Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #15203 üzenetére
Nem verte meg a Megahalems-et, így marad az.
Jim74:
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #15206 üzenetére
Még májusban vettem a Pc Gear-nél, akkor még lehetett kapni. Mondjuk akkor is csak ott.
A Glacialtech Igloo jó és népszerű hűtő azért árulják biztos. -
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #15208 üzenetére
Én azt hallottam Z600 már beszerezhetetlen, Mugen2 szintén csak elvétve van.(mondjuk az apróban látta egyet)
Lehet az éve eleje meg leltárok miatt van ekkora hiány. -
V.Dave
senior tag
Rettenetesen zajos? Hallod én még ilyen halk hütöt még életemben nem láttam, nekem is gyári van, és annyi mondok h a chieftec tápomnak nagyobb a hangja, pedig annak 12-es ventije van
10-es skálán én 9,5 öt adnák rá de csak azért mert az AMD logó a közepén hanyagul nem középre lett ráragasztva
Én sztem klafa kis hütö az és kár lenne lecserélni, vagy ha hangos, akkor nem kap friss levegöt és mindig a meleget fujja vissza.
Xiaomi mi 8 6/128
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #15210 üzenetére
Én nem láttam, hogy lenne rá vevő. Érdekel, megkérdezzem meg van e még?
-
őstag
Sziasztok
Az Athlon II X3 425-hoz keresek hűtőt. Egy Asus M4A785TD-V EVO lenne a lakhelye,jövőben tuningolni is szeretnék és lehetőleg halk legyen. Max 10000-ig
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
Henk
veterán
válasz Piloss #15214 üzenetére
A CM hyper 212+ belefér az árba meg a lapon is. Esetleg az AC freezer xtreme rev.2, bár ez problémás lehet ha magas hűtőbordás ramot akarsz. Mindkettő olyan 8k körül van. Esetleg 5k körül a hyper tx3, de ez jóval gyengébb. Ha tuning is lesz és jobban fog melegedni akkor elképzelhető, hogy hangos lesz már a ventije.
Tothgera30: ja azt hittem sürgős a dolog.
-
addikt
Az xtreme nagy is meg a venti elég spéci benne, ha elromlik körülményes cserélni.
A komoly teljesítményű hűtők egyike sem kicsi,az AC ventik elég tartósak.
A xtreme teljesítménye meglehetősen jó,Én olvasgatom már egy ideje a topikot,csak érdeklődésképpen,meg a vízhűtésest is.
Nálam 4 GHz-n megy a proci folyamatosan,Illetve amikor teljesítmény kell,Prime alatt 30 perc után is max 54 fokos a hőmérséklet.1100 fordulaton pörög ilyenkor a venti, alig hallható.
Már a H50 topikban is akartam Tőled kérdezni, hogy az i7-es procik ennyire nagy hőt termelnek?
Olvastam a tapasztalataidat ott döbbentem meg a hőmérsékleteken."Aki ad,az nyer"
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
nemrég került hozzám egy gép, azzal a jelenséggel h boot közben magátol kikapcsol. Tippeltem mindenre de mint kiderült a cpu hűtő nem megfelelő kontaktja okozta a hibát.
alig akartam elhinni, a proci egy d820-as kétmagos intel szörnyeteg.
a gyári hűtő szó szerint lötyögött a procin most is csak a massza tartja össze a dolgokat.
azért vicces vagy inkább szánalmas az intel gyári megoldása :S nemakarom elhinni hogy ezt mérnökök készítették, egy vicc az egész
milyen hűtőt ajánlotok ehez a procihoz kicsipénzért ?
üdv:Jann-Chee
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Ez a proci eléggé bír melegedni, egy AC Freezer 7 Pro jó lenne rá. [link]
Kb. 4500 Ft.Ennél olcsóbban a AC Alpine 7 Pro. [link]
Kb. 2500 Ft.
De ez necces, mivel a proci 95 W-os osztályba van sorolva, ez a hűtő pedig csak 90W-ig ajánlott a gyártó szerint. Átlag használat mellett azért elviszi, de terhelés alatt azért pörögni fog rendesen.[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
(jan)
őstag
-
No-kia
addikt
hello! sztem ide is befér a kérdésem, ha berakok a házba 2db 12Cm-es Coolink ventit 5V-ra szabályozva, az menynire lesz hangos? Gigabyte Superb 460W tápom van jelenleg, és ez a leghangosabb a épemben, ennek a zajszintjét elérnék?
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Picturemaker
őstag
válasz No-kia #15223 üzenetére
Üdv!
Gondolom a Swif2-es ventire gondoltál. Meg kellene kérdezned Henk-et (azt hiszem neki van ilyen), hogy megy-e 5V-on. A gyártó oldalán 7-13V-ig írja a működési tartományt. [link]
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
No-kia
addikt
válasz Picturemaker #15226 üzenetére
köszi, rákérdezek majd
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
őstag
A CM hyper 212 jó kis cuccnak néz ki ,asszem ez lesz a kiválasztott
köszi
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
Henk
veterán
válasz Daffni2 #15216 üzenetére
Hát egy c2d-hez képest iszonyatosan melegszik. Az e8600-on egy Xigma Achilles volt és load volt 47 fokos. Ez a proci a Megahalems-el nem sokkal kevesebb idle.
A komoly hűtők valóban nagyok már a hőleadó felület miatt is, de ha megnézel egy TRUE-t, Baram-ot vagy a Mega-t nincs akkora mint a freezer xtreme és mégsem egy kategória.
Ha egy kisebb borda is tudja azt a teljesítményt mint egy nagyobb, ráadásul ugyanazért az árért akkor a szellőzés miatt szerintem érdemesebb a kisebbet venni.
Tényleg valószínű, hogy az xtreme ventije nem fog hamar tönkremenni, de azért benn van a pakliban. Illetve nálam sokkal fontosabb tényező a hangja, tehát alap, hogy olyan hűtőt veszek amire 12-es hagyományos venti megy mert úgyis cserélni fogom.No-kia: melyik Coolink-re gondoltál? Fordulat miatt érdekes lenne a típusa. Ha valamelyik swif2-re akkor azok amúgy is halk működésűek. Nekem mondjuk a pwm-es van és idle 800rpm-en mennek, de nem hiszem, hogy hangosabb lenne mint a tápod. Ezek jól bírják a szabályzást, de a fix fordulatúakat nem tudom. Mondjuk azok meg 800 és 1200rpm-es, azoknak nem is muszáj az 5V amúgy is halk.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
véget ért hűtő mizériám, már majdnem temettem a project-et, amikor aprón elém került egy freezer xtreme 5,5k-ért
kérdés: érdemes lenne políroztatnom a talpát?steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
eszakas
senior tag
válasz Daffni2 #15229 üzenetére
Én is szeretnék egyet ha lehet majd kapni a pangás után Eddig A Mugen2 meg az Extrém között ingáztam nem szeretnék extrém tuingot csak egy kis szolidat ahogy elnézem az aláírásod nem kell a Mugennel bajlódni elég lessz az Extrem is. köszi.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz eszakas #15232 üzenetére
Esetleg még a Ninja2 volt még porondon a felfogatás miatt. /könnyű/.
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://zenlabs.pl/images/scythe-ninja-2_01.jpg&imgrefurl=http://zenlabs.pl/chlodzenie/103-scythe-ninja-2-scnj-2000/&usg=__Gi20thzXWtryjGLGaXXcVK7a60g=&h=523&w=600&sz=56&hl=hu&start=1&um=1&tbnid=Y0q-lIZLdC8uuM:&tbnh=118&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3DNinja%2B2%26hl%3Dhu%26sa%3DX%26um%3D1
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
AMD X2
senior tag
válasz FireKeeper #15231 üzenetére
Hát az AC-s hűtők talpa valóban nincs agyon finomítva. Ha a kezedben lesz eldöntheted ,neked ez elég vagy polír! Biztos hoz 2-3 fokot, de ha sima használatra lesz nem sokat számít.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
Picturemaker
őstag
válasz FireKeeper #15231 üzenetére
Üdv!
FireKeeper: Ha beizzítottad a hűtőt, akkor valami hőmérséklet adatokat írj ide légyszi.
Köszi.
eszakas: Azért egy X4-es PhenomII sokkal melegebb, mint egy E8xxx-es proci! Reméljük, hogy FireKeeper "kolléga" gyorsan közzéteszi az okosságot.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz AMD X2 #15234 üzenetére
és találok vmi leírást, hogy milyen felszerelés kell, illetve milyen technikával csináljam, vagy inkább bízzak meg valakit a ph-ról?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Henk
veterán
válasz FireKeeper #15236 üzenetére
Tessék, pont egy freezer xtreme. Ha van egy kis kézügyességed meg lehet csinálni csak szerezni kell hozzá pár lépcsőbe csiszolópapírt meg valami sík felületet. (pl. üveglap)
De én amilyen kényelmes vagyok, meg időm sincs semmire inkább megcsináltatnám valakivel. -
eszakas
senior tag
válasz Picturemaker #15235 üzenetére
Megvallom őszintén engem ez a csavaros megoldás sem nagyon nyugtat meg, nem hiába csinálják rúgósra a legtöbb rögzítőt. Az egy plusz rátartást biztosít a hűtőnek, bár több kg-os hűtőnél ez nehéz lenne. De a Ninja2 a maga 700 valahány grammjával nehezebb mint az Extrem mégis patenttal oldják meg
-
eszakas
senior tag
Intelhez igen. Amd-hez elég labilis csavaros megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
ettől félek én is Épp ezért tetszik a Ninja2 megoldása csak azzal nem férnék el
Meg erre felé nem is tudják beszerezni csak rendelni lehet
[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
s462 (socket A) -es alaplapra (asus a7n8x-x) egy CM bordara keresek ra valo ventit. Hogy miert kell ezt itt megkerdeznem? Probaltam keresni, szukiteni a kort ilyen ventikre, de egyszeruen nem talalok olyan kereskedeseket ahol tipusok kozul lehetne valogatni kozuluk... Tehat csak a legkavarot szeretnem kicserelni, a bordat nem. (Eleg volt egyszer raeroszakolni azzal az idiota lefogatassal. -.-)
Ezert a tanacsotokat kerem, max parezer huf kategoriaban egy csendes megbizhato ventillator ugyeben.
Valaszotokat elore is koszonom.[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Cheesy #15244 üzenetére
mekkora venti kell? halk üzemet szeretnél, vagy nagy teljesítmény? szeretnél PWM-es vezérlést? a bordára szabvány méretű venti megy fel, vagy különleges felfogatása van?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
eszakas
senior tag
Hát mivel még nem nagyon csavarozgattam a lapról a gyári keretet nem nagyon mernék belefogni Ha mernék akkor a Mugen2 volna a legideálisabb, de erre a kettőre azért gondoltam mert egyforma teljesítményűek és nem kell a gyári keretet lebontanom a lapról
És meg bírja mind kettőt a keret.
[link]De még nagyobb gond az hogy ide csak rendelésre hozzák és ha valami nem jó akkor errefelé nem nagyon venné meg tőlem senki. Ja meg ha hozzáveszem a futár árát kicsit drágább a hűtő mint kellene
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Jóreggelt
Lehet akarok egy olyan fehér ledes ventit ami a red scorpion on van,a hyper 212 re vagy front ventinek a házba,az érdekelne hogy olyan 1000-1200 as fordulatra szabályozva mennyi hangja van,és hogy a motorja mennyire búg,mert attól is fel tudom magam kötni.
-
Henk
veterán
válasz eszakas #15246 üzenetére
Nem hiszem, hogy azt a 4 csavart kivenni különösebb gondot okozna. Nem nagyobb feladat mint az új hűtőt feltenni és én alapvetően sokkal jobban bízok a csavaros rögzítésben, meg a hátlap sem hátrány. De ahogy neked szimpatikusabb, az Xtreme is tud közel annyit mint a 212, így az is elég lesz.
Mans20: azt nem tudom te mennyire vagy érzékeny a hangra, de nekem volt Achilles-em és annak a ventije olyan hangos volt, hogy már fel sem került a bordára. Erős motorhangja volt már 800rpm-en is, pedig 800-1500 között szabályozható.
-
SinG
csendes tag
Hali,
szóval milyen cpu hűtőt vegyek ?X2 550 Black -> X4 550 b50-re sikerült stabilan "hybridelni" egy gigabyte ma785gt ud3h lapon.
az egész cucc egy cm 335 elite házban van, a gyári 12es hátsó ventivel, felülről egy
HKC 550 táp tolja kifele a meleget halkan
2 óra prime (középső tesz, 4 mag 100%on) után volt a gyári hűtővel 62fokos a proci kb egy
rohadt meleg és kicsi szobában (konvektor maxon, 6,5négyzetméteren-> nyárszimulátor erősen )ha már ilyen stabil akkor szeretném az órajelet is feljebb vinni picit.
nem határt feszegetni szeretnék viszont 3114ről mehetne 3300ig. pl..a házban egyedül a vinyó hangját hallom, tervezek venni holnap még egy 12es ventillátort előre (max 20db-es határt szabtam meg magamnak)
amitől még függhet, memóriákra is szeretnék később bordát rakni, picit azokat is felhúzni 1333ról.
eddig a cm hybrid tx3-at néztem, de a tesztek szerint, meg ahogy itt olvastam hangos lenne talán, de alapjáraton halk.. nemtudom mi legyen.
mennyire "vészes" rajta ventillátort cserélni hogy halkabb legyen? 5e a proci, egy halk ventillátor legyen mondjuk 2k, így vagyok7nél, viszont befér a házba.
(és nagyon szimpatikus volt hogy a ramoktól fújja a levegőt a ház háta felé.. jólnéztem?)ötlet/vélemény/egyéb jobban hozzáértőktől?
illetve az alaplap melegszik még nagyon.. az 2 óra prime után 70 fokra felmászott.
erre ötlet? chipset hűtést jól csinálni ha jóltudom nehéz.. és passzololok a nem kókányolós ötletekbenKöszi a válasz(oka)t !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Motoros topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Synology NAS
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest