Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
-
Tamás88
őstag
válasz
Knobber
üzenetére
Persze használhatod, ezt nem köti meg a szerződés, hogy miben használhatod. Ez nem kábel tv, hogy a szolgáltató ad egy dekódert a kártya mellé, és csak azzal tudod használni. Szabadon használhatod, még usb-s kártya olvasóba is beteheted és megfelelő programokkal (Dvb-t Viewer, vagy a támogatással már nem rendelkező Homesys alkalmazás) is tudod nézni (érdekes, hogy a Főnix TV-t is látta, és még azt is, hogy melyik céggé (Pannon Broadcast Kft/Bt) annak ellenére, hogy már nem támogatják).
No hogy a lényegre visszatérve ezt tudnám neked ajánlani. Igaz ez kb. 9000Ft-ért árulják, de ennél olcsóbban nem igen fogsz találni, csak kártya befogadós nélküli eszközöket ami ugye most nem felel meg neked. -
-
Tamás88
őstag
válasz
regvoltrossz
üzenetére
Itt csak a váltós módszer fog működni (de szerintem lehet nem csak kézi váltósat is kapni).
-
Tamás88
őstag
válasz
Knobber
üzenetére
Már régebben is volt olyan, hogy ingyenes volt az AXN, tehát nem biztos, hogy ezért, hanem inkább olyannak tűnik, amikor ingyenes volt a HBO, csak hosszabb ideig lehet kódolatlanul nézni. Vajon most is szóltak, hogy nem lesz AXN, vagy ugyanazt csinálják, amit a Discoverynél megmerték tenni?
-
Tamás88
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Nem kell forgató rotor, 2 antenna + közösítő.
-
Tamás88
őstag
-
Tamás88
őstag
válasz
frovery
üzenetére
De ezt is megvehetné, sokan dicsérik.
-
Tamás88
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Vagy magasabbra kell rakni, mivel lehet, hogy takarásban van. Vagy esetleg túl van erősítve (ha van benne).
-
Tamás88
őstag
Már lehet venni a Főnix Tv-t de úgy néz ki, mintha az analóg vételt digitalizálnák, mert tegnap sisterget, ma meg kicsit hullámzott.
-
Tamás88
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Röviden:
Szoba antenna: nem a legjobb, mindent befog, még a zajt is, tehát nem lesz 100%-os a vétel.
Lepke antenna: 360°-ban veszi a jelet (visszaverődőket is), bár javasolt a torony felé irányítani az antennát kb. 50-60 km-re jó.
Longper antenna: széles sávú, irányított antenna, tehát mindenképp a torony felé kell állítani, de messzebbről is lehet venni az adást.
Yagi antenna: ugyanaz, mint a longper, de még szélesebb, ezáltal pontosan be kell állítani a torony felé, akár 100< km-ről is be lehet fogni (ez már alkalmas arra, hogy más országbeli DVB-T muxokat is befoghassuk, pl. Szlovákia, Ausztria, stb...). -
Tamás88
őstag
Lenne egy kérésem, hogy aki holnap itthon tud maradni, az vegye már fel, hogy hogyan kapcsolták le az analóg adót, és ezt feltölteni youtube-ra?
-
Tamás88
őstag
válasz
matyi19
üzenetére
Mert nem a digitálisban keresitek, hanem analógban, ott valóban 3 csatorna van. Az ingyenesnél a következők vannak:
MUX A: MTV1, MTV2 Duna, Duna Word, MTV info
MUX C: RTL KLUB, TV2, Euronews, INFO csatorna,Szóval akármelyik muxot fogod be, mindegyiknél többet kell találnotok, mint 3-at.
-
Tamás88
őstag
-
Tamás88
őstag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
3-ig lehet, utána már kell venni egy másikat.
-
Tamás88
őstag
válasz
bb.bocs
üzenetére
De lesz, csak azt nem bántják, és azért nincs feltüntetve.
(#5714) Kernel
Ebben igazad van, erről én is meggyőződtem. Főleg mikor este Gyálról ha jól helyezem el az antenna csatlakozót a másik antennacsatlakozóhoz (az is számít, hogy hogyan megy a kábel), akkor a lepke antennával be tudom fogni a 42-es muxot, amit a Hideg-hegyről (kb. 60 km) sugároznak, főleg, hogy a főváros elektorszmogja, valamint az épületek és a hegyek is takarják. A másik három pedig simán jött, kivéve amikor pár napja este 3-szor jött a zivatarrendszer, és a 3.-nál pedig csak a B mux jött be, de az is nagyon akadozva (az A és a C egyáltalán nem jött be).
Még valami: Mi értelme van annak, hogy a 44-est átteszik egy másikra, a 60 fölöttit pedig a 44-re? Nem lett volna egyszerűbb, ha a 60 fölöttit teszik a másikra, a 44-et pedig békén hagyják?
-
Tamás88
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Az tök mindegy, vehetsz a Tescoban, Auchanban, a "hülye nem vagyok"-ban vagy más egyéb elektronikai üzletben, ugyanis már itt is olcsón lehet kapni, ráadásul 100%-ig kompatibilis az mpeg4-el.
mpeg2 vs mpeg4: Igenis az eszköz határozza meg, hogy mit lehet nézni, tehát hiába van mpeg2-es eszköz, ha mpeg4-ben sugároznak, és hiába a gép kódolja, ha úgyis a stick mondja meg, hogy mibe kell. Ezt csak saját tapasztalatból mondom.
-
Tamás88
őstag
-
-
Tamás88
őstag
Na akkor egy kérdés. Lehet hogy már fel volt téve, de 2 aktív erősítős antennát hogy lehet egyesíteni? Ugyanis amit találtam, ott csak az egyik csatlakozója erősítős, a másikat viszont csak az erősítő nélkülit viszi.
-
Tamás88
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Tudtommal az eszközök kompatibilisek a régebbi kábelekkel. Pl. egy 1.4-es csatlakozónál rádughatsz egy 1.1-est, illetve fordítva is, max nem tudod kihasználni az eszköz adta lehetőségeket. Pl. ha régebbi kábelt használsz (1.0/1.1) akkor nem tudsz nézni védett tartalmat, de 1.4-es eszközön 1.3-as kábellel pl. nem tudsz quad hd-ban filmet nézni. (már van ilyen felbontás
) -
Tamás88
őstag
Szerintem ehhez lesz 1-2 szava a Magyar Telekomnak (T-mobile).
-
Tamás88
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Megveheted, de akkor Ebay-ről kell rendelned, ugyanis külföldről fog beérkezni, és így a korlátozás sincs benne.
-
-
Tamás88
őstag
Ma reggel a 46-os csatornán szólt a tv-m hogy keressek (jelszint mérő semmit sem mutatott), és 16 csatornát talált, de semmi sem jött be. Azt hittem, hogy szlovák csatornákat találtam, de sajnos kiderült, hogy csak a Hideg-hegyi tornyot fogtam be.

-
Tamás88
őstag
Nono! Az RTL Klub és a TV2 ingyenes, a HBO az pedig fizetős, pedig 1 mux alatt található. Bár igaz, hogy a közszolgálati mux ingyenes, és abban is igazad van, hogy különböző hullámokban terjednek és így különböző lesz a vételük mind 3 muxnak, de az előfizetés nem fogja felerősíteni az ingyenesen is fogható muxokat. Röviden tömören ennyi.
(#5265) fess
Akkor inkább ezt: Alcor Signal DVB-T antenna
-
Tamás88
őstag
válasz
üzenetére
Na igen, csak hogy egy analóg csatorna több helyet foglal, mint 8 digitális (8 csatorna = 1 mux) ugyanis nem csak az adott helyen, de még a szomszéd sávban is tudja zavarni, plusz még az egyéb hullámok is, mint pl. a GSM/3G/4G/LTE is léteznek, azok is elvesznek némi sávot. Bár tény, hogy a VHF sávot is felhasználhatnák, az nálunk üresen áll.
-
Tamás88
őstag
Méghogy a Magyar adótornyok rossz kis teljesítménnyel sugároznak? Itt meg van cáfolva.
-
Tamás88
őstag
Ez mennyire felel meg az Osztrák (és Szlovák) vételhez ez az antenna?
-
Tamás88
őstag
Az szép, egyébiránt sokan veszik a Jordán (analóg) csatornát, hol szemcsésen, hol pedig tisztán. Tehát a digitálisnál is szerintem lehetséges, igaz azért nem ennyire messzire. Néhány emberkének pedig a cseh csatornákat is sikerül venniük, tehát nekünk sem lehetetlen, csak meg kell venni a megfelelő eszközöket.
-
Tamás88
őstag
Ugye a 10 emeletes háztetővel csak vicceltél? Egyébként Gyálon élek, tehát az alföldön. Olvastam olyat, hogy Jászfényszarúról vették a szlovák adásokat, sőt az alföldről az osztrákokét is (Gratz, illetve Bécs), szóval megoldható, bár tény, hogy magasan kell elhelyezni az antennákat (mivel több kell hozzá).
-
Tamás88
őstag
Már csak dx antennát kellene építeni, és akkor lehetne fogni a szlovák és az osztrák csatornákat.

Csak azt nem tudom, hogy milyen antennák kellenek hozzá (mivel több antennát kötünk össze)
-
Tamás88
őstag
válasz
Virág et.
üzenetére
Hohó, nem is tudod, hogy mekkora igény van rá, főleg a hír csatornákra, amit a nyugdíjasok és a középkorú emberek nézik. De ez csak a családi csomagban van, az extra alapban nincsen. A szexre megint van igény (és nem titkolom, de én is bele szoktam kukkolni, főleg amikor 2 csaj akciózik
) A sportra meg kinek hogy. -
Tamás88
őstag
válasz
gyuri86
üzenetére
Úgyis most jön a karácsony, csak feldíszíted, a rúd tetejére berakod a csúcsot, és akkor már semmi probléma a desinggel. Egyébként vagy eldugod, vagy veszel egy uhf splittert, és hozzá még egy antennát, így 2 antenna segítségével tudod majd fogni.
Egyébként: Ronda, de finom (melyik reklámba is volt?)
-
Tamás88
őstag
válasz
replay007
üzenetére
És az erősítős antenna közvetlenül csatlakozik a tv-be, vagy közöttük még van antenna vezeték, mert nekem ez volt a problémám. Pontosabban az antennából jött a vezeték aminek a végén egy erősítővel ellátott antennacsatlakozó van. Na erre kell rádugni egy antenna vezetéket, és úgy bedugni a tv-be. Nekem így állt helyre az adás.
-
Tamás88
őstag
válasz
üzenetére
Így van, a komcsik nem szerették, ha nyugati műsorokat hallgatunk. Erre a legjobb példa az Európa rádió, amit direkt úgy hangolták a készülékeket, hogy azt még véletlenül se lehessen fogni. Bár volt, aki áthangolta és élvezte műsort, csak akkor volt cinkes, ha egy szovjet katona, vagy rendőr is meghallotta.
A tv-re visszatérve az analóg rtl-nél poénból beállítottam a secam-ot, és eléggé fehér lett minden.
A másik érdekesség, hogy Secam, és "L" hangrendszerre beállítva, a VHF-nél a tv talált néhány helyet (67.55 mhz és 91.65 mhz között), ahol érzékelt valamit, de csak színes hangyaháború volt, és másfajta sistergés. -
Tamás88
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
Most is sugároznak, csak ahhoz igen jó antennát kell venni, és akkor lehet fogni az orosz és a JTV-t (Jordán csatorna) Igaz analóg csatornák.
Egyébiránt találtam egy antennát, mi a véleményetek róla?
Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- iPhone 12 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) gombot kell megnyomni, és akkor bejön.

) is kipróbáltam.