Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• k.daniel91

tag

Sziasztok!
    szeretném az ajánlásotokat kérni:
    Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
    75nm panel lakás, szóval a falak vasbetonok.
    Elrendezés tekintetébe: megosztok egy alaprajz design tervet (csatolt kép) [kép]

Bejelöltem egy piros X-el hova került behúzásra az optika. Erre a helyre építettem IKEA PLATSA szekrényből egy „rack” szekrényt aktív hűtéssel. A másik Mesh router jelenleg a középső kisebb szobában helyezkedik el egy szekrény tetején (jelenleg nincs kihúzva oda UTP, de megtudom oldani)

Jelenleg egy Tplink M4 2db Mesh routert használok Digi névleges 1000-es netjével, a router mögé egy tp link Sg1016de – 16 portos managelhető gigabites switch van kötve erről nem feltétlen mondanék le, mert 12 port fixen kihasználásra kerül és szépen végig van UTP-zve a lakás olyan pontjai ahova kellettek a belső hálózat végett a kiállások.

M4 alapvetően szépen fedi a lakást, viszont sebességben a router Wifin nem a legerősebb és simán előfordul, hogy egyes eszközökön 5Ghz-en is 10-25 Mbpst hozz míg ugyanebben az időpontban megnézve UTP-n szépen hozza 850-900-at.

Igazából az M4-el 2 problémám is van, hogy wifin néha még ezt a 10-25-t se tudja hozzni van hogy csak 5-10 Mbps-t hozz, illetve a managelhetősége engem kiakaszt, hogy mindent egy csillivilli semmire való telefonos appról lehetséges ami nem is mindig tölt be.

AX eszközökből talán 1db telefon van, de célom a jövőben ilyen eszközök vásárlása.

Wifire 35-45 eszköz kapcsolódik egyidejűleg (ebből 30 okoseszköz:alexak,gatewayek, párásító, porszívó ilyenek)

■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
    Digi névleges 1000-es
    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
    100k körül, időtállóság lenne a cél

Új hozzászólás Aktív témák