Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Döglött Róka #33951 üzenetére
Professzionális, nagyobb írási terhelést jelentő (videóvágás, vállalati szerver, virtuális gépek futtatása) felhasználásra:
Corsair Force GT (3év)
Corsair Neutron GTX (5év)
Intel 530 2,5" mSata és M.2 (5év)
Intel Pro 1500 2,5" és M.2 (5év)
Plextor M6 Pro (5év)
Plextor M6E M.2 és PCIe (5év)
Samsung 850 Pro*** (10év)
Sandisk Extreme Pro (10év)Azok a típusok, melyek már nem kaphatóak, de megbízhatóságuk és terhelhetőségük miatt még - kondíciótól és garanciaidőtől függően - használtan is jó vételek:
Intel 520 (5év)
Samsung 830 (3 ÉV) és 840 Pro*** (5év)
Adata SX910 (5év)
Plextor M5 Pro (5év)Elfekvőben,egyes portálokon hirdetve használtan előfordulhatnak,némi szerencsével bontatlan példányok is.
-
nyulnyulu
senior tag
Transcend márkárol mi a vélemény? Nagyon hulladék? Mert az ára barátságos de nagyon szar akkor felejtős.
privátra illik válaszolni
-
Emperor_
addikt
Elolvastam, de nekem ne teljesen tiszta.
Abban kérsz segítséget, hogy a Plextor M6 PRO és Samsung 850 PRO közül melyik legyen?Ez esetben én a Samsung 850 PRO-t ajánlom.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
jeni
félisten
A megbízhatóság az relatív.
Nincs garancia arra,hogy akár mit veszel az nem fog elromlani a garancia ideje alatt.
Az viszont előny és bizalmat ad ha egy termékre megkapod a tíz év garit.
Samsung 850 EVO Pro 10év gari (erre kell regizned az újabb 5évv gariért)
Plextor M6 Pro 5év gari
Corsair XT 3év gari
SanDisk Extreme Pro 5év gariA GT már nem nagyon van a boltokban
-
bjergerking
tag
Sziasztok! Egy ssd vásárlása előtt állok, és néhány kérdésem volna a témával kapcsolatban. Csupán a windowst szeretném rátelepíteni, meg esetleg 1-2 programot, van még egy 1tb-os hdd-m is mellette. Egy ilyen megfelelő volna erre a célra? Nem szeretnék túl sokat kiadni rá, és ebben az árkategóriában erről csak jókat olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Lenovo T450 laptopba keresek M.2 foglalatos, 42mm-es SSD-t, lehetőleg minél nagyobbat. Eddig ilyen méretben csak a Transcend MTS400-at találtam, erről mi a véleményetek, illetve tudtok-e jobbat ajánlani a fenti paraméterekkel?
köszi,
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Bodor
veterán
válasz bjergerking #33956 üzenetére
Kifejezetten nem ajánlott típus, összefoglalót olvasd el először.
(#33957) _Petya_: 42-esben nem nagyon van más
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
-
nlbreda
csendes tag
Sziasztok!
SSD vásárlással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 15-20e Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség? 120-128 Gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? laptop, ha jól tudom SATA I
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? [link] Csak ezt találtam sajna, esetleg itt a laptop adatlapja [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? 3
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? ÁtlagosHyperx Fury-n gondolkodtam, esetleg Savage vagy Samsung 850 Evo. Melyiket ajánlanátok, megéri a drágábbikat venni? Utánaolvastam már itt elég sok mindennek de vannak azért kétkedéseim h a sima SATA csatolóhoz is jó lenne-e. Csak a rendszer és programok mennének rá. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Stereopheis
tag
Sziasztok!
Első SSD-m venném, Egy Dell Vostro 2520-as gépbe menne.
Korábban arra gondoltam, hogy DVD helyére tenném, de állítólag annak lassabb a csatija, mint az alaplapi SATA csatlakozó, így lehet hogy a HDD menne a DVD helyére. (Vagy oda sem, ha lassítja a rendszert így)Amit kinéztem, az a HyperX Fury 120 GB [link]
Teljesen átlagos felhasználásra lesz. Londonban lakom.
Tegyem alaplapra, vagy mehet optibay-be? Előre is köszönöm a javaslatokat, tanácsokat.
Üdv,
Stereopheis
[ Szerkesztve ]
Dell Vostro 2520 - Asus Transformer TF300T - Samsung Galaxy S4 - "Hív a Metál, hív a Rock, fémzenénél nem kell jobb!"
-
qantum
senior tag
válasz bjergerking #33959 üzenetére
Az Adata SP 920 is jó választás.
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismét döntés képtelen vagyok.
Laptopba szeretnék SSD-t, csak Linux lenne
rajta, semmilyen más program nem kerülne rá.
Csak böngészésre.
Lehetőleg olcsó legyen, néztem az ajánlót és a
ADATA SP900 Retail és ADATA Premier Pro SP900 vagy
Kingston HyperX FURY vagy tudtok olcsóbbat?
64GB is lehet! -
Ganrax
csendes tag
ÜDV!
Laptopba szeretnék egy SSD-t tenni Samsung NP300E5A-A04. Milyen lehetőségek vannak a háttértár cserére? Max 25 Ft-ig mennék el, most amit kinéztem egy Samsung 120GB 850 EVO 5év garanciával az egyik boltban pont akciósan ki lehet fogni most. Átlagos felhasználásra lenne
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Lenovo X220 notimba szeretnék mSata ssd-t. 64GB elegendő lenne, OS eplan inventor futna rajta. A keret 10-14k, 2-3 év garancia jó lenne. Illetve ha 64 GB van rairva ne 52 legyen beszereles utan.
Köszi a segitseget!Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Kinder7891
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Samsung 850 EVO-k mennyire megbízhatóak? Egyik webáruház véleményei között elég sok panaszt olvastam ellenben a PRO-nál egyet sem.
-
Emperor_
addikt
válasz Kinder7891 #33974 üzenetére
Annyira, hogy az ajánlott típusok között van már jó ideje .
Érdekes módon a panaszkodók nem találtak el a Flash SSD topic-ig, nem igazán emlékszem megmakkant 850-es EVO-ra...PRO-t jóval kevesebben vesznek, gondolom, azért van kevesebb a "panasz".
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
-
fardem
aktív tag
sziasztok Mesterek!
érdemes új gépbe rendszernek ezt kingston ssd-t megvenni?
Kingston - 120GB 2,5" SATA3 HyperX Savage - SHSS37A/120G
19-20000 küröl van árban. vagy érdemesebb ma már 250GB-t venni?
köszi
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
szeretném kérni a segítségeteket ssd választásban.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
25-30 ezer forint között
2. Mekkora SSD-re van szükség?
240-260GB körüli
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
asztali gép, mindhárom van rajta
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
ASUS MAXIMUS VIII HERO
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
ez mindegy
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
átlagos inkább. Játékokat telepítenék rá, internet, programozás, de lehet szó későbbiekben videóvágásról is.már van egy ssd a gépemben egy intel 535 -ös 120 gigás, csak kevésnek bizonyult.
köszönöm
-
Kommandant
újonc
Sziasztok!
Laptopba vennék SSD-t, már van kiszemelt egy Intel 535 240 GB személyében. Jó lenne, ha nem termelne extra hőt a gépnek. Erről van valakinek esetleg tapasztalata? A 850 EVO-ról meg a PRO-ról már olvastam pontos mérési adatokat, ebben az EVO hűvösebbnek ígérkezik.
Esetleg tudnátok ajánlani relatíve hűvösen üzemelő ssd-t ebben az árkategóriában és méretben? Általános felhasználásra lesz, persze ha terhelem érthető ha melegszik.
Tudom, egy kicsit túlaggódom, de "hideg" párti vagyok
Köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz Kommandant #33983 üzenetére
Hello!
Én még nem láttam és tapasztaltam volna egy SSD-nél,hogy hőt termeljen! Kicsit furcsa,valami üzemi hőmérséklet az van de nem több,hacsak valamelyik alkalmazás a ludas a dologban ami állandóan írja és olvassa az SSD-t. -
bajzal
őstag
Sziasztok!
Most már 2016-ban, hogy kicsit lejjebb mentek az ssd árak, gondolkozom egy 240gb-oson. Tesztek alapján HyperX Savage-t néztem, most már a 240-es csak 25.490Ft. Fog még lejjebb menni vajon, vagy beáll kb. erre az árra? Ja és ugye ssd-re mehet fel minden a játékokon kívül, ugye?
-
Brenor
aktív tag
Érdemes 15 ezerért egy kingston 120 gigás SSD-t venni vagy inkább nagyobb kapacitásút nézzek ki?
SSD-re raknám az oprendszert és a programokat. Filmeket, sorozatokat és a játékokat meg HDD-re. Most éppen csak egy 1 terás 7200 prm-s HDD-m van.
Játékoknál lesz valamennyi teljesítmény növelés, ha az oprendszer SSD-n van? -
-
Brenor
aktív tag
A v300-t és a hyperx furyt néztem ki. Miért rosszabb a v300?
Amúgy érdemes lecserélni gyorsabb lesz tőle a gépem és a játékok teljesítménye is változni fog valamivel. ha mondjuk azokat hdd-re pakolom?
Csak azért kérdezem mert sose volt ssd-m és nem tudom, hogy tényleg érdemes e vennem. -
TommyX_
őstag
Asus G551JW-CN215D laptopba szeretnék ssd-t venni, érdeklődnek, hogy ez jó lenne bele?
Előre is köszönöm a választ.
Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
Emperor_
addikt
válasz Brenor #33990 üzenetére
Játékok:
Számomra nem értelmezhető a teljesítmény fogalma .
A FPS nem fog se lefelé, se felfelé változni. Maga a játék betöltődése, pályabetöltések és játék közben töltések viszont jelentősen felgyorsulnak.Ennyi befolyása van az SSD-nek a játékokra.
Kis százalékban az is számít, ha az operációs rendszernek kell betöltenie valami a játék közben (mondjuk egy DLL-t), akkor az is villám sebes lesz a HDD-hez képest.
-
Brenor
aktív tag
válasz Emperor_ #33993 üzenetére
Az jó lenne, ha játék közben nem lennének töltések, mert némely játékom úgymond shutteringel néha mint pl. a modolt skyrim. Melyik a legmegbízhatóbb márka ami a legtovább él? Mert hallottam kritikákat róla, hogy az élettartamuk valamivel kevesebb, mint a hdd-é. Ez pl. megbízható?
Kingston HyperX FURY 2.5" 120GB SATA3 SHFS37A/120G -
erh75
tag
Szerintetek melyiket vegyem :
Kingston 60GB SMS200S3/60G MSATA
vagy
A-Data 64GB mSATA Premier Pro SP310 Series
Köszönöm előre is. -
Viktor81
senior tag
Szia !
Nos, akkor járj utána kicsit a témának (ha érdekel) A Samsung 850 MEX vezérlővel ellátott darabjai igen magas hőmésékleten tudnak üzemelni... 20 perc folyamatos használat utan (nem szellőzetett környezetben) a PRO 50 az EVO 62 fokra melegszik fel. Több tulajtól is hallotttam már, hogy az mSATA EVO a laptoban 55 fokon megy.
V.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest