Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#3051) baloghzr2 válasza randras (#3050) üzenetére


baloghzr2
tag

randras

Koszi a valaszod!
Nem szeretnek feleslegesen penzt kidobni,csak megbizhato es gyors ssd-t szeretnek venni hosszutavra!!Olvastam kulfoldi forumokon,hogy az Ocz nem olyan megbizhato,mint a Samsung.A Vertexrol irtak sokan,hogy nem olyan megbizhato,mint a Samsung 830.
Ha az olcsobb ugyanolyan megbizhato,mint a dragabb akkor termeszetesen az olcsobbat veszem,mivel en sem vagyok milliomos:),csak nem akarok olyat venni,amiben tobb a kockazat!Ezert kerdezgetek inkabb tobb forumon is,hogy a szamomra legjobbat vegyem meg!

Tehat Vertex 4 vagy Samsung 830????
Ja es mi az a Trim?Azt irjak,hogy a Samsung tudja ezt a funkciot is,de fogalmam sincs,hogy mit jelent.

Elore is koszi mindenkinek

(#3052) ViZion válasza slycugel2000 (#3047) üzenetére


ViZion
félisten

Minden szempontból jobb egyben egy nagyobb.

Crytek: mivel nincs 700k-m egy Dell Workstation-re, így inkább semmit nem veszek... W8 :D a szükség nagy úr, 60 GB-os SSD-vel is lehet élni :)

baloghzr2: mindkettő jó, én egy Vertex4-re gyúrok, csak kell még pár $... részletes infók 1. hsz-ben, pl. trim, telepítés, alignálás...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#3053) Bodor válasza Crytek (#3048) üzenetére


Bodor
veterán

A felhasználok általi visszajelzések pont azt mutatják, hogy nincs különbség a felsorolt SSD-k között a valós felhasználás szerint. Ráadásul még a garanciaidejük is megegyező .
Ha majd lesz SSD-d, talán kipróbálsz majd személyesen több típust is, akkor Te is ezt a tényt fogod tapasztalni . Addíg is kár butítani az idelátogató tapasztalatlan, leendő vásárlókat egy ilyen hamis, elméleti sorrendet felállításával.

(#3041) baloghzr2: Én is azt mondom, hogy elég egy Agility 3 vagy Vertex 3 , a Samu 830 vagy Vertex 4 felesleges pénzkidobás, ha csak nem fontos a Vertex 4.-nél az 5 év garancia. Ha idegenkedsz az OZ-től ( bár okod nincs rá), akkor a Corsair Force 3 is jó választás lehet. Ha elhiszed, ha nem, nincs olyan hogy gyorsabb SSD. Az ajánlottak közül még én sem tudnám megmondani, hogy melyik van a gépemben, ha nem tudnám, még SATA2-vel sem.

(#3054) slycugel2000 válasza ViZion (#3052) üzenetére


slycugel2000
tag

szuper, köszi!

(#3055) Crytek válasza Bodor (#3053) üzenetére


Crytek
veterán

Én több sirást láttam a vertexet miatt mint a samsung Ssd miatt.De vegye akkor azt amíg gari van rá nem gond.

Next PC Upgrade: 2022

(#3056) Bodor válasza Crytek (#3055) üzenetére


Bodor
veterán

Hát persze, hogy több a sírás, mert olcsóbbak is és többen vettek belőlük.

(#3057) joe-ker


joe-ker
senior tag

Üdv mindenkinek!
Hozzám került egy Sandisk P4 32gb Sata 3 SSD.
Ezt az eredményt kaptam,ez most jó vagy nem?

Sentinel szerint 100/100 32 napot ment.
Köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

(#3058) Bálint85


Bálint85
senior tag

melyik jobb szerintetek, megbízhatóbb stb? :F

- Transcend SSD720
560/540

TS256GSSD720

- Patriot Wildfire SE Solid State Drive
560/530

PWSE240GS25SSDR

[ Szerkesztve ]

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#3059) Fire/SOUL/CD válasza joe-ker (#3057) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Gyári adatok alapján teljesen rendben van. (Nem SATA3-as, csak SATA2-es a meghajtó, amit SATA 3.0Gbps-ként is jelölnek)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3060) joe-ker válasza Fire/SOUL/CD (#3059) üzenetére


joe-ker
senior tag

Köszi!
Igen Sata 2 csak elírtam,de Sata1-3 kompatibilis igaz?

(#3061) Fire/SOUL/CD válasza joe-ker (#3060) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

SATA3-al biztosan nem, bár lehet, hogy úgy értetted inkább, hogy alaplap SATA3-as portján működik-e. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel menni fog rajta.
Az információ blokkja szerint -mint az várható volt- SATA1-el is kompatibilis, mint a SATA2-es SSD-k -nagyon ritka kivétellel- mindegyike.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3062) joe-ker válasza Fire/SOUL/CD (#3061) üzenetére


joe-ker
senior tag

Igen alaplap sata3-ra gondoltam

(#3063) baloghzr2 válasza Bodor (#3053) üzenetére


baloghzr2
tag

Köszönöm mindenkinek a válaszát!!!!

Bodor
Én is Sata2-vel fogom használni,mivel nincs sata3 az alaplapomon.Tehát akkor azt mondod,hogy észre sem venném,ha sata3-al használnám az ssd-t????Nincs lényegesebb "gyorsasági érzés" a kettő között???Pont azon gondolkodtam,hogy lecserélem idővel az alaplapomat is sata3-as lapra,hogy kitudjam használni a sata3 által nyújtott gyorsaságot,de akkor azt mondod,hogy nem nagyon venném észre a sata2 és sata3 közötti különbséget?

Mindenki tapasztalatát örömmel fogadom!

Köszi!

(#3064) Bodor válasza baloghzr2 (#3063) üzenetére


Bodor
veterán

Igen, azt mondom, sőt kifejezetten állítom. A SATA3 által kapott nagyobb szekvenciális értékek csak a nagy fájlok másolásakor kapnak szerepet, ez viszont rendszer használat alatt nem túl gyakori.

[ Szerkesztve ]

(#3065) baloghzr2 válasza Bodor (#3064) üzenetére


baloghzr2
tag

Köszönöm,sokat segítettél/tetek!

[ Szerkesztve ]

(#3066) ViZion válasza Bodor (#3053) üzenetére


ViZion
félisten

+1
Ami a Vertex 4 mellett szól, hogy később, ha úgy alakul eladhatóbb lesz, bár Ft-ben nem tudom ez mennyit jelentene 1-2 év múlva.

Érdekes, h akinek nincs SSD-je az mindenféle érveket hoz fel a vásárlás ellen... akinek meg van, az nagyobbat akar, meg még egyet, még egyet :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#3067) Bodor válasza Bálint85 (#3058) üzenetére


Bodor
veterán

Teljesítményben nagy különbség nincs közöttük, ugyanaz a vezérlő van bennük,mint az egyes hozzászólásban javasolt Sandforce-osokban. Én nem sok tapasztalatról tudok velük kapcsolatban, neten érdemes utána nézni. Igazából vannak ezeknél olcsóbb , ismert SD-k is.

(#3068) mokiber


mokiber
tag

samsung 830-t for pc-t most mérem. a gyári 520/320 Mb/s hoz képest mit kellene, hogy produkáljon? Gondolom a fenti adatok referenciaértékek.

(#3069) mokiber válasza mokiber (#3068) üzenetére


mokiber
tag

420/318 lett

(#3070) Bodor


Bodor
veterán

[Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: [Flash SSD topik]

(#3071) HaZsolt


HaZsolt
őstag

Milyen 128Gb-os SSD-t ajánlotok notiba, ami megbízható, könnyű és ez mellett gyors is? Kb 25k a keret rá.

(#3072) randras válasza HaZsolt (#3071) üzenetére


randras
veterán

(#3073) Bodor válasza randras (#3072) üzenetére


Bodor
veterán

+1

(#3074) HaZsolt válasza randras (#3072) üzenetére


HaZsolt
őstag

Vertex és az Agility között mi a különbség? Ebbe a notiba kellene, de félek, hogy nincs benne Sata3-as csati. Úgy mennyire fogja vissza az SSD-t?

[ Szerkesztve ]

(#3075) baboss


baboss
őstag

Sziasztok. Segítségre lenne szükségem.Van egy OCZ SSD 80BGREVO DRIVER a gépembe.Reggel bekapcsolásnál nem indult el az op.Az SSD kártyán világit egy piros led.Fault 0 hiba.A BIOS-osban csak a raid 1-et látja a gép a raid 0 eltűnt.Gari van rajta.Mielőtt bevinném a szervizbe ( lehet,hogy csak beállítással van a gond a kártyán van egy PRGRM 0 és PRGRM 1 csatlakozó tüske.) Az lenne a kérdésem ,hogy ez a csatlakozó tüske úgy működik mint az alaplapokon a reset tüske.Ha rövidre zárom lehet,hogy vissza jön a RAID 1 ?

A segítséget köszönöm. :R

(#3076) randras válasza HaZsolt (#3074) üzenetére


randras
veterán

Ivy-s a gép, tehát valszeg nincs SATA 3-ad. Vertex és Agility között főleg árbeli különbség van, lényegi kb. semmi. Harmadik kérdésedet lentebb tárgyaltuk, olvass vissza, ugyanezt kérdezték.

(#3077) HaZsolt válasza randras (#3076) üzenetére


HaZsolt
őstag

Rendben, köszi. Agilityt választom akkor. SSD-vel tovább bírja majd a noti? Noti vinyók általában mennyit fogyasztanak?

(#3078) viraga


viraga
tag

Sziasztok!

HP Compaq 6000 pro SFF gépembe szeretnék 120 GB-os SSD-t venni. Intel Q43 chipset, az alaplap típusát nem sikerült kihámoznom. A csatoló SATA II-es ha jól értem (SATA 3.0 Gbps van a specifikációban).

Vmi extra dologra kell figyelnem ennél a gépnél, vagy bármelyik ajánlott meghajtót megvehetem?

OCZ Agility 3 vagy Vertex 3 felé hajlok, az áruk miatt.

Köszi a választ!

(#3079) Fire/SOUL/CD válasza baboss (#3075) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem lehet válogatás nélkül minden alaplapba beletenni, nem mindegy melyik PCIE portba van kötve a kártya. Ezekenek 4x-es PCIE kell, nem minden x16 vagy x8-as sebességű PCIE portban működik. Első körben az alaplapod pontos típusának birtokában fusd át a tesztelt alaplapok listáját, amiben leírják, hogy milyen alaplapban, melyik PCIE portban ment vagy nem az SSD. (Vannak olyan dolgok is, amelyekre nem is gondolnál, egyes deszkáknál pl soros portot kell tiltani, vagy RAID helyett AHCI üzemmódot használni stb stb, szóval nézd át alaposan a listát)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3080) bsh válasza randras (#3076) üzenetére


bsh
őstag

te miről beszélsz? :F a laptop intel hm76 chipsetes, van benne sata3. a vertex és agility közt az a lényegi különbség, hogy a vertex szinkron, az agility meg aszinkron chipekkel van szerelve.

(#3081) jeni válasza Fire/SOUL/CD (#3079) üzenetére


jeni
félisten

kérdés az,hogy az újabb lapokhoz miért nem frissítették a listát?
MSI Z68-GD65 G3 PCI-E Slot
ez sincs benne meg a többi Z68 és a Z77-s lapok

(#3082) baboss válasza Fire/SOUL/CD (#3079) üzenetére


baboss
őstag

GIGABYTE GA-990FXA-UD5. 1 évet ment x16-ban .VGA csere miatt 6 hó x8-ban.Van még egy üres x4 csak közel van a VGA-hoz 1 üres szlott van köztük ami nagyon melegszik ZOTAC GTX480.Rakjam át az x4-be ? hátha ott működik ?

(#3083) baboss


baboss
őstag

BIOS F5.

(#3084) Fire/SOUL/CD válasza baboss (#3082) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Rakjam át az x4-be ? hátha ott működik ?"
Elsőre mindenképp, hátha úgy megszűnik a gond, ez lenne a legegyszerűbb.(mármint az SSD-t az x4-be) :B A melegedés minden esetben rossz jel, de majd kiderül. Ha esetleg az x4-ben sem működne(továbbra is világít a piros led), akkor se állíts át a kártyán semmit. Ha van lehetőséged, akkor egy másik konfigban is ki kell próbálni, ha ott is gond van és világít továbbra is, akkor RMA alá esik, azaz -mivel garanciális még gondolom- ezt azonnal szokták cserélni. (Sajnos az is benne lehet a pakliban, hogy a VGA sem véletlenül szállt el, lehet a PCIE portok pusztulnak és rántják magukkal a rájuk kötött eszközöket)

jeni
3. generációs PCIE portos deszkákon nem nagyon tesztelik, mivel ott már az alaplapgyártók is ügyeltek erre(az általad említett deszkán is PCIE 3.0 van) Csak akkor tesztelnek, ha érkezik hibajelentés a supporthoz.
Másrészt meg ha valaki PCIE-s SSD-t vásárol, akkor illik utánajárni még a vásárlás előtt ilyen dolgoknak, hogy utólag ne legyenek gondok. Ha meg alaplap csere előtt is áll, akkor érdemes olyan alaplapot választani, amin van külön x4-es PCIE port, esetleg x16-os ami tudja a x4-et is...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3085) baboss válasza Fire/SOUL/CD (#3084) üzenetére


baboss
őstag

Köszi .Ha nem megy viszem gariba. :R

(#3086) randras válasza bsh (#3080) üzenetére


randras
veterán

Igaz, van SATA III. De a lényegen nem változtat, nincs lényegi különbség sebességben a két SSD között. Én is megbántam, hogy Vertex 3-at vettem, jónéhány eredményt láttam Agility 3-ról, ami még gyorsabb is, érezhető sebességbeli különbség pedig abszolút nincs. Mondjuk nem volt nagy ártöbblet, de akkoris.

(#3087) Fire/SOUL/CD válasza randras (#3086) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Én is megbántam, hogy Vertex 3-at vettem, jónéhány eredményt láttam Agility 3-ról, ami még gyorsabb is"
Kizárt. Csak akkor láthattál ilyen eredményeket, ha két külön tesztet néztél, amikben 2 külön konfigurációban mértek. Egyazon konfigban sosem lesz gyorsabb az Agility 3 a Vertex 3-nál: Agility 3 vs. Vertex 3
(Abban természetesen egyetértünk, hogy ebből a sebességkülönbségből rendszer alatt semmi nem érezhető ki)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3088) randras válasza Fire/SOUL/CD (#3087) üzenetére


randras
veterán

Két külön konfigban néztük.

(#3089) Klemice válasza randras (#3088) üzenetére


Klemice
senior tag

Akkor a hiba az ön készülékében van.

(#3090) randras válasza Klemice (#3089) üzenetére


randras
veterán

Ezt nem vitatom. De ha az Övében is van, akkor még az 10-20 MB/sec-es érezhetetlen különbség sem fog kijönni a kettő között a tesztekben, tehát pláne felesleges az a +4k kiadás.

(#3091) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Hali, erről valakinek valami vélemény?

OCZ 128GB SATA3 2,5" Petrol PTL1-25SAT3-128G

(#3092) Bodor válasza B-L-A-C-K (#3091) üzenetére


Bodor
veterán

Nem igazán ajánlott típus, vannak gondok vele, nem véletlenül olyan olcsó....

(#3093) jada00 válasza B-L-A-C-K (#3091) üzenetére


jada00
tag

Nekem kitűnően működik kb 2 hónapja!

(#3094) B-L-A-C-K válasza jada00 (#3093) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

17 ezerért árulják most itt újonnan. Annyiért pedig jó lenne.

Valaki nem tudja boot időben van különbség pl egy OCZ OCZ Agility 3-al szemben...

(#3095) Carline válasza Bodor (#3092) üzenetére


Carline
őstag

A Petrol és az Octane SSD-kben a memóriacellák a gyengébbek, az Indilinx vezérlő miatt gyengébbek vagy az egészet vezérlő firmware az, ami miatt több a hiba velük?

˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI

(#3096) gg72


gg72
veterán

Van egy Samsung 830-as 64GB SSD-m, amivel nagyon elégedett vagyok. Most lenne lehetőségem hivatalosan Win8 oprendszert használni, de mivel nem ismerem, nem merném rátenni a meglévő Win7 rendszeremre, hanem próbaképpen egy inkább új SSD-re. Aztán ha beválik a Win8, megtartanám az új SSD-vel együtt, a Samut pedig eladnám. Ha nem válna be, akkor pedig betenném a kis szerverembe az új SSD-t, mert azt már régóta tervezem. Kérdésem tehát az, hogy melyiket vegyem a következők közül, melyik lenne "partiban" a Samsung 830-al, melyik nem lenne visszalépés, hogy úgy mondjam:

OCZ Agility 3 60GB (14ezer)
OCZ Agility 4 64GB (16,5ezer)
OCZ Vertex 3 60GB (17ezer)
OCZ Vertex 4 64GB (19ezer)
Corsair Force GT 60GB (19ezer)

(#3097) jada00 válasza B-L-A-C-K (#3094) üzenetére


jada00
tag

Nekem ezt hozza SATA2-vel! Tudom nem a legjobb, de így is fénysebességre kapcsolta a laptopomat!!! :D (compaq hp-610 ; core2 2Ghz; 4Gb ram; win7 64bit)

-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 243.912 MB/s
Sequential Write : 146.921 MB/s
Random Read 512KB : 125.515 MB/s
Random Write 512KB : 127.959 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 9.331 MB/s [ 2278.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 26.721 MB/s [ 6523.6 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 76.534 MB/s [ 18685.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 27.988 MB/s [ 6833.1 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 43.1% (51.3/118.9 GB)] (x5)
Date : 2012/09/03 16:04:40
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

(#3098) Drughi


Drughi
addikt

Üdv,

Ebbe a notiba kellene nekem egy ssd a rendszernek.
Eddig egy OCZ Agility 3 120GB volt a gépbe, ami szűk két hónap alatt meghibásodott, így most garanciális csere lesz, a kérdés, hogy mire... A lényeg, hogy ugyanilyen nem kell, csalódtam benne.
Szóval:
Vertex 3 / 4 (5000HUFkülönbséggel) vagy Samu 830?

(#3099) B-L-A-C-K válasza Drughi (#3098) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Na most akarok ilyet venni...:)

Mi baja lett?

(#3100) Drughi válasza B-L-A-C-K (#3099) üzenetére


Drughi
addikt

Lehet hogy én fogtam ki egy hibás példányt, előfordult már..
2db laptopot is visszavittem már 3 napon belül, mert gyári hibás volt, szóval "jó kezem" van ehhez...

Az ssdnek először elkezdett romlani az állapota, ami nem volt zavaró. Majd jött egy érezhető sebességvesztés és végül már előfordult, hogy a rendszer nem látta az ssd-t ezért nem bootolt be a gép. Ezután tovább romlott és végül már sehogysem bootolt be a gép, így ment gariba.

Természetesen egy rossz példából nem szabad kiindulni, de rossz szájízem van az Agility 3 iránt, így már ilyet nem vennék.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.