Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
club1
veterán
válasz
#16695808 #1398 üzenetére
Az A/C-t azonos teljesítménnyel nyomják. A B-t jellemzően kevesebbel, de ha van egy jó (és itt fontos a jó) tetőantennád, nem rossz ez a szolgáltatás. Legalábbis az alternatíváihoz képest. Én nem látok rá egyik adótoronyra sem Dél-Budán egy völgyből, mégis jó minőségben jönnek a mux-ok. Az kellett hozzá, hogy a régi lepkémet lecseréljem egy normális (aktuálisan nem erősített, de akár erősíthető, és így több tíz kilométerről is használható) tetőantennára. Nekem a szolgáltatással csak az a gondom, hogy még mindig kicsi a csatornaválaszték, igaz nem sokkal több használható/értelmes/nem töltelék magyar nyelvű csatorna elérhető még az országban...
-
törölt tag
válasz
draws80 #1395 üzenetére
az rtl, tv2 másik multiplexen van, de nem ez a fő gond, nekem már napok óta kockásodik megáll... szóval sz*r mind a kettő adó, ez azt jelenti hogy kevesebb adóteljesítménnyel adják erről a multiplexről az adókat. a közszolgálat (m1, m2, duna1-2,) adókkal semmi gond. ez nagyon gáz főleg annak aki előfizet valamilyen csomagra és pl. szegeden a torony mellett képtelen az egyik (fizetős) multiplexen lévő adókat normálisan fogni. ezért nem fizetek elő eme "fantasztikus" francia szolgáltatónál!
-
Watt25
veterán
válasz
draws80 #1395 üzenetére
Mert az RTL, TV2 másik multiplexben van, vagyis más (ráadásul magasabb) frekvencián jön és ezek szerint nálad nem elég jó a vétel. Szokásos tanács: új, jobb antenna, illetve jobb helyet kell neki keresni. (Magasabbra helyezni, jobban rálásson a toronyra, stb.)
Mint látod, ketten is ugyanazt mondtuk, úgyhogy igazunk van.
-
spiritex
veterán
-
draws80
csendes tag
Sziasztok! Miért van az hogy az én tv-men( Samsung 32c450 Lcd ) hiba nélkül bejön digitálisan, az : M1, M2, Duna1, Duna2 ,de az RTL Klub és a TV2 nem ? Előre is köszi!
-
galiba1
csendes tag
válasz
Mathias-2120 #1392 üzenetére
A XI. ker-ben melyik adótoronyra látsz rá? A legközelebbi a Széchenyi hegyi (kb. 4km). Regvoltrossz által ajánlott antenna elvileg elég, de lehet hogy a csupaszolt koax is elég volna, az erkélyen lehetne vele mozogni, találni egy jó helyet (Széchenyi adó dönget rendesen).
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
Mathias-2120 #1392 üzenetére
Igen szerintem minden további nélkül jó lesz erősítő nélkül is.
Az ablakon egy ilyennel lehet veszteség nélkül átvezetni. Láttam már Tescoban is, tehát elég sok helyen kapható. -
Mathias-2120
tag
válasz
regvoltrossz #1391 üzenetére
Tehát akkor elképzelhetőnek tartod, hogy az általad ajánlottak közül az erősítő nélküli is elegendő lehet tökéletes vételre? Ha kint az erkélyen rögzítem, akkor milyen módon tudnám bevezetni a lakásba a kábelt? Erkélyajtó rácsukás?
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
Mathias-2120 #1390 üzenetére
Azt írtad: "elvileg szabad kilátás van az adótoronyra" és hogy a hetediken laksz. Ha ez így van, akkor szerintem mindenképpen próbáld ki, hogy a lakáson kívül a falon milyen egy ilyennel például Ez nem egy nagy darab észre sem lehet venni, de még ennél kisebbek is léteznek. Erősítős verzióban pedig erről[link] szoktak ódákat zengeni a fórumokon.
-
Mathias-2120
tag
válasz
regvoltrossz #1389 üzenetére
Szia, köszi a kreatív ötletet, de sajnos elég nehezen tudnám kivitelezni itthon a tiédhez hasonló megoldást. Viszont biztosan létezik olyan antenna, ami passzívan használva is elég erős jelet ad és adott esetben lehet állítani az erősítés teljesítményét. Tudsz/tudtok esetleg ilyet tanácsolni? Hol keressem, milyen fajtát/típust érdemes néznem.
Holnap visszaviszem az e-digitalba ezt a műanyag vackot, ez RTL-t és a tv2-t még "halványan" sem hozza be.
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
Mathias-2120 #1385 üzenetére
Az erősítős szobaantennákkal az a baj, hogy olyan helyen mint ahol Te is laksz (közel az adótorony) nem szabad használni. Az ezzel foglalkozó fórumok is óva intenek általában ettől. Olyat írnak, hogy az erősítő túl azon, hogy összeszedi az összes elektromos zavart, közeli nagy teljesítményű vételnél még úgymond "túl is szabályozhat", ami szintén minőségromláshoz vezet. Én Szegeden szintén közel lakom az adótoronyhoz. Korábbról volt egy erősítős antennám, amit kipróbáltam és persze lefagyott a mosoly az arcomról egyből. Olyan 50-53% körüli jelerősséget és jobb esetben max 60%-os jelminőséget mutatott a beltéri erre szolgáló menűje. Sima koaxvéggel magában is mutatott ennyit. Nosza megkerestem a lakásban azt a pontot, ahol a legerősebbnek mutatkozott a jel, majd lecsupaszítottam a koax kábel végét és láss csodát: mindenféle plusz áramfelhasználás nélkül 72-75%-os jelerősséget és 90%-os jelminőséget értem el a legfelső sávban adó "c" muxon. Az "a" és a "b" muxon (amik alacsonyabb frekin üzemelnek) pedig még jobbakat. Pedig amúgy földszinti lakás, emeleten valószínűleg még jobb a vétel.
Ha minden jól sikerül akkor látszik is a mellékelt képen, hogy hogy néz ki az én "antennám". Telefonnal készült, de remélem a lényeg azért látható. Olyan 14 centi körül van a lecsupaszított hossza a koax kábelnek, és fontos, hogy úgy álljon, aakár az enyém, tehát ne függőlegesen, hanem vizszintesen!
Szerintem szerezz be egy hosszabb kábelt, és járdd körül a lakást vele. Lehet, hogy beletelik egy-két órába mire megtalálod a legideálisabb helyet, de az eredmény kárpótolni fog! -
club1
veterán
válasz
Mathias-2120 #1387 üzenetére
A designantennák az esetek igen nagy többségében gagyik, bár a te esetedben akár még működhetnek is. A 10dbm OK az adó közelében, ha az antenna ezt tényleg tudja. Szerintem a te esetedben csak ráírták. A barátod gondolom tetőantennával dolgozik, vagy egy jobb minőségű szobaantennája van.
-
Mathias-2120
tag
Szia,
nem panelban lakom, egy tégla építésű ház legfelső, 7. emeletén. Extreme digitalnál ezt az állítható erősítésű antennát találtam [link] Ez segíthetne a helyzetemen? Vagy ezek felejtősek? Nehéz megértenem, hogy ismerősöm Tokajból fogja be 30 km-re az adótoronytól az adást, nekem meg egyelőre nem műxik. Tényleg gyenge volna az a 10db vagy valóban az erősítő teljesítmény állításának a hiánya is baj lehet?
Üdv
-
club1
veterán
válasz
Mathias-2120 #1385 üzenetére
Gondolom panelben laksz. Azok egy részénél nem szedték le a régi szélessávú antennákat a tetőről, így esetleg a régi fali csatlakozóból is jöhet a jel...
Ha a régi antennákat már leszedték vagy a közös képviselő hagyta magát korrumpálni a kábelszolgáltatótól, akkor olyan antennát válassz, ami beállítható erősítésű (ilyet az Edigitalnél most nem látok), mert a te esetedben a túlerősítés is gondot (jelminőség romlást) okozhat. -
Mathias-2120
tag
Sziasztok,
Ma vettem egy Sencor sda-200 típusú szobaantennát (pontosan ezt [link] , de sajnos gyengének bizonyul. Az antenna erősítése 10 db. A XI. kerben lenne használva 7. emeletről, elvileg szabad kilátás van az adótoronyra, ezért is mertem megvenni. DVB-T tuneres a TV, tehát nem kell külön box. Csak az m1, m2 és a Duna jön be, de az is gyengén. Azt vettem észre, hogy nem sokkal rosszabb a vétel úgysem hogy ha a koax kábelről leveszem az antennát, ergo sz@rt sem ér az egész.
Erősebb erősítésű antennát kell vennem? Ha igen minimum hány db? Vagy eleve nem jók ezek a "dizájn" szobaantennák? A kábeltévé számomra felejtős.
Köszi a segítséget,
Üdv!!
-
Killing
addikt
Na akkor készülök valami frappáns szöveggel hogy elhajtsam őket a picsába.
-
Killing
addikt
Kaptam egy SMS-t hogy 10 napig ingyér' nézhetem a családi csomagot!
-
azbest
félisten
Ha jól látom 29 790 Ft az éves előre fizetett kártya, a hűséges havidíjas 1 év alatt pedig 31 279 Ft (a különbség 1490ft). És tényleg csak havidíjashoz kérhető 1 vagy 2 társkártya (első +299 második +399). [link]
ja igen és kb +550 forint a kártya kipostázása (tértivevényes).
---Egy hasznos infó azoknak, akik csoportos beszedési megbízással fizetnék a mindigtv extra havidíjat:
fogyasztó azonosítónak a szerződésszámot kell megadni, de ki kell egészíteni az elején 0-ákkal 7 jegyűre, pl: 0123456 -
horky
csendes tag
Most akarok mindigtv családi csomagot,csak kártya kellene,jól nézem a honlapot,hogy 1 évre előre fizetve 500 forinttal fizetnék kevesebbet,mint havi előfizuban ? És max 1 kártyát igényelhetek ?
-
galiba1
csendes tag
válasz
amadeus11 #1328 üzenetére
Hát lecseréltem nagylepke antennámat egy Alcad(18dB) antennával. Aki kínlódik a 60 fölötti csatornákkal annak nagyon ajánlom. A lepke teljesen meghal a 60-as csatorna fölött, az Alcad itt szuperál. Karancsot (44km) veszem Ózd mellett, köztem és az adó közt van egy 2km-es takarás egy domb miatt és még rengeteg fa. A 38-as csati 84%-os jelerőséggel és 99%-os minőséggel a 62-es 82%-os jelerő-vel és 99%-os minőséggel jön. Megjegyzem még hogy stabil a jel, pedig 100m koaxon jön végig, az antennánál egy Terra (27db) erősítővel. Sajna nagyon rossz helyen lakok (mindenhol hegy és domb), csak a szőlőm legvégén találtam jelet, ezért a hosszú kábel. Az erősítést pedig kizárólag csak a hosszú kábel miatt használom. Természetesen közeli adótorony esetén (10-15km) használható a lepeke is. Én eddig Ózdot fogtam vele (6,6km), de a 69-es csatinál meg se nyakkant. Bár az ózdi 69-es csati 82W-al elég nevetséges. Az Alcad is csak 22%-os jelerőt és 40%-os minőséget tudott belőle produkálni. Egyébként egy Technika lcd tv-m van, ami 30%-os minőség alatt kezd kockázni, úgyhogy még ez is nézhető, de egy kis szél v. eső hatására elhal a vétel. Úgyhogy maradtam Karancsnál. Szóval nem bántam meg a drágább antennát. Összeszerelése kb. 1 perc.
-
djculture
félisten
update: Valami karbantartás lehetett mert nállunk meg A mux nem volt egy darabig.Én a kékesről fogom.
-
nigtfall
csendes tag
Tetőantennáról jön a jel. A duna ,duna 2 , m1 ,m2 bejön de a többi nem . Az antenna jól van beállítva(Szentes felé)
-
nigtfall
csendes tag
Hello!
Most itt nálunk esik az eső, és a jelminőség 30% és a csatornáknál fekete képernyő jelenik meg . A jelminőség tegnap még 97 % volt és akkor még ment minden normálisan. Mit csináljak ? Újra kalibráltam mindent , de akkor sem lehet nézni semmit sem mert még a kép sem jön be, hang van de akadozvaA jel 50 % + on van mindig. A felhősödés és az eső miatt lenne ?
-
club1
veterán
válasz
darvinya #1368 üzenetére
A kis népsűrűségű és/vagy dombos/hegyes helyeken nem lehet 900-ról 1800 MHz-re átállni a lefedettség csökkenése nélkül. Ha meg elveszik a szolgáltatóktól a 900 MHz-et, akkor pont hogy több toronyra lesz szükségük ezeken a helyeken. Városokban eddig is 1800 MHz-et használtak, ott meg pont annyi torony kell mint eddig (vagy kicsivel több, ha nő a kihasználtság).
-
djculture
félisten
válasz
darvinya #1362 üzenetére
A probléma abszolút nem a megvalósításon van most se mint eddig se azon volt.Hanem a frakvenciákra pályázni kell,azokat meg most totálisan elnyerte az antenna hungária.Innentöl csak ő adhat digitális tv adást,más senki.Nem lehet külön pályázni digit frekvenciára a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál,ennyi a történet.Maximum az antenna hungáriával lehet megegyezni hogy vegye át a tv adást.Az meg százmilliós tétel minimum.
-
club1
veterán
-
azbest
félisten
válasz
regvoltrossz #1359 üzenetére
Ha lesz külön dedikált mux, amin helyi és egyéb szolgáltatások mennek, akkor el tudom képzelni, hogy lesz digitális helyi tv. Egy okot máris tudok mondani, hogy miért nem lehet betenni a jelenlegi 3 mux bármelyikére helyi tévét: sfn sugárzás. Azaz ugyanazon a frekvencián megy több adótorony is. Ezzel ugyanazt is kell adniuk.
Bár lehet eleve nem olyan nagy régiókra vonatkozik egy sfn, hogy oda ne lehetne szórni azt a néhány helyi tévét. -
darvinya
titán
A meglévő analog adtornyon leadott digitális jel folyik most is.
A demodulator pedig nem olyan drága.( 40-80eFt)
Szerintem egy helyi adok ennyit már kitudnának gazdálkodni.
Az más kérdés, hogy miért nem lehet hozzá tenni a heyi adok mellé.
Pl.: Bp-en ez elég nehéz lenne mert úgy kb. +22 csatornát jelentene.
De a most leszerelés alat álló gsm 900-as tornyok egyrészével kilehetne váltani ez a problémát.
Mert a torony münködtetését a tv adó alná és gsm cégenek nem kéne annyit költeniük a leszerelésre.
Erre viszont rákéne jönniűk, csak még mindig bigottok vezetnek és csak a pénzt, hatalmat hajtják. -
club1
veterán
válasz
A feladás(tömörítés/kódolás) jelen pillanatban egy ponton történik. Csak igen jelentős beruházással (több 100 milliós) lehetne megoldani azt, hogy a helyi tv-k csatornái bekerülhessenek a földfelszíni digitális csatornák közé egy-egy adótornyon. Ezt ugye a helyi tv-k nem tudják megfizetni és azt is kétlem, hogy állam bácsi ezt felvállalja. Azaz számukra a helyi kábeltv rendszerek maradnak.
-
djculture
félisten
válasz
Eu megköveteli az analóg tv frekvenciák kiürítését .Kb ez várható a helyi tv vel mint az ittenivel.Analóg adó off jövőre,upc digitális csomagjának 153 csatiján on.
-
regvoltrossz
aktív tag
Engem a helyi tévék sorsa izgat. Ha maradnak analógon, akkor épp amiatt, hogy mindenki csak a digitális csatikat keresi elveszíthetik nézőik nagy részét. Ha viszont ők is átkerülnek digitális multiplexre, akkor az eddigieknél szélesebb körhöz juthatna el ezek adása. Feltéve, hogy ugyanarra a toronyra kerülnek, mint ahonnan a mostani adások is foghatók. Környékünkön például Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón van analóg sugárzású helyi tv. Mindegyik saját műsorokkal és nagy múlttal. Szeretik a népek, ám aki kábeltévéről, vagy kisebb teljesítményű antennával nézi az most is jóformán csak a sajátját látja, pedig mind Szegeden, mind Hódmezővásárhelyen lenne igény például a Szegedi Tv híradójára.
Ha mondjuk a szegedi toronyra felekerülne a Makó TV és a Szegedi Tv a szentesire meg a Hódmezővásárhelyi VTV és a Szegedi TV, esetleg mindkettőre a Telin és a TiszaP'art kulturális televízió amely két utóbbi jelenleg csak a megyei kábelhálózatokon érhető el, azzal mind a kis tv-k, mind a nézők jól járhatnának.
Ezzel szemben ha mindegyik kis tévé majd inkább a nullához konvergáló teljesítményű helyi adókat szerel fel főleg ha ezek nem is lesznek majd irányban a nagy adókkal, akkor sok nézőt veszthetnek. -
Watt25
veterán
válasz
regvoltrossz #1357 üzenetére
Találtam egy cikket, ami ugyan réginek tűnik, mert még tényként említik a 2012-es leállást, de van benne infó a TV2 és az RTL leállásról, ami viszont talán még érvényes lehet.
De hát ez így vicc. Ha valóban leáll 2012 július 9-én az RTL, meg a TV2, az gyakorlatilag egyenlő lesz azzal, mintha a teljes analóg leállna, hiszen senki nem fog megelégedni csak az m1-gyel, minden néző lépni fog valamilyen irányba. -
regvoltrossz
aktív tag
Emlékeztem egy hosszabbításra amit annak idején támadt az ellenzék erősen és utánakerestem a neten. Amiket eddig találtam, azok arról szólnak, hogy 2006-ban 5 év hosszabbítást kapott a TV2 és az RTL Klub. Hogy most jogtalanul vagy sem akkor sokat izmoztak akkoriban. Lényeg az, hogy ha jól számolom ez legkésőbb jövőre lejár, és azóta újabb hosszabbítási kérelemről vagy hasonlóról semelyik média sem írt.
-
club1
veterán
válasz
mukibuci #1351 üzenetére
Nagyjából én is így látom. Ráadásul a műsorszolgáltatók van hogy csomagot olcsóbban adnak, mint egy (húzó)csatornát. Erre példa a Viasat3. Ha csak az ezt nyomja be a kábeltv társaság a csomagba, akkor a csatornáért havonta/előfizető több mint 100 Ft-ot kell adnia, míg a Viasat6-al együtt továbbítva az ár (a két csomagra együttesen) 100 Ft alatt van. A töltelékcsatornáknak ui. több haszna is van a műsorszolgáltatók számára, azok csak nekünk fogyasztóknak szemetek...
-
Z0mbi
senior tag
válasz
lizakattila #1347 üzenetére
Igen Discovery az ami nekem is a legjobban hianyzik
(meg Travel es Paprika
)
Ha ez a ketto meg lenne nem is kellene mas.
Na majd talan a d multiplexre tavaszal(Discovery HD be meg a Spektrum HD be..(es NG))
Na akkor lenne nekem karacsonyom! -
club1
veterán
válasz
lizakattila #1347 üzenetére
A kártyára az információnak (már hogy x csatornára aktív előfizetéssel rendelkezel) meg kell érkeznie. Ezek a csomagok x óránként kerülnek kiküldésre, ezért az ügyfélszolgálatosoknak tudják, hogy egy napot mondjanak az aktiválás befejeződésére. Kikapcsolt tunernél ráadásul előfordul, hogy a csomagot nem érzékeli, így csak x frissítés után kerül az előfizetői kártyára az engedély.
-
lizakattila
senior tag
válasz
regvoltrossz #1343 üzenetére
Szia!
Nálam is 10-e óta megy a családi csomag CI modullal. Ezt mi is végigjátszottuk. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy én valahol olvastam valamit a 7 napról, csak azt nem tudtam, hogy ilyen döcögősen megy az aktiválás.
18-án. reggel 8 körül vettem észre, hogy egyetlen kódolt csatornához sincs hozzáférés. Du-án 1-ig kb 3-szor beszéltem az ügyfélszolgálattal és ők mindent rendben találtak, azt mondták aktiválás megtörtént, lenni kellene minden csatornának - aztán a műszakiak is ígértek egy visszahívást.
Valami úton módon du-án 4 körülre "magától megjavult". Rá 2 napra a műszakiak is visszahívtak.
Mondjuk ettől függetlenül segítőkészek voltak, nem próbáltam meg elhajtani a fenébe, minden lehetséges megoldást megpróbáltunk végigzongorázni..(#1346) Z0mbi: Az tényleg faxa lenne, ha az ember magának "válogathatna össze" egy csomagot - de hát ettől még szerintem elég messze álluk. Én már így is elégedett vagyok, nincs túl sok fölösleges csatorna. Egyedül a Discovery Channel-t hiányolom nagyon.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
regvoltrossz #1345 üzenetére
Az se olyan draga szerintem. Egyebkent azt varom hogy itt is hasonloan legyen mint amerikaban kezdtek nemreg: /csatorna fizetsz.
Parommal 10 csatornat nezunk kb. ezt 80 bol kellett eddig nezni. Most nincs a fele a mindigtvn. Minenhol mashol pedig pont ugy vannak rakva hogy vagy a csucs csomagot vagy 3-4 csomagot kelljen elofizetni. Rohely. (es ezzel eltunne a letjogosultsaga az osszes 'helykitolto csatornanak')
PL nezi itt valaki a mezzo TVt? A kinait? 10 kib...tt sport. (engem rohadtul nem erdekelnek.)
Szoval remelem lassan ez is eljon -
Z0mbi
senior tag
válasz
regvoltrossz #1343 üzenetére
En is havertol hallottam hogy 10 nap ingye van. Most is aktivalatlanul megy... de ha csak 7 nap lesz... akkor is le van sz...a. Viszont az egy ev ~10 ropiert (mivel a CI ami hozza jott kb 10k) nem sok szerintem. (osszehasonlitva mas szolgaltatoval)
-
regvoltrossz
aktív tag
12--én vásároltam a boxot egy éves előfizetéssel. A neten utánaolvasva úgy tudtam, hogy 10 nap az az idő amíg simán megy a kártya, majd utána kell aktiválni. Egyébként megjegyezném, hogy a box dobozában erről egyetlen büdös sor sem volt. Sőt semmi az égvilágon, csak a box,annak használati utasítása a távirányító, és egy kártya. Én is csak onnan tudom, hogy ilyet kell csinálni, mert elég sokat olvastam a neten erről a Mindigtv-ről, mielőtt döntöttem és vásároltam.
Lényeg, hogy ma délután kettő körül amikor hazaugrottam ebédszünetben, akkor meglepve tapasztaltam, hogy "Nincs hozzáférése" üzenet fogad a szabad csatik kivételével. Sok időm nem volt így mivel csak most értem haza néztem meg pontosan mi is történt.
Nos ideje javítani az eddigi infókat: a kártya behelyezése után már nem 10 napig megy aktiválás nélkül, mint eddig csak 7 napig! A szolgáltató arról, hogy miért van ez az égegyadta világon semmilyen üzenetet nem küld. Aki nem járatos a témában az hirtelen nem is tudhatja hogy mi történt, hiszen ismétlem még a dobozban sem volt erről legalább egy papírcetli sem.
Egyébként úgy látszik csak keveseknek szúrja a szemét, amit már én is észrevettem, hogy ezen kívül, sok minden megváltozott mióta bevezették a családi csomagot. Például eddig 6 hónap volt a kedvezményes időszak, ha valaki előfizetett, most már csak három. Drágább lett az előfozetés, az előre kifizetett kártya és a feltöltőkártya is.
Most komolyan szükség van ezekre? Árat emelni, FTA időt csökkenteni, stb. épp akkor elvadítani az embereket, amikor már végre kezdett elterjedni ez a platform. -
Z0mbi
senior tag
Csuhu! En is mindigtv-s lettem
Ma besetaltam a saturn-ba es vettem egy CI+eves elofizut 19 ropiert. + egy strong nevezetu kulteri antennat95% os jelem van ugy hogy az antenna egy fenykepezo allvanyon log a szoba kozepen
(csodalatos kep, a musor mar kevesbe ) -
regvoltrossz
aktív tag
válasz
werszomjas #1339 üzenetére
Ilyenem nekem is van. A windows media centerrel is megy szépen. Jelminőséget a Splash lite programmal tudsz a legegyszerűbben előcsalaogatni úgy hogy közben a tv adása is megy, majd rákattintasz a beállításokra.
Ha meg igazán jó kis progit akarsz, akkor a Homesys-t ajánlom, de ezen kívül még létezik sok-sok másfajta program is amivel lehet tévézni és jelszintet is mutat. Ezt a topikot például érdemes végigolvasni:
[link] -
Watt25
veterán
válasz
werszomjas #1339 üzenetére
Nekem is hasonló van. Elvileg kaptál hozzá CD-t, azon van hozzá program.
Ha nincs, akkor töltsd le a VLC player-t.
A lefedettség ellenőrzésére viszont nem biztos, hogy jó. Vagyis, ha bejön vele az adás a lakásban, akkor oké, de ha nem, az még nem jelenti azt, hogy egy rendes antennával ne jönne be. (Mert ugye az az antenna, amit adnak hozzá, az csak egy drótdarab.) -
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Kaptam kölcsön egy ilyet:
Szeretném megnézni milyen a lefedettség a lakásban, mielőtt beruháznék a dekóderre antennára stb.
Milyen programmal kell ezt használni?
Rádugom a gépre, felismeri a win7, de utána semmi.
-
Ma kaptam egy SMSt, hogy 10 napig ingyen nézhetem a családi csomagot
-
azbest
félisten
okt 21-22-23 hbo kódolatlan hétvége (extra előfizetés nélkül is) [link]
-
regvoltrossz
aktív tag
Teletext a MindigTv-n csak az ingyenes adásoknál működik? M1, M2, Duna, Duna2, TV2, RTL KLUB adókon megy a teletext. Az ATV-n és a HÍRTV-n elvileg van teletext, de csak egy üres lap jön be. A többi csatornán (Spektrum, Minimax stb.) nincs teletext. Pedig amúgy a 30 csatorna nagy részének lenne teletextje eredetileg
-
darvinya
titán
válasz
regvoltrossz #1330 üzenetére
A városi probléma a dvb-t adotornyok sugárzot írány.
Itt Bp-en eset meg, hogy jun. 11-ig 81-84%-os volt a véletelem utánna meg 62-64%-os lett.
Az Antenna Hungaria Üsz. koléga mondta, hogy elforgatták az írány a Velenceiek és környékeinek jó legyen náluk is.
A másik jelzavaró a régi tipusú gsm torony rontja a minőséget.
Javaslatom csak annyi, ha lehet magasabra emelni az egész antenna szettet. -
galiba1
csendes tag
válasz
regvoltrossz #1330 üzenetére
Komádi v. Békéscsaba nem jöhet szóba? Az pont ellentétes irányban van mint Szentes v. Szeged. Bár egy kicsit messzebb van (de sík terepen ez nem jelenthet gondot).
-
regvoltrossz
aktív tag
Elég régóta küzdök már az alábbi problémával:
Párom Hódmezővásárhelyen, Susán városrészben lakik. Mielőtt engem megismert analóg módon a padlásról fogta a szentesi adót egy ezer és egyéves szalagkábeles antennával jó hangyásan. Én vettem neki pár éve egy ehhez hasonló antánnát, [url] http://www.coiffeurgroup.com/images/ant.jpg[/url]
koax kábellel minden egyébbel, amivel végre normális minőségben vált nézhetővé a szentesi adó és a helyi tévé is megjelent nem valami jó minőségben.
Tavaly karácsonyra kapott tőlem egy ATD-838 DVB-T vevőt, amivel már tud ja nézni a kódolatlan csatornákat is. A gond abból adódik, hogy a helyi tévét szeretné jó minőségben nézni, és persze az eddigi adókat is. Ráadáésul most, hogy elindult a B mux is érdekelné az is.
Namármost jómagam 2006-ig Mórahalmon laktam, ami Hódmezővásárhelytől olyan kb. 50-60 km-re van, de még légvonalban is legalább 40 becslésem szerint, mégis én kb 10 éven keresztül ugyanilyen antennával nagyon jó minőségben fogtam erősítő nélkül ennek a helyi tévének az adásait, mint ahogyan sokan mások is arrafelé, tehát nem az én vételi helyemen volt valami extra jó a terjedés. Az utóbbi két-három év tapasztalata viszont az, hogy Hódmezővásárhelyen a városon belül ezzel ellentétben valami iszonyatosan rossz és gyenge a jel. A szomszédok is erre panaszkodnak. Ezt nem igazán értem. Milyen teljesítményű, terjedésű stb. helyi adó már az amelyik 40-50 km-re, sőt a Vajdaság nagy részére szinte tökéletesen vehető jelet továbbit helyben a városban viszont harmatgyengét? Ha az antennát forgatom, akkor ugyan javul a kép minősége valamelyest, de tökéletes képet eddig még nem találtam semerre. Ráadásul a szentesi adóhoz képest totál ellenkezőleg lehet valamerre így aztán ha erre állítom, akkor a szentesi csatornák nem jönnek. Ráadásul arról sincs pontos adat, hogy hol is van ez az adó, mert van aki szerint a víztoronynál, míg mások szerint a szerkesztőség felett az Ady Endre utcában. Persze a helyi tévé honlapján sincs semmi infó, még a frekvencia sem ami egyébként UHF34.
Megoldás lehet egy újabb antenna, na de milyen? Mivel a térképre nézve Szeged és a vásárhelyi belváros azonos irányban van, így egyszerre több igényt kellene kielégítenie: fognia kellene a helyi tévét, az újszegedi adó B-Muxát és bár ez csak egy elvi lehetőség, de ha esetleg fogható akkor a szegedi helyi tévét is (UHF42.)
Szentesen nem indult B-mux. A lefedettségi térkép szerint a szegedi adó jele eljut vásárhelyig, de nekem érdekes az, hogy az , hogy a szegedi és szentesi adó ugyanazon a frekvencián sugározza az A és a C muxot. Könnyen lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem oltja ki egymást a kettő?5
Egyelőre ott tartok, hogy találtam a padláson pár YAGi UHF antennát amik még valószínúleg az előző lakótól származnak. Ha ezt egy egyszerű UHF-UHF közösítővel összekötöm, azzal ami most szentes felé néz akkor legalább a helyi tévé és a jelenlegi adók vétele megoldódhat? Milyen antennát vegyek hogy minden igény ki legyen elégítve. Ha van közöttetek vásárhelyi vagy környékbeli segíthetne, hiszen ő már nyílván szembesült ugyanezekkel a problémákkal!
Köszönöm előre is!Update: A fenti sorokat olyan két hete írtam. Azóta kiderítettem, hogy a víztoronynál van az adó. Az egyik padláson talált antennát közösítettem a Szentest vevővel. Bár valamivel jobban jön a helyi adó, de még most sem jó. Közben viszont ha gyengén is, de megjelent a jel az UHF 22-es csatornán, ami ugye a szegedi B Mux. Nagyon úgy néz ki, hogy Szegedről a kisebb teljesítményű adóról hamarabb kapok elfogadható képet, mint a helyi nagyobb teljesítményűről
-
galiba1
csendes tag
válasz
amadeus11 #1328 üzenetére
Úgy lesz. Én is lepkét használok és elég rossz helyen lakok. A 69-es csatorna csak néha-néha ugrik be, ezért akarom lecserélni. Ja, és még 100m kábel is csatlakozik a lepkéhez + egy Terra 27dB-es erősítő. Nagyon kiváncsi leszek rá, hogy mit bír az ALCAD antenna. Jövő héten jelentkezek ez ügyben.
-
Elég rugalmatlanok az ügyfélszolgálaton, vagy az én elvárásaim voltak túlzóak
jelenleg van 2db prepaid alapcsomag kártyám, 2012.03.08 ill 03.09ig kifizetve, és nem lehet azt megcsinálni, hogy mindkettőt átváltom utólag fizetős családi csomagba és legyen egy főkártya valamint egy 299Ft-os második kártyaPedig hűséget is vállaltam volna mindkét kártyára, de semmi
-
amadeus11
senior tag
válasz
galiba1 #1319 üzenetére
Én is most vettem új antennát mert sötétedés után sokszor eltűnt a c mux . nappal 70-80 között ingázott aztán este 9 felé megadta magát . Az A mux állandó 92 % os jelszinttel jött ( erősítő nélküli lepkeantennával ) . Ha kiraktam volna a régi antennát lehet stabilabb lett volna a jel , de nem akartam megbontani a tetőt ( beázás , vihar során elmozdulás , ennek is van egyéb költsége - antena cserép árbóctartó stb ) inkább vettem új antennát .
Tecatel Mandarin ( max 18 dBi)
Csak fel van dobva a padlásra , a gerendán fekszik . A C mux is állandó 92 %- al jön most . Analóg adókkal nem kísérleteztem , LCD TV-n amúgy is nézhetetlenek . Annyit azért hozzátennék , hogy csak a felsőbb tartományban jön erősebben a jel . az alsó és közép régióban semmivel sem jobb mint egy lepkeantenna .
-
galiba1
csendes tag
Ma rendeltem ezt az antennát:[link].Van vkinek tapasztalata róla?
-
didros
senior tag
Megtaláltam! Bithibaarány: 0 Jelerősség: 40 - 43 Nem kevés ez kicsit?
-
didros
senior tag
válasz
Balázs0916 #1314 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Én sajnos nem tudom megnézni a TV-men a jelerősséget. (Lehet csak én nem tudom hol kell kiböngészni a menüben) Ha csatornaváltás után közvetlenül (1mp) kockásodik egy picit a kép és utána helyreáll, az normális jelenség és akár erős jel mellett is fennállhat?
-
Ne foglalkozz az analóggal szerintem, én ki is töröltem őket.
A lehető legjobb antennát vetted, én is ilyet vettem már több helyre is.
Ha a készülékeden a jelerősség/jelminőség normális értékeket ad, és nem szakadozik a kép, akkor szerintem ne bántsd az antennát. Az antenna 1-2cm-es elmozdítása (bármelyik irányba) is jelentős minőség javulást/csökkenést okozhat. -
didros
senior tag
Sziasztok! 80km-re lakom a budapesti toronytól. Vettem egy Televes DAT HD antennát. Ma felszereltem a tetőre és mindenféle állítgatás nélkül jönnek szépen a MIndigTV digitális adásai. A TV-m talált 7 analóg csatornát is de azok nézhetetlenek. Mit gondoltok, érdemes állítgatni az antennát, hogy jó minőségben bejöjjenek az analóg adások is? (nincs szükségem rájuk) Arra gondolok, hogy akkor még biztosabb lesz a vétele a digitális adásoknak is? Vagy örüljek, hogy jön a mindigtv és ne foglalkozzak vele?
Samsung 40C650-es TV-m van Conax modullal. Látható ezen valahol a jelerősség?
-
azbest
félisten
válasz
werszomjas #1310 üzenetére
Szerintem tartsd meg a wd-tv-t is, mert a kártyás box-ok 99%-a nem boldogul a divx/xvid filmekkel. Persze ha főleg HD (mkv 720p, 1080p) filmeket nézel, azt valószínűleg lejátsza a box is (a hangformátumok közül lehet válogatósabb, bár he-aac, mp2, ac3 hangot talán ismernek, de dts-t szerintem nem).
A villámlás a digitális adást is zavarhatja, meg esetleg nagyon rossz idő esetén csökkenhet a jel erőssége, de ha jó a vétel egyébként, akkor még mindig elegendő lehet a kockásodás mentes képhez.
A szerződés lakcímhez kötődő. De bármilyen alkalmas készülékben és bárhol ahol van vétel működik a kártya. Alap csomagnál mindenhol meglesznek a csatornák, ahol az A és C mux fogható. A családi csomag plusz csatornái csak ott érhetőek el ahol B mux is fogható (ennek még kisebb a lefedettsége).
Ha havidíjas előfizetést választol, akkor esetleg gondolkodj el a plusz kártya kérésén, ami második kártyánál 299ft/hó, így egyszerre két eszközben is tudod használni az előfizetést, nem kell átdugdosni. (Persze kártyaolvasó ekkor kell mindkettőben legyen).
-
club1
veterán
válasz
werszomjas #1310 üzenetére
Alcor 2800 rendelkezik most a Conax modulos dekóderek közül a legjobb médialejátszási képességekkel. Az avi-k között válogat, de jobb most nincs.
A képminőség addig adott, amíg elégséges jelszint (térerő) van.
Az előfizetői kártyák használhatósága független az adótornyoktól. De ha stb-ben gondolkodsz, az egész stb-t hordoznod kell. (CA modult persze könnyebb, ennek ki-be helyezgetését a tv-k CI slotja nem igazán szereti, előbb-utóbb kontaktos lesz.) -
werszomjas
addikt
Köszönöm.
Egy régebbi Panasonic TH-42PX80EA Plazma TV-m van úgy látom ebben még nincs Mgeg4 dekóder, csak sima DVB-T vételre alkalmas.
Van olyan dekóder, ami USB-ről játszik AVI, MKV egyéb film típusokat?
Csak mert erre a célra most egy WD TV-t használok, de ha már vennem kell tunert olyat vennék ami boldogul a filmekkel USB-ről, így a WD TV-t eladnám.
Másik kérdés viharos, rossz időben látható valami romlás a képminőségben?
Illetve ha megveszek egy ilyen CA modult kártyával együtt, akkor azt akárhol, akármilyen tv-vel (természetesen amiben van beépített mpeg4 tuner) tudom használni, vagy lakcímhez kötött?
Teszem azt két helyen lakom, de egyszerre sosem vagyok mindkét helyen, vihetem magammal a kártyámat, működni fog mindenütt, ahol van lefedettség?
-
club1
veterán
válasz
werszomjas #1308 üzenetére
Ha dekóderrel, akkor benne van a dekóder is (hűséget alá kell írni).
CA modulra akkor van szükséged, ha jobb tv-d van, amiben van mpeg4-es tuner. Ezekbe CA modul (egy PCMCIA modul) kell, amibe az előfizetői kártyát helyezed.
Fizetendő díj: Amit kifizetsz, amikor elhozod a dekódert/kártyát. Ált. az első havidíjat és az aktiválás díját tartalmazza, plusz a dekóder/modul akciós árát (hűségszerződéssel). -
werszomjas
addikt
Sziasztok.
A jelenlegi 4200Ft-os UPC Bronz TV csomagomat szeretném leváltani valami kedvezőbb árú TV szolgáltatásra.
Úgy látom manapság a Mindig TV a legjobb választás.
Addig értem hogy egy dekóder + antenna segítségével ingyen foghatok 7 adást, de szükségem lenne az Extra Alap csomagra is.
Nézegettem az árakat és nem teljesen világos
Dekóderrel: Ez azt jelenti, hogy ebben az árban benne van a Dekóder is? tehát nekem nem kell külön venni?
A csak kártyát megint értem, ha már vettem dekódert akkor csak a kártyát kell megvennem, de mi az a CA Modul?
A fizetendő díj vásárláskor ebbe mi tartozik bele? Mire kérik el ezt a pénzt, kijönnek antennát felszerelni, dekódert bekötni?
-
Watt25
veterán
válasz
spiritex #1306 üzenetére
Én úgy látom, hogy mindkét linkelt cikk arról szól (főleg az első), hogy mi van abban az esetben, amikor fizikailag nagyobb méretű képet szeretnénk előállítani egy kisebb képből.
Az első link-ben ott van a Wiki felirat normál méretben, és kétszeres nagyítással is alatta. Természetesen ha így egy monitoron nézed, tökéletesen látszik amiről beszélsz, látszik, hogy a különböző algoritmusok hogyan próbálják megoldani a scaling-et, ezzel nincs is semmi gond. De ugye a mi esetünkben nem ez a feladat.
Ha maradunk a Wiki feliratos példánál, kb. arról lenne szó, hogy ránézel egy valamilyen monitoron az eredeti méretű feliratra, majd melléraksz egy olyan monitort is, aminek pontosan kétszer akkora a pixelsűrűsége, és azon is megnézed a dupla méretű Wiki feliratot ugyanolyan távolságból. (Persze értelmes távolságról beszélek, nem 3cm-ről.) Ebben az esetben ugye, ha egy vonalzóval leméred a két monitoron a felirat méretét, akkor ugyanakkora értéket kell, hogy kapj.
Vajon egyértelműen kijelentenéd ebben az esetben, hogy az eredetileg kisebb felbontású Wiki felirat jobb minőségű, mint a kétszeresre szoftveresen felnagyított, tehát több fizikai pixelből álló, de a másik monitor által fele akkora méretben megjelenített (ezért a valóságban ugyanakkora) felirat?
Egyébként a mostani bejegyzésedben is kiemelted, hogy LCD-t hasonlítasz plazmához. Nem gondolod, hogy ez sincs rendben?
-
spiritex
veterán
Azért itt egy kis olvasnivaló, hogyha mégis adnátok egy esélyt annak, hogy igazam van, és el szeretnétek mélyedni jobban a témában. Figyeljetek oda a következő kifejezésekre:
- inevitably suffers,
- undesirable jaggedness,
- undesirable softening of details,
- reduce contrast,
- increases aliasing (or jaggies; where diagonal lines and curves appear pixelated).Ezt is érdemes végigolvasni.
Itt pedig az Image artifacts/errors related to video scaling részt, és annak al-linkjeit érdemes végigolvasni.
Én most már tényleg kivonulok ebből a témából, mert a segítő szándékot egy védekező válasz követte, hogy igenis jó a mi tévénk... Legalább annyit tehetnétek, hogy megnézitek egymás mellett ugyanazt az SD-forrást egy FullHD lcd-n és egy HDReady plazmán. Higyjétek el, hogy én már láttam a kettőt egymás mellett. -
spiritex
veterán
válasz
darvinya #1299 üzenetére
Akkor valamit nagyon félreérthettél, mert nincs 5Mp-es tv!!! És végképp nem lehet egyforma egy FullHD-s tv fizikai pixeleinek a száma egy HDReady-s tv fizikai pixeleinek a számával. Éppen az a legfőbb különbség közöttük, hogy különböző számú fizikai pixelből állnak!
Egy 102cm-es FullHD-s tv-nek egészen pontosan 1920x1080=2.073.600 db fizikai pixele van, egy 102cm-es HDReady-s tv-nek pedig vagy 1368*768=1.050.624 db vagy 1024x768=786.432 db pixele van.
De akár 42"(inch), akár 46", akár 50"-ről beszélünk is, mindig annyi db fizikai képpontja van egy tv-nek, mint amit fent írtam, csak a pixelek mérete, és alakja változik. Így lehet pl. egy 16:9-es képarányú tv-nek 1024x768-as a felbontása, mert nem négyzet alakúak a pixelei.
Visszatérve tehát a lényegre, annál rosszabb eredményt produkál egy interpolációs eljárás, minél több fizikai pixelre kell nagyítani egy forrást (ez nem kérdés, ez evidencia), márpedig a fentiekből látható, hogy FullHD esetén ez 2-2.5x több fizikai pixelre való nagyítást jelent a HDReady-vel szemben. Ennél tisztábban, érthetőbben nem tudom elmagyarázni...
Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest