Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bmwm3

tag

Sziasztok,

Egy ASUS AC65P-t szeretnék lecserélni, mert tökéletesen ugyan sosem működött hatótávilag, de mostanában egyre többet szakadozik + kaptam egy céges laptopot, amin valamiért még több a probléma. (Eddig is openwrt volt rajta, kicsit turbózva a hatótávot, de most hosszú idő után lefrissítetem az új verzióra, na azóta csak rosszabb lett)

A szitu, hogy sajna csak mikrohullámú net van, az pedig egy központi helyre van bevezetékelve (földszinten, nappali), a dolgozószobám pedig emeleten, legtávolabbi szoba. Sokszor tök stabil, sokszor szaggat, csomagokat veszít (és sok videómeeting miatt kellene a stabilitás)

■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
    Család ház, emelet, betonfödém, de egyébkétn tégla falak. Dolgozószoba légvonalban olyan 15 méter, kert vége olyan 40, ott is szoktuk használni. Sok családi ház a környéken, sok AP-vel. Ráadásul egy szekrénybe be vannak téve az eszközök, hogy el legyen rejtve a kábelrengeteg.
    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
    Sok eszköz van, 3-4 teló, 3-4 tablet, inverter, miegymás. A tabletek kicsit régebbiek, a telók újak.
    ■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
    Hát az nem nagy, mikrohullámú net van csak, elvileg tavasszal jön valamelyik kábeles szolgáltató is
    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
    40 alatt jó lenne megállni, de mivel munkaeszköz, jó lenne nem szívni vele tovább
    ■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
    Hatótáv legyen nagy, legyen stabil és nem bánom, ha nem kell spec firmware-ekkel szórakozni. Ha van valami parental control az plusz

Nagyon köszi a segítséget előre is, remélem nem felejtettem ki semmit.

Új hozzászólás Aktív témák