Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• fezsoo
    aktív tag

igen :D
    nem volt késedelmes díjfizetés vagy valami hasonló?

De. Most hogy jobban megnéztem. A múlt havi elmaradt. :D :D :DD

• Jester01
    veterán

meg is kaptam levélben a szabadidő csamag egyoldalú felmondásáról az értesítést, a többi csomag "marad" vagyis nem a teljes szerződésemet mondták fel, hanem a linked szerint majd alakul.

Hm, a mindigtv go streamingre kíváncsi leszek, bár nincs külön előfizetésem, de ugye azt is tartalmazta az antennás.

Elvileg a vodafone is ONE lesz, nekik meg van másik streaming. Kérdés melyik marad.

• draco31
    veterán

Lehet a típusát kérdi.
    De gondolom akkor szabadon fogható dvb-t1 -es adásról van szó.
    Valóban lehet különbség a különböző dobozok érzékenységében. Az sem egységes, hogyan jelzik ki a vételt, másik fajta doboz más számokat írhat.

Azt külön érdemes ellenőrizni, hogy erősítős-e az antenna, mert ha igen, akkor be kell kapcsolni a doboz menüjében a tápellátást. Bár elvileg az erősítősök kb egyáltalán nem adnának jelet, ha nem kapnak áramot... de ki tudja.

Ja értem.
    Ez a mostani. A régi is SAL volt, de passz, hogy pontosan mi.
    Igen, a szabadon foghatóak csak.
    Az antenna egy régi tetőantenna.

• g0dl
    addikt

ha nem fizettél a boxszért, akkor érdemes leadni nekik, mert az ő tulajdonuk és későb visszakérhetik. Ha saját tulajdonú boxod van, akkor megy rajta neten át a mindigtvgo online előfizetős adás.

CI kártyám és olvasóm van, amiért fizettem.

• azbest
    félisten

ismered a csoportos díjbeszedés fogalmát? Amikor a bankodon át meghatalmazd őket, hogy levonják a pénzt automatikusan? Lehet limitet beállíteni normálisabb bankoknál és majd akkor ők levonják, amikor akarják. Még lehet valami minimális engedményt is adnak érte az árból.

Ettől függetlenül még balfaszok, mert ilyen díjbeszedésssel is képesek azt hinni, hogy még tartozás van, mert lassan könyvelik át a rendszerükben. De olyankor nem kell foglalkozni a levéllel.

Most meg átvette őket a 4ig és más számlázási rendszerük lesz/van, szóval lehet döcögés a számlázással. Például még úgy látom nem vonták le a 8-án esedékes számlát

ja, közben megtaláltam, hogy sms-ben jelezték, ma fogják csak beterhelni az új rendszerükkel a számlát

• Zord87
    tag

A szerződésben benne volt, hogy a szolgáltató tulajdona. Ha kidobtad vagy eladtad és nem adod vissza, kiszámlázzák.

a sima dekóder és a dobozban vele kapott kiegészítők:
    6600 + 2750 + 2750 + 2200 + 2200 = 17600.
    Máskor érdemes szerződés lejáratkor átnézni a szerződést és visszaszolgáltatni az eszközöket. Megszűntetni ténylegesen az előfizetést (prepaid időszak után még élt a szerződés egy évig). Ehhez képest 5 év azt hiszem az elévülés.

Most nem találom az ászf-ben, hogy a régi kártya, ami 'helyett" adták a boxot, azt vissza kell-e adni. A régi szerződésben azon is van kötbér (3600ft?), de lehet az már nem számít. Az ügyfélkapuban nekem fel vannak sorova a régi kártyák is, mint nálam lévő eszközök.

Na szuper.. Akkor mi a francnak küldi nekem mikor semi szükségem nem volt rá..
    Persze hogy kidobtam azt a vackot..
    Már azóta újra is van hasznosítva.
    Nem állok semmiféle szerződésbe ezekkel az gusztustalan bandával..
    Kifizetem nekik azt a 16 ezer forintot és kennyék a hajukra köszönöm

• lócitrom
    őstag

ja, tegnap egész nap nem ment a kártyafrissítés sem, ma simán beaktiválódott a régóta nem használt boxom :D

De már látom, hogy bár levonták a havidíjat, de a rendszerükben még nem látszik, úgyhogy majd valsz jön megint a fizetési "emlékeztető" :D

az imént néztem rá. majdnem elfelejtettem befizetni. eddig sem voltam túl lelkes, de most, hogy látom, hogy valakinek fixen a zsebébe megy a pénz lehet még kevésbé leszek lelkes :)

„AH Média Kereskedelmi Zrt.”. de bezzeg több éve nem sikerül megoldani, hogy ügyfélkapun az eredeti szerződés letölthető legyen. gondolom kell még 14 év, hogy javítsanak két linket.

• akkor persze át is kell váltani havidíjasra a csomagot, mert csak úgy lehet több eszköz.
    Látom csináltak is erre formot, ha valaki nem akar sokat variálni [link]
    Mondjuk már lejárt a határidő, bár lehet az csak a forgalmazásra vonatkozott.

Van online ügyfélkapu, ott ha még nem regisztráltál, akkor regisztrálj be és látni a részleteket a mostaniról. Jelen pillanatban épp karbantarjták, szóval később.

Előfordulhat, hogy aktiválási díjért máshonnan szerzett boxukat is be lehet vinni az előfizetésbe. Csak ugye eléggé bizonytalan, hogy nem bérelt boxot akar-e eladni valaki, mert azt nem lehet.

Azért trükkös, ahol választhatsz csomagot ott nincs feltüntetve (még csillagozással sem) hogy az 1 év szerződés kedvezményes díja csak az első két hónapra vonatkozik, az oldal alján van apró betűvel...

• snooze
    veterán

nem teljesen ugyanazt, nem minden csatornát lehet vele nézni, de jópárat valóban

nálam alapcsomagba 37 csatorna fut a go-n..

• T0mBd1gg3R
    veterán

akkor persze át is kell váltani havidíjasra a csomagot, mert csak úgy lehet több eszköz.
    Látom csináltak is erre formot, ha valaki nem akar sokat variálni [link]
    Mondjuk már lejárt a határidő, bár lehet az csak a forgalmazásra vonatkozott.

Van online ügyfélkapu, ott ha még nem regisztráltál, akkor regisztrálj be és látni a részleteket a mostaniról. Jelen pillanatban épp karbantarjták, szóval később.

Előfordulhat, hogy aktiválási díjért máshonnan szerzett boxukat is be lehet vinni az előfizetésbe. Csak ugye eléggé bizonytalan, hogy nem bérelt boxot akar-e eladni valaki, mert azt nem lehet.

Már 2016 óta van náluk ügyfélkapum, még a piros kártyás rendszert használtam régi CI kártyával valameddig.
    Szerintem ez eleve előfizusnak indult csak volt valami akció de nem emlékszem, meg fogom nézni.

• T0mBd1gg3R
    veterán

Az online felültnél lehet hatékonyabb, ha egy közeli digi képviselethez bemégy, ők vették át a mindigtv premiumot is. Bár lehet telefonon is meg lehet oldani.

Havidíjas előfizetésnél lehet 2-3 plusz végpontot kérni, a második 330 a harmadik 450ft /hó plusz díj. Ezt mindenképp fizetni kell, hogy több eszközök használhass egy előfizetést.
    Mivel már nem lehet sima plasztikkártyát kérni, hanem csak integrált modult vagy boxot, így azt is csak tőlük tudsz venni. Egyszeri aktiválási díjat is számíthatnak fel 2899ft az új eszköznél. Új hűséges rendelésnél kedvezményes árat írnak erre.

Az ászfben azt írják, hogy
    • CA modul listaára bruttó 19.999 Ft/eszköz,
    • Wifi képes dekóder listaára bruttó 24.999 Ft/eszköz
    Sima dekódert nem írja már.

Nézd meg a számládat, lehet a mostani boxot is bérled, csak elengedik a bérleti díjat. Amikor plasztikkártyáról boxra váltás volt, akkor ilyen módon cserélték át. Azért érdemes ezzel tisztában lenni, mert a szolgáltató visszakérheti majd, ha egyszer megszűnik és minden kábelnek, a doboznak van kötbére, ha akkor nem adod vissza. Nekem is megvan 2 régi, lejárt kártyám, ami helyett a boxokat kaptam (0ft bérelettel az átálláskor) de nem dobom ki őket, mert a rendszerben látom az online ügyfélkapuban, ők nyilvántartják, hogy nálam vannak.

A honalpon az új előfizetős megrendelés van csak, a szolgáltatás módosítás és külön eszközvásárlásra nincs szerintem form. Azt az ügyfélszolgálttal kell intézni.

amúgy, most hogy látom wifi képes dekódert írnak, van akinek olyan van? Még sehol sem láttam róla képet vagy infót. Főleg azért vagyok kíváncsi, mert sokszor ugynaz a hardver + egy usb dongle szokott lenni.

Köszi.

Nem, ezt biztosan megvettem egy előre fizetett csomagban. 99%.
    Azért 25k nem kevés érte, majd meglátom.
    Igazából úgy van, hogy egy barátomnak van ez a mostani szolgáltatás a tanyáján ahova kiköltözött mikor elvitte a bank a házát, de mivel külterület, oda nem létesíthet lakcímet és ezért az én nevemen van.
    Gondoltam akkor már kérek egy második beltérit, és lenne egy tartalék amikor mondjuk nincs net (Telekom IPTV-nk van), antenna még megvan a tetőn. Vagy ha nyaralni megyünk, vagy pl anyósom most is kórházban van. Az legtöbb ilyen helyen, megfizethető szálloda, kórház, mindenhol MindigTV ingyenes szolgáltatás van, tehát rá lehet pattintani a saját beltérit és van rendes szolgáltatás, megszokott kiosztással. Mindez havi plusz 330-ért.

• szimi57
    őstag

próbálhatsz kérdezni a webes ügyfélszolgáltatnál... de nekem úgy tűnik, hogy valsz elvesznek a kérdések és nem jutnak egy ügyintézőhöz :D

Kérdeztem, egy héten belül jött a válasz. Jelenleg nincs információ arról, hogy az IzauraTV bekerülne valamelyik csomagba. Van olyan szolgáltató, amelyik ajánlott? Csak TV, net nélkül.

• azbest
    félisten

lol, már megint jött a papíros csekkes fizetési felszólítás, mert szét van csúszva a rendszerük és nem látják időben, hogy sikerült levonniuk a díjat :))

#22229 Adama123
    szóval csak utólag fizetős szerződés lesz? Egyre furább ez a cég.

Tényleg, régebben mintha lett volna wifis boxuk is, vagy legalábbis valahol szerepelt. Abból lett valami vagy az utolsó fejlesztőjük is eltávozott, hogy nincsenek frissítések?
    A sima boxnál próbáltam wifi sticket rádugni, hátha megjelenik akkor vezeték nélküli opció, de lehet nem közös a firmware sem - már ha tényleg van forgalomban wifis változatból.

aliexpressen árulnak távirányítót [link] :DDD

úgy tűnik már havonta jön fizetési "emlékeztető" papír levél, mert rosszul ellenőrzik a csoportos beszedéseket. Lejelentettem nekik számlázási hibának.

• lócitrom
    őstag

lol, már megint jött a papíros csekkes fizetési felszólítás, mert szét van csúszva a rendszerük és nem látják időben, hogy sikerült levonniuk a díjat :))

#22229 Adama123

Tényleg, régebben mintha lett volna wifis boxuk is, vagy legalábbis valahol szerepelt. Abból lett valami vagy az utolsó fejlesztőjük is eltávozott, hogy nincsenek frissítések?
    A sima boxnál próbáltam wifi sticket rádugni, hátha megjelenik akkor vezeték nélküli opció, de lehet nem közös a firmware sem - már ha tényleg van forgalomban wifis változatból.

valószínűleg nem a megfelelő sorrendben futottak le a dolgok és ha tudnak is róla végülis úgy vannak vele, hogy náluk EZ A NORMÁLIS. ami igaz is, ugye... :)) nekem már úgy is kiszámláztak adminisztrációs díjat, hogy a kártyás befizetés azonnali jóváírást jelent. szánalom az egész.

valóban, a feltöltőst kilövik.

létezik ez a wifis box, de ez ugye egy szutyok OTT erőltetés. elméletben csak ilyet osztogatnak már. ugyanaz a szutyok bevezetés óta. a felszínen ugye az van, hogy össze akarják forrasztani a 4iG palettát gondolom amennyire lehet. de mindemellett nem szeretnek normális hardvert venni és/vagy fejleszteni rá. végül is ez az ország erről szól jó ideje, hogy a pénz elköltésére van egyedül a szándék. minden más ott rohad.

• azbest
    félisten

úgy látom a rendszerük most sem tudja elég jól kezelni az áremeléses variálásukat. Küldtek ki fizetési emlékeztető papír levelet lejárt számláról, amit amúgy csoportos beszedéssel ők már levontak időben :D

Úgy emlékszem, hogy korábbi áremeléskor is volt kavar. naja [link]

#22229 Adama123

• fezsoo
    aktív tag

az ászf szerint minden körítés kell, kábelekre is van büntetődíj, ha hiányoznak. A papírdobozt nem írja, ha jól emlékszem. A digi alá került a mindigtv is, digi irodában szokott lenni pultja

Köszönöm.

• Az előfizetős változat csak a szolgáltatótól kapott CI+ modul vagy box segítségével megy - integrált az előfizetői kártya bennük. Csak annak van sima kártyája, aki megtartotta a váltáskor és azóta folyamatosan előfizető.

Olyan boxról nem nagyon tudni, ami garantáltan kompatibilis a magyar paraméterekkel (hangformátum, képformátum) és ci+ slotja is lenne.

Az aac hangot nem minden külföldi box szereti, a h265-öt codecet sem mind eszi. [link]

Rendben, köszi, akkor alaposan átnézem a samsung tv-t ,hogy mennyire régi és hogy mi a max amit támogat, remélem CI+ csatlakozó van benne ....

• regvoltrossz
    aktív tag

hát ez csodálatos... 6300-ről 7110-re nőtt nekem. Mocskosul emelkedik minden előfizetés ára. Családi + szabadidő.

Nekem is és csak a Viasat History csatorna miatt kell ilyen sokat fizetnem. Más csatornákat alig nézek :(

• nekem van előfizetésem antennásra, amivel az ászf szerint kellene tudnom nézni go-n is a közszolgáltatiakat. Valamit elszúrhattak, kivették őket.

Igazad volt, tényleg elszúrás lehetett mert most már mennek.

• nekem van előfizetésem antennásra, amivel az ászf szerint kellene tudnom nézni go-n is a közszolgáltatiakat. Valamit elszúrhattak, kivették őket.

Nálam szintén ez a helyzet.

• szimi57
    őstag

a szolgáltatási díjaink 2024. május 1. napjától maximum 14,9 %-al emelkednek.

Csodálatos, hogy verseny helyett csak fix áremelés van mindenütt.

Jól gondolom, hogy akinek határozott idejű szerződése van (1 év), annak nem?!

• ledgeri
    nagyúr

A frekvenciákat cserélgethetik, de hogy mekkora kapacitást (hány frevenciát) azt az állam lekötötte. Bár ez a közszolgáltatira vonatkozik. A közolgálati sugárzás maradt az előző 12 éves módon. "2020. szeptember 6-tól tartó újabb 12 éves licencperiódusban." [link]

A kódolatlan kereskedelmieket elvileg megváltoztathatják, ott a csatornákkal kötött szerződésükön múlik. De az sem túl valószínű.

A saját kártyás szolgálszatásukat változtathatják legkönnyebben, de annál az előfizetők miatt akkor lehet csomó pénzt kéne elkölteniük az ügyfeleknek doboz adásra.

& garga01

Köszi! Annyira nem voltam képben tv-tech-ben ami nem PC-s is, hogy csak na. Ma volt egy kör euronics és mediamarkt. Tisztább lett.

És igen a freki mit hova azt én is inkább statikusnak gondoltam alaból, inkább a h265 szintű dolgok érdekeltek, de ha ez a tech is 10-15 évente ugrik, akkor jó...
    Így mostmár csak száz márka millió készüléke után kell utánajárnom.

Vannak problémásabb márkák mindigtv kompatibilitás szempontjából vagy ez alap annyira, hogy nem számít ha kettő közül csak ez dönthetne?

• ledgeri
    nagyúr

nem tudni mit tervez a 4ig, mint új tulajdonos a többféle szolgáltató összébb olvasztása kapcsán. De gondolom nem akarnának pénzt költeni készülékcserékre az előfizetőknél, szóval valsz még marad pár évig a mostani.

A kódolatlan közszolgáltati biztosan nem változik, mert ott a 12 évres körre vállalni kellett a sugárzást.

A 12 év a kódolást is magábafoglalja, vagy csak a frekvenciákat? (Kis-tech-lock, vagy nagy-tech-lock) Mikor is lehet legközelebb ilyen váltás?

• brazos
    senior tag

igen, pláne hogy a régi és új is conax modul, csak az egyik kártyás a másik meg integrált. Ezt lehet nem csak az ügyfelek, de még akár az ügyintéző sem érti, ha nem tud róla mi volt pár éve :)

#21917 Jester01
    emlékszem rá pár éve mekkora poén volt, hogy a mindigtv weblap váltásakor az átállás idején azt írták ki, hogy "hamarosan itt a digitv webloldala lesz látható" :D Aztán lassan úgy néz ki, hogy beteljesül. Pláne, hogy a 4ig összekombinálja a digi, vodafone, mindigtv meg még kitudja milyen ügyfeleket hamarosan "ONE".
    Meg ugye ki tudja mi lesz, akarnak e majd nagrás más fajta modulokra, dekóderekre váltani. [link]

Tényleg, most hogy mondod, még ez is a régi CI-s fém modulok halálát okozhatja, mert azokat nem lehet simán frissíteni, míg a beépített conax dekóder boxukat meg igen. (firmware frissítéssel) És lehet, ezért is lett hirtelen hiánycikk az új CI+-os műa. modul is, mert jöhetnek az újak.

• Mardel
    őstag

nekem simán működik, utóbbi napokban párszor néztem az oldalt, nem volt gond.

Nincs valami blokkoló vagy már forgalomba belenyúló program telepítve? Vírusírtó is van hogy tűzfalat is tesz pluszban, amin minden forgalmat átszűr.

Igaz, ez digis net. De yettel mobilnetről is normális tempójú.

Nincs.
    Próbáltam, telefonról, tabletról is.
    Mindenhol ugyanolyan lassú és nem tölti be a menüket ha be is jelentkezik.
    Viszont most próbáltam, már működik.

• biztos nem értetted félre?
    A most használatos modulok nem kúlön kártyával működnek, hanem maga a modul egyben a kártya is.

Ha régi fajta modulokat vettél, ahhoz nem adnak kártyát már régóta. Olyat csak az tud használni, akinek megvan a sok éve kötött folyamatosan aktív előfizetéséből a kártya

Ez egyre jobb, erről sem a MindigTVs sem a DIGIs ember nem beszélt...
    Ha dekódert hazsnálok, akkor abba sem lehet kártyát tenni?

• SPeti1984
    senior tag

milyen okostévé? Van rá mindigtv go alkalmazás? [link] internet van?
    tv2 és rtl klub nincs ingyenesen az appban

Most vettem egy TCL 32S5400AF androidos okostv ami oda fog kerülni. Internet, wifi van ott a helyiségben.

Telekom meg Digi előfizetésem is van de boxot külön oda nem akarok mert ritkán használnám. Illetve koax nem megy ki oda csak lan kábel.

• hedgehog
    senior tag

attól hogy nincs jel, még a főképernőre bejön. Ha fekete a kép, akkor a menü gombra előjön a felület.
    Ha régen volt használva, és közben változott valamilyen paraméter, akkor megesik, hogy fekete képet mutat csak indulás után, de a menüre nyomva előjön a felület és lehet váltani, csatornakeresést indítani.

Nem fekete a kép, hanem a logó van rajta. (a második... fórumtársunktól kölcsönvett videóban látszódik, a "go"-s)
    Semmilyen gomb nem csinál semmit a távirányítón. (elvileg, de végignyomogattatom velük újra)

• ficere
    aktív tag

ha nem volt bekapcsolva huzamosabb ideig, akkor nem frissült rajta az aktiváció. Pár perc után magától meg kell kapnia antennán át az új kulcsot.

A weblapjukon az ügyfélkaput érdemes beregisztrálni, ha még nincs, ott meg tudod nézni, hogy aktív-e a szolgáltatás. Ha amúgy nem derül ki hiba, akkor telefonon vagy emailben jelezd nekik, hogy gondod van.

Köszönöm szépen.A csatornákat,műsorinfót látja amikor kapcsolgatom mintha 1 másodpercig "gondolkodna" aztán közli hogy kódolt csatorna

• akinek beszedési megbízással történik a fizetés, az figyeljen, ha felső limit van beállítva a pénzre.
    Most jött egy papír levél tőlük, hogy előző hónapban (az áremeléskor) nem vontak le havidíjat, így most két havidíjat fognak vonni.

Nem kétszerest fognak vonni hanem kétszer fognak vonni.

• Jamby18
    senior tag

így van, korábban már felvázoltam ezt neki :D Most is boxról megy, csak másikról. A régi box meg gondolom csak a szabadon foghatót tudja így már.

A régi, ingyen kapott box jogállása lehet még érdekes, mert az elvileg az AH tulajdona. Így, hogy nem árulta el, hogy van már boxa (mert új szerződést kötöttek a modullal), az ügyintéző nem tudta, hogy csak át kéne rendelni ahhoz az előfizetést a modul helyett.

A régi boxot leadtam nekik tegnap azt le is pappíroztuk (mondjuk 2* jàrtam meg a Digit, :B mert azt hittem elég a box, tápegység, távirányító, de kellet a HDMI kábel, plusz még szerencse, hogy megtaláltuk anno adtak egy scart-jack kàbelt az is kellett még). Ha az nem lett volna meg 2900ft.
    A CI+ kártyàval meg ugye kezdeni kellett valamit ha màr a TV-ben nem működött és akkor csere boxra.

• Jamby18
    senior tag

A box úgy látom szolgáltatói. Ez is prepaid, feltöltős előfizetéssel volt? Akkor kaptátok, amikor dvbt2 -re váltott az előfizetős szolgáltatás? Alapból minden kártyásnak küldtek ki boxot és az lett aktív 2020 elején.

Ha így volt, akkor a műanyag kártya már régóta inaktív, nem az ezüst modul kezelte az előfizetést, hanem a boxhoz volt eddig aktív a feltöltős előfizetés. Gondolom ezért a boxon hangoltátok az adást be és hdmi-vel volt a tévével összekötve a box.

Na az a box most nem fogja dekódolni az adást, mivel nem azt az előfizetést hosszabbítottátok meg, hanem új prepaid előfizetést kötöttetek, ami az új modullal van párosítva.

Most a tévébe kell dugni az új modult és az antennát és a tévén sajátmagán behangolni a csatornákat. Ha a tévé magában nem képes a dvbt2 hevc adásokat fogni, akkor az pech. Akkor megpróbálhatjátok valahogy kiokoskodni az ügyfélszolgálattal, hogy az egyenleget át lehet -e tenni a régire mégis az újról. Vagy pedig a most aktív előfizetésben a box VSC ID-jét kéne betenniük a most aktív előfizetésbe az új modul VSC ID helyett. De csak akkor, ha a boxszal akarjátok használni az előfizetést. Ha a tévé maga képes kezelni a dvbt2 hevc formátumú adást, akkor nem kell hozzá a box, akkor az új modullal működhet. Mi a tévé pontos típusa?

A mostani előfizetésed az új modullal aktív, nem a boxszal. A box egyébként valsz szintén a szolgáltató tulajdona, ha ingyen kaptátok átálláskor.

Egyébként meg az ügyfélkapun meg lehet nézni, hogy milyen eszközök vannak az előfizetéshez. Az új előfizetéshez új fiókot kell gondolom regisztrálni. Havidíjassal lehet max 3 készülékkel használni egy előfizetést.

(nekem például az ügyfélkapuban a havidíjas előfizetésemben van 2db inaktív régi kártya, 2db aktív set top box, amit küldtek átálláskor és plusz egy aktív kártya, amit akkor igényeltem, amikor még lehetett)

Köszi az ötleteléseket, csináltam ügyfélkaput. Én úgy látom minden rendben elvileg?
    A kártyaaktiválást próbáljam meg? Vagy ne kavarjak be?

• Jamby18
    senior tag

már kezdem elveszteni a fonalat.

A ci modul + kártya egy boxban volt használva? Az a tévébe volt dugva, nem?

Prepaidnél nincs több kártyás előfizetés. Ha volt egy külön boxod, abban külön kártyával, akkor az külön prepaid előfizetéssel mehetett.
    Csak havidíjas előfizetésnél lehet olyat, hogy 2-3 plusz készülékkel nézni egy előfizetéssel, némi plusz díjért.

A mostani mindigtv box az beépítve tartalmazza a "kártyát", mint ahogy a mostani ci+ modul is. Azokhoz nincsen már külön chipkártya.

Gondolom a tévén magán csinálsz hangolást, amiben az új modul van. Nem pedig egy külső set top boxon hangolsz, amiben nincsen aktív előfizetési kártya.

Szia! Igen, az ezüst színű kártyafoglalatba ment bele a fehér chip- es kártya és ez ment bele a TV CI foglalatába + Set Top Box.
    Egyébként a STB-on nincs is kártya nyílás. Ilyennel működött eddig.

lócitrom Sajna ezt a bekapcsolt állapotban csatlakoztatást nem próbáltam meg :F

• Jamby18
    senior tag

a régi kártyát őrizzétek meg, mert elvileg a szolgáltató tulajdona és ha egyszer mégis visszakérnék, akkor esetleg pár ezret kérhetnek érte, ha nincs meg. Vagy le is adhatjátok az ügyfélszolgálaton, csak adminisztrálják is le. (meg kell nézni az aktuális ászf-et, hogy most mi van) Az új ci modul fajta egyben maga a kártya is, nem külön van már. Tehát lényegében egy új előfizetést köttök, vagy legalábbis az lesz az aktív, nem a régi kártya.

A mindigtv az antenna hungáriához tartozik, nem a Digihez. Ja hogy már ilyen szinten össze van bútorozva ner, hogy a digi intézi a mindigtv-t is... [link]

Amúgy nem lehetett volna feltölteni a weblapon az ügyfélkapujukon át bankkártyával?

Doky586 :B
    Köszi a segítségeket. Rendben akkor használjuk ezt, gondolom látszik nàluk, hogy szép lassan akàr 31.-én lejàr a régi, de közben màr egy új kàrtyàval üzemel. Az előfizetés CI menüjét sajna nem néztem meg.
    Ez az ügyfélkapus dolog totàl kimaradt :( pedig lehet egyszerűbb lett volna. Csinàlni akartam még akkor melóhelyen mikor nem értem el a 1211-et, de nem tudtam a szerződés számot meg a VSC ID-t a regisztrációhoz. De most màr mind1 is.

• lócitrom
    őstag

Sejtettem, hogy nincs mégsem ci+ modulosan ilyen.

Egyébként amennyire hiányos ismereteim engedik, elvileg a hbbtv + ci együtt tud kezelni online is ts streames csatorna nyitást, tehát elvileg lehetne interneten át is ilyet. De ők kódolatlanul tolták a hbb-hez a ts formátumú 720 streameket régebben. Nem a mindigo streamet használták, mert az azt hiszem nem ts.

A boxnál a "kártya" sorozatszámával ment az azonosítás. A ci + ts módnál meg az antennással egyező jogosultság nyitással megy azt hiszem.

Gondolom se szándék, se szakember, mert nem hiszem, hogy nagyon akarnak terjeszkedni, elvannak a langyosban.

igen, a HbbTV valóban menne, HA megcsinálnák rendesen. az konkrétan erre van és ugye itt már a backend adott. a tv-k ben meg adott a frontend. de ahogy az OTT hitelesítés is eléggé tragikusan megy jelenleg úgy ez is megállt a növésben. biztos rémlik, hogy téma volt, hogy pl. a NatGeo-t lehetett nézni így és sokan furcsállták, hogy mikor kinyitották a csatornát csak akkor ment a Hbb adás. ellenkező esetben senki sem érte el. hát a hitelesítés vélhetően vagy nincs konfigurálva, esetleg nem kapcsolódik adatbázishoz. vagy valamilyen hálózati eszköz nem megfelelő.

de utolsó ismereteim alapján ezt senki sem "viszi", így nem fejlesztik és tippem szerint nem is fogják. már az az alibi sem él, hogy tesztelik. persze amennyit elköltöttek már mindenre simán lenne hozzá már CDN is, ami még kiszolgálná az igényeket is. viszont kétlem, hogy ezt megéljük.

• lócitrom
    őstag

A ci+ moduljukkal is van online csatorna mód megfelelő tévével? Na ezt nem is tudtam, azt hittem mindenképpen a boxuk kell hozzá.

Annyit tennék hozzá, hogy az antennás előfizetés nem tartalmazza online nézéshez a teljes antennás kínálatot. Az online változathoz (mindigtv go) az antennás mellé egy kiegészítő csomagot kínálnak amivel talán már teljes.

csak hogy tisztázzuk: kolléga csak ilyen durrbele módon leírta amikre emlékszik, halványan. OTT csatornák/kínálat csak a fostos szolgáltatói dobozzal megy. ahhoz, hogy a tévé egyáltalán tudjon vele mit kezdeni a szolgáltatónak valamilyen módon magát az eszközt is be kell azonosítania. egy "mezei" modullal meg "mezei" tévével sehogy sem történik meg eleve. lehet, hogy a digi innovatív volt meg a 4ig miatt már mindenki ugyanabban a homokozóban van, de hogy ilyen backend a karhatalmista holdudvarban nem fog megszületni sosem az qurva élet. másnál se nagyon valószínű eleve.

#21750 regvoltrossz
    forrásjel hibája okozza és kizárólag ezt a csatornát érinti. de hogy pontosan hol akad el a dolog azt ők tudnák megmondani. ez lassan vagy két éve így megy. nem nagyon érdekli őket. valószínűleg nem is érkezik sok bejelentés, hogy egyáltalán megvizsgálásig eljusson.

• set79
    csendes tag

kábeltévé szolgáltató? lehet csak dvb-c kábeles adás vételére jó. A mindigtv az antennás, ahhoz DVB-T vevő kell. (az előfizetéseshez meg dvb-t2 hevc kompatibilis és CI+ modul fogadós)

Értem. Köszönöm a segítséget. Akkor rendelek egyet.
    üdv

• Bogyi007
    veterán

Ahogy már leírták neked, régen volt a bankkártya kinézetű kártya + ahhoz modul vagy box. Ilyen kártyát már csak az tud használni, akinek régebbről van aktív. Pici a valószínűsége, hogy még valahol találnál régi készleten kártyát boltban, legfeljebb feltöltő "kártyát", ami csak egy kaparós kód az egyenleg feltöltéshez feltöltősöknek, nem chipkártya.

Az átálláskor bevezették az integrált "CI+" modult, amibe nem lehet kártyát dugni, hanem maga tartalmazza a chipet. Azt is a szolgáltatótól lehet venni / bérelni. Olyan kell neked a tévébe. Látom, lehet kapni bolti csomagban is, de neked nem kell új előfizetés. A meglévőhöz kérj az ügyfélszolgálattól.

Ha előfizető vagy, akkor most is tudsz kérni második vagy harmadik eszközt. Az integrált modult például. A régi fajta ca modult és lemondott kártyát felejtds el (de ne dobdt ki a kártyát, mert a nyilvántartásban benne van és kérhetnek kötbért érte, ha mégis kérnék visszaadni).

Az 500 nem a darabszám, hanem a listában 500-tól kezdődő sorszámmal vannak az internetes csatornák a boxon. Csatornalista a mindigo ászf végén van [link]
    Itt egy régebbi felvételem arról, ahogy az antennás és 500 felettin lévő netes adás képét próbálgatom 11 perctől [link]

Ezt megerősítem én is - ezzel lehetett HD csatornákat nézni a MindigTv-n de így kb 30 másodperces késés is jött vele az SD adásokhoz képest.

A múlt idő azért érvényes nálam, mert a Digihez kerülés után úgy voltam vele, elég lesz az ingyenes csomag is. csak hétvégente vagyok a családi házban és ott van szüleimnek Telekom IPTV előfizetés is.

• cof
    veterán

hivatalosan persze, csak a tévével lehet nézni a hbbtv-t :)Ettől függetlenül az is csak egy spéci weblap, amit a tévé betölt az adásban kapott adatok segítségével. Régebben a natgeo és natgeo wild jobb minőségű adása is így volt a csatornák alá téve, tévén netes streamre váltás a piros gombbal. Szóval hivatalosan sosem fogják elismerni :D

A pécés böngészőben persze a sima antennás élő adás nem megy, mert az a tévéből jönne, csak a készüléken tud működni. A szimulátor ahelyett mutatja a patakot. A felvételek nézése működhetne, de a németek valsz régiókorlátosak.

Ha engedik a sima kártyát vissza aktiváltatni, akkor tényleg az a legkönnyebb és legegyszerűbb. Régebben akadékoskodtak.

Az iConnect -re keresve ki is adott egy címet a google.
    http://hbbtv-as.connectmedia.hu/ah/getstreamurl.php?id=iconcerts
    de vlc alatt nincs hangja, mert valami spécibb codec-et használ.

Egy lista szerint állítólag ezek a csatornák vannak hbbtv-n most [link]

Így meglett az mtva hbbtv url is googlellel, a chrome addonnal
    http://hbbtv-as.connectmedia.hu/mtva/launcher/

ééés ebből a mindigtv plusz címe is kikövetkeztethető
    http://hbbtv-as.connectmedia.hu/ah/launcher/

viszont lehet nem kompatibilis az emulátor a codeccel, mert csak fekete képet ad az élő link.

A plugin nevére kattintva feldobja hogy milyen gombokkal lehet irányítani

Régen talán az opera böngésző is tudott hbbtv-t, de nem tudom a mai verzió is tud e ilyet.

Az iConnect -re keresve ki is adott egy címet a google.
    http://hbbtv-as.connectmedia.hu/ah/getstreamurl.php?id=iconcerts
    de vlc alatt nincs hangja, mert valami spécibb codec-et használ.

Megnyitod böngészőben, és a generált index.ts-t már az MPC-HC megeszi, hang is van. Bár a token nem tudom meddig él, régen néztem amikor még volt NatGeo, de pár órát ment emlékeim szerint azért.

• andatti
    senior tag

nem tudja valaki, hogy mi az internetes címe a hbbtv adásnak? Régebben valahol megtaláltam azt a weblapot amit a tévé is betölt, van chrome alá emulátor, amivel lehetne pécéről nézni a hbbtv-t. Már ha nem kódolt.
    Német hbb felületekkel működőnek is tűnt [link]

#21620 andatti
    ja igen, a vsc id-vel működik a regisztráció mindigo-ra. Régebben rossz volt a weblap és nem minden eszközét fogadta el. Most nem tudom jól működik-e. Nekem az egyik box kódja van benne. Emellett van 2 lezárt kártyám, egy élő kártyám és még egy boxom. Szóval működik az.
    De persze nem minden csatornát az neten az antennás előfizetéshez, hanem csak egy részüket, amiket felsorol a linkelt ászf is. Ha mindent akarnék neten át, akkor lenne 5ezer.
    Lehet régen úgy tudtam cserélni a kódot, hogy előbb kitöröltem, mentettem, beírtam a másikat és mentettem. De már rég volt.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot...
    Nekem azt mondták, hogy nincs magyar hbbtv webes elérhetőség...
    Egy holland összesítést találtam ahol az európai hbb-k vannak összegyűjtve, de ott sincs magyar link, sőt, inkább csak pár mondat, ami ránk vonatkozik... Akivel beszéltem azt mondta, hogy elvileg most is ugyan úgy megy a hbbtv sugárzás, mint ezelőtt... A cikkeket idén áprilisi dátumokkal töltötték fel újra, de nincs semmilyen lista. A mindigtvplusz.hu pedig már nem működik, átirányít a rendes címre...
    Az általad linkelt német webcímek többsége sem működik. A lengyeleknek egész jó weboldaluk van a témában és számtalan csatorna... hbbtv.pl de linket itt nem találtam.
    Pedig jó lett volna, de egy angol nyelvű hasonló (működő) webes linkgyűjteménynek én is örültem volna, de nem találtam, pedig sokáig kerestem.

Ami az én nyűgömet illeti, azt a választ kaptam, hogy vissza lehet aktiváltatni a tv-ben levő régi kártyát, csak át kell raknom majd az új tv-be és felhívni őket az újraaktiválás miatt. Ő is említette, hogy 2020 óta nem értékesítenek már ilyet... Mivel a dekóder megkapása előtt működőképes volt, gondolom most is az, és ez a legolcsóbb verzió.
    A magyar hbbtv adásokra viszont nem kaptam érdemi infót, konkrétumot, mivel ő is a több (sok) éves cikkek olvasását ajánlotta...
    Közben eszembe jutott, hogy az iConcert komolyzenei csatornát adta az AH a hbbtv tesztadásában... Ami (elvileg) most is így van.
    A HBBTV képes készülékek itthoni száma szerintem jóval 1 millió felett lehet. De a lengyel oldalon is felhívták a figyelmet, hogy a boltokban kapható 1.0 verziók semmit nem érnek. Amit ide linkeltem tv-t, az tudja a 2.0, így már csak meg kell venni és kipróbálni, hogy most mi érhető el vele itthon. Majd megírom, hátha nem csak engem érdekel.

• andatti
    senior tag

Nem egészen értem, hogy miért kéne az előfizetésedet lemondani és újat kötni drágábban. Miből jön az árkülönbség?

Előfizetéses (havidíjas) csomaghoz 3 eszközt is használhatsz.
    A második eszköz + 330 ft, a harmadik + 450 ft / hó.
    Vagy most töltögetős vagy? Lehet hűség nélkül is havidíjra váltani, nem lemondással.

Plusz eszközt a szolgáltatótól tudsz venni vagy bérelni. Kérj egy cam modult az integrált kártyával. A listaára tán 20 ezer forint + aktiválási díj 2900 az ászf szerint. Ha hűséggel együtt veszed még az is lehet, hogy adnak belőle kedvezményt. Bérleti lehetőséget is írnak, de 700 huf havonta a ca modul. A boxszal egyébként antenna nélkül is, lan-ra kapcsolva tudhatod nézni a mindigo csatornákból azt, ami az antennás előfizetéseddel jövő online csomagban van (500 feletti csatornaszámmal jelenik meg netre kötve), ha beregisztrálod a mindigo oldalon a box sorozatszámát (720p a legtöbb adás, jobb minőségű lehet, mint az 540p antennás, kivéve a pár fullhd-t).

A boxot meg ha ingyen adták bérbe átálláskor, akkor maradhat nálad, használhatod másik készülékkel, másik szobában. Vagy persze vissza is adhatod, ha csak egy készüléket akarsz használni.

Szóval lehet az ügyfélszolgálattal kellene lesakkoznod, hogy éri meg jobban neked.

Én úgy tudom, hogy a kódolt csatornák esetében a kártyás rendszert teljesen kivezették, és ahelyett jött be az ingyenes dekóder. Mert akkor a dekóderhez kötik az előfizetést és nem a kártyához. Kártyát pedig már nem is lehet igényelni tőlük...

Nekem volt egy kártya az okostv-ben, amit ők töröltek, mivel külddték a dekódert, én pedig nem is tiltakoztam a törlés ellen... és volt egy társkártyám is, amit később deaktiváltattam, mivel nem használtam.

Emiatt, ha kártyát szeretnék, a 6, vagy 12 havis verziót tudom megvenni köztes kereskedőtől... A különbség pedig innen ered, mivel legolcsóbb 12 havi családi csomagot 60 ezer Ft-ért találtam, ami lebontva 5000 Ft-ra jön ki.

A belépési 20 ezer Ft (a cam mondulért) még drágábbra jön ki, mint az előbbi havi 1000 Ft plusz felár. Ráadásul a döglődő tv-ben van már egy működőképes cam modul a már kivezetett kártyával együtt...

Az 500 feletti csatornaszám szerintem erős túlzás... Most is aktív stream használó vagyok a mindigtvgo-val. Ahogy elérhetővé vált a szolgáltatás már regisztráltam a kártyaszámommal. (ami már nem létezik) Így, hogy olvastalak át akartam regisztrálni a kapott dekóder számával, de nem engedte meg, sem a vsc id, sem a chip id-t nem fogadta el... Így maradt a már nem létező kártyaszámos regisztrációm.
    Szóval nincs 500 csatorna... Amikor utoljára variáltak vele, akkor meg is reklamáltam, hogy amire van előfizetésem, azt miért nem tudom online nézni, de közölték, hogy ahhoz elő kellene fizetnem az 5000 Ft-os csomagra külön, de annyit pedig nem ér nekem az egész, és az a pár csatorna, amit így tudnék elérni.

Most "csak" előzetesen akartam tájékozódni, hogy ide írtam. de ebből úgy is az lesz, hogy majd felhívom az ügyfélszolgálatot és ők mit tudnak ajánlani, mik a lehetőségek. Bár amíg nincs új tv, addig ez okafogyott, egyenlőre...

#21618Doky586
    Amit te írsz, az egy újabb dekóder lenne, bár nem írtad meg, hogy te mit használsz. Ráadásul, ha tudja a műholdas és kábeles dolgokat is technikailag, arra (úgyis) kábeltv-t és/vagy műholdat kötne az ember, ami újabb technika bevonása lenne, a most meglévő antennás rendszer mellé.
    A HBB "csak" az így elérhető plusz tv csatornák miatt lenne érdekes, pár éve még volt komolyzenei csatorna is benne, amit hiányolok a "rendes" mindigtv-ből. Bár pár hónapja? van jazz csatorna, de az jobban rétegcsatorna, mint a classic komolyzene.

A féléves teszt adás még 2013-ban indult...
    Igaz, a most aktuális adatok nem fellelhetőek, hiába kerestem google-al, nem adott releváns találatot és az AH hbb-s oldala sem írja, hogy pontosan milyen tv csatornákat sreamelnek, azaz mit lehetne így elérni általuk... Csak a közszolgálatiak vannak megemlítve név szerint, a többi, (ha létezik) nem. Egy 2015-ös cikk szerint 3000, illetve (médiaklikk) 60-70 ezer volt a napi használat... és mivel ezek a cikkek jó régiek, úgy tűnik mégsem váltották be a hozzá fűzött reményeket... Pedig egy webáruházban is van ezt taglaló aktív tartalom...

• 5 éve még nem kártya nélküli szolgáltató modul volt, hanem benne van egy kártya a modulban. Az ászf tartalmazhat arról infókat, hogy az újraaktiválás lehetséges -e, de inkább az ügyfélszolgálattal egyeztess, hogy engedik -e. Ha másnak adod át, akkor át is kellene iratni az előfizetést az ő nevére.

Köszönöm! Igy nem merem megvenni, bemegyek a képviseletre és érdeklődöm. (egy facebook csoportban hirdeti valaki)

• bul07
    nagyúr

ha jól tudom már most 20% feletti az infláció hivatalosan [link]
    hogy itt most 12 hónap átlagára gondolnak, vagy a kategóriák átlagára... talán minden hónap átalaga [link] Majd lehazudják 15%-ra az átlagot
    Bár annyiból fura, hogy minden hónap az egy évvel azelőtti ugyanolyan hónaphoz képesti csökkenés, az meg lesz vagy 30+% májusra.

Átlagot fogják nézni
    Pl 2021-végén nagyon nőttek az árak de mégis az átlag csak 5.1% volt
    [link]

• a szolgálatói box netre kötve 500 feletti csatornaszámmal listázza a netes adásokat, ha be van regisztrálva a gohoz a készülék azonosító.

Akkor ez nem tűnik járhatónak :(
    Használtat ha olcsón tudnék is szerezni, akkor ezek szerint vsc azonosítás van nem email-es bejelentkezés. Mediabox megy, de édesanyámnak azt bonyolult kezelni. (Én sem szívesen használnám)

• a weblapon rendelésnél van link a részletekre [link]
    De vacak, már nincs webshop, hanem helyette telefonon felhívnak...

1 év hűséggel eszközönként 2.199 az aktiválásuk.
    Első évre 0ft a bérleti díja egy eszköznek, amúgy a boxoknak 1000ft/hó, ci modul 700 ft/hó. Helyette meg is lehet venni az eszközt 20eft a ci, 25eft a box. De egy év garis, ha utána elromlik, akkor vehetsz másikat.

A második hozzáférés plusz havidíja 330ft, harmadik plusz havidíja 450ft.
    Az árak részen írja a kezdőt is [link]

Azt hiszem már nincs az alap csomagokból kezdvezményes hónap. Szóval 2600 a havidíj a hűség alatt és utána határozatlan időnél is, ha nem emelkedik addig

Szóval, elvileg így jön ki csak alapcsomaggal:
    Két darab eszköz bérléssel:
    Első hónap a havidíj + aktiválás + eszközbéréls + másod hozzáéférés:
    2599 + 2*2199 + 1000 + 330 = 8327
    utána minden hónapban az első évben:
    havidíj + eszközbérlés + másod hozzáférés:
    2599 + 1000 + 330 = 3929
    Ha lejárt a hűség, akkor mindkét eszköz bérlése:
    2599 + 2*1000 + 330 = 4929

Három eszköz hasonlóképpen:
    Első hónap a havidíj + aktiválás + eszközbéréls + másod + harmad hozzáéférés:
    2599 + 3*2199 + 2*1000 + 330 + 450= 11976
    utána minden hónapban az első évben:
    havidíj + eszközbérlés + másod + harmad hozzáférés:
    2599 + 2*1000 + 330 + 450= 5379
    Ha lejárt a hűség, akkor mindkét eszköz bérlése:
    2599 + 3*1000 + 330 + 450= 6379

Ha elektronikusan kéred aszámlát és úgy fizetsz (havonta bankkártyával vagy banknál beállított beszedpéssel), akkor 300 ft kedvezményt adnak erre havonta.
    Ha nem havonta, hanem fél évente vagy évente előre kifizetést vállalsz egyben, akkor 4 vagy 8 % kedvezményt adnak a havidíjból (vagy az egész díjból?) .

Nem garantálom, hogy jól számoltam, az ügyintézőtől tudod biztosra megtudni. Az ászf tartalmazza a legrészletesebben. Ha jól látom, hogy első két hónap alapdíja 2599 helyett 2099 ft hűséggel az ászf szerint.

Ha olyan tévéd lenne, amire van mindigtv app, akkor az antennás előfizetéssel is a csatornák egy része az appból is nézhető interneten át.
    Sőt, lehet csak internetes előfizetés is kötni okostévére, antennás nélkül. 5000 a tvmax csomag, a többi az kiegészítő antennás vagy max mellé. [link]

Nagyon szépen köszönöm a részletes választ.
    Szüleimnél szerettem volna olcsóbb megoldást, mert emelt a digi, annyi csatorna meg úgysem kell neki, ezért került képbe a mindigtv, hátha olcsóbban kijövünk vele.
    (Így is rosszabb időben mikor a digi akadozik az ingyenes földi csatornákat nézi)
    De ezeket a számokat elnézve felejtős :(
    Feltöltős jó lenne, de az csak egy tévéig nyerő.

App:
    Nekem feltöltős van, ahhoz is jár a mingtvgo-s hozzáférés amit még én sem használok, mert nem túl praktikus, nyugdíjasoknak meg főleg nem :(

• mielőtt kapkodni kezdessz nézz jobban utána a lehetőségeknek. Diginél milyen csomagod van, amihez kell előfizetői kártya? Van egyáltalán olyan csatornád?

Alapból kódolatlan dvbc a legtőbb csatornájuk. Ha véletlen lenne "prémium" filmcsatornád, az nincs meg mindigtv platformon úgysem. Diginél a box azoknak kell, akiknek a tévéje nem alkalmas dvbc vételre, vagy aki prémium mozi csatornára fizet. Esetleg, ha nem rendes digis körzetben vagy, hanem más cégtől átvett szolgáltatás, ott más lehet a működés.

De ha mégis mindigtvzni akarnál, mintha valamelyik utóbbi ászfbe bekerült volna eszközbérlés opció is. De digi helyett fura lenne antennázni.

Van digi topic is, ahol jobban ismerik a rendszerüket. Ja hogy tányéros digid van? Műholdas? Hát az pech.

Közben látom van már némelyik okostévére is mindigtv alkalmazás. [link] arra külön, antennázás nélkül is elő lehet fizetni, interneten át megy. A képminőség sem 540p, hanem ahol elérhető jobb változata a csatornának 720p. Azt kipróbálhatod minden nélkül. Van pár díjmentes is, amin kipróbálhatod [link] Az antennás előfizetés is ad online nézhető csatornákat, csak nem mindent.

Igen, tányéros a digink.
    Abból indult a dolog hogy jó lenne száműzni a dobozt, de már belebonyolódtam :)
    Közben anyumnak is jó lenne olcsósítani, meg pár havonta szerelőt kell hívni a dobozcsere miatt, mindig valami régit adnak, ami nem bírja sokáig.
    Ráadásul mindkét helyen morgás van hogy az időjárás nagy hatással van rá.
    (Műszer úton van, majd megnézem hátha lehet finomítani az antennán)
    IPTV: ahhoz nálunk a netet is le kell cserélni, másik helyen nincs is nagy sebességű internet.

Esetleg létezik cccam/oscam CI modul? :)

• Arkar
    aktív tag

nem igazán tudod lecserélni. Az integrált modult tudod kérni / venni helyette tőlük. Azt vagy a vételre alkalmas tévébe tudod dugni, vagy olyan boxba, ami modult fogad.

Viszont modul fogadós boxból nagyon lutri, hogy jól fog-e működni, ismeri e a magyar rendszerben lévő codec-eket, eleve talán csak külföldi boxnál írnak ci+ képességet modulhoz.

A mostani box általad megvett vagy ingyen kapott szolgáltatói? Ha megvetted és nem járt még le a garancia, akkor azzal próbálkozhatsz. Ha szolgáltatói, akkor pedig gondolom lehet cseréltetni. Az nem tűnik normálisnak, ha rendszeresen fagy.

A jel erősség csak egy szám, az számít hogy elég e a vételhez. Ha fagyás alatt nem a box lefagyását, hanem a kép kimaradását érted, akkor jobb antenna vagy erősítő kellhet. Esetleg ha erősítős antenna, akkor nézd meg hogy tápellátást kap-e. A box maga is tud kiadni 5v-ot, de ha nagyobb feszültséggel ment a korábbi készülékkel, akkor így lehet kisebb az erősítés.

Hosszab idő után fagy be olyan sűrűn nem , jel akadás az nincs vagyi inkább elég ritka , jó minőségű antenna van jelkeresővel szépen adóra állítva, régi wayteq beltéri is használatban van ingyenes csatornákra. egyszerűen jobb gyorsabb és nem fagy be heti 1 x csatorna vátások közben. 2 db prime beltérim van mind a kettő be tud fagyni de nem állandó jellegel, 2 db különböző antennára van kötve az antennák különböző márkákat képviselnek de kb ugyan azt az erősítést tudják . T2 váltás előtt sose fordult ilyen elő. Se a tvn, se a wayteq beltériken.
    tvbe vettem conax kártyát űgy is minden működött(T2 előtt). Ezért gondolok a beltéri problémára amit teljes újraindítás szokott megoldani. Lehetséges túl melegedés talán?
    Inkább csak kényelmetlen, hogy pl este csatorna váltáskor kell kimászni az ágyból és kihuzni, majd újra indítani. vagy ha épp a gyerek nick Jr után váltanál ami ment egy jó pár órát aztán semmi csak sötét kép, mert beragad valmiért.

• regvoltrossz
    aktív tag

nekem is 28ai gyerek go csomag, nincs aktiválva

Az e-mailben volt egy kód azt kell beírni az online felületen mint kuponkód

• garga pista
    őstag

Amiket az átálláskor osztogattak meglévő előfizetőknek "ingyen", azok a szolgáltató tulajdona. Azokkal lehet esetleg később probléma.

Amelyiket megvették az előfizetők, azokkal gondolom azt csinálnak, amit akarnak, akár el is adhatják. Ha nem aktív az előfizetés, akkor ez is csak kiírja a kódolt csatornánál, hogy nem nyitható.

Értem köszi. Pesze azt tudom,hogy kódoltakat nem nyitja ki, de akkor nem blokkol le telejesen a box.

• Addel
    senior tag

a részvételi feltételek 28as oldalán írják, hogy 1 havi [pdf]
    Nekem is lett egy ilyen tegnap előtt, még nem aktív. (5 napon belült ír a levél)

Csak 1 havi ? Az elég pitiáner.

• nekem kereken 5000 pontom van 2015-től :D nem igazán szoktam piszkálni ezeket a játékokat.

bizmark6 belépéskor ír szinkronizációt, a pontgyűjtés oldalon látni, hogy miket számolt bele. A profil adatmódosítás részen van kártyaadatok újraszinkronizálása gomb. Afelett szerepelnie kell Adatcsere azonosító részen valamelyik aktív kártya/eszköz azonosítónak, amit a mindigtv online ügyfélkapun is megtalálsz.

2013 óta vagyok mindig tv-s,még nem fordult elő ilyen,volt még majdnem 500 pontom.Szinkronizálás meg volt.

• Peltár
    aktív tag

Ez a monitornak valami hülyesége lehet. Állítsd át a boxon 720p -re a felbontást, azt meg kell tudnia jeleníteni, hiszen pécétől is kaphat olyan felbontást. Azt meg a monitor menüjében tudod állítani, hogy nagyítsa ki teljes képernyőre a képet, ha csak a közepén lenne minden irányú fekete kerettel.

És a hangot megoldottad? Vagy csak nézni akarod, hallani nem? :D Persze ha van fejhallgató aljzat vagy más hang kimenet, arra is lehet tenni átalakítót. Végső esetben, ha scart van rajta, arról is le lehet venni az analóg hangot.

Köszi a választ. Hiába van átállítva a boxon 720p-re nem jó neki, ez 12-13 éves monitor VGA15 sub csatlakozó vagy DVI-D dual link csati van azaz 24+1 érintkező. Nincs a boxon scart szerencsére, ellenben van 3.5/4 jack Audio R, L, Video, Rca kimenet, ehhez van átalakító így egy sztereó hangfalra van kötve, de lehetne éppen 5.1-re is. Az + említett Dell az tud 720P az működik, de az tud is olyat gyárilag, mert frissebb monitor. + nem is olyan válogatós.
    Ez a Samu T220
    VESA 1024 x 768 75
    VESA, 1152 x 864 75
    VESA, 1280 X 960 60
    VESA, 1280 X 1024 75
    VESA, 1680 X 1050 60 Hz támogat
    A box az egy AB Cryptobox 702 mini éppen 720p Vagy 1080p, i verziók 24, 25, 50Hz ad ki.
    Ha egy HD vagy FHD monitor lenne kaphatna 720p vagy 1080p-t kártya és Driver.
    A Cryptopox viszont nem VGA kártya ellenben van hozzá Bin kiterjesztésű bios, ha rá lehetne venni hogy a 1920x1080 felbontást vegye le 1650 x 1050 -re 50Hz vagy adjon ki 60Hz akkor jó lenne a képarányok miatt 4:3 16:9, 14:9 stb nem szól a monitor max torz a kép. Lehet hogy a 60HZ helyett az 50Hz a gond. Tehát a rejtvény az hogy kifejezetten ezen a 1650x1050 16:10
    monitorra legyen jó a Criptobox mert ez a monitor van feleslegben. Áll és porosodik. Ha nagy ritkán van valami jó és rendes felbontású természetfilm azt nézném rajta. Filmezni nem ezen filmezek, de nem is egy helyen lennének. Ez a "TV" történet más helységben lenne. HA a monitoron vagy a Criptobox-on erőszakot tudnék elkövetni. Kifejezetten ez a felállás érdekel, ha más megoldás érdekelne arra van több alternatíva.

• Peltár
    aktív tag

az elosztó teljesen közönséges, olyan, amit bármilyen koax hálózathoz használnak. Az erősítő benne van az antennádban. Csak arra írtam, hogy ha több boxot is tervezet rákötni, akkor úgy már van értelme a saját tépegységét használni és azt bekötni az antenna felőli oldalon a kábelezésbe (gondolom oda csatlakozik az amit most használsz hozzá).

Példa, sima egyszerű elosztóra [link] . A dc leválasztást nem tartalmaz azt jelenti, hogy nem célszerű boxok irányából bekapcsolni az áramot erősítős antennához, hanem ahogy írtam, az antenna felől, elosztás előtt kell a tápot bekötni. És ahogy látod F csatlakozós általában is ilyen elosztó, így szereléskor olyat kell a kábelek végére csavarni, hogy az elosztóra tudd kötni.

Boxból semmilyet sem tudok ajánlani. Amióta szolgáltatói eszközzel lehet csak új előfizetést kötni, azóta a szolgáltatói eszköz működése garantált csak. A modulok tévékkel menni szoktak, mert a tévéknél már sok évvel ezelőtt is tudták az újabb ci+ módot. De ci+ modulos boxokról nem igazán hallani tapasztalatot, mert vagy tévébe dugják a modult vagy a prime boxot használják jellemzően. A jelszint és jelerősség kijelzés box típusonként teljesen más lehet, nem összehasonlítható, csak tájékoztató jellegű adat.

Köszi! Muter T elosztói sima mezei műanyag gagyi, :) Nem RF de ez most mind1
    Felvittem anyámnak az antennát Funke ODSC-100 erősítős, a tápegysége szerint 5V 300mA de ezt már beszéltük, egy Monitor TV-t meg egy Wayteq HD95, mind a kettő már behangolva.
    Tehát adott most 2db teljesen egyforma antenna. Összedugtam, szemre a másik antennát egy 3m alrrébb levő oszlopra ráraktam, beforgattam bekapcsoltam rögtön lett kép 90-95% jelerősség 81% jelminőség. de van előtte egy fa annak az ágai takarnak, azt rítkitjuk.
    Amikor összedugtam bekapcsoltam, akkor a már évek óta működő antenna és a rajta lévő HD95 90% jelerősség mellett a jelminőség leesett 84-ről 71 re majd 60-ra kockásodás lagolás
    60% körül meg eldobja a jelet nincs jel. Erre nem gondoltam hogy két tök egyforma antenna
    egymástól 3m és lefogják, zavarják egymást, vagy egymás elől veszik el a jelet, hülyén hangzik de ez van. Még úgy sem tökéletes ha az új most felvitt antenna erősítőjét kikapcsolom. Olyan, mintha az antenna tányér önmagában, erősítő bekapcsolása nélkül
    csak a rajta lévő gyári 5m koax kábellal zavarná a másik Funke ODSC-100 antennát.
    Ilyen előfordulhat, gerjesztik egymást, akár 3m távolságból erősítővel vagy anélkül is tehát az egyik szett TV+box+ antenna erősítő teljesen kikapcsolva, áramtalanítva. Látszatra olyan mintha elszipkáznák egymás elől a jel egy részét, vagy az egészet kioltva, ami igazából nekem 20-30% jel minőség romlásnak 10-15% jel erősség romlásnak tűnik.
    Ez nekem nagyon érdekes volt, felért egy pofonnal, mert kint szabadba összedug 3 perc és működik az új rendszer egy simán szemre feldobott antennával ami még állítgatva sem lett
    örülök hogy na ez szuper így is kell, belógó ág majd levág antennát igazít egy picit azt kész.
    Erre a másik 95%-ban (más a monitor) egyforma rendszerrel kioltják egymást, akár felváltva.
    Arra gondoltam hogy az antenna erősítője az elektromos hálózatra valamit kilő és a másik antennát zavarja, de ennél többről kell hogy szó legyen. Nagyon lehangolt a dolog, mert látszik hogy az új antennát szépen össze lehet lőni fent anyuéknál és ha monitor TV-t használom, kihagyom a wayteq HD95-öt és a monitor tunerét használom, azon lehet látni hogy akár 100 jelerősség 90% jelminőség is állítható úgy hogy az ágak gazdagon elé lógnak.
    Tehát finoman lassan állítva rá lehet állni a toronyra. Holnap megritkítjuk a tuját ami ágak belógnak azokat eltüntetjük, remélem ez adni fog annyi + kakaót, hogy a már külön, külön a két egyforma rendszernek elég legyen legyen. Szomorúság van. :O :(((

• az elosztó teljesen közönséges, olyan, amit bármilyen koax hálózathoz használnak. Az erősítő benne van az antennádban. Csak arra írtam, hogy ha több boxot is tervezet rákötni, akkor úgy már van értelme a saját tépegységét használni és azt bekötni az antenna felőli oldalon a kábelezésbe (gondolom oda csatlakozik az amit most használsz hozzá).

Példa, sima egyszerű elosztóra [link] . A dc leválasztást nem tartalmaz azt jelenti, hogy nem célszerű boxok irányából bekapcsolni az áramot erősítős antennához, hanem ahogy írtam, az antenna felől, elosztás előtt kell a tápot bekötni. És ahogy látod F csatlakozós általában is ilyen elosztó, így szereléskor olyat kell a kábelek végére csavarni, hogy az elosztóra tudd kötni.

Boxból semmilyet sem tudok ajánlani. Amióta szolgáltatói eszközzel lehet csak új előfizetést kötni, azóta a szolgáltatói eszköz működése garantált csak. A modulok tévékkel menni szoktak, mert a tévéknél már sok évvel ezelőtt is tudták az újabb ci+ módot. De ci+ modulos boxokról nem igazán hallani tapasztalatot, mert vagy tévébe dugják a modult vagy a prime boxot használják jellemzően. A jelszint és jelerősség kijelzés box típusonként teljesen más lehet, nem összehasonlítható, csak tájékoztató jellegű adat.

...vagy megmaradt a régi kártyájuk és azt használják tv-ben/beltériben :)

• Peltár
    aktív tag

ja igen... ha 3 doboz van egy antennára kötve, akkor ott lehet kavarodás, hogy melyik dobozból megy az erősítő felé a táp. Ott lehet tényleg az a jobb megoldás, hogy az elosztó és az antenna közé van befúzve a külön tápfeladó. Boxokon meg letiltva. Így nem megy áram a boxok közt, nem kavarnak be egymásnak. Meg az elosztónál is lehet kavar, hogy átmegy-e rajta a box felől jövő táp vagy sem. Ha nem mindre külön antenna van kötve, akkor az antennából jövő jel annyiad része lesz, ahány felé osztják (ennél kicsit bonyolultabb is lehet, de leegyszerűsítve ilyesmi). Meg persze ha egymás után vannak felfűzve, akkor is egyre gyengül a jel az antennától távolabbi csatlakozón. Ezért kellhet az erősítés.

A képminőség digitális adásnál vagy jó, vagy nem. Ha átmegy az adat, akkor pontosan az, amit sugázorthat, ha nem megy át, akkor akadozó vagy kihagyó. A legtöbb csatorna eleve agyontömörítetten jön, szóval tömörítési kockásodás az mindig lesz vele gyors jelenetváltásnál. Ezek a boxok is azt veszik fel, amit kapnak. Amelyik adás sd az sd, amelyik hd, az hd.

A szabadon fogható adások még vagy 11 évig maradnak a mostani rendszerben, addig él az új pályázat a sugárzásra. Szóval a kódolatlanhoz jó T2/hevc dobozok legfeljebb az időszakosan felnyitott kedvcsináló és info csatorna vételében tudnak többet, mintha megmaradsz a régieknél a kódolatlanra.

Ismét köszönöm szépen!
    Mivel visszaolvastam 1.5 évet (tőled meg pláne majdnem mindent, és van némi UPC Internet
    tapasztalat, sajnos igen a fenti olykor nem egyszerű problémát "vettem" megértettem, azért is írtam hogy nagyon sokat lehet tanulni így visszaolvasva. Azt hogy a szülők mit engednek garázdálkodni az más kérdés. Rendes elosztó biztos fog kelleni, hogy erősítős, vagy sem, vagy ilyen is olyan is azt még nem tudom és nem is ismerem őket. Semmilyen jelet szét soha nem osztottam, (persze kivétel UTP és Wi-Fi) így tanácsot 100% kérni fogok ha itt az ideje.
    Ezekből az elosztókból, mint írják sokan a hozzáértők, nagyon fontos a minőség és a célirányosan szükséges eszköz. (Ez sajnos egy külön tudomány, legalább is nekem, mert nulla a tapasztalat felhasználás terén) Anyám meg... amit ő amivel, amikkel összedugdos az rémálom. Kisebb szívinfarktus.

• Peltár
    aktív tag

úgy látom a táblázatban, hoggy mindhárom budapesti adó ugyanazokat a frekvenciákat használja. Azok együtt adnak egy hálózatot, nincsen megkülönböztetve, egynek látja a három tornyot. Single frequency network. Ha mégis talál más frekvenciákon is csatornákat, akkor azok más toronyról jönnek.

Sajnos nem nagyon emlékszem olyan opciókra, hogy mindent csak egyszer találjon meg, ha több lehetőség is van. Talán, ha van manuális keresés. De azzal plusz macera van. És a prime box amikor érzékeli, hogy változás volt valamilyen paraméterben (pl változott a csatornakínálat), akkor szól, hogy indítana automata keresést. Úgy van kitalálva, hogy ne kelljen érteni hozzá, hanem csak néha szól, hogy valamit csinálni akar, ok nyomás és elvileg utána minden megy mindig. Ha valaki peches helyen van, akkor lehetnek komplikációk.

Köszönöm szépen!
    Ma végre láttam a box menüjét élőben, az FW 0542 rajta, Muter legalább a frissítéseket engedte megcsinálni mindig a boxnak. Ma nem nyúlhattam hozzá az antenna kérdéshez mert nagyon fontos műsor megy neki és ha elállítom akkor végem. Mondta Ő. Azért belenéztem
    találtam vagy 88 csatornát volt amelyik hang nélkül. Azt mondta remekül működik mióta
    hanyatt fordítottam a boxot. Mondtam hogy csak a Coax került be a helyére rendesen. :U
    Neki tökéletes. Néztem pár percig mondom nekem nem az , kimarad az adás, kockásodik, elmegy a kép stb. Ja hát az ilyen. Mondom ja , szar az antenna. De nem.
    Na megmutattam mit nézzen 45dBuV , 100%. Mondtam ha ez 70dBuV körüli, vagy több nekem az a jó. Na mind1. Lehoztam egy csodás Selectline monitor+TV csodát LE-2219D azért, mert tuner van benne, kipróbáltam az antennát amit odaadok neki. Hát volt csodálkozás, simán jobb a tunere mint a Wayteq HD95 , képminőségben, érzékenységben, mindenben.Ha ezt valaki mondja előtte kiröhögtem volna. Hát ha még valami rendes TV lenne. De azért meglepett. Az "B" Mux simán jött
    az "A" már csak fél kakaó ebből gondolom hogy az a Széchenyi- hegyi adó a Hármashatárhegyi az majdnem egyformán gyenge. Nagy kár hogy nem jelzi a box hogy melyik adó, nem úgy mint a GSM torony azt simán lehet tudni. Na majd holnap folytatom mint Mr. Been.

• balko86
    csendes tag

Talán. Nem tudjuk, hogy működik-e azzal a boxszal az új szolgáltatói ci+ modul. A box leírásában CI -t írnak plusz jel nélkül. És azt sem tudjuk, hogy a szolgáltató engedi-e a rögzítést (ezt ci+ esetén részletesen tudják szabályozni).

#21184 Peltár
    a boxra antennán keresztül jön néha frissítés. Olyankor kiírja, hogy van frissítés és megkérdi, hogy felrakhatja -e. Nekem 0542 verziót ír a rendszerinformáció menüben.

Van ahol Fogyasztás: 5 V / 30 mA adatot írnak az antennához. Szóval a box saját tápellátása is jó lehet.

Ha mégse működik le lehet mondani a szolgáltatást? Csak egy fél évest vennék próbaként.

• Peltár
    aktív tag

Talán. Nem tudjuk, hogy működik-e azzal a boxszal az új szolgáltatói ci+ modul. A box leírásában CI -t írnak plusz jel nélkül. És azt sem tudjuk, hogy a szolgáltató engedi-e a rögzítést (ezt ci+ esetén részletesen tudják szabályozni).

#21184 Peltár
    a boxra antennán keresztül jön néha frissítés. Olyankor kiírja, hogy van frissítés és megkérdi, hogy felrakhatja -e. Nekem 0542 verziót ír a rendszerinformáció menüben.

Van ahol Fogyasztás: 5 V / 30 mA adatot írnak az antennához. Szóval a box saját tápellátása is jó lehet.

Köszi!
    0542 ezt ma ha tudom megnézem, mert muter nem emlékszik hogy bármikor is frissített volna, pedig 6-7 frissítés volt már biztosan.
    Az antenna 220 tápján lévő matricát néztem, attól függetlenül lehet az 5V/30mA
    Örülnék ha a box tápfeladóját tudnám használni, kevesebb a kacat. A gyári meg nem egy minőségi darab, bár évek óta megy, teszi a dolgát.

• Peltár
    aktív tag

a weblapon a technikai információk menüben mindig ott vannak az aktuális adatok. [link] Frekvenciatáblázat pldául.

Ha külön táp van kötve az erősítős antennára, akkor érdemes a boxon letiltani. DE ha nincs külön táp, akkor ha letiltod a boxon, akkor gyakorlatilag táp nélkül nem működik az erősítős antenna egyáltalán.

300, 400 forint második, harmadik eszköz így van. Nekem is évek óta volt 2 kártyám, a váltáskor lett helyette két prime box és amikor még lehetett kértem egy harmadik hagyományos kártyát, mielőtt megszűnt annak a forgalmazása. Amikor a boxokat kiküldözgették, akkoriban lehetett még intézni, hogy mégse a szolgáltatói box legyen, hanem a kártyák maradjanak aktívak. Erről sajnos lemaradtatok.

Ezeknél az egyszerű boxoknál nincs transzkódolás, simán csak rögzítik azt amit kapnak, olyan minőségben ahogy a szolgáltató adja. Eleve eléggé be van tömörítve, szóval ahhoz képest nem foglal sok helyet.

#21175 Jester01
    milyen készüléked volt?

Köszön szépen! :R Közben mostanra sikerült a több mint másfél évnyi fórumot visszamenőleg elolvasni. Azt hittem gyorsabban megy, de nagyon hasznos volt!!
    Sok infót megtaláltam, a frekvencia és egyéb adatokat is sikerült, meg rengeteg mást is.
    Látni ki mivel kínlódik, hát az UPC-Voda vonalon sokan ugyan így panaszkodnak. Itt is most hoztak új Modemeket (box) 6 éve cserélték újra most megint új fajta, sokan sírják vissza a CISCO box-ot én mondjuk beraktam bridge módba router mögé azt ennyi. a Vodások ugyan így szívnak aki TV-t is fizet, mindig megy a panaszkodás, szerelő meg ha kell 2-3 hét mostanában...
    ---
    Funke ODSC-100 DVB-T antennának saját tápja van ma megnéztem 5V/300mA
    ha jól rémlik a Prime nem is tud ennyit.

• balko86
    csendes tag

A régi waytekek nem működnek az előfizetős csatornáknál használt T2-es rendszerrel, amire 2020 szept 6-án áltak át (mindig tv extra, vagy új nevén prémium). Csak a szabadon fogható "mindig tv" adásokat tudja venni a két régi wayteq, azok maradtak a régi rendszerben. Szóval csak szabadon foghatóról tud azokkal felvenni. [link]

Mivel az előfizetés korábbi és volt plasztik kártya chippel és külön nem volt ügyintézés, hogy azok maradjanak az aktívak, akkor az átállás előtt küldött prime boxot helyettük a szolgáltató és a prime box aktív csak, a kártyák már nem működnek. Az interneten a mindigtv ügyfélkapu oldalánál meg lehet nézni, hogy milyen aktív eszközei / kártyái vannak. [link]
    Ott a szolgáltatások részen felsorolja az inaktív régi kártyákat (Az eszközhöz nincs előírás. smartkártya) és a prime boxokat / új fajta integrált modulokat.

Anno én is hagytam, hogy a két régi kártya helyett két prime boxot kapjak, de amikor még lehetett kértem egy harmadik kártyát is, hogy legyen aktív kártyám is átállás után, hogy más készülékben is használhassam.

Nem igazán tudunk mondani olyan boxot mondani, ami biztosan működik az előfizetéshez való új integrált modullal, amit a tévébe lehet dugni (és nincsen külön kártya beledugva). Nem igazán van forgalomban itthon, a külföldiek meg nem biztos, hogy a magyar rendszerrel jól működnek.

Szóval szerintem a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha internet hozzáférést megoldjátok valahogyan és a prime boxhoz beállítjátok a mindigtv go fiókot. Akkor az internetre kötött prime box kezelőfelületén lehet korábbi adásokat is visszanézni, az élő adások internetes változata is elérehető rajta. Viszont nem minden csatornánál és max 1 hétre vissza talán. Például most úgy látom szept 17ig tudok visszatekerni. A minditvgo-n is addig tudsz visszamenni szerintem. De nem minden műsorra engedélyezett a visszanézés.

Régebben vettem fel videót, ahogy össze vissza váltogatok a sima antennás és az internetes adások között (500 akárhanyas csatornák) és talán korábbi műsorok visszajátszását is mutattam [link]

Ha ez nem járható, akkor nincs megoldás a mindigtv extra szolgáltatással.
    Amúgy mivel digitális az adás, így nincs olyan, hogy gyengébb mindőségben venne fel meg hasonlók. Pontosan azt veszi fel, ahogyan az adást sugározzák. Legfeljebb olyan bonyolítással tudna felvenni máshogy, ha videómagnó vagy annak megfelelő modernebb megoldás a boxból kijövő képet venné fel. De az macerás és kézzel kell csinálni.

Nekem van egy Amiko HD8275+ boxom, ezzel sem lehet felvételt készíteni ha belerakom a CI+ modult?

• Jester01
    veterán

a weblapon a technikai információk menüben mindig ott vannak az aktuális adatok. [link] Frekvenciatáblázat pldául.

Ha külön táp van kötve az erősítős antennára, akkor érdemes a boxon letiltani. DE ha nincs külön táp, akkor ha letiltod a boxon, akkor gyakorlatilag táp nélkül nem működik az erősítős antenna egyáltalán.

300, 400 forint második, harmadik eszköz így van. Nekem is évek óta volt 2 kártyám, a váltáskor lett helyette két prime box és amikor még lehetett kértem egy harmadik hagyományos kártyát, mielőtt megszűnt annak a forgalmazása. Amikor a boxokat kiküldözgették, akkoriban lehetett még intézni, hogy mégse a szolgáltatói box legyen, hanem a kártyák maradjanak aktívak. Erről sajnos lemaradtatok.

Ezeknél az egyszerű boxoknál nincs transzkódolás, simán csak rögzítik azt amit kapnak, olyan minőségben ahogy a szolgáltató adja. Eleve eléggé be van tömörítve, szóval ahhoz képest nem foglal sok helyet.

#21175 Jester01
    milyen készüléked volt?

• Peltár
    aktív tag

A régi waytekek nem működnek az előfizetős csatornáknál használt T2-es rendszerrel, amire 2020 szept 6-án áltak át (mindig tv extra, vagy új nevén prémium). Csak a szabadon fogható "mindig tv" adásokat tudja venni a két régi wayteq, azok maradtak a régi rendszerben. Szóval csak szabadon foghatóról tud azokkal felvenni. [link]

Mivel az előfizetés korábbi és volt plasztik kártya chippel és külön nem volt ügyintézés, hogy azok maradjanak az aktívak, akkor az átállás előtt küldött prime boxot helyettük a szolgáltató és a prime box aktív csak, a kártyák már nem működnek. Az interneten a mindigtv ügyfélkapu oldalánál meg lehet nézni, hogy milyen aktív eszközei / kártyái vannak. [link]
    Ott a szolgáltatások részen felsorolja az inaktív régi kártyákat (Az eszközhöz nincs előírás. smartkártya) és a prime boxokat / új fajta integrált modulokat.

Anno én is hagytam, hogy a két régi kártya helyett két prime boxot kapjak, de amikor még lehetett kértem egy harmadik kártyát is, hogy legyen aktív kártyám is átállás után, hogy más készülékben is használhassam.

Nem igazán tudunk mondani olyan boxot mondani, ami biztosan működik az előfizetéshez való új integrált modullal, amit a tévébe lehet dugni (és nincsen külön kártya beledugva). Nem igazán van forgalomban itthon, a külföldiek meg nem biztos, hogy a magyar rendszerrel jól működnek.

Szóval szerintem a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha internet hozzáférést megoldjátok valahogyan és a prime boxhoz beállítjátok a mindigtv go fiókot. Akkor az internetre kötött prime box kezelőfelületén lehet korábbi adásokat is visszanézni, az élő adások internetes változata is elérehető rajta. Viszont nem minden csatornánál és max 1 hétre vissza talán. Például most úgy látom szept 17ig tudok visszatekerni. A minditvgo-n is addig tudsz visszamenni szerintem. De nem minden műsorra engedélyezett a visszanézés.

Régebben vettem fel videót, ahogy össze vissza váltogatok a sima antennás és az internetes adások között (500 akárhanyas csatornák) és talán korábbi műsorok visszajátszását is mutattam [link]

Amúgy mivel digitális az adás, így nincs olyan, hogy gyengébb mindőségben venne fel meg hasonlók. Pontosan azt veszi fel, ahogyan az adást sugározzák. Legfeljebb olyan bonyolítással tudna felvenni máshogy, ha videómagnó vagy annak megfelelő modernebb megoldás a boxból kijövő képet venné fel. De az macerás és kézzel kell csinálni.

Köszönöm szépen a türelmet!
    Igen, csak a kódolatlan jön a wayteq cuccain. A két kártyát megtalálta most meg is mutatta, mert elrakta borítékba hátha vissza kell adni. Ahogy írod ezek már biztos hogy nem élnek.
    Az internet az nem játszik nála, akkor már lehetne UPC-Voda TV + NET de nem akarja. Talán később. Most csak Telekom feltöltőkártyás net van neki ami alá most raktam be erősebb 4G LTE routert, mert fokozatosan lekapcsolják a 3G-t és a térerő is gyenge, viszont így a mindigtv go pénztemető lenne, azt meg így nem.
    Én viszont azért előre megnézem amit mutattál, mit lehet kihozni a mindigtv go internetes verziójából, mert ezt is csak a héten tudtam meg hogy létezik. De ha már megtudtam legalább legyek képben mert úgy illik, na meg anyámnál soha nem tudni. TV-t nem nézek mert nincs, az Olimpiát néztem Online a neten, meg felvételről, vagy letöltöttem amit más felrakott.
    Az infókat elmondom neki, rágódik rajta majd egy ideig aztán majd kíderűl.
    -------------
    Nincs neki ügyfélkapuja, mert e-mail címe, meg semmi ilyen sincs én tudok helyette intézkedni, de gondolom az ő nevén kell regisztrálni a prémium alapcsomagjára ha ki akarom neki próbálni, mert ha esetleg mégis használná, nekem kell megtanítanom rá, szájbarágósan.
    Megvan a szerződése , a Prime box VSC ID-je is, nekem van rendes netem. Gondolom a nevére meg a csomagjára kell beregisztrálni valahogy a Mindigtv go lehetőséget, azt ha nagyon akarja nálam meg tudja nézni. De ez ráér.
    --------
    Kérdés: antennát kell beállítanom neki, a sajátomat, külső Funke ODSC-100 DVB-T kültéri erősítős antenna, olvasom a hozzászólásokban hogy elméletileg ki kell kapcsolni a box saját tápfeladóját. Nem kapcsol az már vissza magától, vagy nem lehet azt hassználi a sajátja helyett? Illetve még azt szeretném tudni mi most az aktuális friss FW a boxra, + kéne az átállás előtti Budapesti 3 torny frekvencia táblázata meg a mostani friss táblázat amikbe benne van mit hova kellene hangolni és kíváncsi lennék hogyan változott meg az A, B, C, D, E multiplexek teljesítménye pl (E24 498 7,80KW multiplex A H95 D hármashatárhegy) ez azért érdekes mert írjátok hogy az átállás után változtattak, Anyámék meg azóta panaszkodnak, én meg mondtam hogy 2 fa részben már belóg már az antenna elé lehet ez a baj. :B :U
    Ezek az adatok fent vannak valahol, régi és új?
    a 3 Budapesti torony majdnem egy szögben van hozzánk képest ezek közül kell kiválasztanom azt amelyik a legjobb képet adja erre van szoftver, meg megnéztem a weboldalt forgassa jobbra balra. Mind a három takarásban van "tiszta" rálátás nincs.
    Van még régi analóg Yagi antennám is azt is odaadom nekik ha segít. Ha kell mind a kettőt felrakom mert most egy régi analóg lepkés kültéri van 2 box rajta, egy Funke ODSC-100 DVB-T
    már régebben fel lett rakva, szerencsére ezen csak egy régi wayteq van ezt nézi faterom a legtöbbször.
    --------
    Érdekesség, tanulság mindenkinek: két 78 éves szülő, igények, műszaki érdeklődés, hozzáértés a modern kor technikai vívmányai felé. Fater a 10 éves telefonját nem ismeri mert nem érdekli, számítógépe nincs is, de látott már élőben, viszont ért más minden ház körüli műszaki dologhoz, kert, állatok stb. Muternak van laptop, bekapcsolni, böngészni tud, mást nem (most kapott egy frissebbet, tavaly 300-400MB!!!!! forgalmat generált) Mindig TV: Prime alap csomag, 3 box 3 PC-TV monitor kettő állandóan megy, 6-7 távirányító :Y mert ezt szereti hol egyikről hol másikról állandóan felvesz, éjszaka bagoly módjára visszanéz.
    Azt hogy mitől és hogyan működik a telefon, a DVB-T , Wi-fi stb nem érdekli. Működjön, lehessen felvenni 640x480 módban vagy 800x600 ilyesmi mert ez kevesebb helyet foglal.
    Ha gond van, azaz az ő minimális igényeit sem elégíti ki a képminőség akkor szól nekem.
    Ezer éve mondom az antenna fontosságát, sőt tudják is, de analogon 69-ben is szar volt
    akkor most sem kell sokkal jobb. Illetve kellene csak azt tudja már a 10-20 éve megvett akármi Kínai csoda, az a dolga. Hiába mondom hogy elavult, fejlődni próbál a világ, + a mesterséges szándékos elavulás + Magyarország tényező.
    A mostani DVB-T átállásról az a véleménye muternak hogy a Prime DTT-0901és DVB-T/T2 H265 HVEC csak azért kellett, mert mindenki tudta fogni egy lakáson belül (1db) előfizetéssel, egy kártyával akár 3 sima kártya nélküli eszközön is a kódolatlan adásokat. PL Sima Wayteq HD95 ami csak kódolatlan adásokra jó. Tehát + fizetős box, társkártya + előfizetés, + havi 300-400 forintok nélkül is nézhették többen több sima eszközön a kódolt adásokat. Nem a teszt csatornát, vagy a beetetős, bemutatós, ideiglenesen nem, de később kódolt csatornát. Mondom lejárt a 12 év a fizetős DVB-T H264-ről, átvált DVB-T H265 HVEC-re , elméletileg jobb képminőség több HD, esetleg Full HD. Neki az is jó volt ami volt, sőt
    most nem tud felvenni az új boxon, többször kockásodik össze vissza a csatornák. nem jó a box antenna csatlakozója stb. Tehát nálunk itthon (család) ilyen az idősebbek hozzáállása a fejlődéshez. Egyedül akkor van izgalom ha lejáróban az éves előfizetés és az ügyfélszolgálat még nem küldi a csekket, mert azt pontosan időben be kell fizetni.

Nem tudom kinél hogy van, én is elmúltam 50 de sírok ha egy bizonyos szint alatt van a minőség. Hozzátéve, hogy mindenkinek adottak az anyagi lehetőségei és abból próbálja, ha tudja, kihozni a legjobbat ami tőle telik.
    -----
    Na olvasom tovább a régebbi hozzászólásokat tavalytól, hátha ragad rám valami, nem csak a kosz.

• tibibi
    őstag

ha nem megy, akkor áramtalanítsd a tévét és utána kapcsold be újra. Az okostévék nem kapcsolnak ki teljesen alapból. Lehet csak egy újraindítás kell neki.

Egyébként meg, ha kihúztad a modul, akkor nézd meg, hogy ne mfordítva dugtad -e be. Vagy rendesen be van -e dugva.

#21171Peltár
    ha egy hónapig nem volt például bekapcsolva a box, akkor nem kapta meg az adással együtt a következő hónap aktiválási adatát. Ilyenkor vagy ott kell hagyni 5-10 percre, míg megérkezik az időnként újra kiküldött aktiválás, vagy az ügyintéző próbálja kézzel indítani az aktiválás kiküldését. Nem szoftverfrissítés.

kb. olyan mintha az ügyfélszolgálattal beszélgetnék :DDD lesz@rom szerencsére lejárt az 1 év megy a szemétbe. Keresek valami mást e fosadék helyett .

• Jester01
    veterán

Csak érdekességképpen: van olyan felvevő ami újratömöríti az adást szóval nem azt veszi fel digitálisan amit sugároznak. Nekünk is ilyen van, be lehet állítani milyen minőségben szeretnél rögzíteni. Sajnos T2-t nem tudja szóval már nem nagyon van használatban.

• Peltár
    aktív tag

1) Ha jól tudom az impulse készülékben eleve kártyaolvasó van, nem modulfogadó. Sima kártyát új előfizetéshez már tudtommal nem adnak, csak a régi előfizetőknél megmaradt kártyákat tudják még olyannal használni. A prime boxot az előfizetéssel kaptátok, vagy külön meg lett vásárolva nem hivatalosan valakitől? Ha másodkézből van, akkor lehet van díja annak, hogy előfizetéshez lehessen használni, még nem hallottam róla, hogy mi a menete másodkézből vett box használatának. Az átálláskor ingyen osztott boxok meg nem az ügyfelek tulajdona, ha azt valaki eladta, akkor az jogtalan volt.

A szolgáltatói modul és a prime box is most már tartalmazza magában az előfizetést azonosító chipet, nincs külön kártya hozzá. A modult viszont nem tudod bedugni olyan eszközbe, ami nem modul fogadós.

2) bárki tudja nézni. Kicsit gagyi a weboldal, de működik.
    3) persze, az androidos app is azzal a fiókkal megy.

Előfizetéskor hozzá kell rendelni a box / modul azonosítószámát a mindigtv go fiókhoz és akkor az antennás csomagban lévő csatornák nagyrésze is elérhető lesz a mindigtv go-n.

A prime box, ha az azonosítója be van regisztrálva a mindigtv go fiókban, akkor szintén képes a mindigtv go-s adásokat interneten át streamelni. Némelyik csatornánál vissza is lehet nézni talán egy hétre visszamenőleg az elmúlt műsorokat interneten át a tévé műsor menüben. Ha ilyen csatornáról szeretnének felvenni, akkor egy héten belül a prime boxon is visszanézhető az, ami a mindigtv go oldalon is visszanézhető. Így is kell külön rögzítési képesség?

Köszi a gyors választ!

Anyu 78 éves érdekes eset. Mindig akkor szól ha már szar van a palacsintában, vagy akkor sem, max észreveszed, muter az úgy igen gagyi. Én nem nézek TV-t, muter viszont nem netezik, én net függő vagyok muter meg box függő meg monitor+TV.(nem rendes TV) függő
    Tehát a Prime box hivatalos AH, + van-volt Wayteq HD95 meg HD95Ci ha jól rémlik az egyik
    Tudta a kártyát és azzal tudott felvenni a másik meg csak az ingyenes csatikat. A wayteq cuccokat szerettem annó én beszéltem rá, azt hittem hogy az AH is ilyet küldött csak valami újabb kivitelt. A héten láttam meg ezt a Prime boxot, néztem is mi a szar ez, azt hittem vett muter valami droidos TV okosítót. Na de nem. Na ekkor kezdte mondani hogy ezt küldték és felvenni sem tud. Ez nála tragédia, nagyobb baj mint a koronavírus.
    Ezer éve van neki Mindig TV Prémium alap csomag, mindig mindent külső vinyóra vett fel és
    1-2-3-4 hét után nézett meg, mert egyszerre két monitornál nem tud többet nézni. Vagy egyet néz, a másik meg felvesz, azt is szar minőségben hogy kevesebb helyet foglaljon.
    Neki az SD minőség is jó lenne, én meg is halnék, nem bírom a nagyon gagyit.
    A lényeg hogy a szörny nem vesz fel, + érintkezési hiba az antenna T dugónál amit kapott , az antenna jel is kevés, így odaadtam neki a saját antennámat és elkezdtem ötletelni hogyan tudna felvenni. Ezt a Amiko Impulse T2/C H265 HVEC készüléket sem ismerem csak már mások írták hogy de jó, muter meg talán adna érte ennyit ha lehet bele kártyát tenni, azt hogy simán csak kártyát, vagy CI modul is kell e hozzá fogalmam sincs mert én a kártyájára sem emlékszem, talán mint egy új bontatlan telefonkártya de CI modulja nincs az biztos, mert azt a monitorba nem tett pedig annak is van tunere, de az is régi. Túl sokat nem akarna rá költeni az biztos mert nála a minőség nem számít. Én magamnak ha vennék megkérdezném mi az a három T2/C H265 HVEC eszköz amit érdemes megvenni és tud felvenni külső USB-s vínyóra.
    A 2.) 3.) pont az engem érdekel mert muter internet ellenes, pedig lehetne UPC NET + TV de ha megszakadok sem akar olyan internetet amit egy évben 1x-2x használna és állandó előfizetéssel jár. Szerinte az Internet a Sátántól való azon csak a sok szemét és hazugság és porno van. Öt nem érdekli a mindigtvgo.hu engem meg igen, mert az ő előfizetésével tudok rá regisztrálni elméletileg a box alján lévő azonosítóval vagy a nevévével, de ha nem csak a sima ingyenes is jó, a lényeg a felvétel probléma

• V.Stryker
    nagyúr

A saját boxuk netre kötve tudja játszani a mindigtv go-ban fiókhoz tartozó csatornákat 500 -as csatornaszám sávban.

Pécéről lehet a mingtv go felületen nézni a kínálatot - van külön, csak online csomag is, bár árban lehet nem éri meg jobban mint antennásat kötni.

Ha jól emlékszem chromecast módot már támogat végre a telefonos app, így chromecast képes készülékek tudják mutatni a go tartalmakat, telefonnal távirányítva.

Aha, van nekik, tényleg. Mondjuk 5k-t kicsit sokallom.

• Ghostface
    senior tag

720p az online adás

Nekem az antennás családi csomaggal jön szerintem. Azzal van aktiválva a mingigo. Az árak fenn vannak a weblapon is, 3600 ft/hó. Kifejezetten csak online mindigo csomagban lehet csak a tvmax csomagban van, az meg 5 ezer.

Köszi az infót, még nézek más alternatívákat, van-e olcsóbb hogy nézni tudjam az Arena 4-et, mert csak ez miatt nem fizetnék havi 5eFt-ot.

• az valamelyik kábelszolgáltató kábele lehet. Nincs analóg adás antennával. Biztos nem mindig tv adás.

Köszi szépen!

Esetleg tudtok valami jó beltéri antennát ajánlani?
    Vennék egyet meg egy kártyát a tv-be nekem pár alap csatorna elég lenne ;)

• "Egyszerűen azt szeretném, hogy egy országos ellátást biztosító szolgáltató adjon segítséget éjszaka és hétvégén is, ha a szolgáltatást elvileg akkor is adja. Mivel ha a szolgáltatás nem működik, azonnal neki kellene állniuk a hiba elhárításának, felteszem, van technikai ügyeletük. "

Van ilyen, például a telekomnál is vagy aki épp elérhető ott. Csak ezt meg is kell fizenti, nem a 3-6 ezer forintos otthoni internet a neve, hanem bérelt vonal. (hirtelen egyik szolgáltató árlistájából idézve 2/2 megabites bérelt vonal 80 ezer forint / hó, 100/100 pedig 200 ezer. 1G/1G pedig 800 ezer. Csak hogy tudd hová becsülni az igényedet).

Gondolom keverednek a mértékegységek is, mert gigabites netet emlegetsz egyik részen.

Egyébként a garantált minimum nem azt jelenti, hogy annyi lesz a sebesség. A mindigtv streamek pedig talán 1-3 megabitesek.

Ugye nem azt javasolod, hogy mindigtv használóként bérelt vonalra fizessek elő? Azért ez két teljesen eltérő felhasználást takar. A minimumsebesség meg nekem azt jelenti, hogy x ideig is lehet ilyen, ha nem elég, nem szólhatok érte. Na és ugye nem a telekom szolgáltatásával van bajom, hanem a mindigtv-ével. A Gb elírás lehetett, bocs.

• bul07
    nagyúr

mi a verziószáma? 0476 volt az eddigi.

Fú néztem de nem emlékszek

De az biztos hogy semmi változást nem tapasztalok, semmi jó nem jött

• orso0355
    őstag

az ászf-jükben valóban szerepel az az email cím, persze lehet senkinek nem jutott eszébe náluk, hogy el is kéne olvasni az oda érkező leveleket

:DD

• tibibi
    őstag

Inkább kontakthibás lehet valami. Azért írták, hogy húzd ki és dugd be újra. Ha a modul még nem az integrált fajta, akkor abban a kártyát is érdemes kihúzni és bedugni. Meg amikor rossz, akkor a tévé menüjében megnézni, hogy a ca modult nem látja, vagy a kártyát nem látja. Nem naponta 7x, hanem egyszer ésszel :D

#21065 Palor
    Ez nem a digi, hanem a mindig tv topic :D Más cég.
    Szerintem hamarabb találhatsz erre választ, ha digi tv topicban kérded, vagy valami samsung tévés topicban keresd.

ezeken már túl vagyok,azértkérdeztem,hogy bejelentsem hibának vagy küzdjek még az újraindítással :U Ha hosszan nyomom a kikapcsoló gombot akkor újra indul a tv és működik x ideig.Aztán gondol egyet és nincs jel vagy kódolt jel hiba mikor melyik.

• fezsoo
    aktív tag

Próbáltad ott hagyni azon a csatornán hosszabb időre?

Esetleg próbáld meg áramtalanítani a boxot hogy teljesen újrainduljon.

Na továbbra se ment. Ügyfélszolgálat küldött frissítést s kártyára. Az oldotta meg a kódolt csatorna feloldást.

• fezsoo
    aktív tag

Ha régóta nem néztél semmit arról a muxról, akkor lehet még nem aktív. Hagyd úgy egy időre, max negyed óra és érkezik aktiválás az adással együtt. Múltkor nekem is kódoltnak írt egy csatornát, miután vagy egy hónapig nem kapcsoltam be a boxot, de kis idő után beaktiválódott. A hóváltás környékén rendszeresebben küldik ki a feliratkozást a következő hónapra, amúgy meg pár percenként.

Gondolom van szabadidő kiegészítő csomagod, mert abban van.

Igen, aktív rajta minden. Csak épp nem megy. :( :( :(

• fezsoo
    aktív tag

Nézd meg a csatornán állva az infókat, hogy milyen frekvencián jön. Két azonos csatornán.

Lehet, hogy két adótorony is elérhető nálad különböző frekvenciákon és valamiért mindegyiket felveszi, akkor is, ha már a másik frekvencián megtalálta. A tévé beállításainál próbáld megnézni mit lehet tenni ilyen esetben, van -e rá opció, hogy ne duplázzon.
    Végső esetben esetleg manuális kereséssel meg lehet -e adni hogy csak adott frekvenciákról keressen és akkor azt add meg, amelyiket nagyon jelszinttel írja az info most.

Ebben lehet valami. Köszönöm nektek.
    Mert van olyan csatorna. Nem is egy. Ahol kettő három van. De csak 1 csatornán jön kép és hang.

Ezt megfogom nézzni.
    Bár még kimondott frekvenciára sose kerestem rá :Y

• orso0355
    őstag

Szobaantennával előfordulhat, hogy tényleg néha mr bean-es :D [link]

Elektromos berendezések, telefon, ilyesmi bezavarhat néha. Falun az alacsonyan lévő antenna nézési irányában járó fűkasza ütötte ki a vételt, amíg nem végzett a szomszéd a munkával :D

Dearanyos ez 😃
    Simán remek a vétel, a céloknak maxosan megfelel. Füvet este nem nyírtak 😃

• orso0355
    őstag

a linkelt táblázatban a széchényi hegy A mux 498MHz
    Akkor a B pedig 634MHz lesz.

(Gerecse A 514, B szintén 634)

Köszönöm! (Ide a Mr. Beanes meghajlós thankyou gifet szeretném berakni).

Amit tettem: tizenöt fokkal arrébb fordítottam a körcuccot 😃 majd újrahangoltam. És párámm. 50 körüli jelerősség, 100-as jelminőség, jelentsen is akármit ez, mindenesetre remekül bejön a műsorom :D

• orso0355
    őstag

a linkelt táblázatban a széchényi hegy A mux 498MHz
    Akkor a B pedig 634MHz lesz.

(Gerecse A 514, B szintén 634)

Hú, akkor este teszt :DD

• orso0355
    őstag

Ha az infónál kiírja a frekvenciát is, akkor be tudod azonosítani az adótornyot azzal együtt, hogy tudod hol vagy és ahhoz mi van közelebb :D [link]
    Onnan meg a B mux frekijét megpróbálhatod manuális kereséssel hozzáadni.
    Ha peched van, akkor valamiért pont nem jó a B erőssége ott.

Najó.

Frekvencia 498000 kHz
    Sávszélesség 8 MHz
    DTT Hungary (ID 3401)
    Multiplex 8960(TSID 0001,ONID 22c7)

Namost őőőő... ez mond valamit neked?

• orso0355
    őstag

Törd bele a kulcsot a kamra zárjába úgy, hogy egy pizza és egy karton sör legyen benn. Akkor fél napig nem zavar tévé okosítás közben :D

Ömmm köszi 😃
    Többnyire engem érdekelnek jobban kettőnk közül ezek a problémák, és tökjó megoldani őket, pl. mobil újratelepítés, számítógép mérnemindul kérdések, ház szobáinak benetkábelezése digihez, ilyesmi. Ez is egy érdekes terület, ami most érdekel, de persze nem dőlök a kardomba, ha nem működik, csak a Balcsinál is vannak ezek a csatornák (tetőantennával), és bírom a régiházfelújítós spektrumos cuccot :DD

Amúgy a kamrán nincs ajtó, így egy fröccsel oldottam ezt a bitang feszültséget. Már nézem is az adatokat. Hehhe.

• orso0355
    őstag

Ha az infónál kiírja a frekvenciát is, akkor be tudod azonosítani az adótornyot azzal együtt, hogy tudod hol vagy és ahhoz mi van közelebb :D [link]
    Onnan meg a B mux frekijét megpróbálhatod manuális kereséssel hozzáadni.
    Ha peched van, akkor valamiért pont nem jó a B erőssége ott.

Ó köszi!

Átolvastam egyébként a topikot, különös tekintettel a "szobaantenna" kifejezésre, illetve az utóbbi egy év termésére, de hát nyilván mire a tegnapelőtthöz értem, elfogyott az agyam 🙄
    Azt tudom, hogy a Széchenyi-hegyi adóhoz vagyok közelebb (a másik javasolt a "Gerecse"), és meg tudok nézni rengeteg infót a tévén, amint a férjem engedi :DD
    Köszönöm a támpontot!

• orso0355
    őstag

tudtommal a botantenna a vhf sávhoz van, szóval akár becsukva is hagyhatod. A kerek az uhf. Valszínűleg a karikán átnézve kéne legyen "látható" az adótorony. Mivel nincs tükröző háló rajta, így kb mindegy, hogy elől vagy hátul.

De ha nagyon erős a jel, akkor kb mindenhogy bejön. Ha stabil a vétel és nincs vele sosem gond, akkor használd úgy, ahogy épp kényelmes.

A tévének talán van olyan manuális hangolási módja, hogy adott frekcencián mutassa a jelerősséget. Nemrég linkeltem a mindigtv oldalán a táblázatokat, hogy melyik adótorony milyen frekvencián van. Vagy akár a sikeresen behangolt egyik csatonra infó részén is lehet mutatja valahogy a tévé a jelerősséget. Azt előcsalod és úgy forgatod, az irányt, hogy a lehető legnagyobb jelerősség legyen.

Á, köszi 😃 ezzel máris okosabb lettem.
    Amatőrként kicsit nézelődtem a tévében, persze, és ilyesmit látok, hogy jelerősség 95, jelminőség 100, csatorna azonosító 24 (meg 29 meg 34 stb.)
    De ami a B csapatban játszana, az egyáltalán nem is jelenik meg a listában. Van 50 kódolt csatorna 96-os jelerősséggel, de hát ebből négyet tudok ténylegesen nézni, M1, Duna, DunaW, M4Sport.

• sopruk
    senior tag

A prime dekódert bedugjátok az új tévé hdmi bemenetére és a tévén átváltotok a hdmi bemenetre. Az analóg tévél jobban olvasható kell legyen egy modern tévé képén a menü. Az antennát ugyanógy a boxba kell dugni és a box távirányítójával lehet csatornát váltani.

A szolgáltatótól tudsz venni modult, az ügyfélszolgálattól kell megkérdezned, hogyan tudnál venni vagy cserélni a box helyett. A mostani box, ha nem kellett érte fizetni, akkor a szolgáltató tulajdona. A modulos vételnél természetesen a tévébe kell dugni az antennát.

és #20997Jester01

Nagyon köszönöm a gyors választ és az új, hasznos információkat!

• féldekás
    aktív tag

Ja látom, fordítva írtam a muxokat. A tévé műholdasat is tud, így szerintem a csavaros ahhoz van, de a manuálban biztosan szépen leírják vagy akár rá is van írva a tévére.

A "B" muxot sokkal nagyobb teljesítménnyel sugározzák, mint az "A"-t pécsről. Furcsa, ha pont az erősebb a rosszabb.

A triax még irány érzékenyebb, mint a nagy lepke. Egyiknek sem jó, ha ferdén van letámasztva. A vízszintes felé nézzen, ne az ég felé :D

Visszakeresve a régi kommentjeidet, csávoly oldara a fémtetőn át persze, hogy nem jön be. Pécs annyiból jobb, hogy arról van a padlás csak lécekkel borított oldala. Azon azért illene kilátnia, ha amúgy az irány jó. De egy próba erejéig azt a kisajtót kinyitva, odatéve is megpróbálhatod, hogy mennyit számít. Már ha azon a végén van pécs.

Hát nem lett jobb sajnos, ahogy be volt állítva a nyíl irányában, az volt eddig a legjobb beállítás neki támasztva a lambériának.
    A levegőbe felnyújtva jó volt egy ponton, de így nem teszteltem 5-10 percig.
    Sztem hosszútávon az lesz a legjobb, ha veszek egy triax digi 343-mat. Annyira nem nagy kiadás, ha 10 évig jó kirakva konzollal kültérre.
    Viszont a arukereson 3 helyen aruljak, az egyiken webshopban fel van tuntetve, hogy 5G szűrő is van már benne. A másik két helyen nincs ez pluszban feltüntetve, itt olcsóbbak is kicsivel kb. 1500Ft a különbözet.
    Csavaros F csatlakozo minősége mindegy ami az antennához megy?
    Dugósból jobb minőség kell, vagy jó a műanyag házas f dugó is?

• féldekás
    aktív tag

Amelyik jó jelerősséggel jön, az a B muxon (frekvencián) van. amelyik gyenge, az A muxos [link]
    Nem tudom milyen településen vagy, az adótorony listán meg tudod keresni honnan veszed az adást és ott milyen az A teljesítménye [link]
    Egyáltalán jó felé van fordítva az antenna_?

Nem tudom milyen tévé, de lehet műholdas antenna csatlakozó a csavaros. Konkrétumok nélkül csak találgatni lehet.

Csávoly fele kuka az adás, ami 30km-re van, hiába forgattam.
    Pécs fele meg az A mux rendben van, 50km-re van, de a B mux használhatatlan.
    Igen, az antenna tájolása rendben van, bár most belegondolva sztem neki van támasztva a fának szemből, szóval ez lehet gond. A tiszta fekete nyílnak megfelelő kb:

TV: [link]

• brazos
    senior tag

semmit nem tudunk róla... amúgy tippre meg valsz úgy adatfeldolgozók, hogy ők kezelhetik a weblapot, mert valami szoftveres cégnek tűnik mindkettő. Sok ilyen cég meg eleve nem is maga dolgozik, hanem keres valami olcsó munkaerőt és kiszervezik nekik.

Rövidített név Webery Digital Agency
    Alapítás dátuma 2018.04.10
    Jegyzett tőke 3 000 000 HUF
    Fő tevékenység 6201. Számítógépes programozás
    Nettó árbevétel 124 442 000 Ft
    Utolsó létszám adat dátuma 2021.04.06
    Utolsó létszám adat 4 fő
    Tulajdonosok száma 1
    Vezetők száma 1 fő
    Az alap weboldaluk már nem él:
    Web cím http://www.thewebery.hu
    lévén ez egy Gitlab-os weboldal volt, most már van saját magyar és angol nyelvű weboldaluk,ami azért számos formai megoldásokban nagyban emlékeztet a Gitlabos megoldásokra, és érdemes elolvasni a saját https://webery.hu/hu oldalról letölthető -2018 óta nem frissített!- adatkezelési tájéoztatójukat is.(https://webery.hu/application/files/9415/9825/5238/webery_adatkezelesi_tajekoztato.pdf)
    Namost, a saját bevallásuk szerint az adatkezeléssel megbízott személy a három vezető tisztséget betöltő személy közül egyedül az Vezető Projektmenedzser beosztású női dolgozó, és segédei feladata.
    Felmerül a kérdés, ha mindössze az ügyvezetőn kívül még 4 fő adja ki a céget, akkor ebből ténylegesen ki a felelős az adatezeléseért?

....Sok ilyen cég meg eleve nem is maga dolgozik, hanem keres valami olcsó munkaerőt és kiszervezik nekik.....
    Igen, ez a jellemző, de ez adatvédelmi szempontból igencsak sok kérdést vet ám fel, olvass bele abba a pdf-be, meg fogod látni.

• brazos
    senior tag

lehet olcsóbbak... a céginfós oldalon kb hasonló forgalmú kis cégnek tűnnek, 120-150 milliós forgalommal.

Lehet ott dolgozik valaki sógor-koma, és kellett nekik a kiszervezett melóért járó mani.
    https://webery.hu/hu/kik-vagyunk

Amit ők írnak magukról, -Amit szeretünk pontban- az a Home Office lehetőség, ez most a pandémia okán még elfogadható, de, egy másik cég ügyfeleinek adatfeldolgozásakor talán nem ez a legbiztonságosabb megoldás, főleg, ha az a HomeOffice mindössze egy modemből és egy laptopból áll. Jobb esetben a laptopon nem Windows, hanem Linux fut, illetve a cég által adott bérelt netes vonallal történik a kapcsolattartás, és nem a próbaidős dolgozó saját netelérésén. Bár ebből a cégből nem nézem ki, hogy minden próbaidős melósának céges, bérelt netes kapcsolatot építene ki.

• Korábban írta, hogy kábeltévéjük van - ezért nem volt már fenn antenna. A rádió is azon ment, csak az fm rádió sugárzást kikapcsolta a szolgáltató és így már nincs a kábelen. És ahelyett keres valami megoldást.
    szerk: írta, hogy van helyi dvb-t adótorony

farkas-j: nincs feltéve tévécsatornaként a rádió a kábeltévén, ahogyan a mindigtv esetén is? Tarr csatornalistán rádiókat is sorolnak ahogy látom. Esetleg a kábelszolgáltatót érdemes megkérdezni, nincs-e valami alternatív módjuk a rádióra az fm helyett.

Amúgy nosztalgikus a téma. Régen, még analóg műholdas tévé időkben sokat hallgattan rádiókat, amelyek alternatív hangcsatornaként voltak a tévé csatornák alatt :)

Erről beszélek. Ahol nincs FM jel ott DVB-T sincs. A kábelTV pedig DVB-C t ad.. (más csatornákkal, azt se tudni rádiót ad-e)
    A mindigtv pedig dvb-t..

• Bozek
    nagyúr

Azért ez nem így működik. Ne abból indulj ki, hogy neked kell egy külön eszköz, meg külön hátárrétrár a felvételhez. Központilag egyszer veszik fel és aki előfizet rá, az vissza tudja nézni.

A mindigo oldalán lévő előfizetéssel a boxon is valsz visszanézhetővé válik, valamelyik 500as csatornán. Rájöttek arra, hogy van aki fizetne is érte, nem hogy ingyen használná a visszanézést.

Doky586: az városi tévé, teljesen független a mindigtv-től. Szóval a weblapjukon, facebook oldalukon nézd meg írnak-e valamit.

"Ne abból indulj ki, hogy neked kell egy külön eszköz, meg külön hátárrétrár a felvételhez. Központilag egyszer veszik fel és aki előfizet rá, az vissza tudja nézni."

Arról volt szó, hogy megszűnt a visszanézési lehetőség azokon a csatornákon, tehát központilag egyáltalán nem veszik fel. Ezért írtam, hogy olcsóbb nekik, ha mindenki egyénileg oldja meg.

A fizetős megoldást meg csak példaként említettem, meg az más, mert ott abból ki tudják gazdálkodni a költségeket és még marad is nekik. A MindigTV ingyenes megoldása ezért más, és ők így tudnak "spórolni".

• gregory91
    senior tag

Azért ez nem így működik. Ne abból indulj ki, hogy neked kell egy külön eszköz, meg külön hátárrétrár a felvételhez. Központilag egyszer veszik fel és aki előfizet rá, az vissza tudja nézni.

A mindigo oldalán lévő előfizetéssel a boxon is valsz visszanézhetővé válik, valamelyik 500as csatornán. Rájöttek arra, hogy van aki fizetne is érte, nem hogy ingyen használná a visszanézést.

Doky586: az városi tévé, teljesen független a mindigtv-től. Szóval a weblapjukon, facebook oldalukon nézd meg írnak-e valamit.

Gondolom azért került ide mert nem talált olyan topicot ami konkrétan a földfelszini vétellel kapcsolatos.Ha jobban belegondolunk a helyi csatornák sugárzásában is az AH játszik szerepet.

• féldekás
    aktív tag

amerről a műanyag doboz van rajta, az néz az adótorony felé. Teljesen egyenesen állljon, ne olyan döntötten mint most :D
    Nálunk évtizedekig cseréptető alatt volt antenna, csak a fémre csere itt teljesen körbeárnyékolta, azért tettük ki. Neked a deszka oldal még jó lehet, csak ferdén és a padlás közepén nem túl ideális :D

A műanyagdoboz kinyitható, meg is tudod nézni, hogy mi van benne. Csak ilyen pattintós, karmos zárja van valószínűleg. De esélyes, hogy nem erősítő és akkor nem kell tápfeladás. Ha nem f csati áll ki belőe, hanem a kábel megy bele, akkor egyébként is ki kell nyitnod kábelcserekor.

Nos, sikerült beállítani, Pécs felé kellett rakni, Csávoly használhatatlan volt.
    82-86%-os jelerősséget értem el vele padláson belül, teszteljük egy ideig, és ha nem lesz megfelelő, akkor gondolom egy Synaps AHD310 is megfelelő lesz, ha ez a lepke is befogja ilyen erősségen, vagy inkább egy Triax Digi 343?

• féldekás
    aktív tag

amerről a műanyag doboz van rajta, az néz az adótorony felé. Teljesen egyenesen állljon, ne olyan döntötten mint most :D
    Nálunk évtizedekig cseréptető alatt volt antenna, csak a fémre csere itt teljesen körbeárnyékolta, azért tettük ki. Neked a deszka oldal még jó lehet, csak ferdén és a padlás közepén nem túl ideális :D

A műanyagdoboz kinyitható, meg is tudod nézni, hogy mi van benne. Csak ilyen pattintós, karmos zárja van valószínűleg. De esélyes, hogy nem erősítő és akkor nem kell tápfeladás. Ha nem f csati áll ki belőe, hanem a kábel megy bele, akkor egyébként is ki kell nyitnod kábelcserekor.

Ebben a cikkben jól lehúzták a lepkéket. :D
    Ha ez az antenna nem válik be, akkor vagy az általad ajánlott synaps ahd 310 lesz, aminél kis nyereséget írnak, vagy a Triax Digi 343, ez nagy nyereségű, igaz ez 8k.
    Meglátom mit tudok belőle kihozni.
    Nem szeretnék minden második hétvégén antennát szerelni. :D

• féldekás
    aktív tag

Érthető, köszi, kíváncsi leszek, hogy sikerül, 1 hét múlva megcsinálom. :R
    Remélhetőleg jó lesz és nem kell kültérre tenni.
    Ha Csávoly felől fogja a jelet, akkor elég nagyon max. 6-8m koax, ha a másik irányból kell, akkor ott végig kell mennie az egész házon a koaxnak.
    Mindegy, veszek 10m-t és lesz ami lesz, meg új csatlakozókat.

• féldekás
    aktív tag

na ezt hívják nagy lepkének. Gondolom gyárilag szimmetrizáló van benne a kis műanyag házban. Azt azért érdemes leelenőrizni, mert az erősítő táp nélkül blokkolja a jelet. Ha mégis kéne később erősítő, akkor be lehet cserélni a szimmetrizálót olyasmire (tápellátást biztosítani kell feladóval ha erősítős és ha a tévé nem tudja). De alapból ha erősítés nélkül jól megy, nem kell erősíteni.

Azt gondolom tudod, hogy a lepkét így állítva kell, a földre merőlegesen felszerelni. Lapjával nézzen arrafelé, amerre az adótorony van.

Nálam is egy parabolának állított oszlop tetejére lett feltéve. Én szentest célzom szegedről és faluról kb hasonló távolságból az ellenkező irányból.

A linkelt táblázat szerint pécs kisebb vagy hasonló teljesítményekkel adja a multiplexet. A pécsi A az 40kW, a csávolyi meg 66. Ettől még bejöhet, de a távolsággal talán négyzetesen csökken a jeszint, szóval lényegesen kisebb lehet a jel pécsről. Ki kell próbálni. Meg nem ismerem a terepet, hogy ott milyen, de térképen síknak tűnik.

A padlás két vége fából van ahogy látom. Próbáld ki esetleg először, hogy ott rendesen függőlegesen felállítva, közvetlenül a deszkafalhoz téve belül, ott irányba állítva - ha nagyjából arrafelé kilátni a torony felé - nem lesz -e jobb a vétel. Hátha nem kell kitenni.

Remélem, hogy ez az új Philips 32PFS6805 TV tudja az erősítést, és nem kell mókolni vele. Az újabb TV-k szokták tudni?
    Eddig működött egy régebbi mindig TV box-szal, úgy ahogy, nem hinném, hogy blokkolta a jelet, mert akkor semmi nem jött volna be.
    Az nem gond, hogy a parabola konzolja kicsi ahhoz, hogy mindkét felfogató rajta legyen a csövön? Csak a felső részt tudnám felfogatni.
    Így ahogy áll most, ez rendben van? Amerre hajlik a pereme az legyen az adótorony fele ugye?
    Valszeg veszek új koaxot, csavaros f csatit, meg apa dugós f csatit a tv bemenethez. Gégecsőnek van értelme a kültéri részeken vagy ne menjek ennyire bele, csak gyorskötözőzzem?
    Ui: Megpróbálom, igen az fából van, ezen gondolkodtam én is. Köszi! Átteszem először Csávoly fele és próbálkozgatok, ha sehogy nem jön össze, akkor meg kirakom.

• féldekás
    aktív tag

a szülőfalumban 50km-ről sima erősítő nélküli kislepkével bejön szentes, ami másfélszer akkora teljesítménnyel sugároz, mint a tőled 20km-re lévő csávoly, ha jól látom. Szóval most szerintem leginkább a fémtető zavarhat be.

Mi a kertben egy oszlop tetejére tettük az antennát, kb 2m magasra. Nálunk is fém tető lett, ami teljesen leárnyékolta, azért kellett kitenni. Persze földközelben az irányban lévő szomszéd elektromos fűkaszája be tud zavarni, azt nem szereti. Meg néha tud kockásodni, akár elhaladó jármű gyújtása miatt. Magasabbra téve kevésbé lenne érzékeny ezekre a zavarokra.

Szóval nem egy atomtudomány ez, szerintem bármelyik közepes szintű antenna jó lehet nálad erősítő nélkül is. A lepke kevésbé irány érzékeny, cserébe több felől felszedhet zajt is. Sok antennába meg utólag is betehető erősítő. Én is utólag vettem, hogy ha legközelebb arra járok, akkor beszerelem a kislepjébe ezt [link] . Első körben lehet a kókány antennát érdemes kitenni valahová, mégha ideiglensen is és akkor látod, hogy ha azzal is jól megy, akkor nagy baj nem lehet másikkal sem.

Én valószínűleg egy ilyennel próbálkoznék ott [link] Nem túl drága, passzívan is elég jó jelszíntje van a leírás szerint. De persze garantálni nem tudom, hogy biztosan az -e a tuti oda.
    De simán lehet, hogy a mostani is teljesen jó lenne, csak ki kéne venni a tető alól.

Nos, vannak fotóim.
    A parabola antenna konzolját gondoltam felhasználni a másik antennához, de a parabola antenna konzoljának a cső része elég kicsi, nem lehetne jól felfogatni jól ezt az antennát sztem. Illetve nem kör alakú a bilics, ha jól látom.
    Most pécs fele néz a beltéri antenna. A mindigtv oldalán is Pécs van feltüntetve nekem első lehetőségként, Csávoly csak a második, de én úgy látom, hogy Csávoly célszerűbb(amúgy 30km, míg Pécs 50km légvonalban.)
    A 3. képen látható üres műanyag sapka mellé tudna menni a beltéri antenna, és elforgatva Csávoly fele.

• gregory91
    senior tag

A földi digitális sugárzáshoz nem parabola antenna kell.

#20907 féldekás
    megnézni térképen, hogy melyik adótorony az, ami ott elérhető. Abban az irányban van-e terepakadály, hegyek, épületek. A mindigtv oldalán van táblázat arról, hogy milyen teljesítménnyel sugároznak a tornyok. [link]
    Ha fém lemezes a tető, akkor az árnyékolja, olyankor nem jó padlásra tenni antennát.

Aztán a körülményektől függően a megfelelő irányba fordított antenna. Antennából is van sokfajta, árban is nagy különbségekkel. Ha nagyon messze van az adó, akkor erősítős antennára lehet szükség. Ha a tévé nem tud tápot adni neki, akkor egy kis tápfeladó adapter is kell a kábelre.

De ha a készülék tudja a S2-t is,csak ki kellene használni azt is.

• féldekás
    aktív tag

a szülőfalumban 50km-ről sima erősítő nélküli kislepkével bejön szentes, ami másfélszer akkora teljesítménnyel sugároz, mint a tőled 20km-re lévő csávoly, ha jól látom. Szóval most szerintem leginkább a fémtető zavarhat be.

Mi a kertben egy oszlop tetejére tettük az antennát, kb 2m magasra. Nálunk is fém tető lett, ami teljesen leárnyékolta, azért kellett kitenni. Persze földközelben az irányban lévő szomszéd elektromos fűkaszája be tud zavarni, azt nem szereti. Meg néha tud kockásodni, akár elhaladó jármű gyújtása miatt. Magasabbra téve kevésbé lenne érzékeny ezekre a zavarokra.

Szóval nem egy atomtudomány ez, szerintem bármelyik közepes szintű antenna jó lehet nálad erősítő nélkül is. A lepke kevésbé irány érzékeny, cserébe több felől felszedhet zajt is. Sok antennába meg utólag is betehető erősítő. Én is utólag vettem, hogy ha legközelebb arra járok, akkor beszerelem a kislepjébe ezt [link] . Első körben lehet a kókány antennát érdemes kitenni valahová, mégha ideiglensen is és akkor látod, hogy ha azzal is jól megy, akkor nagy baj nem lehet másikkal sem.

Én valószínűleg egy ilyennel próbálkoznék ott [link] Nem túl drága, passzívan is elég jó jelszíntje van a leírás szerint. De persze garantálni nem tudom, hogy biztosan az -e a tuti oda.
    De simán lehet, hogy a mostani is teljesen jó lenne, csak ki kéne venni a tető alól.

Köszönöm :R Neked is brazos.
    Végül nem ez a TV lett, hanem egy jobb típus újracsomagoltan, ennek is tudnia kell, amit fent írtál.
    Philips 32PFS6805
    Lehet nem is kell semmit venni, max. a koaxot cserélem, ha már kicsit átalakítok.
    Majd még kérnék kis segítséget, mert nem tudom pontosan, hogy miként tudom felfúrni a ház oldalára, asszem lambéria van ott, ahova feltenné., Valami konzol kéne, meg facsavar.
    Parabola konzolom van, de az gondolom nem alkalmas ilyen antennákhoz, meg az cseppet ízléstelen.
    Az ilyen sima egyenes vagy lepke kültéri antennákhoz picike konzol is megteszi.
    Mégegyszer köszönöm, mostmár tisztábban látok a kérdésben.

• féldekás
    aktív tag

A földi digitális sugárzáshoz nem parabola antenna kell.

#20907 féldekás
    megnézni térképen, hogy melyik adótorony az, ami ott elérhető. Abban az irányban van-e terepakadály, hegyek, épületek. A mindigtv oldalán van táblázat arról, hogy milyen teljesítménnyel sugároznak a tornyok. [link]
    Ha fém lemezes a tető, akkor az árnyékolja, olyankor nem jó padlásra tenni antennát.

Aztán a körülményektől függően a megfelelő irányba fordított antenna. Antennából is van sokfajta, árban is nagy különbségekkel. Ha nagyon messze van az adó, akkor erősítős antennára lehet szükség. Ha a tévé nem tud tápot adni neki, akkor egy kis tápfeladó adapter is kell a kábelre.

Köszi.
    A csávolyi gerincadó torony lenne szerintem a jó megoldás, nem a pécsi(terepviszony problémás lehet).
    Fém lemezes a tető sajnos, úgyhogy ki kell raknom majd, de lehet másik kell, akkor meg nem szarakodnék a jelenlegivel.
    Itt a térképen a kék + jel, ahol vagyok, a csávolyi torony légvonalban 30km-re van. Ide indokolt lenne lecserélni az antennát? A régi az össze-vissza állós villa, régi házakon látni ilyet, de nem tudom mekkora. Ha már antenna áthelyezés, akkor a koaxot fixen kicserélem újra, ha csávoly fele nézne, akkor csak pár m koax kell a TV-től.
    Dekóder kell, vagy CI+ modullal is tudom fogni az ingyenes adókat? Ilyen CI modult előfizetés nélkül is adnak? mert nem fizetnék ki rá+ fél évi prémiumot.

• szabonagyur
    félisten

lehet az még a sima közszolgálatis volt, később jelent meg az a frissítés, amivel már előfizetős csatornákat el lehet érni. Azt lehet nem készítették el windowsra. Végülis ott a böngészős, csak azt a hülye kényszeres teljes képernyő módot vennék ki belőle.

#20901 krystman
    nálam 401-es számmal megvan a helyi adó. Tudtommal mindenütt ugyanúgy qpsk-ban sugároznak és valsz h264-ben. Talán gyenge a jel és a prime boxnak kevésbé érzékeny a vevője.

A vicc, hogy a mindigtv oldalon ott a link. Az app jobb volt mert jobbam tamogatta a Chromecastor. Nekem meg csak F1hez kene,

Aktív témák