Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#56701) King Unique válasza York (#56698) üzenetére


King Unique
titán

Vannak ilyen eszközök, de ezeknek nyilván akkor van értelme, ha a gépeden is van ehhez megfelelő port, vagyis USB 3.1 Gen 2, vagy Thunderbolt 3, amely utóbbi Type-C alapon mindkettőt képes kezelni. Ha USB 3.1 Gen 2-es kell, akkor ott van pl. az a MyDigitalSSD M2X, amit egy másik fórumtag is használ. Ha olyan kell, ami a hazai boltok kínálatában is megtalálható, akkor meg pl. a RaidSonic egyes, M.2 PCIe NVMe SSD-khez való külső házai jöhetnek szóba. Ha minél inkább ki akarod használni az NVMe SSD sebességét külső meghajtóként, akkor viszont nyilván olyan Thunderbolt 3 külső ház kell, mint pl. a TEKQ Rapide (teszt), vagy egyéb, hasonló megoldás.

(#56702) Alex91 válasza King Unique (#56701) üzenetére


Alex91
félisten

Azert tegyuk hozza, hogy az usb-s megoldassal nem fogja tudni hozni az ssd maximumat... pci 4x helyett amiket lattam csak 2x sebesseget tudtak.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#56703) King Unique válasza Alex91 (#56702) üzenetére


King Unique
titán

Ezt eddig is tudtuk, meg hogy nyilván még az USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) is kevés egy NVMe SSD-hez, nincsen benne semmi újdonság. A Thunderbolt 3 viszont már egész jól megközelíti, még ha a jelenlegi eszközökkel azzal sem feltétlen használható ki teljes mértékben a sebessége. De nem is kifejezetten az utóbbira irányult a kérdés és a válasz sem, hanem a minél inkább volt a lényeg. Vagy ha esetleg tudsz jobb és gyorsabb megoldást a külső meghajtóként való használatra, akkor tessék, elő lehet állni vele. :)

(#56704) Alex91 válasza King Unique (#56703) üzenetére


Alex91
félisten

Jo, csak akkor felesleges a dragabb, gyorsabb ssd-t venni, ha ugyse lesz a haz miatt gyorsabb, nem...? Meg miert keves a 10 GB/s?

Mondtam volna neki a Samsung X5-ot, de annak brutalis az ara 2 TB-nal...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#56705) King Unique válasza Alex91 (#56704) üzenetére


King Unique
titán

Hát azért egy SATA3-as SSD-nél nyilván jóval gyorsabb lesz egyes értékeknél egy PCIe NVMe SSD, illetve még USB 3.1 Gen 2 alapon is. Ahogyan egy Thunderbolt 3 külső házban az utóbbinál is gyorsabb, lásd az előbb linkelt teszteket. Aztán azt majd eldönti a kérdező, hogy neki melyik és menyire felel meg, meg amúgy is ő akar venni, vagy már vett is olyan NVMe SSD-t.

A Samsung X5 meg ugyanúgy Thunderbolt 3-as külső SSD, PCIe NVMe alapon. Vagyis azzal sebesség szempontjából megint nincs előbbre, ugyanúgy nem tudja 100%-osan kihasználni az NVMe SSD sebességét, amit a tesztje is szemléltet. De azért annál nyilván jobb, meg ugyanilyen alapon az előzőleg említett külső ház is, mint amit egy SATA-as SSD, meg az USB 3.1 Gen 1 és Gen 2 tud. Az utóbbinál meg egyébként 10 Gbps, azaz 10 Gbit/s a névleges sávszélesség, nem 10 GB/s. Vagyis az átszámítva elvileg 1,25 GB/s körül lenne, de 8b/10 alapon már csak 1 GB/s, illetve a Gen 2-nél elvileg már 128b/132b kódolás van, vagyis ~ 1,21 GB/s körül lenne. Viszont az már a külső házban lévő vezérlőtől, valamint a hardver- és szoftverkörnyezettől is függhet, hogy ténylegesen mennyit tud. De az 1 GB/s körüli max. érték amúgy reális lehet, lásd a másik fórumtag eredményét.

[ Szerkesztve ]

(#56706) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello,
Gigabyte GA P61 USB3 B3
Intel i7 3770 3,4GHz
16Gb ram
Asus rog stix 1070 8Gb

Gépem van most vettem egy crucial mx500 ssd -t. HDD t cserélném. Azaz a hdd 500Gb os particióját /win10/ tenném át.

Ez úgy működik mint a hdd? Berakom és ennyi?
Vagy alaplap beállításon kell bütykölni?
Pl az usb3 hoz kellett, azért kérdem.

Illetve klónoznám a win10 et, azzal kell-e varázsolni valamit?

Macbook pro ban cseréltem ott betettem, és ennyi, de ez egy régi alaplap, tehát nem tudom kell e valami.

[ Szerkesztve ]

(#56707) Alex91 válasza King Unique (#56705) üzenetére


Alex91
félisten

Ok. Akkor ezek szerint valoban usb a korlat, tehat egy nvme ssd-t ha ki akarunk kulsoben hajtani , akkor thunderbolt 3 kell. Most az a kerdes, hogy egy ilyen haz mennyibe faj :). Vagy usb-be type-c eseten is nem igazan erdemes egy dragabb ssd-t venni a sebesseg miatt, ha meg csak sima 3.0 van, boven eleg a sata ssd.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#56708) King Unique válasza Alex91 (#56707) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt amiket most újra leírtál az elején, ez eddig is teljesen nyilvánvaló volt, a korábbi hozzászólásoknál már volt szó ezekről. Vagyis így pláne nem teljesen világos a miértje, de mindegy. Másrészt meg a kérdező eleve olyan külső házakat keresett és eleve NVMe SSD-hez, a válasz is arra ment. Aztán azt majd ő eldönti, hogy neki végül melyik kell, megéri a felárat a Thunderbolt 3 + NVMe párosítás, vagy sem. Harmadrészt ha már eleve célirányosan olyan megoldást keres, ami tudja az említett sávszélességeket, akkor valószínűleg nem kizárólag csak USB 3.0 (5 Gbps) portok lehetnek a gépén, mert úgy nyilván nem lenne értelme.

[ Szerkesztve ]

(#56709) Laccoss


Laccoss
addikt

Plusz szerintem jó lenne tudni milyen célra vásárolná.

(#56710) King Unique válasza lanszelot (#56706) üzenetére


King Unique
titán

Ha a hardverkörnyezet más eleve nem fog változni és csak a háttértár lesz kicserélve, vagyis a rendszermeghajtóként használt HDD egy SSD-re, akkor az nem nagy ügy. Meg igen, ha nem akarod a 0-ról újratelepíteni, akkor nyilván klónozni célszerű. Ahol max. arra kell figyelni, hogy megfelelő programmal (pl. Macrium Reflect) csináld és megfelelően. Vagyis az említett programnál így, valamint nyilván nemcsak a C-t kell klónozni, hanem a BIOS/MBR, UEFI/GPT telepítésnél a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókat is. A BIOS beállításait meg ez esetben nyilván nem kell bütykölni, max. esetleg a boot sorrendet, ha szükséges. Ha pedig klónozod az OS-t, akkor nyilván annál sem kell semmit, pont ez a lényege. Valamint a W10-nél az USB 3.X általában amúgy is natívan támogatott, legalábbis pl. Intel alaplapi vezérlőknél.

Egyébként a megfelelő topikot most sem sikerült eltalálni. Legközelebb az előbbi és új topik nyitása helyett az SSD-ket, azok használatát érintő általános kérdéseket a Flash SSD topikban kellene feltenni, mint az az itteni összefoglaló elején is le van írva. A jelen topik viszont kifejezetten a vásárlással, az ahhoz kacsolódó ajánlásokkal foglalkozik.

[ Szerkesztve ]

(#56711) lanszelot válasza King Unique (#56710) üzenetére


lanszelot
addikt

Nagyon szépen köszönöm.

Nem nyitottam új topikot. A másikba írtam, de ebbe akartam, csak telón félre nyomtam. Majd mikor vissza néztem nem volt amit írtam, ezért újra bemásoltam /copy zom mielőtt elküldöm/. Majd mikor ismét megnéztem rájöttem két helyre írtam. De törölni nem lehet.
Azért ide irtam, mert itt ajánlottatok az ssd t, hogy ezt vegyem. No meg nem tudom mi az a flash ssd.

(#56712) Zolly444


Zolly444
aktív tag

Hali.
Ebbe ezt bele tudom tenni a jelenlegi helyére minden gond nélkül ha jól gondolom. :F Esetleg valami ami jobban megérné ebben az árban? Win10 futna rajta, és nem lenne mellé HDD szóval minden ezen lenne tárolva.

(#56713) Frawly válasza freelanced (#56700) üzenetére


Frawly
veterán

Akkor a külső ház típusát kéne tudni.

(#56714) freelanced válasza Frawly (#56713) üzenetére


freelanced
addikt

Nincs még, annak is örülök ha egyben tudtok javasolni.

Igazából nem muszáj m2 ssd sem feltétlenül.

Csak egy 60-120 körüli SSD kell hozzá egy ház és ennyi lényegében. :B

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#56715) Kiscsőke


Kiscsőke
aktív tag

Sziasztok. Új gépet szeretnék összerakni, viszont még a jelenlegibe is be szeretném szerelni az új SSD-t mivel nem tudom egyszerre beszerezni az összes alkatrészt.
Most van egy 120 GB-os a rendszernek, de kellene még egy játékra, mert a winyóról kicsit lassan tölt be a DIV2
Az ár nagyjából 20-22K.

Jelenleg egy ilyen alaplapom van.
A leendő ezek közül lesz kiválasztva.
Ezeket az SSD-ket néztem M.2-es foglalattal.

Jó úton járok az M.2-vel vagy inkább maradjak 2,5-es fronton?

[ Szerkesztve ]

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#56716) Raymond válasza Kiscsőke (#56715) üzenetére


Raymond
félisten

Maradj a 2.5" fronton, a regi lapba az M.2-t nem rakod bele. Atalakitoval meg bootolni nem tudsz rola jo eselyel. A legjobb megoldas itt egy WD Blue 3D 500GB lesz amit megkapsz 20e Ft alatt.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#56717) dugo_ válasza Raymond (#56716) üzenetére


dugo_
veterán

Miért ne rakná bele?

Tud M.2 SATA és PCIe módot is a foglalat rajta.

(#56718) Raymond válasza dugo_ (#56717) üzenetére


Raymond
félisten

Basszus, leragadtam a Z87-nel pedig a link vilagosan Z97...akkor semmi, mehet az M.2 :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#56719) Laccoss válasza Kiscsőke (#56715) üzenetére


Laccoss
addikt

Ha M.2 PCIe SSD-t szeretnél nem árt erre figyelni (nem írja, hogy ez most sata vagy pcie ssd-re vonatkozik, de elvileg a sata5-6 port SATAExpress, tehát PCIe ssd-nél lesz használhatatlan).

Egyébként max a kevesebb kábel/hely miatt éri meg M.2 SATA SSD-t használnod, ha ezek nem fontosak maradhatsz a 2.5"os verzióknál.

(#56720) dugo_ válasza Raymond (#56718) üzenetére


dugo_
veterán

H97, de sebaj.;]

(#56721) Raymond válasza dugo_ (#56720) üzenetére


Raymond
félisten

Meg jobb! :)) Na mindegy, vegyetek SSD-t! :C

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#56722) Peddy789 válasza Chaser (#56691) üzenetére


Peddy789
őstag

ez most az intel 660p-rol szolt?

Nemtudom eldonteni: 660p 1 terra vs samsung 970 evo plus 500gb ?

(#56723) MM válasza Peddy789 (#56722) üzenetére


MM
őstag

Vagy Samsung PM981 / Toshiba XG5 1TB PH!-ról, gari nélkül!

Nehéz döntés... ;]

Egyébként QLC-s drive-oknak 2TB-nál már egész jó a szekvenciális írási tempójuk, pl a Samsung 860 QVO-nak, és az Intel 660p-nek is 150-200MB/s között van, ellenben 1TB és lefelé 100MB/s alatt.

(#56724) Kiscsőke válasza Laccoss (#56719) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

Ezt most nem értem teljesen, azt hittem az M.2-es foglalatnál csak a fizikális méretet kell figyelembe venni. Elvileg a régi lapba belefér a 80mm-es és az annál kisebbek.
Mit jelent az hogy M.2 PCIe vagy Sata? Ez honnan derül ki? közben a a leírásban megtaláltam az SSD-nél és az alaplapoknál is.

[ Szerkesztve ]

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#56725) Tomko78 válasza Kiscsőke (#56724) üzenetére


Tomko78
őstag

Főleg sebességben van különbség egy sata és egy PCIe M.2 ssd közt , de PCIe is van X2-X4 na ott is van különbség sebesség terén :)

[ Szerkesztve ]

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#56726) krizsi94


krizsi94
csendes tag

Sziasztok!:)

Leginkább Gamingre és néha-néha torrentezésre szeretnék egy 1tb-os ssd-t.
Jelenleg egy 500gigás Samsung 860 Evo-t használok erre a célra,de ez átkerül rendszer ssdnek,ezért kéne az 1terra.

-Crucial Mx500 (3év gari,TLC) - 35.690Ft

-Samsung 860 Evo (5év gari,MLC) - 42.990Ft.

Ezekre a célokra bőven elég lenne a Crucial is vagy inkább ajánlanátok a Samsungot ?
Segítségeteket előre is köszönöm!:)

(#56727) lanszelot válasza King Unique (#56710) üzenetére


lanszelot
addikt

Nem sikerült klónozni :(
Nem indul el a rendszer az ssd -ről. Amit valtoztattam az eredetihez képest:
1 rendszer 500MB particio
2 Win10 particio
3 rendszer 480MB particio

SSD re : 1,3,2
Így raktam át, mert. Az eredeti win10 200GB volt, itt pedig kinyujtottam hogy a teljes teruletet foglalja ki ami maradt, mert 500GB az ssd /úgy emlékeztem hogy 500 a rendszer, de csak 200 valójában/

(#56728) Tomko78 válasza krizsi94 (#56726) üzenetére


Tomko78
őstag

De miért nem M.2 ssd veszel ? vagy foglalt a slot az alaplapon ?

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#56729) krizsi94 válasza Tomko78 (#56728) üzenetére


krizsi94
csendes tag

Nem foglalt,őszintén szólva nem is gondoltam M2esre, gyorstalpalót kérhetek hogy miben jobb ?:D (azok nem melegednek jobban? mintha valami ilyesmit olvastam volna)

[ Szerkesztve ]

(#56730) Tomko78 válasza krizsi94 (#56729) üzenetére


Tomko78
őstag

itt egy elég jó áru ssd nekem ebből van 240 gb a rendszer számára [link] egy sata 3 ssd max olyan 550-600mb/s egy M.2 ssd pl ez a Kingston meg 1500mb/s es :) olvasási sebességel bír

[ Szerkesztve ]

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#56731) krizsi94 válasza Tomko78 (#56730) üzenetére


krizsi94
csendes tag

Igazából mindenképp szeretnék egy 1terrásat,mert az 500gbot kevésnek érzem a mai játékokhoz + torrenthez. :/

(#56732) Tomko78 válasza krizsi94 (#56731) üzenetére


Tomko78
őstag

De ez 960 GB már az a 40 gb nem sok vízet zavar ;)

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#56733) krizsi94 válasza Tomko78 (#56732) üzenetére


krizsi94
csendes tag

Jaa, jó, hülye vagyok.... :D Egybeolvastam amit írtál és a linket felületesen néztem meg, azt hittem a 256gbos kerül annyiba...Fáradt vagyok, sok a munka... :D Köszönöm szépen a segítséget!:)

Az hogy TLC, meg csak 3 év gari az nem gond? + mintha azt olvastam volna hogy jobban melegednek.

[ Szerkesztve ]

(#56734) Tomko78 válasza krizsi94 (#56733) üzenetére


Tomko78
őstag

Most vettem egy Kingston A2000 500 gb ssd-t na ez kb 2 fokkal melegebb játék alatt mint a 240 gb os M.2 32 kontra 34 fok :) , na meg hely szempontjából sem rossz ez a M.2 de ha te jobban bizol egy Sata 3 ssd azt is nyugodtan lehet venni , de ha van mód és lehetőség akkor miért ne egy M.2 ssd ;]

[ Szerkesztve ]

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#56735) krizsi94 válasza Tomko78 (#56734) üzenetére


krizsi94
csendes tag

Új gépbe lesz,Asus Rog Strix B450-F Gaming lapba, emlékeim szerint van rajta m2es csati.

(#56736) Tomko78 válasza krizsi94 (#56735) üzenetére


Tomko78
őstag

abban meg mehet így is :) ahogy látom abban is két m.2 slot van ;) Majd később mehet a 980 gb mellé egy 240 gb rendszernek

[ Szerkesztve ]

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#56737) Frawly válasza Peddy789 (#56722) üzenetére


Frawly
veterán

Ez attól függ milyen felhasználásra veszed. Töltsd ki a kérdőívet, lehet nem is eközül a kettő közül kapsz ajánlást, hanem valami harmadikat javaslunk.

(#56738) freelanced válasza Frawly (#56713) üzenetére


freelanced
addikt

Akkor máshogy kérdezem.

SU800-nál van jobb alternatíva 120 Gb-os méretben 8-9 körül? :B

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#56739) Frawly válasza freelanced (#56738) üzenetére


Frawly
veterán

Nagy baj nincs az SU800-zal, de annyiért imho drága. Ezen az áron akkor inkább Plextor M8VC-t vennék. De ha külső meghajtónak akarod venni, akkor bármilyen 120-128 gigás mehet bele a nagyobb márkák közül, amennyiben nem noname. A Kingston UV500 és a Crucial BX500 belassulós, a WD Green meg a leglassabb, de USB-s házon keresztül csatlakozik, akkor ez nem annyira számít, mintha közvetlenül a gépben használnád. De tényleg bármi mehet, Gigabyte, HP SSD, Transcend, Intel 545.

Egyedül az Adata SU-sorozat 800-ason kívüli tagjai kerülendők. Én még ilyen felhasználásra akár egy Verbatimot vagy Mushkint is bepróbálnék. Ez az a felhasználás, aminél nincs nagy kockázat ismeretlenebb dolgokat bepróbálni.

Ezek a 120-asok mind lassúak a nagyobbakhoz képest, mind belépőkategória mára. Elég egykutya mind, amennyiben nem selejt szériát fogsz ki.

(#56740) freelanced válasza Frawly (#56739) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm! :R

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#56741) Laccoss válasza freelanced (#56738) üzenetére


Laccoss
addikt

8-9ért már van 240-es is, az jobban megérné.

(#56742) krizsi94 válasza Tomko78 (#56736) üzenetére


krizsi94
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséget !:)

(#56743) Leon77


Leon77
őstag

Sziasztok. Vettem egy, a képen látható pci express slot-ba tehető foglalatot és szeretnék benne használni egy Silicon Power A80 512GB M2 SP512GBP34A80M28 ssd-t. Mi a véleményetek róla?

Illetve m2 ssd csavart honnan tudnék szerezni?

Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

(#56744) Tomko78 válasza krizsi94 (#56742) üzenetére


Tomko78
őstag

De akkor miért nem veszel egy 240 egy 500 gb M.2 ssd -t + mehet mellé még a meglévő sata3 as ssd is és akkor lesz bőven hely , gondolom steamen van a sok játék azokat meg oda telepíted ahová akarod :) és a 2 ssd árban is elég jó most kb 34 ezer ft [link]

[ Szerkesztve ]

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#56745) Laccoss válasza Leon77 (#56743) üzenetére


Laccoss
addikt

A hátoldalán nincs ott csavar? Mert az ebayes képen mintha ott lenne, plusz ehhez adnak csavarhúzót is nem?

Ki kell próbálni, rakd bele az ssd-t, aztán pcie csatiba, és teszteld, nézd meg, megy e, hozza e a sebességet.

[ Szerkesztve ]

(#56746) Peddy789 válasza Frawly (#56737) üzenetére


Peddy789
őstag

1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 30-50k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1T
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gep, m.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Asrock b360 k4 fatality
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3/5/10?
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?Atlagos, jatekokat akarok ratenni, esetleg a windowst is ha ettol gyorsabb lesz a gep. Bar ezt nemtudom. Jelenleg egy 850 evo 250gb-n van a rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#56747) Leon77 válasza Laccoss (#56745) üzenetére


Leon77
őstag

Wow :) Tényleg ott a bevágás :) Köszi, de láma vagyok.

Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

(#56748) freelanced válasza Laccoss (#56741) üzenetére


freelanced
addikt

Majd körülnézek, köszi!

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#56749) 3.Aragorn


3.Aragorn
addikt

1. ~30ezerFt picit mehet följebb de 40 fölé nem szívesen mennék.
2. 1 Tb
3-4. Asztali gép (adatlapon feltüntetve), alaplap msi z97 gaming 5 így sata és M.2 Slot is szóba jöhet.
5. Minél több. ;] Tényleg nem tudom eldönteni, hiszen nem ismerem a piacon szereplő termékeket, azok tartósságát, stb. Mivel fontos adatok lesznek rajta nem is a garancia hossza érdekel, hanem az eszköz megbízhatósága, az ha 10 év garis cucc száll el 3,5 év múlva ugyanúgy nem vigasztalna,mintha 3 év garis halna meg fél évvel a gari időn túl... szóval értitek.

6. Gyors elérésű adattárolót szeretnék, rendszernek már van egy ssd (Samsung 840 evo 120Gb)
Ezt nem is bántanám, az új meghajtót nem particionálnám meg amiatt hogy az egyik felére rendszer menjen a többire meg a többi, hacsak nem annyival jobb/gyorsabb lenne az új (amit kétlek), illetve ha ugyanonnan fut a rendszer is mint a játék, akkor megérzésem szerint nem lesz jobb a teljesítmény (sőt talán gyengébb lesz), mintha dedikált külön ssd-ről menne a rendszer. De ez most részletkérdés...
Szóval arra gondoltam hogy dedikáltan lenne egy külön meghajtóm a mindennap használt apró fájlok (pl képek) és játékok betöltéséhez, tárolásához. Jelenleg egy WD6401AALS szolgál erre a célra. A 2-3000 képet tartalmazó mappák beolvasása igencsak lassan megy neki. Emellett már 10 éves, nem éppen halk és ma csak úgy random leállt, így megijedtem; a fontosabb adataimat nem ott (vagyis nem csak ott szeretném tárolni). Valamint a játékok is meghálálnák, ha mind ssd-ről mennének.
A válaszokat előre is köszi :R

Nem minden vándorút céltalan...

(#56750) gtamate2 válasza 3.Aragorn (#56749) üzenetére


gtamate2
veterán

Ha azonnal rendelni akarsz, akkor a SATA3-as Cruical MX500 1TB és az Intel 660P 1 TB közül válogathatsz.

Sajnos a gyorsabb MLC/TLC-s megoldások ára most feljebb ment (40k felé), ha várnál esetleg, akkor több típusból is választhatnál.

*Sn0w

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.