Hirdetés
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
Aktív témák
-
kangool
tag
Panelban mennyire jó a vétel? Vagy szobaantenna függő?
-
darvinya
titán
Emlészem júl-ban nekem kellett besétálnom Petzvali kirendelségükre, hogy az extra csatrnák hangját rakják már rendbe.
Ott pedig készülékemmel együtt probalgattuk mi a hiba, s lám kiderűlt a demodulátor volt a sz@r és kb. 5p-re kilötték az egészet(re-start).
Erről ennyit.
Az a fekete csik alul felül csak 1-1.5Mb, igen önmagában, amúgy meg az egész kép amit kap a szolgáltató az egyszerre kapja 4:3, 16:9 formátumot és nem tudják lekezelni.
Felnagyítva nincs kép romlás, mint azelőtti képhez viszonyitva.
A pixeleledés és a freezz a bevillanó képekkel csak anyi, hogy két különböző keszüléken és a Petzváli irodában is fellépet.
Akkor hol a hiba? -
azbest
félisten
válasz
darvinya #994 üzenetére
Ne haragudj, de légy szíves picit nézz már utána a dolgoknak mielőtt valótlanságokat terjesztel, ugyanis nagyon nem értesz a dvb-t technikai részéhez.
Az AH azt sugározhatja ki, amit kap. Nem változtathat rajta. Csakis az RTL Klub az akin múlik, hogy milyen az adás. De ők a fizető ügyfeleknek biztosítanak elsősorban normális jelet. A mindig tv ingyenesen fogható adásaiért maguk a csatornák fizetnek és éppen ezért a csatornák diktálnak abban is, hogy milyen legyen az adás. -
ArGab
őstag
válasz
canniball #993 üzenetére
Mert az aztán sokkal gazdaságosabb és szebb eredményt jelent, ha a 720*576-ba még a két fekete sávot is belekódoljuk azzal a kemény 1-1.5 Mbittel, ezzel kb 400 sorra redukálva a hasznos függőleges felbontást.
Nem tudom ezen most sírjak-e vagy nevessek.darvinya: DVB-T esetén kizárólag rajtuk múlik, mekkora sávszélességért fizetnek. Ez jelen pillanatban a legkisebb elérhető, amit az AH ad, azaz kb. 1-1.5 Mbit-es MPEG4 kép és 60-70 kbit-es AAC hang, ami úgy nagyjából Youtube minőségű képet jelent.
-
darvinya
titán
válasz
canniball #993 üzenetére
Én nem akarom védeni a két csatornát, de nem rajta mulik a lesugárzott jel.
Az meg hazuság, hogy kevés sáv szélességet vettek.
A Mindig Tv szolgáltatója még most is küszködik a normális műnködéssel.
Én tiszta légvonalban lakom( a szobából látom a Széchényi tornyot) kb. max.10Km-re, de jun. 11-e óta egyre rosszabbak az adások.
Hirtlen erős fény váltásoknál a műsorban tuti kocka lesz és ez nem a sáv szélességa ludas, hanem a demodulátoruk. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
szabogabor10 #991 üzenetére
DVB-C-n viszont tényleg 16:9!
-
-
canniball
nagyúr
Valamit olvastam olyan témában hogy átállnak 16:9-re. Már épp ideje volt...ha viszont letterbox akkor az csak félsiker...
-
ArGab
őstag
Nem mintha olyan sokat nézném, de ez a 4:3 letterboxban adott szélesvásznú RTL Klub csak valami baki lesz, ugye?
-
nigtfall
csendes tag
hello!
Gondolkoztam azon, hogy veszek egy set top boxot , amivel lehet fogni a Mindíg tv-s adásokat, csak az a baj , hogy azt írják hogy tetőantennával megy , de nekem csak szoba antennám van. Szerintetek menni fog szobaantennával? Szentestől 40 km re lakok, (szentes ha jól tudom 100kW al megy). A mostani analóg adások mennek kicsi 'hangyákkal'
de csak az rtl . HA veszek set top boxot akkor az COLUMBIA T - HD 2500 CX lesz.
Választ előre is köszönöm.
-
azbest
félisten
Ha korábban jó volt, akkor lehet beázott a kábel vagy sérül valahol valami, mert komoly antennával hibátlanul kell mennie itt.
Újszegeden, 8adik emeleten egy darab dróttal bejön, úgy hogy még antennára sincs dugva (konkrátan az mcx -> koax átalakítót próbáltam, és még nem dugtam rá az antennát de már jó volt).
Alsóbb szinten meg egy cd-rom oldalára cuppantott mágneses botantennáról megy, de itt azért már jobban be kellett állítani - keresni kellett a jó pozíciót.
Földszinten a belváros környékén is bizonytalan, 0-90% közt ugrál folyamatosan a vétel, de ez még mindig csak a 10 centis botantenna. -
darvinya
titán
-
Killing
addikt
Az antenna vadi új, kifejezetten DVB-T-hez van tervezve. Csatlakozókat átnéztem, azok is jók (én szereltem össze, vadi új csatlakozók vannak rajta). Erősítő nincs. De mondom, a sportklub gyönyörűen bejön, pedig az is a 'C' muxon van.
mod.: A kábel pedig rg6 trishield koax.
-
-
Killing
addikt
Volt még egy újrakeresés, most már meg sem találta a problémás csatornákat. A többi viszont meglett, és megy faszául.
-
Killing
addikt
Volt még egy újrakeresés, most már meg sem találta a problémás csatornákat. A többi viszont meglett, és megy faszául.
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Szegeden, alig 8 km-re az adótoronytól, tetőantennával, az összes 'A' muxon lévő adó bejön.
De egyetlen adó sem jön be a 'C' muxon, kivéve a sportklubot.
Azok az adók amik bejönnek, nagyon tiszták, akadásmentesek.
A boxom DPS-HD100 típusú. Miért nem szereti a C muxos adókat? Pedig ezelőtt mentek nagyon faszán. Miért van ez? -
azbest
félisten
válasz
canniball #962 üzenetére
Karácsony környékére lehet esélyes, ha jól emlékszem október körül indulnak a tesztsugárzások a B muxon. Az pedig, hogy alap csomagnak hívják az eddigit, valsz azt jelenti, hogy +pénzért lesz bővebb csomag. Remélem azért a jelenlegiket nem teszik át másik drágább csomagba.
A kártya nem perforáltsága meg gondolom azt jelenti, hogy ha lemondja valaki az előfizetést és vissza kell adni a kártyát, akkor szerintem ki kell fizetni a kötbért (2900?) ha sim méretűre faragjuk.
-
azbest
félisten
Válaszolt az ügyfélszolgálat a kérdéseimre
Határozott idejű szerződését csak a lejáratot követően van lehetősége határozatlan idejűre módosítani, mivel az előre kifizetett összeget nem áll módunkban beszámítani a havi díjakba, így elveszne ez az időszak.
Természetesen van lehetőség arra, hogy a havi szolgáltatási díjakat csoportos beszedési megbízással teljesítse. A fogyasztó azonosítójaként szerződésszámát kell megadnia.
USB-s DVB-T stickhez használható SIM kártya méretű MinDig TV Extra kártyát kizárólag az Infopatika Kft. tud biztosítani, ők kaptak egyedüli engedélyt tőlünk, hogy az általunk átadott kártyákat "roncsolják". (www.infopatika.hu)
Az idei évben valóban tervezzük a kínálat bővítését, a szerződéskötések azonban még folyamatban vannak, így a bekerülő csatornákról egyenlőre bővebb információval nem szolgálhatunk.
-
azbest
félisten
Amikor az alcor dtv conax dongle megjelent, akkor írtak róla valahol ... a weblapjukon a vélemény fül alatt írják is:
"A készülék már elérhető, a mai naptól már perforált MindigTV Extra kártya is kapható hozzá."Az biztos, hogy a mindigtv honlapra ráférne már egy nagykarbantartás és frissítés. Több helyen is félrevezető és régebbi akció összegét írják, mert a sok kis módosítás után mindig benn ragadt a régi infókból is pár mondat. (pl van ahol még olvasni a 699-es akcióról, pedig már 999-es és az is össze vissza van, hogy 1 hónapra 999 vagy fél évre). A +kártyákról is csak a gyik részen van egy mondat, meg esetleg az afsz-ben.
-
azbest
félisten
A mostani mindigtv kártyák már mind kitörhető sim kártya méretű résszel vannak, vagy külön kell kérni olyat?
-
darvinya
titán
Én gyargya elfelejtettem, hogy ráeresztettem a CrackLock programot ezért nem írt ki semmit.
-
ludla
őstag
Ha valakit érdekel van megoldás a Telefunken TTR-280C felvételeinek lejátszására, ehez csak lekell töltenünk a TS-Doctor-t [link] és ezzel átalakítani, után van kép és hang is
A program 30-napos próbaverziós!
-
Inv1sus
addikt
Hajaj ez így problémás lesz.
Na majd meglátjuk...
-
Rick4
félisten
A másikban írtam, hogy működik az alap csatikkal, és minden készülékhez külön set top box kell. Illetve megy egy ilyenről több tévé is, de az körülményes is, és minden tévén ugyanazt nézed, ugyanazzal a hangerővel, szóval nem tuti. Ha több tévére kell, nézz körül a upc direct-nél.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
http://www.digiportal.hu/page.php?104
Ezt a készüléket dobálják most mifelénk 10.000Ft-ért. Az érdekelne, hogy ezzel előfizetés, meg minden plusz díj nélkül lehet fogni az alap adókat? tv2, rtl. stb.
Az is érdekel, hogy ha nálunk két tv van, két külön szobába, akkor hogy oldható meg, hogy mindkettő kapja az adást tőle?
-
azbest
félisten
hallucinálok vagy eltűnt pár hozzászólás? Nem törölve lett, mert folytonos a hozzászólások sorszáma.
szerk: jaa neeem, csak dejavu érzés volt, a szomszéd topicban is beszélgettünk erről már: [link]
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni! TV vásárlás fontolgatok, de a mivel csak T-Home jöhetne szóba (elég hosszú kifejteni miért) és mert nem sokat vagyok otthon, inkább nem fizetnék havi 3-4-5 eFt-ot valamilyen kábel vagy IPTV előfizetésért. Adódik tehát a MinidgTv, ami a híradó igényeimet (különösen Euronews-al) ki is elégítené és ha lenne TV, akkor nem lapotopn kellene filmeket nézni sem... De ha nem jön be a MindigTv, akkor csak a filmnézésért tuti nem vennék TV-t. Sajnos a lakásban néha a Telenor mobilhálózat is meg-meg szakad a térerő miatt és a T-Mobil mobilnet sem hasít igazán...
Szeretném a fentiek miatt bemérni a lakást, hogy a TV tervezett helyén lássam, hogy van-e egyáltalán elég kraft. Ehhez adódna valamilyen USB-s digitális TV tuner + laptop kombo. Nade emiatt nem akarok venni ilyen stick-et. Esetleg ismertek olyan boltot, ahol próbaképp ilyet haza lehetne vinni és visszaveszik, ha azt mondom nincs elég térerő? Pl Extrem Digital visszavenné az ott vásárolt cuccokat, ha 3 napon belül visszagaloppozok a fenti indokkal?
Egy barátomnak van ilyen USB-s eszköze, de nincs hozzá antennája, úgy meg gondolom nem ér semmit az egész. Egyáltalán, ha ilyen USB-s vevővel van elég jel és jó minőségű az adás, akkor jó eséllyel számíthatok arra is, hogy Egy manapság vásárolt kb 125 eFt-os MPEG4-es digitális tuneres TV is fogja venni legalább ugyanolyan jól a jelet, mint a kis USB stick+antenna? Gondolom igen, mert a TV kávában csak nagyobb az antenna... Vagy a TV-kben nincs is antenna? Vagy hülyeségeket kérdezek?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.: BattaG
-
lacos001
senior tag
válasz
Balázs0916 #937 üzenetére
annyira nem fontos,sőt..........
Itt csak némi t-home szivatás miatt lett megvéve még tavaly vmikor,csak most telefonáltak,és feltették az okos kérdéseiket,köztük azt is,amit kérdeztem.
köszi -
-
lacos001
senior tag
Hi
Bocs,de nem olvastam vissza,lehet már volt ilyen kérdés!
Felhivott okoska a mindig tv-től,és kérdezte akarunk e hosszabitani velünk,mondtuk,hogy nem........
Nyomta szöveget,és a vágszó az volt,ha jövő májusig nem szándékozzuk használni a kártyájukat,amit ugye kifizettem(?),akkor vissza kell nekik adni!
1 kérdésem lenne,jogosan kérik vissza a kártyát vagysem?
köszi -
Killing
addikt
válasz
szamovar #933 üzenetére
Nemtudom. A T-home sat TV-n is SD az HBO, külön kell fizetned érte hogy HD-ben nézhesd!
Kész vicc ez egy mozicsatorna esetében...
Amúgy az analóg adások le nem állításáig nemigen látok rá esélyt hogy HD legyen. Nekem sima (nem lapos) tv-n ha a Dolby Digital hangot válaszottam, akkor nem volt hang a HBO-n. Csak angol és magyar stereoval ment. -
-
szamovar
tag
Bocsánat, kockásodik akkor.
Nem vagyok teljesen képben, de már látom, hogy a házhálózati antennarendszerre gondoltam, de az nem ide tartozik. Magyarul akkor működésre bírható a rendszer.
Alig nézek Tv-t és arra gondoltam hogy kikötöm a UPC-t és jöhet a digitális adás. Egyedül HBO-ra szeretnék előfizetni, de ezzel van egy kis probléma. A mindigTv-nél van csak lehetőség egyedül erre a csatornára előfizetni. Ez viszont SD. Én meg szerettem volna HD+5.1-et. Ha jól értelmezem ez a megoldás csak horribilis árért érhető el szolgáltatónál vagy HelloHD, de ott is feltétel az alap+hbopak+hbohd, tehát ugyanannyira jövök ki. Szerintetek később módosulhat az SD HD adásra? -
Killing
addikt
-
-
Camelus
csendes tag
Sikerült megoldani a problémát, de műszer kellett hozzá.
Tudja valaki, hogy hogyan lehet elérni az Mindigtv extra szolgáltatást előfizetés nélkül?
-
Sziasztok!
Több mint 1 éve van MindigTv vételem 3 készüléken is, de adáskimaradást soha nem tapasztaltam. Bp-en a Széchenyi-hegyi adót veszem, egy padláson lévő antennával.
Antennát sokat kerestem, végül a Televes DAT HD antennáját választottam, és nagyon nem csalódtam benne. Azóta már 2 másik helyre is ilyen antennát vettem. -
pimmi
senior tag
itt van egy éredekes hozzászólás, ami lehet érinti a te gondodat is [link]
Most beszéletem mindigtv extra ügyfélszogálatissal, mert jún. 11-től a mai napig Bp-en karbantartás folyt.
Ez azért kellet mert honlapon jún. 11 volt megjelőlve és wayteqkem teljesen meghülyült töle.
Ami nagyon érdekes válasz volt, hogy ha nem az ö szoftware-üket rakom fel, akkor mindig lesz kártya hiba és jelmínőség állandó ingadózása várható.
És amit hírdettek evvel akészülékkel, készülékhiba várható.
Szépkilátás. -
Camelus
csendes tag
Erősített a jelszint, ha van adás, akkor végig 100%, viszont most 0%. Hallottam, hogy néha a T-Home-on is előfordul hasonló, pl. a napokban.(egyszerre az enyémmel) ezért nem gondolom, hogy a hiba nálam lenne. Viszont egy érdekesség: Mindkét tv Samsung LE ...C650
A "mux" kérdéshez nem tudok hozzá szólni, mi az? -
club1
veterán
válasz
szamovar #918 üzenetére
Nem világos a kérdésed. Ha azt kérdezed, hogy az antennát bedugva a tv-be veszed az analóg adásokat és akkor biztosan fogod majd venni a digitálisakat is, erre azt kell mondjam, hogy nem biztos, csak valószínű. Az antennát egy digitális vevőt is tartalmazó tv-vel vagy stb-vel kell kipróbálni...
-
szamovar
tag
Valaki erre ha válaszolna. Köszönöm.
-
Camelus
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy miért nincs hétvégén soha sem adás a Mindigtv-n? Köszi -
szamovar
tag
Van nekem egy oneforall nevezetű beltéri digitális antennám, amire a következők vannak írva: up to 46dB, HD compatible, DVB-T/DAB. Szeretném lemondani a kábeles UPC előfizetésem és venni egy STB-t vagy médiaboxot, ha fogható nálam a jel. Budapest XIII. kerületben lakok félemeleten. Annyi dolgom van, hogy bedugom a tv-be és ha talál adást, akkor a digitális is jó lesz? Ennyi?
-
Power
senior tag
Előre bocsájtom, hogy a témában teljesen járatlan vagyok, de az anyámnak kellene vennem vmit, de neki még az internet is bonyi
Nincs sem dekóder, sem kártya, sem előfizetés, csak egy mezei lcd tv.
Kicsit zavaros számomra dekóder és CA modul viszonya.
Ha jól gondolom CA modul a kódolt csatornákhoz kell és bizonyos dekóderekben/tv-kben van CA modul. A mindigtv extrahoz kell CA modul.Jelenleg mit érdemes venni?
pl.
Alap műsorcsomag 1 év hűségidővel dekóderrel:
[link]Ehhez már nem kell semmit vennem, csak rádugom a tv-re?
Igazából csak 6 hónapra kellene, de ahogy számolom egy külön dekóder + előfizetés drágább, igaz ott kevesbb hónapot kell fizetni.Előre is köszönöm
-
zhagyma
őstag
válasz
canniball #907 üzenetére
Azért nem eszik olyan fórron a kását. A DVB-T -> DVB-T2 váltás legfontosabb "ösztönzője" a moduláció és a hibajavítás váltásból eredő átviteli kapacítás növekedés (sok más mellet). Magyarországon van még talonban néhány mux, amit majd meg kell tölteni csatornákkal. Hacsak az AH nem tervez nyereséges "online videótékát" a DVB-T hálózaton a torrent letöltéssel versenyezve addíg nem nagyon van értelme váltani.
A technika / gazdaság fejlődése hosszútávon viszont biztosan ki fogja készeríteni a váltást, tehát idő kérdése.
Amúgy DVB-T2 esetén még "sérülékenyebb" a moduláció amit sokkal "robosztussab" hibajavítással kompenzálnak mint DVB-T esetén. Csak azt felejetik el, hogy az adás meg a hibajavítás ugyanazon a modulált frekin megy.
Ennek az is következménye DVB-T2 esetén, hogy a jelenleginél jobb vételi viszonyokat kellene teremteni nagyob térerővel és egyenletesebb lefedettséget. Ezt adóteljesítmény növeléssel vagy adótorony "sűrítéssel" kialakított SFN adásrendszerrel lehet elérni (például: budapesti "adóhármas").
Az STB / TV / PC tuner csere indokolt lesz sajnos. Már most lehet nézegetni ilyen szempontból az eszközöket, mivel már elérhetők a piacon tömegesen a DVB-T2 demodulátor chipek.
-
azbest
félisten
válasz
canniball #905 üzenetére
Egy újabb változata a dvb-t sugárzásnak... több adatot (és ezáltal csatornát) képes átvinni a dvb-t -hez képest. A t2 eszközök visszafele kompatibilisek, de a "régi" eszközök az újabbat nem tudják majd kezelni.
Nálunk a dvb-t1 megy, annyi trükkel hogy mpeg4-es tömörítést használ mpeg2 helyett... mivel ez nem volt elterjedt ezért sokkal drágábbak voltak az eszközök hozzá, mint az mpeg2-es dvb-t hez. Kínai webshopokban pár dollárért voltak az mpeg2-es vevők, de az mpeg4-esek nem is nagyon léteztek... mostmár van sokféle mpeg4 vevő is de többszörös az áruk az mpeg2-höz képest.
Mivel nagyon soká húzódik már a hazai digitális átállás, így már majdnem elavul mire végre megtörténik a teljes átállás. A szomszéd országokban ahol most indul az átállás, már lehet hogy T2-re váltanak az analógról.
-
romulan
tag
Itt megnézheted a menüket is:
http://pdaplus.hu/content/view/6385/1Valószínűleg MSD7828 processzoros, ez már elavultnak számít, gondolom lapátolják kifelé a DVB-T2 rendszerek miatt, de a szoftverét elég jól megcsinálták.
A menüt megpróbálták a CX változathoz hasonlóan kialakítani.
A távirányító is hasonló, de kicsit megkutyulták és beraktak egy plusz sort. -
azbest
félisten
válasz
mukibuci #902 üzenetére
Avi esetén csak a hangot játsza le, mert xvid/divx codec ismeretlen neki. Egyébként szerintem azért van, hogy a kártya nélküliek többféle codec-et ismernek, mint a kártyások, mert valószínűleg nem fér bele a rom-ba egyszerre a codec és a conax támogatás... pedig pár centtért ráférne kétszer akkora rom, hogy minden támogatásra képes legyen.
Vajon a conax olvasó ezekben csak sima smartkártya olvasó amit a rom-ban lévő softcam-et használ vagy valami hardveres képessége is van...
A kártyaolvasó nélküli wayteq hd90 milyen azon kívül hogy gagyibb a burkolata a képek szerint? A menüje hasonló mint a cx-esnek?
-
darvinya
titán
Sziasztok
Nekem egy wayteq HD90CX van eddig a felvételeket a számítógépen gondnélkül leszátszottam, akár szerkeszthettem.
Csak az bibi, hogy eddig a dekoder médiában AVI(divx, xvid) csak hanggal játszik.
Ez azért boszantó ilyen drága pénzért.
Aktív témák
- Autós topik
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Xbox Series X|S
- SONY LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Anime filmek és sorozatok
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Renault, Dacia topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Éld át a játékvilág csúcsát a Sapphire RX 6500XT-vel! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- 24GB (6x4GB) DDR3 Szerver ramok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest