Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
azbest
félisten
Az e-számlára állás után kb 5 napon belül aktiválják. A online ügyfélkapun látszik, ha megtették: szolgáltatások fül, azon belül a digitális szolgáltatások rész

Ha kiderülne, hogy csak a főkártyára aktiválják az akciókat... hát akkor átcserélem a tévé és a számítógép kártyáját, hátha lesz valami érdekesebb film, amit felvennék róla. -
domager2
tag
5.1 hang az m1 HD csatornán
attila.scourgeofgod, 2012. május 25. - 08:56m1HD logoA tegnap esti Eurovíziós Dalfesztivál (2. elődöntő) élő közvetítése során először sugárzott az m1 HD 5.1 hangrendszerben.
Tekintettel arra, hogy a műszaki rendszerek átalakítása megtörtént, a jövőben egyre több alkalommal hallhatjuk az MTVA által sugárzott műsorokat igazi térhatású, 5.1 hanggal.
5.1-es hangot a HD csatornák mellett biztosítanak, mind az Eutelsat 9A műhold 62-es transzponderén (mind a négy csatorna mellett), mind a MinDigTV rendszeren (a három HD csatorna mellett). Az SD csatornák mellett sztereó változatú hangsáv (MPEG Layer II) áll rendelkezésre.
A közeljövőben tervezik az eredeti nyelvű kísérőhang továbbítását is (fokozatosan növekvő óraszámban), a hangsáv már (a magyar hangot továbbítva) most is elérhető a műholdas műsorterjesztő rendszeren. Ebből a szempontból a műholdas platform előnye (sávszélesség okok miatt), hogy az eredeti hangsáv is 5.1-es (a HD változatban), a MinDigTV platformon az eredeti nyelvű hang csak sztereó változatban lesz elérhető.
-
azbest
félisten
Megjavították az ügyfélkapun a szolgáltatások fület. Látom is, hogy megjelent tegnaptól az e-számla aktiválásért kapott 1 havi hbo. Viszont csak a főkártyán aktiválták be. Lehet, hogy korábban a trónok harcánál is csak a főkártya nyílt fel... minden esetre rákérdeztem az ügyfélszolgálat e-mail címén, hogy a társkártyán is aktiválják-e.
(#3195) Jester01 : valóban sikerült elírnom, bocsi Linus

-
Bozek
nagyúr
-
azbest
félisten
Úgy emlékszem Winfast Pvr2-ben is lehet a beállításoknál konfiguráélni hogy csak a program streamet vagy a teljes muxot vegye.
A tvheadend-hez azért használok 3 tunert mert így az összes csatorna közül tetszőleges kombinációban lehet nézni és felvenni egyszerre akárhányat. Csatorna, műsorcím és körülbelüli időpont alapján pedig automatizálni is lehet, hogy felvegyen jövőbeli műsorokat. Ebben egy webes felületen lehet az epg-ét nézegeni és beállítani a felvételt, aztán letölteni vagy lejátszani.darvinya: [link]
nem tudok róla, hogy bármi köze lenne Linux Torvalds-nak a digitális sugárzás szabványához. -
Bozek
nagyúr
A Winfast PVR felveszi egyszerre az egész multiplex-et és nem kell hozzá több tuner. Főként azért kérdeztem, mert ott viszont nem tudom kiválasztani, melyik sávokat vegye fel, így a TS-ben benne lesz az m1, m2, Duna és Duna World is az összes hangjával együtt. Ez így eléggé helyigényes.
Mondjuk jelenleg 4 esetről tudok, amikor szükségem lesz rá, mert az EB nyolcaddöntők esetében egyszerre lesz 2-2 meccs.
Ütemezéshez meg ott van a zzEPG, ha az alap program által adott lehetőség nem elég. Ott ha jól emlékszem, akkor csak ki kell választani a műsort és be lehet állítani, hogy az összes részét felvegye a későbbiekben. De ebben most nem vagyok biztos, rég használtam.
-
azbest
félisten
Felvételre én egy linuxos gépet használok... 3 olcsó tunerrel... úgy akárhányról lehet felvenni egyszerre. tvheadend.. .a windowsos gép csak felcsatlakozik rá, amikor tévézni akarok

Oh, most látom hogy lemaradtam a Wallander 3adik részéről.. be is kattintom a következő ismétlésére a felvételt
Azta.. a cég első évadot meg leadják 4 részesével a hosszú hétvégén.. katt katt és már be is van állítva a felvétele 
Szal, ehhez képest kicsit komolytalanok a windowsos progik, amiket láttam eddig. -
Bozek
nagyúr
Leraksz egy nyilat oda, ahol laksz és kiválasztod az adótornyot. A nyílra kattintva kihozza a távolságot. A Terrain Profile-al meg megnézheted, mennyire vagy takarásban földrajzilag.
azbest: Még annyi kérdés, hogy ezzel a SmartDVB-vel lehet egyszerre két adót felvenni (persze azonos frekvencián levőket)?
-
azbest
félisten
Akár az a kártyaolvasó is jó lehet hozzá, majd ha kipróbálod számolj be róla

A prociterhelés kapcsán: olyan codec-cel, ami kihasználja a gpu hardveres gyorsítását még sokkal kevesebb is lehet. Mondjuk a media center is használná.
A tools -> settings - directshow -> connection
részen lehet állítgatni a codecet.
Nálam hardveres gyorsítással 10% alatt vannak 2GHz-es 2 magos core2duo notin.A L az a jelerősség, a Q pedig a minőség. A jelerősséget a legtöbb tunerből nem tudja kiolvasni, hanem 0-át vagy valami fix értéket mutat. A Q 100% azt jelenti hogy hibátlanul jön az adás.
Sim olvasót nem próbáltam. A lényeg hogy pcsc protokol szerint tudjon működni, ami nagyrészt a driver kérdése is. Van amit eleve ismer a windows, van amihez drivert kell telepíteni. A sim olvasó ha csak a saját programjával kompatibilis és nem pcsc fajta, akkor nem jó.
(#3185) Flashget:
nem tudom, hogy az alcor conax olvasója megy-e más programmal, mint amit vele adnak. Mondjuk a cég weblapján a homesys-t kínálják letöltésre, de HiDTV jár vele. Régebben próbáltam a progit, nem nyűgözött le. Valamilyen smit chipset van rajta conax kezeléshez. -
Bozek
nagyúr
Egy 3 GHz-es Pentium Dual-Core-al, Galaxy GTS450-es 1 GB-os videókártyával. A Winfast PVR-ben nincs ilyen gondom, bár ott meg nincsenek rádiók.
Kipróbáltam a SmartDVB-t is, egyelőre ugyebár előfizetői kártya nélkül. Tökéletes. CPU használat 35-45%, ez nem változik felvétel közben se és a lejátszás is akadásmentes.
Ami még kérdés, hogy az az L alul mit jelent? Mert a Q (quality) az 100-on van, viszont ez meg 0-án.
Esetleg kártyaolvasót valahol Magyarországon lehet kapni?
Ez nem jó hozzá?
http://www.grando.hu/konig-cmp-smartrw10-usb-smartcard-kartyaolvaso-1475415299Esetleg egy sima SIM kártyaolvasó? Gyakorlatilag az adatok feldolgozását úgyis a gép végzi. Vagy tévedek és teljesen rossz úton járok.

Vladi:[/B Esetleg itt nézd meg, vannak képek a beállításáról:
[link] -
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Új vagyok a témában még. Szereztem egy ilyen gépet. Próbálom belőni a digitális adást, de csak pici antenna van hozzá. Lehet azért, de folyton eldobálja az adást, hogy no signal. Ha van is csupa kocka az egész.

-
azbest
félisten
Milyen erős gépen próbáltad?
A kevésbé médiacenteres megoldás:
- SmartDVB tévénéző program + monogram he-aac codec a hanghoz (regsvr32 mmaacd.ax).- ACamd plugin a smartdvb plugin könyvtárába + newcs1.65 pedig, ha előfizetői kártyával használod. Lehet más pluginnal is menne, talán egyszerűbben is.
Smartdvb beállítás:
- frequencies -> add/edit.. -> Terrestrial Europe (legelső), add, done
- channels -> scan current frequenci list, itt érdemes a csak azokat a frekvenciákat pipálni amiken nálad az adás jön, hogy gyorsan végezzen. Ha valamiért nem jelenne meg frekvencia lista, akkor kézzel kell hozzáadni pl. 482000 formátumban.
- tools -> settings -> scanner: preffered = hun,... hogy magyart állítson defaultnak -
Bozek
nagyúr
válasz
Flashget
üzenetére
Mint mondtam, ki akarom kerülni a tuner vásárlást. Na meg ez tényleg drága, főleg, hogy utána még kell az előfizetés.
Az m1HD 5.1-es adását meg tapasztaltam tegnap, amikor próbaként felvettem az Eurovíziós Dalfesztiválból egy részletet. Igaz, 5.1-es hangrendszerem nincs, de konvertáláskor észrevettem, hogy kicsit sok sáv van a hangban.

azbest: Kipróbáltam a HomeSYS-t, de a folyamatos időcsúsztatás miatt a HD adás eléggé akad (a Windows Media Center-t is ezen okból nem szeretem). Persze ez kiküszöbölhető, mivel a fizetősek SD-ben vannak úgyis. Az egyetlen probléma, hogy miután kiléptem a programból, a Winfast PVR2-n már nem jött be kép, csak hang. Újraindítás után megint jó volt.
Más alternatív megoldás? -
Flashget
félisten
-
Bozek
nagyúr
Na, ma én is beléptem a MindigTV-t használók körébe.

Vasvártól 11,5 km-re lakok és bár szabad szemmel nem látom az antennát, megpróbálkoztam a szobaantennás vétellel. A Mux A-t 97,7 kW-al, a Mux C-t 72,44 kW-al adja az adó. Először egy botantennával néztem, egyszer sikerült megtalálnom a Mux A-s csatornalistát, aztán többet soha. Ma megérkezett a Thomson ANT1410-es antennám és végre elérek minden adót (mármint az ingyeneseket). A MindigTV honlapja tetőantennás vételt javasolt.

Ami bár nem ide tartozik, de még érdekes:
Miután fullos keresést csináltam, bejött pár osztrák adó is a 490 MHz-en. A dvbtmap.eu szerint 3 adó sugároz ezen a sávon: Schöckl 47,86 kW-on, ami 103,7 km-re van tőlem, Griesplatz 5,62 kW-on 102,3 km-re és Rechnitz 10 kW-on, ami 59,2 km. Azt nem tudom, melyiket fogom, de akármelyikről is jönnek az adók, az nem rossz eredmény. Vagy ennyire jó az antenna vagy valami hiba van a mátrixban.Ezt csak azért írtam le, hogy aki esetleg szobaantennában gondolkozik, annak tudom ajánlani a fent említett antennát.
A végére pedig egy kérdés (lehet, hogy volt már róla szó, de lusta vagyok visszaolvasni.
) :
Létezik olyan megoldás, hogy számítógépen tudjak használni MindigTV Extra előfizetést? A legjobb az lenne, ha csak külön kártyaolvasóval, mert a TV Tuner-em nem szeretném lecserélni. -
azbest
félisten
part_wish válasza az e-számlás hbo kapcsán:
"kollégák jelzése alapján az igényéstől számított 5 napon belül indul az HBO"(#3169) szabonagyur:
a készülék hibáját jó lenne kizárni. Vagy egy másik dvb-t vevőt kipróbálni nálad, vagy a te vevődet kipróbálni olyan helyen, ahol másnak jó a vétel.
A közelmúltban volt egy fórumtárs, akivel hetekig beszélgettünk mindenféle vételjavításról, a végén meg kiderült hogy hibás volt a tunere. -
Kernel
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem tudom, olvasod-e még a topikot, mindenesetre tudjál róla, hogy állítólag hamarosan indul átjátszó Miskolc-Tapolcán és Diósgyőrben is.
Az Egyetemváros, bár közel van az Avashoz, de ahhoz képest egy mélyedésben fekszik, így elképzelhető, hogy a tapolcai átjátszó jobb vételt biztosít majd ott is.
Bővebb infó a MinDig honlapon.
-
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
Ez esetleg? Ez F-es és nem kell neki áram és venni az ingyenes m1-et HD-ben? (foci EB miatt kell
)
Synaps AHD 343 -
kigyi_23
addikt
válasz
bigdady
üzenetére
METRONIC DVB-T antenna UHF 22 elemes 40dB, erősítős 12V
Ennyiből én ezt vettem elég rossz vételi körülmények között a padlásra rakva (nem tetőre, csak bent a padláson le van támasztva a fal mellé
egészen jó vételt biztosít
Itt nálunk tetőantennás vételt ír amúgy a rendszer. -
bigdady
nagyúr
hali.
Kültéri antennát (nem tető) ír a mindig honlapja. kb 45 km-re vagyok pesttől.
Milyet antennát érdemes venni és hol? Max 5-6-7 e Ft van rá.
-
looser
addikt
darvinya & Kernel: nagyon köszönöm a segítséget srácok, de marad a kis botantenna. A vétel kiváló, tegnap hosszasan teszteltük, szinte bárhova teszem, jó, de az ablak mellett, a pántra rátapasztva (mágneses talp) van most és szuper. Teljesen visszafejthetetlennek tűnik a dolog, lehet a beltéri és a tv is ludas, de akár a hdmi kábel is(?)... Mindegy, marad minden, ha kikapcsoljuk a beltérit majd vissza, általában szépen be is jön a kép.
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
Vannak dekóderek amik tudják a 9V-ot, de a legtöbb nem.
Azok csak 5V-ra képesek.Mivel 5 V az egyezményes szabvány, 9 V-ról meg nem beszélünk, mert nincs.
És mi történik, ha 5V-tal táplálok 9V-ost?
Semmi.Arra ne vegyél mérget... Lepkeantenna erősítője 12 V-os, én mégis 5 V-ról használtam, működött. Még jobban is, mert ezeknél a tápfesz. csökkenése visszahat az erősítésre (az is csökken). Így az erősítő pont nem vezérlődött túl a helyi adók jelétől, nem torzított, épp jó volt a távoli adó vételére.
Mellesleg lehet kapni olyan tápfeladókat is, amin van egy potméter, amivel a feszültség 3-16 V nagyságrendben szabályozható. Vagyis közvetve ezzel történik az erősítés szabályzása. Lehet használni lepkeantennához, de bármi más erősítőhöz is, ami ezt tolerálja.
Vagy például erősítős szobaantennáknál, amelyiken potméter van, az is csak az erősítő tápját szabályozza.
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy a hálózati 230 V nem okoz-e zavart "később". Az elektronikában természetes dolog, hogy feszültségeket és áramokat alakítunk, mindig az adott igény szerint.
Az adott esetben például, tekintettel a kis áramigényre, 5 V stabilizált feszültséget kimondottan néhány volttal több stabilizálatlan feszültségből lehet jól előállítani, egyszerű áteresztőszabályzós megoldással, aminek "véletlenül" előnye még a zavarmentes (nem kapcsoló) üzem is.
(Nyilván nem "véletlenül" választja a mérnök mindig az optimális megoldást, ezek alap szakmai dolgok.)
Stabilizálni sem pont azért kell, hogy zavarvédett legyen valami, ennek számtalan más indoka van, áramkörfüggő.
De véletlenül épp egy antennaerősítő nem igényel feltétlenül hajszálpontos feszültséget. Az 5 V itt elsősorban azért 5 V, mert ez egy ilyen szabvány, a készülékek közötti kompatibilitás érdekében. Mindamellett egy stabilizálatlan értékű feszültséget is lehetséges kiváló szűréssel ellátni, úgyhogy a kettőnek pont semmi köze egymáshoz.
-
bolcsodal
addikt
Kártyaregisztrációt követően meddig várjak arra, hogy postázzák a szerződésemet? Tudom hogy letölthettem volna pdf-ben is, de elbalf..kodtam és később már kérte a szerződésszámot bárminemű online művelethez. Ellenben nem fogadtam el az e-mail-t mint fő kommunikációs csatornát a céggel...

-
azbest
félisten
Ez sem hátrány az e-számlánál:
"Azon kedves Ügyfeleink részére, akik 2012.06.30-ig Ügyfélkapu rendszerünkön keresztül elektronikus számlát igényelnek, társaságunk az HBO-val közösen felajánl egy havi HBO mozicsatorna szolgáltatást díjmentesen. Regisztráljon mielőbb a szolgáltatás Ügyfélkapuján."Persze cserébe felhívnak telefonon hátha rá tudnak beszélni az előfizetésre (1 szál sd csatornával nem nyerő, ha mindegyik hbo és hd is lenne, akkor már elgondolkodnék)
Mondjuk nekem egyébként is kényelmesebb az e-számla, mert már korábban áttértem csoportos beszedéses fizetésre. Ez már csak bónusz
-
Lala6
addikt
-
azbest
félisten
válasz
vadmajomka
üzenetére
próbáld azt a regisztráció gombot felül... először pár hónapig én is naivan azt hittem hogy a webshop regisztráció egyben az ügyfélszolgálati regisztrációt is jelenti, de nem. Viszont pár kattintással kibővíthető a regisztráció. Nagyon régen csináltam, pontosan nem emlékeszem a menükre.
Így néz ki ekkor:
-
Flashget
félisten
-
tusi74
őstag
válasz
vadmajomka
üzenetére
No ez az! Ma 4 körül elvileg az üfsz. visszahív, mert meg kell kérdezniük a technikust.

-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
Már megint félrekavarsz és érthetetlenül fogalmazol, de ezek a dolgok úgy szoktak működni, hogy kap 9 V "nyers" (stabilizálatlan, pufferelt) külső feszültséget, amiből nem tudhatod, hogy mi lesz, legfeljebb én elárulhatom, hogy stabilizált 5 V DC lesz belőle. Mert ennek ez a módja.
De ezzel a vásárlónak nem kell foglalkozni, úgyse ért hozzá.
-
azbest
félisten
válasz
vadmajomka
üzenetére
Úgy emlékszem hogy felkínálja, hogy a webshop-os regisztrációt akarod -e használni az ügyfélszolgálatra is.
-
azbest
félisten
válasz
vadmajomka
üzenetére
De van, persze ahhoz regisztrálva kell lenni az oldal ezen részére. A webshop regisztráció nem elég. Ha be vagy regisztrálva az ügyfélszolgálatra is, akkor látni visszamenőleg minden havi díjat, ami ki lett fizhetve.
-
darvinya
titán
Igaz a T9 kicsit Elba…
De maga a lényeg ott van hogy 9V.
Akkor tudná táppal ellátni a dekóder, ha így lenne kiírva 5V-12V-ig.
Mert ekkor a dekóder feszültsége is benne van.
Vannak dekóderek amik tudják a 9V-ot, de a legtöbb nem.
Azok csak 5V-ra képesek.
És mi történik, ha 5V-tal táplálok 9V-ost?
Semmi. -
darvinya
titán
Nem alattam beleszólni, de a szolga kicsit félre vezetet.
„Táp ellátás: 5V/ 40WMA” -ez egy teljesen felesleges adat-
„A DVB-T RF portján keresztül vagy 9V DC/100mA külső 230V AC/DC adapterrel” - erre kellett volna figyelni, mivel ezt egy dekóder nem teljesít ez egyezés külön táp. -
looser
addikt
A készüléken be van kapcsolva (menüből) hogy aktív-e az antenna vagy sem. Ezért van ennek az antennának két változata (ANT 10 - adapter nélkül, és ANT 12 - adapterrel, bár csatlakozó van mindkettőn), de azt mondta az eladó, hogy elég azt aktiválni és akkor nem kell az aktív (1000 Ft-tal drágább).
-
looser
addikt
Vettem (kipróbálásra, visszavihetően szerencsére) egy Strong SRT ANT 10 típusú antennát. Komolytalan, borzasztó. Kezemben tartva odatettem ahhoz a ponthoz, ahol a régi kis botantenna van és csupa kocka a kép. Esetenként elindul, de élvezhetetlen. Többnyire csak fagyi, képkimerevedés. A botantennával bárhova megyek valamennyire mindig folyamatos és sokkal élvezhetőbb a legelőnytelenebb helyen is, mint ez az izé. Remélem tartja a szavát a jóember (miért ne tenné) és visszaveszi. Szívem szerint rábeszélném, hogy szerezzen be egy pár ilyen pofonegyszerű kütyüt, mint pld. ez, mert sokan fognak szenvedni (igen, egy próbálkozás után így vélem
) ezekkel a kütyükkel, egyszerűen nem hiszem, hogy lehet jobb is egy 5-6000 Ft körüli Strong vagy más hasonló kiépítésű antenna. Röviden ennyi, a kép a régi antennával hibátlan, de kezdek már a tv-re gyanakodni, a késői reakció miatt... -
tusi74
őstag
Valakinek sikerült már áttérni e-számlára a Leírás alapján? Bejelentkezek, de nem látom a folyószámla fület. Ha valakinek sikerül, legyen szíves küldjön már egy képernyőképet! Köszönöm előre is!

-
tusi74
őstag
Valakinek sikerült már áttérni e-számlára a Leírás alapján? Bejelentkezek, de nem látom a folyószámla fület. Ha valakinek sikerül, legyen szíves küldjön már egy képernyőképet! Köszönöm előre is!

-
DonCosta
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Nem ismerem a környéket, de ez az oldal amit kerestél (megnézheted, melyik adóra milyen jelerősség várható a pontos címen). Érdemes a főoldalt végignézni mert ott leírják, hogy mi-,mire- és, hogy- használható. (ja és magyarul is tud)
-
club1
veterán
-
Jester01
veterán
Újszász környékéről van itt valakinek mindigtv-s tapasztalata? Ajándékba vennék családi csomag előfizetést ha működik. Lefedettség lekérdező csoda szerint tetőantennás mind a három mux. A térképről jól látom, hogy Budapest felől lehet fogni, mert Kékes kisebb teljesítménnyel ad? (Nem lenne hülyeség ha a weboldal azt is megmondaná melyik adóra számolta a vételi lehetőséget.)
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
45 és 63-as csatorna térerejét kellene figyelni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
A távolság légvonalban kb 3-4 km
@ Kernek: és azt hogyan is kellene?
Hol tudok ilyet beállítani? Meg szerinte épületen belülről tudnék fogni jelet? Az antennán csak egy tekerő van ami vagy zöld vagy piros és vagy az egyik vagy a másik erősebb -
Csabroncka
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha van a házban kiépített koax rendszer akkor próbáld ki azon, ha elég közel vagy az adóhoz az is simán leszedi!
-
szabonagyur
félisten
Egy sima Hama beltéri antennáról van szó, dobozán meg eladó szerint is alkalmas a DVB-T vételre. Van rajta erősítő is 36 db-s eszköz. Sajna nem értek hozzá:/
És igen tudom, hogy itt lennie kéne térerőnek de mégsincsen, sehol sem még kint a szabadban is a bot antenna talált 10%-ot meg a szoba antenna egyszer az épületben megint 10et és ennyi. De semmi műsor
@ csabroncka Az épületben csak a régi parabolának van a kiépített rendszere:/ Amúgy helyileg Miskolc-Egyetemváros
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha létezik is olyan effekt, amikor túl közeli adó esetén átlövődik a jel a fejed felett, de annak ott valószínűleg menni kellene.
De így nem lehet hozzáállni, hogy amikor a szobaantenna kérdését is feszegettük, nem vagy hajlandó elárulni, pedig talán pont nem is alkalmas a célra. Ez nyilván a te problémád, csak önmagad szívatod.
Sokan örülnének akkora térerőnek, pláne Miskolcon most már három irányból is van vételi lehetőség (Tokaj, Perkupa, Avas), aki ezzel nem tud élni, az már tényleg gond. Persze, laikusnak lenni nem szégyen, nem érthet mindenki mindenhez, de olyankor meg szakember segítségét szokás / lehet kérni. Gondolok itt főleg antennás szakira, bár oda elvileg tényleg nem kellene.
-
darvinya
titán
Na evvel bogarat ültetél a fülembe.
Kicsit utána olvasgatva döbbenten tudatosult jövő.
Két irány várható:1.) Lesz egy pénzbeszedő adó, ahol ránk jósolják, hogy egyedülálló termék fog duruzsolni a kirakat börtönünkben, mely X csillag zene szól.
2.) Lesz egy 5 perces adó, ahol egyenlően megoszák a műsor és reklám időt.
Azaz 5 perc reklámot megszakítják 5 perc műsorral.Na itt az ideje a könyvnek.
-
szabonagyur
félisten
Az avas itt van mellettem konkrétan, kb 2-300 méter
Hangolást nem nagyon csináltam és a frekvencia beállítás sem tudom mit takar
, leszedtem a szoftverét netről a legújabbat beállítottam az országot és hagytam, hogy magától keressen.Elsősorban szobai vételt szeretnék mivel külső antenna felszerelésére nincs lehetőségem:/
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pláne, ha esetleg Tokajra hangoltad. Avas látszik a tetőről? Távolság?
-
azbest
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Friss drivert és programot használsz hozzá? [link]
Elképzelhető az is hogy a tuner hibás.
-
darvinya
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
De melyik frekvencián nézted a jelérősséget?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Avermedia AverTV Volar Green HD a tuner neve, és lehet hogy a domborzat is bele zavar:/Csak az az érdekes ha felmegyek az ötödik emeletre vagy fel a tetőre akkor ott sincs jel semmi, pedig elég magas pont a városban:S
-
Csabroncka
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mi a dekódered, vagy tv-tunered van? Hülye kérdés lesz, de miután összekötötted utána futtattad le a csatornakeresést?

Ami leveszi a jelet: tömör vasbeton, domborzat, elektromos hálózat vagy nagyfeszültségű vezeték (bár utóbbi inkább zavar).
-
Kernel
nagyúr
Felvet pár kérdést:
- Mi marad akkor a Klubon, mint esti műsor, vagyis a Fókusz és BK után? Való Világ? Vagy ha még azt is átteszik (korábbi pletykák szerint), érdekes lenne... X-Faktor egy dolog, de az csak hétvégén van.
- RTL2 reklámok aránya? Mert azért azt ne gondoljuk komolyan, hogy előfizetek egy csomagra, plusz még reklám is a pofámba. Vagy-vagy.
De az említett műsorok miatt én nem veszek kártyás cuccot.
-
azbest
félisten
Ősszel indul az RTL2
Bár már legalább egy éve minden készen áll az RTL Klub kettes csatornájának indulására, az RTL idén őszre halasztotta a nőiesebb csatornának beharangozott indulást. Az RTL2-re kerülhet például a Heti hetesen kívül a Friderikusz-féle Legyen Ön is milliomos! és a Szombati esti láz is, amiben újra képernyőre kerülhetne Stohl András.
De az RTL2-n adják le a tervek szerint az I Love Gjoni című valóságshow-t, amiben Delhusa Gjon keresi a feleségét. A realityt egyébként már 2010-ben leforgatták, aztán tavaly újból vágták, és azóta sem adták le. A saját gyártású műsorok mellett sok amerikai sorozattal támadna az első hónapokban az RTL2, így a Helyszínelők, a Mentalista és a Castle is átkerülhet az új adóra. [link]
Azért írtam ide, mert a Mindigtv extrában most is fenntartják neki a sávszélességet, így gondolom ott is elindul a csatorna.
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Van fent egy upc sat tányér a tetőn. Lehetne vele fogni a mindig muxA-t? (lehet hogy hülyeség)
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pedig ez rossz válasz, mert az ember azt várná, esetleg elárulod végre a szobaantenna titkát (típusát), hátha jól le tudjuk ugatni.
-
darvinya
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs valami nagy fesz oszlop úgy 300m-re?
Az már elég durva lenne.
00000110111000011100001111
11100001111000110000111111
11111000000100100111001100
01001100100111100000110000
01000111000. -
Aktív témák
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Óra topik
- Path of Exile (ARPG)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
No mindegy.

Annyiban biztos, hogy az antenna lehet kevés lesz.