Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz jim bcs #69750 üzenetére
ugyanazt a ventit raktam rá, mint cm blizardra (Arctic 92mm PWM) és loki rosszabb volt 3-5 fokkal úgy, hogy a venti maxon pörgött, blizardnál átlag 400rpm-el kevesebbet pörgött, mx4 paszta és 30 perc volt a teszt mindkét esetben
cm blizard:
xigmatek loki II:[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
jim bcs
nagyúr
válasz kisza25 #69751 üzenetére
(#69751) kisza25
Szerintem mindkettőé bőven jó hőfok, azt ne várjuk el egyiktől se, hogy állandó 23.5 fokon tartsa a procit és ugye ezen felül mindennek megvan az üzemi hőfoka.(#69752) Televan
A Hyper 612 v2-höz gyárilag van mindkettő, ez dicséretes felfogás, ott a műanyag már újabb konstrukció de ettől még nem bízok benne, a drót az tuti biztos. Szereltem már TX3 EVO-t nem egyszer, nem törvényszerű hogy eltörik de megesik.
Egyebekben egy kis kézügyességgel + 1 fogóval akármilyen drót megteszi 2 felfogató hajtására.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
A következő hűtők közül melyik lenne a legidőtállóbb Fractal design core 3000 házban Intel core i3-4170 procival (jelenleg Hyper TX2-vel van hűtve, ami már legalább 3 éves):
Thermalright Macho
Be quiet! Shadow Rock 2
Scythe Mugen Max
Raijintek Themis EvoTesztek alapján talán a Macho lenne szerintem a legjobb választás, ha ebben a 10-14ezer forintos sávban szeretnék maradni vagy a fentieken kívül mást ajánlanátok esetleg olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
jim bcs
nagyúr
válasz ztoldy #69755 üzenetére
Mindegyik időtálló, életed végéig elég lesz. Ezek nagyon feleslegesek az i3-ra, van más ami bőven megfelel -->
Deepcool Gammaxx 200
Deepcool Iceedge 400 FS
Deepcool Iceedge 400 XT
Thermalright True Spirit 90M Rev.A
Alpenföhn Ben Nevis
Alpenföhn Brocken ECO
BE QUIET! Pure RockEgyebekben a Hyper TX2 is tökéletesen megfelel ha már rajta van, én nem cserélném le. Vagy ha mégis akkor én adnék neki egy új pasztát, egy új ventit 4db gumi felfogatóval és a mostani műanyag szélterelőt lekapnám róla.
[ Szerkesztve ]
-
ztoldy
senior tag
válasz jim bcs #69759 üzenetére
Szélterelő nincs rajta régóta. Akkor lecserélem a régi hangos ventit egy Arctic F9 PWM-re és olcsón megoldottam.
[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
kisza25
félisten
válasz ztoldy #69760 üzenetére
én nagy Arctic rajongó voltam, de mostanában 3x rendeltem AC ventiket és mindig volt benne hibás darab, AC TC, AC CO és AC PWM ventik voltak, főleg a 80 mm-esek között volt sok hibás, lehet már régóta vannak raktáron, 120mm és 92mm-el nem volt gondom
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Winchester95
őstag
Valaki meg tudná nekem mondani hogy a Ripjaws G.SKILL 2133MHZ RED Ramjaimhoz mehet egy CM Hyper TX3 EVO??
Úgy hogy a venti a ramok felől szívjon és hátul fújjon ki ahogy az természetes. -
jim bcs
nagyúr
válasz Winchester95 #69763 üzenetére
mehet
-
bence005
csendes tag
Sziasztok!
milyen processzor hűtőt ajánlatok ehhez a PC-hez?
MSI B150 GAMING M3 alaplap
Intel Core i5-6600 3300MHz 6MB processzor
ZALMAN Z3 Plus gépház
Kingston DDR4 8GB 2133 CL14 HyperX Fury Black Kit RAM
és egy GIGABYTE GeForce GTX970 Gaming G1 4GB GDDR5 Videó kártya ami elég nagy! -
jim bcs
nagyúr
válasz bence005 #69766 üzenetére
jobb oldalt fent --> Téma tudnivalók
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni:
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?AJÁNLOTT CPU HŰTŐK
Az összefoglaló alján, ha ezek után sem jutsz dűlőre akkor segítünk.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a procihoz kell vennem hűtőt vagy használhatom a gyárit? Ha nem muszáj, nem költenék hűtőre. Gondolom most ősszel és télen nem lesz hangos, de nyáron zavaró a működése? Illetve BF3, BF4, BF Hardline alatt hűt rendesen?
kösziTiszta Windows, rendes ház!
-
jim bcs
nagyúr
válasz bence005 #69768 üzenetére
(#69768) bence005
Deepcool Gammaxx 200
Deepcool Iceedge 400 FS
Deepcool Iceedge 400 XT
Thermalright True Spirit 90M Rev.A
Alpenföhn Ben Nevis
Alpenföhn Brocken ECO
BE QUIET! Pure Rock(#69769) scabi78
Nyugodtan használhatod a gyárit, 1-1.5 évet simán elvagy vele, majd ha hangoskodik a takarítás ellenére is akkor veszel egyet. Egyébként nem vészes a hangja ne aggódj, én is 1.5 évet hajtottam.[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
válasz jim bcs #69725 üzenetére
Szia,
Köszi a választ, nézelődök folyamatosan.
Azóta már tovább agyaltam a dolgon.Szerintetek működhet az a dolog, hogy erre az alaplapra, vennék két pár ilyet ?
Így már fel tudnék rakni rá, egy komolyabb hűtőt, persze a mérettel ügyeskedni kellene
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
L4CI2
aktív tag
helló PH-sok
az lenne kérdésem hogy a Thermaltake Contact 21 az jó az intel 1151 socket-re is ?
Választ előre is köszönöm.
-
jim bcs
nagyúr
válasz kisza25 #69774 üzenetére
(#69774) kisza25
Elvileg úgy lenne ahogy írod, de gyakorlatilag meg fordítva van.(#69775) Tanisz
Merlinhardver-nél találsz univerzális hűtő adaptereket + hűtőt és meg is vagy.(#69776) L4CI2
Igen jó --> Compatibility: LGA_1366/1155/1156/1151/1150/775, azaz a lyukkiosztás megegyezik.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Üdv!
s775 platformra e7*00 Wolfdale szériához szeretnék lehetőleg alacsony hűtőt beszerezni.
Ez a kettő megfogott:Alpenföhn Panorama
Scythe Shuriken Rev. B. -> Ez már csak azért is jó lenne még, mert bár használatban lenne, de s478 hűtő gyűjteménybe is elférne.Esetleg más alternatíva?
Gondolom ezektől komolyabb hűtőre nem nagyon lesz szükség egy ilyen kaliberű alapórajelen tartott CPU-hoz.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
jim bcs
nagyúr
jobb oldalt fent --> Téma tudnivalók
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni:
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?AJÁNLOTT CPU HŰTŐK
Az összefoglaló alján, ha ezek után sem jutsz dűlőre akkor segítünk.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok!
CoolerMaster 212 EVO-mat szeretném lecserélni egy nagyobb teljesítményű hűtőre.
15-8 körül tervezem árban, NZXT210 Elite házba menne, 160mm-t ír a gyártói oldal. AM3+ os lapba menne, egy FX8320 ra. Hyperx ramok vannak mellette.Ha picit több az ár az se baj, de a legjobbat akarom ebben az árszegmensben.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
(#69783) flymi
Csak topflow jöhet szóba? Ha van belmagasság bőven akkor a kisebb tornyok is elegek.(#69784) Mukucs
Alpenföhn Brocken ECO
Cryorig H5 Universal
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér,BK-fekete,BL-kék,RD-piros)
Scythe Kotetsu
Scythe Mugen 4
Scythe Mugen 4 PCGH Edition[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Mukucs #69793 üzenetére
Na akkor tisztázzuk egy kicsit. Ha egy processzorról pl. csak 8 fokot lehet lehúzni pl. az Alpenföhn Brocken ECO-val, akkor nem fogsz tudni többet lehúzni egy nagyobb hűtővel se, ha ráraksz egy 2kg-os 17 hőcsöveset akkor se.
Azért ajánlottam azokat, hogy ne költs többet mint amennyit feltétlen kell. Nem azért vagyunk, hogy a legtöbbet költsd amit csak lehet, mindig csak ésszerű keretek közt vásárolj és ha nem indokolt egy 20-25k-s hűtőt venni akkor nem fogom azt ajánlani ezt értsd meg, ezért van ez a topik de a többi is.
Ha bemész egy boltba laikusként akkor garantáltan a legdrágábbat fogják veled megvetetni. Ok, hogy nagyobb hőt termel mint egy intel, de ettől még nem kell átesni a ló túloldalára.[ Szerkesztve ]
-
Doblós
aktív tag
Jó reggelt az Uraknak!
Jó áron hozzá tudnékjutni egy Matterhorn Shamrock Editionhöz,2 db ventivel és minden tartozékával.
Két "hibája" lenne.Az egyik,hogy a hütő hátlapi merevítőjéről (talán zárlat elleni védelem )a tulajdonos leszedett valamilyen fóliát,aminek a széle felpöndörödött,a másik pedig,hogy magán a bordán apró horpadások jelentek meg,melyek bebarnultak.
Az lenne a kérdésem,hogy fólia hiján használható még a torony,illetve mik lehetnek a foltok?Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
jim bcs
nagyúr
válasz Doblós #69795 üzenetére
Üdv!
Képek kellenének róla, így látatlanba a barnaságról nem tudok mit mondani, esetleg oxidáció de az lemosható. Univerzális hátlapi merevítő van Merlinhardver-nél, egyébként 4db vékony gumi alátét is megteszi.
A fólia az érdekes, hol is van pontosan? Nem lehet hogy a gyári fóliát nem sikerült leszedni a talpáról? Mennyiért kínálja? Kérj képeket és tedd be ide, vagy nekem pv-ba.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz jim bcs #69788 üzenetére
Ez az egyedi ház igazából egy 478-nak lesz majd.
775-ből nem integrált procis itx az álmom, de ez körülbelül olyan, mint nyerni a lottón...
Ezt is szem előtt tartva böktem rá erre a kettőre. Persze tudom, rengeteg htpc-be való hűtő van még.
De minden más ajánlott alternatívát szívesen meghallgatok, majd olvasok róluk teszteket...[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
szilagyiakos
csendes tag
Sziasztok!
Ez most biztosan nagyon banális kérdés lesz itt, de most előszőr szerelek össze PC-t az alapoktól és nem tudom, hogy az i5-ös procihoz mellékelt gyári intel hűtőn van-e hővezető paszta vagy sem, mert látok rajta három csíkban vékonyan de az az-e?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest