrálni a felvételben nem lehet.
A gyári támogatás teljesen hiányzik. A jelenlegi 6_8-as szoftot is illene elérhetővé tenni.
A készüléken bár nincs vészhelyreállító soros port (mert ez erre való, az USB már jóval magasabb szint), de nem könnyű tönkretenni a készüléket. A force_upgrade.bin nevű szoftokkal vissza lehetne állni korábbi verzióra is, már ha lenne hozzá ilyen. -
Cobra73
csendes tag
Köszi!Én is elolvastam a cikket.Azért gondoltam, hogy megkérdem, hogy van-e vkinek olyan antennája, mert ezek a cikkek nem tudom mennyire hitelesek.Most olvastam a gyári honlapukon, hogy megjelent a Televes Dat 75 B.O.S.S erősítővel.Az még egy nagy durranás, gondolom.Itt Mo-n még nem jelent meg.
-
ludla
őstag
Elég jókat írnak ezekről a legjobb nyereséggel bírnak. [TV Antennák összehasonlítása - a két nagyágyú - Televes Dat HD és Televes Dat 75]
-
Cobra73
csendes tag
Sziasztok!
Van-e vkinek vmilyen tapasztatata a Televes antennákról?! -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Én az adótoronytól kb olyan 150-200m-re lakom légvonalban .
Az adó: Sopron/somfalvi ut
muxA :42 642MHz 465W
muxC: 68 850MHz 356WMost egy usb-s dvb-t antennával (3dB-s a doboza szerint) próbálkozok Samsung LCD tvn (le32c530). Régebben amikor megvettema tv-t volt kép, most viszont nincs, miért lehet ez?
Másnak van sopronban adás jelenleg?
-
madgie
titán
Én a hétvégén szereltem fel az antennát, de egyes adások szaggatva eldobják a jelet. 51% körüli jelerősség, erősíteni már nem tudok, feljebb sem tudom rakni az antennát, annyit csinálok, hogy átkapcsolok analógra, ha a digitális nagyon szaggat. Nemtom, lehet-e ezzel még valamit kezdeni.
-
club1
veterán
Szerintem ne akarj neki segíteni, mert tényleg semmi fogalmad nincs a dologról.
Tányérral ezt nem lehet fogni, mivel nem műholdról (földfelszíni) jön. Ehhez egy standard szélessávú antenna kell és egy dvb-t dekóderrel rendelkező tv, vagy ha ez nincs, akkor egy dvb-t dekódert tartalmazó set top box. Az egyetlen helyes (Outlet-es) linkeden volt egy kifejezetten ide való antenna, azt akkor lehet használni, ha 10-15 km-en belül van az adótorony rálátással.
A Sencor linked nem működik.
Az árukeresős linked nem dvb-t vevő.
Inkább itt nézz körül dekóder ügyileg. -
djyuri
őstag
Sziasztok
Nekem fogalmam sincs erről a dologról még,de egyik haverom érdeklődik,de én a kérdését is alig értem,bár sejtem.
Ha van egy kis időtök segítsetekKöszönöm
cső
[link]cső a következő lenne ezzel a feladat 7 csatorna ingyenes a mindig tv n és dekódert keresek hozzá viszont a bonyolítás annyit takar hogy a tányér ami fent van a gödi ház tetején elvileg azt kötném be rá és nem tudom hogy az így működne e vele vagy sem vagy más antenna kell hozzá vagy sem a lényeg hogy ingyenes legyen és abból induljunk ki hogy van egy tányérom ami saját ...
próbálj meg te is ennek utána nézni légy szí köszigabi
-
aeroxr
tag
Sziasztok!
Wayteq stb-t szeretnék vásárolni mindigtv extraval, azt szeretném megkérdezni, hogy ha usb-n rákötök egy külső házban lévő 300gb-os hdd-t akkor ezt tudja-e kezelni ill. hogy erre bármelyik csatornáról tud felvételt készíteni vagy csak a szabadon foghatókról?
Kb 1 óra felvétel, mondjuk legyen HD, mennyi helyet foglal?
-
-
Ezexerint az isolator nem jött be?
Hát egy levelet tuti megér mind az AH-nak, mind az alcor-nak, hogy mi a véleményük róla.
Kellene keresni olyan ismerőst akinek más gyártótól származó eszköze van, és azzal kipróbálni.Esetleg vedd fel, és a felvételt számítógépen megnézve/kielemzve továbbléphetünk a hibakeresésben. Most fejből nem ugrik be a neve, de van olyan analizátor progi, ami nem csak a valós adást, hanem a felvett fájlt is képes elemezni.
-
-
"földfüggetlenítő"
n+1 verzióban létezik, a lényege az, hogy a készülék testjét függetleníti az antenna földelésétől. Így megszűnik a földhurok, ami a hang búgásától kezdve a kép vibrálásáig bármit okozhat, adott esetben a digitális elektronikát is megbolondíthatja.Gyanús, hogy mind2 ugyanazt a hibát produkálja egymástól több km-re, ergo lehet adóoldali probléma, de szériahiba is.
-
-
ludla
őstag
A DVB-T sugárzott rádiót fogja jelenleg 4-et, talán. Van Alcor HD-1800 DVB-T vevő, 12 hónapos MindigTV extra előfizetéssel 24.338Ft
-
Jamby18
senior tag
Hali!
A Wayteq HD-90CX DVB-T-al lehet rádióadásokat is fogni, mert sehol nem találtam róla ilyen infót, vagy esetleg melyik Alcor tudna ilyet hasonló paraméterekkel? -
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Mamának most lett ilyen mutatványa, ma van először nagyobb gond vele.
A jelerősség 66% körül van, a minősége 90+%-os, de néha (egész gyakran ma) leesik nullára, vagy legalábbis annyira, hogy élvezhetetlen legyen.Másnál milyen a jel? Most konkréten Bárándról van szó, szóval főként ez a környék érdekelne (Püspökladány, Kaba, Sáp, Sárrétudvari). Antenna elfordításával lehetne vajon rajta segíteni?
Köszi!
-
betyarr
veterán
na akkor egy kis update a dologhoz...mind a két duna ugyanúgy csinálja,ahogy elmondtam.viszont most mondja jóanyám,hogy a többi csatorna is csinálja,csak nem ilyen sűrűn.megoldás erre mi lehet?kuka?mert így élvezhetetlen a tvzés.jóanyám ki is húzta a dekóderből a madzagot és inkább nézi az analóg adásokat.
-
club1
veterán
A Duna TV mux-ában van benne a Duna Autonómia is. Ha az Autonómiával is jelentkezik a hiba, akkor a mux-c -t valamiért nem fogja elég erősen/vagy nem tudja kikódolni az stb. Ha az Autonómiával nem jelentkezik a hiba, akkor viszont arra kell gondoljak, hogy a Duna TV HD adását nem tudja kellő sebességgel az adott stb kikódolni, ami enyhén szólva is gáz. Viszont akkor ebben az esetben az M1-M2 HD adásainál is jelentkeznie kell a problémának...
-
betyarr
veterán
teljesen sík,nincs akadály az adó és az antenna között.analóg uhf-en tökéletesen jönnek a csatornák,semmi zaj nincs.
egyébként a duna tv játssza azt hogy megy,majd megakad,elfeketedik a képernyő,aztán megint megindul.fél percig jó,aztán megint semmi.és mindkét alcor ezt csinálja (kb 2 kilométeres távolság van a két dekóder között,mert az egyik jóanyámnál,a másik meg az egyik rokonunknál van). -
club1
veterán
Ha domb/hegy mögött vagy akkor előfordulhat, közvetlen rálátással szinte kizárt. Az STB modulnak nincs diagnosztika módja, ahol a jelerősség a két csatorna tekintetében megnézhető, az esetleges ingadozás nyomon követhető? (Az összes mpeg4-es modulos tv-ben van ilyesmi.)
Egyébként a hagyományos UHF-en nyomott analóg csatornák hangyamentesen jönnek azon a lepkén? -
club1
veterán
Igen létezik, mert az alapcsatornákat is két különböző csatornán (mux-on) nyomják, és az egyik csatorna jelerőssége mindig gyengébb. Azaz a gyengébb csatornád határértéken mozog, tehát erősítened kell a vételt (nagyobb nyereségű antenna/jobb-rövidebb kábelek/kevesebb jelosztó használata/antennaerősítő/stb...)
-
betyarr
veterán
olyan létezik hogy a mindigtv alapcsatornái közül néhány adó mindig tökéletesen megy de van pár amelyik szaggat?alcor hd 500-assal.kettőt vettem,mind a kettő ugyanezt csinálja.
-
ludla
őstag
Ha valakit érdekel ez szinte ugyan az mint a WayteQ HD-90 CX Alcor HD-1800 DVB-T vevő, 12 hónapos MindigTV extra előfizetéssel 24.338 Ft
-
ludla
őstag
válasz
Visormail #621 üzenetére
Én nem akarlak meg győzni
eszem ágában nincs
2 scart felesleges analóg csatlakozás számomra.
USB-n is tökéletes a frissítés nem kell soros port.
Igen jelenleg ez a típus korlátozott PVR funkcióval bír, habár gyárilag ez nincs korlátozva, igaz még nincs firmware frissítése de biztos lesz.
A dizájn szerintem semmi kivetnivaló nincs benne.
Usb hátul praktikus mert ha már média tárnak használom ne lógjon elől semmi kábel.
Optikai digitális hang a legtökéletesebb az 5.1 házimozimhoz.
Soha nem használok semmilyen készüléken elhelyezett extra kezelési funkciót csak is távirányítóról.
Média lejátszó funkciója számomra megfelel, AVI-t tökéletesen viszi meg az MP3- zenéimet, képeket is.
Igen a TimeShift funkció nagy hiányosság.
Igen felvétel közben nem enged csatornát váltani.
Viszont nekem ennek ellenére jobban tetszik az egész menüje, és a távirányító is kézre állóbb.
De amúgy minden készüléknek, meg vannak az előnyei, és hátrányai is. -
Visormail
addikt
Hát ez elég nevetségesen hangzik, de akkor írd le hogy szerinted miben jobb. Amit én találtam róluk:
Wayteq/Telefunken
2 scart/1scart
pc-re köthető(soros port)/nem köthető (ha rosszul sül el a firmware frissítés akkor kampó)
full pwr-es firmware van a gyártó oldalán/csak az ingyenes adókat tudja felvenni (innentől kezdve nálam pl szóba se jöhet, 1ft-ot nem adnék ilyen korlátozott használatért szememben az értéke már ettől 0)
szép/undorító
elöl van az usb/hátul van az usb (ez felhasználás módjától függ hogy kinek melyik jobb)
koax digitális hang/optikai digitális hang kimenet
a beltérin is megtalálható kb minden gomb/csak 3 gomb a beltérin
médialejátszó funkciók MP3,JPEG,BMP,OGG,MPG,MKV(abból nem mindet)/Képek, mp3, ogg-ot nem tudom, videók közül semmit nem ismer
van timeshift/nincs timeshift(ha digitális adást reklámoznak az elsőszámú előnyeként szokták említeni)
felvétel közben lehet csatornát váltani az adott frekvencián belül/egyáltalán nem lehet csatornát váltani felvétel közben(számomra ez is olyan szintű hiba ami eleve kizárja a megvásárlását ártól függetlenül)Olvastam a tesztet amit linkeltél, abból származnak az infóim róla (a cikkírónak az ntfs vinyóját se ismerte fel). Szóval ha szerinted valami nem igaz abból ami a tesztben van vagy egyéb dolgokat tudsz hozzátenni akkor mondd, mondjuk ahogy írtam engem biztos nem győzöl meg arról hogy bármennyit is ér.
-
aeroxr
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, h a mindig tv extra csatornái közül melyek rendelkeznek 16:9-es képaránnyal, persze ha van ilyen?
-
pH03N1xM
tag
válasz
#10949376 #615 üzenetére
GIGABYTE U8000 Hybrid TV cuccom van (tobbek kozott), ezzel megy, de eros gep kell hozza, es NAGYON jo antenna. Amig a TVn tokeletes a jel, ezzel neha kockasodik. A laptopomban levo avermedia minipci dvb-t kartya merfoldekkel jobb, mint ez az USBs egyebkent, szoval ha van minipci lehetoseg, akkor inkabb azt ajanlom.
-
törölt tag
hali
tud valaki olyan usb dvb-t vevőt ajánlani laptophoz amin kifogástalanul megy a mindigtv? -
pH03N1xM
tag
Hasonlo antennam van (Dipol Tri Digit), de soha nem tapasztaltam ilyet. Vasvari (hegyhatsali) adora van allitva, ill. az osztrak adok nemtudom honnet jonnek, de azokkal se volt baj. Tuner: avermedia (2 tipus, egyik laptopban, masik pci-e kartyan), ill. tv (philips 37pfl5604).
-
feco88
tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy tapasztalta-e már valaki, hogy néhanap esténként el-el dobálja a digitális adást a Tv-je. Nekem a C650-es 3005-ös fw vel mostanában megcsinálta párszor, hogy egyszer csak kiírta, hogy nincs jel vagy gyenge. Meg is lestem info gombbal és tényleg a 94%-os jelből 0-a lett de pár másodperc múlva visszajött. Ez eddig kb 7x fordult elő karácsony óta és mindig BK vagy VV alatt. A Debreceni adótól kapom a jelet, gondoltam már arra is, hogy ott lehet vmi gond de az új fw felrakása előtt nem tapasztaltam ilyet, meg tényleg néha nap fél óra alatt megcsinálja 3x-4x utána napokig semmi.
Itt egy kép, hogy kb. milyen irányba áll az antennám: [link]
Ilyen az antenna:
[link] -
betyarr
veterán
üdv!
alcor hd 500-asban lehet frissíteni a firmwaret?ha igen,akkor hogyan?
köszönöm!
-
Úgylátszik a waytek STBt kivezették, vagy legalábbis elfogyott, jelenleg a webshopban a Telefunken TTR 280C rendelhető csak. Erről van tapasztalat valakinek? Egyelőre még lusta voltam ráguglizni
-
Nem kell fúrni, már létezik "ablak" kábel, de ha 1 darab dróttal jön, valószínű mezei (erősítős)szobaantennával is jönni fog.
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek ajándékba vennék egy szobaantennát. Itt laknak, gondolom a száva utcai adótól kaphatják a jelet, jelenleg egy kb 1,5 m-es kábel az "antenna", bejön az rtl klub és a tv2, de elég zajos a kép. Ha egy ilyen antennát veszek gondolom elég jól fogja venni m1-m2 tv2 rtl-t nem? Esetleg tudtok valami izmos szoba antennát? Külső antennát nem nagyon akarok, mert nem hiszem hogy fúrni akarnák az ablakot hogy bevezessék :-)
-
válasz
mukibuci #602 üzenetére
Selteka vélemény:
A Selteka nagyon jó, mint alapkészülék.
A tunere valóban szuper érzékeny,
így ehhez antenna erősítőt semmiképpen nem ajánlok.
4GB-os felvételi limitje van,
csak FAT32-őt kezel (pedig linux alapú),
a fizetős adásokról többnyire csapnivaló felvételt készít.
Fogyasztása is nagyobb.
A menüje, távirányítója nagyon jó.
Nincsenek a készüléken kezelőgombok.
Nincs vészhelyreállító funkciója,
rossz firmware frissítés után kampec.
Wayteq HD-90CX DVB-T--Felvevő, Wayteq - Alcor : 1-0
Aktív témák
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti NZXT/ i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Acer Nitro Gaming XV272UV3 - 27
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Antminer S21 Hydro 335 TH/s Használt, Kiváló Állapotban KEDVEZŐ ÁR!
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest