Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaksi8
senior tag
válasz
zsolt19900 #18371 üzenetére
Lehet hogy csak 2 év múlva futsz bele egy igazoltatásba,lehet egy hónapban pl 3szor is,de nem ez a lényeg.Ha rá ülsz a motorra onnantól benne van a pakliban a baleset veszély és független lesz attól hogy nem te vagy a hunyó az lesz a kérdés mit kerestél rendszám nélküli "nagy"motoron jogsi nélkül és téged meszelnek el.
-
runner 125
nagyúr
válasz
dave93 #18377 üzenetére
A legelső ennyi állás után, h az olajat lecseréli..., második légszűrőt kipucolni teljesen.
Aztán a variátort szét lehetne kapni, meg kell nézni a görgőket, kipucolni. Szíjat szintúgy ellenőrizni kell. El tud öregedni, noh és lehet, h valahol meg van szakadva.
Kuplungot is lehet csekkolni, előfordulhat, h gyengék rugók, vagy éppen nincs már ferodol a pofákon.Illetve, érdeems megnézni, h nagy sztenderre felhúzva szépen egyenletesen forog-e a kerék, ha kézzel meghajtjátok. Ha, érzésre minden ok, a hajtóműolajat cseréljétek le.
-
Most, hogy megvettem ezt a kis Liberty-t, egy barátom is kedvet kapott és elővette a sajátját. Az övé is 4T 125, de 1999-es, régi kasztnis. Vagy 3 évet állt egy helyben a motor, és olyan probléma van vele, hogy ha hideg a motor és lámpánál elindul normál gázadással, kicsit rángat a hátsó kerék, mintha váltós motornál szarul kuplungolnék. Ha nagy gázzal indul szinte meg se érezni, illletve ahogy bemelegszik egyre inkább eltűnik ez a probléma. Mi lehet ez? Esetleg összefüggésben lehet a sok állással és valamit pucolni kéne?
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsolt19900 #18375 üzenetére
Drága, ne ott nézd.
www.autoteka2000.hu
Írj nekik.
..de bármilyen másik minőségi 4t olaj megfelel. Repsol, Castrol, Mol.
-
zsolt19900
őstag
válasz
runner 125 #18374 üzenetére
Motul Scooter Power 5W40 ezt annyiért találtam meg tessék
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsolt19900 #18371 üzenetére
?
Azt' hol írtam, h 1 liter olaj 4k?
A viszkozitást kell figyelni. Nem azt, h autó olaj és úgyis jó bele.. Azokba általában 10-15W40-50 megy, míg az általad nézett 4t robogókban 5W40 kell. Nem más, nem autóolaj, hanem 5W40.
-
Brogyi
őstag
válasz
Topiccsendőr #18372 üzenetére
Igazad van.Bele kell nyúlni. A kattanás után semmi. Se kép , se hang.A szorulás igazi jele.Köszönöm a virtuális segítség nyújtást.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Brogyi #18369 üzenetére
Bendix az szárazkuplungos nagymotorokban van, autó mintára (bmw, moto guzzi)
Szabadonfutót megnézném. Tekeri a csatt után a főtengelyt?
A csatt lehet az is, hogy visszahajt a főtengely a szabadonfutóra. Talán elcsúszik a főtengelyen és a fordulatszám nem lesz megfelelő. Egyhengereseknél ez elő tud fordulni, de csak találgatok. -
zsolt19900
őstag
válasz
runner 125 #18370 üzenetére
tudom tudom, azért is fogok helyben körbekérdezni, hogy mi a helyzet, mennyire nézik, ilyesmi
napokban büntették meg egyik ismerősömet, jogsi nélkül vezetett -semmije nem volt- egy 50es masinát és kapott 2ezres csekket, úgymint bickilivel ment és nem volt hátsólámpa címszó alatt, szóval vannak errefelé elnézőek isránézek az olajra mindenképp
1l olaj 4k? az autókba való 5l-5k olaj nem megfelelő?
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsolt19900 #18368 üzenetére
Ki lehet matekozni, biztosan a 4t jön ki anyagilag jobban, hisz kevesebbet is fogyaszt valamivel, és az olaj, szűrőcsere is olcsóbb. De, soha nincs olyan dinamika, mint egy 2t-nél.
Keress rá erre: Motul Scooter Power 5W40 - én a Nexus-ba ilyet raktam mindig, az egyik legjobb robogó olaj. Az általad nézett 4t-kbe is ilyen kell.
De, ahogy megírtam már privátban is, egy 4t 180/200-as robogót bejátszani 50-esként nem kis bátorságra vall.
Az ilyen Runner-ekben feltűnően nagyobb a blokk/légszűrő, eleve 160-as óra van bennük, és még a mély, öblös 4t hangot, dupla hátsó felfüggesztést meg sem említettem.Sokszor leírtam már; ez a 125, 200/50-es móka jó pár éve divat volt, működött is - bár akkor is buktak meg emberek, csak egy motoros rendőrbe akadjon bele az ember. És a jogsi árának sokszorosára csesznek meg!
MAX. amit én is bevállalnék motorjogsi hiányában, egy 100-as Scarabeo, vagy egy 100-as F-12. Semmi mást.Többet én nem rágom neked a témát, felhívtam már elégszer a figyelmed, a Te döntésed.
-
Brogyi
őstag
válasz
Topiccsendőr #18367 üzenetére
Nagy kattanás.Ami relé, vagy a bendix vagy mi a fene hangja.Meg se moccan, majd 2. vagy harmadik próbálkozás után megy. Persze ha a paraszt az első alkalommal nem nyomja sokáig a gombot.
-
zsolt19900
őstag
és pontosan pl. aprilia sr125 be 2t ugye és runner 180 4tbe vagy 2tbe milyen olajat ajánlotok? csak, hogy tudjak számolni pontos km költséget, mert az nagyon érdekelne
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Brogyi #18363 üzenetére
Nagyrobogókban nem vagyok annyira otthon, de az vagy csapágy lesz (az önindító tengelyénél) ami szokot szinterbetétes önkenő is lenni, az aztán el tud kopni rendesen, ilyenkor keresztbe tud állni a forgórész, még a mágneshez is hozzáérhet, vagy szabadonfutó a főtengelyen. Ha annak valami gyíkja van, akkor nem forgatja a főtengelyt sehogy. A nyekk az nem tudom mit jelent
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsolt19900 #18364 üzenetére
mocsanisi jól írta, nagyjából 1000-1200km-re elég 1 liter olaj.
Normális minőségű olaj literje kb 2000Ft.Magyarán egy 6.000km-es futásra (4t-nél ilyen km-enként van az olajcsere) levetítve az 10.000Ft.
A 4t-nél 2 liter olajat kell megvenni, ami kb 5-6k, illetve az olajszűrő úgy 1500. E tekintetben a 4 "fentartása" olcsóbb 3-4.000Ft-tal _ 6.000km-re_ vetítve. -
runner 125
nagyúr
válasz
Brogyi #18363 üzenetére
Szia,
Igen, azok a blokkok egyformák.
A hiba valóban létezik. Épp a minap kaptam egy másik fórum kapcsán telefont egy ilyen hibáról. Nexus 500 az alany. Megvette a tulaj, majd másnap nem indult. Csak abból tudok kiindulni, amit nekem mondott telefonban, miszerint; az önindító tekert, de a főtengely nem forgott.
Amit válaszoltam;
Ez egyértelműen átviteli probléma, ha a főtengely nem forog. Valamelyik fogaskerék vagy letört, vagy elkopott, megszorult, esetleg szétcsúsztak a tengelyek.Gyorsan csekkoltam a szervizmanualt, a gyújtásalaplap felől lehet megközelíteni az önindítómotor tengelyét, illetve a nagy fogaskoszorút, ami nyilván a főtengelyen van rajta, s meg is van a hiba.
Egyébként, úgy h "típushiba" nem tudok róla, de tény, h előfordult már - ezek szerinte több - emberrel is. Eddig én erről az egy esetről tudtam, nekem semmi gáz nem volt vele.
-
Brogyi
őstag
Runner 125,Persuader
Lenne egy kérdésem hozzátok. Az X9,Nexus,Beverly ua. blokkot használja. Azt hiszem típushiba ezeknél az önindító megszorulása. Pontosabban van valami szabadonfutó az önindítón, és az szorul meg. Mi annak a vacaknak a neve, és jól sejtem a hiba okát? Tévesen ilyenkor szoktak akkumlátort cserélni. Sajnos Runner neked nem biztos ,hogy van ilyen tapasztalatod, de hátha találkoztál vele. Köszi a válaszotokat előre is.Tudom megbontás nélkül semmi se biztos, de a típushiba az akkor is típushiba.Ha akksi hiba lenne akkor szépen lassan forgatná.Ebben az esetben először nyekk,majd vidáman pörgeti. -
PLaci58
addikt
válasz
Tothgera30 #18354 üzenetére
Azon a kuplungon még van mit dolgozni. Pár ilyen indulás és lehet cserélni. Egy bicaj is simán otthagyja.
Úgy tudom 2 dolgot kell jól beállítani:
- kuplung, milyen fordulaton induljon meg a motor (ez itt rettenetesen magas)
- variátor görgő, milyen fordulaton induljon meg a váltás
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest