Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#58025) Frawly válasza hzhzhz (#58021) üzenetére


Frawly
veterán

Az a baj, hogy a neten mindenfélét írnak. A linkelt magyar cikkben lévő gépen valóban van feles méretű SSD-t fogadó mSATA csati. De ne felejtsd el, hogy az JM-es gép volt, a tiéd JW-s, amit nem tudni miben különbözik. Elvileg a RAM foglalatok két szélén van két mini PCIe csati, az egyikbe Wi-Fi kártya megy, a másiknak SSD felirata van elvileg (ebbe menne az mSATA SSD), le kéne venned a gép alját.

De tegyük fel tényleg van rajta mSATA foglalat, úgy valóban, az ODD megtartásával 2 SSD is mehet bele. Akkor is feles méret miatt nehezen találsz bele SSD-t, valami régi, kicsi tárhelyű, elavult modellt, amiből még volt feles méret. A normál méretű mSATA is kihalóban van, már csak Samsung 860 EVO és Transcend van, amik értelmes SSD-k mSATA-ban, de ezek a méret miatt felejtősek nálad. Plusz ha találsz is bele feles méretű mSATA SSD-t, akkor is ott van még az, hogy esetleg csak SATA2 port van mögötte, és korlátozva lesz a szekvenciális sebessége (ami a betöltési időkön nem érződik, vagy csak minimális mértékben).

Szóval inkább vedd ki az ODD-t, nem is értem miért ragaszkodsz hozzá. Mire használsz még optikai lemezt így 2019-ben? Hacsak nem a gépen hallgatsz AudioCD-t, meg nézel rajta DVD/BD filmeket, akkor semmire nem jó. OS-t telepíteni lehet pendrive-ról is, sokkal kényelmesebben és gyorsabban. Így inkább én a HDD-t az ODD helyére tenném be, a HDD helyére meg egy SATA3 SSD-t, lásd az előző hozzászólásomban az ajánlott 3 modell.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.