Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem.
Lassan kész a B-s jogim de mivel egy autó nekem drága ezért úgy döntöttem robogót veszek.
A keret nem sok, 100ezer vagy esetleg kicsit fölötte.
Egy ismerősöm azt mondta ennyiért Jog-ot vagy Dio-t nézzek. Szerintetek is?
Esetleg nem tudtok valami nagyobb testűt ajánlani mivel 190centi fölött vagyok így elég hülyén nézek ki a kisebbeken.
A segítséget előre is köszönöm.

-
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nah, h h? 650-esnél már csak a GP800 nagyobb teljesítményben.

-
korpicschess
veterán
Valaki tud esetleg valami infót adni ilyen kormányról?
Ez van a motoromon, kerestem sokat, de google nem akkora barát.
Eredeti cucc lehet?Mondjuk a találatok alapján sanszos.
-
-Mosquito-
őstag
Eladó a motorom.
-
üszök
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Én még abban az időben kezdtem motorozni,mikor sisak csak lakott területen kívül kellett.A városban sosem hordtuk.
Mármint segéd motorra. -
akos3
addikt
Múlt héten tankoltam a ciberébe, így ki tudtam számolni a fogyasztást. Erre azért vtam most kiváncsi (am nagyon nem érdekel), mert még a tél előtti 100as benzin volt benne. Hát semmi változást nem tapasztaltam. se teljesítményileg se fogyasztásilag. 2,95 a fogyi, ennyit hoz egy sima 95ös benyával is.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ezt sztem senki sem tudja. Nekem pl nem pöccre indul (értsd néha nem elsőre) mégis ha már forog nem lehet lelőni. Alig 1100 az alapjárat. Régen meg 2000-et pörgött. Legalább alapjáraton ne legyen ünneprontó hangja.
Ha most eladó lenne az enyém nem írnám oda, hogy pöccre indul és ha belekötnél megtekintéskor nem lenne őszinte a mosolyom.
-
DonThomasino
veterán
Amikor írják egy mociról, hogy pöcre indul,
az télen nyáron első indításra vonatkozik?Nekem kell rajta rúgni vagy 3-4 et.
Miért van az hogy hidegen nem akar önindítóval indulni,
melegen viszont pöcre indul önindítóval is? -
Grillo
őstag
Nekem is voltak ismerőseim, akik jogsi nélkül 250-es MZ-n haltak meg.Vitte az egyik a másikat, országúton, aztán lesodródtak az árokba. Voltak vagy 16 évesek...
-
molnarpeter
nagyúr
Szegény srácok, szegény vasak...
Én még így is, hogy nem túl gyors tempóban, földúton megyek, még így is minimum farmerdzseki+bőrkesztyű+bukó, gatya meg nincs igazán olyan, ami megvédene esésnél (vagyis van, csak féltem a kosztól
), szóval vékony vászonnadrág, vagy melegítő az általában, amit felveszek, de ez így, bukó nélkül nagyon nagy felelőtlenség volt részükről sajnos. -
üszök
őstag
Itt van részletesebb infó ha érdekel.
És tényleg a hídnál volt. -
válasz
Doki16
üzenetére
Én azt mondom ilyen kis ccm-nél inkább a karbisat venném felesleges az injektor, de igazándiból ezt neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e az injektort igaz kevesebbet fog enni, de ha annak baja van az zsebbenyúlós lesz és kevesen is értenek hozzá.
[link] Ez pl korrektnek tűnik, de nagyon sok van most a piacon lehet is alkudni rendesen szerintem.
-
Doki16
addikt
Melyik a legerősebb verzió az 50-es Piaggio NRG robogókból? Annyiféle fajta van belőle, hogy nem tudok már rajtuk kiigazodni.
-
üszök
őstag
Arra nincsenek olyanok. Ómassa egy utca,ameddig a busz fel jár,nem meredek,csak szűk.Kb 4 méter széles az út.Ott csak a hídon mehettek össze.A busztól felfelé kezdődik igazából a falu,4 méter körüli úttal,és mind két oldalon patak meder.Meg van ahol van vagy 7-8% emelkedő.Pedig fel akartam menni ma arra.Lehet láttam volna nyomait.
-
DigitXT
félisten
Régi HSZ, de: nem csak matematikailag.

#34567-re meg majd még írok később.
-
Grillo
őstag
Markolatgumi cseréje hogy megy? Eléggé el vannak kopva, és kesztyű nélkül nem túl jó érzés fogni.
-
kcsa
veterán
Pár kiegészítés, amit elfelejtettem:
Az hogy "elférek" azt az elmúlt években kipróbált robogók alapján mondom: Dio (
), Leonardo, Grand Dink amiken ültem, ezeknél sokkal sokkal nagyobb a helykínálat. A GD mondjuk nagy csalódás volt, azt hittem nagyobb.Megvan mindenféle kényelmi szir-szar mint a többin (szivargyújtó, kesztyűtartó, stb), de olyan franciásan: szivargyújtó pl. kulccsal zárható kesztyűtartóban

-
kcsa
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Motorikusan 99,9%-ban Piaggio.
Jellemző eltérések: vezérlő számítógép, üzemanyagpumpa (idáig ezekről tudok). De még a vezérlés is Piaggio logós, csak tudomásom szerint nem csereszabatos - bár lehet hogy az, de még nem tudok emberről aki kipróbálta volna
De pl.: légszűrő egy az egyben Vespa GTS, motortartó himba 100%-ban MP3 250.Alkatrészellátás itthon minden megoldható (spéci alkatrész, burkolat, plexi nehézkesen), de magam részéről mindent kivétel nélkül külföldről (Németo.) rendelek, mert olcsóbb és gariztatás sem olyan c.gány módon megy, mint itthon. (pl.: csomagtartó konzol egy vagyon németeknél is - kb. 65k, de itthon 90k-ért akarták adni.)
Amit videót láttam korábban itt, az egy Geopolis, lényegében a Satelis nagykerekű testvére, de lehet hogy a videón 400-as van, de ennél az én 250-esem is jobban gyorsul

Csomagtartó hatalmas, minden túlzás nélkül. Egy kisebb bevásárlás simán befér, de egy egy 15" notebook táskával együtt belefér, olyan széles
.Kényelem egész jó, 180 magas vagyok, rendesen elférek. A magasságom mondjuk pont akkora ülve, hogy a gyári plexi a sisakom felső 5 centijére vágta a levegőt, ezért rohadt hangos volt, de vettem kisméretű plexit, így bár telibe kap a szél, mégis radikálisan halkabb.
Egyébként én pont ezen gondolkozom, hogy feljebb lépnék, simán vennék ugyanebből 4/500-ast. A kasztni 100%-ban azonos, de a nagyobbakon pl. dupla tárcsa van elöl. (van egy eladó 250-esem
) Fotó alapján a 400-as teljesen jónak néz ki, élőben is megnézném, enyém is kb. hasonlóan néz ki 21k km. után, nálam pedig a futásteljesítmény garantált, újonnan vettem, első tulaj vagyok 
Az injektorhiba még detektálás alatt van, egy hónapja várok garanciális cserére (ebből mondjuk két hét postázás), ahogy megvan a cseredarab, megy vissza a szervízbe részletes diagnosztikára.
-
huszi.gyb
senior tag
-
róland
veterán
Kymco alkatrészárakról tud valaki felvilágosítást adni? (Első tükrök, kormánymarkolatok, fejidom első burkolata)
-
golyani
addikt
én szoktam motorfékkel gurulni. néha pici gázfröccsöket adok, eddig még nem volt gondom.
-
golyani
addikt
de amikor a különolajozás pumpáját a főtengely hajtja akkor mi a helyzet?
-
válasz
korpicschess
üzenetére
Nem ajánlott mivel akkor nem nyom be olajat a karbi vagy ha nyom is keveset nemugy mint a 4 thogy olajban fürdik. Persze nem azt mondom hogy nem lehet használni csak módjával.
-
DigitXT
félisten
válasz
korpicschess
üzenetére
Úgy tudom 2T-nél nem szerencsés nagyon motorfékezni (hacsak nem különolajozású), mert ha nem kap olajjal kevert benyát, akkor kenése sem igen van. De majd a hozzáértőbbek megírják a tutit.

-
korpicschess
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de az érdekelne, hogy a motorfék mennyire káros, ha káros egy ilyen 2T motornál (RX50)?
Pl. amikor megyek le a hegyről, hiába vagyok 6. fokozatban, elég "durva" hangja van már mondjuk 50-60-as tempónál, pedig a végsebessége még bőven odébb van. Na meg ha visszább kapcsolok, akkor is jelentős.
Azért ez nem egy Simson már, szóval inkább megkérdezem.
-
DigitXT
félisten
Leonardo 300?
-
DigitXT
félisten
-
kcsa
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Satelisről kérdezhettek. Mondjuk momentán utálom, párszor már említettem az injektorhibámat.
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
A kasztni nem ugyanolyan, mint a 250-esé? Mert akkor van
egy ilyen a topikban, amit meg kéne néznem előbb.
-
Grillo
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ja, van szerelő, de szívesen eltökölök ezzel, csak kéne egy leírás, hogy mivel mit érdemes összerakni. Mondjuk nem ártana tudni azt sem, hogy a blokkomban pontosan mi van, mert kétlem, hogy a gyári henger stb lenne benne 43k km után... Youtubeon találtam szerelős videókat, de a szettekről nem nagyon tudok mit olvasni, vagy csak béna vagyok, és nem találom.
Amúgy jó nekem az is, ha azonos blokkos gépekkel kapcsolatos dolgokat olvasom? Pl. SR is fekvő Minarelli.Ja, még valami. Azt, hogy pár km/h-val csökkent a végsebességem, okozhatja a melegebb idő? Lehet ez ellen tenni pl. karbi állítással, vagy felesleges, a 2t ilyen?
-
válasz
runner 125
üzenetére
Ha lenne róla valami jó teszt akkor már okosabbak lennénk, de én csak francia teszteket találok.
[link] Ez csak ennyire megy? Alig gyorsul....ja két személlyel.
(#34541) Doki16 Szerintem korrekt.
-
Doki16
addikt
Mi a véleményetek erről a motorról? [link]
-
runner 125
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Őszintén, én nem találkoztam még a Pözsó ezen maxijával, de addig tuti nem ajánlom, míg nem próbáltam ki, mert pár kép és egy Master blokk nekem ehhez még kevés.
Futómű, üléspóz, menetdinamika, kényelem, pakolhatóság, stb.., ezek egy robinál még ugyanúgy fontosak számomra. -
válasz
Grillo
üzenetére
Én megcsinálnám, de messze vagy. Pesten meg rakat szerelő van biztos találsz.
Google amúgy csomó ilyen leírást kidob. Ha vannak szerszámaid te is megtudod csinálni magadnak.
(#34537) runner 125 Nekem is új ez, miért nem volt még szó erről itt?
Szerintem simán mehet az ajánlottak közé ebben a kategóriában. -
Grillo
őstag
Srácok, van valami fórum, vagy oldal, ahol utána tudnék olvasni a rugók, súlyok, egyebek összevariálásának, vagy marad egy jó szerelő, aki ezt megteszi?
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Hm, akkor még nem is rossz vétel? Mert kinézetre nekem is bejövős.

Csak olyan vicces volt, ahogy fogalmazta a hirdetést, azért is linkeltem.
-
válasz
runner 125
üzenetére
És az ára is meglepően jó.
(#34527) runner 125 Valszeg az lesz meghirdetem.
(#34532) runner 125 Jaja azt néztem én is, szal jó vétel lehet egy ilyen attól független hogy pözsó.
-
DigitXT
félisten
"SZENON fényszóró", LOL.

Szerk: ujj gumikkal...
-
golyani
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
hát ha szükséges akkor én olyan 120-180 környéke smirglipapírral finoman. a múltkori esős menet után az első fékem leszokott a visításról
, ellenebn a hátsó meg rászokott, de azt kevesebbet használom így nem zavaró. -
DonThomasino
veterán
Szétkaptam az első dobféket, tényleg nem nagy dolog.
Normális, hogy a anyás tengely en kívül
egy közlővel megy egy alátéttel találkoztam csak?
Tengelyt kell zsírozni mert ez csont száraz volt.A betétek nem is voltak kopottak, próbáltam állítani vmivel jobb lett
de ha nagyon megfeszítem akkor fékezés nélkül is fog.
Mivel szokták csiszolni a betétet? -
válasz
Brogyi
üzenetére
Jól mondja andrew valszeg piros kuplung rugók vannak benne, de legalább is olyan ami nagy fordulaton nyit csak ezért üvölt és indul meg. Szedd szét azt tegyél bele gyengébbet. Ha malossit veszel, akkor annak van táblázata, hogy mikor nyitnak én is innét néztem le magamnak a piros nekem se jött be a sárgával most jó.
-
Brogyi
őstag
válasz
urbi73
üzenetére
Hát a piros lámpánál aki mellettem áll ilyen kicsivel, mindig azt hallom, hogy csutkára húzza, és a hangja nem változik. Vonyít, és nem megy, de legyen, mert abban igazad van, hogy én már ilyenekre fel nem ülök. Így nálad a tapasztalat, de távolról nekem mind ilyen márkától független, és azt hiszem a nyomaték göbéjük miatt ilyenek, mert nem lapos hanem mind hegyes, és a végén van.
Még egy gondolat. Nem hallottam tied, így akár hibás is lehet. Szép napot fiúk. -
urbi73
senior tag
válasz
Brogyi
üzenetére
Mint mondtam " erő " az van benne ,ha megindul meglepően jól húz (Most eszt hagyjuk hogy mihez képest ) én kb 95 kg vagyok ,nekem elég ,munkába járni kel .Az hogy minden 2 T így indul eszt megcáfolnám ,mentem már több fajtával is , ilyen felpörgést nem tapasztaltam egyiknél sem. Valahol olvastam hogy a görgőkkel lehet kísérletezni ,lehet túl nehéz van benne.
-
Brogyi
őstag
válasz
korpicschess
üzenetére
Nagy ha jól emlékszem ezt írtam. Amikor 18 éves voltam a nagy motor 250 vagy 350 volt.
Bocs elfelejtettem, hogy az illetőnek nincs jogsija. -
AndrewTdi
addikt
-
urbi73
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hát azért egy kicsit kísérleteznék vele ,nem hiszem hogy nincs valami megoldás rá. Mentem már más robogóval is ,ilyen probléma nem volt ,szép egyenletesen húzott .Nem hiszem hogy gyárilag ilyen lenne hogy pörög a motor nagyon és utána indul meg.
-
urbi73
senior tag
Sziasztok . Hogyan kellene aszt megoldani hogy induláskor (Benelli 491 ) a motor felpörög majd megindul hirtelen . Erő az lenne benne ,jól húz ha megindul ,csak ez a túlpörgés engem idegesít.Én eszt úgy képzelném el valahogy hogy kis gázadáskor is reagáljon .Nem szedtem még szét nem tudom milyen állapotban van a szíj stb.
-
canniball
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
"Mert az még csak 87 körül volt..."
Szerdán kipróbáltam a progit amit ajánlottál (és megrángattam kicsit a gázt
), amikor az óra 97-98kmph-t mutatott az app 92-t rögzített. Azt hittem többet csal az óra. Persze egy mérés nem mérvadó, majd tesztelgetem még."nekem van ilyen rikító neonsárga..."
Ment egy pü.
-
DigitXT
félisten
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
egyenes futása? Találnak szerintem olyat, aki meg se nézi... Egyik haverom robogóját amikor eladtam, akkor én beszéltem rá a gyereket, hogy legalább indítsuk el
(Talpon vittem el a találkozó helyére, mert ezt kérte a vevő... Bővebben kifejtem, ha valakit érdekel
vicces történet volt
) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
"...garázsban tárolt, nemdohányzó női sofőrtől, szalon állapotban..."

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tomato firmware
- Fotók, videók mobillal
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Konteó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én még így is, hogy nem túl gyors tempóban, földúton megyek, még így is minimum farmerdzseki+bőrkesztyű+bukó, gatya meg nincs igazán olyan, ami megvédene esésnél (vagyis van, csak féltem a kosztól

Told el mind az útról is.

nyogo83
sityupityu