Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Csak nekem tűnik úgy, hogy a Dánia - Portugália meccsen jobb lett a képminőség az eddigiekhez képest?
-
domager2
tag
http://index.hu/kultur/media/2012/06/13/erdemes_3d-ben_nezni_az_olimpiat/
http://index.hu/tech/2012/06/13/sportkozvetites_3d-ben_a_kivalasztottaknak/ -
Bozek
nagyúr
Nekem az általad említett Thomson antenna van, kb. 11-12 km-re az adótoronytól tökéletes. Néha vannak kisebb hibák, de ilyennel más, NET-ről leszedett digitális felvételnél is találkoztam már.
Ami igazán zavarni tudja, az a mobiltelefon, ezért ha fel is akarok venni, repülőgépes üzemmódra váltok. De mondjuk ez függ attól is, hogy éppen hová rakom le a telefonom. Van, amikor egyáltalán nem zavarja.Egyébként adnak hozzá hálózati adaptert is és olyan csatlakozót, hogy a koax kábelen keresztül tudod továbbítani az antennának a tápellátást.
-
gg72
veterán
Megvan a WayteQ HD-95CX beltérim és hozzá egy Hirschmann beltéri antenna [link], a jelerősség 86, a jelminőség 83 körül van, azonban elég gyakran kihagy a kép... Mit tudok tenni? Van ennél jobb beltéri antenna is? Kültérire nincs lehetőségem sajnos...
A Thomson ANT1410 típust eléggé dícsérik.
-
Nyirike
csendes tag
Érdeklődnék hogy van egy Viera G30-m és UPC mediacard-al megy a cucc. Ez eddig ok. Nem vagyok hajlandó évi 12.000 Ft-t fizetni olyan HD adásokért ami csak ritkán érdekel. Most pl. a FOCI EB / Olimpia miatt kellene (3 hónapig). Milyen antennát érdemes venni ami HD-ben fogja az m1-t? Van olyan antenna ami HDMI-vel csatlakozik a TV-hez? Ugyanis az antenna csatlakozót már foglalja a UPC.
-
Con Troll
senior tag
válasz
Tomix24
üzenetére
Egy full nomád, 20+ éves antenna nekünk is van a tetőn. Érdemes lenne azzal is megpróbálni?

Nekem a Funke - ODSC 100 +10 m kábel a legszimpatikusabb, de egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, ezért kérnék egy kis felhomályosítást.

Ehhez a modellhez nem adnak tápot, és mint időközben megtudtam; a tv nem ad le feszültséget, így máshogy kell megoldanom.
Tápellátáshoz mit javasoltok? -
Tomix24
addikt
válasz
Con Troll
üzenetére
Srácok , nálam is DVB-T kompatibilis a TV. LW4500
Após sima régi(10-20 éves antennával befogta az összes ingyenes csatornát. Csk már nem kapni ilyen antennát.
A hatalmas választék közül mit érdemes megvenni ennek fényében? 2-300Ft-os tól a határ a csillagos ég..
Elvesztem a kínálatban..PL:
Strong SRT ANT10 aktív antenna földi digitális adásokhoz
3 200 Ft
Vagy
Funke - ODSC 100 +10 m kábel

8000Ftstb stb

-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Kipróbálnám ezt a mindigtv dolgot, főként az induló 3D-s tesztsugárzás miatt.
Budakesziről venném az adást, a Széchenyi-hegyi torony 4-4,5 km-re van tőlünk, közvetlen rálátásom azonban nincs a toronyra, a tetőről sem (takarják a környéki hegyek-dombok). Mindigtv.hu oldalon mindenesetre kültéri vételi lehetőséget írtak mindhárom multiplexre. A tv-m (LG42LW5590) "mindigtv-kompatibilis" és mivel egyelőre csak az ingyenes adókat szeretném fogni, egy antennára lenne szükségem, elviekben. Ebben kérnék segítséget.Nekem 2 jelöltem van: ez és ez.
A kettő közül melyiket ajánlanátok? Mindkét antenna igényel tápellátást, 5V-ot, ezt a tv vajon le tudja neki adni, vagy külön kell majd megoldani?
Esetleg ha a fenti kettő nem jó minőségű, más gyártótól, 8.000-10.000 forintig tudtok javasolni alternatívát?Köszönöm előre!
-
darvinya
titán
Az, hogy 24p így ezt nem ismerem, de a felbontás 1920x1080.
Képkocka sebességet nem ír, de akadás és lassúlást/gyorsulást nem érzékeltem egyenletesen vitte.
Az alsó és felső fekete sáv meg van(ez a NTSC szabvány mivel nem 16:9-essel dolgoznak, hanem 21:11), de ez magában a felvételben van és nincs hozzá képarány adat így ez ott marad. -
Flashget
félisten
Ahogy szokták mondani..puding próbája az evés

Először nálam sem volt valami jó a jel olyan 65 körüli de elkezdtem forgatni az antennában lévő nyolcast és rögtön jó lett a vétel 100-as.
Ráadásul a szoba ahol próbáltam másik házzal van szembe nem a toronnyal vagyis onnan veszi a visszavert jelet ha létezik ilyen
-
-
törölt tag
nekem volt egy régi szoba antennám, és lám bedugtam és vette a digitális jeleket

nekem ez van :
http://www.edigital.hu/TV_antenna_digitalis_vevo/Hama_VHF/UHF/FM/_DVB-T_szobaantenna-p37905.htmlamikor még vettem nem is tudtam hogy veszi a DVB-T-t.
persze állítgatni kell, meg attól is függ hogy hol vagy, milyen a vétel. -
törölt tag
meg fogsz lepődni a szép képen!
azért mégiscsak 1080i !!!!
én már rég közösítővel használom (szobaantenna és a kábeltévé egybe van kötve és az megy a tv-be, így nem kell dugdosni ) mert az ír meccset a sport1 adta csak élőben.... de az a minőség egyszerűen a béka segge alatt 200m. -
Flashget
félisten
Valami nem kerek az biztos..digikábelen sem olyan a kép mint korábban...főleg mikor átkapcsolok az M1-ről digisportra SBK motorversenyre ami full HD.
Kábeltévén is lehet majd nézni a 3D-s olimpiát
A Nyári Olimpiai Játékok is előfizetési díj nélkül fogható HD-ben vagy 3D-ben
Az Antenna Hungária DVB-T 3D tesztsugárzásának műszaki paraméterei:
Sugárzás helye: Budapest, Széchenyi-hegy (OMK)
Csatorna: 43 (650 MHz)
Beállítások: 16QAM, FEC 1/2, GI 1/32,
Sávszélesség: 12,06 Mbps
Video: 3D side by side
Audio: AC-3 5.1 vagy AC-3 2.0 és Mpeg1 layer II stereo -
azbest
félisten
-
kigyi_23
addikt
A kép nem tűnik teljes HD-nek, de a felkonvertált SD-nél jobb. Olyan mint, ha 720p-t konvertálgatnának fel 1080i-re (legalábbis nem tűéles HD a közvetítés.) Az 5.1-es hang hihetetlen élményt biztosít. Olyan mint, ha a stadionban ülnél a szurkolók hangja egésszé teszi az élményt. (igaz 5*120+200W biztosítja ezt gond nélkül ).
-
gg72
veterán
És milyen a minősége az EB-közvetítéseknek HD-ben?
-
Bozek
nagyúr
válasz
kigyi_23
üzenetére
Hát az m1 valami igazán "ütős" csapatot szedett össze idén.

F1-ben nem tudják megkülönböztetni a Red Bull-t a Toro Rosso-tól még mindig...
Foci EB-n "szovjet-cseh" meccset emleget Dunai Antal, Knézy szögletnél azt mondja, hogy "És jöhet még egy lengyel 11-es"...
Novotny is szépen lehozta a kézimeccset:
- "ahelyett, hogy 2 góllal vezetnénk, egyenlíthetnek a norvégok" - 6:6-os állásnál
- "új fiú a dán csapatban" - magyar-norvég meccsen...Mondjuk az EB-vel kapcsolatban nem egy kommentátor, hanem Kovács Kálmán viszi a prímet: 4:07-nél van a lényeg
-
kigyi_23
addikt
M1HD foci EB 5.1-ben jött vasárnap és az F1 HD is
Nagyon király volt a hangja az EB-nek. Az F1 közvetítést alaposan leszúrták a kommentátorok hangját rosszul keverték! Hiába a 6 csatorna sokakat megtéveszt és még csak most kezdtek vele foglalkozni, majd talán rájönnek és legközelebb már jól keverik le.... -
gg72
veterán
Egy DVB-T dekóder kellene nekem m1 HD vételéhez (mindigTV), ugyanis a fullHD TV-mben sajnos nincs megfelelő tuner. Mit ajánlotok? Első körben a WayteQ HD-95CX típust néztem, de aztán elég sok gondról olvastam vele kapcsolatban, amelyek lehet már nem is igazak, hiszen FW-frissítések is szépen jönnek ki hozzá. BP belvárosban lakunk és a lefedettségi térkép alapján elvileg elég lenne hozzá egy belső antenna (MUX A: beltéri antennás vétel).
Leginkább a foci EB miatt kellene, de ahogy olvasom, az nem is igazi HD-ben megy az M1-en?

-
Watt25
veterán
-
Jester01
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Ezt most nem értem.

Ha előfizetést veszel havi 2000+ forintért akkor kapsz kedvezményes dekódert 4000-ért. Egy darabot. Ha emellé veszel társkártyát havi 300 forintért akkor ahhoz ha jól látom nem kapsz dekódert. Nyilván nem fogok másik előfizetést venni 30000 forintért, a dekóder kedvéért.A kérdés az volt, hogy valahol eldugva nincs-e mégis lehetőség a kedvezményes dekódervásárlásra társkártyához.
-
Jester01
veterán
A piaci viszonyokat elnézve azt vettem észre, hogy akinek CI modul kell az is jobban jár ha dekóderes csomagot vesz (eleve olcsóbban) majd eladja a dekódert és vesz egy conax modult.
Amúgy társkártyához nem lehet dekódert vagy modult kapni?
-
darvinya
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
A tv milyen képarányú?(16:9 vagy 4:3)
Helyileg hol vagy? -
sirarcheer
senior tag
-
darvinya
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Nem próbáltad ki ByNativeTv-t, az megmutatja mekkora a max. a tv-nek, ha menüben a képfelbontást nézed.
Amúgy ennek a készüléknek a maximum felbontása 1080p 60Hz. -
Kernel
nagyúr
válasz
sirarcheer
üzenetére
2. 16:9-es lcd tévén mire érdemes rakni a TV módot? Mert 4:3 PS nél az m1 és m2 kettőt túl széthuzza, Auto módnál meg meghagyja a fekete csíkot alul felül.
Több mód nincs? Más vevőboxon van Wide Screen is, az való hozzá.
Az "Auto" beállítás 4:3 képcsöves TV-khez való, de normális esetben annak sem úgy kell működnie, hogy fekete sávot hagy lent és fent. Hanem műsor függvényében 16:9 kapcsolójelet bocsát ki, ami a képcsöves TV függőleges eltérítését automatán összehúzza, hiszen azért is nevezik Auto-nak.
A fekete sávos megoldás neve pedig a Letter Box, az már egy negyedik lehetőség, szintén 4:3 TV-k részére, amelyik nem tudja kezelni a 16:9 kapcsolójelet (vagyis nem tudja csökkenteni az eltérítést).
Az én kacat vevőm ezeket legalább tudja, noha más problémáit nem javították ki (PVR gond a kereskedelmi 16:9 átállás óta, valamint a HD-komponens kimenet egyszerűen nem él).
Múltkor volt szó itt a topikban az eltűnő forgalmazókról, nos a DPS vevők is így jártak:
Vagyis beszüntették a támogatói oldalt, ahol a letöltések is voltak. Kacat meg 16 000 Ft volt épp 2 éve, nyilván vegyek újat, ha nem tetszik.
-
darvinya
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Ha mindent úgy csináltál volna? akkor nem jelentkezne az akadás.
(evvel a problémával digiportal.hu -n a WayteQ HD95CX fórumban is írtak és a követte a leírást és megjavult)
A másik, hogy az előző fw-kben túl van vezérelve a a tuner ezért az ember azt hitte, hogy jól van beállítva.
Azaz az előző fw-kben fals adatot jelenít meg.Az LCD tv-re mire csatlakozol?
Scart vagy HDMI?
Képfelbontás mekkora?
Bár mondjuk nálam a Scart a video-combo -ba van kötve és ami 16:9-es adás az 16:9-ben jön át. -
sirarcheer
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Hát ha ez a hivatalos akkor valami nem kerek.
Megcsináltam úgy ahogy mondtad, de így is akad 3 másodpercenként.
Visszaraktam a régit.1. Ebben azt javították amiket Te írtál Nekik?
Én csak annyit láttam hogy átkerült a médialejátszó menü.2. 16:9-es lcd tévén mire érdemes rakni a TV módot? Mert 4:3 PS nél az m1 és m2 kettőt túl széthuzza, Auto módnál meg meghagyja a fekete csíkot alul felül.
-
ArGab
őstag
Mivel nemrég kivették a majd 4000 forintos kábeltévécsomagból a legutolsó megmaradt értelmes csatornát is ezért elég erőteljesen felmerült a gondolat szülőknél a DVB-T-re váltásról. Elkezdtem utánajárni a megvalósíthatóságnak és jelenleg van pár probléma a dologgal, amiben kérnék némi iránymutatást:

- Kab-hegy van a közelben, viszont az adó innen éppen pont takaráshatáron van, de a legnagyobb probléma, hogy nincs jelenleg B multiplex. Erről nem találtam semmit, tudna mondani valaki erre infót, hogy lesz-e/mikor várható?
- a másik adó amire van kicsit jobb rálátás és adnak B multiplexet is az a vasvári, de ez 70 km. Erre lenne még esély szerintetek itt? -
Feci40
tag
"Másik újdonság, hogy nincs REC felírat és a csatornalistában piros pont van a felvétel alatt álló csatorna mellett.
Lehet pozitívum vagy negatívum.
Felvétel csak az adott csatornán, de ha elkapcsolunk róla figyelmeztet. "Végül is megszokás kérdés

Ha infó gombot nyomsz akkor is megmutatja hol van felvétel .
Azonos muxon két felvételt továbbra is támogatja , stop gomb megnyomásakor kérdezi melyiket szeretnéd megállítani. -
Feci40
tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Nézd meg korábban melyik csatornát fogtál. mert nálam frissítés után automata kereséskor több csatornát is talált és nem tudom mi alapján döntötte el a választást de a rosszabb vételt tárolta el. Először nekem is szét esett az M1, M2, Duna stb mert 38 csatorna helyett 45 , RTL , TV2 62 helyett 61 (itt kivételesen mind a kettő jó) tárolta 65 km távolságról.
kézikeresésben csak az adott muxot írja felül.
ui. vissza vert jel, több adó torony látó mezőbenSW version 5.1böl - 0006 lett
-
vtechun
veterán
lényegében 5 km-re a centrumtól lakok, remélem azért valahogyan csak be fog jönni
most egy old tetőantenna van a tetőn, egy rohadt szar kábellel - és elég necces lenne új kábelt levezetni a csatornán, szóval nem véletlen, hogy gyengén, vagy sehogy sem jön be 
szal remélem szépen fog jönni az új adóval - esetleg lehet tudni, hogy merre lesz? ez is a "kacsalábon forgó palota" tetején lesz?,
nem tud valaki esetleg egy linux/xbmc párossal működésre bírható timeshiftre képes megoldást?
mod : közben ahogy nézem a víztorony tetején lesz.na, végülis az sincs közelebb, de remélem nem lesz vele gond.
-
Bozek
nagyúr
-
azbest
félisten
válasz
beltram
üzenetére
Valószínűleg a koax kábel rossz minőségű vagy sérült valahol az árnyékolása és ezért összeszedi a mindigtv földfelszíni adását.
Tehát a válasz: földfelszíni adás vételéhez használj antennát a kábeltévé kábele helyett. Ha utánanézel, hogy nálad milyen frekvencián lehet fogni a mindigtv-t és összevered a kábelszolgáltató frekvencia kiosztásával, akkor ha nem ütik egymást lehet kapni közösítőt, amivel egyszerre használhatod mindkét fajta adást. Ha nagyon jó a vétel, akkor lehet egy pici botantenna is elég hozzá.
-
nyirzoz
aktív tag
A "földalatti" áruházban 9900 Ft az ATD 868 UFO Conax stb.
Ha valaki használja,ossza meg a tapasztalatait. -
nyirzoz
aktív tag
A "földalatti" áruházban 9900 Ft az ATD 868 UFO Conax stb.
Ha valaki használja,ossza meg a tapasztalatait. -
darvinya
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Először is ez hivatalos.
5.1-es fw-nél gyári visszaállítás.(hagyd rajta az Pendriver-ot amin rajta van az új fw)
Újraindult készülék első menünél csak exit gomb.
Ekkor frissítés USB-n.beltram
Nem gondolod, hogy a UPC analóg csatornák valamelyike üti az alsó csatornám jövő m1-m2 stb.
-
beltram
tag
Sziasztok,
Van valakinek ötlete, hogy az m1-m2 miért nem jön be?
Zugló, Nagy Lajos-Mogyoródi út környékén, külön szobaantenna nélkül, az analóg upc kábel van bedugva a tv-be (sony bravia) RTL, TV2 gyönyörűen bejön, az m1-m2 meg sem jelenik a megtalált csatornák között. -
Kernel
nagyúr
válasz
vtechun
üzenetére
Egyértelműen csak a szokásos vételi probléma, amin én mindig csodálkozom, hogy az antennáról és a vételi körülményekről (szoba / tető / rálátás) általában nem tesznek említést a fórumozók. Pedig az a lényeg, nem a "progi". Esetleg még a vevő érzékenysége, ami számíthat, voltak már hibás tunerek is, de az a kisebb valószínűség.
Mindamellett a többire is adja magát a válasz (jobb antenna kellene, magasabbra építeni stb.).
-
vtechun
veterán
Szerintetek az mitol lehet, hogy. Tokaji adobol az rtl-es transzponder mindig jon, de az m1-es-nel rendszeresen irja, hogy too bad signal quality, Nyiregyhazarol nezem egyebkent. Hts tvheadend a progi.
-
Jester01
veterán
Na megvolt a kiruccanás Újszászra. "Kétágú" erősítős antenna van a padláson, Kékes felé állítva. Érdekes módon MuxA és B tökéletesen jön, pedig azokat kisebb teljesítménnyel adják, míg a MuxC sajnos gyengén jön és akadozik. (A táblázat szerint rendre 15,5, 7,6 és 30,9kW). Gondolom az antenna nyeresége pont a magasabb frekvenciákon nagyon lecsökken és a MuxC balszerencsémre a lehető legmagasabb csatornán van (69). Budapestre átfordítva még rosszabb a helyzet.
Elvileg júliusban indul a szolnoki adó 20kW körüli teljesítményekkel mindhárom MUXon, azt hiszem az majd egy csapásra megoldja a problémát ezért most már nem cseréljük le az antennát.
Egyébként aki most áll antenna vásárlás előtt, találtam egy szuper akciós Trica Q2684 típust. Majd a hozzáértők megmondják a véleményüket róla, de a leírás szerint elég jónak tűnik.
-
Flashget
félisten
m3D néven indul Magyarország első 3D televíziós csatornája
2012. június 25-én az MTVA-MTV Zrt. m3D néven elindítja Magyarország első 3D televíziós csatornáját.
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Bluetooth hangszórók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elvesztem a kínálatban..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)