Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeusHun
őstag
Üdv újra!
Van pár Linksys WRT54GL v1.1 routerünk (eredeti, legfrissebb firmware-rel) amelyek manapság egyik napról a másikra elfelejtenek minden beállítást, mintha valaki Factory default-ra állítaná vissza.
Amíg csak az egyiknél jelentkezett a probléma nem zavart annyira a dolog, kicseréltem egy másikkal és működik tovább minden, de ma már a negyediket kellett cserélnem 2 hónap alatt.
A router-t nem sütötte meg villám, nem kapott túláramot, nem piszkálta senki.
A logban nincs bejegyzés.
Ami még furcsa, hogy ha tesztelem, hogy hátha nálam is előjön a hiba akkor 1 hétig semmi jele nincs annak, hogy baja lenne (hosszabb ideig sajnos nem tudom próbálni).
Ez mitől lehet? Volt már másnál is hasonló jelenség? -
-
DeusHun
őstag
válasz
the_one
üzenetére
Lancom L54g tud ilyet, de ez nem firmware

-
DeusHun
őstag
válasz
Norbi27
üzenetére
Hali!
Az 54GL-en nyugodtan hagyd fenn a DD-WRT-t, a kabelt ami a 320-bol jon a WAN portba dugd be, WAN interfeszen valaszd ki, hogy DHCP-vel kapja az IP-t, a wifit pedig allitsd AP-re, adj neki masik SSID-t es masik csatornat (tehat pl ha a 320-on az SSID juci, a csatorna pedig 6-os akkor a GL-en nem erdemes a juci SSID-t hasznalni es jobb, ha adsz neki egy 2-es vagy 9-es csatornat kulonben olyan zajos lesz a vetel, hogy nem csoda, hogy nem mukodik).
-
DeusHun
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Gigatechik-hez menj be a kábeleddel, szerintem tudnak adni
Lehet még meg is csinálják neked 
-
DeusHun
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ja hogy már van egy vágott kábeled... így már oké, azt hittem antennád van kábel nélkül

Na ja, akkor elég nehéz olyan csatornát szerezni ahol nincs zavar...Osztrákot tudok ajánlani, 2 nap alatt kiszállítanak mindent
Triotronik 
-
DeusHun
őstag
-
DeusHun
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Én előtte Netstumbler-rel megnézném, hogy mennyi router sugároz azonos csatornán aztán egy olyat állítanék be ami a lehető legkevésbé zavart (két csatorna között érdemes 3 csatorna különbséget tartani, tehát ha a 6-os a leghasználtabb akkor 3 vagy alatta vagy 9 és felette). A gond, hogy a 2.4 GHz-s tartomány eléggé telítve van, nagyon nehéz olyat kifogni ahol még normálisan lehet működtetni.
-
-
DeusHun
őstag
válasz
creativehun
üzenetére
Hali!
Elsokent: milyen firmware? Eredeti vagy valamelyik 3rd-part?
Masodik kerdeskent (ha eredeti a firmware) mikor 5 perc utan megszakad a net, ha beloggolsz a router-ba a Status fulon mit ir? Csatlakozva van vagy kapcsolat bontva? -
DeusHun
őstag
-
DeusHun
őstag
Hali!
Adsz egy ip-t a gépednek a router tartományából, router-ből kihúzod a kábelt, visszadugod, vársz 2-3 másodpercet (vagy másik parancssori ablakból pingelteted és ha válaszol akkor nyomhatod az entert) majd:
tftp -i <router ip-címe> <elérési út a firmware-hez>
Parancssorból. De vannak már programok is amik hatékonyabban működnek. -
DeusHun
őstag
Tovabbiak:
- DD-WRT-n es OpenWRT-n gyorsabb internet mint a gyari firmware-rel (ezekkel van tapasztalatom, azt nem allitom, hogy a tobbivel nem).
- Modularis, tehat az alap rendszerre azt pakolsz meg ra amit szeretnel (meg ami rafer). Lasd alairasom.
- Egy paranccsal frissitheto az egesz. -
DeusHun
őstag
Hallo,
mintha anno egy kollegam mondta volna, hogy a WakeOnLAN kivulrol valo hasznalatahoz Tomato firmware-t hasznalt mert a gyari erre nem ad lehetoseget. Szerintem nezz szet a firmware-ek kozt, hogy melyiket lehet a routeredre tenni es melyik ad ilyen lehetoseget (mastnem bessh-zol es onnet tudod feleleszteni a gepet).
-
DeusHun
őstag
válasz
péter007
üzenetére
Csocsi!
A 192.168.1.1 a router ip címe. A win-en 192.168.1.100 vagy felette érdemes megadni (alapból ezt adja a router is), alapértelmezett átjárónak pedig a 192.168.1.1, mint ahogy dns-hez is ezt kell.
Az internetújraindulást mind a 2 gép észreveszi vagy csak az egyiken tűnik el? Logolás fut a router-en? Ha igen, mit ír a log?
Reinstall-t min végezted? Gépen vagy a router-en? -
DeusHun
őstag
Azt tudja valaki, hogy PPTP kapcsolat tekintetében mi az eltérés a GL és a GS széria között? Van egy VPN hálózatunk, a GL-lel (hivatalos, legújabb firmwar) tökéletesen működik, a GS (hivatalos, legújabb firmware) pedig az istenért sem akar csatlakozni. Minden lehetséges opciót beállítottam, -pipáltam. Én már csak az azonosításra ill titkosításra tudok tippelni...
-
DeusHun
őstag
Az mitől lehet, hogy firmware-frissítés után a router-t pingelve Vista alatt a "PING: transmit failed, error code 1231" szöveget kaptam? Kihúztam a router-t áram alól, vártam 5 mp-t, visszadugtam és működött. Csupán kíváncsiság

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Steam topic
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- Telekom mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Lehet még meg is csinálják neked