Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25910 üzenetére
Topik első HSZ 1 TB méretnél nézelödj.
Ha a media playerbe kell én 5400 es greent tennék bele, ha boot drive nak kell, akkor
SSD ha az nem megy, akkor minél nagyobb fordulatú hdd, pl 320 as méretben, ez rendszernek elég.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25935 üzenetére
Ha nincs fent az első hsz ban, annak oka van nem ?
Amikor még rendszeresen olvastam a topikot, meg a hdd kel kicsit mélyebben fogllalkoztam, na nem profi szinten, de akkor túl sok volt hibás közte, többszöröse a többinek ugyananyi darabra vonatkoztatva, talán ezért nincs fent.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25935 üzenetére
Szígét helyett valami mást javasolnék...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25938 üzenetére
Sata III-s vinyóval biztos, hogy nem indul a gép? Fura lenne... Mi a max támogatott méret? 1,5TB-sal megküzd?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25940 üzenetére
1 TB os WD Blue ilyet néztél már ?
Jahh most látom, hogy ilyened van most
Hát a mediaplayerbe mindenképpen 5400 es hdd ét ajánlanék lévén, hogy általában nem tökéletes a hűsésük, mert akkor hangos lenne.Hibás darab mindenhol előfordul.
Mindenkitől :
Mi a különbség a WD esetében a sima és az AV változat közt ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25943 üzenetére
Kicsit lassúcska a mai mércéhez, de teljesen jó.
-
-
-
rootkiller
őstag
válasz Predator2 #26093 üzenetére
Én úgy hallottam, hogy a Hitachi lemezek igen megbízható darabok. Nekem a laptopban egy 9 éves példány van, aminek évek óta 5% a kondíciója, de nem dobja fel a talpát, hanem küzd, sőt, adatvesztés sem következett be. Garancia biztos van rá 3-5 év, de ez csak tipp.
Artengo TR 990 Pro
-
Atimester
aktív tag
válasz Predator2 #26113 üzenetére
24/7???
Nem ismerem a szövegkörnyezetet, de feltehetően ez azt jelenti, hogy akár használhatod 24 órán keresztül a hét 7 napján át. Azaz állandóan, mint egy szerverben. Erre vállalnak a gyártók most már 3 évet.
Egy tesztben olvastam, hogy a szerverekben átlag 5-7 évet bírnak a vinyók ilyen körülmények között. És a lényeg, hogy hűtéstől függetlenül azonos volt a meghibásodás aránya. Majd megkeresem a cikket...Én is Hitachit használok, sőt árulok is új 2TB-osokat. A kollégám cégénél ezeket használják irodai rendszerek kiépítésekor a gépekben. (Ott nem az ár, hanem a megbízhatóság és a minőség az elsődleges!) És egy-egy kategórián belül általában nincs is nagy árkülönbség, viszont már a minőségben és a megbízhatóságban szélesebb a skála!
Attila
-
totyax
aktív tag
válasz Predator2 #26181 üzenetére
Kicsi lesz az a 60GB szerintem, főleg ha 1,5TB-os vinyóról van szó... a duplája se árt ha több nagyobb progi van installálva egyszerre. Kapásból a hibernációs fájl és a swap (amit a kezdők szeretnek kikapcsolni) kapásból megeszik ramtól függően pl. 10GB-ot, a windows könyvtár sacc 15-20GB-ot, szóval a fele kapásból elveszik a 60-nak, és szabad terület se árt ha van.
szerk.: Tesztet lefuttatni? A Hitachinak saját tesztelője van, bootolható, ingyenes. Advanced teszt a legalaposabb.
[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
válasz Predator2 #26188 üzenetére
Na, 15GB szabad hely az neked elég? Pl. egy mai játék simán megvan telepítve 8-15GB, és akkor ebből elfér egy (vagy az sem), és szabad helyed sem lesz már. Utólag macerás és adatvesztés-veszélyes a partíció méretét változtatgatni ha azon adatok vannak. Azért szokták az OS-t külön partícióra tenni, hogy ha újra kell rakni, akkor az adatok biztonságban legyenek.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #26188 üzenetére
A wiyno nagy ívben letojja, hogy hány particiót teszel rá.
Azok az adatok amik a hdd külsö felületén vannak gyorsabban olvasod be, mint amik belül vannak.
Több part esetében, hogy amit elösször hozol létre kivül van -e eazt nem tudom.Első HSZ !
Külsőnek nézzél ki egy keretet, és ismét előlről válasz házat, vagy egy kész terméket.
Utobbiból, pl. a WD My book seria, de a többinek is van gyári megoldása, utobbi esetben talán maga a ház megbizhatobb.(#26191) kabanka
Nem hiszem, hogy raid kártya lenne a gépedben.
Ha rendszer hdd nek teszed akkor inkább a Black.
Viszont a Black inkább gyors mint halk.
Blue 320 as hogy pontosan milyen azt meg nem mondom, lasabb mint a szintén 1 tányéros samu 320 as.
Mellesleg a samu mintha csendesebb is lenne.(#26193) Hitman
2 TB ig megy a advanced format nélkül is, felette kell az advanced format.
De mivel több mint valószínű, hogy win 7 et használsz, nem kell ezzel foglalkozni.
4 k ra kell tenni az allocation unitot és kész.(#26196) Atimester
Nálad a pont.
Hogy használjuk az erős vga kat ezzel nincs is bajl ,azzal már igen, hogy amikor csak netezünk akkor nem kapcsol le a vga, hanem zabál tovább szépen.
Ezen látszik vátozni az új 6 os serias intel chispet Legalábbios egy lapos esetében kitűnően müködött.
Ott ha csak nézelödfsz a cpu ban lévő vga megy, ha indítasz egy game-t átvált a külsőre.(#26198) Lokids
Nekem 3 ilyen van, eddig megvagyok velük elégedve, de ezek közül 2 alig ment még.
Hitat is szokták még dicsérni, de első HSZ !, ha onnan választasz nagyon nem nyulsz mellé.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #26682 üzenetére
Ez megeshet.
gg72: Tegnap este raktam össze a gépem és bizony sasoltam az írási és olvasási teszt közben, de nem hallottam semmit, csak az előtte dolgozó noctua kopter szélzaját. De látom, közben beszereztél egyet te is és hasonló tapasztalatokra jutottál.
[ Szerkesztve ]
-
terror
tag
válasz Predator2 #26682 üzenetére
Ahogy látom a boltokban egyre szűkűl a Samsung és a Hitachi HDD kínálat. pl: Hitachi 2.5" HDD-t már nem is lehet kapni. Szerintem ami még van raktáron azt kiárusítják, de én is úgy gondolom, hogy Samsung és Hitachi néven új fejlesztés már nem fog megjelenni.
Marad a WD és a Seagate. Kérdés, hogy a Hitachi legutóbbi HDD fejlesztéseit viszi-e tovább a WD, vagyis WD márkanév alatt gyárja mondjuk a Hitachi Z5K500-as HDD-t ? Ami 7mm vastag 1 tányéros 500GB-os és a leghalkabb(nak mondott) noti hdd...ThunderDome, TerrorDrome, HardCoreGabba, HardCoreTechno, bembelterror.de, www.rotterdamterrorcorps.com
-
-
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz Predator2 #48858 üzenetére
5év gari
WD Black 2TB 7200rpm
WD RE 2TB 7200rpm
3év gari
WD SE 2TB 7200rpm
WD Red Pro 2TB 7200rpm3év gari, ha ritkán játszol akkor mehet az 5400rpm-es
WD Red 2-3-4TB 5400rpm
WD Purple 2-3-4TB 5400rpmBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Alteran-IT
őstag
válasz Predator2 #48861 üzenetére
Ha a megbízhatóság fontos és sokat használnád, akkor a legjobb választás a Black lenne, vagy még esetleg a RE, de inkább előbbi.
A Purple-t és a sima Red-et hanyagolnám pont az 5400 rpm miatt, mert torrent és egyéb mellett (esetleg rendszer) még a néhai játék is eléggé gyengén menne. A Red Pro és az SE viszont megint nem rossz választás.http://www.wdc.com/en/products/catalog/
WD Black (5 év):
2 TB: WD2003FZEX
3 TB: WD3003FZEXWD RE (5 év):
2 TB WD2000FYYZ
3 TB WD3000FYYZWD Red Pro (5 év):
2 TB WD2001FFSX
3 TB WD3001FFSXWD SE (3-5 év):
2 TB WD2000F9YZ
3 TB WD3000F9YZsati: Mindenféleképpen az 1 TB-os Black-et vedd, jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz Predator2 #48876 üzenetére
Ha megtehetném (dőlne a pénz, ami szép és jó), akkor valószínűleg az RE-t választanám, hogy biztosra menjek, de mivel közel ugyan olyan paraméterekkel rendelkezik mint a Black és a garancia is ugyan annyi rá, ezért biztosan nem fizetnék ki plusz 8-10 ezer forint felárat érte csak a nevéért, így helyette a Black-et választanám.
A többit meg nem is említem, mert ha szigorúan az elvárásokat nézzük (megbízhatóság+teljesítmény), akkor a nem felelnének meg annyira.
Ha meg esetleg valaki jönne a Red Pro-val (ugye méretben és teljesítményben, valamint garanciában is ott van), akkor azt mondom, hogy jó lenne, de mivel az inkább tárolásra és 0-24-re van tervezve, így felesleges rajta gondolkodni.
Persze az elején említve volt, hogy a dolog árfüggő, így a 3 közül amelyik szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Predator2 #50355 üzenetére
Akkor a sima változata bőven elég... az NV vátozat inkább a felügyeleti rendszerekhez van azért is nagyobb kapacitású mivel ezek már akár 64 HD kamerát is kiszolgál/tárol vagyis nagyobb kapacitású...amire neked kell bőven elég a sima. Igen valószínüleg a purple-t venném illetve kiegészítve ha netán gépbe is használnád ott már a blacket venném igaz jóval drágább...de igen erre a célra kifejezetten a purple a jó
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Predator2
addikt
válasz Predator2 #59723 üzenetére
A gépbe (KB 2 éve) amibe szerelném van már egy WD Black 3TB-os HDD [link].
Mivel ugyan ebbe a gépbe szerelném, jóformán ugyan azokat a terheléseket (indítás, leállás, üzemidő) kapni mint a Black, csak az új HDD-re nem lenne telepítve, semmi.
Ezek alapján is a Purple a jobb választás?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
addikt
válasz Predator2 #71665 üzenetére
A HDSentinel alapból készít egy állapotfelmérést amennyiben futtatod, de a Lemez/felület teszt részen is tudsz külön tesztelni. Tudja mérni a progi a sebességet és az elérési időt is.
A normálisabb Hardveraprósok is HDsentinel képpel szokták árulni a használt adattárolókat, ahol látszódik, milyen kondícióban van az adott lemez, mennyit futott, mennyit írtak rá vagy esetleg milyen hőmérséklettartományban dolgozott.⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
-
blendész
tag
válasz Predator2 #71665 üzenetére
Én minden lemez vásárlása után hdsentinellel csinálok egy írás-olvasás tesztet. Ez a legutóbbi 18 TB-os lemeznél majd két napig tartott...
Az a baj, hogy az 1-2 perc alatt lefutó öntesztek egyáltalán nem biztos, hogy megtalálják a hibát. Volt már rá példám.
Van aki szerint ez túlzó óvatosság, én így szoktam. Amiért még tudom ezt a megoldást javasolni, hogy talán segít kiküszöbölni a "leejtette a futár" jellegű problémákat. Nem egy hónap múlva derül ki, hogy vmi kerreg vagy bad sector van, hanem kap egy stressztesztet, ahol mindjárt látni fogod azt is, hogy milyen melegedésre számíthatsz. És egy-két nap alatt le lehet adni neki azt a terhelést, ami egyébként mondjuk csak pár hét v hónap alatt szokott történni. Remélhetőleg ilyenkor előjönnének a hamar jelentkező hibák és még időben vissza tudod küldeni a boltnak, ha szar van a palacsintában.www.meszlenyiandras.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android szakmai topik
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Lightyear - befektetési app
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Külső WD 22TB HDD eladó - 100/100 - Garancia!
- HGST HUH721010AL SATA3 10TB
- Hibátlan - WD WESTERN DIGITAL Black 2TB WD2003FZEX 3.5" SATA 7200rpm 64MB HDD merevlemez 100/100%
- 2db WD Black 2TB 64mb cache 100/100, 100/99
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest