Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
Porcica nincsen mert félévente kitakarítom a gépet és majd itt jön a csattanó.
Lustaságom nyert mert a szekrényben megtaláltam az i7-7700 gyári hűtőjét. Azon ott a gyári paszta, mondom jó lesz az és talán a hűtő is jobb. Szétkapom a gépet és nekiállok leszedni a gyári coolert, majd észrevettem, hogy az egyik bepattintó kiugrott, el van csavarodva. (lötyögött is mikor erősebben megmozgattam....)
Szóval itt van a kutya elásva, persze a paszta is beszáradt rendesen. A 7700 gyári hűtője pedig rosszabb mint a 4590-é. Utóbbi nehezebb mivel rézmag a belseje, úgyhogy irány a bolt, paszta megvéve. Újrapasztáztam , rendesen visszaraktam az i5 gyári hűtőjét és boldogság van.
(Ahogy nézem az összetevőket 10% silver compound, remélem nem toltam rá túl sokat és nem lesz zárlat )Még egyszer köszi a hozzászólásokat, tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Köszönöm a segítséget, akkor a napokban megpróbálok egy újrapasztázást. Remélem segít.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Sziasztok!
Jó pár éve használok egy i5 4590-es procit gyári hűtővel, azonban most szembesültem vele, hogy terhelés nélkül is 45C fok körül van. Terhelve pedig felmegy 99C fokra is. A ház amiben minden benne van egy fractal design core 3000 és a ram pedig corsair vengeance.
Két opcióm is van, tudnátok ajánlani rá valami jó ár/érték arányos hűtőt?
1. Akár egy olcsó használt hűtő apróról, a jövőre nem gondolva.
2. Vagy esetleg érdemes rá egy drágább, nagyobb hűtő amit esetleg egy konfig csere után is tudok használni 1-2 év múlva.Köszi!
-
Kelvin
őstag
válasz lecterdoctor #3515 üzenetére
Azt azért leírhattad volna,h miért akarsz rá új hűtőt mert ez elég fontos a válaszokat illetően.
Ha nem tunyingolsz akkor a gyárival is el van vagy az elöttem szóló ajánlata is jó.
Ha húzni szeretnéd....és mért ne?Akkor már valami izmosabb példányt tegyél rá.
Az Asus Silent Knight II se rossz de valami nagyobb klasszikus jobb lenne TT bigtyp 120 v infinity....
A zalmik nekem nem jönnek be és a két felső tuti jó a lapodra."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Láttam élőben a réz katanát Nagyon bejövős csak nem láttam még róla tesztet a nagyokkal.
-
Kelvin
őstag
Na ez oda*asz
[link]"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,nincs valakinek egy cfm~köbméter váltó progija,oldala?Vagy legalább mi is az arány....?THX
-
Kelvin
őstag
Valakinek már volt silverston ventije?[link]
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz k78chriss #2877 üzenetére
Tényleg szép kis darab..én is akartam ilyet venni csak zavart,h nem cserélhető a venti rajta.Ezért vettem egy olyat amelyikre olyan 12-es ventit rakok amilyet akarok
Szerintem te is jobban járnál....Csak ezek közül akarsz választani?
Mert egy 8400 hez a hyp.tx-et felejtsd el.És a többit se ajánlanám a fent írt okokért,meg nem istúl erősek.Egy ilyen procit szégyen nem húzni....[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Az biztos ,h a szobahőnél hidegebb nem lehet....
De az is biztos,h ha megfogsz egy ekkora hűtőt nem érezheted forrónak....Nekem is van b.typ azért tapasztalatból is beszélk.Pár óra orthos után 80%-al húzott procival.21-13c fok-os szobában kb 57-62c fok.És mikor megfogom a talpát én is csak langyosnak érzem.És ez a normális mivel jól vezeti a hőt..."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Na végre,ez egy hiteles oldal és elég korrekt:[link]
Szinte az összes hűtőnek megtalálható a teljes körű tesztje
Bagira01 na itt csemegézhetsz[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Ez tényleg fura,nekem tt big typ-om van ami ventivel együtt közel egy kiló és semmit nem hajlított meg.Még mikor benyomtam a pöcköket akkor is csak picit.Úgyhogy hyper tx-et meg sem érzi a lap!
-
Kelvin
őstag
-
Kelvin
őstag
válasz Gorneck #2585 üzenetére
Ja..gondoltam,h erre gondolsz.Az a levegő ugyanolyan hőfokú amit továbbad mint a szobalevegő.Csak mivel mozog ezért gyorsabban elvezeti a kezedről,tárgyakról ezér érzed h hűvösebb.Ez ugyanaz mikor a buszon télen megfogod a korlátot és azt mondod,h úúú de rohadt hideg.De valójában ugyanolyan a hőmérséklete mint a buszon a levegőnek.Csak a fém jobban vezeti a hőt és mikor hozzáérsz gyorsan elvonja(elvezeti)a tested hőmérsékletét.
-
Kelvin
őstag
válasz Gorneck #2583 üzenetére
Ezt szerintem nem így akartad írni:szobahőnél alacsonyabb hőmérsékletű hővel hűtöd a teljes belső gépházat.Ezt csak úgy lehet ha egy csövön keresztül kintröl jön Szerintem ezt elírtad...
-
Kelvin
őstag
Persze ez így van csak a rajta lévő ventid nem párhuzamos a lappal ezért nem megy oda annyi levegő.pl a ninján..nem a lappal párhuzamosan van a veni hanem és nem is oda fúj hanem gondolom a ház vége felé..
-
Kelvin
őstag
A lappal párhuzamosan hűtö cpu hűtőnek pont az a lényege,h a cpu körüli chipeket is hűtse és mozgassa a levegőt körülötte.Butaság lenne lefedni....
#2564) Kelvin:ezt én is írtam már picit visszább
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz DeadMeat #2572 üzenetére
Senki nem ír olyat,h hűvösebb lesz a házban mint a szóbában.Nem kell sokat visszaolvasnod.Arrol van szó,h az-e a hatékonyabb hűtés ha nincs oldallap v ha előről hátra huzat van.És fogalmazz pontosabban....mondjuk sima -10c fokos levegővel
(most csak ugratlak a hülyeség szó miatt)"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz Gorneck #2565 üzenetére
Láttam a ventidet,nekem is fáj egy olyanra a fogam.Csak most kicsit sok volt a kiadás...meg akkor kárbavész az originál venti....(nem mintha skót lennék)
Hogy vetted le 800-ra?Nekem 1300 forog ha letekerem a potiját.Mennyibe is volt a 38-asod?(akkor nekemse kéne,h így tekerjen..kárbavesznek a noctuáim )[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz Gorneck #2563 üzenetére
Szerintetek az lehet,h a big typ-omnak levettem a fordulatát alapra 1400(asszem) és így jobban hűt mintha forogna mint állat
ZájecAbban igazad van,h ha nagy a huzat akkor az jobban leveszi a hőt az alkatrészekről,itt lehet az elviszi lenne a jobb kifejezés.De ez tapasztalatom alapján sem ér fel egy oldallaplevétellel.(persze lehet vannak extrém esetek,mikor elöl hátul 2-2v3-3, 12-es süvít de azért az se gyakori)
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Szerintem senkit nem bánt semmi..
Amúgy meg ha zárt ház az minden hűtőnél zárt ház....ugyhogy ezért nem értem én sem.És nem big typ-onja van aki ezt írta...(#2558) ImI87 :Szerintem aki az apróban a cpu hűtő rovatba keresgél mindenki fogja tudni,h mi is az a noctua....
(vélemény:ha lejjebb viszed az árát akkor tuti elviszik)[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Ezt én se értem...
Amúgy annyi,h picit barkácsolsz,ha zavar.Én a plexi lapomba kivágtam egy 12-es nek helyet pont elötte.Most egy noctua húzza befele a levegőrt a big typ.-ra.ű
Talán ha Big Typ.-t vettél volna és nem a mását akkor most le se cserélnéd
(#2556) ImI87:Az apróba adj fel hirdetést!Már más topikba is láttalak ezzel....(ha csak egyszer rakod be még nem is lett volna baj....de ennek nem itt a helye(főleg kétszer))"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Nézz meg több tesztet is azért..úgy még biztosabb lesz .Nekem is plexis az oldala és jól néz ki nagyon.Könnyű felszerelni és durvább procikhoz is jó a késöbbiekben.tudasd végül mi lett...
-
Kelvin
őstag
A Typhoon egyértelműen jobb,nézz meg bármilyen tesztet.+ami még elég fontos szempont,h cserélheted a 12-es ventit rajta(igényednek megfelelőre)Nekem is tetszett az asus de a Typhoon mellett döntöttem mint ahogy sok kolega itt.Kicsit olvass vissza
-
Kelvin
őstag
Ha az általad felsorolt hűtők valamelyikét is beirod gugléba kiad jó kis teszteket és álltalában olyat amibe egymással vannak összehasonlítva.Nézz meg többet is az segít.Én csak a tt big typ-ról tudok nyilatkozni.Mindig az élmetőnyben van,szeretem mert az alaplapi chip-ekre is fúj sok levegőt és hűti őket..Könnyen felhelyezhető és jól néz ki.Ha most állnék választás elött újra ezt venném
-
Kelvin
őstag
válasz Bodmeister #2427 üzenetére
Talán többet segíthetnénk ha kitöltenéd,h milyen gépet használsz.(legfelül egy sötét csíkba lehet)cpu stressz után ez normális hőmérséklet.Egy komolyabb hűtő 15c-al hűvösebben tartaná.
-
Kelvin
őstag
válasz Bodmeister #2413 üzenetére
Elösször nem tudtam eldönteni,h te most viccelsz v csak rosszat linkeltél be,ugyanis az a zalmi nem procihűtő.De le is van írva(és mivel írtál a fórumba ezért gondolom olvasni is tudsz).
Min 5e ért tudsz értelmesebb hűtőt venni a mostani helyett.De 100-200mhz emelést a gyárid is bírni fogja."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Ja tudom,én is meg akarom csiszolni idővel mert valjuk be elég randa a BigTyp alja
Volt is ilyen teszt ahol -5c fok-ot adott.(400,600,2000)csak még meg kell vennem meg rászánnom magam..."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,szerintetek a paszta mennyit számít?Ki mit használ(ezüst tartalmú,stb...)?
-
Kelvin
őstag
válasz Bagira01 #2353 üzenetére
'csak 2000-s polírpapírt tudtam szerezni' az bazi finom
először 320,400,600,és ha akarod 1500 a tükrözéshez.Az elején azért kellenek a kissebbek mert domború egyenletlen a felszine és azokkal korrigálod majd jöhet a finomabb....én hétvégén csinálom meg de addig lefordítottam a cikket"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz Bagira01 #2334 üzenetére
Jövő héten majd én is meghallom.De addig is ,van szabályozható ventid?Nekem van
Scythe Kamakaze 80 mm-es nagyon profi kis venti de ahogy max felé tekerem olyan hangja lesz mint amit te leírtál.Szerintem soknál így van.De a házból nem igazán hallatszik ki csak ha odahajolok."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz Bagira01 #2324 üzenetére
Ha van egy kis plusz időd csináld meg amit belinkeltem,úgymár tuti a tt lesz az ütősebb(meg jó érzés mert időt is öltél bele )A pénz sajna nagy úr..de addig add el míg tartja az árát ugyanis jönnek a CES-hűtők lassan.Réz ninja meg az új Cooler M.erek meg a többi.Na akkor lesz egy kis áresés ...
-
Kelvin
őstag
válasz Bagira01 #2322 üzenetére
Ezt nem azér írtam,h a tt mennyivel jobb vagy ilyasmi hanem,h én mért választottam amúgy sokáig én is az infin gondolkoztam.A polírt meg azért írtam mert a infinity-nek sokkal szebb alapból a polírozása a tt-é meg....hát...nincs is
-
Kelvin
őstag
válasz Bagira01 #2319 üzenetére
Ja az lehet,h a cpu picit melegebb vele de ezen és a hangon egy minőségi erősebb venti segíthet.De infinity-nél az alaplap szellőzésén semmi nem segít.Nálam az a baj,h a tuning miatt az alaplapom is melegszik rendesen.TT-nél amúgy pár dolgot elszúrtak pl.a csiszolást de amint láttuk renbe lehet hozni és a tesztek szerint az már -5c'
-
Kelvin
őstag
válasz old gray #2314 üzenetére
Na,ez fasza főleg ennyi pénzért én is néztem tts-nél az akciót.De végül maradtam egy Big Typhoon 120VX pont azért ami a tesztedből is látszik,levegőt kapnak az alaplapi kötyürük is a ninja meg társaival szemben.Jó vétel gratula.
-
Kelvin
őstag
-
Kelvin
őstag
válasz kobak112 #2281 üzenetére
Én is ekkorát rakok rá,mivel egy e2160-ast min 60%al húzod(a fölött plusz fesz is kell és ott már melegszik) ez már extrém tuning kategória.És késöbb 4magosra is jó lesz még
-
Kelvin
őstag
-
Kelvin
őstag
Ez a másik kiszemeltem AeroCool - HT-102,nem tudom,h ki tud elégíteni egy alaposan (3G)fölé húzott c2d-t.Szerintetek jó választás?(tetszik h réz az egész)
-
Kelvin
őstag
válasz Bagira01 #2213 üzenetére
Miben jelentkezik a 'retek szar' lefogató?Anélkül feltudom tenni h kivenném az alaplapot(mondjuk csak megfektetem a gépet)?Jól teljesít?Megvennéd-e mégegyszer vagy ennyi pénzért mást vennél?_(így,h tapasztaltad milyen)
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Sziasztok most töröm a fejem egy SCYTHE INFINITY Revision B -n egy c2d-re csak attól félek,h túl nehéz az alaplapnak,ventivel majdnem 1kg és ha jól néztem hátul nincs is merevítése.Valakinek vélemény,tapasztalat?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,szerintetek a SCYTHE NINJA PLUS Revision B LGA-775/AM2 hűtő rámegy egy sima p5k lapra.Sajnos a hivatalos oldal alaplaptámogatottsági listája eléghhiányos?Valaki használ ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen autót vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest