Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
A WRT54GC nem igazán barátja az alternatív fw-eknek. 1 MB-os flash-tárral szerelt, szinte esélytelen. Én még a gyári firmware-t sem tudtam visszatenni egy olyan példányra, amely mellett frissítés közben lehalt a PC (jtag-port sincs rajta, vagy ha mégis, arról nulla infó található a neten). A Wiki is csak olyan sikeres módosítást említ, amelyben nem konkrétan a GC érintett, hanem egy ugyanolyan chipsettel (Marvell ARM914) szerelt másik, nem Linksys routertípus.
Mod: ".. mivel ez a G-nek valami egyszerűsített változata."
Ilyen alapon az egész WRT54-család sem más, mint az alap WRT54G módosított (felturbózott vagy épp lebutított) változata. Pedig a GC-nek sajnos nem sok köze van a G-hez: teljesen más lapkakészlet, a végletekig kiherélve, minimális RAM-mal és a v2-es hardvertől kezdve egyetlen, fixen szerelt antennával. -
DeusHun
őstag
Hallo,
mintha anno egy kollegam mondta volna, hogy a WakeOnLAN kivulrol valo hasznalatahoz Tomato firmware-t hasznalt mert a gyari erre nem ad lehetoseget. Szerintem nezz szet a firmware-ek kozt, hogy melyiket lehet a routeredre tenni es melyik ad ilyen lehetoseget (mastnem bessh-zol es onnet tudod feleleszteni a gepet).
-
And
veterán
(Csak azért jutott eszembe a MAC-klónozás, mert én évekig szívtam ilyen teljesen meghatározhatatlan eredetű netkapcsolati problémával. Ha előjött a probléma, a link a fejállomással fizikailag tovább élt ugyan, belsőhálózati gépek is elérhetőek voltak, de a teljes internetforgalom leállt, és kizárólag DHCP-újrakéréssel v. router restarttal javult meg. Mindezt három különböző routerrel, és időnként router nélkül is produkálta. Sok év után még kábelmodemet is cseréltek /ez különben nem volt baj, kicsivel több infót lehetett vele megtudni a kapcsolatról/, de ez sem hozta meg a várt eredményt: a szakadozás újra előjött, néha pár percenként, néha meg napokig sem. A technikai support azt mondta, nem értik, mi a bajom, mikor ők annyit látnak, hogy a 'kapcsolat' két hete folyamatos. Az egyetlen közös pont az volt, hogy minden routeren be volt állítva a MAC-klónozás, az alaplapi ethernet-kontroller - és azzal a MAC-cím - meg a kezdetektől ugyanaz. Végül egy hirtelen ötlettől vezérelve kikapcsoltam a MAC-klónozást, legyen csak a Linksys MAC-címe látható, ma már senkit sem érdekel. Erre megjavult! Szerintem ezt ma se hinnék el nekem, ha elmondanám nekik. Igen, T-kábel, majdnem hét éve náluk vagyok
..)
-
UCNLM
tag
MAC cím klónozás esetén nincs gond. Szóval a probléma részben letudva, köszönöm!
Visszaállítva viszont minden marad a régiben. Most már tudni akarom miért történik ez! És miért nem volt így az elmúlt 4-5 évben? Nem hiszem, hogy véletlenül pont a hosszú leállás alatt kezdődött volna
-
And
veterán
Biztos forrásból tudod? Azt megnézted már, hogy mégis kihez tartozik az a 6-tal kezdődő IP-cím: [link]?
Ha a PC-d MAC-címét klónozod a routered WAN-portja felé, akkor is furcsán működik?
Nekem elég gyenge a képzelőerőm, ezért nem tudom, mi a nyavalyát jelent az, hogy egy routerbe (konfig törlés és firmware-frissítés után) csak úgy 'beragad' egy WAN-IP.. -
UCNLM
tag
-
Kommy
veterán
Talán a legjobb egy teljes reset lenne, 30 másodpercig nyomod a resetet, amikor ez letellik kihúzod a trafót, de nem engeded fel a resetet nyomod még 30 másodpercig kihúzva, visszadugod de nem engeded el a resetet és utánna még 30 másodpercig nyomod, és most elengedheted, elvileg így minden visszaáll alapra, és ram is törlődik, elvileg így n em maradhat benn a beragadt cím sem.
-
xabolcs
őstag
szia,
sztem sincs ezzel semmi gond, a maszk azert lett annyi amennyi, mert kulonben nem erned el az atjarot.
ha jol googleztam, akkor ez egy szerver oldali hiba, nem naladmindenesetre erdekes, mert adsl-nel en is altalaban 255-os maszkot lattam kapni
szerk: megeloztek, ja es sztem is jo a router dnsnek
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szuper áron eladó 2az1-ben HP Pavilion x360 /14" i5-1335U, 16GB ram, 512 GB SSD, FHD, IPS,
- Lenovo IdeaPad Slim 5 16IAH8 16 col 12.gen i5 / 16GB / 1TB új 1 napot ment eddig összesen.
- Acer Aspire 5 A517-58GM-78AT i7 / 32GB RAM / 1TB SSD / RTX 2050 17,3
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V15 /R7-7735HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 144Hz
- Autós kamera eladó
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Apple iPhone 16 Plus 256GB,Újszerű,Kábel, 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro max 255GB,Kábel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3292
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest