Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - eBay-es kütyük kis pénzért
 - GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Pajac: A csodálatos mandarin
 - weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
 - Syl: Just Works! …. Vagy mégsem?
 - hcl: MS Office365 Linuxon

- 

LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.) 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

kpityu2
addikt
válasz

Franz51

üzenetére
						Távolabbi helyiségekbe egyik se jó. Mint Dr.NX írta, az adóteljesítmény korlátozva van. Ezért ajánlgatjuk szorgosan a mesh rendszereket, mert a megnövekedett igényeket (ne szaggasson a HD videó a fürdőszobában és a kerti hintában se) a régi egy helyről sugárzó routerek már nem tudják teljesíteni.
 - 

Dr.NX
Topikgazda
válasz

Franz51

üzenetére
						Ezalatt akár még el is olvashattad volna az összefoglalót.
Az adóteljesítmények maximálva vannak, és az hogy nálad hogy fog teljesíteni, az csak a helyszínen derül ki a környezet függvényében.
30 ezer Ft felett: Asus AX58U v2/TUF-AX3000 V2
50 ezer Ft felett: Asus AX68U/AX82U/AX86S/AX86U/AX89X/AX92U (duopack)/TUF-AX5400/GT-AX6000 - 

kpityu2
addikt
válasz

Franz51

üzenetére
						Max 600 mbps amit 2.4 Ghz-en ki lehet hozni. A te routered az adatlapja szerint 300 mbps-t tud ami 37 MBs, vagyis hozza ami rá van írva. 600-as routerek: [link] Ez ugye 75 MBs ami jóval alatta van a bejövő net sebességének. Nekem RT-AX1800U van, ez papíron hozza az 574 mbps-t, bár soha nem teszteltem. Ha jobbat akarsz 5 GHz-re kell váltanod.
 - 

cs.zs.
veterán
válasz

Franz51

üzenetére
						A kiírt elméleti maximumnak a 2/3-a általában elérhető.
Ha egy routeren a 2,4GHz sáv 300 megabites, akkor 200 körüli sebességed vélhetően lesz (ha van akkora bejövő neted)
A következő szint 2,4 GHz-en az 574 megabit, ilyen van nekem is (AX55 AX3000), ezen én 350-380 megabit körüli sebességet szoktam látni.Ha 250 megabites betápod van, akkor ilyennel már ki is tudod használni.
AX5000-6000-7000 routereken már létezik 1100-1200 megabites 2,4GHz is
 - 

- 

Franz51
tag
válasz

Franz51

üzenetére
						Üdv,
Ma beüzemeltük az Asus RT-ac57u routert, amit a 150 Mb/s internethez használunk. Az 5 GHz-en szépen is viszi 130-150 Mb/s sebességen. Viszont a 2,4 GHz-en csupán 40-60 Mb/s visz át . Ennyit az Asus RT-N 12 is tudott.
Lehet, hogy a 2,4 GHz-en ne is várjak többet?
Előre is kösz:
Franz - 

uriember
aktív tag
válasz

Franz51

üzenetére
						Szia, mivel mindkét eszköz gigabites portokkal rendelkezik, ezért mindkettő megfelelő a távolabbi (esetleg tovább növekedő ) céljaidra is, ráadásul mindkét eszköz az ajánlott kategória. Van mindkettőn 4 LAN port, speciel én az 57U-t ajánlanám az 5GHz gyorsabb sebesség és az esetleges 2,4GHz-es éteri zsúfoltság miatt, bár az N18U meg a 2,4GHz "koronázatlan királya", ha nem társasházi környezetben akarod használni, ahol rengeteg eszköz van 2,4GHz-en.
Nyugodtan veheted bármelyiket. - 

- 

Multibit
nagyúr
válasz

Franz51

üzenetére
						nem értem, hogy ha az asztali gépre közvetlenül jön a 30Mbps a router LAN-hoz csatlakozva miért csak a fele vagy az sem.
Azért mert a jelenlegi routered múzeumi darab, nem bírja a terhelést. Mindenképpen cserélni kell!A Netgear JWNR2010-100PES -ről sem láttam semmit.
Azért nem láttál, mert - gyaníthatólag - kevesen használják. Ettől persze még lehet jó. Megveheted, de ebben az esetben Te leszel a kísérleti nyúl. Majd számolj be róla, hogy milyen a kütyü!
A "bevált" routerek szerepelnek a témaösszefoglalóban. Így tiszta? - 

jeni
félisten
válasz

Franz51

üzenetére
						Üdv
Jelenleg az Asus RT-N12D1 a javasolt routert 7500 Ft alatt új áron.
Igaz 10/100 a LAN,ha hosszabb távra gondolsz és majdan váltanál felfelé akkor a Asus RT-N18U-t érdemes megvenned,vagy a TP-Link TL-WDR3600 esetleg a nagyobb 4300-t.Az utóbbi 3-nak a LAN csatlakozójuk,azoknak már 1GB.
Az Asus-ra full magyar és custrom firm (főzött roomok) is van rá. Nagy nyerseségű az antennájuk. 3év garanciával adjákHa direkt módon router nélkül kötöd rá akkor megközelítőleg hozod az értéket.

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- X1 Carbon 9th 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv IR kam gar
 - OMEN ck2077ng 17.3" QHD IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 512GB NVMe gar
 - PlayStation 5 Digital Edition 825GB megkímélt állapotban eladó
 - Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
 - Xbox Carbon Black controller

- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3688, 100% Akkumulátor
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
 - Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Gubek-Einste
 Dr.NX