Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PSti: Tomb Raider 1-2 eredeti ingyen emulátorral modern Win/Linux/Mac rendszerekhez
Aktív témák
-
club1
veterán
válasz
FRENK1988 #1999 üzenetére
Ha akarsz családi csomagot, akkor a tokaji adót kell választanod, mert nálatok csak azon van B csatorna. Ebben az esetben valami erősebb tetőantennára van szükséged. Ha elég az alapcsomag, vagy az ingyenes csatornák, akkor a fehérgyarmati adó jó, oda egy normál szélessávú tetőantenna elég lesz. Szobaantennákkal szerintem esélyed sem lesz...
-
darvinya
titán
Mivel én Alcor HD1800-ast írtam nem biztos, hogy megy HD2800-on.
Ez egy fejlettebb fajta.
Mivel itt nem tudok képet felrakni ezért írom.1. Fül(Create XSUB or idx/sub)
File Name - Amihez akarod csatolni( az *.srt file azonos neve legyen)
Output Folder - Kimeneti könyvtár2.Fül(Configuration 1)
SUB1-8-ig al fülek ahány nyelvet akarsz hozzáteni.
idx/sub al fül
Choosing Subtitles -all mind a nyolcat felirat, csak a kiválasztottat, nyelvi kódost
Subtitle Bitmap - 720x576(PAL), full screen pipa, sub width mekkora -ban jelenjen meg, Subtitle position center at 320 vertikal position 530
Prewiev - itt load srt file és élő nézett.
Opaque Box - fekete hátteres3.Fül(Configuration 2)
Mark Divx As - ha nem akarodd új film file-t készíteni.1. Fül(Create XSUB or idx/sub)
Start -
Tamás88
őstag
válasz
FRENK1988 #1995 üzenetére
CA modulból csak 1 féle van, csak az előfizetések közül kell választanod, de még mielőtt bármelyiket is megvennéd, inkább teszteld le az ingyenes csatornákon. Erősítős antennát csak akkor kell, ha távol vagy a toronytól, inkább az erősítő nélküli változatokra törekedj, mert nem csak a tv jelet erősíti, hanem a zavarokat is. Amúgy ha leírod a helyet, ahol vagy, akkor többet tudunk segíteni.
-
club1
veterán
válasz
FRENK1988 #1995 üzenetére
Mivel nem írtad, hogy honnan vennéd az adást, feltételezem, hogy székesfővárosi vagy. A HD csatornák mind ingyenesek, először próbáld ki egy szem szobaantennával megtalálni őket. Ez az elérhető legjobb minőséget meg fogja mutatni. A gagyi (minőségre) is ingyenes: TV2 és Retek Klub.
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok.
Mivel a műholdas Digi minősége lehervasztott az új tvmen (Sony KDL40EX600) igy most a mindigtv oldalát bujom, hogy mennyi lenne az átállás. Tudnátok segíteni? milyen ca modult érdemes venni és tetőantennát illetve ha kell erősítőt?
Köszönöm a segítséget előre is. -
darvinya
titán
Alcor HD1800-WayteQ HD90CX
Box-al lejátszható file-ról.
A lényege, hogy olyan kodek legyen konvertálva amit box ismer.Kodekek:
mpeg2, mpeg4AVC(nem sima mpeg4)Main/High 2.x-felleti.Konténerek:
avi(ez csak v3 firm felettiek ismeri fel), mpg, mp4(v3 firm felettiek lassan töltikbe), mkv, vob, tsTöbb nyelvet támogató konténerek:
mkv, vobFeliratokkal támogató konténerek:
avi, mp4
Ezekhez a file-okhoz azonos néven keszíteni ixd/ sub file-t.
A file készitő progi AviAddxSub.
Felirat keszítéshez bővebb leírás, kérésre leírom. -
András555
csendes tag
Sziasztok!
Nem régen vettem egy ilyet:
http://www.edigital.hu/TV_antenna_digitalis_vevo/DPS_HD60_MPEG4_HDTV-adas_vevo_keszulek-p81801.htmlVettem hozzá egy ilyen antennát:
http://fujiweb.hu/termek/thomson_ant517_szobaantenna.htmlMajd amikor összeraktam a lakásba akkor nem talált semmit, majd kiraktam az antennát az erkélyre akkor már talált 4db csatornát de amikor ráléptem akkor azt írta ki, hogy nincs jel.
Vissza vittem az antennát mert úgy gondoltam valami erősebb kell és kintre kell mindenképpen nekem.
Ja és a tetőre nem lehet felrakni antennát ezért marad az erkély korlát 2.emelet valami kiesebb szolid antennára gondoltam.Tudnátok valami jót ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #1985 üzenetére
Engem nem tudsz ilyenekkel megfogni, mert erősáramot is tanultam, úgyhogy inkább ne nyújtsuk a témát...
Sajnos engem olyan apróságok is irritálnak, amikor valaki izzónak nevezi a fénycsövet. Az izzólámpák ugyanis izzószállal működnek, ahogy azt Edison kitalálta. Laikus persze azt mond amit akar, csak aki már hozzáértőnek gondolja magát, kicsit is ad magára, ilyen butaságokat nyilván nem ír le.
-
club1
veterán
válasz
Ciripke #1986 üzenetére
http://www.mindigtvextra.hu/a_szolgaltatasok_arai
A 10879 Ft-ért tied a CA modul, továbbá ez az ár tartalmazza az első havi előfizetési díjat és az aktiválás díját. -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem igazodom ki a mindigtv extra díjtáblázatán.
[link]
Ebből csak az nem derül ki számomra, hogy mennyi a havidíja egy Mindigtv extra családi csomagnak CA modullal. -
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #1980 üzenetére
Nézd, volt itt egy hozzászólásod, aminek minden sora tele volt tömény butaságokkal. Ezen nincs mit szépíteni.
Csak ezt eddig nem tettem hozzá, mert igyekeztem úriember módjára viszonyulni. Most hozod a többi butaságot, szinte elolvasni sem tudom, mert magyarul persze nem bírtál megtanulni. Ilyen szinten nekem ne te szóljál be...
-
Murphistic
aktív tag
-
darvinya
titán
Legyen igazad bő szaki nyelv használattal.
De akár hogy is magyarázod az új ecoizzokat qvára bezavar.
Szétválaztás én nem uvw-re gondltam.
De ha kell megosztom.
Kiegylitett áramkörben még az elektronikus kapcsoló is bezavarhat ha nincs egyenlő teljesítménű fogyasztó azonos keresztmetszetű vezeték hálozaton.
És én nem fogom szaki nyelven taglalni, mert a laikus ember semmit nem ért meg belőle.
(gondolj a kapacitiv-induktiv hullám váltóra) -
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #1977 üzenetére
Semmi jelentősége, még ha három fázisra szétosztanád a fogyasztókat, akkor sem csökkenne a zavarás (már amennyiben van 3 fázis). Ha meg egy fázisra van kötve a lakás, nincs mit tagolni sem.
A szobaantennák AM-zavarokat vesznek fel, ami a kapcsolók szikrázásából adódik. Minden elektromos szikra gyakorlatilag rádióadásként működik (ld. szikratávíró), széles frekvenciaspektrumú AM-zavarokat kibocsátva. Ezen legfeljebb a kapcsolók szikramentesítésével lehet segíteni. Vannak erre lehetőségek, szűrőkondenzátorok, RC-tagok, de 100 %-os megoldás nem garantálható, ami abból is kitűnik, hogy a legtöbb háztartási gép tartalmaz ilyen zavarszűrőket (miután kötelező), de attól még bezavarhat.
Külső antenna használatára kell törekedni, az segíthet. Ha tetőre nem lehet, akkor legalább ablakon kívül.
Egyébként a neongázzal töltött fénycsövek narancsvörös fényt bocsátanak ki, reklámvilágításhoz szokták használni, mára elavult eszköz. Háztartási célra soha nem is volt neoncső, ez csak egy téves szóhasználat.
A hagyományos fénycsövek nem trafóval, hanem fojtótekerccsel működtek, ami nem a gyújtást végzi, hanem áramkorlátozó szerepe van, miután a fénycsövek ellenállása a hőmérséklettel csökken, így korlát nélkül egyre nőne az áram, vagyis megfutna és tönkremenne. A gyújtó egy másik alkatrész, ami lehet bimetálos hőkapcsoló, vagy később elektronikus gyújtó.
A kompakt fénycsövekben viszont van trafó, ferritmagos impulzustrafó, mint sok készülékben, számítógép tápegységében stb. Ezek zavarforrást nem képeznek (illetve tervezéssel kiküszöbölhető), legfeljebb a bekapcsolás pillanatában, de azt is csak a kapcsoló szikrázása miatt.
-
darvinya
titán
-
romulan
tag
válasz
domager2 #1973 üzenetére
Galvanikus leválasztó ezen nem segít. Ajánlatos használni egyébként földhurok elkerülésére.
Ez segít:
http://www.hamabolt.hu/termek/2391/hama/htl_antennakabel_1_5mAjánlatos hagyományos villanykörte helyett takarékos izzókat használni, illetve minőségi villanykapcsolókat. Az antenna megfelelő elhelyezését ki kell tapasztalni.
Teljes mértékben nem lehet kiküszöbölni a jelenséget, de elhanyagolható mértékűre lehet csökkenteni.
-
domager2
tag
Sziasztok!
Nekem csak egy problémám van, ha bekapcsol mondjuk a hűtő vagy felkapcsolja valaki a lámpát, akkor fél másodpercre szétesik a kép, igazából nem zavar annyira, csak ha használnám a PVR funkciót.
Egy ilyen segítene?
http://www.mediavox.hu/index.php?route=product/product&product_id=36 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ti mivel méritek a jelminőséget?
Én, vevőnek a samsung egyik csúcs BD lejátszóját ( BD-D8900 ) használom, amely sokkal szebb képet ad, mint egy sima beltéri, gondolom a képjavító rendszerének köszönhetően, viszont nekem nem ír minőséget, csak erősséget, mint a képen is látható.
-
darvinya
titán
Van még amivel lehet pontosabb
- progDVBDe ami szerintem a legjobb
-Dscaler
Ebben mindent lehet, igaz mpeg4-et külön kell csatolni és "mondhatjuk őreg".
De melyik tudd felvenni olyan formátumba amibe én akarom és nem kell miden féle illesztő hozzá.
Lehet raw-ban is csak legyen elég hely. -
Watt25
veterán
Én először csak simán arra gondoltam, hogy a hang is teljesen VBR. De megnézve az értékeket valóban úgy tűnik, hogy a hangsávok fix bitrátájúak, csak valóban valamilyen "nyersebb" értéket írnak ki a programok. (A VLC player valamiért csak néhány csatornánál ír bitrátát, de ott valóban én is "kerek" számokat látok.)
Azt hiszem át is írom a táblázatban az értékeket, mert a hangnál tényleg nincsen bitráta ingadozás, tehát nagyon ez az elv tűnik igaznak. -
darvinya
titán
Ezek az eredméyek
- MediaInfo
- VLC Player
- Xmedia Recode
-TS Doctor
stb..
Mind úgyan azt az eredményt hozták.
Ez inkább hihetőbb.
A 101kbp/s egy instabil érték mindig ugrana, kihagyna valamit hang folyamból.
Vagy 96-os v. 128-as.
Ezek szabványok és persze így tudja kezelni a gépek, mivel ők 2-s hatvánnyal dolgoznak. -
Watt25
veterán
válasz
darvinya #1960 üzenetére
Na oké, simán elnéztem az HBO hangjának sorát, valóban hülyeség a 101kbps. A másik kettő AAC hang valóban annyi, ezért írtam el. A Dolby AC3 nálam 422kbps-nek tűnik, javítottam a táblázatban.
De azért nem gondolod, hogy emiatt az egy elírás miatt nem kéne hülyeségnek nevezni az egész táblázatot? (Más miatt lehet, de ne ezért!)
De ettől függetlenül kíváncsi lennék, hogy a Te értékeid honnan vannak? Lévén még így sem stimmelnek az enyémekkel. (Nekem gyanús, hogy nálad pont 384kbps a hang, ami túl "egész" szám.) Én most még a StreamGURU-val is megnéztem, csak hogy ne az legyen, hogy csak egy programmal ellenőriztem, és nekem ugyanazt írja ki, mint a TSReader.
-
Armagedown
őstag
válasz
CsabMaster #1965 üzenetére
Szerintem nem kellett volna frissitsed , itt a leírás hogy miért :
"Továbbfejlesztett PVR funkció.
FONTOS!!! A szoftverfrissítés során a készülék egyedi kulcsot generál, melyet felvétel közben a tartalom egyedi titkosítására használ. Ennek eredményeképpen ezeket a felvételeket csak a felvételt készítő eszközön lehet lejátszani, valamint a korábbi szoftververziókkal készített felvételeket nem lehet lejátszani a 9.3 vagy újabb verziószámú szoftverekkel.
AZ ESZKÖZ KÁROSODÁSÁVAL VAGY ÜZEMKÉPTELENNÉ VÁLÁSÁVAL JÁRHAT, ha 8.6 vagy újabb verzióval való frissítés után egy korábbi verziót akar a felhasználó visszatölteni a dekóderre!"Szóval most már a felvett adást csak a vevőn tudod majd megnézni , semmi mással nem , átalakítani sem fogod tudni.
El kellett volna olvassad a leírást mielőtt frissítesz -
CsabMaster
csendes tag
Okés megtaláltam a megoldást!
A régi szoftvernél nincs újraindítás, kikapcsolás után áramtalanítani kellett, és kéééééész!
Bocs a bénázásért!
-
ludla
őstag
válasz
CsabMaster #1962 üzenetére
Csináljál egy gyári beállítások visszaállítást, áramtalanítsd vagy 5percre, és ha van kártyád azt is távolítsd el a műveletek alatt. És próbáld meg újra.
-
CsabMaster
csendes tag
Ajjaj olyan problémám van, h frissíteni akartam a Telefunken TTR-300C típusú beltérim szoftverét, de nem hajlandó kincsekért sem újraindulni a frissítés befejeztével.
Itt van a mindig-tv oldalán található leírás hozzá:Telefunken TTR 300C
A következő leírás segítséget nyújt a Telefunken TTR 300 C készülékek szoftverének otthoni frissítéséhez. A művelethez egy számítógép és egy pendrive szükséges.A táblázatból válassza ki és töltse le a frissítéshez szükséges szoftververziót.
Csomagolja ki a letöltött fájlt, majd a tartalmát (force_upgrade.bin) másolja a pendrive-ra, a gyökérkönyvtárba.
Kapcsolja be a készüléket és csatlakoztassa a pendrive-ot a készülék hátsó paneljén található USB csatlakozóhoz.
A frissítés automatikusan elindul, egy a frissítés státuszát jelző ablak jelenik meg "Visszatérési folyamat" felirattal.
A frissítés alatt ne áramtalanítsa a készüléket!
A frissítés sikeres befejezése után a következő üzenet jelenik meg: "A szoftver visszatérési folyamata sikeresen befejeződött".
Távolítsa el a pendrive-ot, majd nyomja meg az OK gombot a távszabályzón. Ennek hatására a készülék automatikusan újraindul.
Sikeres frissítés után ajánlott a gyári beállítások visszaállítása: Menu -> Beállítás -> Üzembe helyezés -> Első beállítások
(Figyelem, a gyári beállítások visszaállításának hatására a személyre szabott beállítások, valamint a csatornalista törlődik.)Ha viszont én indítom újra, akkor ha bemegyek a beállítások menübe, még mindig a régi szoftver verzió száma szerepel. Két féle frissítést is próbáltam de ugyan az..
Valaki tudna nekem segíteni?
-
darvinya
titán
Szia mellékelem m1, HBO hang bitrátáját
HBO
General
Start time : UTC 2012-01-02 17:26:22
End time : UTC 2012-01-02 18:58:03
Overall bit rate : 2 684 Kbps
Network name : DTT Hungary
Country : hun
Timezone : +01:00:00Video
ID : 2041 (0x7F9)
Menu ID : 204 (0xCC)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Format settings, GOP : M=4, N=24
Codec ID : 27
Duration : 1h 31mn
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
Scan order : Top Field First
Color primaries : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM
Transfer characteristics : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G
Matrix coefficients : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM, IEC 61966-2-4 601Audio #1
ID : 2042 (0x7FA)
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : HE-AAC@L2 / LC@L2
Codec ID : 17
Compression mode : Lossy
Language : Hungarian
Encryption : EncryptedAudio #2
ID : 2044 (0x7FC)
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : HE-AAC@L2 / LC@L2
Codec ID : 17
Language : English
Encryption : EncryptedAudio #3
ID : 2046 (0x7FE)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : 6
Duration : 1h 31mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Delay relative to video : 393ms
Stream size : 252 MiB (14%)
Language : Hungarianm1
General
Start time : UTC 2011-02-08 20:40:11
End time : UTC 2011-02-08 21:46:56
Overall bit rate : 7 291 Kbps
Network name : DTT Hungary
Country : HUN
Timezone : +01:00:00Video
ID : 1001 (0x3E9)
Menu ID : 100 (0x64)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : 27
Duration : 1h 6mn
Bit rate : 6 414 Kbps
Width : 1 440 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
Bits/(Pixel*Frame) : 0.165
Stream size : 3.00 GiB (88%)
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177Audio #1
ID : 1002 (0x3EA)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Mode : Joint stereo
Codec ID : 3
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Delay relative to video : -606ms
Stream size : 61.3 MiB (2%)
Language : HungarianAudio #2
ID : 1004 (0x3EC)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : 6
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Bit depth : 16 bits
Delay relative to video : -642ms
Stream size : 184 MiB (5%)
Language : Hungarian[Garold]
Neked melyik hang csatornád haszálod.
Mert az AC3 szokot kihagyni, ha nincs 100%-os jelmínőség, AAC-nál nincs ilyen nem 100%.os jelmínőségnél. -
ludla
őstag
válasz
CsabMaster #1958 üzenetére
Van hozzá frissebb szoftver, a mindigtv.hu Vevőeszközök - Matricarendszer alatt ott van Szoftverfrissítés, és a Te készülékednek megfelelőt töltsd le.
-
CsabMaster
csendes tag
Helló mindenkinek! Én Telefunken TTR-300C-hez keresnék szoftver frissítést, de sehol sem találok hozzá.
Valaki nem tud esetleg egy jó oldalt ahonnan leszedhetném? Mert néha megáll a kép, meg amikor bekapcsolom van úgy, hogy nem hoz képet csak feketeséget bármilyen csatornára váltok át. Még 2008-as szoftver van a vasban, ezért gondoltam hátha egy frissítés megoldaná a problémát.
-
deadi
tag
Üdvözlöm az urakat.
Adott egy lepkeantennám, kis erősítővel, valamint egy Alcor 1800 as beltérim.
Hiba a következő: Kikapcsol kb óránként a beltéri, majd újraindul, a kép pedig bekockásodik, megáll.
Jelerősség 56
Jelminőség 97Ez megfelelő?
Beltéri ilyen: Alcor-1800
Gyenge a jel?
-
Tamás88
őstag
válasz
Camelus #1948 üzenetére
Mintha valaki mondta, hogy 100%-os jelminőség kell ahhoz, hogy tökéletes legyen a HBO vétele, de csak a akkor ha a legjobb hangsugárzással nézzük az adást, mivel egyes csatornákon be lehet állítani, hogy milyen hangformátummal nézzük az adást (és ide tartozik az is, hogy milyen nyelven hallgatjuk, mint pl. Euronews).
-
Camelus
csendes tag
Előfizettem az alapcsomagra, és eddig úgy tűnik, hogy beválik. Lemértem a Google Maps-el, légvonalban 54 km-re kapom a jelet Kab-hegyről (délnyugati irányból, a rálátás akadálymentes). Egy apró észrevételem van csak, hogy az HBO esetében a hang kb. 2-3 percenként egy pillanatra elmegy. Ez másnál is előfordul? Más hibát nem vettem észre. A padláson lévő 4.000 ft-os erősítős noname antennával tökéletes a vétel.
-
Watt25
veterán
válasz
darvinya #1944 üzenetére
Nézd, én csak annyit csináltam, hogy kimásoltam a TSReader által megadott adatokat. Nem tudom, hogy kicsoda-micsoda a TSReader készítője, lehet, hogy azzal szórakozik, hogy direkt olyan programot ír, ami fals értékeket mutat a user-nek, és otthon erre veri magát.. De erről még nem hallottam...
Amennyiben mutatsz egy másmilyen programról egy screenshot-ot, ami közvetlenül a tunerrel leszedett TS-t analizálva totál más értéket ír ki, akkor utánanézek, hogy melyik lehet az igazi. -
RBJ
addikt
Tippjijét kérnék.
A wayteq hoz adtak 6000 ft kupont. ér ez valamit? vagy csak parasztvakítás.
Ahogy elnézem elég maszerás az intézése és az is csak alapcsomaghoz.
Nekem vagyis a babámnak családi kő ebben valami tapasztalat? Tippjijje ? -
RBJ
addikt
Örömmel jelentem be lepke antenna /jet-turo 50-90/ összerakva, felszerelve /2.emelet ablak mellé/ kábel bekötve, behúzva új keresés indítva a wayteq n és csodák csodájára minden csatornát lát, fizetőst nem fizetőst, jelerősség 81-82 % jelminőség 85-88% szerintem tökéletesre sikerült.
Már csak conax kártya kő ugymond és kész. Ne igazán bizza valami akciós vételbe szerintetek ?
Ja és ezuton köszönöm a segítségeteket és tippjijéket. -
darvinya
titán
-
RBJ
addikt
a wayteq 95 cx hez kaptam 6000 ropis kupont. ér valamit vagy csak vakítás ?
Na még egy kérdés. Vagy 10 méter coax kábelon van az egész de nekem nemigazán van szükség vagy csak 5 re max. Vágjam le hátha még erőssebb lesz a jel vagy nincs értelme.
Most találtam még egy helyet és beállítást Jellminőség 80% jellerősség 85% . -
Kommy
veterán
-
RBJ
addikt
Van már antenna /belőve/ beltéri /wayteq95cx. belőve.
Hol tudok conax kártyát venni vagy rendelni baráti áron?
Azt veszem észre, hogy az esetek 99% ban vagy csak készülékkel vagy conax kártyaolvasóval van csak.
Családi csomagra gondoltam mert az asszonynak a kell. -
Watt25
veterán
válasz
Armagedown #1937 üzenetére
Olvasd el, a hozzászólást, amihez írtam.
-
Zolee11
senior tag
Értem.
Nálam nincs ingadozás, csak a HD csatornákon mozog egy picit 87-ig lefele, de annál lejjebb még nem ment, igaz 90%-nál sem megy följebb. Több antenna értékesítőt is megkérdeztem és ők ennél még brutálisabb antennákat is ajánlgattak (17-20 k árban), így gondoltam megpróbálom ezzel, ha túl erős lesz akkor maximum eladom, és veszek egy 1911-es Alcort. Maglód környékén már elég dimbes-dombos a terület, sok az árnyékolt terület, azaz nincs szabad rálátás, nálam sincs így a felső terasz falán, mert a szomszédos házak belelógnak a képbe, persze már írtam a földhivatalba, hogy kezdjék meg a bontást.
Viccet félretéve, gyanítom, hogy ha árbocon kikerülne a tetőre, akkor radikálisan javulna a vétel, ugyanis a földszinten 0 jelszint van, míg kb. 5-6 m magasan már nézhető az adás.
Nem tudjátok, hogy ha nem adnék tápfeszültséget az erősítőnek, akkor is kellene működnie az antennának, vagy ez esetben jó vétel esetében sem működik az antenna? Hátha így meg tudnám találni a pontos beállítást az adó felé. -
darvinya
titán
válasz
Zolee11 #1932 üzenetére
Bizonyos nagy mértékben egyet értek club1-el.
A jelerősseg nem annyira számit.
A jelmínőség nagyon is észre vehető.
A dolby hangot használó csatornáknál nagyon is számit a jelmínőség, mert ezek magas bit/s esznek meg.( az HBO 5.1-es dolby csak 100% jelmínőségnél élvezhető akadás mentesen) -
club1
veterán
válasz
Zolee11 #1932 üzenetére
A jelminőség esetében szerintem nem annak értéke, hanem az érték ingadozása a fontos. Nálam egyébként Dél-Budán rálátás nélkül a leggyengébb mux-on 15-18% jelerősség mellett 100% jelminőség van, viszont időnként elindul lefelé, majd 25% környékéről megint felmászik. Közben meg semmit sem romlik a tényleges képminőség.
Egy 4000 Ft-os Alcor 1911-est használok erősítés nélkül padlástérben.
A pesti síkság területén szerintem nem szabad erősíteni, az csak ront a vételen. -
Zolee11
senior tag
válasz
darvinya #1930 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy a jelerősség 45% felett nem érdekes, a jelminőség az ami fontosabb és annak 90% fölött kell lennie. A HD csatornákon ez 87-90 között változik.
Valószínűleg nem pontosan van beállítva az antenna, és csak az erősítés miatt van ekkora jel.
Jelminőségnél mi számít minimálisnak ahhoz, hogy tökéletes legyen a vétel? Azaz nincs akadás, kép szétesés, és akár rögzíteni is lehet az adást, mert nem lesz hiba benne. (Ha egyáltalán meghatározható ez az érték.) -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Múlt hétvégén álltam neki felépíteni a rendszert otthon (Maglód), WayteQ HD-95CX beltérikkel (2 db), és egy Alcor 1615 DVB-T antennával. Már a tetőtérben elég jó jel jött, de itt még szét-szét esett a kép, elvétve itt is lehetett találni pár jó vételi pontot. Végül a felső terasz falára került az antenna, mert itt bekapcsolt erősítővel (ami nem gyenge), 90% / 87-90% volt a jelerősség és a minőség. Az összes csatornát befogta.
Ha nem kapcsolom rá a tápot az erősítőre akkor nincs jel, gondolom ez a dipol erősítő vagy mi, nem működik erősítés nélküli üzemmódban. Próbáltam forgatni az antennát, de meglepő módon teljesen mindegy milyen irányban áll ezen a ponton, mert semmit nem változik a jel. Próbáltam ráállítani az adóra (Széchenyi-hegy), de nem változott a jelerősség, így maradt a térkép szerinti irány és magasság belövés.
Nagyon ritkán az m1 hangja elakad egy pillanatra de a kép nem esik szét, tehát nem tudom eldönteni, hogy vételi hiba okozza-e vagy csak adásbeli probléma.
Esetleg kikapcsolt erősítővel, meg lehetne találni az adó pontos irányát? Érdekes sosem megy 90% fölé a jel, tehát nem hiszem, hogy túl erős lenne a jel. Valószínűleg elég lett volna egy Alcor 1911-es antenna is. -
RBJ
addikt
Na elvileg minden jön.
a jelerőségem ahogy mozgattam a legjobb érték kis lepkével
jellerőség 78%
jelminőség 85%
ez elég vagy érdemes belevenni még az erősítőt? -
HofiZoli
senior tag
Kicsit szórakoztam, antenna nélkül egy kb 2 méteres koaxal. Minden csatorna jön, epg tökéletes (a kódoltakra is, csak nem nézhető a csati). Jelerősség 90-95%.. Legjobb a HD csatikon, gyengébb a tv2-rtlklub pároson.
-
RBJ
addikt
-
club1
veterán
Akkor még egyszer: "Ráadásul a szélessávú antennák általában a legtöbb nyereséget frekvenciaközépen vagy felette produkálják, aztán hirtelen a 65-69 csatornák között leesik a nyereségük."
Azaz igen nagy valószínűséggel a lepkéd nyeresége drasztikusan csökken a 68-as csatorna előtt. Olyannyira, hogy nem is fogja aztán a tv-d azt. ezen az erősítő nem segít. Próbálj állítani az antennán, ha ez nem jön be, add el, és vegyél egy teljesen más típusút, lehetőleg olyat, aminek a gyártója rajzol az antenna mellé nyereséggörbét, és a 68-asnál még van 8-10 dbm feletti nyereség. -
RBJ
addikt
akkor konkrétan mi a teendő?
Ez sima lepke erősítő nélkül ha nem említettem.
vegyek bele erősítőt?
vagy mozgassam valamerre az antennát?
vagy másik antennára probálkozzak legalább így tudom a lepkével, hogy tudok itt fogni.
amugy a 3000 ropi volt a lepke 10m koax kábellel és dugokkal.rossz összeszerelésből nem adodhat a mux hiány, gondolok kábel vég rossz osszerakásból stb
-
club1
veterán
Nálatok az A mux van a legmagasabb frekvencián, ellenben ez a legtöbbször az alacsonyabb frekiken van, mivel minél kisebb a frekvencia, a lefedettség ált. annál nagyobb... Ráadásul a szélessávú antennák általában a legtöbb nyereséget frekvenciaközépen vagy felette produkálják, aztán hirtelen a 65-69 csatornák között leesik a nyereségük. Valószínűleg az antennádnak már magas/túl gyenge a tokaji a mux.
-
RBJ
addikt
ezt az antennát úgymond tényleg köpködik. annyire beleéltem magam, hogy tényleg végigcsinálom. én sarkantyu ut. de Tokaj felé van szabad kilátás elvileg. Jónak kell lenni mert pont most láttam a média markt felé menet egy földszinti lakásba volt a Fultonnál kitéve a lepkeantenna. Ha neki jó nehogy már nekem aki dombon van ahozképest meg 2. emelet ne legyen jó?
Érdekes voltam egy pár helyen de antenna választék nuku. -
Garold
senior tag
Van, ma érkezett meg az antennám!
Állomás környéke panel, 5 emelet, Tokajra néző erkéllyel. Szobaantennával használhatatlan volt, külső erősítős antennával tökéletesen működik. A jelszint 65-75% körül mozog, nem történt semmilyen finomhangolás, csak kiraktam és rögzítettem az antennát.Az antennát neten rendeltem , nem dicsérték antennás körökben, de úgy tűnik bevált.
-
RBJ
addikt
Van itt Nyíregyházi mintig tv-s. tapasztalatok?
Most voltam egy antenna üzletben ahol úgy rámijesztett az eladó, hogy tetőre kell vinni meg hogy szabad e a rálátás Tokajra, hogy a kedvem elment az egésztől.
egy tetőteres társasházba nehogy már felvigyem az antennát.
Próbálkozzak, akkor dobhatom a kukába a wayteq t.
Meg itt helyben hol lehet antennát venni ahol bő a kínálat -
Kernel
nagyúr
válasz
Murphistic #1902 üzenetére
Számít a hossz, teleszkópantennánál is nem véletlenül fordul elő, hogy összébb tolva jobb a vétel, mintha teljesen kihúznánk. Teljesen kihúzott állapot az alacsonyabb frekvenciákhoz jó, VHF-sávra. Ezért addig kell állítgatni a hosszát is, míg a legjobb vételt kapjuk.
Számítással is meg lehet közelíteni, de a gyakorlatban lehet kisebb-nagyobb eltérés, mert vannak fizikai rövidítő és hosszabbító tényezők, impedanciák, ami befolyásolja a végeredményt. A hullámhossz negyedén, felén, egész számú többszörösén is bekövetkezik a rezonancia, ezért vannak gyakorlati okból félhullámú és negyedhullámú dipólok.
A botantenna (vagy a helyette alkalmazott drótdarab) hossza számít csak, a hozzá vezető árnyékolt kábel már csak a tápvonal.
1 db botantenna értelemszerűen csak a kábel középső eréhez csatlakozik. 2 db botantenna már szimmetrikus (földfüggetlen) megoldásnak számít, ezért azt baluntrafóval kell az aszimmetrikus koax. kábelhez illeszteni.
(Balun = balanced-unbalanced illesztő.) -
club1
veterán
válasz
Ciripke #1903 üzenetére
CI slotba dugod be a CA modult, a CA modulba pedig az előfizetői kártyát. A tv-kben azért csak CI slot van, mert nem csak CA modulba lehet előfizetői kártyát bedugni (de mindigtv esetében abba kell).
CI slot gyakorlatilag egy PCMCIA kártyahely, a CA modul pedig egy PCMCIA kártya... -
Murphistic
aktív tag
Köszönöm a helyreigazítást! Azért írtam a lecsupaszított koaxot, mert itt a fórumon olvastam talán és a kérdező szigetelt koaxszal próbálkozott, így gondoltam hátha segít neki. Viszont érdekes volt, amit leírtál.
Ehhez a darab drót témához lenne egy kérdésem: Ha így próbálkozunk számít a hossza a drótnak, vagy mivel úgy is kicsi a nyeresége teljesen mindegy? Pl. ahogy számolgattam a 610 MHz-es frekvenciához 0,491m-es hullámhossz tartozik, a 802MHZ-hez 0,374m. Bár az homályos, hogy melyik része az antennának, ahol számít a hossz ( még rémlik valami, hogy lehet fél és negyed hullámhosszú is, de ez után már tényleg utána kell olvasnom
)
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ciripke #1900 üzenetére
CA modul szükséges:
http://www.mindigtvextra.hu/MinDig_TV_Extra_musorcsomagok
Továbbiak a "Részletek" gombra kattintva.
Aktív témák
- Antminer S21 Hydro 335 TH/s Használt gépek Kiváló Állapotban KEDVEZŐ ÁR!
- Memóriakártyák , pendrivek , kártyaolvasók , USB/Type-C hub( 64-128-256GB )
- Eladó High-End 4K Gamer PC 34" monitorral!
- be quiet! SILENT WINGS 3 120mm PWM 1450RPM
- Újszerű állapotú Apple iPad Air M2 11" 2026.02.12-ig Apple garanciával, ajándék tokkal
- Új Hangkeverő 6hó jótállással!
- Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Pro 12.9" billentyű+tok új eladó.
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest