Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
vtechun #4096 üzenetére
Nekem a Sarkantyún takarásban a radiátorra tett GSM mágnestalpas antennával közepes és jó között ugrál. Mivel még nincs hivatalos közlemény addig reménykedjünk,hogy nem ez a max. teljesítmény.
Közben kollegámmal beszéltem és ő a Damjanich lakóparkban a 3. emeleten próbálkozott,ott megáll a frekiken,de nem keresi le az adókat! -
zunicum
tag
Jelenleg Kecskeméten megy mind a három mux, Vacsi közben kiváló a vétel.
-
Watt25
veterán
válasz
ZeroCaptan #4090 üzenetére
Ha új TV-d van, akkor nem kell box, de gondolom a hétvégi házban nem az van.
Szóval, igen, kell. -
Jester01
veterán
válasz
ZeroCaptan #4090 üzenetére
Igen, kell. Vagy olyan tévé amiben már van beépített DVB-T.
-
ZeroCaptan
tag
válasz
Jester01 #4089 üzenetére
Barátaim
Hétvégi házba kellett a cucc, nem értek hozzá, ehhez is kell egy set top box? Aszittem csak egy sima antenna konnektorba be, másik fele a tévébe és megy?
kell vennem ehhez is egy ilyet?
http://www.edigital.hu/TV_antenna_digitalis_vevo/Seltronic_HT-307_MPEG4_DVB-T_vevo_keszulek-p273953.html -
KZP
őstag
válasz
ZeroCaptan #4084 üzenetére
Amit elmosódva látsz, az nem a digitális adás. Mert a digitálisnál vagy van kép, vagy nincs, nincs köztes állapot.
Ha az antenna erősítőjét bekapcsolod, az STB-n kapcsold ki az antenna tápellátását. Esetleg próbáld meg másképp fordítani, vagy a behangolás idejére esetleg kitenni kicsit a szabad ég alá. Aztán, ha már megtalálta az adókat, akkor be lehet vinni és ott ügyeskedni vele, hogy hol megfelelő a jelerősség.
-
Watt25
veterán
válasz
ZeroCaptan #4084 üzenetére
1. Tedd jobb helyre az antennát
2. Vidd vissza és vegyél helyette rendes tetőantennát.+1 kérdés: Mivel akarod nézni? Mert a leírás alapján az analógokat látod csak. Ha nem tudja az eszközöd az MPEG4-et, akkor nem fogsz MindigTV-t nézni...Bocs, most látom, hogy a románoknál is MPEG4 van, akkor marad az első két lehetőség.
-
ZeroCaptan
tag
Ilyen antennát vettem és nem fog semmit, csak az m1 meg tv2-t látom iszonyat elmosódva hang is alig van.. Debrecenben.. állítólag veszi a mindig tv-s csatornákat szépen..
felettébb érdekes hogy a román adókat szépen veszi de ezenkívül semmi..
http://www.edigital.hu/Szobaantenna/Thomson__ANT1410_analog/DVB--T_szobaantenna-p78588.html
Tanács esetleg? -
Jozin
csendes tag
Sziasztok!
Van egy msi digi vox hibrid tunerem. Az m1 olimpiai adását nézném a melohehyemen.
Analóg formában nagyon gyenge a kép, ezért a digitális sugárzás kéne.
Most jön a problémám AF9015BDA filteren (gondolom ez a digitális adásra vonatkozó) befogja a m3D-t tökéletes minőségben, de semmi egyebet.
Azt nem értem, hogy az m1, m2, RTLKLUB, TV" miért nem jön be?
A lényeg, hogy az m1HD-t szeretném behozni antennával. -
Jetpilot
csendes tag
Már a port.hu -n is fenn van az M3D műsora.
-
Watt25
veterán
Én úgy láttam, hogy minden, amit saját kamerával (mármint MTVA kamerával) vetek fel az SD. (Biztos nem merték kihozni a stúdióból őket, nehogy valami bajuk legyen.
) Ami hivatalos F1 kamera, az HD. (Persze itt is vannak a szokásos kivételek: fedélzeti kamerák, dróton magasban logó futó kamerák és helikopteres kamerák még mindig SD.)
-
-
peetyy
őstag
Oké,már megvan...
Csak a hivatalos kezdéstől kezdték HD-ban adni.
Az előtte lévő majd fél óra,hiába ez is része a pályáról való közvetítésnek,csak SD-ben adták.
Mondjuk ez elég fura...ha már a technika is megvan hozzá,és működik is,miért nem lehet az egész HD?
De már az 5.1 is megérkezett -
peetyy
őstag
Sztem már rémeket látok,de nálatok a Forma1 HD-ben megy?
És az 5.1-et is hiányolom...csak sima sztereóban adják -
darvinya
titán
Ezt a sz@rt.
M2-ön élőben leadják aztán egy kis szünet és megint leadják élőnek titulálva az ismétlést. -
DuplaZso
aktív tag
válasz
csasaKKP #4055 üzenetére
Nem annyit keres ott, mint mi bárhol...
Annó, mikor a posta szekerét toltam, jókat röhögtünk rajta, mikor megláttuk a cég reklámjában. Mondtuk is egymásnak, biztos csak száraz kenyérhéj jut otthon a családnak, azért volt kénytelen elvállalni a szereplést.Egyébként úgy a kereskedelmi adókon, mint jó ideje a királyi tévén is elég sok az önjelölt szakértő. Ha meg netán van is valamennyi tudása, akkor vagy a stílusa, vagy a hangja nehezen viselhető el. Amikor annó a Palik nyomta a sódert az F-1 alatt, én vagy lehalkítottam, vagy elkapcsoltam. Most is sok esetben erősen lehalkítva nézem.
Áh, savanyú a szőlő...
Ja, és tök jó, hogy egyszerre van a magyar futam és az olimpia !
-
azbest
félisten
Elég sok kritika éri az mtva össze-vissza kapcsolgatását és a kommentátorok színvonalát. Másik fórumban találtam 12 párhuzamos élő közvetítés címeit:
programfüzet: [http://www.eurovisionsports.tv/london2012/epg/index.html]
közvetítés csatornái: [http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html] -
DuplaZso
aktív tag
válasz
csasaKKP #4049 üzenetére
720 és 1080 közt folyamatosan változó képtartalom mellett igen nehéz különbséget tenni. Ugyanakkora bitrátával - elvi síkon - élvezhetőbb is általában a kisebb felbontás. Állóképeknél biztos lehet némi difi, de a sportközvetítések jellemzően nem arról szólnak.
Mellesleg - szerintem - többet számít a jobb minőségű (visszaskálázott 4K vagy ilyesmi) kamerakép, mint az említett esetekben a felbontás.Szerk.: Hja, non plus ultra a fókuszálás pontosságának milyensége ilyenkor elég keményen előjön. Bringaverseny alatt volt is rá példa nem egyszer.
-
csasaKKP
senior tag
MTVA Olimpia TV alkalmazása nekem jó, de... mind LQ, mind LQ, mind HD minőségben sokszor blokkosodik a kép.
A TV-s adás valóban HD, de a német ZDF 720p-ben hasonló minőséget "produkál", 1080i ide vagy oda.
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
Murphistic #4046 üzenetére
Egyesen a forma-1 közvetítése HD, de a műsorvezetők mutatásához már nem jutott csak jó CA-s, hagyományos kamera. A hang brummos rendesen, jó sokszor. Kissé szégyen... Kettesen az olimpiai közvetítésekkel nem nagyon van gond, mondjuk az angolok nem arról híresek, hogy a technikájuk elavult lenne.
m3D - amit eddig láttam belőle - az említett kimaradástól eltekintve jó. Hangot én csak sztereóban hallgatom, de azt normális minőségben. Viszont sokszor nem megfelelő a kommentátorok és a környezet zajának aránya, jópárszor kellett fülelnem mit mondanak, ha épp nem emelgették a hangjukat.
A logók valóban túl nagyok, SD "mérethez" valók, nem illenek a képi világba.
Nem mellesleg a DunaTV HD-ben ad, de nagyon sok műsoruk hagyományos felbontású.
Összvér, felemás dolgok ezek...
-
gaborh
aktív tag
válasz
Murphistic #4046 üzenetére
Online a 3d adást hol tudom?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
DuplaZso #4043 üzenetére
Egy másik fórumon egy mtv-alkalmazott azt írta, hogy majd a műsorok előtt jelölik, hogy melyik lesz HD. A megnyitó előtt nem volt kint ez a felirat/inzert/mifene, de a kép nekem is HD-nak tűnt (szerintem vagy elfeledkeztek róla, vagy nincs kész ez a bejátszás, vagy mivel hetek óta reklámozzák, hogy HD lesz az Olimpia, ezért fölöslegesnek tartották) és a hang is 5.1-es volt mellé. (Poén, hogy az olimpiai közvetítések előtti introban is 5.1-es a hang.)
Az arculat nálam még szódával elmenne, ha nem lila alapon lenne feltüntetve az élő felirat és kisebb lenne a logó (viszont remélem, hogy a Híradó előtti visszaszámlálás jó lenne valami képi formában is, pl. a BBC-é nekem eléggé bejön, valami hasonlót összedobhatnának, ha már új arculat lesz.)
Murphistic
-
DuplaZso
aktív tag
Új arculat ? Már megint ? Gyönyörű !
Okádnom kell általában (lásd rádió) a ilyenektől, de ez most kivételesen egységesnek tűnik.Egyébként valóban HD, csak hozzá voltunk szokva, hogy mindig kiteszik nekünk. Túloldalról megközelítve : nyilván mostantól azt fogják majd jelölni, ha csak SD-t adnak...
És tök jó, hogy (természetesen) a magyar úszókislány elődöntőjekor xarakodott az m3D adása... -
csasaKKP
senior tag
Itt sincs kint a HD logó, mondjuk furcsa ez az új MTV arculat. De a képminőség HD, szerintem jobb, mint a fociEB.
Aki nem tud tv-t nézni, de kíváncsi az olimpiai eseményekre, annak ott van az Olimpia TV alkalmazás okostelefonra, élő stream akár HD minőségben. Aki tudja, próbálja ki.
-
peetyy
őstag
Sziasztok!
HD-ban adják mindig tv-n az olimpiát?Csak azért kérdezem,mert nincs kint a HD logó.
És a minősége sem vall HD-ra.
Ez azért érdekes,mert az F1-et mindig HD-ban nézem,és a foci vb is így ment.
Még a T-Home-os Sat tv-n sincs kint a HD logó...
Előre is köszi a segítséget -
válasz
vadmajomka #4038 üzenetére
az fb oldalon azt írták, hogy a szolnoki már él
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
vadmajomka #4034 üzenetére
Ráérsz hétfőn felmászni,mert csak akkor tud elindulni Nyíregy és Kecskemét.
-
vadmajomka
tag
Na ma már nem megyek ki a tetőre. Majd talán holnap, ha egyáltalán érdemes átállni Tokajról a Nyíregyházira
-
szasza_xp
senior tag
Na, sugároznak már azok az adók? Hogy a mosolyom is sugárzó legyen
-
vtechun
veterán
válasz
forrest85 #4014 üzenetére
itt kell megadni a frekit, sávszélt, és play, aztán majd lehet még a csatornák között is váltogatni, teljesen jó megoldás, főleg keresésre, mert nem rinyál, hogy nincs jel, hanem játssza a semmit, aztán ha van jel akkor meg a valamit
Teljes leírás. -
vtechun
veterán
válasz
forrest85 #4012 üzenetére
melóban már belőttem vlc-t az adott frekire
ilyenkor ha fog jelet, akkor automatikusan elkezdi játszani, ezért nagyon jó jelvadászatra a vlc.
egyébként szerintetek nem kavar az be hogy tokajból is ugyanerről a frekiről nyomják? nem okozhat valamiféle interferenciát? mert ide ér mindkettő, csak ugye a tokaji az 30 kilometerrel messzebb van
-
vtechun
veterán
szóljatok, ha valaki észleli, hogy elindult Nyíregyháza -n a Mindigtv sugárzása a víztoronyról
Aktív témák
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy J5 (2016) - jé, ez elöl is villan!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- GTA VI
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-3720QM I 8GB I 320GB I 15,6" HD+ I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest