Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
azbest
félisten
Két megoldást is tudok:
- homesys program + smartkártya olvasó + előfizetői kártya (ez könnyen beüzelemhető)
- smartdvb program + smartkártya olvasó + newcs kártyaolvasó program + acamd softcam + előfizetői kártya (ezt nehezebb beüzemelni)(smartkártya olvasóból két félét próbáltam: ez100pu fajtát és valamilyen omnikey olvasót, amit az otp adott régebben netbanhoz, de bármilyen működhet, próba szerencse. 8-15 usd áron lehet ebay-en kapni kártyaolvasókat)
(#1596) club1: nem a kártyát helyettesíti a program, hanem a cam modult, amibe a kártyát teszed. Egy cam modul egyébként egy beágyazott rendszeres (akár linuxos) kis mini számítógép, amely a dekódolást elvégzi. A szoftveres megoldás ugyanezt csinálja, ugyanúgy a kártya adja hozzá a megfelelő kulcsokat.
-
WiZARD
addikt
ez vajon milyen lehet? jobb/rosszabb mint az Alcor? (főleg médialejátszási képesség ami érdekel)
vagy egy Quadro DT1002-HD ? -
WiZARD
addikt
thx, kártyaolvasó nem nagyon kell, és csak ingyenes adás kell. bár egy használható médialejátszó nem ártana, mert ahogy látom ez elég gyengus.
még nézelődök hátha van valami használható, dune+dvb-t adapter lenne az igazi, de az meg picit sokkal drágább...
egy nagy üres fal közepén van a tv, hálóban, ággyal szemben, és kábelt vezetni bármerre gáz, főleg hogy 1 ajtó/küszöb is beleesne...
-
Z10N
veterán
Hello,
Van egy Alcor DTV DUO-m. Anelkul, hogy meg kene vennem ezt van vmilyen lehetoseg (hivatalos/nem hivatalos
) amivel a mindigtv-extrat el tudom erni? A duo nagyon jol bevalt, ket stream egyszerre hiba nelkul, ahogy a neve is mutatja. Nem akarom lecserelni, ezert keresek vmilyen szoftveres modszert. Koszonom elore a valaszokat.
Udv, Z.
-
azbest
félisten
Hdmi kábelt szerintem elég jól el lehet rejteni, hogy ne legyen szem előtt
Mondjuk, ha csak ingyenes adásra kell, akkor megteszi az. Ahogy láttam van rajta hdmi kimenet is, szóval nem kell a scart-ot használni
Nem tudom mekkora hely van a tv mögött, de ahogy emlékszem a kártyaolvasós doboz is egészen kicsi. Itt vannak videók: alchor hd2800 és wayteq hd95cx [link]
-
darvinya
titán
Az Alcor-nak nincs magyaroszágon szoftver fejlesztő csapata.
( ezekkel a sz...emekkel elárasztott folyamatosan akadó demo verziójú szoftverrel ellátott készülék.A mai napig nem lehet ráírni új firm-öt mert mindig valami nem tetszik neki.
Az egyik hiba kijavitva és már is keletkezik másik)
A Strong-nak gyártó és forgalmazó ezért jobban funkciónál a rajta lévő szoftja. -
Murphistic
aktív tag
Azért reménykedni csak szabad, hogy hátha rendesebben fizetett kínai munkás rakja össze kicsit jobban az adott cég dobozát. Bár lehet tényleg túl optimista vagyok
.
Igazából semelyik forgalmazót/gyártót sem akartam leszólni, csak leírtam, hogy az oldalon milyen vélemények voltak az eszközről , az alcoros megjegyzésem meg csak azért volt, hogy nehogy alaptalanul elriasszam a kérdezőt. Elnézést, ha félreérthető voltam vagy félreértettem valamit ( késő van
).
Az utóbbi időben a cseh termékekkel szívunk a családban, a kínaiak meg pöpecen működnek.
-
azbest
félisten
válasz
Murphistic #1588 üzenetére
-
darvinya
titán
válasz
Murphistic #1588 üzenetére
"Viszont gondolom az alcor megbízhatóbb cuccokat gyárt"?
Ez nagyon elgondolkodtató!Semmi fikázás a forgalmazó felé, mert nem ő a gyártó.
-
Murphistic
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz
Murphistic #1585 üzenetére
-
válasz
Murphistic #1585 üzenetére
nem láttam még sehol sem olyan dvb-t vevőt, aminek az érzékelője külön lenne, bár ettől még lehet
a visszaverődésre viszont nem alapoznék
-
Murphistic
aktív tag
Neked gondolom valami ilyesmi kellene [link] A probléma, hogy ez csak MPEG 2-t tud, úgyhogy csak mintaképp linkeltem, mert más típisról nem tudok.
Viszont szerintem egy ragasztószalag csodákra képes és hogyha szencséd van, akkor csatornát is lehet váltani, ha jel vissza tud verődni valamiről ( vagy nem ).
mukibuci: ha olyan kialakítású az eszköz, akkor elméletileg valami kábelen lóg a távirányító vevője, amit a TV elé helyezel.
-
WiZARD
addikt
esetleg van valami elérhető árú, nagyon kicsi STB? (amit tv mögé el tudok dugni, tv falon van)
-
azbest
félisten
a felhasználói kézikönyv szerint
"A digitális televíziózásra (DVB) szolgáló funkciók csak azokban
az országokban használhatók, ahol a DVB-T (MPEG2)
szabványú földfelszíni sugárzás működik. "Nálunk mpeg4/avc képformátumot használ a mindigtv.
-
WiZARD
addikt
kaptunk egy használt Samsung LE37M87BD tv-t hálóba...
DVB-T -t akarnánk használni rajta, de nincs kép.
megtalálja az adókat, hangja van, a menü bejön, de a műsoroknak nincs képe.a tv 3-4 éves, eddig sose használták ezt a funkciót, így akár az is lehet, hogy eleve vmi baja van...
van valami 5letetek?
-
club1
veterán
válasz
novkolt #1576 üzenetére
Nem valódi szélessávú antennád van, ezért elfogy a nyeresége a 60-as csatornák fölött. Általános probléma a régi antennákkal. Még egy mai valódi szélessávúnak is folyamatosan változik a nyeresége a 21-es és 69-es csatornák között, a komolyabb gyártók ezért görbét szoktak rajzolni, ami megmutatja csatornánként az antenna nyereségét.
-
novkolt
csendes tag
Sziasztok,
Szabadkán élek es a Csávolyi adórol fogom a dvb-t adasokat. A vétel tökéletes a tv is 100% ot mutat, legalabb is amikor nem zuhog az eső. Viszont csak az A mux fogható a C muxon 0 a jel erősség. Miért lehet ez? 40km a távolság és lehet azért mert a C mux gyengében sugároz? Az anténa a régi amivel az nalog adásokat is fogtam.
Üdv -
vviktor1
aktív tag
Passz, ez stabil erős jelnek látszik, minden más torony messze, vagy takarásban van tőlem, soha nem fogtam be Gerecsén (és gyengén Bp-en) kívül mást. Most is Gerecsére áll az antennám, csak közben beindult a helyi átjátszó ami pont ugyanabba az irányba esik. Ez miatt az erősítőgyertyát is kivettem a rendszerből, ami eddíg esős ködös időjárás esetén szükséges volt Gerecséhez.
Lehet eddíg csak tesztüzem volt Zircen, és javítani fogják a frekitáblát, de lehet a beltérim a hülye, vagy én ittam sokat
Teljes keresést is csináltam, nem csak adott csatornára úgy sem volt C-m napokig az utolsó fejlesztés óta kb. -
Kernel
nagyúr
válasz
donjohnson #1569 üzenetére
Én csak forrasztópákával a kezemben születtem :-) Dolgoztam régen Gelkánál (rádió-magnó-HiFi), később TV-video szervizt üzemeltettem, illetve TV-ket még javítok néha.
-
Kernel
nagyúr
-
vviktor1
aktív tag
Ehhez képest, és a frekvenciatáblázathoz képest [link] ma estére a 63 helyett a 61-esen fogom a (szerintem) Zirci átjátszó kereskeldelmi muxot.
Amit a táblázat 61-nek ír az kizárt mert nem is arra néz az antennám
Üfsz-nak is írtam, de semmi haszbálható infót nem tudtak adni.
63-on továbbra sincs semmi, eddíg ott volt Gerecse C
Lényeg hogy most megy miinden csatorna. -
Kernel
nagyúr
válasz
vviktor1 #1558 üzenetére
Miért tették azonos csatornára azt sem értem...
Digitális adás fontos előnye, hogy létrehozhatók egyfrekvenciás hálózatok (Single Frequency Network, SFN), ami frekvenciagazdálkodás szempontjából lényeges, miután földi frekvenciából soha nincs elég. Ha ezt a lehetőséget nem használnák ki, az a programkínálatot szűkítené.
Analóg adásnál ilyet nyilván nem lehetett csinálni, mert a különböző késleltetéssel érkező jel durva szellemképet garantálna.
-
club1
veterán
válasz
galiba1 #1563 üzenetére
És tényleg, bár én ezért a hatalmas kínálatért nem cserélnék tv-t:
"PARISAT Analóg Kábeltévé KTV-3, KTV-4, KTV-5, KTV-6 csomagok valamelyikével rendelkező Előfizetőink a következő szabadon fogható MPEG-2 DVB-C -ben továbbított műsorokat nézhetik ingyenesen, amennyiben a vételre alkalmas TV-készülékkel rendelkeznek: m1, m2, DunaTV, tv2, RTL-Klub Adatok kézi beállítás esetén: 362 MHz, 256 QAM, 6952 SR" -
galiba1
csendes tag
A Parisat. Mondjuk jó volna kipróbálni, mert a szerelő azt mondta, ha Dvb-c-s lenne a tv-m akkor tudnám nézni azt is. Vagy béreljek havonta 500Ft-ért tőlük beltérit. De nem azért vettem lcd-t, hogy továbbra is beltérit használjak, a digit is vissza mondtam (műholdast). Ha nincs megoldás akkor cserélek tv-t. A mindigtv az jól jön vele, de az csak 7 csati.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
djculture #1556 üzenetére
Az nálam is el van tűnve pár napja, a másik 2 mux jelszintje kiveri a tv oldalát 63-as csatornán meg nulla. (?) Gerecse és Zirc átjátszó. Esetleg a kettő üti egymást ? Egy irányba esik a kettő nekem a csatornaszámok is azonosak, eddíg Gerecse ment, kb mióta elindult a helyi átjátszó onnan se jön semmi.
Vagy a beltérim halt be, amit nem értek, mert akkor 64-en meg miért jó a vétel ?
Miért tették azonos csatornára azt sem értem, így most nem tudom eldönteni mi nem jó -
galiba1
csendes tag
Nem tudja vki, hogy egy Dvb-t-s tunerből hogy lehetne Dvb-c-s tunert csinálni??? Sajna a tv-m csak a Dvb-t-t tudja, most pedig a kábelen is jön már digitális je,l ezt viszont már nem tudom nézni.
-
djculture
félisten
Felénk a közszolgálati mux tünik el folyton,elég kókány ez arendszer.
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #1554 üzenetére
Nálunk is ezt hozta a fejlődés, mióta három adó megy azonos frekvencián, talán egymáshoz szinkronizálgatják, azért csúszik. Amíg csak egy adó ment, ilyen nem volt, hogy néha az RTL Klub hangja is csak úgy nyávog egyet (programváltástól eltekintve).
Arra is gondoltam, hogy talán az antenna vesz több jelet egyszerre, de egyéb okból ez nem annyira valószínű.
Eleinte, a tesztüzem indulásakor voltak területek, ahol adók interferáltak egymással, kioltották egymást, néha lement nullára a jel, vagy valakinél végleg. De azután valamit hangolhattak, mert szűntek a panaszok. Ezt a lent említett szakmai fórumon lehetett követni.
-
darvinya
titán
Nem tudom, hogy mit csinálnak AH-nál itt Bp-en mert a Széchenyi adóról két napja a NationalGeographic hang olyan mint a régi magno kazetta ami huzza a szalagot.
Ez aztán a fejlődés.
Kiváncsi vagyok ők észre veszik-e?Vagy megint bekell mennem Petzválba, hogy javítsák már ki.
-
spiritex
veterán
Annyira azért nem rossz elgondolás, mert sok helyen olyan jók a vételi viszonyok, hogy elég maga a kábeltv kábele is, mint ahogy a páromnál is pl. gyönyörűen működött a legutóbbi variálásig. Azóta is bejön mind a 7 ingyenes adó, csak sajnos rosszabb, bizonytalanabb lett a jelerősség, ezért kellett vennünk egy szobaantennát.
-
Watt25
veterán
válasz
Katumoto712 #1547 üzenetére
Ja, hogy te a kábeltv koax kábelét dugtad a TV-be? Mintha valaki valahol mondta volna, hogy ráteszi valamelyik kábeltv szolgáltató az ingyenes DVB-T csatornákat is a kábelre, de valszeg ezt is csak abban az esetben teszi meg, ha van azért valamilyen előfizetésed. (De ez egyébként sem jellemző.)
Szóval, az mindenképpen rossz elgondolás, hogy csak úgy bedugod a kábeltv csatlakozót és majd attól neked lesz MindigTV-d. -
club1
veterán
válasz
Katumoto712 #1547 üzenetére
A koax kábel végén azért kell legyen egy valódi (21-69-es csatornákat vevő) szélessávú antenna.
-
domager2
tag
válasz
Katumoto712 #1541 üzenetére
Kell antenna is!
Más:
a mindig tv most nyomja nagyon a STB-t.
Az STB-be való kártya és kártyafoglalat kompatibilis a TV-vel?
Mert akkor meg tudnám spórolni a CA modul árát, a STB-ot magát meg kidobnám a picsóba. -
-
Kernel
nagyúr
válasz
canniball #1542 üzenetére
Bármennyire is profi programmal tervezik, ami számításba veszi az adóteljesítményt, terepprofilt, mérőkocsi adatait, attól még fizikai képtelenség lenne pontos ábrát felállítani.
Antennát pedig sokféleképpen lehet szerelni, jobbat, rosszabbat, szakszerűen, vagy szakszerűtlenül, így erre távolról nehéz mit mondani, hogy vannak-e kiaknázatlan lehetőségek.
-
canniball
nagyúr
válasz
vviktor1 #1540 üzenetére
A lefedettségi térkép mennyire megbízható? Mert ez alapján bár a szüleim Szigetvár és Barcs között laknak (a hír szerint ezeken a településeken is bekapcsoltak új adókat) a három mux közül mégis csak kettő érhető el náluk, tetőantennával. Valamint mi a vízfejtől kb. 20 km-re lakunk, 4-5 napja még azt mutatta a térkép hogy semmit sem tudnánk fogni most meg azt mondja mindhárom mux vétele lehetséges, ráadásul kettő beltéri antennával is...
-
Katumoto712
tag
Hello.
Van egy Samsung D6100-as tévém amiben van dvb-t tuner.
Kábel előfizetésem nincs.
A kérdésem,hogy az alapcsatornák miért nem jönnek be automatikus hangolással?
Mit állítsak be digitális,analóg,teljes,hálózat? -
vviktor1
aktív tag
-
vviktor1
aktív tag
Újonnan elindult telephelyek:
Bonyhád (A, B, C)
Eger (A, B, C)
Fony (A, C) -
ludla
őstag
Égen létezik ilyen Box Dreambox DM-7020 HD
De nem olcsó -
törölt tag
köszönöm a válaszokat
-
törölt tag
gyerekek, idén tényleg megszűnik a hagyományos földfelszíni sugárzás?
igazából csak a híradót szoktam nézni az m1-en, akkor most dvb-t-re kell váltanom? -
NGA
addikt
Egy kis segítség kellene:
Létezik olyan Mindig TV-re alkalmas DVB-T vevő ami:
- tudja a kártyát kezelni a mindigtv-hez
- mkv, avi, stb fájlokat visz
. van net csatlakozása, és lehet vele youtube videókat nézni.Azaz mint a média centerek, csak kibővitve mindigtv-s tunerrel
-
-
djculture
félisten
Hétvégén horror volt hol az egyik hol a másik mux tünt el itt szolnok környékén.
-
vviktor1
aktív tag
A héten 8 új telephelyről indult el a MinDig TV ingyenes programjainak sugárzása
[link] -
darvinya
titán
Annak idején foglalkoztam hangtechnikával.
Következtésem, hogy a fejlődés során az érzékszerv csaloka.
Kik még a magnokatzettán nőttünk fel már a cd hang is tré.
Dynamkai szempontból erősebből a gyengébb felé.(itt nem a db-ről van szó).
hanglemez>mester magnoszalag>kazetta>cd>mp3...stb digitális tömörítés
Nem tudjuk a fejlődéssel teljes visszaadni az élő részvétett.(Itt arra gondolok, hogy a 3D-s tv-t a feljettebb orszagokban elbuktak. Most már feladták és a ECO SuperHD iránt nagyobb az erdeklődés.) -
Kernel
nagyúr
válasz
spiritex #1521 üzenetére
Nincs T-Home IPTV-m, de a MinDigTV-nél állítólag bármelyik jobb, ilyen szempontból.
A digitális adás valóban késik, a realtime kódolás miatt, hiszen kell egy kis idő adóoldalon a kódolást végző számítógépnek.
X-Faktort én is néztem, tulajdonképpen épp arra gondolva írtam, hogy korrigálva a hangszínt, legalább nagyjából elviselhető.
-
spiritex
veterán
A párom nagy X-Faktor rajongó. Szerinted erre a műsorra érdemesebb átkapcsolnom a t-homos iptv-re, mert annak jobb a hangja, vagy teljesen mindegy, mert ugyanolyan rossz, esetleg még rosszabb?
A hangot sajnos nem tudom az analógon nyomni, a képet meg a mindig-en, mert nincsenek szinkronban..
Az milyen lenne, ha a képet a dps hd80-on box-on keresztül néznénk a tv-n hang nélkül, a hangot pedig a számítógépről venném le a másik usb-s dvb-t tunerről, mert a hangkártyának azért elég sok hangszínbeállítása van win7 alatt. Gondolok itt a hangszínszabályzón túl a Sonic Focus beállításaira: Dinamika, Szóló tisztaság, Brilliance, Mélybasszus. -
bb.bocs
őstag
hihetetlen de 1 mm is számit... bejött minden...
-
bb.bocs
őstag
iigazán választ még nem kaptam
-
Kernel
nagyúr
válasz
_Sanci_ #1502 üzenetére
Valóban gramofon-szerű az RTL Klub hangja, erősítőn és hangfalon keresztül is, annyira túl van tömörítve. Egy idő után kimondottan idegesítő.
Ha közben átváltok az analóg adás NICAM-sztereó hangjára, nem is kell ecsetelni... tragikusan életszerűbb.
Annyit tudtam a MinDig-en segíteni, hogy equalizeren mély- és magasemelés, ami persze nem pótolja a tömörítési veszteségeket, de legalább elviselhetőbb.
Duna HD-n viszont láttam komolyzenei koncerteket is, hangot Dolby-ra állítva, ott már legalább valami élményszerű is volt. Még a térérzet is megjelent, ami ugyebár az RTL-nél értelmezhetetlen fogalom.
-
samsungnyugg
csendes tag
Ha most előfizetek a mindigtv családira (vagy feltöltő - még nem tudom), akkor az ajándékba kapott 1 havi extra előfizetéssel kitörölhetem? Azzal mit tudok ilyenkor csinálni?
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #1509 üzenetére
a másik kérdésem pedig az lenne, hogy mivel gépen vagyok, terveztem hogy megvásárolok egy ilyet.EZ100PU SmartCard reader+Simcard Holder Win7/Mac Taiwan
a gond az, hogy e bayes, és nekem magyarországi vételre lenne szükségem. esetleg tudtok itt Mo gon hol lehet ilyet kapni, vagy tudtok helyette másikat amit kapni nálunk ilyen árban, és működik igy hogy 1 külön dvb tuner, és külön kártya olvasó, amit összelehet szinkronizálni a homesys el? -
bb.bocs
őstag
lenne egy kérdésem sziasztok. adot 1 gép, meg 1 usb tuner,antennával. eddig akár vlc, akár homesys akár mediacenterrel csináltam, behozta az összes mux részt, adókat amik kódolatlanok. most csak vagy a mux a vagy b vagy c jön be, de az nem jön össze akárhogy forgatom az antennát, hogy az összes kódolatlan adás ( tv2 rtl ami nem jön be, ha forgatom az antennát akkor meg csak az jön be... hogy a dunatv m1 m2 stb együtt jöjjön be. mit lehet tenni? mi a tanácsotok.
-
kyle_
tag
Sziasztok
Egy gyors kérdés
Digi tv szokványos beltérije működik mindig tv kártyával?
köszönöm a választ!
Sziasztok -
club1
veterán
válasz
headhunter #1506 üzenetére
Ők is csak a kapott anyaggal tudnak dolgozni. Úgy volt, hogy lesz családi feltöltőkártya az adott időponttól. Nem az ÜFSZ tehet róla, hogy nem lett...
Audiotext rendszerrel lehet feltölteni, de lehet ügyintézőn keresztül is, utóbbi legalább mindig működik... -
samsungnyugg
csendes tag
Melyik a legolcsóbb konstrukció családi csomagra?
A 2 éves határozott idejű? -
club1
veterán
válasz
headhunter #1501 üzenetére
Szerintem célszerűbb ha megkérdezed az ügyfélszolgálatot. Mi itt mondhatunk neked bármit, de az átváltáshoz úgyis fel kell hívjad őket...
-
_Sanci_
csendes tag
Hi!
Tegnap szereltük be a MinDig TV - nket (alap 7 csatornás) és működik is frankón, csak egy dologgal vagyok elégedetlen. Az RTL Klub és a TV2 hangja az analóg adáséhoz képest valamivel furább, mondhatni rosszabb. A képük az tökéletes, csak a hang valamiért "dobozszerű".
Miért lehet ez, mi a hiba? -
headhunter
addikt
Alap 6 havi feltöltőkártya, aktiválható a családi csomagra?
(kb.: 3 hónapra lenne elég.)
(November 20-i megjelenés nem jött össze nekik a Családi kártyánál ezért kellene más megoldás.)
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy J5 (2016) - jé, ez elöl is villan!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- GTA VI
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- További aktív témák...
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest