Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
Na, ma megvettm a Conax kártya olvasót! jee... már csak a kártya kell... szerintem veszek próbából egy 3 hónaposat!
Egyébként van arról valami info, hogy esetleg lesz-e még az extra csomagba további csatorna? És ha igen, mikorra várható, és mik azok?
-
club1
veterán
válasz
Dominic1 #395 üzenetére
A digitális vételnél gyakorlatilag vagy van vétel, vagy nincs. Neked az antennarendszered határértéken adja le a jelet, így az erősebb csatornát veszed, a gyengébbet nem. Vagy erősítesz a tetőantennád közelében, és/vagy kicseréled a beázott/kontakthibás csatlakozókat/kábeleket.
-
amadeus11
senior tag
Nah , nem bírtam magammal , csak vettem inboxot . az Alcor HD-1800 -ra esett a választásom . Interneten rendeltem , 24 óra alatt kézhez kaptam
A szolgáltatásokkal és magával a géppel elégedett vok , remélem nem lesz egyéb gond vele .
-
Dominic1
csendes tag
Sziasztok, Hatvani vagyok, a Kékes felé néz az antennám, eddig tökéletesen ment az M1, Tv2, RTL, de kb 1 hete nézhetetlen, nagyjábol akkor kezdte amikor voltak az esőzések, nem is foglalkoztam vele mert biztos az eső... de mostmár kicsit zavaró. A tv folyamatosan azt írja hogy gyenge vagy nincs jel, a 44es csatornán nem talál adót, a 69es jó, tökéletes a kép. Nem tudom mi lehet a gond
-
c41r0^
őstag
én állítólag nem látnék rá, és ráadásul a környéken mindenhol 4-8 emeletes házak vannak, elméletileg csak vert jelet kapnék, ami nem elég egy szobaantennához
most UPC analóg kábelTV van, de a lakásban valami ősrégi fekete koax is megy és van egy kivezetése dugalj formájában a szobában - ez gondolom a ház tetőantennájára való csatlakozás - a CRT tv-nkre rákötöttem és az analóg m1/rtlklub/tv2 is nagyon rossz minőségben jött be rajta... erről ennyit, ezen a DVB-T biztosan esélytelen
még mindig nem mertem 3-5K-t egy jobb DVB-T szobai antennára bevállalni, de lehet lesz kölcsön erősítős, ilyesmi, és azzal megnézem
-
c41r0^
őstag
Hát ez hihetetlen, nekem meg a címhez közeli szakboltban azt mondták, Nagy Lajos Király útja 167-ben 3. emeletről esélytelen a DVB-T vétele szobaantennával, merthogy a Száva utcai adótorony úgy, mint minden digitális adótorony csak egy sávba sugároz, nem pedig rádiuszba. Látom, a beírt cím tőlem légvonalban kb. 1500 m-re van. Sztem mégis megpróbálom vmi kölcsönkért erősítős szobaantennával a dolgot... a TV az adott.
-
válasz
amadeus11 #389 üzenetére
ja, a tető antennát javasolnám énis...
más:
Tudtok ajánlani olyan betérit, amibe nincs CI modul? A lényeg, hogy ne legyen túl drága, de gagyi semAnyóségnak kéne, vidéken laknak, nem akarnak előfizetést, mert nagyon ritkán nézik, az analógot akarnánk náluk lecserélni.
Köszi -
club1
veterán
válasz
amadeus11 #387 üzenetére
Határeset. De gondolom ráérsz akkor agyalni rajta, ha lesz DVB-T vevőd, és ráakasztva a Hirschmann-t a két digitális csatornából csak egyet, vagy egyet sem fogsz látni... Ezen a távolságon - még az Alföldön is - javallt a tetőantenna, mert a digitális vétel ilyenkor már érzékenyebb a terjedést zavaró tényezőkre (eső-hó-viharfelhő-villám, stb.).
-
amadeus11
senior tag
Sziasztok !
Lassan nálam is esedékes lesz az átállás. Jelenleg egy erősítős Hirschmann antennával fogom az analóg adásokat . Keveset nézek tv-t és nekem bőven elég ez a pár csatorna . Van digitális műholdvevőm , de azt se nézem . Szerintetek megéri várni még egy évet ? Várható -e a beltérik árának további csökkenése ? Egy éve harmincezer volt a legolcsóbb Conax modulos vevő , most nézem van 20000 -ért is ( Alcor ) . Az adótornyoktól 30 km-re vagyok ( Csávoly , Kiskőrös , Úzd ) . Szerintetek jó lesz hozzá az erősítős Hirschmann antenna ( kristálytiszta az analóg adás ) , vagy kell majd új antennát vennem ? Ha veszek antennát esetleg elég lenne az erősítő nélküli is ?
Kössz a válaszokat ! -
Valaki nézi a kódolt csatornákat a Conax CAS7 kártyaolvasó + kártyával?
Próbálta már valaki? -
egy kis idő után (kb 1 hónap) bedugtam megint az antennát, és kiírta, hogy új csatornát talált. Mert be van kapcsolva az új csatorna észlelés. Át scenneltettem vele, de semmi újat nem vettem észre. Másnál is volt ilyen?
-
club1
veterán
válasz
t_ferenc #380 üzenetére
Én Dél-Budán 32-35% jelerősséggel (nem látok rá egyik totonyra sem, mert hegy aljában vagyok) tökéletesen tudom fogni mind a két mux-ot. Persze ha jön a vihar/jégeső/hóesés, akkor kockásodik, fagyogat, stb. Na ez a digitális tv-zés egyik hátránya (időjárásérzékenyebb, mint az analóg adás).
-
t_ferenc
őstag
válasz
t_ferenc #375 üzenetére
Belottuk az antennat Kekesre, viszont:
- a 44-es csatornan meg mindig elofordul, hogy megfagy a kep nehany pillanatra; a 69-es csatornan minden szepen akadasmentesen jon.
- ha megosztom az antennatol jovo jelet, hogy a masik teven is lehessen nezni legalabb az analog adasokat, akkor - ismet csak a 44-es csatornan - a jelminoseg leesik 30% koruli ertekre es ingadozik 30-90% kozott; a 69-es csatorna tokeletes.
- amennyiben a belteri loopjara kotom a masik tevet, akkor minden rendben; viszont csak akkor jon at a koaxon a jel, ha a belteri is be van kapcsolva.
- valamiert nem foghato az m1 az analog teven; a tv2 es az rtlklub tokeletes.
- a mindigteven a kovetkezo ertekek olvashatok: 44-es csatorna jelerosseg ~54%, 69-es csatorna jelerosseg ~59%, a jelminoseg mindket csatornan 97%, amennyiben nem osztom meg a jelet a box elott. Ezek jo, elfogadhato ertekek?
-
Még egy hülye kérdés
ha USB-s TV tunerrel fogom a mindig TV-t hogyha tudom a kódolt csatornákat nézni?
létezik USB-s kártya olvasó ezekhez?Vagy van olyan progi, ami áthidalja ezt a problémát?
-
club1
veterán
A MUX -> multiplex. A multiplex pedig jelen esetben egy csatornában sok csatornát jelent. Az analóg adásnál egy csatornán/frekvencián egy adót találsz, a multiplex-en pedig egy csatornán/frekvencián x-et. Ezért is jó a digitális sugárzás, mert egy nagyságrenddel kevesebb frekvenciát igényel (1 analóg adó helyére betolható tíz digitális) .
-
PuMbA
titán
válasz
joecontra #339 üzenetére
"Miért van az, hogy a HD szabvány csak 16:9-es képaránnyal dolgozik?"
A szemeddel sem kockába (4:3-ba) látsz. Én azt nem értem, hogy hogy terjedhetett el a 4:3 a TV-knél, mert az OK, hogy weboldalak nézésére jó, de filmekhez és sorozatokhoz nem. Szerintem sokkal kellemesebb nézni egy wide képet.
-
t_ferenc
őstag
segitseg kellene skacok.
belottuk az alcor 1800-as boxot, meg az antennat kekesre jo is volt minden. azonban nehany ora utan elkezdett szetesni a kep nehany masodpercre, a jelerosseg pedig leesik kilencvenvalahany szazalekrol otvenvalahanyra. mit lehet tenni?
mas. az antennatol lejovo jelet osztanank meg a box es egy analog teve kozott. milyen elosztot, erositot ajanlotok?
-
t_ferenc
őstag
-
club1
veterán
válasz
t_ferenc #350 üzenetére
Én is csak azt tudom mondani, ami a mindigtv.hu-n le van írva:
1., Az antennának legalább 10-15 dB (inkább 15) nyereséggel kell rendelkeznie a teljes UHF sávban a 21-69-as csatornákon (470-862 MHz).
2., Az alkalmazott koaxiális kábel csillapítása 1.5-2 dB között van 10m kábelhosszra vonatkoztatva. -
t_ferenc
őstag
Koszonom a valaszt. Sokat segitettel mar eddig is.
A Kekes, meg a tetoantenna mindenkeppen a megfelelo valasztas szamunkra. Eddig is tetoantennasok voltunk am. Probaltam befogni a csatornakat a mostani antennaval meg egy Compro Videomate U80-as USB-s vevovel, de nem jartam sikerrel. Ezert gondolom, hogy vennunk kellene egy antennat. Bar most olvasom, hogy az U80-as lehet nem is mukodik itthon. - En Angliaban vettem, ugyanis en ott elek, dolgozok. -
A doboz tekinteteben: szuleimnek lenne ez a megoldas itthon, ok nem rogzitenek, csak megnezik, ha megnezik. A teve(k) egyszer le lesz(nek) cserelve, de nem sietos a dolog egy csoppet sem. Az 1800-as azert tunik jo valasztasnak, mert kepes a mindigtv extra vetelere es ezt talaltam legolcsobban a piacon.
Te melyik antennat javasolnad erre a kornyekre, amely erosito nelkul is megfelelo vetelt biztosit? -
club1
veterán
válasz
joecontra #348 üzenetére
Nekem a 60 e Ft-os LG monitor-tv-m EPG-jében van felvétel lehetőség. Ez azt jelenti, hogy ami műsort(okat) felvételre ott kijelölök, azt a kikapcsolt tv kinyomja arra felvevő készülékre, ami a DTV-OUT(AV2-SCART) kimenetre van csatlakoztatva.
Egyébként eredetileg meg arra céloztam, hogy ha új tv-t fog venni, akkor ahhoz már nem kell a box, mehet a dvd felvevőhöz. -
joecontra
addikt
Én biztos, hogy olyan dekódert vennék, amivel rögzíteni is lehet az adást. Ebből a szempontból az 1800-as nem jó. Viszont előbb-utóbb le fogod cserélni a képcsöves tv-t
STB-vel lehet műsort rögzíteni.
Egy Full HD TV-n vagy bármely újabb TV-n futó adást (DVB-T) hogyan lehet rögzíteni STB nélkül például DVD felvevőre?
J
-
club1
veterán
válasz
t_ferenc #345 üzenetére
Szerintem nálatok csak a tetőantenna a biztos (Kékes stimmel). A Carant (harmadik) antennát csak erősebben lefedett helyeken ajánlják. A ti településetek nem az, mivel a kékesi adó bár jól látható, de kis erővel sugároz. Ennek ellenére megpróbálnám a régi antennát, ha nem jön össze, akkor veszel egy jobbat, ha az sem, akkor veszel egy erősítőt a jobbhoz.
Én biztos, hogy olyan dekódert vennék, amivel rögzíteni is lehet az adást. Ebből a szempontból az 1800-as nem jó. Viszont előbb-utóbb le fogod cserélni a képcsöves tv-t, így nagyon sok pénzt nem áldoznék a dobozra. Ebből a szempontból meg az jó választás. -
t_ferenc
őstag
Ez is valami, a semminel minden esetre joval tobb
Mi mindig Kekesre allitottuk be az antennankat, gondolom ez most is igy lenne a legjobb - Jaszapatin lakunk. Teve hagyomanyos, kepcsoves, semmi extra.
Antennat kellene venni szerintem, mert van egy USB-s DVB-T vevom, de nem talalt egyetlen csatornat sem. A mostani antenna egyebkent nagyon hasonlit a mindigtv oldalan talalhato harom antenna - kepek - kozul a legalsora; de nem ugyanolyan.
Eddig az alapjan amit talaltam, az Alcor 1800-as tunik a legjobb valasztasnak hat honap elofizetessel.
-
der_
tag
sziasztok
meg tuná nekem mondani valaki azt hogy ha a mindig tv 1440x1080i-ben sugároz akkor az hogy szélesvásznú? Most analóg kábel tv-m van és az m1 szinte mindig szélesvásznú. De akkor nem 1920x1080i? Vagy úgy megy mint a kábelen hogy adnak egy 4:3 arányú képben egy 16:9-est és azt nekem kell felnagyítanom a tv-men ha teljes képernyőt akarok?
-
joecontra
addikt
Mert a legtöbb mostani megjelenítő 16:9
Ez most a tyúk és tojás esete. A szabvány miatt születtek az új képarányú megjelenítők, vagy a megjelenítők miatt lett a szabvány?Ezeken pedig mindegyik módban hülyén néz ki a 4:3.
Egy 4:3-as adás 4:3-as megjelenítőn rendben van.Szerintem.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
Üdv!
Miért van az, hogy a HD szabvány csak 16:9-es képaránnyal dolgozik?
Szerintem lehetnének 4:3 arányú HD felbontások mint pl.: 1024x768, 1280x960, 1920x1440, stb.
A HD szabvánnyal miért kell kidobni a 4:3-as képarányt? Ez miért törvényszerű?Üdv,
J -
t_ferenc
őstag
sziasztok!
most szeretnek venni mindig tv vetelere alkalmas belterit - lehetoleg olyat, amivel az elofizeteses csatornak is foghatok -.
az a kerdesem, hogy szerintetek melyik egyseg a legjobb vetel es honnan? illetve antennat kell-e vennem?
-
Mike1223
csendes tag
Halihó!
Az EPG sajnos nem egyszerű a Pana TV-knél. De működik.
Így:
Állítsd vissza a gyári beállításokat, majd országnak válaszd ki Svédországot. Ezek után hangold be ismét a csatornáid és szép kis EPG menüd lesz (mint nekem is )Természetesen a gyári beállítások visszaállításánál mindent az alpoktól kell kezdeni, de egyszer kell eljátszani.
Nyelvnek meg továbbra is válaszd a magyart. Mármint a menük nyelvének.
Jó tévézést!
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen eladó antennám: [link]
Teljesen új, garancia 1 év a fenti üzletbe rajtam keresztül. 5500-Ft -
válasz
JetiRulez #330 üzenetére
érdekes, mert infója nekem még a kódolt csatornának is van...Szóval nem értem. Írtam most a Panasonic Magyarországnak egy emailt, hátha én lámultam be valamit, és nem aktiváltam valami menüt, vagy nemtudom
Infósáv érdekesség:
Private Spice: "18 éven felüli gyermekek részére ajánlott"most akkor mivan?
-
Lala6
őstag
Nálam is működik rendesen az EPG, van infó és tartalom is.
-
Szólna valaki, ha megy az EPG?
Mert addig nem nyomkodom feleslegesen miden 10 percben
-
Dízeles
aktív tag
Üdv totyik lakók.
Tudna valaki linkelni saját képet MinDig TV képéről? -
hati
addikt
Kerestesd meg a TV-vel ismét a csatornákat!
Technikai változás a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásokat illetően 2010. július 13-tól
-
club1
veterán
Persze hogy van. Nekem az LG tv-men van guide gomb, ha megnyomom, jön elő a műsorújság... Na, most éppen semmilyen info nem nyerhető ki belőle, az összes csatornára azt írja, hogy nincs információ... Akkor inkább így írom: Egy héttel ezelőttig biztosan működött a műsorújság a mindigtv-n. (Lehet, hogy most szabin van a frissítéssel megbízott ember
)
-
Sziasztok!
megjött az antennám, és sikerült is behangolni vele az adásokat, és minden kafa, csak egy kérdésem lenne... nektek van channel guide-otok? Nekem pana TV-m van, és nincs ilyenem. műsor infóm van ami szintén nincs analog adáson. -
Axion1
csendes tag
én úgy tudom,hogy igen!
A mindigTv-nek van egy extra szolgáltatása ami pontosan ilyen elven működik. Kapsz egy kártyát és abba a slotba kell behelyezni és máris a fizetős csatornákat láthatod. Okos dolog ez mert eléggé alányestek/nek a kábel tv árainak és a program kínálat év végéig még bővülni fog. -
recoil
csendes tag
válasz
sittes79 #132 üzenetére
Sziasztok!
A szerviz ezt a választ küldte a Sagem ITD91 firmware frissítésével kapcsolatos levelemre:
"Tisztelt Uram!
A készülék vásárlásakor minden bizonnyal elkerülte a doboz oldalán lévő nagybetűs felirat, miszerint ez csak az ingyenesen fogható adókhoz jó. Noha benne van a kártyaolvasó, az nincs a magyarországi jogdíjas használati engedéllyel ellátva, ezért ez nem működik.
Ezt a sw. Frissítés sem oldja fel." -
popecc
csendes tag
Az a legbiztosabb ha veszel egy új antennát is mert ha meg van sérülve vagy a vezetéke sérül akkor már veszít a jel az erősségéből aztán már probléma van vele.
-
localhost
Közösségépítő
De igen, illetve:
Antenna és kábelezés
A szolgáltatáshoz a jelenleg az analóg műsorok vételéhez használatos legtöbb tetőantenna megfelelő, melyek alkalmasak az UHF frekvenciatartomány vételére. Ha az analóg műsorok vételéhez szélessávú antennát használtak (ilyenek a széles körben elterjedt lepkeantennák és az ún. logper antennák), akkor ezek minden bizonnyal a digitális vételre is alkalmasak lesznek. Ha az analóg antenna keskenysávú volt (ilyenek például a Yagi antennák), akkor új, szélessávú antenna felszerelésére lehet szükség. Akkor is indokolt lehet új antenna felszerelése, ha a vételi hely a digitális műsort sugárzó adótoronytól távol esik, vagy tereptakarásban (pl. völgyben, épület árnyékában) van. Ilyenkor nagy nyereségű vevőantenna és antennaerősítő használata segíthet. Antennaszerelők, szervizes szakemberek mérőeszközökkel meg tudják mérni, hogy megfelelő-e a jelszint.
A zavartalan vétel jó állapotú tetőantenna és koaxiális kábel esetén biztosítható. Szobaantennás vételre akkor van jó esély, ha elég közel lakunk az adóhoz. Az analóg vételi frekvenciákra hangolt antennaerősítők a digitális vételnél nem alkalmazhatók, át kell hangolni ezeket a digitális adás frekvenciájára. A digitális vételnél szűkebb az átmenet a jó minőségű kép és a teljes vételképtelenség között, mint az analógnál, ezért fontos hogy a kültéri eszközök jó állapotban legyenek. Bizonyos településeken az átmeneti időszakban az analóg tévéjelet és a digitális adást eltérő adótorony sugározza, ilyenkor a tetőantennát el kell forgatni, vagy új antenna felszerelésére van szükség. Az adóhálózat öszes adóantennája vízszintes polarizációra van tervezve, ezért a jó vételhez vevőoldalon is vízszintes polarizációjú vevőantennát kell biztosítani.
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Linux haladóknak
- Gumi és felni topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 2080Ti NZXT/ i5 12600KF / 32GB 3600Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Acer Nitro Gaming XV272UV3 - 27
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Antminer S21 Hydro 335 TH/s Használt, Kiváló Állapotban KEDVEZŐ ÁR!
- Keychron K2 HE + Keychron akril porvédő + 110 db Gateron DAWN Magnetic swicth egyben
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z370 i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM 690 III Corsair 550W
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest