Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
Matthew
őstag
Nem tudjátok véletlenül, hogy az Alcor HD-2800 készüléknél felvétel közben lehet-e átkapcsolni másik csatornára?
A digiportal-os teszt alapján a WayteQ HD95CX tud ilyet (bár csak azonos MUX-on belül), de erről nem találtam sehol infót... -
club1
veterán
válasz
Tüske0614 #1797 üzenetére
Ha a tv-d tudja a DVB-T-t (rákötve egy jobb antennát, veszi az ingyenes adókat?) akkor csak a CA modulra és bele egy előfizetői kártyára van szükséged a fizetős csatornák vételéhez. Ha nem tudja, akkor egy STB-ra és egy előfizetői kártyára lesz szükséged a jó antenna mellé a fizetős csatornák vételéhez.
-
Tüske0614
aktív tag
Bocs a kérdésért de még kezdő vagyok .. panasonic kártyafogadós tv hez a kártyán conax on kivül még mit kell vennem ?
-
Kommy
veterán
19990 FT alapcsomag 1 évre kifizetve.
"
A feltüntetett ár bruttó ár, mely tartalmazza a @SMiT kártyaolvasó modul (2.690 Ft), a 12 hónapra előre kifizetett szolgáltatás (14.401 Ft) és a kártya aktiválás (2.899 Ft) díját is." mindigTVExtra.hu [link]Tehát ha a weboldalról rendeled meg akkor 2690 Ft-ba kerül a Conax modul
-
lsc
nagyúr
Üdv
A Tescoban vettem, 17 csatornával az extra csomag volt 23e, aktválásnál a családit kértem így fél év lett. Ha Vasvár irányába van rálátása az antennának akkor szerintem nem lesz gond. Aktiválás előtt egy hét ingyenes, ott be lehet állítani a dolgokat, mondjuk ha nem jön össze akkor nem tudom mi van. -
Tuya
tag
Szeva!Én szhelyi vagyok,mennyibe fájt a conax mudol?Merre vásárolgattad a cuccokat?Most hallván hogy full Hd-ben lesz Forma1 az M1-en,meg bizom az EB-ben is,nagyon elkezdtem gondolkozni a Mindigtv-ben....vajon a panelházak nem zavarnak be?Van vki szombathelyi tapasztalattal?
-
darvinya
titán
Egy erdekesség
Már régen bosszantott, hogy WateQ HD90CX készülék állandóan pillanatnyi fagyások vannak.
Egy anternán volt a tv és ez a box(másnak nem is érdemes nevezni).
Tv-n nincs fagyi a box-on meg van.
Ennek most véget ért.
Tegnap este "hamis(fake)" módban kikapcsoltam(ebben a módban használtam első beállítása óta), reggel felkelve "valós(real)" módban találtam.
Nem foglalkoztam vele, mert elfoglatságom volt.
3h eltelte után az elfoglatságom befeztével ránéztem.
Ekkor vált horrorrá a kis zöld led világit csak(ez a főkapcsoló visszajező lámpa azaz bevan kapcsolva).
Próbáltam főkapcsolót ki/be kapcsolni eredmény nem volt.
Ez örökre elaludt.
Gari szervizbe adva sincs nagy reményem hozzá, hogy feléledjen. -
club1
veterán
válasz
HofiZoli #1785 üzenetére
Elég, de nem győzöm mindig mondani, hogy a szobaantennák (mivel közelebb vannak a szobában használt eszközeinkhez, úgymint mobiltelefon, WiFi eszközök, porszívó, mikrohullámú sütő, stb.) mindig jóval több és erősebb szemetet szednek össze, miközben eleve (a te esetedben nem biztos) rosszabb, esetleg verődött jelt vesznek. Azaz ügyelni kell, hogy nehogy jöjjön egy bejövő hívás az antenna közelében (nálam 2-3 méterig érzékeny rá!), ha az ember éppen egy fontos filmet vesz fel a tv-ből...
-
HofiZoli
senior tag
Üdvözletem!
Upc-t tervezem leváltani "valamire", és a MindigTv is a látókörbe került. (elegem van az idióta stb-ből). Az lenne a kérdésem, hogy elég lenne e egy tv mögé rejthető szobaantenna nekem, ha az ingyenesen fogható Mindigtv adókat egy darab koax-al is tudom fogni.( a HD csatikat HD-ban, teljes a rálátás a hármashatár-hegyre)
Tv: Samu D5000 led tv.Válaszokat köszönöm!
-
nyxor
aktív tag
Még egy kérdés. Az egy év letelte után a modult nem kérik vissza?
-
azbest
félisten
válasz
TonySSoprano #1776 üzenetére
a dvbviwer progit nem zavarja, hogy nincs ptm tábla: [demo link], a mindigtv előfizetéshez kapható telefunken box által felvett ts-t is lejátsza.
-
Armagedown
őstag
válasz
TonySSoprano #1779 üzenetére
Egyes beltériknek bajuk van a kódolt adások felvételével , úgy látszik kifogtál egy olyat ...
-
TonySSoprano
csendes tag
A kódolatlan adásokról készített felvételt veszi azzal minden rendben,csak ezt nem
-
TonySSoprano
csendes tag
Ezt írja ki: PMT invalid or missing! New PMT could not be created
-
darvinya
titán
válasz
TonySSoprano #1776 üzenetére
Javaslom kiprobálásra ami fixálja *.ts file-t.
Igaz nem ingyen, de kicsi és átlagban jó.
TSDoctor 30 nap próba idővel teljes progam -
TonySSoprano
csendes tag
Sajnos nem reagál rá.
De ha a programlistából veszem fel akkor vesz fel, de elég hibásan vagyis amikor leállította a felvételt megnézem újraindul a dekóder.A szoftverfrissítési kísérlet előtt is így tudtam felvenni a kódolt adókat,de a dekóder és a gép sem játssza le.
Most van egy ilyen anyagom 30 vagy 40 perces kb. 700megás.NAt Georol vettem fel.
Akármilyen lejátszóval akarom megnézni a gépen a kódolt adásról rögzített anyagot nem játssza le a gép,dekóder se.Például a Bs player se játssza le.Mpeg ts-ként veszi fel az anyagot a dekóder.
A Format Factory-val (2.50-es verzió tudom régi majd fel rakom az újabb verziót hátha sikeresebb lesz) belerakom az ikonját a médiafájl információba,akkor csak ezeket írja ki:
Format: Mpeg-ts
Format Profile: No Pat/PMT
File size: 757MbHa a kódolatlan adóról olvasom be a fájlinformációt akkor ki írja a video és audio információkat,de ez nem.
Valahogy meg lehetne ezt javítani valamivel hogy lejátszhassam/szerkeszhessem az anyagot?
Nagyon fontos lenne, mert nem igen ismétli meg és a neten se megtalálni.
És van még egy pár ilyen kódolt adásokról felvett anyag amivel nem tudok semmit sem kezdeni.
Csak van erre megoldás(nem baj ha a hangot nem lehet visszahozni) vagy ha semelyik program nem tudja ki olvasni a tulajdonságait,akkor semmi értelme ennek?
-
club1
veterán
-
nyxor
aktív tag
Üdv!
Ha rendelek egy MinDigTV Extra alap v. családi csomagot netről Conax modullal, még így is olcsóbban jövök ki, mint ha mondjuk az MM-ben vennék 12k-ért csak egy modult.
Kérdés, hogy a MinDigTV által biztosított modulban nincs-e valamilyen korlátozás, tehát ha kábeltv-s kártyát rakok bele, akkor mennek vele a DVB-C adások is? Vagy össze van zárva a MinDigTV-s kártyával, és csak azzal tudom használni? -
club1
veterán
A WLAN jóval kisebb gondot okoz, mint a mikró és a mobil/vezetéknélküli telefon.
A puding próbája az evés, azaz ha ragaszkodsz a szobaantennához, akkor próbáld ki, csak van a családban valahol egy régi hama típusú erősítős (tekerős) szélessávú szobaantenna.
Az én véleményem az, hogy ha stabil jó jelet akarsz, akkor azt valami normális (nem kínai 10 dekás full műanyag) kinti antennával oldod meg. De nem kötelező rám hallgatni... -
club1
veterán
Jó esélyed van rá, a problémát csak az jelenti, ha mellette WLAN-od is van otthon, netán szeretnél időnként tv nézés közben mobiltelefonálni, vagy van valami jó kis mikrohulámú sütőd a tv közelében/fal túlsó oldalán irányban. Én pl. a konyhában lévő tv-n nem nézek addig semmit, amíg megy a mikrohullámú, illetve ha hívnak/beszélek a telefonon.
-
Murloc
tag
Sziasztok!
Szerintetek mekkora az esélye, hogy beltéri antennával elég erős jelet lehet fogni, ha a hármashatár-hegyi torony és a szoba között van egy körülbelül hétemeletes, századfordulós, vastag téglafalú ház?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
kicsidj
csendes tag
válasz
Tamás88 #1762 üzenetére
Hali
szerintem a jellel nincs gond....amikor megkeresem a csatikat minden ok...
kép is és a hang is......
volt amikor állitgattam akkor szaggatott vagy a kép vagy a hang...ez most jó...
csak nem maradnak bent a beltériben....
tehát vagy valami beállitás...vagy szar a beltéri...passz... -
kicsidj
csendes tag
válasz
donjohnson #1760 üzenetére
Szia....
nem nincs áramtalanítva.......csak ki van kapcsolva (időt mutatja)
ugy is próbáltam hogy bekapcsolva hagytam a beltérit.......
így se ment a dolog........
fogalmam sincs mi lehet.... -
kicsidj
csendes tag
Sziasztok
van egy nagy problémám légyszi segítsetek....
van egy orion dvbt-r675 ös set top boxom
antenna fent a padláson....
jelerősség jó és nagyon jó között ugrál.....
összes csatornát meg tudom kerestetni vele......
kép és hang hibamentes....
hosszabb állás után pl éjszaka reggelre minden eltünik a beltériből......
ujra kell keresni és beállitani mindent......tapasztaltatok már ilyet?? nem tudom mi lehet ez
ha valaki tud segítsen...előre is köszi!!
-
ludla
őstag
válasz
TonySSoprano #1757 üzenetére
Az Alcor HD2800 tud rögzíteni minden adásról, nincs kapcsolatban a MindigTv-vel.
De van szoft frissítés is a Telefunkenhez, force_upgrade-17-6.bin
Telefunken TTR 300CA következő leírás segítséget nyújt a Telefunken TTR 300 C készülékek szoftverének otthoni frissítéséhez. A művelethez egy számítógép és egy pendrive szükséges.
A táblázatból válassza ki és töltse le a frissítéshez szükséges szoftververziót.
Csomagolja ki a letöltött fájlt, majd a tartalmát (force_upgrade.bin) másolja a pendrive-ra, a gyökérkönyvtárba.
Kapcsolja be a készüléket és csatlakoztassa a pendrive-ot a készülék hátsó paneljén található USB csatlakozóhoz.
A frissítés automatikusan elindul, egy a frissítés státuszát jelző ablak jelenik meg "Visszatérési folyamat" felirattal.
A frissítés alatt ne áramtalanítsa a készüléket!
A frissítés sikeres befejezése után a következő üzenet jelenik meg: "A szoftver visszatérési folyamata sikeresen befejeződött".
Távolítsa el a pendrive-ot, majd nyomja meg az OK gombot a távszabályzón. Ennek hatására a készülék automatikusan újraindul.
Sikeres frissítés után ajánlott a gyári beállítások visszaállítása: Menu -> Beállítás -> Üzembe helyezés -> Első beállítások
(Figyelem, a gyári beállítások visszaállításának hatására a személyre szabott beállítások, valamint a csatornalista törlődik.)Megjegyzés:
Amennyiben sikertelen volt a frissítés, célszerű leformázni a pendrive-ot, és újra megpróbálni végrehajtani a műveletet. Kérjük, hogy formázáskor ne NTFS file-rendszert válasszon, hanem FAT32-t!17.6 2010.07.30. Sikeres frissítés után ajánlott a gyári beállítások
visszaállítása, máskülönben a készülék stand-by
módban lefagyhat, mely állapotból csak
áramtalanítás segítségével lehet feléleszteni. -
TonySSoprano
csendes tag
Bocsi ha nem ide való a kérdésem, de nagyon sürgős lenne.
Az a helyzet hogy vettem egy Telefunken TTR-300 CPV nevű készüléket amivel tudok műsor felvenni USB-n,de csak a szabadon fogható adásokból, a kódoltakból meg nem engedi valamilyen titkosításra hivatkozva.Családi műsorcsomag van.Azt szeretném kérdezni hogy kinéztem egy Alcor HD.2800-ast ami tud a kódolt csatornákról is felvenni műsort mert akkor magába megvenném olyan 15ezer forint környékén és amit a Telefunkenhez adtak kártyát ha belerakom beolvassa a csatornákat és fel is veszi a műsorokat? Nat Geo,Dorcel Tv,Spektrum,History,Fem3 csatornákról lenne szó.
Elág bosszantó,zavaró
hogy a Telefunken nem tud a kódolt adókról rögzíteni, de amúgy meg vagyok vele elégedve.
De nekem nagyon sürgős lenne egy ilyen tipusúra is amit tud kódoltakról felvenni.
Vagy lehet, ha meg veszem az Alcort az se tud felvenni a kódoltakról, mert a szolgáltató letiltotta? Remélem rosszul hiszem.
-
lsc
nagyúr
Akkor válaszolok magamnak, tehát Szombathely mellett /Söpte/ a padlásra rakott ilyen antennával vasvárra irányozva 42%-98% jelerősség mellett 100%-os jelminőséggel bejött minden, főleg csatornaváltáskor egy-két csatorna még picit kockásodik, de szépen megy.
Kérdés, van HBO, ez csak az egy hetes beetetésben van /családi extra csomag amúgy/ ?
Mod azbest: Az aktiválás OK, azt mondták az ügyfélszolgálaton hogy ráérek az utolsó napon. Addig legalább hbo is van.
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki olyan programot ajánlani amivel lehet mérni a jelerősséget, azaz be lehet állítani egy antennát a megfelelő pozícióba, vagy csak az mpeg4-es tuner erre szolgáló menüjét lehet használni? Sajnos ingyenes programot nem találtam. Egy tunerrel állítanám be az antennát előre (amíg megjönnek a beltéri egységek is), de sajnos a tuner mellé adott program csak egyetlen jelet mutat, mint a telefonoknál a térerősség, igaz így is be tudom annyira állítani, hogy akadás-mentesen megy minden, de gondolom így azért nem a legjobb, mivel a visszajelzés igen pontatlan a vétellel kapcsolatban. -
lsc
nagyúr
Üdv
Szombathely környékéről mindigtv-zik valaki ? Tegnap vettem egy éves extra csomagot, ci modullal, egy strong szobaantennát mondtak hozzá, na azzal digitális jelet semmit nem vett, sima adást igen de roppant hangyásan. Kicseréltettem a szobaantennát egy brutális passzív antennára, már késő volt a tetőre nem vittem fel, a szobában még annyit sem fogott mint a szobaantenna. Ezért a kérdés, mire számíthatok holnap.Azt jól gondolom hogy a passzív antennát betájolom mondjuk vasvár felé /közelebb van mint sopron/, majd az eddigi kábeltv koaxát az antennára csatlakoztatva elindítom a keresést ?
-
club1
veterán
válasz
tendetiti #1749 üzenetére
Ha van benne mpeg4-es tuner (szerintem van), akkor egy rádugott szélessávú antennával fogod tudni venni az ingyenes adókat minden külön modul/kártya nélkül. A lényeg tehát nálad az antennában van, mert szobaantennát soha nem szoktunk javasolni, mivel a lakáson belüli elektromos ricsajokat összeszedi (pl. megszólaló mobiltelefon, WLAN, mikrohullámú sütő, stb.) így aztán a képminőség nem lesz tökéletes, ráadásul adótól x km-re már erősíteni is kellhet őket, amivel a belső ricsajokra még érzékenyebbekké válnak. Persze próbához elég lehet egy szobaantenna, csak tartós használatra nem javasolt...
-
tendetiti
tag
Sziasztok!
Teljesen láma vagyok mindig tv kérdésben ezért a kérdés is az lesz.
Ha simán rádugok a tévére (Panasonic G30) egy antennát akkor tudom fogni az ingyenes adókat mindenféle conax modul stb. nélkül?
Kellhet kültéri antenna vagy elég lehet egy beltéri is? Az adótól (Misina) kb. 15 km-re lakom, de tökéletes a rálátás. -
-
domager2
tag
válasz
darvinya #1745 üzenetére
Tartozék, tartozék, még láttam is, de a karácsonyi csomagoláskor eltűnt, vagy hozzá lett valamihez fogva. Már három napja keresem, a guta ütött meg, hogy már van CA modul és szerződés, én meg sz*pok
Úgy látszik, sikerül szereznem egyet, remélem a samunál ugyanilyen ez a fogadó dolog az eltérő képernyő-átmérőjű és típusú készülékeknél. Az enyém 32" d6100, a segítőé meg 40" d6500. -
azbest
félisten
válasz
darvinya #1745 üzenetére
A kártya alapból tartalmazza a preview hetet, ami az első készülékbe helyezéstől számít. Tehát nem vásárláskor állítják be rajta. Maga az aktiválás azt jelenti, hogy attól kezdve a tévé adással együtt küldenek ennek a kártyának is információkat, hogy milyen csatornákat nyithat fel.
Már két kártyám is van, az elsőt eredetileg prepaid-esként vettem, az még 10 napos próbaidőt tartalmazott. Utána havidíjasra váltva idén vett társkártya 7 napig ment, és valóban nem kellett külön aktiválás neki. A postázás után két héttel kezdtem használni és attól 7 napig ment a hbo is vele.
-
darvinya
titán
válasz
domager2 #1744 üzenetére
Szerződés kötéskor a kártyaszámot megvan adva és abban a pillanatban aktiválodik az előfizetés szerint.
Mint írtam a próba időszak alapból rajtavan a kártyán és ezt amikor kiadták íják fel.
A tv nem néztem meg pontosan de mindjárt....
Evileg ezt a műanyag ci/conax modul fogadot a készüléktartozéka.
Mert ennékül nem teljes. -
domager2
tag
válasz
darvinya #1743 üzenetére
http://prohardver.hu/dl/cnt/2011-08/76090/pic/csat_hat_n.jpg
Nekem nem becsúsztatható a conax modulom, hanem ilyen műanyag izé is kell a TV-hez (mivel túl lapos a TV, kívül és nem benne van a modul).
Az előfizetést már megkötöttem, él a szerződés, a másik kártyát akkor aktiválom, amikor akarom (írja is a mellékelt levél, hogy behelyezést követő 7 napon belül kell aktiválni). -
darvinya
titán
válasz
domager2 #1742 üzenetére
A mindigtv-t szabadon fogható csak a lcd tv-n mpeg4-t tudja.
A conax modul csak az mindigtv extrákhoz kell.
A conax modulba kell mindigtv extra kártya azaz műanyag kártya.A kártya cserebere nem fog mindig műnködni, mert a nyított időszak bevan korlátozva.
Pl: dec. 15-én vett kártya nyitott időszaka(proba időszak)2011.dec. 12-2012.jan.12-ig érvényes.
Hiába van másik kártyám és kicserélem nem fogg műnködni, ha az érvényeségi idő lejár.
Utánna csak akkor műnkődik, ha megkapja a érvényeségi idő kulcsot amit az éteren(OTA-n) leküldenek. -
domager2
tag
Köszi nektek, működik.
Más:
CI adaptert/modulfogadót vennék.
Az a műanyag dolog, amibe a conax modult kell tenni.
Sajnos nekem nincs ilyenem, enélkül meg nem tudom használni a mindigTV-t.
Samsung D6100-as a készülékem, de szerintem más készüléknél is ugyanez a fogadó rész.
Köszönöm. PÜ-ben jelentkezzetek. -
balogh
csendes tag
-
darvinya
titán
Evvel én csak annyit mondtam, hogy nem kell mindig bp-en tetőanterna.
Bár anyám a 22-ben bg telepen lakik és nála is csak beltéri T hiperm. vett hama anterna van.
Nála 53% jelerősséget produkál, teljesen jó.
Igazából, hogy később mi lesz az a jővő zenéje.
Ezt azért mondom, mert 2011.07.11-e óta eset a jelerősségem.
Az előtt 77-80%(muxA-C) között volt, most 66%(muxA-B-C) jelerősség.
Valójában akkor lehet pontos választ adni, mikor már vettél decodert.
Az én Hama Beltéri ant. 2004/2003-as gyártmányú és akkor még szó sem volt a digitális adásokról.
Késöbbiekben a T hiperm. ant-ra rászereltem egy iskra szürő erősitőt, ha megint leviszik a telesítményt.
Vele igaz vissza megy a jelerősség 79%-ra. -
azbest
félisten
válasz
domager2 #1730 üzenetére
nézd a jó oldalát, mindkét kártyával 7 nap ingyenes családi + hbo
Ha egyik héten az egyiket, a másik héten a másikat teszed be, akkor két hétig mindent nézhetsz
már ha az egy hónaposnál is mindent nyit aktiválás előtt.
Az aktiválást érdemes a 7edik napra hagyni, mert lehet felülírja az ingyenes 7et és lezárja amire nincs előfizetés.
-
azbest
félisten
válasz
domager2 #1728 üzenetére
Akkor ezt úgy hívják, hogy beetetés. Úgy emlékszem az év végére el akarják érni az 50 ezer előfizetőszámot. Gondolom ebbe az "ajándék" 1 hónapos kártyák is beleszámítanak. Szép dolog a statisztika.
Arra vagyok kíváncsi ezzel kapcsolatban, hogy az egy hónapos kártyát amit adtak, ugyanúgy vissza kell-e szolgáltatni egy éven belül, mint a normál úton kapott kártyákat lejárat/előfizetés megszüntetése után.
-
domager2
tag
Nos, jól gondoltam, a mindigTV akciója nem is akció...
Ingyen küldtek egy kártyát az LED tv mellé. Örültem is neki, míg utána nem néztem.
A mindigTV-nél e mellé nem lehet külön conax kártyát kapni. Tehát alsó hangon 8ezer forint, plusz az egy hónap után kb. 2900 ft kártyaaktiválási díjat is le kell róni.Úgyhogy hagytam a csába, 10800-ért megkötöttem a szerződést, conax modulostul, aktiválásostul, egy hónapig ingyenes családi csomagostul.
Csak azt nem értem, hogy akkor ki tud az ingyen kártyával bárki is bármit csinálni ráfizetés nélkül?
A common interface adaptert meg úgy elraktam otthon, hogy még nem tudtam kipróbálni a családi csomagot
-
darvinya
titán
A Széchényi adó torontól kb. max.10Km-re a Rákoczi(Lágymányos) híd déli lábához közel lakom.
Egy régen kapható volt T hipermarketes anterna és egy mégrégebben kapható volt hama beltéri anterna van összekötve.
A beltéri nincs bekapcsolva csak in-ant-on van T anterna és ez van rákötve a decoderre és a lcd tévére.
Az összes mux bejönn.
A decoderen a jelerősség 65% a jelmínőség 97%.
A lcd tv-én jelerősség 90% bithibaarány 0%.
Az időjárás nem igen befolyásolt rajta.
Kipróbálam tető anttal is, de ugyannyit produkált így visszavittem az antot. -
Ist
tag
Bocsanat,
A CRT TV Budapesten a III. keruletben van. A MinDig TV az alabbi lefedettseget mondja a pontos cimre:
MUX A: beltéri antennás vétel
MUX B: kültéri antennás vétel
MUX C: kültéri antennás vételNekem majd a digitalis atallaskor eleg lesz a MUX A csomag is, erre viszont ezek szerint eleg a belteri antenna is.
Az ado itt van a Harmashatar hegyen, tenyleg csak par km-re.
Ezen okok miatt keresek egy jo minosegu belteri antennat.
-
Kernel
nagyúr
válasz
bostone #1721 üzenetére
Ezeknél a vevőknél, ha egyszer már tárolva vannak a frekvenciák, programok, azt már nem felejti el. Ezért soha nem szabad újrahangolni, amikor "csak" annyi a gond, hogy nincs antennajel, mert ezen az újrahangolás biztosan nem segít, viszont rögtön törlődnek a beállítások (önszívatás).
Úgyhogy ilyenkor előbb mindig az antennát kell csesztetni, csatlakozásokat ellenőrizni stb. Az automatikus keresőhöz pedig csak akkor nyúlni, amikor van jel.
Tárolt adók hiányában egyébként a jelszintet úgy is lehet ellenőrizni, hogy a manuális keresésnél beállsz egy fix frekvenciára, ami nálatok üzemel (vagyis kinézed a Kékest az adótáblázatból), utána addig variálsz az antennával, míg beáll a maximum. Ha ilyen módon bejön minden multiplex, utána már lehet futtatni az automatikus keresést, és akkor nem marad ki egy adó sem.
-
azbest
félisten
Kellemes meglepetésként ért, hogy a szentesi torony adását egy ablakba tett erősítős szobaantennával sikerül stabilan fognom légvonalban 35km távolságról kínai usb-s tunerrel
Persze sokkal biztosabb a normális antennás vétel, de így nem csoda, hogy az ezer éves szakadt padlásantennával is jön. Azért kicsit hiányzik a B mux, bár főleg csak a history és spektrum, amit arról szoktam nézni.
Ugyanez a szobaantenna sokkal bizonytalanabb volt közvetlen az adótorony közelében, valsz túlvezérelte.
-
club1
veterán
válasz
bostone #1721 üzenetére
A probléma valószínűleg az, hogy a külső antennátok nem valódi szélessávú antenna, így már nincs akkora nyeresége a magasabb frekvenciákon (ahol az rtl és a tv2 is van) amennyi szükséges lenne a minimális jelszinthez. Digitális tv-nél ui. minimális jelerősség-különbség választja el a tűéles képet a nincs jel szövegtől. A kettő közötti ingadozást pedig akár időjárási jelenségek (jegesedés, hó, eső, köd, szél, stb.) is okozhatják.
-
bostone
addikt
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel.
A problémám a következő:
Egy földfelszíni digitális csatornákat is kezelni tudó tv készülékre ruházott be a család a szeretet jegyében.
Az első nap kipróbálásra került és minden fantasztikusan működött, tűéles képek, csodálatos minőség.
Második nap, antenna problémára, jelhiányra hivatkozott az új varázsdoboz a tv2 és az rtl klub csatornahelyén.
Nosza, újra ráálltam az automatikus hangolásra és ezúttal sajnos eltűnt a kínálatból az info, az euronews és a neo fm is. Tehát a lehetőségek közt sem szerepelnek az említett csatornák.
Külső antennáról jön a jel, a kékesi adótorony szabad szemmel látható szép időben.
Azt hittem, hogy a probléma nem nálunk keletkezik, tehát a műsorszórással lehet gond. Ennek már három napja.
Hol lehet a gond? -
club1
veterán
Csak a lényeget nem írtad meg: Hol működik (település neve) az a CRT tv?
Egyébként én biztosan nem fogok szobaantennát javasolni digitális vételhez, ahhoz tetőantenna való, mivel a szobaantennák használata mellett még az adó 5 km-es körzetében sem lesz zavartalan a vétel (a szobában összeszedett elektromos zaj miatt). -
Ist
tag
Hello,
Adott egy SAMSUNG CRT TV. Ezen TV-n szeretnem majd fogni az analog halozat lekapcsolasa utan a MinDig TV-t.
Elso korben ezen TV-hez legyszinves javasoljatok olyan szobaantennat (jobb minosegut), melyet most ra tudok kotni a TV-re es amig van analog sugarzas (talan jovo nyar) addig tudom hasznalni, utana ezen antennat fel tudjam hasznalni egy beszerzett dekoderhez (DVB-T MPEG-4 HD) is.
Remelem erthetoen fogalmaztam!
Elore is koszonom az antenna tipus (jobb minosegu) javaslatokat!
-
domager2
tag
Conax kártyák közül mindegy milyet veszek? Wayteq vagy alcor, tökmindegy?
-
balogh
csendes tag
válasz
nigtfall #1711 üzenetére
Üdv! Ma délelőtt felhívtak az ügyfélszolgálattól, tegnap este a mindigtvextra.hu oldalon az " Érdeklődöm " menüpontnál jeleztem a kérésemet és adataimat, aktíválták a kártyámat, jelenleg működik. Egy pici üröm az örömben, az aktíválás után a TV készülék menüjében ellenőrizve az aktiválás idejét, az 1 hónap ajándék előfizetést 2011 december 01-től 2011 december 31-ig aktíválták...
-
balogh
csendes tag
Üdv! Kösz a tippet. Természetesen több időszakban próbáltam, délelőtt, délután és még este is... sajnos nem jött össze. Próbáltam más menüpontot is ( szerződéskötés ) hátha nagyobb esély lenne kezelővel konzultálni, de sajna itt sem értem el élő emberi hangot, ezért gondoltam valami műszaki problémára, program fejlesztésre.
A másik fórumra ma regisztráltam, de oda még szükséges egy moderátori megerősítés is, ott is jelezni fogom a problémámat, hátha ott illetékes konkrét választ ad a kérdésemre.
Kösz még egyszer a segítséget! B.András -
Kernel
nagyúr
Gondolom, ilyenkor túlterhelt az ügyfélszolgálat, célszerű más napszakokban is próbálkozni. Addig is esetleg egy topikot tudok, ahol illetékesek is meg szoktak jelenni:
-
balogh
csendes tag
Üdvözlöm a Fórum olvasóit! Tegnap délután és ma eddig az időpontig kisérleteztem a " Karácsonyi akció " -ban birtokomba került 1 hónapig ingyenes Mindig TV Extra demó kártya aktíválásával. Kezdtem a mindigtextra.hu oldalán a " Kártyaaktíválás " menűpont alatt, de itt hibaüzenet utasította el a kártyaaktíválást: " A kártyaaktiválás folytatása nem lehetséges a következő okok miatt:
• Ez a típusú kártya jelenleg nem aktiválható az ügyfélkapun keresztül. Kérjük hívja Call Centerünket. " Mondom semmi probléma adott 2 db telefonszám 1211 és a 0640900999... Sajnos nem jártam sikerrel, eddig az időpontig nem sikerült diszpécser közelébe kerülnöm, pedig nem csak egyszer próbáltam. Természetesen vezetékes és mobil telefonról is, de egyikről sem sikerült elérnem. Kérem ha valami információval egy illetékes tudna szolgálni, hogy esetleg valami műszaki probléma miatt nem érek el egy kezelőt sem, kérem jelezze itt a fórumon! Segítségét előre köszönöm! Üdv B. András -
Matthew
őstag
Sziasztok,
lehet rosszul fogalmaztam. Azt tudom, hogy kell egy conax modul meg a dekóder kártya a vételhez csak abban nem vagyok biztos, hogy ez a tévé fogadja-e ezt. A tévén a pcmcia felirat zavar engem...
-
darvinya
titán
Kellemes karácsonyt kivanok mindenkinek.
Ne rontsa el az ünnepet a felháborító dolgok, hísz ők is emeber.
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez a tévé fogad Conax kártyát?
Az oldalon a CI bemenet jelentené ezt? A tévén egyébként van egy kártyanyílás de oda PCMCIA van írva. A kettő netán egy és ugyanaz?Bocs a láma kérdésért...
Aktív témák
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Acer Nitro Gaming XV272UV3 - 27
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Antminer S21 Hydro 335 TH/s Használt, Kiváló Állapotban KEDVEZŐ ÁR!
- Intel Core i5-4670K processzor 6M gyorsítótár, akár 3,80 GHz,hibátlan,csomagküldés 1490ft-tól!
- Apple Magic Keyboard
- Acer Aspire 3 Ryzen 7-3700U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / Vega 10 / 15,6 IPS
- ID-COOLING FrostFlow 240L AIO vízhűtő csak Intel lefogató,hibátlan állapot!Csomagküldés 1490ft-tól!
- EVGA 600 W1, 80+ White 600 W tápegység,hibátlan állapotban,csomagküldés 1490ft-tól!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung A54 128/8GB Fehér / ÚJSZERŰ állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest