- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 09:15 Téma összefoglaló
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Létezik olyan Router, amiben eszközönként külön is lehet MAC szűrő szabályokat hozni? Jelenleg a UPC Connect Box-át használjuk, amin be van állítva a MAC szűrés, hogy X időtől X ideig aktív. Azonban néhány eszköznek más időpontokban kellen szűrnie a hozzáférést. Szóval a kérdés, van-e olyan router ami ezt tudja, vagy ahhoz már vmi szerver kellene?
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Illetve még képbe került a Netgear JWNR2010-100PES Router
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Két illetőnek kellene routert intéznem.
5-7000 forintos routerek közül, melyiket meritek jobban ajánlani.
Kettőt nézegettem, az
Asus RT-N12-D1 routert, illetve a
TP-Link TL-WR841NDAmúgy simán venném a 841ND-t, csak az egyik illetőnek, akinek elromlott, épp olyanja volt előtte is... :\
Szóval szerintetek? Esetleg e kettőn kívül valami más?
Köszi: RR
-
RootRulez
félisten
És a N gyári antennája ugyanolyan, mint az ND cserélhetője, igaz?Jaja, "2*5dBi Antenna".
Köszi!
zsolt501: Köszi neked is!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A TP-LINK 841N és 841ND között csak a cserélhető antenna a különbség? Semmi más, igaz?
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Cimborámnak kéne egy router, 6-8K-t szánna rá, kis vályogházba használná, ami tudtommal necces lehet. Első körben a TP-LINK WR-841N-t néztem ki neki, két antennás, N szabványos. A kérdés vajon megfelel-e? Egy, de inkább két falat kéne átvinnie a jelnek a vályogon keresztül...
Üdv: RR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, cimbinek néznék routert. vályogházba lenne, pár métert és falat kéne áthidalni, 8K körül van erre alternatíva? Pl..: a TP-LINK 800 akármennyise?
-
RootRulez
félisten
Mindegy, az ND-t rendeltem.... Később még jól jöhet (vagy nem)

-
RootRulez
félisten
Akkor egy ilyen TP-LINK TL-WR841ND megfelelő lenne?
Ehhez képest a TP-LINK TL-WR841N csupán annyiban más, hogy az antennája nem cserélhető, igaz?
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Cimborám megkért, hogy intézzek neki egy Routert, hogy amikor foglalt a gép otthon, a telefonnal is tudjon netezni. 4-6K-t szánna a mókára. A ház egy téglaház... Néztem ezek az egy antennás TP-LINK routereket, ezek mennyire jók azért a 4000Ft-ért? Jobban megéri rááldozni és megvenni egy kétantennásat 6K körül?
Elsősorban TP-LINK-ben gondolkodok, nekem is olyanom van (WR941ND tán) és sztem elég jó... Ebben a belépő kategóriában, meg ugyancsak számít az ár/érték arány...
Ti mit javasoltok ennyiért?
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Ó igen, azóta már ment oda privi...

Mi is a különbség az "N" és "ND" között? Mikor emezt vettem tudtam, de elfelejtettem

-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
T-Home vonal, de a szolgáltató még kialakul... Az Annex B, nem?
-
RootRulez
félisten
Akkor az lesz, hogy a szolgáltató ~6700 modemárából veszek egy modemet hardverapróról, meg routert is vagy innen vagy boltból, pl TP-LINK TL-WR340GD-t... ÉS az később/máshoz is jó lenne majd és megvan a modem "eredeti" árából
...kicsit off, de ehhez kapcsolódik:
Modemvásárláskor mire figyeljek? ADSL/ADSL2+, miegymás.
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
modemre + routerre szánnék annyit.
akár külön akár egybe 
Akkor lehet veszek külön modemet ~2K-ért és külön egy belépőszintű TP-Linket ~4K-ért... -
RootRulez
félisten
Sziasztok! A NETGear milyen márka? Nézegettem apróban ADSL+WLAN routereket és több NetGeart láttam.

mod:
Újonnan mit ajánlatok, ami nem túl drága? Modemet ~7K-ért ad a szolgáltató, ennyiből vagy kis pluszból ki kéne jönnie a routernek.
mod2: Ilyet találtam, nem tudom, hogy ez ADSL2+ lesz-e. Visszafele kompatibilisek ezek a vonallal?
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Melyik az a router, amire lehet dugni vinyót vagy pendrive-ot és akár torrentezni is tud magától PC nélkül.
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Amennyire én tudom az IP címed utána fix marad, tehát akár órákat is kellhet várnod rapidnál két letöltés közt. Legalábbis haveromnál így van, neki modemet is ki kell lőnie fájlonkén, mert ugye nem a gép csatlakozik a netre, hanem a router, így annak kell újracsatlakozni, nem a gépnek, mint eddig...
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Még ami érdekelne, hogy ha a "nagy gépet" használnám ezzel a stickel, és a "kisgépet" UTP-vel rákötném a nagy gépre, akkor a kisgép kaphatna-e netet? Vagy összedugnám és lenne is kisgépen net vagy huherálni kell valamit?
Uhh, remélem tudod értelmezni, így visszaolvasva érdekesre sikeredett

-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Ez csak egy hipp-hopp cucc lenne, ha kell legyen, egy gépbe... Szóval a sebesség másodlagos ennél. Nekem az lett mondva, hogy általában jók egymással a nem egy márkájú dolgok, de vannak kivételek...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Egy ilyen jó lesz nekem hozzá? -> NETGEAR RANGEMAX WIRELESS USB 2.0 WPN111 ADAPTER. Ha jön hozzám gép szerelni, ne kelljen bajlódni UTP kábelekkel... Stick be és mehet is a lan/net...
-
RootRulez
félisten
Na vége a találgatásoknak... Megrendeltem a TP-LINK TL-WR941ND-t és kész...
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Hali!
Na most meg ajánlottak használtan egy Linksys WRT54GL-t ami azért régebbi lassabb, de talán biztosabb megoldás lenne...
Szerintetek?
Egy újabb technika 9K-ért TP-LINK TL-WR941ND vagy kicsit olcsóbban egy régebbi technika, ami márt bizonyított?mod:
Win7 mindkettőt szereti-e?Köszi: RR
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
WoW, fazsa avatar, hazsnáld egészséggel

Most épp én is TP-LINK TL-WR941ND-en járok már (a sok közül) és faszának tűnik, ha pedig ez az USB dolog kivitelezhető, még annál is jobb

-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Hát ez még szomorúbb...
És egy emilyen tudja/tudná? -> TP-LINK TL-WR941ND
Üdv: RR
mod:
Erre már dughatok úgy hogy egy kicsi antenna bentre nekem, egy nagyobb kábellel a nappaliba akár kintre is és a 3-at szabadon hagyom? -
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Most kitaláltam, hogy ~5-600m-re lakó unokahúgommal összekötnénk a gépeket... Ahhoz már minimum két antennás router kellene? Egy kicsi bentre (telefonnak, mint korábban szerettem volna) és venni egy kültérit kábelestől, azt pedig a másik antenna kivezetésre kötni? Vagy ez nem így működik?
Ha jól gondolkodom, akkor ez a TP-LINK TL-WR841ND megfelelne nekem? Esetleg mást tudtok, ami jó ebben az árkategóriában?
mod: Még eszembe jutott, hogy ezzel meg lehet oldani, hogy csak "lan" legyen a gépek között, tehát ha hugi netezne akkor nehogy az én sávszélem vigye már

Vagy a megosztás olyan vagy mindent (net+lan) vagy semmit?
-
RootRulez
félisten
Köszi szépen!
majdcsak kiválsztom...
mod:
Most összejött 1-2 üzlet és több pénzem lenne rá, de ha egyszer csak a netet osztanám meg a telefonnak, a gépek meg UTP-n kapnák, akkor nem is kell gigabites lan meg mittoménmiféle ilyen olyan plusz dolog... Szóval jó lesz nekem az a TP-LINK TL-WR542G -
RootRulez
félisten
Ez egy nagyon alpári kérdés lesz, de egy router hogyan kell majd bekonfigurálni?
Tényleg nem tudom, el nem tom képzelni. Addig rákötöm a gépre USB.n keresztül, bekonfigolom és utána mehet magától? Vagy hoyg van ez? 
-
RootRulez
félisten
Nagyon kevés helyen találtam infót/tapasztalatot az SMC WBR14S-N2 routerről, de inkább hanyagolom, nem szeretnék árnyékra vetődni
...Továbbra is morfondírozok a TP-LINK TL-WR542G-n és a TP-LINK TL-WR741ND-n...
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Erről a routerről mik a vélemények, tapasztalatok -> SMC WBR14S-N2?Köszi: RR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Korábban már leírattátok velem az SMC-t, de ahogy olvasom, nem lehet gyártóra vonatkoztatni. Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen routerről, amit az SMC gyárt, mi a véleményetek? SMC WBR14S-N2
Hivatalos link
-
RootRulez
félisten
Köszi szépen!
flame RLZ
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Nem vagyok felháborodva...

-
RootRulez
félisten
Hüüm, és a kettő között tudod mi a különbség, amiket #7870-ben linkeltem? Ha már ennyire benne vagy a guglizásban?
még mielőtt...
Olvasni én is tudok, magyarul szeretném, hogy mégis mi a kül .U -
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
És eme két TP-Link között mi a különbség?
- TP-LINK TL-WR542G
- TP-LINK TL-WR543GMi köztük a különbség, azon a 600FT-on kívül?
-
RootRulez
félisten
Nem, eddig nem erőltetett senki semmit, csak néztem, hogy inkább a TP-Linket javasoljátok e kettő közül... És ami azt illeti nekem is jobban bejön. Eleve lehet még kapni újonnan, 5 év gari van rajta, szóval ami a D-Link irányába tol az csak cimborám tapasztalata. Szóval, ha leírta valaki egy konkrét pozitív tapasztalatot TP-LINK WR542G-vel, nem is gondolkodok tovább

-
RootRulez
félisten
"m", mint méter.
Én nem voltam egyértelmű

Tehát:
Visszaolvasva én is több TP-Linkes javallást olvastam, ami érdekes, hogy az az olcsóbb... Mégis jobb? A D-Link DI-524 papíron 50 méterig-is bírja, a TP-Link papíron meddig bírja? Tudom, hogy erre nem lehet adni, csak viszonyítási alapnak érdekelne...
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Asszem leszűkítettem...
Tehát vagy újonnan egy TP-LINK TL-WR542G ~ 5K-ért Vagy valahonnan használtan egy D-Link DI-524, errők sok jót hallottam, így használtan 5-6K...
Na szerintetek, melyik?
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Akkor az SMC-t hanyagoljam? tuti? Legalább is a 4-5-6K-s kategóriában...
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
És az hol kezdődik, aminek már nem kell?
-
RootRulez
félisten
Előző TP-Link vagy ez az ASUS kell ezeknek modem? Mert akkor spórolnék ám konnektoraljzattal is...

-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
SMC-ről mik a tapasztalatok? Konkrétan ez a típus érdekelne: SMC WBR14-G2
A korábban belinkelt TP-LINK TL-WR542G-nél csak drágább vagy jobb is?
mod:
Ja ezeknek kell még külön ADSL modem vagy mér bele lehet dugni egyből a telefonvonalat és tudok vele csatlakozni?Vagy az már nem az 5-6K-s kategória, ahol van benne modem is?

-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Milyen router ajánlatok 4-5K környékén? Csak arra kellene (egyenlőre), hogy mikor kiszorulok a géptől, tudjak telón is netezni, persze később lehet hogy másra is kelleni fog, de jelenleg ennyi

Mik a szempontok router vásárláskor, mit érdemes megfigyelni, miről érdemes megbizonyosodni?
mod:
Újonnan TP-LINK-ek az olcsóbbak, használtan pedig ilyen Edimax-okat látok, ezek jók? Mármint ezek a márkák...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Parfüm topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Használtan már van 741 annyiért, amennyiért újonnan 340-es... Szóval ez lehet eldőlt... Köszi!

Dr.NX