Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz Aryes #71243 üzenetére

Kedves szakértők/leendő vásárlók! Elnézést, ha off a téma, de nem találtam releváns topikot, ahová írhattam volna, na meg úgyis kevesen írnak ide tapasztalatokat, hátha vki hasznát veszi, amit most leírok.

Nemrég üzemeltem be egy AC57U routert, és a sok pozitív tapasztalat mellett (baromi gyors wifi, DM-t telepíteni sem kellett, mert felismerte a winchesteren lévő telepítést, és a torrentjeim is ott folytatódtak, ahol a régi routert kikapcsoltam :) ) gyorsan lehervadt a mosoly az arcomról, amikor az egyik készülék (konkrétan egy Huawei Y6 II) egyszerűen képtelen volt kapcsolódni a netre a 2.4G wifin keresztül a gyári beállítások mellett (5G vevő meg sajnos nincs benne). Kb. 3 órányi kínlódás, próbálgatás, router reset stb. után annyit sikerült elérni, hogy ha a 2.4G és az 5G hálózaton is kikapcsolom az auto üzemmódot, 2.4G-t legacy módba kapcsolom, az 5G-t pedig 20+40+80Mhz helyett 80MHz, N+AC módba, akkor van csak internet az említett készüléken.

Feltúrtam a netet magyarázatot és megoldást keresve, de se az AC57U, se az AC1200GU-val kapcsolatban nem találtam semmit, viszont az AC56U-val és az AC66U-val kapcsolatban több helyen is olvastam, hogy másnak is meggyűlt a baja a 2.4G hálózattal. Nekem az jött le, hogy ez valami Asus-os betegség... A fura az, hogy a háztartás többi 2.4G-s készüléke (tv-k, tabletek, raspberry stb.) auto módban is simán felmentek a wifire, egy régebbi 10 éves laptop ugyan kicsit szakadozott, de azért működött (legacy módban az is megy most rendesen).

Hallottatok már erről valamit?

Új hozzászólás Aktív témák