Hirdetés
- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- MinDig TV
- (téma lezárva)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Norton licencek összefűzése
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
3700 - 3601
22404 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
igy igaz ha nem lehet átfütyülni digitmultiméterrel akkor nem csak 1 ferritmagos "pók" van benne.
akkor az annál jobb mint a 150ft kinai.
de lehet hogy a könig is ua mint amit 2.nak linkeltem csak a matrica más rajta.
csak nekem gyanus volt az ára az a 250FT igaz hogy boltja válogatja hogy mennyi haszon van rajta.ha kell esetleg fejerősitőnek tápfesz akkor ilyet használj.[link]
...és a drágább fajta, leforrasztott splitterek belsejében mi van?
-
darvinya
titán
igy igaz ha nem lehet átfütyülni digitmultiméterrel akkor nem csak 1 ferritmagos "pók" van benne.
csak nekem gyanus volt az ára az a 250FT igaz hogy boltja válogatja hogy mennyi haszon van rajta.ha kell esetleg fejerősitőnek tápfesz akkor ilyet használj.[link]
Igaz azt nem tettem hozzá, hogy 5 évvel ezelőtt vettem.
Kösz annyira nem kell erősíteni Bp-n vagyok.
Beltérbe feldobott kültéri lepke és még így is az összes Mux 89-90/90.
Csak próba képpen dobtam fel az ISKRA GSM-szűrős erősítőt. -
BTO
őstag
-
darvinya
titán
-
BTO
őstag
reklámok alatt???
szentesre nem látsz ki???
az is gerincadó nagy teljesitménnyel ha már szolnokot emlited. -
mukibuci
nagyúr
egyik végén egy samsung tv van,beépített dekóderrel, a másik végén telefunken STB, mindkettő csinálja, de nem állandóan.. jelerősség 70-80% minőség kiváló
júliusban indul a szolnoki adó, majd átállok oda, hátha jobb lesz

-
mukibuci
nagyúr
-
BTO
őstag
-
kigyi_23
addikt

na nemá 45km re ne legyen jó rálátás.tatabányáról annó kabhegyet vettük analógba a kábelTV-nek,igaz 10-s torony tetején,de Kisbér melletti faluba is kabhegyet lehetett fogni tető antennával.
és akkor a bécsi távolsági vételről ne is beszéljünk.
amugy meg a nem hozzáértők kábelezéséről igen sok évi tapasztalatom van CATV-s karbantartóként,és maszekba földi vétel helyrehozoként,telepitőként.persze völgybe lévő falu rossz oldalán persze hogy nincs rálátás.
Pedig kis városunkat dombok veszik körül
Kanizsa felé is, de ott majdnem a dombvonulattal párhuzamosan kell lenni az antennának elvileg. Az meg, hogy alacsonya (családi házból próbálom fogni még rátesz persze egy lapáttal amúgy nekem megy csak havernak vannak gondjai egyenlőre. -
darvinya
titán
König nem jó 250Ft?
2 Way-es és pont ugyanúgy néz ki, mint amit másodszor linkeltél. -
mukibuci
nagyúr
-
BTO
őstag
-
BTO
őstag
amugy holnaptol akciósan lesz a tesóban ATB STB868multimédia-lejátszó és DBVT vevőegység conax cas7 kártyaolvasós.-10FT hijján 10papir.
vajon milyen?
és lesz-e nem ugy mint a varrógép kb 2 hónapja.

-
mukibuci
nagyúr
link? nálam pl egy sima (?) F csatlakozós elosztó van - ha hülyeséget beszélek, pardon me, nem értek hozzá

-
BTO
őstag
-
mukibuci
nagyúr
egyébként akkor milyen elosztót ajánlotok ehhez

-
BTO
őstag
Ha már UPC, 2000-ben ilyet telepített az unokatesóm kerójába a UPC. 2009 végén lett köttetve Fiber Power 15, kicserélte TAP-re. Amilyet Kábelmánia kolléga szokott ajánlani olyasmire. Persze utolag már belátva a TAP helyére szimmetrikus osztó kellett volna, és ebben kábelmánia is megerősítene biztosan.

nem biztos hogy a szimmetrikus osztó jobb mint az asszimetrikus catv hálózaton.sima antennás hálózatra is épitek be asszimetrikus osztót,mert a messzebb levő TV-hez kisebb jel jutna a kábel csillapitása -a hossz -miatt.
2000 környékén a vértesszölösi hálózatra is átépitéskor bekerültek ilyen osztók, mivel a központi raktárba nem volt,majd hibaelháritáskor aut ki lettek cserélve PCT_s-re
na de ezt ne itt trágyáljuk meg mert van annak máshol helye.
-
forrest85
senior tag
Ha már UPC, 2000-ben ilyet telepített az unokatesóm kerójába a UPC. 2009 végén lett köttetve Fiber Power 15, kicserélte TAP-re. Amilyet Kábelmánia kolléga szokott ajánlani olyasmire. Persze utolag már belátva a TAP helyére szimmetrikus osztó kellett volna, és ebben kábelmánia is megerősítene biztosan.

-
BTO
őstag
ajajj hogy árulnak-e???
persze hogy jó lesz az UPC hálózatára mondják a boltban.
na ja nekik az eladás a lényeg aztán usse jön vissza a veő a 150FT osztó miat mikor kiröhögjük hogy mekkora szart vet a boltba.
ilyen osztón még az analóg TV adásnál is szar a TXT,nem hogy a digitális adás. -
forrest85
senior tag
-
BTO
őstag
Nem valószínű, hogy ez 2 helyen is egyszerre fennáll. Két különböző antennával két különböző kábelezéssel. Amúgy meg viszonylag magas frekiken van mind 2 mux. a Kanizsai meg pont az ellenkező oldalon tehát nagyon alacsony frekin. Ez a Kab hegyi adó nekem nagyon fura, persze itt nincs tiszta rálátás, már a 45Km-es távolság miatt sem lehetséges ez

anno nem publikálta sose az antenna hungária hogy kabhegy tartalékon üzemel max mi vettük észre hogy szar az M1 adása.
-
BTO
őstag

na nemá 45km re ne legyen jó rálátás.tatabányáról annó kabhegyet vettük analógba a kábelTV-nek,igaz 10-s torony tetején,de Kisbér melletti faluba is kabhegyet lehetett fogni tető antennával.
amugy meg a nem hozzáértők kábelezéséről igen sok évi tapasztalatom van CATV-s karbantartóként,és maszekba földi vétel helyrehozoként,telepitőként.persze völgybe lévő falu rossz oldalán persze hogy nincs rálátás.
pl az ilyen osztók is simán agyonvághatják a digitális adást.
-
BTO
őstag
Nem valószínű, hogy ez 2 helyen is egyszerre fennáll. Két különböző antennával két különböző kábelezéssel. Amúgy meg viszonylag magas frekiken van mind 2 mux. a Kanizsai meg pont az ellenkező oldalon tehát nagyon alacsony frekin. Ez a Kab hegyi adó nekem nagyon fura, persze itt nincs tiszta rálátás, már a 45Km-es távolság miatt sem lehetséges ez

-
kigyi_23
addikt
általában a szélessávu antennák alacsonyabb frekiken kisebb nyereséget mutatnak az átviteli görbéjük szerint.
de lehet hogy csak valami kontakt hiba van a kötéseknél,és már nem is 75 ohm az inpedancia és akkor kábel hossz fügvényében lehet beszivás az átvitelben.
UHF-s szélessávu szimet kell alkalmazni az antenna illesztésnél,koax hurok nem jó,mert az általában csatornára van méretezve.Nem valószínű, hogy ez 2 helyen is egyszerre fennáll. Két különböző antennával két különböző kábelezéssel. Amúgy meg viszonylag magas frekiken van mind 2 mux. a Kanizsai meg pont az ellenkező oldalon tehát nagyon alacsony frekin. Ez a Kab hegyi adó nekem nagyon fura, persze itt nincs tiszta rálátás, már a 45Km-es távolság miatt sem lehetséges ez

-
BTO
őstag
általában a szélessávu antennák alacsonyabb frekiken kisebb nyereséget mutatnak az átviteli görbéjük szerint.
de lehet hogy csak valami kontakt hiba van a kötéseknél,és már nem is 75 ohm az inpedancia és akkor kábel hossz fügvényében lehet beszivás az átvitelben.
UHF-s szélessávu szimet kell alkalmazni az antenna illesztésnél,koax hurok nem jó,mert az általában csatornára van méretezve. -
Watt25
veterán
Egy barátom is beállt a DVB-T-s táborba. És érdekes módon neki is ugyanaz a problémája akadt mint nekem, hogy az RTL-es muxot sokkal gyengébben ill. Kab hegy-ről nagyon nehezen tudja csak fogni. Ezt én is tapasztalom itthon, hogy gyengébb a jel sokkal azon a muxon pedig mindkettőt azonos teljesítménnyel sugározzák. (pedig valamivel alacsonyabb frekin van mint az m1HD-s mux) Érdekes dolgok ezek. Az én antennám egy komolyabb DVB-T-re fejlesztett antenna az övé azért kicsit gyengébb. Majd megnézem ha lesz időm Kanizsát, az ottani torony sokkal alacsonyabb frekiken sugároz. Még az is lehet, hogy jobban jön onnan

Ez olyan szempontból tényleg fura, hogy a MindigTV táblázata alapján a Kab-hegyi adóról a C MUX jön alacsonyabb frekin, mint az A, tehát a C-nek kéne jobban jönnie. De valami más bezavar, úgy látszik.
-
kigyi_23
addikt
Egy barátom is beállt a DVB-T-s táborba. És érdekes módon neki is ugyanaz a problémája akadt mint nekem, hogy az RTL-es muxot sokkal gyengébben ill. Kab hegy-ről nagyon nehezen tudja csak fogni. Ezt én is tapasztalom itthon, hogy gyengébb a jel sokkal azon a muxon pedig mindkettőt azonos teljesítménnyel sugározzák. (pedig valamivel alacsonyabb frekin van mint az m1HD-s mux) Érdekes dolgok ezek. Az én antennám egy komolyabb DVB-T-re fejlesztett antenna az övé azért kicsit gyengébb. Majd megnézem ha lesz időm Kanizsát, az ottani torony sokkal alacsonyabb frekiken sugároz. Még az is lehet, hogy jobban jön onnan

-
club1
veterán
BP XIX ker. a 62-es csatorna minősége csapnivaló, rohadt gyenge a jel rajta, másnak?
A nem valódi szélessávú antennák (pl. régi lepkék) jellemzője, hogy a 60-as csatornákat már nagyságrenddel gyengébben fogják...
-
Flashget
félisten
BP XIX ker. a 62-es csatorna minősége csapnivaló, rohadt gyenge a jel rajta, másnak?
Melyik részén?
én csak a mindigtv-t tudom nézni de minden adás tökéletes (lakótelep) -
Tuya
tag
Akkor lehetséges hogy van próbaadás?
Illetve a másik kérdésem,hogy a mux a,b,c dolgok különböző frekin jönnnek,szal hiába állitom be az egyiket tutira ha közben pl a másik gyenge...
-
Csabroncka
addikt
-
Jester01
veterán
-
Tuya
tag
-
BTO
őstag
-
Tuya
tag
-
BTO
őstag
remélhetőleg ez be fér a lepkéd dobozába.
http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2243
ezt az elosztót épitsd be és az 1-ik ágon a TV 5V-ját küld ki az erősitőnek
http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1251más elosztó nem igazán ereszti ki az 5V-t max a kinai gagyi de azon a másik készülék felé is kimegy az 5V.
-
Tamás88
őstag
Sziasztok!
Szeretnek egy kis segitseget kerni toletek, antennaval kapcsolatosan.
Pecsen lakom, de nincs ralatasom a toronyra, hazak takarjak.
Jelenleg egy lepke antennat hasznalok, anno ezt javasolta a helyi boltos (ACDC).Eddig elvoltam vele, de a tegnapi esos idoben az RTL adasa allandoan szetesett.
Megneztem az adatokat es MTV1 89% ha jol emlekszem, az RTL viszont 42%.
Az eso utan, mar nezheto volt az RTL adasa is, de akkor is 46%-ot mutatott.Levonva a tanulsagot, valoszinuleg ez az antenna nem megfelelo, tehat vasarolni kellene masikat.
Amit kineztem es elso ranezesre tetszik az a Funke ODSC-100 antenna. Igaz 2x annyiba kerul, mint amennyiert a lepket vettem.
Amit nem tudok es kerdezni szeretnem hozzaertoktol.
Ez egy erositos antenna, kell neki az 5V mindenkeppen? Vagy lehetseges, hogy 5V nelkul is mukodhet?
Az en rendszerem ugy nez ki jelenleg, hogy a bejovo koax kabel belemegy egy elosztoba, ahonnan 3 fele agazik.
2 Samsung TV es egy LG tuneres monitor.
Nem tudom biztosra, csak sejtem, hogy egyik eszkozom sem kuld 5Vot a kabelen, igy ehhez ha feltetlen szukseges az 5V, meg kellene egy adapter is amivel megoldom az 5V-ot.
Erősítős a lepke antennád? Ha nem, akkor egy erősítő bedob, és már sokkal jobb lesz az RTL adása. (meg talán más adást is tudsz vele fogni)
-
BTO
őstag
ha még van analóg adás akkor a legkevésbé szellemképes vételt próbáld meg beállitani,és aztán nézd meg a jelerősséget,minőséget a digitálison.
-
club1
veterán
Abban igaza van az előttem szólónak, hogy műantennát ne. De yagi-t? Khmmm.
Szerintem inkább a lepkéd lesz vacak, és a magasabb frekit (nálad a retek klub az egyik legmagasabb frekin van) már nem veszi rendesen. Egy valódi nem erősített (3-4000 Ft-os) szélessávú antennával nem lesz gondod Pécsett. -
Bandus99
őstag
én antennát vennék, nem pedig egy ilyen nemstommit, amit erősítővel próbálnak használhatóvá tenni.
UHF Yagi antenna véleményem szerint a megoldás. A három felé osztás nem valami szerencsés, kb. negyedére csökken az egy-egy helyre jutó jelszint, ahhoz képest, mintha direktben menne egy készülékre a kábel.
Ha a lepke nem erősítős, akkor talán próbálkoznék erősítős 3-as osztóval. Lehet nem az antennáról jön kevés jel, hanem az osztás csökkenti a minimum szükséges alá.lehet van benne vmi amit mondasz.
Azt megprobalom, hogy kiiktatom az elosztot es direktbe kotok egy TVt es megnezem akkor mit ir jelszintre.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy lepke antennat hasznalok, anno ezt javasolta a helyi boltos (ACDC).Eddig elvoltam vele, de a tegnapi esos idoben az RTL adasa allandoan szetesett.
Az eso utan, mar nezheto volt az RTL adasa is, de akkor is 46%-ot mutatott.Levonva a tanulsagot, valoszinuleg ez az antenna nem megfelelo, tehat vasarolni kellene masikat.
Amit kineztem es elso ranezesre tetszik az a Funke ODSC-100 antenna. Igaz 2x annyiba kerul, mint amennyiert a lepket vettem.
Ez egy erositos antenna, kell neki az 5V mindenkeppen? Vagy lehetseges, hogy 5V nelkul is mukodhet?
Az en rendszerem ugy nez ki jelenleg, hogy a bejovo koax kabel belemegy egy elosztoba, ahonnan 3 fele agazik.
Nem tudom biztosra, csak sejtem, hogy egyik eszkozom sem kuld 5Vot a kabelen, igy ehhez ha feltetlen szukseges az 5V, meg kellene egy adapter is amivel megoldom az 5V-ot.
én antennát vennék, nem pedig egy ilyen nemstommit, amit erősítővel próbálnak használhatóvá tenni.
UHF Yagi antenna véleményem szerint a megoldás. A három felé osztás nem valami szerencsés, kb. negyedére csökken az egy-egy helyre jutó jelszint, ahhoz képest, mintha direktben menne egy készülékre a kábel.
Ha a lepke nem erősítős, akkor talán próbálkoznék erősítős 3-as osztóval. Lehet nem az antennáról jön kevés jel, hanem az osztás csökkenti a minimum szükséges alá. -
Bandus99
őstag
Sziasztok!
-
kigyi_23
addikt
Itt körülöttünk azok amire ráláthatok esetleg azok benne vannak a kicsi tornyok valszeg nincsenek. De nem tudom, mert azokat nem néztem. Kab-hegy Vasvár Nagykanizsa szentháromság benne van

-
Watt25
veterán
Erre van egy ilyen is és csak keresgetni sem kell csak GPS jel és már megy is az iránybaállítás

Antenna Aligner DVB-TEz egy célprogram androidra én ez alapján lőttem be az antennám
Megnézi hol laksz és megmutatja milyen tornyok vannak a környéken és felajánlja a választás lehetőségét. Kiírja a távolságot is.Amikor én azt próbáltam, akkor nekem úgy tűnt, hogy nincs benne az összes magyar torony.
-
kigyi_23
addikt
Erre van egy ilyen is és csak keresgetni sem kell csak GPS jel és már megy is az iránybaállítás

Antenna Aligner DVB-TEz egy célprogram androidra én ez alapján lőttem be az antennám
Megnézi hol laksz és megmutatja milyen tornyok vannak a környéken és felajánlja a választás lehetőségét. Kiírja a távolságot is. -
BTO
őstag
-
Watt25
veterán
Én így állítanám be az antennát: megkeresném a googli térképén az adótornyot (segítség: http://www.fmdx.hu/index.html) meg a házatokat. Távolságot mérnék köztük (googli térkép szolgáltatás) ekkor húz egy piros vonalat a két épület közé. Kinagyítod a házad környékét látótávolságnyira, kinyomtatod. Felmész a tetőre, megnézed melyik házak fölött megy a vonal és belövöd pontosan az irányt. Ha mesterlövész akarsz lenni, viszel egy kézitükröt amivel könnyebb az antenna gerince mentén végignézmi (nem mindíg van lehetöség mögé állni, lehet, hogy oldalról vagy alulról férsz csak hozzá. Műhold lavórt meg hasonlóképpen, csak ennek az oldalnak a segítségével állítok: http://www.dishpointer.com/
-
Tuya
tag
Én így állítanám be az antennát: megkeresném a googli térképén az adótornyot (segítség: http://www.fmdx.hu/index.html) meg a házatokat. Távolságot mérnék köztük (googli térkép szolgáltatás) ekkor húz egy piros vonalat a két épület közé. Kinagyítod a házad környékét látótávolságnyira, kinyomtatod. Felmész a tetőre, megnézed melyik házak fölött megy a vonal és belövöd pontosan az irányt. Ha mesterlövész akarsz lenni, viszel egy kézitükröt amivel könnyebb az antenna gerince mentén végignézmi (nem mindíg van lehetöség mögé állni, lehet, hogy oldalról vagy alulról férsz csak hozzá. Műhold lavórt meg hasonlóképpen, csak ennek az oldalnak a segítségével állítok: http://www.dishpointer.com/
ahhham köszönöm....tegnap állitgattam majd leirom a tapasztalataim
-
avxtr
csendes tag
-
avxtr
csendes tag
Ez is megoldás: http://www.ostelsat.hu/dvb-t-kabelteve_kapcsolo_mst-01_taviranyithato_E2024.htm
-
darvinya
titán
Ez teljesen igaz.
De ezen az előfizető tud változtatni.
Magyarán reklamál a minőségért és nem a mennyiségért.
És ekkor jön a sablon duma, hogy nem mindenki azt nézi.
Erre csak annyi, mi volt 20 évvel ezelőtt. -
Csabroncka
addikt
Már bocsánat olyat ad, amit megvesz. Mivel az HBO, Natgeo..stb SD-re van joga, ezért ilyen a formátum, az más kérdés, hogy a minőséggel a sávszélesség is nő, így a csatornák száma nem nőhet. Pontosan emiatt írtam azt, hogy a felszabaduló helyekkel (sávszélességgel) inkább a minőség irányába kellene menni, mint tovább növelni az SD-k számát

-
Watt25
veterán
-
darvinya
titán
Most ahogy néztem, tehát elvileg a 43-as csatorna is befogható lenne újabb csatornákra, illetve szabadul fel hely, ha lekapcsolják az analógokat? Örülnék, ha az AH inkább a minőség mint a mennyiség fele menne, és minden csomagban alap és családi lenne külön végre HD csatorna Natgeo, Spektrum, HBO...stb az ingyenes közszolgálatikon kívül..

Evvel csak az a baj, hogy nem az AH adja a HD-t, hanem a csatorna szolgáltató.
-
azbest
félisten
Gyakorlatilag ez történik. Amelyik csatorna éppen csak "monoszkópot" mutat, annak a sávszélességét minimálisra leveszik. Itt nem a darabszám számít, hanem az adó sávszélességének elosztása a csatornák közt.
-
mukibuci
nagyúr
Most ahogy néztem, tehát elvileg a 43-as csatorna is befogható lenne újabb csatornákra, illetve szabadul fel hely, ha lekapcsolják az analógokat? Örülnék, ha az AH inkább a minőség mint a mennyiség fele menne, és minden csomagban alap és családi lenne külön végre HD csatorna Natgeo, Spektrum, HBO...stb az ingyenes közszolgálatikon kívül..

sőt a két felnőttcsatornát igazán ötvözhetnék a gyerekcsatornákkal: nappal donald kacsa hápog, éjszaka meg valami nőci
a felszabaduló helyre meg mehetne a discovery 
azbest: hmm, akkor nem szóltam

-
Csabroncka
addikt

-
galiba1
csendes tag
Egy kis irányérzék, ha tudod merre van az adótorony. A csík meg legyen minél magasabb szinten. Ennyi.
-
Flashget
félisten
azért digikábelen a HD együtt jön az SD és analóggal, nincs + felár és baromi jó a mínősége.
ami pedig 3D-t illeti az is nagyon rendbe van nem kell 10-15 év hozzá..csak az ilyen felkonvertált szarok nem érnek semmit. -
törölt tag
ezért is mondom hogy itt etetik a népet a 3d-vel, közben még mindig a csatornák minősége 576i ami azért elég siralmas, és nem is akarnak azért tenni (legalább is nem láccik) hogy jobb minőséget adjanak, kivétel az MTVA de azt tudjuk hogy miért

-
Tuya
tag
Sziasztok!
Panasonic s20 plamám van és vettem mindigtv antennát....na most küzdök a beállítással!Mit javasoltok?Nem ir ki számszerüen jelerősséget a tv,csak egy csik van...hogyan lőjem be a jó helyzetet? -
Flashget
félisten
Én néztem most az M3D-t..
egyik adásuk rendbe volt a másik egy SBS szutyok volt..még a szemem is keresztbe állt tőle -
törölt tag
Nem tudom, hogy hogy érted, de szerintem nem jól.

Nem 3D-s TV-n kettéosztott képet látsz. Vagyis a kép bal oldalán összenyomva a bal szemnek a képét látod, a jobb oldalán, meg a jobb szem képét. Vagyis csak poénból érdemes egyszer ránézni, mert semmiképpen sem használható. (YouTube-ban a 3D-s Egyéb beállítások-ban válaszd az Egymás mellett-et. Ugyanezt látnád egy sima TV-vel is.)
3D-s TV-vel (akár aktív, akár passzív) nagyjából úgy látod, mint egy 3D-s moziban, vagyis valós, színhelyes 3D-s képet látsz. (Csak tudtommal kézzel be kell állítani a megfelelő módot a távirányítón a 3D gombbal.)
Azt pedig már leírtam, hogy számítógéppel hogyan lehet vörös-cián (vagy hasonló) szemüveggel nézni az élő képet.
értem, nekem sincs 3d tv-m majd kb 10-15 év múlva ha bejön és már mindent abban nyomnak majd, ez a 16/9-re átállás is legalább 4-6 évet vett igénybe és akkor hol van még a HD adás.... ami szintén ennyi idő és csak utána lehet érdekes a 3d adásra való átállás és persze a 3d tv.
-
Watt25
veterán
Sőt, ha passzív 3D-s TV-d van (pl. az LG-k ilyenek), akkor a YouTube-ot is rá tudod venni, hogy annak megfelelően jelenítse meg a képet. (Az Átfedéses módot választva.)
Legalább is elvileg... Nekem nincs 3D-s TV-m, nem tudom kipróbálni. -
Watt25
veterán
Nem tudom, hogy hogy érted, de szerintem nem jól.

Nem 3D-s TV-n kettéosztott képet látsz. Vagyis a kép bal oldalán összenyomva a bal szemnek a képét látod, a jobb oldalán, meg a jobb szem képét. Vagyis csak poénból érdemes egyszer ránézni, mert semmiképpen sem használható. (YouTube-ban a 3D-s Egyéb beállítások-ban válaszd az Egymás mellett-et. Ugyanezt látnád egy sima TV-vel is.)
3D-s TV-vel (akár aktív, akár passzív) nagyjából úgy látod, mint egy 3D-s moziban, vagyis valós, színhelyes 3D-s képet látsz. (Csak tudtommal kézzel be kell állítani a megfelelő módot a távirányítón a 3D gombbal.)
Azt pedig már leírtam, hogy számítógéppel hogyan lehet vörös-cián (vagy hasonló) szemüveggel nézni az élő képet.
-
törölt tag
várjunk csak, jól értem?
a NEM 3d tv-ken ezzel a vörös ciánnal jön (látható) , a rendes 3d tv-ken meg a kettéosztott képpel? ezt jó lenne tisztázni hogy különböző kimeneteken hogy is néz ki. (csak azért mert nem Bp.-en vagyok
-
domager2
tag
Az eddig mutatott filmek okésak, de ha valami a kép előterében van és ugye távolabb van a fókuszpont, akkor szellemképes a közeli dolog. Az nem zavarna, ha nem lenne éles, de így rossz.
A legrosszabb nálam a víz alatti .. még most is jojózik a szemem, szemüveggel is mindenből kettőt láttam, nem tudom, hogy az adás vagy a tv hibája ez... levettem a szemüveget és a 32collos tévén ugyanaz a hal kb. 10 centire volt egymástól... ezt nem tudom, hogy hogy is tudná összehozni a tv.
Várom a véleményeteket.
UI: azért vicces, hogy egy Budapestet bemutató film angolul megy magyar narrátorral... kb. tavaly vehették fel, de olyan ótvar benyomása lett az embernek Budapestről, mintha 30 évvel le lennénk maradva.
-
Watt25
veterán
-
törölt tag
ok tehát csak és kizárólag 3d tv-vel nézhető (élvezhető)
-
Watt25
veterán
vörös cián???? ez hogyan?
azt hittem komolyabb ez a 3d adás, de a vörös cián akkora színveszteséget okoz hogy csak na!
egy meccs megnézése után még vagy fél óráig vöröst és ciánkéket látok a szemeimmel.vagy egy milyen adás és mivel lehet nézni, mert ebből úgy tűnik hogy nem kell hozzá csak egy síma tv. vagy a 3d tévék ezt az adást dolgozzák fel valami aktív szemüvegnek értelmezhetően? annyira nem vágom.
Az adás valódi 3D. Ez megadható a YouTube-nak, ami aztán lejátszás közben olyan formában tálalja eléd a videót, ahogy akarod. Vagyis valós időben a YouTube lejátszó csinálja a vörös-cián képet, ami alapbeállítás a YouTube-on. Kattints a 3D ikonra alul és rájössz, hogy miről beszélek...
-
törölt tag
Tettem fel az m3D indulásáról is pár percet.
vörös cián???? ez hogyan?
azt hittem komolyabb ez a 3d adás, de a vörös cián akkora színveszteséget okoz hogy csak na!
egy meccs megnézése után még vagy fél óráig vöröst és ciánkéket látok a szemeimmel.vagy egy milyen adás és mivel lehet nézni, mert ebből úgy tűnik hogy nem kell hozzá csak egy síma tv. vagy a 3d tévék ezt az adást dolgozzák fel valami aktív szemüvegnek értelmezhetően? annyira nem vágom.
-
domager2
tag
-
Watt25
veterán
-
domager2
tag
-
Watt25
veterán
Tettem fel az m3D indulásáról is pár percet.
-
azbest
félisten
Itt van több információ erről:
http://www.sat.hu/read.php?id=1195
Az ITU és a NMHH engedélye alapján lehet felhasználni egy frekvenciát. A különböző területek és országok egymás adását nem zavarhatják. Itt írt valaki még sok okos dolgot erről: [link]Persze az is benne lehet, hogy nem akarnak új adó berendezéseket venni, mert a jelenlegi analógokat használják fel majd erre. Jelenleg 5-6 országos adó sugároz egy adott helyen (3 analóg és 3 digitális, kivéve ahol kevesebb) plusz helyi adó is lehetséges.
-
Jester01
veterán
Gondolom a szokásos szöveg ide az, hogy nincs hely. Analóg lekapcsolásra várunk. Elvileg ugye július 9-ig van szerződése az RTL-nek, meg a TV2-nek. És bár tudtommal ez még mindig nincs meghosszabbítva, amiatt nem látom esélyét, hogy lekapcsolnák, mert azt a két adó agyba-főbe reklámozná. Tehát ők tudják, hogy valamilyen szerződést újra alá fognak írni. Úgyhogy majd 2015. január 1-től talán...
Egyébként én is ezt az egy csatornát hiányolom.Én meg még a eurosport-ot ...
A nincs szabad frekvencia magyarázatot meg nem értem. Annyi csatornán adnak a különböző adók, hogy lehet, hogy nem fér el még egy mux?
-
törölt tag
-
azbest
félisten
"A Natgeo pedig ugyebár jövő hónaptól lesz 16:9."
na vééégre... a 16:10 letterbox-ról ideje leszokniuk.
(#3620) Watt25:
hát ja, ha lekapcsonák az analógot, akkor lenne hirtelen lehetőség váltani.. addig meg legfeljebb elindul az rtl2 ismétlőcsatorna a B muxon, mert annak fenntartott helye van. -
Watt25
veterán
Gondolom a szokásos szöveg ide az, hogy nincs hely. Analóg lekapcsolásra várunk. Elvileg ugye július 9-ig van szerződése az RTL-nek, meg a TV2-nek. És bár tudtommal ez még mindig nincs meghosszabbítva, amiatt nem látom esélyét, hogy lekapcsolnák, mert azt a két adó agyba-főbe reklámozná. Tehát ők tudják, hogy valamilyen szerződést újra alá fognak írni. Úgyhogy majd 2015. január 1-től talán...
Egyébként én is ezt az egy csatornát hiányolom. -
vtechun
veterán
valaki tud arról infót, hogy discovery várható-e, hogy megjelenik a kínálatban?
-
Watt25
veterán
Tudom, hogy ocsmány az SD a TV-men. Nem értem, hogy miért ezzel jössz, hiszen éppen az volt az eredeti felvetés, hogy csak HD csatornáért lennék hajlandó fizetni.
A Natgeo pedig ugyebár jövő hónaptól lesz 16:9. -
törölt tag
Kényelmes ember vagyok, azt nézem, amit adnak. Nem vagyok az OnDemand híve.
Meg nem tudom, hogy a megszerzés alatt torrent szerű dolgokat értesz-e, de nincs nekem időm/kedvem már ilyen hülyeségekkel szórakozni. 20 éves koromban még ez természetes volt, de azóta már eltelt "pár" év...
Azt meg azért nem gondolhatod komolyan, hogy 2012-ben egy fizetős filmcsatorna 4:3-ban ad. Nem akarom én védeni őket, csak fura volt, hogy ezt írtad...bocs a natgeót adták 4:3-ban ....,
de 720 × 576 Pixel az SD adás(16:9), a tv-men meg 1980x1080 pixel van.... tudod te milyen ocsmányul nézi ki ez az adás egy normálisabb tv-n.... ezen kéne elgondolkozni....
az m1 Hd az már elviselhető -
törölt tag
-
Bozek
nagyúr
csak egy közbeszúrás....
mai világban HBO? bárhonnan megszerezhető a legújabb film fullHD-ban, és akkor nézed amikor akarod, ja és nem SD-ben! (asszem még 4:3-is de ezt nem tudom, mivel sose volt
ez a "minőség" ma MO.-on!?Pl: http://cinemastore.cc/
(jó itt igaz nincs full hd, de akkor is 100x jobb minőségű mint az HBO)Szerintem a warez-t itt ne erőltesd. Olvass szabályzatot:
amit tiltunk fórumunkban:
minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát -
Watt25
veterán
csak egy közbeszúrás....
mai világban HBO? bárhonnan megszerezhető a legújabb film fullHD-ban, és akkor nézed amikor akarod, ja és nem SD-ben! (asszem még 4:3-is de ezt nem tudom, mivel sose volt
(jó itt igaz nincs full hd, de akkor is 100x jobb minőségű mint az HBO)Kényelmes ember vagyok, azt nézem, amit adnak. Nem vagyok az OnDemand híve.
Meg nem tudom, hogy a megszerzés alatt torrent szerű dolgokat értesz-e, de nincs nekem időm/kedvem már ilyen hülyeségekkel szórakozni. 20 éves koromban még ez természetes volt, de azóta már eltelt "pár" év...
Azt meg azért nem gondolhatod komolyan, hogy 2012-ben egy fizetős filmcsatorna 4:3-ban ad. Nem akarom én védeni őket, csak fura volt, hogy ezt írtad... -
törölt tag
csak egy közbeszúrás....
(jó itt igaz nincs full hd, de akkor is 100x jobb minőségű mint az HBO) -
Watt25
veterán
Június 24-et ír ki az ügyfélkapu, de nem tudom, hogy ezt hogy hozták ki... Na, mindegy, nekem jó így. Én azért pár filmet megnéztem rajta, bár nekem sincs sok időm. De azért érződik a tartalmi minőségbeli különbség a kertv-khez képest...
De majd akkor fizetek érte, ha ugyanennyiért HD-ban adnak... Én asszem ezt fogom mondani, ha felhívnak.Oké, hülye vagyok. Úgy emlékeztem, hogy már május eleje óta van HBO-m, de nem. Minden rendben.
-
Watt25
veterán
Június 24-et ír ki az ügyfélkapu, de nem tudom, hogy ezt hogy hozták ki... Na, mindegy, nekem jó így. Én azért pár filmet megnéztem rajta, bár nekem sincs sok időm. De azért érződik a tartalmi minőségbeli különbség a kertv-khez képest...
De majd akkor fizetek érte, ha ugyanennyiért HD-ban adnak... Én asszem ezt fogom mondani, ha felhívnak. -
azbest
félisten
Az ügyfélkapus felületen látszik a lejárata. Azt hiszem talán két filmet néztem rajta egész hónapban... meg talán beállítottam hogy majd vegyen fel egyet a héten.
-
didros
senior tag
Igen, a weboldalon olvasható promóció egészen egyértelmű, inkább az zavar, hogy mintha az utolsó csekken amit még postán küldtek, mintha másképpen írtak volna a dologról... elő is keresem hamarosan!
Meg is találtam. Nem vészes a dolog, mindössze annyi, hogy felkeresnek majd telefonon az HBO-tól. Remélem tényleg csak ennyi. Majd udvariasan elutasítom őket. Valójában ez az 1 hónap sem lesz kihasználva, nincs nekem erre időm.. :-)
-
darvinya
titán
Biztos.
A kisbetűs részt olvastad.
Ne hogy ez legyen benne „a szolgáltatás automatikusan újra aktív és csak lemondással lehet törölni.
Addig a szolgáltatás díjja xxxx” -
Watt25
veterán
Mi bűzlene ebben? Promóció. Nekem is így van most HBO.
Bááár.. Most, hogy jobban belegondolok.. Enyhény szólva több, mint egy hónapja lett... És azóta is van. Lehet, hogy le kell mondanom? Na, majd kiderül. -
didros
senior tag
Átváltottam az elektronikus számlázásra, így a mai naptól 1 hónapig jön az HBO ingyen. Kicsit bűzlik nekem ez a dolog... Tudtok erről valamit? Ugye nincs semmi további kötelezettségem ezzel kapcsolatban?
-
Flashget
félisten
Digikábelen meg eleve nem is lesz, pedig ugye ott egybe van az analóg és digitális vétel is.
No sebaj van viszont mindigtv ingyen otthon ahogy a reklám is mondja
-
burka
csendes tag
A T-Home-nál csak azok fogját tudni nézni a 3D-t, akiknek eleve van HD minicsomagjuk, ami IPTV esetén csak bizonyos sávszélesség mellett rendelhető meg, és jellemzően optikai kábeles eléréssel.
Emiatt nagyon sokan kimaradnak.... -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Általában adnak hozzájuk olyan átalakítót, amelybe sima vastag koax kábelt be tudsz dugni. (Már ha nem eleve olyan a csatlakozójuk.) Tehát, igen, bármilyen antennát tudsz rájuk csatlakoztatni. (Durva lenne, ha csak a hozzá kapott darab drótot használhatnád.
) -
korcsi
veterán
Aktív témák
-
3700 - 3601
22404 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- MinDig TV
- (téma lezárva)
- PlayStation 5
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
- Borderlands 4
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Begyújtja a Tesla repülő kocsija a rakétákat, startol a Semi Európában
- Milyen monitort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 14 Pro Max, 256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- A CSÚCSRAGADOZÓ! Razer Blade 16 Ryzen AI 9 HX370 64GB 2x2TB RTX 5090 QHD+ 240Hz OLED - 2 év gar!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Zalman N7 Plus V2 ADATA850W
- BOMBA ÁRON ELADÓ! HP Elitebook 1040 G9 tipusú laptop i5-1245U, 16 GRAM, 256 GB NVME SSD, Intel Iris
- Kis Ütődött Workstation! Dell Precision 5470 i7-12800H 32GB 1000GB RTX A1000 4GB 1 év garancia

Kanizsa felé is, de ott majdnem a dombvonulattal párhuzamosan kell lenni az antennának elvileg. Az meg, hogy alacsonya (családi házból próbálom fogni még rátesz persze egy lapáttal amúgy nekem megy csak havernak vannak gondjai egyenlőre.
majd hétvégén megsasolom nekem milyen van otthon - bár csak annyi gondom van vele, hogy néha-néha ciceg a hang.