- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gerner1
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
Aktív témák
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Bár a kérdésem a MindigTV extra-hoz kapcsolódik, azért felteszem itt a kérdést.
Szóval egy Panasonic P50G30-as plazmához elég csak a kártya, vagy CI modult, esetleg STB-t kell vennem?
A paraméterekből ez nekem nem derül ki egyértelműen.
[link]Köszi a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Tamás88 #1862 üzenetére
akkor oda egy irányított antenna kell hozzá, mivel a lepke 360°-ban szedi a jelet, és emiatt csak kisebb távolságban működik..
Helyi adó vételénél talán nem tűnik fel, de 30-50 km távolságról (amire a lepke nagyon is alkalmas, mármint erősítővel), érzékenyen reagál a pontos iránybeállításra, tehát igen enyhe barokkos túlzás azt kijelenteni, hogy 360°-os lenne (körsugárzó).
A népies nevén lepkeantenna (vagyis síkreflektoros, V-sugárzós antenna) huzalrácsa a reflektor, ami nagyfrekvenciás szempontból egy sík fémfelületet képvisel, miután a rácsméret a hullámhossznál kisebb. Két széle befelé hajlik, ennek is lényeges szerepe van a jel rátükrözésében, a V-alakú sugárzókra. Ami persze esetünkben nem sugároz, hanem veszi a jelet, de elvi okból mindig adóantennáról beszélünk. Ezért vannak sugárzók, körsugárzó vevőantennák, illetve nevezik tápvonalnak a vezetéket. Adás vagy vétel, az antenna működése szempontjából amúgy mindegy.
Ha a lepkeantenna huzalrácsát eltávolítjuk, és anélkül is kipróbáljuk, távolsági vételre alkalmatlanná válik, nyeresége oly mértékben lecsökken. Ebből is látszik, hogy a síkreflektornak lényeges szerepe van a rádióhullámok visszaverésében, kvázi a parabolaantennához hasonlóan működik. Iránykarakterisztikát is biztosít, ha nem is olyan jellegűt, mint másfajta antennák.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Murphistic #1888 üzenetére
Nem tudom, honnan veszik a fórumozók ezt a lecsupaszított koax. témát, de egy darab dróttal jobban jártok. Lehetőleg vastagabb fajta rézvezetékkel, lehet elemi szálas is.
A koax. kábel belső ere túl vékony, felülete kicsi, antennának nem való. Nagyfrekvenciás áramok ugyanis főleg a fémek felületén terjednek (skin-hatás). A folytatása pedig (ahol van rendes árnyékolás) már csak veszteséget okoz, az amúgy is gyenge jelből. Ezért, ha készülék közelében akarunk próbálkozni, legjobb közvetlen bedugni egy darab drótot 0,5-1 méter hosszban.
Én egyszerűen a műszerzsinórt szoktam bedugni, amikor helyszíni TV-javítás közben, bizonyos esetekben arra van szükség (gyorsteszt). Ez persze nem mindenhol működik, lakás fekvésétől függően.
Hosszabb vezeték már nem feltétlenül jobb, mert a hullámhossz is elég rövid, tehát attól nem fog jobban rezonálni, inkább rosszabbul.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mivel Pécsen a tv torony "segge" alatt lakom, ezért egy átlag szobaantennával is 100%-os a vétel, még a legtrehányabb időben is, viszont szerintetek egy TELEVES DAT 75 antennával, van-e esély arra, hogy esetleg egy másik toronyról elérhető legyen nekem az összes MUX?
-
Garold
senior tag
válasz
regvoltrossz #1892 üzenetére
A gond ott kezdődik hogy már megrendeltem, holnap érkezik meg.
Majd óvatosan fogom kibontani, és ha nem válik be visszaküldöm.Nem lakom messze Tokajtól, 1000 éves szobaantennával is be jön az adás, de gyakran megáll. Ebből arra következtettem, hogy nem biztos hogy kell nekem über brutál antenna.
-
RBJ
addikt
válasz
regvoltrossz #1892 üzenetére
Ezekkel az a bajom, hogy majd 1 méter és hülyén nézne ki a kilépőn egy 1méteres antenna.
De ár érték alapján jónak tűnik.
Gondolom biztos van szabályozva, hogy nem lehet egy társasház külsejét csúfítani méteres antennákkal.
Még nekem az Ikusi antennák tűnnek jónak de drágák.
Tán még ezt is dicsérik [link]
Még erre is gondoltam, hogy jó lenne mert nem foglalna sok helyet.[link]Tippjijje valakinek?
-
regvoltrossz
aktív tag
Szerintem felejtsd el! Inkább vegyél egy ilyet feleannyiért: [link]
Először mindíg erősítő nélküli változatot kell kipróbálni, és ha muszáj erősíteni ami a legtöbb esetben nem valószínű, akkor ugyanezt erősítős változatban: [link]Az, amit belinkeltél egy ún. dizájnantenna, ami nem más mint egy erősítő műanyagbevonttal, jó drágán (tehát nem antenna!), ezért is nem szoktuk ajánlani. Van ezek között is azért nagyon jó: [link] Ez a fajta elég sok helyen bevált és nem foglal sok helyet az erkélyen, falon.
-
Garold
senior tag
Erről az antennáról kinek mi a véleménye: Sencor SDA-510 DVB-T kültéri antenna?
Lakhelyem alapján tetőantennával fogható a Mindig Tv, panelban 5. emeletem lakom. Elég lesz ez az antenna? -
Murphistic
aktív tag
válasz
_András_ #1889 üzenetére
Jah..azt hittem, hogy csak simán bedugtál egy koax kábelt a tévébe, csak nem csupaszítottad le. Így persze tányleg nem lenne jó ötlet levagdosni a kábel tv kábelének szigetelését.
Viszont, ha akarsz vele kicsit barkácsolni, akkor vehetsz pár métert meg egy dugót hozzá és kedvedre kísérletezhetsz. Ez egyébként érdekes, hogy a TV így is veszi a MindigTV adását, hogy a kábeltv van bekötve. Annak árnyékolva kéne lenni ( bár egyszer nálunk is kiégetett egy darabot az kábeltv dugasza a radiátorból- valahol megsérült az árnyékolás )
-
_András_
tag
válasz
Murphistic #1888 üzenetére
Köszi a választ
Áhh nem a végén még elrontok vmit és akkor nem lesz tv-adás meg amúgy is a kábel a upc-é ha később jönnek és látják hogy hiányzik róla a szigetelés nem hiszem hogy ürülnek majd neki -
_András_
tag
Sziasztok szerintetek ez jó antenna?
Jelenleg a sima bedugott szigetelt (szóval nem bontottam le sehol) koax is tudja venni a A-muxot ahol van az M1 HD csak rossz időben van hogy elmegy a jel ezért kéne az antenna (F1 közben szép lenne ha elmenne)
Szerintetek erre elég lenne ez az antenna és nem lenne gondom rossz időben? C mux és a többi csatorna nem érdekel van kábeltv-m
A mindigtv.hu szerint szobaantennás vétel van A muxon és 2km re lakok a misinai adódól -
Murphistic
aktív tag
válasz
darvinya #1885 üzenetére
Köszönöm a tippet! Eddig nem próbáltam így visszahajtani külső árnyékoló vezetéket és kulcsot se használtam a felerősítéshez
. A problémát egybeöntött 2m-es kábellal oldottam meg, meg f-konektor - IEC átalakítóval az STB-nél, de így legalább tudok majd egyedi kábelt is készíteni. Köszönöm még egyszer
!
-
darvinya
titán
válasz
Murphistic #1884 üzenetére
A coax kábelt külső burkolatát az elmetcéstől 1cm-re leválasztani, de a az árnyékoló fedőfóliat eltávolitva és az árnyékoló vezetékeket ráhajtva a burkolatra.
A belső eret a visszahajtott árnyékoló vezetékeketől 2-3mm-re burkolat eltávolítás.
A fém f-konektort rácsavani az árnyékoló vezetékekre úgy, hogy a kőzepén kijöjjön a belső ér és a burkolata kicsit jöjjön ki.
Utánna a tízes kulcsal ráerősiteni az ajzatra. -
Murphistic
aktív tag
Kb. 20 km-re egy közepes teljesítményű adótól a közszolgálati mux esetében működik a botantenna gyertyaerősítő kombináció az STB-vel (Ha mm-re pontosan eltalálom a helyzetét, annak ellenére, hogy az ablakon belülről van felszerelve). Ezek alapján van esélyed, de tapasztalataim szerint sok múlik a kábelen is ( mert nem bírok rendesen összerakni egy koaxot F-konnektorral
) Biztosat majd mondanak a többiek.
-
RBJ
addikt
NO kérdésem a fentebb megemlített adatok alapján gondolom én, hogy kültéri antennát kellene nyomatnom. Tokaj ide 30 km. de úgy néz ki légvonalban semmi nincs útba nekem.
Beltéri gondolom kilőve. A gondom, hogy társasház második emelete és kilépővel ami nem erkély ezért valami kicsi de használható antennára gondoltam.
Erről valami vélemény vagy tippjijje valakinek?
[link] -
Murphistic
aktív tag
válasz
Armagedown #1880 üzenetére
Egy Strong SRT 8100 vs. Avermedia Hybrid Volar HD között nem látok sok különbséget. Az STB-nél nehezebb eltalálni a jó vételt, de az mintha stabilabb lenne utána. Az USB-s vevő érzékenysége viszont mintha jobb lenne, de emiatt ha nem szórakozol annyit az antennával könnyebben vezethet kockásodáshoz.
-
Armagedown
őstag
Vételi érzékenység tekintetében van különbség egy hibrid tuner , egy stb és egy usb-s kütyü között ?
Érdeme lenne egy digitális tunerkártya helyett egy usbs vevőt vegyek inkább ? -
RBJ
addikt
sajna én meg nem merek szobaantennát csak úgy bevállalni mert ha nem jó dobhatom ki?
-
darvinya
titán
Azt nem tudom, hogy Blahán mennyi ekektró zaj van .
De én a 11. kerben közel a Rákóczy(Lágymányos) hídhoz egy 1950-ben épült háznak a legfelső szintjén egy egyszerű Te... gazdaságos erősitő nélküli anternával fogom az összes mux.
Decoder szerint
Jelerősség 64% jelmínőség 97%
Tv szerint
Jelerősség 90% Bithibaarány 0% -
Watt25
veterán
Én csak ismételni tudom amiket itt az ilyen kérdésekre általában válaszként szoktak adni.
Garantálni senki nem tud semmit, főleg szobaantennás vételt. Szobaantenna összeszedi a lakás zajait (mobiltelefon, mikro, stb.). De persze az is lehet, hogy semmi gondod nem lesz. Csak a próba a megoldás. -
RBJ
addikt
Bookmark PDF export PDF exportTokaj - Nagy-Kopasz
Távolság 30.5 km, Irányszög 304.9 °
Terep profil, Részletes térkép
Debrecen - Pallag
Távolság 43.5 km, Irányszög 188.3 °
Terep profil, Részletes térkép
Fehérgyarmat - Penyige
Távolság 64.8 km, Irányszög 86.3 °Ezek az adatok. Milyen antenna ajánlott. Van esetleg olyan beltéri ami jó lehet?
-
Tamás88
őstag
Itt sok mindent megtudhatsz.
-
RBJ
addikt
Hol tudom megnézni, hogy milyen torony hány km re van tőlem?
Még egy tipp miért van az, hogy ugyanazon koax kártyák pl / alap/ nagyon eltérő áron vannak? -
Tamás88
őstag
Egy Tesco Technika tv is megteszi, már azok is támogatják az mpeg4 lejátszást. ehhez ráadásul nincs is szükség külön dekóderre, hiszen az már a tv-ben benne van. Nekem is ilyen tévém van, és tapasztalatból mondom, hogy tökéletesen viszi (24" full hd). Amúgy ezen kívül még van rajta hdmi, scart, SPDIF, audió/videó kimete, füllhallgató csatlakozó, pc audió és vga bemenete, power DC 12 V, és USB bemenete. Van benne média részlege is, ahol az USB-re bedugott eszközökről lejátssza a videót (a fullHD videókat is) nem csak pendrive-ról, hanem merevlemezről (érdekesképpen rádugtam egy "külső" dvd írót, de arról cseszte elolvasni a dvd filmet). Ja és az egész csak 60E körül van, így nem vészes az ára.
-
Blyan
félisten
Most szeretnék szolgáltatót váltani, és a MindigTv Extrára esett a választásom.
Érdekelne, hogy ki mennyire van megelégedve az általuk nyújtott szolgáltatással, mennyire befolyásolja az időjárás a vételt?
Én Budapest szívében lakom a Blaha Lujza tér közelében, azt mondták az adásom jó lenne, és elég egy beltéri antenna, milyet javasolnátok, ami azért nem túl drága?
És mi a garancia rá, hogy a beltéri antenna jó lesz?
Előre is köszönöm! -
nagyon akarják, hogy előfizető maradjak, 60 nappal a lejárat előtt e-mailt írtak, 45 napnál SMSt. Gondolom 30nál fel is hívnak majd
Hátha előállnak valami egyedi ajánlattal
-
Fleed
aktív tag
válasz
Armagedown #1864 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Fleed
aktív tag
Hali!
Ha adott egy monitor(23",fullhd,dvi,hdmi,dsub) és szeretnék vele tv zni is PC nélkül, akkor milyen settopbox(vagy dvb t tv box) ot ajánlanátok? Analóg digitális és földfelszínt azaz mindent tudjon (nem értek nagyon ehhez, de m1HD meg m2HD jó lenne). nem tudom milyen árban vannak ezek, de 5-10 ezer Ft lenne rá. Ez a monitor tv box kombó bevált dolog? Másoknak bevált már? Köszi
-
Tamás88
őstag
válasz
kisgyerek85 #1861 üzenetére
A DVB-t térkép szerint a Nagy-Hideg hegyi toronyból tökéletesen kellene fognod az adásokat. Ha magasabbra helyezés sem oldja meg (azért nem kell villámhárítót csinálni az antennából), akkor oda egy irányított antenna kell hozzá, mivel a lepke 360°-ban szedi a jelet, és emiatt csak kisebb távolságban működik..
-
Tamás88
őstag
válasz
kisgyerek85 #1858 üzenetére
Akkor ott az egyik MUX-ot nem tudja rendesen fogni. Megmondanád, hogy melyik kicsi faluból szeretnéd fogni az adásokat?
-
club1
veterán
válasz
kisgyerek85 #1858 üzenetére
Ha kiteszed a háztetőre valószínűleg jó lesz.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
bigdady #1857 üzenetére
Ilyen vagy ehhez hasonló. Van neki egy adaptere is amibe kell kötni a kábelt és úgy megy a tv-be.
~25 max 30km, de egyelőre nincs tiszta rálátás. Jelenleg csak teszt miatt kezdtem el vele szórakozni.
Most néztem meg, hogy hozzám milyen torony van közel, amikor kint voltam akkor még nem teljesen voltam tisztába vele, így körbeforgattam az antennát. Több helyen bejött, de egy helyen jön csak be a fent említett kockás csatornák, más ponton még ez sem jött be.
Gondolom ha csinálnák tiszta rálátást (kikerülnek háztetőre) akkor már jó lenne.? -
bigdady
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1856 üzenetére
hány km, milyen antenna?
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam beszogni a mindig tv adásait kicsiny falumból, hivatalos oldal szerint jó vagyok mindenre tetőtéri antennával
"A kiválasztott hely vételi lehetőségei:
MUX A: tetőantennás vétel
MUX B: tetőantennás vétel
MUX C: tetőantennás vétel"Viszont az M1, M2, Duna, Duna Word csak nagyon kockásodva jön be. Minden más szabadon fogható jól jön, kivéve még az egyik radio aminek akad a hangja. Gondolok itt arra, hogy lehet gyenge a jelszint, de a tv-be nincs lehetőségem ezt megnézni. Vagy lehet más baj miatt kockásodok?
-
p2p
csendes tag
Nálam most jelerősség-jelminőség 85-85% a jel a Gerecsétől 22 km-re.
Strong Srt 15 antenna (Aktív) és Alcor Hd-2800 vevővel,
mely rendelkezik antenna tápfesszel.
Hogyan javíthatok a vételen?
Antenna magasan van. Semmi fizikai akadály. Tökéletes rálátás.
Néha az Rtl-Klub-n késik a hang, de csak ott. -
bigdady
nagyúr
válasz
regvoltrossz #1853 üzenetére
kösz ez jó 5let.
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
bigdady #1847 üzenetére
Csak akkor lehetséges, ha azok a csatornák, amiket az antenna fog, nincsenek használatban a kábeltévén. Van egy ilyen kis kütyü ami egészen októberig használható volt szinte mindenütt:[link] Ez a mai napig működik pl. Szentes vételkörzetében, azért, mert ott nincs még B mux. Budapesten, Szegeden stb. októbertől alacsonyabb frekvencián indult a B mux, így ha azt is fogni szeretnéd, akkor ez már nem lesz jó. Ha viszont a B mux nem érdekel (mert pl. nincs előfizetésed a MindigTv extra családi csatornáira) akkor ez még ma is jó lehet, mivel ugye csak a magasabb frekvenciájú jelet engedi át az antenna felől. Tudni kellene tehát először is, hogy a vételi helyeden mik foghatók és milyen frekvencián (mind a levegőből, mind a kábelszolgáltatótól) és hogy mire van neked ezekből szükséged!
-
azbest
félisten
A két kereskedelmi csatornával a közelmúltban szerződött újra a médiahatóság (a médiatörvény írta elő a meglévő szerződések átalakítását), de ez is csak 2012. július elejéig szól. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Népszabadság kérdésére azt válaszolta, a hatóság és a szolgáltatók között korábban lezajlott tárgyalások során a szolgáltatók jelezték, hogy a digitális átállás időpontjáig élni kívánnak az analóg műsorszolgáltatás, vagyis a szerződések meghosszabbításának lehetőségével. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kapcsolják le 2012 nyarán az analóg adást, hanem továbbra is fizetnek érte az Antenna Hungáriának. [link]
Sajnos úgy tűnik, hogy amíg van analóg, addig rajta akarnak lenni. Gondolom azért jó ez nekik, mert aki analógot néz, ott nincs versenytársuk és a statisztikában jól mutatnak. Ha meglesz a digitális átállás, akkor szerintem valamennyit vissza fog esni a nézettségük a több konkurens csatorna miatt (bár főleg azok körében, akik elő is fizetnek valamelyik csomagra).
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egy félév múlva Bólyba költözök Pécsről, oda milyen antennát ajánlotok, mert ugye most itt a tv toronytól nem messze egy kis szobaival is 100 százalékos a jel, még a legocsmányabb időben is. Ott meg bő 30 km-re leszek a toronytól, bár nem tudom, hogy addigra milyen változások lesznek a jelerősséget illetően.
Thx
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Vennék egy tetöantennát és bekötném jelenlegi upc digitálális stboxos tv-émre ami ugye koaxon jön be a tetön keresztül. Tetön el van ágaztatva 2 felé 2 tv miatt és ugy jön most le a lakótérbe koaxon.
Milyen alkatrészeket kell vennem az f es antenna mellé és ti hogyan oldanátok meg? Köszi -
TA68
őstag
Sokszor az az érzésem, hogy itt már az életben nem lesz digitális átállás.
[Egy éven belül harmadszor módosította a digitális átállás határidejét az Országgyűlés. Legutóbb tavaly december végén tolták ki az időpontot, 2014 végére.] -
Watt25
veterán
válasz
darvinya #1837 üzenetére
Kisfeszültség
És már elég régóta 230V a 220 -
ludla
őstag
válasz
bigdady #1838 üzenetére
Onnan már nem árt egy nagyobb nyereségű SYNAPS AHD 353 ez valószínű már nem okozna csalódást.
-
ludla
őstag
válasz
HofiZoli #1834 üzenetére
Nekem is SYNAPS AHD 310 van és meg vagyok vele elégedve
Viszont én találtam most jó árban Ikusi FLASHD Nano-t 4.445Ft ért, ez se lenne szerintem rossz választás. -
HofiZoli
senior tag
válasz
amadeus11 #1833 üzenetére
Értem. Azért gondoltam erre, mert max 5-6 km-re van a Széchenyi hegyi adótorony, és tőlünk (ha nem lenne az utca másik oldalán egy épület) látni lehet(ne) a tornyot. Egy darab vezetékkel is jönnek a szabadon fogható csatik (HD-ban), de ha előfizetek a többi csatornára is az nem lesz elég
-
amadeus11
senior tag
-
forrest85
senior tag
Esetleg ha akartok antennát választani. nézzétek át, ezt a cikket. [link]
-
azbest
félisten
válasz
djculture #1813 üzenetére
Szolnok és az alföld közepe elég mostohán kezelt a mindigtv lefedettség által. [link] Látszik a képem, hogy ha szolnokon lenne egy adó akkor a teljes alföldön jó vétel lehetne.
Ehhez képest szentes és szolnok közt félúton magam is meglepődtem, hogy a faluban egy erősítős szobaantennával jó vételem volt (persze B mux az nincs).
-
amadeus11
senior tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
Tegyük hozzá hogy maga a mindig tv egy fos. Míg a analóg a legnagyobb zivatarban is fogható pl itt szolnok környékén, a digitális a nincs jel szöveggel jutalmaz a szélsőséges időjárásra.
Ezt így semmi értelme kijelenteni, mert a stabil vétel több körülményen múlik. Nálam például teljesen stabil, de a jövőben másoknál is javulhat még.
- Térerő az adott helyszínen
- Antenna fajtája
- Antennatelepítés, kábelezés szakszerűsége
- Tuner érzékenységeBár a tunerek érzékenysége azonos nagyságrendű, de előfordulnak kisebb eltérések.
Pl. a képen látható DPS80 asztali vevő egy One Chip tunert tartalmaz (nyíl jelzi), ami az USB-vevőkben is használatos, nagyon érzékeny. Cserébe kicsit rosszul tűri az erős jelet, de a jelcsökkentés még mindig könnyebben megoldható:
Összehasonlításképpen, így néz ki egy hagyományos, hibrid tuner:
-
TonySSoprano
csendes tag
válasz
darvinya #1821 üzenetére
1.0.8-assal vettem fel a kódolt adásokat és azon lejátssza rendesem meg minden de a gépen meg nem akarja lejátszani meg konvertálni.
A TS Doctorral csináltam és azt írja ki hogy : First PCR not found
És ez a Conax kódos dologgal mit kellene csinálnom?Vagy hogy leellenőriznem?
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok.
50 km re agyok pesttöl. Mindig honlap szerint kültéri antenna kell. Felraknék a tetöre a villanypoznára vmilyen antennát. Mit ajánlatok? Erösitős strongot? Honnan tudom pontosan merre is kell állnia? Thx -
darvinya
titán
válasz
TonySSoprano #1820 üzenetére
1.0.7-es firm-ről írtam, hogy azt elkeszitett file eleve hibás lejátszhatatlan.
1.0.8-as firm kodolt, conax kód tartalmaz?
TS Doctor-t próbáltad, vele fixálni lehet a felvett file-t. -
TonySSoprano
csendes tag
válasz
darvinya #1819 üzenetére
Ez a 1.0.8.-as annyival lett jobb hogy a felvett anyagot a dekóder le tudja játszani.de írja hogy titkosított ,de simán lejátssza.Az előbbi verzió is fel tudta venni a kódolt adásokat,de már nem tudta normálisan lejátszani semmi hang-kép nem volt, és a számítógép sem tud semmit se kezdeni vele.
Na most itt 1.0.8 -sal felvett anyagot se lejátszani/konvertálni nem tudja a számítógép.
-
darvinya
titán
válasz
TonySSoprano #1818 üzenetére
Kicsit zavaros.
Egyszer azt íród, hogy 1.0.7. firm jó aztán meg, nincs se kép se hang, pc-én sincs semmi.
S nem is lesz mert amit kilistáztál abban a kodólt felvétel eleve hibás.
Nincs kép kodek a kódolt csatiknál.
Egy rossz file keletkezett, javíthatatlan. -
TonySSoprano
csendes tag
válasz
regvoltrossz #1817 üzenetére
Köszi, eddig jó a dekóder le játssza de a gépen meg nem a kódolt adásokat.
Total Video Converter be rakom aztán kilép a program, a format factory és a any video converter is nem működik vele, hogy átkonvertáljam.A gép se bírja le játszani
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
TonySSoprano #1816 üzenetére
Fel kell tenni az 1.0.8-as firmware-t a 2800-ra. Az alábbi oldalon találhatod: [link]
A gyári állapotú 1.0.7-es firmware-nek ez a hibája, ezért javították már szinte a forgalmazás megkezdésekor. Igaz azóta újabb firmware-t még nem adtak ki de a honlap szerint már november óta tesztelik, tehát lesz újabb firmware is! -
TonySSoprano
csendes tag
Kipróbáltam az Alcor 2800-ast is és fel veszi a kódolt adásokat de nem játssza le, vagy is úgy hogy se kép se hang és normál lejátszáshoz képest 4x szeres gyorsasággal játssza le a felvételt a vonalka azt mutatja, de a felvétel legalább sikerült
A gépen is meg néztem az se játsza le és konvertálni sem hajlandó magát, de a jó hír hogy a format factoryból több infót jelentet meg magáról az anyag:
General
ID : 3 (0x3)
Complete name : C:\Users \Desktop\Új mappa (2)\11\2012-01-19.16.27.36-Muzsika TV-541\000.ts
Format : MPEG-TS
File size : 40.4 MiB
Duration : 2mn 16s
Overall bit rate : 2 477 Kbps
Network name : DTT HungaryVideo
ID : 3031 (0xBD7)
Menu ID : 303 (0x12F)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Codec ID : 27
Encryption : EncryptedAudio
ID : 3032 (0xBD8)
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : High efficiency AAC@L2
Codec ID : 17
Compression mode : Lossy
Language : Hungarian
Encryption : EncryptedMenu
ID : 3030 (0xBD6)
Duration : 2mn 16s
List : 3031 (0xBD7) (AVC) / 3032 (0xBD8) (AAC, Hungarian)
Language : / HungarianA Kódolatlan adásról meg ezek a tulajdonságok:
General
ID : 2 (0x2)
Complete name : C:\Users\Desktop\Új mappa (2)\11\2012-01-19.17.05.13-RTL Klub-65\000.ts
Format : MPEG-TS
File size : 28.5 MiB
Duration : 1mn 37s
Overall bit rate : 2 446 Kbps
Network name : DTT HungaryVideo
ID : 2001 (0x7D1)
Menu ID : 20 (0x14)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : 27
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
Color primaries : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM
Transfer characteristics : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G
Matrix coefficients : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM, IEC 61966-2-4 601Audio
ID : 2002 (0x7D2)
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : HE-AAC / LC
Muxing mode : LATM
Codec ID : 17
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -393ms
Language : HungarianText #1
ID : 2003 (0x7D3)-100
Format : Teletext
Language : HungarianText #2
ID : 2003 (0x7D3)-199
Format : Teletext Subtitle
Language : HungarianMenu
ID : 2000 (0x7D0)
List : 2001 (0x7D1) (AVC) / 2002 (0x7D2) (AAC, Hungarian) / 2003 (0x7D3) ()
Language : / HungarianEbből ki tudtok indulni? Hogy lehetne mégis hasznosítani az anyagot?
-
club1
veterán
válasz
Szolnok környéke alapból gáz a digitális sugárzás szempontjából, hiszen minden nagyobb teljesítményű adótól messze van, a távolság pedig a digitális tv halála. Én Dél-Budán rálátás nélkül (domb aljában) az adómra (Széchenyi-hegy) a padlástérbe helyezett erősítetlen antennával fix 18%-os jelerősséggel veszem a C-mux-ot, és érdekes módon ez a jelerősség nem változik az antenna elé (a tetőre) hullott néhány centi hótól sem. Mert 5 km-re van a torony...
-
válasz
akkor ott valamit még próbálj meg állítgatni az antennán, nálam semmi probléma nincs zivatarban sem, pedig tetőn belül van az antenna. Egyedül a szomszéd simsonját nem szereti
Ha majd végre az analóg sugárzást lelövik, akkor majd jobb lesz mindenhol a jelerősség, bár ez a jelenre nem vigasz
-
djculture
félisten
Tegyük hozzá hogy maga a mindig tv egy fos. Míg a analóg a legnagyobb zivatarban is fogható pl itt szolnok környékén, a digitális a nincs jel szöveggel jutalmaz a szélsőséges időjárásra. Meg is untam, mert nem győztem magyarázkodni hogy miért kockásodik be vagy törik meg a kép és egyebek.. A jó időben 99% os jelerősség 20% csökken zivatarban, tiszta fos az egész.
-
darvinya
titán
Tipikus magyar megoldások tönkelege.
Kicsit olyan mint a 4-es metro.
2002-ben már utazhatunk rajta, vagy inkább a 2222-ben? -
club1
veterán
A most aktuális végső dátum az összes országos analóg sugárzás leállítására 2012. december 31.-e. Mivel azonban pártunk és kormányunk magasról ejti le a korábban köttetett nemzetközi megállapodásokat, ezért semmi sem biztos. Eredetileg ez a dátum 2011. december 31., még korábban 2011 júliusa lett volna.
Ami fénynek tűnik az alagút végén, hogy a Retek TV-nek és a Biopon TV-nek a koncessziója az analóg földfelszíni sugárzásra idén júliusig szól. Mivel őket nem túlzottan szereti Viktátorunk, így van esély, hogy az ő frekvenciájukon ott ahol most van B be lehet indítani további MUX-okat, ahol pedig nincs, ott a B-t legalább az A-C mellé. -
forrest85
senior tag
Az mit jelent hogy nincs Baranyában B Mux? Nem nézhetőek bizonyos csatornák?
-
club1
veterán
Sajnos a nagy teljesítményű adók közül csak 4 esetében van elég szabad frekvencia a B mux adásához. Amíg megy a földfelszíni analóg sugárzás addig nem valószínű, hogy lesz újabb digitális csatornáknak szabad freki. Az AH számára ezért lett volna fontos, hogy lecsaphassa az analóg adást...
-
zzola
titán
üdv!
Megdöbbenve látom, hogy Pécsett a MindigTV Extra Családi csomag [MUX B] nem elérhető!
Erre vonatkozó információ, hogy mikortól fog működni (ha fog), nem tudjátok merre találok?
Aktív témák
Hirdetés
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Építő/felújító topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Microsoft Excel topic
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest