Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
Kommy
veterán
-
azbest
félisten
Engem ma hívtak a mindigtv-től mivel nemsoká lejár az éves extra alap kártya. Meg is beszéltük, hogy családi havidíjasra váltok és +kártyát is kérek, ahogy néztem a box conax infóján, szerintem már át is váltották a csomagot, de itt ahol vagyok nincs b mux, majd jövő héten tudom használni... szóval lehetséges a váltás
Csak azt nem tudom, hogy ennél is kell e a futárral visszaküldetni aláírt szerződést, mert akkor lehet munkahelyre kéne küldetnem, mert nehezen találnak otthon
-
Kommy
veterán
Valaki akinek előre fizetett extra alap szolgáltatása van, és váltani akar extra csaeládira van olyan?
Mert én ezt szeretném most meglépni, de nekem az oldal nagyon nem egyértelmű. Január 32.-én rendeletem az alapot így addig van kifizetve, viszont a webshopban nem látok semmi olyat ami meglévő előfizetőknek szólna. Tehát most szeretnék újabb 1 évere előfizetni előre fizetve a családi csomagra.
Ha valaki tud ennek netes módját ossza meg velem.
pl ügyfélkapu amit nagyon nem értek mert semmit nem lehet ott csinálni.
-
azbest
félisten
A szóbeli szerződésmódosítást (csomagváltás +kártya) is személyesen kell átvenni a futártól vagy simán kipostázzák? Van ezzel tapasztalatotok?
-
ludla
őstag
válasz
RockShox #1194 üzenetére
Akkor remélem már te is jelezted a 1211 számon a gondot, én tegnap óta hívogatom őket, mert ez gyalázat hogy nem bírnak egy normális jelszintet beállítani
Nekem egy Telefunken TTR280C és kültéri Synaps AHD 10-s antenna van kint, és előtte 100% volt a jelerősségem is meg a jelszintem is.
Nekem kb: 5x-i első üzembe helyezéssel sikerült megoldani hogy megtalálja a csatornákat. De valami nagyon nem kóser mert sokszor le esik 0-ra a jelszint és a minőség is. -
RockShox
csendes tag
Kétféle dekóderem is van, egy Telefunken TTR-280C, és egy Strong márkájú, egyikkel sem sikerült találni egy darab csatornát sem. Az átjátszótorony még 100 méterre sincs tőlem, tehát ennél közelebb nem is lehetne hozzám, a vétel eddig kifogástalan volt, de tegnap óta eltűnt minden csatornám. (MindigTv Extra előfizetésem van.)
-
gyuluskám
tag
Aggtelek/Perkupa
Csávoly
Fehérgyamat/Penyige
Kabhegy
Kiskőrös
Miskolc/Avas
Pécs
SzentesEzeken az állomásokon nincs sugározva az új multiplex!
Én is beletartozok sajna!
Nem lesznek új csatornáim!
-
RockShox
csendes tag
Sajnos az üzemszünet óta egyetlen csatornát sem tudunk befogni Kazincbarcikán. Próbálkoztunk már manuális és automata kereséssel is, de egyik sem hozott eredményt, nem talál egyetlen csatornát sem. Eddig tökéletesen működött a szolgáltatás, most viszont semmi. Ilyenkor mi a teendő?
-
ludla
őstag
válasz
gyulank #1180 üzenetére
Én nem értek a műholdashoz, de egy másik fórumon lehet tudnak segíteni neked. DigiPortál
-
gyuluskám
tag
Üdv...
A csatornák nálam is átrendeződtek de még nincsenek meg a családi csomag új csatornái
Másnál igen?
-
Kommy
veterán
Nekem is újra kellett kerestetenm a csatornákat, mert teljesen más helyen vannak. Viszont nálam már megvan minden csatorna (nézni persze nem tudom őket, de benne vannak)
-
gyulank
addikt
Tudom, sajnálom, hogy ide írtam, csak megrendeltem ezt, és pont ma tették át az RTLKLUB-ot a másik MUX-ra, és az eddig sem nagyon jött be. Most megcsináltam, hogy akadozva, de tudjam nézni, de ha elosztom a jelet, hogy a másik szobában is lehessen nézni, akkor már folyton akad. Emiatt egy ideig biztos nem lesz elosztva az antenna jele, de hogy a többiek is tudjanak nézni valamit, a műholdas részét jó lenne, ha lehetne használni. Van egy régi műholdvevő. Gondolom, ami ahhoz van fej, az nem lenne jó az újhoz. De erre a fejre az van írva, hogy analóg, és digitális. Ez azt jelenti, hogy a régi beltérit is lehet vele használni? Mondjuk az is rá van írva, hogy több eszköz csatlakoztatható hozzá, de nem írja mennyi, és csak 1 csatlakozó van a képen. Azért ide írtam, mert időszűkében vagyok, és ezt a fórumot olvastam legutóbb. Bár mire ezt leírtam biztos találtam volna DVB-S-es fórumot, szóval elnézést! De biztos ért valaki hozzá köztetek is. Ha jó, akkor módosítanom kell a megrendelést, ezért szeretném mihamarabb megtudni.
-
Daffni2
addikt
Létezik, hogy nincs adás a mindig tévén?
Halásztelken behalt.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Ez működne a DVB-S; S2, és a régi műholdas beltéri egységgel is? -
törölt tag
válasz
vviktor1 #1172 üzenetére
kérem akit komolyan érdekel az írjon privit is! és részletesen is átbeszélnénk a dolgot, remélem műkszik ez a dolog. családi csomag is szóba jöhet, a conax modult meg mindenki maga oldja meg, mármint az a 2 akinek csak kártya jut. szegediek jelentkezését várom elsősorban. remélem összejön valahogy a biznisz
de ha nem szegedi vagy akkor is megoldjuk valahogy -
törölt tag
válasz
próbakocka #1104 üzenetére
ez engem érdekel szívesen betársulnék valakihez 2. kártyára, ez most komoly!!!!!, vagy összeállni többen és annyi részre osztani (az előfizetések összegét)ahány kártya
pl.
1 kártya=1300Ft
2 kártya=300 Ft
3 kártya=400 Ft
--------------------------
2000/3 =667 Ft fejenként
de más megoldások is érdekelnek
pl betársulok 2. nak...stb
székhelyem szeged, írjon akit érdekel -
Watt25
veterán
Hmm... Az RTL KLUB már most 16:9 lett. Egy nappal hamarabb, mint ígérték. Hurrá!
-
Watt25
veterán
Elég pontosan lenyomták az adást 9:30-kor.
Kíváncsi leszek, hogy mikor áll vissza. -
Z0mbi
senior tag
Sracok... egy sotet kerdes:
Ha veszek egy 'uber' antennat azon ugye elmegy 2 tv is? (mint regen faternal az UHF Yagin logott 5 tv
Koszi
Udv -
törölt tag
A mindigTV facebookos hivatalos oldaláról a profil készítője írta.
itt volt beharangozva az okt. 1.-i csatornabővítés is (és úgy is lett) úgyhogy én úgy gondolom hogy 99% hogy ez igaz!"MinDig_TV Információink szerint október 1-jétől 16:9-re vált az RTL a MinDig TV kínálatában is."
-
ludla
őstag
válasz
Anubis_9 #1144 üzenetére
Én helyedben egy Synaps AHD 340 vennék, anyáméknak is ilyet vettem és nagyon jó, még az analóg is szép tiszta lett, ami előtte 25 évig szemcsésen jött. Nekem synaps ahd 10 van ami nálam lehet nem bizonyul jónak, pedig 100% a jelerősségem és minőségem is.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Anubis_9 #1144 üzenetére
Hát Zircen ezzel az antennával.... szerintem esélytelen. Ránézésre is "parasztvakítás" kategória. Melyik részén laksz a városnak ? Nálam egy AHD343 (gyere el nézd meg, és próbálhatjuk a tied is mit tud a synapshoz képest) van Gerecsére belőve, ide kell is ez a kategória. Kabhegy esélytelen a takarás miatt nálam legalábbis, de ha magasabb ponton laksz jó lehet.Kabhegy is. Barátom nagylepkével Bp.-et fogja de a város másik végén, ott szintén nincs Kabhegyről vétel.
Ha segítség kellene keress nyugodtan. -
Anubis_9
addikt
Egy rossz hír, nekem. Ezt írta az LG ügyfélszolgálat a kérdésemre: "A 42LE5500 TV készülék nem szolgáltat kültéri antenna számára 5V-os feszültséget."
Szóval ha Funke ODSC-100 mellett döntök, be kell szereznem egy 5V-os tápfeladót is. -
Anubis_9
addikt
Mindenképp új antennát veszek, Funke ODSC-100-assal szemezek, de csak akkor, ha meg tudok bizonyosodni arról, hogy lenne-e egyáltalán vétel. Bakony, Zirc, kb. 440 m-es tengerszint feletti magasság. Eddig olyan véleményeket hallottam, hogy inkább nem lesz jó minőségű vétel, mint igen.
-
club1
veterán
válasz
Anubis_9 #1142 üzenetére
Ez csak abban az esetben igaz, amennyiben egy szimpla régi szélessávú antennáról beszélünk. Erősítős vagy többrészes antennák esetében előfordulhat, hogy egyik-másik mux nem, vagy nagyon sok hibával jön. 3-ból 1-2 esetben tökéletes analóg vétel mögött - digitális vétel szempontjából problémás - régi antenna áll.
-
Anubis_9
addikt
Beszéltem egy antennaszerelővel, aki azt mondta, hogy ha a hagyományos analóg vétel jó minőségű, akkor szinte biztos, hogy a MinDigTV vétel is jó lesz. Van erről vkinek saját tapasztalata?
-
gyulank
addikt
A HD-95-ös ugyanolyan mint a HD-90CX, és a HD-90CXS?
Csak mert nem vagyok biztos abban, hogy teljes leírás van róluk...
Szóval az oké, hogy a 95-ben nincs kártyaolvasó, a 90CX-ben van, és 2 SCART is, a 90 CXS pedig még DVB-S-t is tud fogni, és van rajta LAN csatlakozó. De DVB-T tunerjük egyforma? A 90CX-et dicsérik.. a 95-ös sem rosszabb? A 95-ösben is van Timeshift funkció? A 90CX a legújabb frissítéssel is bekapcsol éjjel, és úgy marad? A 95-ös is ezt teszi? -
club1
veterán
válasz
próbakocka #1139 üzenetére
80-100% nagyon jó, 50% felett nem szabadna kockásodásnak lenni. Váltás a mux-ok között logikusan az éppen diagnosztizált mux elvesztését jelenti (tehát logikus a 0-ra esés). Egy jó hdmi és egy jó koax között nem lehet if. Ha gagyik, akkor igen, meg akkor is, ha a koaxon van egy kis földhurok.
-
próbakocka
senior tag
Rossz időben 80-100% között ingadozik, de az a furcsa, hogy többnyire kb 100% közelében van, és néha hirtelen leesik ha másik mux-ra vagy mire váltok (A-ról C-re), ez mitől lehet?
Ha a HDMI kábelhez hozzáér a koax, az is gond lehet? Elvben árnyékolt a kábel, de ezek szerint ennek is lehet jelentőssége? -
Z0mbi
senior tag
Yo,
Nem tudom jo helyen jarok e... sajnos itt nincs az elso hozzaszolasba sok okossag mint mas topikokon
Igy ido hianyaban lehet hogy leragott csontot kerdezek (sry)
Szoval:
Teljes ralatas kell az adora? (vagy nem feltetlen?)
Milyen antennat erdemes venni ha mindigtv extrat szeretnek. (tobb tv-vel)
Ha az LCD m ben van CI slot, akkor oda mindegy milyen markat/tipust veszek mindaddig amig a mindigtvextra codolasat tudja? (legyen az Conax vagy mitomen)Segitseget elore is koszi
Udv -
gyulank
addikt
Amúgy ezekkel hogy lehet felvenni? Egyszerre csak egy csatornáról, vagy ha valami az egyiken pl. 1 órától 3-ig tart, és a másikon 2-4-ig, akkor felvehetem mindkettőt?
És amin van LAN csatlakozó, és azt írják rá, hogy azon is keres, az mit jelent?
Keres a neten tv csatornát, vagy a megosztott mappákban lévő zenéket, és videókat keresi meg? Gondolom ez utóbbi. Hány percet lehet felvenni egy 1; 2; 4; 8 GB-os Pendrive-ra?
Olyan formátumban vesz fel, ahogy nézem, vagy ahogy beállítom? Pl. 4:3-as CRT TV-re lesz kötve, de a felvételt 16:9-es LED/LCD-n nézném. Csak egy formátumban vesz végig, vagy van olyan funkció, hogy csökkenti a bitrátát, ha kevés hely van? Esetleg reklám kihagyásra, pontos kezdésre(a ténylegeshez) van lehetőség? -
a fentebb is linkelt antenna van nekem is (tetőn belül van, 65-70% a jelerősség, a minőség jó/nagyon jó), már újrakábeleztem a házat. Egy samsung tv valamint egy telefunken stb van rákötve.
Az stb-től nem messze van egy wifi router, azt már távolabb raktam, mert abszolút semmi nem jött be rajta -
club1
veterán
válasz
mukibuci #1132 üzenetére
Az antennán hány vevő lóg? Valahol egy földhurokra gyanakodnék első körben, másodikra meg valami nagyfrekvenciás eszközre (mobil, WLAN, stb...) közel a vevőhöz/antennához. Az adó tuti nem nyomja így, mert az elektromos energia beszállítójuk meg az adóeszközök nem sokáig bírnák...
-
club1
veterán
válasz
próbakocka #1129 üzenetére
Ált. az mpeg4-es tunerek/dekóderek tartalmaznak az adott mux-ot diagnosztizáló menüt, azon belül legalább jelerősséget és jelminőség-et tudnak mutatni. Ha a Duna esetében a jelerősség jó vagy nagyon jó és 0 között ingadozik, akkor az erősítővel van gond. Ha közepesnél jobb a jelerősség, de a jelminőség erősen ingadozik vagy rossz, akkor antenna probléma van. Ha a jelerősség 0 és 40% között ugrál, akkor meg kellene próbálni másik adóra állni az antennával.
-
gyulank
addikt
válasz
Anubis_9 #1127 üzenetére
A lényeg, hogy magának az antennának minél jobb nyeresége legyen, és persze főleg azokon a frekvenciákon, amiken a DVB-T van. Minél nagyobb az előre-hátra viszony, és minél kisebb a nyílásszög, annál jobb. Nem tudom, hogy nálatok gyenge a jel, vagy erős.
Ha az analóg éles, sima kép, és úgy akad a DVB-T, akkor lehet, hogy túl erős a jel, és csillapítani kell. Ha szemcsés, akkor nagyobb erősítő kell, de minél kisebb zajú, és természetesen szintén széles sávú.
De lehet, hogy nincs gond a vétellel, csak valami olyankor zavarja... Ha bekapcsolok valamit, vagy akár robbanómotor zúg előtte, alatta, akkor akad. Ezzel nem sokat lehet kezdeni, talán jobb iránykarakterisztikájú antenna kevésbé veszi fel a más irányból jövő zavarokat.De valaki tud olyan beltériket, amiken nem rosszabb, hanem jobb a vétel, és a többi szempontomnak is megfelel?
-
próbakocka
senior tag
Amúgy létezik olyan felvevő, ami képes a kódolt adások rögzítésére is, vagy ezt még mindig tiltja valamilyen piaci érdek, stb ?
-
próbakocka
senior tag
Sziasztok!
Hasonló gondom van egy Triax Digi 14-es antennával. Padláson van, elvben szépen irányba fordítva, onnan a kábel sajnos 2x toldva van. (1x a tetőtérben, 1x a falicsatlakozó miatt)
Vettem egy ilyen hama jelerősítőt (+10dBi vagy mit tud, de aránylag occsó ...), de sajnos még mindig előfordul hogy a duna, és az autonómia kockásodik néha. Tv-vel többnyire nincsen gond, de van egy Hyundai R600-as mpegdekóderes felvevőm, aminek egy fokkal szarabb tunerrel rendelekezik, úgyhogy abban már zöldföldos kockásodás is van, stb.Az R600 tudna +5 V-ot, de kell e ilyen, vagy vegyek egy jobb jelerősítőt? Egyéb ötletek?
(láma vagyok ehhez, csak a kínlódás megy vele) -
Anubis_9
addikt
válasz
gyulank #1126 üzenetére
Nem is azért kérdeztem, csak mivel rossz vételi viszonyt említetted, ami nálam is valószínű, a Bakonyban. Eddig ezt az antennát néztem. Állítólag jó nagyon... 9-10e Ft.
-
gyulank
addikt
válasz
Anubis_9 #1125 üzenetére
Ez most lényegtelen, mert nem a vételi viszonyokat akarom itt megvitatni, csak olyan beltérit szeretnék venni, ami jobban megbírkózik az ilyen jellel.
Antennára biztos, hogy nem fogok költeni, mert egy éve vettem kb. 8e-ért, és jó, mert mással nem jött be egyáltalán. De azért megkerestem, ilyen. -
gyulank
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy asztali DVB-T tunert.
Olvastam valahol, hogy gyengébb jel esetén egyiknél kevésbé, másik jobban akad a kép.Itt rosszak a vételi viszonyok, de bejönnek a csatornák az FX2490HD monitoromon.
Vettem nagy nyereségű széles sávú antennát, és ennek a jelét erősítve jön be csak a DVB-T.
A TV2, RTLKLUB, ritkán kockásodik, az m1, m2 valamivel gyakrabban, és jobban, a 2 Duna szinte mindig fekete.
Emiatt egyik fő szempont, hogy minél jobb legyen rosszabb vételi körzetben.
Kezelje a HD felbontást, ne konvertálja fel, vagy le,és lehetőleg ne váltott soros módban játssza a dolgokat...
Minimum legyen rajta 1 HDMI, és 1 SCART csatlakozó.
Másik szempont, hogy program újságban ki lehessen jelölni, hogy miket vesz fel pendrive-ra,
és olyan formátumban rögzít, hogy ha kiveszem a pendrive-ot, és beteszem a monitorba,
vagy csatlakoztatom a géphez, akkor mindenféle konvertálgatás nélkül is jól lehessen nézni.
Lehetőleg keveset fogyasszon, és minél olcsóbb legyen.Mit ajánlotok?
-
Anubis_9
addikt
válasz
Murphistic #1122 üzenetére
Ha nem kapna a TV-től 5V-ot, mindenképp eredetit vennék, kb. 2500 Ft. Első bekapcsolás után rögtön kiderülne, kellene-e hozzá.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Anubis_9 #1121 üzenetére
A használati útmutatóban én nem látok olyan pontot, ami az antenna tápellátásával foglalkozna ( pl. az első bekapcsolás menüjében sem szerepel ilyen pont).
Esetleg ha külön tápfeladót vásárolsz vigyázz a minőségével. A lepkeantennákhoz járó tápegységekkel már szívtunk, mert elég hamar elszállt bennük egy kondenzátor, bár a javítása filléres volt.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Murphistic #1120 üzenetére
LG 42LE5500-as TV-m van, nincs külön set top box-om. Remélem, képes a TV erre. Majd kiderül.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Anubis_9 #1119 üzenetére
Szervusz!
Ha set top boxszal néznéd a műsort, akkor a lgetöbb doboznál be lehet állítani, hogy 5V-tal táplálja az antennát. Azt hiszem egyes TV-készülékek is képesek erre. A legtöbb antennaszaküzletben tartanak készleten ilyen tápfeladót, vagy valamilyen hobbieletronikai topikban segítenek készíteni egyet
.
-
Anubis_9
addikt
Hello!
Szeretnék én is MinDig TV-t. Ez a cikk szerint kell a Funke ODSC-100-hoz 5V-os feszültség, ami nincs a dobozban. Hol lehetne ilyet beszerezni?
Köszi!
-
Mike1223
csendes tag
válasz
Balázs0916 #1072 üzenetére
Képesek voltak kihagyni a EuroSportot.
-
Pityke78
őstag
A MinDig TV-hez elég egy MPEG2-es dekóder és nincs semmi előfizetői díj? Sima antenna, MPEG2-es beltéri, analóg TV és mehet?
-
vviktor1
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok! A nyaralónkba szeretnénk "bekötni" a MindigTv-t. Kb. 20 km-re van a gerecsétől.
Erre gondoltam:
http://www.edigital.hu/Szobaantenna/Ednet_Active_DVB-T_belteri_antenna-p237580.html
Így fogható lesz?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
LG 42LE5500-as TV-mel szerenék MindigTV csatronákat nézni. Azt hiszem, nem kell ehhez külön dekódert vennem. A honlapjuk szerint az én lakhelyemen (egy falu a Bakonyban) tetőantennával fogható a vétel. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel az antennával, ha az erkélyem szélére erősítem, lenne-e jó minőségű vételem? Nem akarok tényleges tetőantennát.
Köszi!
-
club1
veterán
-
Pityke78
őstag
Skacok, kis segítség kellene a témában, mert nagyon nem vagyok otthon ebben a dologban.
Veszprém megyei faluban drága nagymamám TV-jén sima szoba antennával 3 adó jön. Hogyan lehetne ezt feltuningolni? Valami 7 csatornás megoldásról halottam. Ez nem a Mindig TV?Milyen antenna kell hozzá, esetleg előfizetés nélkül? Vagy hogy van ez?
Köszi
-
ludla
őstag
válasz
próbakocka #1104 üzenetére
Második kártya aktiválási díja: bruttó 2.899 Ft
Második kártya havi díja: bruttó 299 Ft
Harmadik kártya aktiválási díja: bruttó 2.899 Ft
Harmadik kártya havi díja: bruttó 399 Ft
A második és harmadik kártyára vonatkozóan csak határozatlan idejű szerződés köthető. Az 1 éves vállalt hűségnyilatkozat kizárólag az első kártyára vonatkozik. -
próbakocka
senior tag
Azt jól értem hogy a 2. kártya, ill előfizetés az 1300 helyett kb 3-400 ft most is?
Ezt helyileg hogyan tudják kontrollálni? (az egy háztartás gondolom ellenőrizhetetlen?) -
Misi1979
őstag
Hülye kérdés és nem is biztos, hogy ide tartozik, de kb. mi az értéke egy minimum jövő április közepéig érvényes előre kifizetett mindigtv extra csomagnak? Ugyanis -persze csak ha lehetséges technikailag!- szeretném eladni, már nincs szükségem rá.
(Asszony addig nyúzott a comedy central miatt, ameddig egyik nap be nem köttettem a kábeltv-t.. erre most olvastam ezt az új csomagot.. hát..
)
-
azbest
félisten
válasz
regvoltrossz #1098 üzenetére
Szerintem a ci modult lcd tévéhez értette mert félreértett, ahogy te is írtad
Tudtommal nem indult be részletfizetési akció a box-okra még. Azt hiszem jelenleg az általad is mondott éves hűséges havidíjas előfizetés box-szal megoldás a legkedvezőbb [link] a crt tévéhez.
-
törölt tag
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung S21FE 128GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest