Hirdetés
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PSti: Tomb Raider 1-2 eredeti ingyen emulátorral modern Win/Linux/Mac rendszerekhez
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
club1
veterán
válasz
regvoltrossz #1297 üzenetére
Az USB-s tunerek esetében a kínai gyártók szeretik a szoftvert buherálni, hogy az eszköz vételi erőssége jobbnak tűnjön (de persze csak a szoftver mutatja jobbnak). Általános tapasztalat, hogy ezek hamarabb elveszítik a jelet, mint az STB-k. Az STB-k esetében mindig nézni kell a jelminőséget is, ha az nem ingadozik, nem kell az antennát piszkálni.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
regvoltrossz #1297 üzenetére
Strong SRT-8110 set top boxszal hasonló élményeim voltak, miszerint gyengébb volt a vétel mint az usb-s vevővel. Eddig úgy tűnik, hogy a csatlakozó érintkezett rosszul, de még rajta vagyok a problémán ( ezt korábban is írtam talán valakinek). Egy próbát megér nálad is, hogy játszadozol az antennadugasszal
.
-
regvoltrossz
aktív tag
Nos mától én is csatlakoztam a táborhoz, azaz van Mindigtv dekókederem egyéves előre fizetett kártyával, melynek megszerzésével egyidejűleg le is mondtam a T-home előfizetésemet (nagyon drága volt már és a csatornák 90%-át soha nem is néztem) Hosszas töprengés után végül ezt választottam:
[link]
Szegedi vagyok amúgy (Alsóváros városrész) és talán a legfurcsább az, hogy eddig egy számítógéphez használt USB tuner botantennájával rendkívül jó 80-100%-os jelerősséget és minőséget értem el, míg most egy erősítős szobaantennával alig 50-60% fölöttiek ugyanezek.
Azt hiszem a napokban majd kísérletezek egy kicsit, a darab dróttól kezdve sok mindennel. -
darvinya
titán
válasz
spiritex #1289 üzenetére
Persze egy 102cm-es LCD tv-nek fizikailag Full HD esetén 1920x1080 pixele, HD Ready esetén pedig 1368x768 (4:3 1024x720 (768)) pixele van.
Akor igaz lenne amit mondasz.
De mivel mindkettönél közel 5Mp+-0.5Mp a fizikai képpont ezért értetlenkedünk.
Már leítam, hogy analogból nehezebb digitális képet letrehozni.
Míg a digitálist könnyebb ráilleszteni a képernyőre. -
amadeus11
senior tag
válasz
Anubis_9 #1279 üzenetére
Tényleg az lenne a legjobb , ha kölcsön kérnél valakitől egy antennát . Anno nekem is volt műholdas Digi tv-m , akkor CRT tévén néztem , de ott is olyan fos volt a minősége , hogy inkább antennán néztük analógon a kereskedelmi tv-ket ( elmosódás mozgásoknál , elmosódott színek ). Képzelem hogy nézhet ki ez egy LCD TV-n . Én a digért biztos nem fizetnék , pénzt nem ér . A T-home ill . UPC műholdas szolgáltatásáról nem tudok nyilatkozni . Ezt meg kellene tudni melyik nyújtja a legjobb minőséget . A mindig tv SD csatornái még mindig sokkal jobb minőségűek , mint a helyi kábelszolgáltatók csomagjai . Arról nem beszélve hogy nálunk a tarr kft-nél úgy tudsz digitális adásokat nézni ha megrendeled az analóg alapcsomagot és pluszban fizetsz a különböző digitális csomagokért . Csináltak 5- 6 csomagot 10- 10 csatornával egyenként 900-ért adják . Hát mekkora lol . Ha valaki digitális minőséget akar ( mert LCD tv -je van ) miért vegye meg az analóg csomagot ? Nagy üzlet ez nekik
-
spiritex
veterán
Attól, hogy kisebb a pixel, nem lesz kevésbé látható a felnagyított kép hibája, mert akármekkora is a fizikai mérete egy kijelzőnek, FullHD esetén több mint 2.5x akkora területen ill. pixelszámon fog helyet foglalni ugyanaz az 1db pixel a 720-ból.
Szerk.: tehát a nagyítás igenis ront a minőségen, így a vizuális élményen is. Mert a nagyítási eljárásnak az a lényege, hogy ki kell találni a "hiányzó" pixeleket, ui. nincs információ róluk. Erre léteznek mindenféle algoritmusok, hogy azok kitalálják "mi lehet ott". Ezek a közelítések pedig annál életlenebb, annál pontatlanabb, annál homályosabbak eredményt produkálnak, minél nagyobb területet kell kitalálni. Miért annyira szép egy FullHD film egy FullHD tv-n? Mert nem kell kitalálni egyetlen pixelt sem! Minden pixel adott, tudott. -
Watt25
veterán
válasz
spiritex #1289 üzenetére
Csak éppen most arról van szó, hogy milyennek látszik a kép. Márpedig igaz, hogy a nagyobb felbontású kijelző esetén több hardveres pixelből fog állni ugyanaz az (elméleti) SD méretű pixel, viszont pont ugyanolyan arányban kisebb is az a hardveres pixel, mint amennyivel több hardveres pixelből áll az (elméleti) SD pixel. Ezért emeltem ki a TV méretét és ezért nem logikus az, amit mondasz.
"Ne keljen már elmagyarázni, hogy minél nagyobbra nagyít valamit az ember, annál rosszabb lesz..."
Csak éppen arról van szó, hogy UGYANAKKORÁRA nagyítod, hiszen mindkét esetben 102cm lesz a kép átmérője. Nehogy már az rontson a képen, hogy több subpixelből rakod össze ugyanazt... -
spiritex
veterán
Talán azért mert nem a centi számít, hanem az, hogy hány pixelből áll a kijelző. Egy SD anyagot, ami a MinDigTV-nél az m1, m2 és Duna2 kivételével minden adó esetén 720x576 pixelből áll, nem 102 cm-re kell felnagyítani, hanem Full HD esetén 1920x1080 pixelre, HD Ready esetén pedig 1368x768 v. 1024x720 (768) pixelre. Ne keljen már elmagyarázni, hogy minél nagyobbra nagyít valamit az ember, annál rosszabb lesz... Hozzáfűzném, hogy ez nem függ attól hanyad generációs egy plazma panel, mert a jelenleg kapható, legfrissebb generációs HD Ready panelek is vagy 1368x768-asok, vagy 1024x720 (768)-asok gyártótól és képátlótól függően. De mivel ez a fórum nem a tv-kről szól, így akit mélyebben érdekel a téma, az ezen a fórumon minden kérdésére választ kaphat.
-
Watt25
veterán
válasz
spiritex #1284 üzenetére
Mi a különbség aközött, ha egy 102cm-s HD Ready TV-re nagyítod fel az SD képet, vagy egy 102cm-es Full HD TV-re nagyítod fel a képet? Ezt kifejthetnéd, mert érdekelne... Mitől lesz ugyanolyan távolról figyelve rosszabb a Full HD-re nagyított kép? Miért tűnne úgy, hogy jobban szétesik???
-
darvinya
titán
válasz
spiritex #1284 üzenetére
Egy plazma és a lcd között csak képmegjelenítő a külömbség.
A belső hardware szinte teljesen ua.
De lehet, hogy neked az első generációs plazmád van ami úgye valós képpontja éphogy több a crt tvnél.
A legtöbb újabb lcd/plazma rendelkezik képjavitassal digitális adásoknál.
Analognál nem letséges, mert kétszer nem lehet konvertálni egyszerre. -
spiritex
veterán
válasz
darvinya #1283 üzenetére
Rendben van, hogy nem értesz egyet azzal, hogy SD-re jobb a plazma, szíved joga, de az nem kérdés ma már senki számára sem, hogy minél nagyobbra nagyítasz fel egy jelet, annál jobban szétesik, ezért nem várható nagy javulás normál SD jel esetén sem, mert az 1920x1080 nagyon messze van még mindig tőle. (Nem bántani akarlak a tv-d miatt, félre ne érts, csak segíteni a problémádon.)
-
darvinya
titán
válasz
spiritex #1282 üzenetére
"Sajnos az LCD köztudottan rosszabbul jeleníti meg az SD jelet, mint egy plazma tv. Itt meg ráadásul FullHD LCD-ről van szó, ami még ront a helyzeten."
Evvel a kijelentessel nem értek egyett
Nekem S jelzesű a LCD TV-m és az SD adás is néhetően adja le és lehet látni rendesen a mez számokat( nem csak ráközelitve).
Mint köztudott kábelen leadott úgynevezett SD adások nem SD-k, hanem analog felbontasuak ami kisebb az SD-nél.
Egyedül a UPC digitalis adja a valós SD jelet az összes többi meg csak analogot konvertálja. -
spiritex
veterán
válasz
Anubis_9 #1279 üzenetére
Sajnos az LCD köztudottan rosszabbul jeleníti meg az SD jelet, mint egy plazma tv. Itt meg ráadásul FullHD LCD-ről van szó, ami még ront a helyzeten, úgyhogy nem hiszem, hogy jobb lenne sokkal... (Egy HD Ready plazma tv a tökéletes választás a mai magyar viszonyok között annak, aki tv műsort is szeretne nézni, azok közül is a P betűvel kezdődő márka..)
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Jelenleg műholdas DigiTV-m van. Szerintetek a MinDigTV nem HD adásai jobb képminőséget nyújtanak 42 colos FullHD LCD TV-n, mint a silány DigiTV csatornái? Pl. focimeccseken el sem tudom olvasni a mezszámokat a játékosok hátán, csak akkor, ha közelről veszi őket a kamera...
Köszi!
-
darvinya
titán
Bizonyos mértékben a tuneren mulik, mert az analog tuneremem nem tudja lehívni az EPG és az adokat sem talál.
Azaz analog tuner nem képes digitális adásra.
Mivel a program keresi az analog/digitális adókat ezért nem kell megadni frekvenciát.
Ez a progi olyan mint egy LCD TV csak tud felvételt készíteni is. -
azbest
félisten
válasz
darvinya #1272 üzenetére
Analóg adással tudtommal nincs epg jel sugározva (ott még a teletext volt elterjedt). De van olyan program ami internetről tud ilyen műsorújságot tölteni. Pontosan nem tudom melyik és hogyan, de xmltv programot szokták emlegetni.
(#1273) spiritex
Hát, némi kompromisszummal a vlc is jó lehet, csak kell neki egy fájl amiben fel vannak sorolva a csatornák, itt a szegedi példa, a frekvenciákat kicserélve arra amin nálad jön, elvileg működnie kell ott is: [link]
Ebben minden csatorna benne van, a kódoltak törölhetők belőle és akkor nem kell kerülgetni.Elvileg a vlc támogathatja a vga hardveres gyorsítását is, de erről nincs tapasztalatom.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #1268 üzenetére
Annó nagyon jó kis program volt, sokat használtam mert a régi miro/pinnacle pctv-mmel ez csinálta legszebben a deinterlacet, valamit color bars tesztábrát sugárzó adó segítségével még a színeket is be tudta kalibrálni.
A 3-as verzió jól ment, a 4es már sokkal instabilabb volt. Win7 alatt nem tudom működik-e.Mondjuk ez a mindigtv topic, szóval gondolom digitális tv adáshoz kellene. No azzal nem hiszem hogy kompatibilis, ez még analóg tuner/capture kártyák korához volt jó.
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
A Mindigtv-t pc-n is nézem usb-s tunerrel. A hozzá kapott ArcSoft Total Media software-e viszont állandóan fagy, így keresnem kellett más programot. De nem tudom, hogy a Windows Media Center-ben (Win 7 alatt) ki lehet-e valahogy kapcsolni az automatikus felvételkészítést tv-nézés közben? Mert ez a bénaság folyamatosan rögzít, hogy le tudjam állítani az adást, majd folytatni. De nem akarom!!! Az ssd-nek ez egyáltalán nem tesz jót!
-
ezsolti
tag
válasz
Murphistic #1265 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked is! Most már nagyjából "képben" vagyok!
-
Murphistic
aktív tag
válasz
ezsolti #1261 üzenetére
Ugyan már válaszoltak előttem, de én is írok egy választ. A VLC alatt tényleg a VLC media playerre gondoltam. Biztos, ami biztos alapon- innen lehet letölteni: [link] ( ha mégse egyre gondolnánk
)
Ahogy előttem is írták egy jó antenna aranyat ér, de ügyelj a kábel és a csatlakozók minőségére is. Megint csak a saját példámat tudom felhozni: egy viszonylag jó antennára kötve is alig tudtam nézhető képet kapni a set top boxból, ugyanis a koax csatlakozó meglehetősen rosszul érintkezett. Még mielőtt pénzt költesz tényleg próbálj meg játszadozni a vétel helyével.(Próbáld a szobaantennát közel helyezni az ablakhoz, vagy ha megoldható, akkor az ablakon kívülre-természetesen csak próbaképpen és főleg száraz időben...) Egyes elevetemültek jó vétel esetén egy sima kábelt is tudnak antenna helyett használni, szóval szerintem menni fog
.
Ha jól olvastam, akkor a tuneredhez adtak kisméretű antennát. Azzal is megpróbálhatod, bár valószínűleg azzal már tényleg muszáj lesz kint próbálkoznod.
-
galiba1
csendes tag
-
ezsolti
tag
válasz
Murphistic #1260 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ezek szerint be kell szerezzek egy normális antennát. Nézegettem már őket az ebolt oldalán 3000-4000Ft-nál többet nem szánnék rá csak ha nagyon muszály. Mit javasolnál?A total media 3.5 egy borzasztóan rossz program, régebben óránként legalább egyszer összeomlott. Most az adók behangolásáig sem lehet vele eljutni, ezért kezdtem el használni a win7 média centerét. Az általad említett VLC a VLC media player?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
ezsolti #1259 üzenetére
Szia!
Régi antennával nekem is volt ilyen, hogy a magasabb frekvencián sugárzott C muxot nem találta meg a tuner. Sajnos az általad használt programot nem ismerem, de pl. a VLC-ben meg tudod adni a kívánt frekvenciát, amit innen tudsz kikeresni. Meg lehet próbálni valami egyszerűbb antennával ( pl. amit a tunerhez adtak ), de külterületen, hogy van-e vétel. (Pl. a lepkeantennával nekem gyengébb a vétel mint a passzív antennával, gondolom, mert olyan zajos az erősítője).
Egyébként ha korábban nem volt Duna TV, vagy Duna Autonómia, akkor azt hiszem nem tudod fogni az rtl-t és a tv2-t sem egy új antenna nélkül, vagy muszáj más helyet találnod az antennának.
-
ezsolti
tag
Sziasztok!
Van egy Alcor Dtv Duo usb-s DVB-T MPEG-4 AVCHD tunerem. A gondom az, hogy legutoljára februárban használtam, akkor még minden ingyenes adót megtalált. Ma újra beüzemeltem és sajnos az rtl-t és a tv2-t nem találja! Olvastam, hogy szept. 30-tól mux a és mux c "csatornákba" rendezte az adókat az Antenna Hungária. Ekkora különbség van a két mux között, az egyiket megtalálja a másikat nem? Egyébként a XIV ker. Szuglói körvasút soron szoba antennával használom és használtam a tunert. Érdekes, hogy most csak a media centeren keresztül tudom használni mert a total media 3.5 indítás után azonnal leáll. Hogyan tudnám az rtl és a tv2 adását is venni tető antenna nélkül? Van-e lehetőség manuális hangolásra?
-
ludla
őstag
válasz
darvinya #1253 üzenetére
Bocsi igazad van
ezt benéztem. De van egyszerű megoldás is egy H264 Encoder ezzel szerintem jónak kellene lennie. Igaz nem tudom Alcor-ral kipróbálni.
-
club1
veterán
válasz
darvinya #1253 üzenetére
Itt vannak a biztosan támogatott video kodekek, ezekbe simán be lehet kódolni (pl. format factory-val) a nem lejátszható fájlokat:
H.264, ISO/IEC 14496-10 AVC high profile@level 4.1 main profile@level 4.1, up to 1920x1080 pixels resolution, 30 fps
ISO/IEC 14496-10 AVC high profile@level 4.1 main profile@level 4.1, up to 1920x1080 pixels resolution, 30fps
MP4 ISO/IEC 14496-10 AVC high profile@level 4.1 main profile@level 4.1, up to 1920x1080 pixels resolution, 30fps -
darvinya
titán
Én akárhogyis olvasom az Alcor hd2800 leírását én nem láttam divx, xvid profilt.
-
ludla
őstag
Igen jól játssza a filmeket, legalább is ezt olvasom más fórumon. Divx, Avi, Mkv val is elboldogul. Alcor HD-2800 leírás
-
hb000
aktív tag
Nem tudom. Notebooknál lehet, hogy ez megoldás, mert gyanúsan ugyanolyannak tűnik a két csatlakozó. Csak megint felmerül az, hogy driver kellene hozzá, amit én ilyen cam modulok dobozában nem láttam. Pl a technisat technicrypt modulnál sem tölthető le driver, csak két árva pdf.
-
hb000
aktív tag
Nem tudom, hogy az működne-e, de az a gyanúm, hogy alapból nem, csak buherált szoftverrel. Elvileg ezek mind smartcard olvasók, a CAM modul ennek egy fajtája - ha jól értettem a neten fellelhető infókat. Vagyis egy mezei smartcard olvasó megfelelő szoftverrel jó lehet, de kicsi az esély, hogy ilyen szoftver minden kártyához létezik.
-
flash-
veterán
válasz
spiritex #1245 üzenetére
a következő gond:
nem tv-vel lenne nézve az adás hanem projektorral...
a projektornak van ugyan két hangbeneti csatolója de nem tudom hogy az vajon 5.1?...
bizonyára nem...most már nem tudom hogy járnék a legolcsóbban ha olyan eszközt szeretnék ami dekódolja a mindigtv adásokat,lejátszik dvdripet,és létezik rajta analóg 5.1 audió kimenet...
-
flash-
veterán
-
Watt25
veterán
Bocsi, ezt tényleg benéztem.
De úgy mellesleg. A TV-be helyezhető olvasók tulajdonképpen PCMCIA eszközök. Olyan nem létezhet, hogy valaki vesz egy ilyen eszközt és bedugja a notebook-jába? Szerintem "csak" driver kérdése lenne. Vagy valamiért nem működhet a dolog? Vagy egyszerűen senki nem csinált még ilyen driver-t?
-
azbest
félisten
-
club1
veterán
Simán működhet. De ha nem, feleslegesen kidobtad rá a pénzt. Értem én, hogy miért idegenkedik mindenki a tetőantennától, de be kell látni, hogy annál jobb/biztosabb vételi lehetőség nincs. Egy lakásban ui. ezer dolog zavarhatja a vételt. Nálam ilyen a WiFi router és a mikrohullámú sütő, de ha irányban van a hűtőszekrény, még az is képes lekockásítani a vételt.
@flash-: Az Alcor 2800-ast én is csak ajánlani tudom. Pillanatnyilag a legjobb ár-érték arányú conax-os vevő és médialejátszó.
-
ludla
őstag
Igen én ajánlanék neked jobbat, [Alcor HD-2800 digitális MPEG4] ingyenes a kiszállítás is.
-
Z0mbi
senior tag
Sracok az hogy egy Funke DSC-250 mukodhet e nalam mi donti el?
18km re vagyok a szechenyi-tol, 12 a szava-tol. A Szechenyire majdnem szabad ralatasomo van. Vagy ezek a szobaantennak nem iranyitottak? -
flash-
veterán
sziasztok
olyan dekódert keresek ami alkalmas a mindigtv adások vételére.
Ez mennyire ajánlott-jó termék?
Orion DVB-T R665vagy tudtok jobbat ilyen árért?
-
hb000
aktív tag
Ez biztosan megfelel a célnak, de én egy tuner mellé keresek csak olvasót, ebben meg van egy tuner is, nem csak egy kártyaolvasó. Ha van már dvb-t tunerem, akkor árban nem járok jól még egy felesleges tunerrel. Ezért keresgéltem a neten egyszerű olvasót, de nem találtam sehol.
-
Watt25
veterán
válasz
spiritex #1228 üzenetére
Csak a tapasztalatomat osztanám meg. A 29-i váltás óta én is azt tapasztaltam, hogy inkább rosszabb lett a helyzet. (Martonvásáron.) Konkrétan eddig bejött az A MUX úgy is, hogy egy drótdarabbal megegyező rádió antennát dugtam az antennacsatlakozóba, most meg ugyanezzel semmi sem jön be. (A csatikat nagy nehezen megtalálja, de egyáltalán nincs kép.)
-
galiba1
csendes tag
válasz
spiritex #1229 üzenetére
Én azt mondom vegyél egy sima yagi antennát. Gondolom nem laksz messze a toronytól, mert bejön szobaantennával is a jel. A lényeg: a yagit vidd fel a tetőre v. vhova ki a szabadba (pl. ablak keret, erkély). Vmi szerintem zavarja a szobaantennád vételét (elég egy fa, épület v. éppen egy nagyobb méretű jármű). Erősítőt ne használj, ha megfelelő a jel akkor esetleg a hosszú kábel csillapítása miatt használj, hogy ne gyengüljön a jel (pl. én 100m kábelhez használok egy 27dB-es erősítőt, de csak a hosszú kábel miatt). egy olcsó yagi neked elég kb. 3000ft + egy kis koax és szerintem megszűnik a problémád. Szélessávú yagit vegyél ez fontos.
-
spiritex
veterán
Lenne még egy kérdésem hozzátok:
ha vennék egy másik, de most már erősítős szobaantennát, akkor létezik olyan változat, hogy a hátuljába bele tudom dugni az analóg kábeltv koax kábelét, és az kiadja a kimenetén az antennaként befogott jelekkel együtt?
Nagyon jó lenne, mert akkor nem kéne cserélgetnem a tv hátulján a két kábelt, az analóg kábel tv-set és a szobaantennás mindig tv-set. -
spiritex
veterán
A tv sajnos nem jelez ki jelminőséget, csak jelerősséget, de tegnap úgy hagytam a kijelzést miközben ment a tv adás és vártam. Az derült ki, hogy míg végig zöld, tehát erős volt a jel, azokban a pillanatokban, amikor bekockázódik, hirtelen leesik pirosra, ami aztán 4-5 másodperc után magától helyreáll, de ez a jelerősség leesés sajnos elég gyakori. Ez mit jelent? Illetve mit jelent az, hogy helyi problémaforrás? Szeptember 29-e előtt nem volt ilyen baj... (Szeged)
-
spiritex
veterán
Sajnos az elégséges jelszint is érdekes fogalom, mert mióta 29-én átvariálták a dolgokat az AH-nál, azóta bár, zöld (tehát erős) jelszintet jelez a Pana plazma, mégis rendszeresen (kb. 10 percenként) bekockázódik a kép alja, közepe 4-5 másodpercre, úgyhogy én már nem tudom mit kéne csinálni, hogy ez ne így legyen, mert elvileg a sárga színű jelnél is "jó"-nak kéne lennie a képnek...
-
club1
veterán
Földfelszíni digitális sugárzásnál szemre nincs olyan, hogy jó minőség. Ha elégséges a jelszint, akkortól adott a kép (jó) minősége. Elégséges jelszintet pillanatnyilag nálatok csak tetőantennával lehet elérni. Olyat válassz, ami szélessávú és van benne anyag (pl. log-per), sima lepke szerintem nálatok kevés lehet (erősítés nélkül). Felétek Budapest és Szentes nyomja a legerősebben, de Szentesen nincs B mux.
-
didros
senior tag
Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy Nagykőrösön legalább milyen antennával lehetne jó minőségben fogni a MindigTV adásait? Illetve, hogy melyik torony felé lenne érdemes forgatni az antennát? Nézegettem a térképet és jó messze vagyok minden toronytól ahogy látom...
-
spiritex
veterán
Erre esetleg valaki?
-
azbest
félisten
-
hb000
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki mindigtv extrát, vagy családit PC-n? Ha igen, milyen kártyaolvasóval? Feltúrtam a netet és nem találok olyan eszközt (leginkább USB-s, de lehet PCIE-s is), ami conax kártyát olvasna. Tudtok mondani ötleteket ilyen kártyára?
-
Kiskutya
veterán
Hali!
Kellene egy kis segítség mert nemtok dönteni! Nyírszőlősbe kellene valami jó szolgáltató tv+netre! Van 1 40" led tévém és szeretném ha a lehető legszebb képet tudnám kihozni belőle. A lehetőségeim a mindig tv vagy t-home. Mivel net mindenképp kell ezért adott a t-home ami telefonnal 5300ft/hó Ha kérek mellé tévé előfizetést is az 8900ft/hó családi csomag 54 csatorna ip-tv szolgáltatás, viszont ha hd-ba szeretném nézni az + 1900ft/hó. A másik megoldás a t-home net + mindig tv extra családi csomag ami 2490ft/hó azaz 7790ft/hó de ez csak 31 csatorna viszont az m1+m2+dunatv az hd-ba jön alapból. Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás és valaki tudna e véleményt mondani a 2 szolgáltató képminőségéről? -
spiritex
veterán
Segítsetek lécci, hogy a MindigTV-ből felvett TV2 és RTL adását hogyan tudnám lejátszani a párom számítógépén, mert tökéletesen egyik lejátszó program sem viszi. Win7 van a gépén, de pl. az mpc-hc-ben nincs hang és a képet is gyorsítva játssza le, a Daum Pot Player-ben van valami hang, de akadozik és recseg, a gyári Windows Media Player-ben pedig jó a kép, csak semmi hang nincs...
Milyen codecek kellenének, hogy le tudjam őket játszani? -
ludla
őstag
válasz
lacko34 #1207 üzenetére
Igen Ausztriában Mpeg2 használnak kódolásra, nálunk meg már a Mpeg4 van, így csak a hangot tudja lekezelni. Sajnos itthon nem tudod használni a földfelszíni digitális adásra.
DVB-T Receiver
Video Decoding: ISO/IEC13818-2 MPEG2
Video Resolution: PAL 720 × 576 / NTSC
Video Code Rate: 15Mbit/s Max.
Videotext: Support DVB-ETS300472
Audio Decoding: ISO 11172?3
Operation Condition
Temperature 0 - 40° C
Platform Horizontal
Humidity 5 - 90% (non condensation -
lacko34
csendes tag
Sziasztok.
Vettem nemrég 1 hordozható dvd lejátszót dvb-t tunereset ausztriában.(xoro 7790)
Kint Ausztriában szépen lekeresi és megjeleníti az adásokat.De itthon csak lekeresi megtalálja őket, és kiírja hogy a videoformátum nem támogatott.
Lehetséges hogy más formátumban sugároznak Mo.on mint a labancoknál?
Mi lehet az oka és lehet e rá megoldás?
Köszönet
Laca -
didros
senior tag
Sziasztok! Eddig úgy néztem a MindigTV adásait, hogy nem használtam tetőantennát, hanem a meglévő PR-Telecom előfizetésem-ből kódolta ki a conax modul és a dekóder a mindigtv adásait. Úgy tűnik azonban, hogy okt.1-től ennek vége.. Tud erről valaki- valami konkrétumot? Igazából nem értem miért ne tudnák közvetíteni a szabadon fogható adásokat, gondolom nem kerül az semmibe. Vagy?
-
galiba1
csendes tag
válasz
tudosbagoly #1203 üzenetére
Mindenképp a próba vezet célra. Mind a 3 Bp-i adó a nyakadba szakad (legközelebbi a Száva utcai). Úgyhogy elvileg jönnie kellene.
-
gyulank
addikt
válasz
tudosbagoly #1203 üzenetére
Szerintem, ha már megvetted, próbáld ki!
-
tudosbagoly
csendes tag
Sziasztok,
ma az egyik barkácsáruházban vettem akciósan egy egyszerű Home by Somogyi márkájú erősítős szobaantennát, melynek a dobozán külön kiemelték hogy alkalmas digitális adások vételére is.
MindigTV honlapján a lefedettségkeresőhöz csak annyit írnak, hogy Zuglóban az Örs vezér tere környékén van lehetőség tetőantennás vételre. Engem boldoggá tenne ha ezzel az egy szem erősítős szobaantennával tudnám fogni a digitális adásokat.
Szerintetek mennyi az esély rá?
Köszi!
Aktív témák
- Eladó! Seagate 2,5" 2 TB Hdd (foxpost az árban) )
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-11320H - 16GB - 512GB - GTX 1650 - Win11 - 2év garancia
- 1 Tb-os NVME-k Beszámitok! Tőbbféle ár!
- Gamer PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest