Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87848) hurjup válasza hurjup (#86571) üzenetére


hurjup
csendes tag

Sziasztok

Ujra routert keresek. Arnyalom, miert...

Adott egy DIGI 1000-es FTTH kapcsolat minden nyugjevel (kimarado LCP echo valaszok es meg ki tudja mi). A DIGI modem/router bridge modban van, igy transzparens, nem tudom mi zajlik a dobozon belul. Par honapja csereltek amugy egy gyari uj darabra.

Korabban Archer C7 v2-m volt legutobb 19.07.6 alapon. A PPP kacsolat stabil volt (dolgozni kellett vele), de a wifi-t idonkent eldobalta, azzal nem tudtam mit kezdeni. A csalad cincogott, csere.

Szoval lett tornyos xiaomi ax1800 mivel jo a hire es minosege marketingje. Egy porosabb openwrt-re (18.06) epul, ami onmagaban nem lenne baj, de a kinaiak jelentosen rontani is tudtak rajta. Valamennyi izelitot leirtam belole a kommentben amire most valaszolok. Itt a wifi atomstabil, de a PPP kapcsolat random szakad. Szerencsere be lehetett torni a routerbe (lehet szandekosan hagytak a kiskaput), a PPP stabilitast tudtam javitani, de nem lett tokeletes. Ugye ez kellemetlen, mivel igy mar kabelen es wifin is elmegy a net. Ujra szetneztem.

Vegul par napja vettem egy tp-link ax10 -et. Ok mar tobb ideje foglalkoznak routerrel, es itthon szeretik is a tipust (arukereson top akarhanyba soroltak). Namost, a wifi itt is stabil, de a PPP nem. Amennyire a gyatra logokbol megmondhato, nagyjabol ugyanugy esik es kel mint a xiaomi. Ugye az ax10 broadcomos, de a hatterben ettol meg egy ismeretlen de velhetoen poros openwrt-re epul. Rutinosak, ebbe a routerbe nem lehet betorni, tehat konfiguralni sem.

Osszefoglalva, a valoszinu felallas az hogy a 19-es openwrt alatt a PPP kapcsolat stabil, a regebbieken nem. Azaz valoszinuleg nem a DIGI sara a szakadozas.

Ha barkinek hasonlo (DIGI 1000) netkapcsolata van ES atomstabil nala a net, szivesen vennem ha beirna milyen routere van. De igazabol barmilyen velemenyt szivesen fogadok... koszonom elore is.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.