Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
club1
veterán
válasz Brutális eb #143 üzenetére
Hosszabb távon biztosan fog előfizetői szám csökkenést okozni a mindigtv a kábelszolgáltatóknál. Szerintem már ma is így van, ezért nem, vagy csak alig mertek árat emelni idén a kábelszolgáltatók. Amíg pl. szobaantennával is tudom fogni normális minőségben ezt a néhány adót, a többin is csak szemetet adnak, addig meggondolom, hogy fizessek azokért... Márpedig a szolgáltatók előfizetői táborának bő 30%-a csak alapcsomagra fizet elő, ez pedig nem kevés előfizetőt jelent...
-
club1
veterán
válasz Bluegene #151 üzenetére
Az az oka, hogy Budapesten a 62-es csatorna gyengébben fogható, mint a 55-ös. Azt nem tudom megmondani, hogy ennek terjedési okai, vagy sugárzási okai vannak. Nálam (Bp. XXII.) a jelerősség 35% kontra 47% az 55-ös javára. Gondolom nálad ez a bő 10% okoz gondot... Jelerősítők sokat tudnak segíteni, én most enélkül, a padláson lévő 20 éves lepkeantennával és ugyanolyan korú fali kábeleken keresztül fogom a két csatornát (MUX-ot). Szobaantennával nálam csak erősítővel fogható a két csatorna.
-
club1
veterán
válasz Bluegene #153 üzenetére
Nekem az egyik szobaantennám erősítős, azzal jön a két mux. Egy ilyen antenna 3-4 ezer Ft-ról indul, 10-15 ezer Ft-nál van a vége (gyártófüggő). Az a lényeg, hogy szélessávú szobaantennáról (vagy ha ragaszkodsz a tetőantennához, akkor szélessávú antennaerősítőről) legyen szó.
-
club1
veterán
válasz sittes79 #159 üzenetére
Na azért kérdeztem, mert az M1/M2 külön képez egy csatornát, a második csatornán van a kockásodó/széteső/fagyó csapat. Ebből pedig egyértelmű, hogy nincs meg a másik csatornád megfelelő jelszintje. (Itt Bp-en is a M1-et is tartalmazó csatornát lehet nagyobb jelerősséggel venni.) Jelerősítős szobaantennával próbálkozol? Ha nem, azzal sokat lehet javítani a vételen, vagy állítgasd, rakd ablak mellé a Tesco-st.
-
club1
veterán
válasz sittes79 #162 üzenetére
Nekem egy 4000 Ft-os erősítős (talpán jobboldalt felül tekergentyűvel) nagyáruházas tányéros és két teleszkópantennás (azaz sztenderd) szobaantennával is megvan a kellő jelszint. Szerintem bármilyen szélessávú erősítős szobaantenna megteszi. Az enyém 36 dbm-ig erősít, de 15 környéke már elég szokott lenni mind a két csatornához.
-
club1
veterán
Magyarország a szakemberek országa. Főleg az eladók között van sok. Én erősítős szobaantennával tudom venni Dél-Budán mind a két mux-ot, mindezt úgy, hogy nem látok rá a Széchenyi-hegyre, mert tőlem az adótorony irányába kb. 400 méterre egy tőlem 50 m-el magasabb és jó széles hegy van. Azaz én is csak szórt sugárzást tudok venni. De egyébként kényelmi okból nem a szobaantennát használom, hanem a padláson (nem a tetőn) lévő 20 éves lepkeantennát, mert azzal be van kábelezve a lakás és szebben fogja az analóg adókat. Ez utóbbi pedig nem erősítős.
-
club1
veterán
Meg kell nézd, hogy a UPC az 55-ös és a 62-es csatornát használja-e. Ha igen, akkor nem jó ötlet a két rendszer összekötése.
Az antennával kapcsolatban: Kérj valakitől kölcsön egy erősítős szélessávú szobaantennát. Szinte minden háztartásban van ilyesmi. Próbáld ki vele, ha legalább az erősebb M1/M2 mux-ot fogod, akkor a modernebbel menni fog a másik 4 csatorna is. -
club1
veterán
válasz próbakocka #193 üzenetére
24000-ért már van modul a tv-dhez a webáruházban. De azért ez vicc: Eleve kb. ennyivel drágább az mpeg4-es tv, plusz a modul. Csak a kütyük árából egy évig tv-zek valami jobb csomaggal (pl. amiben a harmadik-negyedik legnézettebb csatorna /Viasat3/ is benne van).
Ebből az egészből is csinálnak egy tipice magyar (lehúzós) szolgáltatást... -
club1
veterán
Körülnéztem a neten. Már 12500 Ft-tól kapható CI foglalatba helyezhető Conax CA modul (CAM). Remélem, lesz ez még olcsóbb is...
-
club1
veterán
válasz próbakocka #201 üzenetére
-
club1
veterán
Képminőség tekintetében túl sokat a mindigtv-től se várj, főleg igaz ez azóta, hogy benyomták a fizetős csatornákat. Ha az adótól csak néhány kilométer távolságra vagy, és nincs nagy tereptárgy köztetek, akkor a topicban már korábban emlegetett szélessávú szobaantennák is megteszik. Nekem egy 20 éves passzív (tehát nem erősítős) lepkeantennám van a padláson úgy, hogy egy adóra sem látok rá Dél-Budán, és simán működik.
-
club1
veterán
Mivel te legalább két adóra (beindult a Hármashatár-hegy is!) is rálátsz, egy közönséges szobaantenna is akár elég lehet, de az erősítőssel garantáltan működni fog a vétel. Az én tv-men a hangolás a digitális csatornák esetében külön történik, az automatikus hangolás pl. előszőr a digiális adókat (DTV) sorolja be, majd utána lát neki az analógoknak.
-
club1
veterán
Nekem Dél-Budán pont fordítva van: Az 55-ös az erősebb (MTV1-2, Retek, stb.), és én is erősítő nélküli lepkével nyomom. Ebből tehát következik, hogy a lepkénél sem mindegy, hogyan van elhelyezve... Arra is gondolok, hogy az elmúlt hetek (hónap) időjárása biztosan nem segített az antennakábel csatlakozóinak.
-
club1
veterán
válasz nagygabor519 #249 üzenetére
Előnye: Működik, olcsó. Hátránya: Kevés csatorna, nekem a Viasat3 hiányzik a legjobban, de zenei adók hiányoznak, egy-egy természet-, rajzfilm és sportadó van. Ez nudli.
-
club1
veterán
Ha a minőségit a minőségre értetted: Akkor szerintem meg pont minőségi a szolgáltatás, csak nincs benne választék. A minőségéről: A kábelszolgáltatók többsége már átállt erre (MTV1, MTV2, Duna TV vonatkozásában szinte mindenki, de Retekklub és BioponTV tekintetében is), és ezt a jelet továbbítja az előfizetői felé.
-
club1
veterán
Bika egy laptopod lehet:
"HD adások vételéhez minimálisan az alábbi DXVA-képes videókártyák szükségesek
- AMD (ATI) Radeon 9600Pro vagy jobb (AMD (ATI) Radeon X700 256Mb vagy jobb ajánlott)
- NVidia GeForce FX 5200 vagy jobb (NVidia GeForce FX 6200 256Mb vagy jobb ajánlott)"Ha az van, akkor már csak egy olyan projektor kell, aminek van hdmi bemenete, és tud HD-t.
De ebből az árból egy elég jó FULL HD-s LED TV-t lehet venni, és nem kell lesötétíteni a helyiséget, ahol néni akarod a meccseket. Apropó, lassan már itt a vége a világbajnokságnak...
-
club1
veterán
Persze hogy van. Nekem az LG tv-men van guide gomb, ha megnyomom, jön elő a műsorújság... Na, most éppen semmilyen info nem nyerhető ki belőle, az összes csatornára azt írja, hogy nincs információ... Akkor inkább így írom: Egy héttel ezelőttig biztosan működött a műsorújság a mindigtv-n. (Lehet, hogy most szabin van a frissítéssel megbízott ember )
-
club1
veterán
válasz t_ferenc #345 üzenetére
Szerintem nálatok csak a tetőantenna a biztos (Kékes stimmel). A Carant (harmadik) antennát csak erősebben lefedett helyeken ajánlják. A ti településetek nem az, mivel a kékesi adó bár jól látható, de kis erővel sugároz. Ennek ellenére megpróbálnám a régi antennát, ha nem jön össze, akkor veszel egy jobbat, ha az sem, akkor veszel egy erősítőt a jobbhoz.
Én biztos, hogy olyan dekódert vennék, amivel rögzíteni is lehet az adást. Ebből a szempontból az 1800-as nem jó. Viszont előbb-utóbb le fogod cserélni a képcsöves tv-t, így nagyon sok pénzt nem áldoznék a dobozra. Ebből a szempontból meg az jó választás. -
club1
veterán
válasz joecontra #348 üzenetére
Nekem a 60 e Ft-os LG monitor-tv-m EPG-jében van felvétel lehetőség. Ez azt jelenti, hogy ami műsort(okat) felvételre ott kijelölök, azt a kikapcsolt tv kinyomja arra felvevő készülékre, ami a DTV-OUT(AV2-SCART) kimenetre van csatlakoztatva.
Egyébként eredetileg meg arra céloztam, hogy ha új tv-t fog venni, akkor ahhoz már nem kell a box, mehet a dvd felvevőhöz. -
club1
veterán
válasz t_ferenc #350 üzenetére
Én is csak azt tudom mondani, ami a mindigtv.hu-n le van írva:
1., Az antennának legalább 10-15 dB (inkább 15) nyereséggel kell rendelkeznie a teljes UHF sávban a 21-69-as csatornákon (470-862 MHz).
2., Az alkalmazott koaxiális kábel csillapítása 1.5-2 dB között van 10m kábelhosszra vonatkoztatva. -
club1
veterán
A MUX -> multiplex. A multiplex pedig jelen esetben egy csatornában sok csatornát jelent. Az analóg adásnál egy csatornán/frekvencián egy adót találsz, a multiplex-en pedig egy csatornán/frekvencián x-et. Ezért is jó a digitális sugárzás, mert egy nagyságrenddel kevesebb frekvenciát igényel (1 analóg adó helyére betolható tíz digitális) .
-
club1
veterán
válasz t_ferenc #380 üzenetére
Én Dél-Budán 32-35% jelerősséggel (nem látok rá egyik totonyra sem, mert hegy aljában vagyok) tökéletesen tudom fogni mind a két mux-ot. Persze ha jön a vihar/jégeső/hóesés, akkor kockásodik, fagyogat, stb. Na ez a digitális tv-zés egyik hátránya (időjárásérzékenyebb, mint az analóg adás).
-
club1
veterán
válasz amadeus11 #387 üzenetére
Határeset. De gondolom ráérsz akkor agyalni rajta, ha lesz DVB-T vevőd, és ráakasztva a Hirschmann-t a két digitális csatornából csak egyet, vagy egyet sem fogsz látni... Ezen a távolságon - még az Alföldön is - javallt a tetőantenna, mert a digitális vétel ilyenkor már érzékenyebb a terjedést zavaró tényezőkre (eső-hó-viharfelhő-villám, stb.).
-
club1
veterán
válasz Dominic1 #395 üzenetére
A digitális vételnél gyakorlatilag vagy van vétel, vagy nincs. Neked az antennarendszered határértéken adja le a jelet, így az erősebb csatornát veszed, a gyengébbet nem. Vagy erősítesz a tetőantennád közelében, és/vagy kicseréled a beázott/kontakthibás csatlakozókat/kábeleket.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest